|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
|
|
|
|
#1142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Carla nie wiem jaką masz pracę - ale na pewno trochę kcal w niej spalasz- więc nie bądź dla siebie zbyt surowa ... Poza tym skadś trzeba brać siłe
Ja sie zafiksowałam po wczorajszym liczeniu kalorii - i dziś czuje się osłabiona jakaś... Dziwne bo nawet nie zbyt głodna
|
|
|
|
#1144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mam to połączyć? Z otrębami, owocami ale z szynką?---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucam makaron bez niczego do garnuszka, żeby się rozmroził. dużo czosnku, można jajko wbić albo dodać jogurt naturalny. zioła prowansalskie, sól, pieprz. Makaron każdy od ciemnego po biały. Od rurek po wstążki
![]() A do mojej dietki dzis to proszę: I. Dwie Parówki dziecięce drobiowe (wiem zawsze to parówka, ale śniadania mam w pracy i jem to co dzieci), pół kromki ciemnego chleba z odrobiną masła. II. Jabłko III. Barszcz czerwony zabielany jogurtem. IV. Jogurt wiśniowy 0% 250 g V. Sałatka Grecka z kurczakiem bez oleju.
|
#1146 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
za 0,8 kg. Przegoniłaś mnie z ćwiczonkami![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-10 o 18:28 |
||||
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Chyba szpinak
przez chwilę pomyślałam, że osiągnęłaś wyższy level w mrożeniu niż ja, bo ja już mrożę niemal wszystko ale makaronu jeszcze nie próbowałam ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Ja dzisiaj grzecznie, żarcie zgodnie z planem (rozpisałam sobie rano co jeść, by nie przekroczyć tych cholernych węgli), a do tego wróciłam niedawno z roweru, 825 kcal spalone bezpowrotnie!
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po wyjęciu tak samo postępujesz jakby był surowy CARLA ja zjadłam jakąś tam kiełbasę... nie pamiętam dokładnie jak się nazywa, ale ją uwielbiam, szczególnie jak już zaczyna się starzeć wtedy robi się twarda i sucha, a ja najbardziej takie stare lubię chyba kopcona czy odymiona jakaś tam mamy zapytam to będę wiedzieć to Ci napiszę w każdym razie nie było to salami ani kabanos ![]() a ja ominęłam dziś 2 śniadanie i teraz zjadłam garść rodzynek. zrobiłam porządek w pokoju, co by myśli zająć czym innym i zrobiłam sobie dwie antyramy ze zdjęciami Marilyn Wyszły piękne idę zrobić sobie kolację. kusi mnie, żeby zjeść dwie bułki fińskie, ale to chyba byłoby zabójstwo Także zjem jedną. Ach, jaka ja jestem nienażarta jak czekam na @ !!!a ćwiczenia dziś chyba odpuszczę, bo nie mam siły
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mam zaliczony orbitek 30 min i jestem absolutnie wykończona. Już myślałam, że nie dobiegnę do tych 30 minut. A powiedzcie mi dziewczyny jaką prędkość macie na orbim? Ja zazwyczaj koło 19 i nie wiem czy podkręcić jeszcze czy nie
Teraz lece do wanny potem dzidzie kąpać i będzie można w końcu chwile odpocząć i pogadać z Ł bo nawet nie ma kiedy.Co do mrożenia i tym bardziej makarony to ja nie stosuje. Zamrażam czasem jakieś mięso jak zostanie albo ciasto jak piekę ale takich rzeczy nie bo to nie zdrowe. Po mrożeniu żadnych wartości odżywczych chyba już makaron nie ma.
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" |
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko witaj z powrotem
Niuunia gratuluję spadku Kochana Nareszcie Was nadrobiłam dziewczyny O 17.00 zjadłam dietetyczny obiadek( kasza, kurczak, surówka) W pracy wpadło 1szt toffifee i po obiedzie 2 małe kawałki bananowca- wiem, wiem nawet nie komentujcie już tego kochane bo całkiem się rozsypię...Koniec odpoczynku na dzisiaj. Idę przygotować obiadek na jutro i pakuję się do pracy z powrotem na dyżur P.S. Jedno z postanowień noworocznych już kuleje( mniej narzekać) a jest styczeń dopiero ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Kasiuuunia, Furry Sue ładnie Wam idzie dziewczynki z ćwiczeniami
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-10 o 18:49 |
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
O carla jest farmaceutką, supcio
to bede Cię meczyc czasami pytaniami ;p moja minia dostała taka masc na ciemieniuche Elocom, ale po przeczytania działan niepozadanych, troche mam stracha jej uzywac ;( zwlaszcza powinnam chyba unikać okolicy ciemiączka co? Nasza pediatra jakas dziwnawa bya...Carla, przykro, ze nie mozesz ogarnac się dietowo Pani z apteki chyba powinna xD hihiU mnie tez dzis szału nie było. Zakończyłam juz dzien jedzeniowo i biore sie za nauke wiec podsumowuję: 2x latte 300 mandarynka 30 2 male kawalki razowego 120 2 jajka 160 jabłko 50 biała bułka z serem 300pół pączką po męzu zjadłam 200wielki granat xD 200 warzywa na patelnie(na oliwie) 400 co daje: 1760 masakra, carla nie jestes wiec sama która nie ogarnia diety
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za mniej wpadek
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Nie łamcie się!
