|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Hej Laski
![]() Ja wstałam, zjadłam już śniadanko. Zakwasy mam po chodakowskiej masakra! zle sie rozciagnelam na koniec bo juz sily nie mialam!Dzień dziś okropny! wieje, pada deszcz. Zaraz sprzatam, a o 13 orbitrek yeah!
|
#1112 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
miiilenka tak właśnie z moją mamą jest według niej to powinnam jeść tylko śniadanie i obiad i NIC więcej - widać, że guzik wie o odżywianiu i nie trafiają do niej żadne argumenty... A do owoców to faktycznie owoc to mało jak na posiłekCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też sama nie wiem czy lepiej być zabieganym czy siedzieć w domu - to chyba od dnia zależy... Cytat:
pogoda u mnie tak samo do bani ja dziś dla odmiany poskaczę z Mel
|
||
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() A u mnie już chyba woda się przed okresem zbiera, bo 0,5 kg więcej... Ale skoro to woda to się nie przejmuję, bo niebawem wszystko wróci do normy ![]() A dziś do dentysty jadę... Jaaaa nieee chcęęęę! Na śniadanko zjadłam 2 kromki razowca z tym co zawsze i zieloną herbatę wypiłam. Od rana coś mam nastrój melancholijny, może przez pogodę? A może świat wkoło mnie oszalał? Zbyt często wpadam w melancholię, gdy dowiaduję się, że ktoś z moich znajomych się zaręczył albo hajtnął...A dupa tam. niuuunia to u mnie moja siostra uważa, że skoro jestem na diecie to najlepiej nie powinnam nic jeść... także wiem jakie to wkurzające jak ktoś zamiast wspierać, to jeszcze dogryza. miiilenka mama mówiła, żebym choć kawałek zjadła, bo się zepsuje
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-10 o 09:41 |
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj na wadze mialam + 100g, dzis kolejne 200g. Zadzwoniłam do dietetyczki, będę miała zmieniony plan żywieniowy na 1400 i więcej białka... Prawdopodobnie mięśnie mi rosną
normalnie szok... W sumie bez badania na superwadze nie mozna okreslic tego. Ehhh... caly plan bąbki strzelil...
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2013-01-10 o 09:49 |
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
biedna millenka ;(
No Joanna, gratuluje, widze ze ryszylas z kopyta ;p U mnie to samo co wczoraj 73,9 a mialam cicha nadzieje, ze bedzie mniej dopiero osiagnelam wage sprzed ciazy, szkoda, ze jak sie obzeralam w ciazy nie myslalam, ze bede to ponad 3 miesiace zrzucac xD Jeszcze jakies 10kg przede mną ;p ojj, chciałabym juz chociaz pierwszy cel osiągnać 69 ;( jestem po kawie, ide jakies sniadanie ogarnac. Jajko chyba ugotuje.
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Córka marnotrawna powraca. Przyjmijcie mnie z powrotem
Należą mi się porządne baty za nietrzymanie diety (czytaj jadłam wszystko co wpadło mi w ręce Na śniadanie było musli z jogurtem nat. i kiwi do tego. Na drugie będą kanapki z masłem ziołowym i pomidorem. Joanna XL, gratuluję osiągnięcia celu ![]() Furry Sue, ja też idę na rower dzisiaj, mam nadzieję, że się nie wywalę po drodze, chociaż wczoraj już wyrżnęłam orła idąc po chodniku (dobrze że nikt nie widział )miiilenka, wiem jak to jest z tymi zakwasami po chodakowskiej. Ja jak pierwszy raz robiłam skalpel, to na następny dzień ruszać się nie umiałam. Po 1,5 miesiąca ćwiczeń robiłam turbo i killera bez większych problemów (chociaż zawsze na końca byłam zlana potem). Niestety na początku grudnia przestałam ćwiczyć, ze względów zdrowotnych, ale teraz mam zamiar wrócić do ćwiczeń. Dzisiaj bądź jutro będzie skalpel.
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu, moze by jakos tak zaktualizowac tą naszą liste, bo tyle to nas chyba nie ma ;p
Oj Beata, nieładnie ;p Mam nadzieje, ze teraz sie ogarniesz ;p Witamy z powrotem ![]() CO do wagi kuchennej, to nawet sobie raz zamowilam, zaplaciłam i nie doszła moze sobie kupie w jakims stacjonarnym sklepie....