Ja dziś byłam z mamą na zakupach i chodząc pomiędzy regałami ze słodkościami w markecie cały czas mamie biadoliłam "Maamaaa...Ale ja bym sobie zjadła to...albo toooo! Boże jaka ja jestem nieszczęśliwa...!" Jakiś facet mnie zagadnął, że słodycze szczęścia nie dają A ja na to "Jak się jest na diecie to nawet pół kostki czekolady daje niesamowite szczęście" W domku czekolada leży, ale nie tknęłam i nie tknę. Niby mam ochotę ją zjeść, ale coś mnie blokuje Ja jem właśnie kolację i na tym kończę dzień jedzeniowy. Zaraz wszystko podliczę i napiszę jak zjem. Zobaczymy co tam ciekawego dziś z węglami
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest fajna sprawa, otwiera oczy gdybym nie widziała tego wszystkiego w cyfrach, to zeżarłabym dużo więcej rzeczy ![]() Mi dziś wyjdzie (doliczając jajka na kolację) B 85,9 g, T 93,6 g, W 192,6 g, łącznie 1821 kcal, odjąć 825.. czyli tysiak... :/
|
|
#1155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z Elocomem w maści na ciemieniuchę nie spotkałam się jeszcze. U nas pediatra zapisuje płyn i to w ostateczności gdy nic nie pomaga. Próbowałaś oliwki Skarb Matki i wyczesywać? Fajne efekty daje też Balneum...Ale skoro pediatra zapisała Elocom to raczej innej drogi leczenia nie widzi. Obecnie dość często maluchom zapisuje się Elocom bo efekt widoczny już po tygodniu i nie każdy lekarz chce włożyć trochę trudu w leczenie... Ja to służbistka straszna jestem i chyba dlatego taka padnięta po pracy jestem bo robię wszystko na 300% i zwyczajnie organizm nie daje rady... Jako ciekawostkę powiem tylko, że jak przyszła do mnie młoda mama i też z ciemieniuchą nie dawała sobie rady zaleciłam do mycia Białego Jelenia i do nacierania oliwę z oliwek i po kilku dniach szczęśliwa mama przyszła podziękować i w ramach wdzięczności dostałam czekoladki( teraz już wiem czemu taka gruba jestem- to przez pacjentów )Czyli powrót do natury.... ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Taka zła jestem na siebie, że szok i tym bardziej jeszcze nakręcam się na słodycze
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-10 o 19:20 |
||
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak Carla elocom płyn ;p zapisała stosowac przez 5 dni,no robiłam zwykla oliwką jakas tam z rosmanna, ale ostatnio nam sie ciemienucha powiekszyla. A wczoraj raz posamrowalam juz tylko z przodu i juz byla roznica.