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-10 o 10:41 |
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj z powrotem Beata_gr
anuszka 21 ja też myśle żeby liste zaktualizować (czyt wykasować troche osób ale nie wiem jaką przyjąć taktykę ... Żeby nie było że ktoś wróci, niczym córka marnotrawna a okaże się że go wykasowano ... Może na razie podziele liste i dam na górze te które cos robią (chudna/tyją/dużo piszą) żeby tak nie przeskadzały martwe dusze
Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-01-10 o 11:27 |
|
|
|
#1120 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę w nim takiego prawdziwego obiadu i śniadania. Sądzę, że miałaś mniej kalorii. Taka latte na pewno nie ma aż 150, ponieważ z tego co wiem espresso ma zero, a 40 ml mleka nie sądzę, żeby miało więcej niż 50. Odważ się jeść więcej Cytat:
To strasznie przykre, gdy tak bliska osoba jest takim egoistą. To, że Twoja mama może jeść wszystko, to nie znaczy że Ty też i że nie masz prawa do tego, żeby być szczupłą. Moja rada - nie przejmuj się zupełnie. Wyznaczyłaś sobie konkretny cel i dąż do niego bez względu na reakcje otoczenia Cytat:
![]() A ta kromka - no może źle, że chleb tak na noc. Przygotuj sobie może jakieś jogurty, które będziesz mogła wieczorem zjeść z szynką w razie napadu głodu. Wtedy nie będziesz musiała mieć wyrzutów sumienia bo białkowa kolacja jest bardzo zdrowa Cytat:
A wydawało mi się za każdym razem, że dobrze mi poszło, bo po prostu wiem, jak się pracuje w takich sklepach. Ale tam pracują sami szczupli ludzie i od początku widziałam jak dziwnie na mnie patrzyli Przy moim niskim wzroście waga jest zauważalna niestety.Cytat:
![]() A ja lubię chodzić do dentysty ![]() Cytat:
Wybacz, ale takim myśleniem daleko nie zajedziesz. Obie rzeczy są kaloryczne i niezbyt dobre w czasie diety. Nie lepiej było złapać jabłko, albo marchewkę? Wybierając "mniejsze zło" można się bardzo przejechać i tak naprawdę to jest tylko wymówka. Bo możesz też zjeść wieczorem kawałek pizzy i popić połową szklanki piwa i powiedzieć sobie "Zawsze przecież mogłam zjeść 3 kawałki i wypić 2 piwa" Dlatego baty ode mnie! Cytat:
Ja już po śniadaniu - razowiec z szynką i dużą ilością papryki Teraz zabieram się za orbitrek - mam w planach minimum 20 minut, a potem jeszcze kilka ćwiczeń na piłce Trzymajcie kciuki
Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-01-10 o 11:23 |
|||||||
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niezalamuje sie. lekarka powiedziala, ze dobrze, ze zadzwonilam i dobrze, ze siebie obserwuje... Jade dalej, co mnie nie zabije to mnie wzmocni, a jutro tez jest kolejny dzien. Na dzien dzisiejszy wiem, ze moja liczba docelowa kcal to bedzie 1500-1600, chodziaz, wg. instytutu zywienia to powinno byc 2000, ale kazdy jest inny. No nic czekam na nowa diete, moze jutro bede juz miala. Ciesze sie, ze mam taka lekarke, bo chyba bym sie zalamala. A tak wiem, ze to nie moja wina
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Porządek w liście zrobiony
Jak kogoś przesunęłam niesłusznie to niech da głos Zrobiłam skalpel - sądziłam że to wręcz za łatwe dla mnie ... Była w grubym błędzie .. Jutro, pojutrze robię przerwę chyba - bo tyłek tak mnie boli że jak kaleka chodzę po schodach ![]() Kto rano wstaje, ten je drugie śniadanie Ja swoje właśnie wsunełam - zupełnie nie dietetyczne bo śledziki w sosie czosnkowym ale za to porcja zaiste malutka ... z kromka chleba wieloziarnistego ... Wkurzają mnie produkty na których nie ma kalorycznośći podanej ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- ogolnie współczuje dentysty ![]() Przed chwila wstałam zeby pójść do kuchni - oficjalnie przyznaje przegiełam .. ledwo chodze A jutro zaczynam imprezowy weekend - mam nadzieje ze zejdzie z mieśni ...---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- mariamarysieńka wiesz ja czytałam jakieś badania - o stanowiskach kierowniczych - że jak człowiek nie panuje nad swoją wagą to jak ma panować nad zespołem, że ludzie wola ludzi sukcesu - a oni są szczupli itd ... A w sklepie z ciuchami to ja np wole jak ekspedientka jest pulchniejsza - bo wiem żę jest szansa na rozmiar 42-44 - czuje się bardziej komfortowo ... I tu w H&M widziałam parę ekspedientek plus size i uważam że to absolutnie właściwe podejście -- jak mają szeroką rozmiarówkę to powinni mieć wybór ekspedientek zreszta tu chyba jest specyficznie - bo jest też sporo ekspedientek po 40 - a u nas w PL w sieciówkach to raczej sama młódź i najczęściej wychudzona .. A przecież ludzie są różni Btw jak ostatnio grzeszyłam w pizzy hut to zwrociłam uwagę że wszystkie pracownice to patyczaki - i tak się zastanawiam czy tak są dobierane( bo klienci-wielbiciele, którzy sami raczej nie są chudzi mają myśleć że od jedzenia pizzy się chudnie czy może sposobem na wyleczenie uzależnienia od pizzy jest praca w pizzeri? ryzykowna teoria
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
marysienka, wiem ze moje jedzenie jest beznadziejne ;( ale jakos mam za duzo zmartwien i mam w siebie troche wylane ;(
A co do pracy- to oczywiste, pracodawcy szukaja atrakcyjnych pracowników, nie oszukujmy sie ;( Ja tam tez nie mialabym nic przeciwko dentyscie, ale szkoda mi na razie kasy. A na nfz to chyba niewiele mozna z zebami zalatwic? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-10 o 11:52 |
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kolezanke pracujaca w kebabie, mowi, ze juz patrzec nie moze... Jem wlasnie II sniadanko (2 kromki wieloziarnisteo+ wedlina+ jajo ugotowane szt.1+ salata,pomidor, szczypior+ jogurt, nat z kiwi szt.1) Za godzinke orbi U mnie taka pogoda, jakby zaraz mialo lujnąć, albo jakby sie zmierzchało
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka może samopoczucie Ci się polepszy jak zobaczysz utratę kilogramów na wadze?
Zrób to dla siebie, żebyś mogła być z siebie dumna i mówić: "Tak, udało mi się!" Joanna XL o tym, że w pizzeriach i fast foodach powinni pracować ludzie szczupli to nie głupota, tylko prawdziwy fakt, poparty badaniami (czytałam gdzieś w Focusie, ale nie mogę sobie przypomnieć kiedy). Gdy ludzie wchodzą do KFC i widzą tam grubych pracowników, to od razu myślą sobie, że i oni tacy będą po jedzeniu stamtąd, więc skłaniają się do wyjścia. Natomiast, gdy widzą szczupłych pracowników, to łudzą się, że to jedzenie nie tuczy. Bo skoro pracownicy, którzy kojarzą się z tym, że sami jedzą to jedzenie na okrągło (co jest oczywistą bzdurą) i nie tyją, to taki człowiek który wejdzie raz na jakiś czas tym bardziej nie przytyje. A niestety, fast foody są bardzo bardzo zgubne i w dodatku uzależniające Pamiętam jak kiedyś chodziłam z kolegą na angielski, który był 2 h po naszych lekcjach. Nie opłacało nam się jechać do domu, to czekaliśmy w KFC/McDonaldzie i jedliśmy coś i odrabialiśmy prace domowe. Ja zawsze zamawiałam sałatkę, a on jakieś gigantyczne zestawy. Po 10 miesiącach on przytył 5 kg A to było tylko raz w tygodniu!Ja już po ćwiczeniach Po ćwiczeniach grzecznie białko - jogurt z rodzynkami, oraz mandarynka
|
|
|
|
#1126 | ||||
|
Rozeznanie
|
Beata witaj
Cytat:
Cytat:
Co do pracy niestety macie racje osoby nie wyglądające jak szkielety są dyskryminowane i traktowane w rekrutacji w okropny sposób, jakby ze złością, że trzeba na nie tracić czas, liczy się w dużej mierze wygląd a nie umiejętności więc rzadko kiedy są brane w ogóle pod uwagę...Lubisz dentystę?! ![]() Trzymam kciuki za ćwiczonka ![]() ![]() Cytat:
Ja też wolę gdy są różne ekspedientki, lepiej się wtedy czuję niż jak obsługuje mnie od niechcenia zła na cały świat młoda i zgrabna (nie zawsze oczywiście ale często wyglądają jakby były zdziwione, że ludzie grubsi też kupują ubrania...). Cytat:
|
||||
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
A lubię