Furry Sue. a dlaczego minus 825? TO tylko 1000kcal dzis zjadłas? oO |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dzisiejszy bilans: kcal: 1261 Białko: 77,75 g Tłuszcze: 31,1 g Węglowodany: 183,45 g Węgli za dużo o 34 g, ale trudno. Tłuszczy malutko mi dziś wyszło, białka więcej niż wczoraj i przedwczoraj. Ogólnie moim zdaniem źle nie jest. Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-10 o 19:36 |
|
|
|
|
#1158 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do jogurtu/serka wiejskiego dodajesz pokrojoną szynkę, dodajesz szczypiorek, sól, pieprz do smaku i jest super Mi samej wydawało się to abstrakcyjne, ale dietetyczka mi to poleciła i stwierdziłam, że chociaż spróbuję i jest całkiem dobre ![]() Cytat:
Najwięcej mają właśnie salami i kabanosy, aczkolwiek ogólnie na diecie powinno się unikać innych wędlin niż drobiowe i chude wieprzowe oraz jakieś pieczone samemu, obkrojone z tłuszczu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym się teraz nie odważyła na rower, za zimno Ale jak jest już trochę cieplej to kocham jeździć Cytat:
Cytat:
Powiem Wam ciekawostkę - moja mama poszła do dietetyczki w sierpniu. Schudła 13 kg. Potem poszła do niej moja jedna ciocia, schudła 10 kg. Obie wyglądają po prostu świetnie, ciągle noszą sukienki, a wcześniej wstydziły się pokazać nogi, czy założyć coś obciślejszego na brzuch. Przed świętami dietę zaczęła moja druga ciocia, też u tej samej dietetyczki. Sądziłam, że jej nie wypali, bo ciągle narzekała, że a to by jajko zalała majonezem, a to by usmażyła schabowego, a to czekoladę by zjadła i nie chciało jej się ćwiczyć. Ja dzisiaj ją widzę, a tu szok - brzuch o wieeele mniejszy Taka jestem teraz zmotywowana, bo ja również chodzę do tej dietetyczki, więc liczę że i u mnie będą efekty, jak będę przestrzegać diety
|
|||||||
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyna a ja dziś na wadze 82,7 kg czyli -1,3 kg
![]() ![]() ![]() :
|
#1160 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak już uporam się z moim maratonem po lekarzach to umawiam się do dentysty, ciekawe jaka będzie różnica w cenie zafunduję sobie a co za rzucenie palenia należy mi się Każda motywacja jest dobra ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Brawo ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ale się okropnie dziś czuję ![]() Ćwiczenia dziś zaliczone ale ze złością na cały świat, z resztą dziś jakoś cały dzień mam taki i głowa mi pęka... A jedzenie: I 2 kromki chleba słonecznikowego z pomidorem II musli z jogurtem naturalnym III jajecznica z pomidorami (z 2 jajek) IV banan + jogurt naturalny V kromka chleba słonecznikowego z serkiem wiejskim Gdzieś po drodze 2 kawy z mlekiem - jestem dumna tylko 2 i 2 herbaty zielone
|
||||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
YennaSnape
![]() niunia gratuluję ograniczenia kawy |
|
|
|
#1162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie dzis podłamałam tymi weglami... cwicze jem i ☠☠☠☠a nie chudne i pojechałam i wpie*dolilam kebaba w tortilli. Mam normalnie dola strasznego, moze jutro bedzie lepiej jeszcze rece mi smierdza przestepstwem normalnie poleglam. Na innych to umie psioczyc, ale kebaba to zjadlam normalnie porazka
|
|
#1163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale każdemu zdarzają się wpadki |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Minus 825 bo tyle spaliłam na rowerze.---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Yenna gratki!!!
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
miiilenka
oj tam, za dużo się nie przejmuj wpadkami. Ja już wiem, że nie mam po co się spinać, bo nie odchudzam się na wyścigi. Początkowo wciąż wydawało mi się, że pożeram tony jedzenia, a tak na serio to w ogóle tak nie było. Poza tym jak coś zjem nadprogramowego to mam wyrzuty sumienia - nie mówię, że nie. No ale nie dajmy się zwariować Właśnie zeżarłam kolejną garść rodzynek Idę się wykąpać, ogolić nogi (bo może pan neurolog jutro zechce mi je obejrzeć ) i oglądnę sobie kolejny filmik z Marilyn
|
|
|
|
#1166 | |
|
Rozeznanie
|
super.......gratuluję spadku
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
wiesz co koleżanka mówiła mi o tortili którą można samemu zrobić na plackach z mąki orkiszowej.............pó zniej wklepię ci przepis
|
|
#1167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaliyah śpiewała kiedyś taką piosenkę, co się zwie "Try again" i generalnie traktuje o tym, że jak Ci się coś nie powiedzie, to wstań, otrzep się i próbuj dalej ![]() Ogólnie - ja też używam ileważy i kurcze super stronka. Anuszka - może też skorzystasz z tej strony (ilewazy.pl), bo tak na oko liczyć, to trochę słaby pomysł. W jabłku już zaniżyłaś chyba, że było mega małe, bo takie standardowe - koło 150g - ma 80kcal...
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie, bardzo ladnie dzis dieta
milenka, pojechalas grubo xd ale co tam wszystko jesc czasami trzeba ja przynajmniej tak uwazam ;p i robie xd
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bardzo lubię tortillę, mój dzieciak też uwielbia, ale te kupne to wiecie do czego się nadają...
|
|
#1170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale myslę że wyznacznikiem "przejmowania się bądz nie" powinna być nasza waga. jeśli spada to ok. a jeśli nie to może warto pomyśleć że dosyć tego podrzerania
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

Nie wiem czy śmiać się czy płakać

Jak mam to połączyć? Z otrębami, owocami ale z szynką?
Dlatego baty ode mnie! 

Także zjem jedną. Ach, jaka ja jestem nienażarta jak czekam na @ !!!
)
Taka jestem teraz zmotywowana, bo ja również chodzę do tej dietetyczki, więc liczę że i u mnie będą efekty, jak będę przestrzegać diety