Ja ogólnie jestem trochę maniakiem zębów - zawsze jak kogoś poznaję, to najpierw zwracam uwagę na jego uzębienie, jego kształt, kolor i zdrowie Do dentysty chodzę często - co pół roku. Ściągam kamień, lakieruję, fluoryzuję i robię przegląd, więc stan zębów monitorowany jest na bieżąco. Dzięki temu nigdy nie czułam bólu u dentysty, bo jak pojawiała się próchnica była w naprawdę niewielkim stadium, więc wyleczenie było bardzo szybkie i bezbolesne ![]() A z tym nfz się całkowicie zgadzam - darmowy dentysta to w tym momencie ściema Jak chce się porządne zdjęcie kamienia z lakierowaniem i fluoryzacją, to trzeba zapłacić, bo nie ma tego w podstawowym pakiecie. Znieczulenie - płatne. Wstrzyknięcie jakiegoś leku - płatne. Plomba - płatne
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
No coś tam robią na NFZ - np raz do roku zdejmują kamień za friko
![]() Zrobią też plomby - chyba do 4 białe dalej czarne (czyli amalgamat)... Wiem że dzieciaczki mają więcej rzeczy za darmo... I zdaje sie że sztuczna szczęka tez bywa za darmo co jakiś czas Ja jestem zdania że zawsze warto iść i przynajmniej się dowiedzieć co jest nie tak ... Ostatecznie najczęściej ci sami dentyści przyjmuja na nfz co potem prywatnie - wiec nie są jacyś gorsi ... |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wróciłam
Bolało trochę, ale więcej to ja się tego bólu boję niż go jest w rzeczywistości Jak weszłam do domu to dopiero pył opadał po jakiejś awanturze. Nie wiem o co chodziło i nie chcę wiedzieć. Zjadłam obiadek : 3 gotowane ziemniaczki z jogurtem nat., 1/4 cyca gotowanego i duuużo kapustki kiszonej ![]() Najadłam się, że ho ho! Nie mogę się napatrzeć na moje naprawione jedynki Dentystka wciąż mi nawraca, że taka ładna kobita, a o zęby nie dbam/nie dbałam A ja mówię, że oprócz chorych zębów mam krzywe jedynki...To mi powiedziała że to praktycznie wada kosmetyczna I broń Boże wydawać kolosalną kasę na aparat. Tzn. mi nie przeszkadza, że lekko wystają poza resztę klawiatury, ale no mogłyby być proste Jak mnie matka natura tak upasła to chociaż mogłaby proste zęby dać @ wielkimi krokami nadchodzi, bo nie wyrabiam na cyce
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja juz po sniadaniu, 2 sniadaniu i po cwiczeniach Teraz odpoczywam a zaraz bede musiala zrobic cos pozytecznego na uczelnie sn: jajecznica z 2 jaj z pomidorem, wedlina, kroma razowca, kawa 2sn: 3 mandarynki, troche pestek dyni o: bedzie ryz, gotowana marchewka + kotlet z piersi urczaka z pieczarkami p: grejfrut k: serek wiejski, ewentulanie razowiec z wedlina Byłam na zakupach, niby nic takiego nie kupilam, jakies warzywa, jogurty a tu tyle kasy wydałam ![]() Jesli chodzi o dentyste to ja chodze raz w roku prywatnie. Jak bylam mlodsza to troche zaniedbalam zeby - balam sie dentysty Jak mnie kiedys zabolal zab to jechalam 250 km do mojej kochanej dentystkimariamarysienka, jesli chodzi o pracę to chciałabym sobie dorobić wlasnie np w takim sklepie z ciuchami ale wiem, ze poki co z moim wyglądem nie mam szans Chcialabym w przyszlym roku akademickim sie gdzies zalapac, ale to najpierw musze schudnac a potem probowac
|
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() przywołałam się do porządku i bez wpadek udało się wytrzymać i w nagrodę dziś na wadze zobaczyłam 0,8 kg mniej. Co do ćwiczeń to przedwczoraj odpuściłam ale za to wczoraj zaliczyłam 25 min na orbiteku i dzisiaj też mam nadzieję, że tyle mi się uda. Ja z moim TZ-em też postanowiliśmy doprowadzić od porządku swoje ząbki i umówwiliśmy się na wizyty za kilka dni i oczywiscie razem zeby czase się ktoremuś nie odwidziało i nie zwiał znając życie byłabym to ja bo strasznie nie lubie chodzić do dentysty:/ Dzisiaj na obiad bede sobie robić piers z kurczaka z warzywami gotowaną na parze a potem to zobaczymy na co będe miała ochote, może jakiś twarożek. Pogoda u mnie też dzisiaj średnia. Wczas rano strasznie śnieg sypał a teraz ciepło i się wszystko topi, za to wieczorem ma znów mróz przyjść także na drodze bedzie czad...
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" |
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie przedwczoraj zawaliło śniegiem a dziś śladu już nie ma
![]() Za to wieje i rzuca żabami jak w Egipcie za Mojżesza
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
No i Anusia zjadła biała bułke z serem
![]() ) a dlaczego?Bo nie chciało jej sie czekac az zrobią się warzywa. Załamka. Do tego chce mi sie slodkiego ;/ na szczescie nic nie mam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nie pokazuje się ten obrazek co wstawiłam |
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz 1,5 h orbi zaliczony, wykapana czekam na obiadek i bede sie uczyc zrypany mam humor przez te weglowodany w diecie i ciagle patrze na poczte, czy nowa juz przyszla
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Ja ci mowge powiedziec jak z Tz chodzilam, pojedynczo to nie wiem
I wizyta 300 II wizyta 200 III wizyta 200 kazda kolejna 100 z tym, ze na kazdej nastepnej wizycie placilismy za jedna osobe czyli 100, ale dostawalismy 2 diety, bo dla mnie i dla niego. Czyli tak jakby jedna byla gratis. Za ta diete, ktora ma mi przyjsc, na ktora czekam teraz nie place nic. dla mnie to zadna tajemnica Chcesz porownac ceny? No i zaznaczam, ze mielismy diete malzenska. Czyli on mial podobne zestawy ale np. wiecej masla, czy mial do obiadu owoc, a ja nie.
|
|
#1138 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a za białą musiałam 100 dopłacić... Dodam, że znieczulenia nigdy nie biorę, bo panicznie boje się igieł... Cytat:
zazwyczaj jest ryzyko, że to ja zwieje![]() Tak właśnie siedzę i robię listę produktów do kupienia ale średnio mi to idzie puki co mam masę pestek zapisanych, płatków i herbat heh
Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-01-10 o 17:04 |
|||
|
|
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja obiad zjedzony - kurczak w folii na grillu, kasza gryczana i pieczarki, niedługo podwieczorek. Byłam dzisiaj na przejażdżce rowerem i mimo, że przejechałam może jakieś 10 km, to byłam zdyszana i spocona strasznie. To wszystko wina śniegu na chodnikach, driftowałam nieźle tym moim rowerem, pare razy się przewróciłam ale jakoś udało się dojechać do domu bez obrażeń.
|
|
|
#1140 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
za spadek wagiJoasiu ja po prostu jestem totalnie zmęczona pracą na dodatek przez 8 godz nie jem, nie piję, nie idę do toalety, o położeniu tyłka na krześle nawet nie marzę. Dzisiaj kolejny taki dzień A kanapka o 13 to raczej została połknięta bo jedzeniem tego nie można było nazwać( kanapka w jednej, telefon w drugiej ręce)Więc regularności brak i to mnie wkurza![]() Siedzenie w domu podczas diety też ma minusy bo wiadomo myśli ciągle wokół jedzenia krążą...widzę to na podstawie mojej chęci na pizze w weekend W tygodniu mnie nie kusi bo nie mam czasu o niej marzyć![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Nie wiem czy śmiać się czy płakać![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

bo juz sily nie mialam!
yeah!

miiilenka tak właśnie z moją mamą jest według niej to powinnam jeść tylko śniadanie i obiad i NIC więcej - widać, że guzik wie o odżywianiu
i nie trafiają do niej żadne argumenty... A do owoców to faktycznie owoc to mało jak na posiłek
Wymiatasz dziewczyno!

Byłam tak głodna, że musiałam coś zjeść bo byłam bliska omdlenia
ja dziś dla odmiany poskaczę z Mel
Jaaaa nieee chcęęęę!
i zieloną herbatę wypiłam.
normalnie szok... W sumie bez badania na superwadze nie mozna okreslic tego. Ehhh... caly plan bąbki strzelil...