|
|
#1141 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy
Czesc dziewczyny, nurtuje mnie taki sam problem jak wy. Mam krecone wlosy, kilka miesiey temu bylam u fryzjera i wycieniowala mi je od uszu i ukladaja mi sie masakrycznie. Sa mega suche i nienawilzone, ciagle rozdwajajace sie koncowki to juz tradycja. Dodam ze ich nie susze, ani nie prostuje. Od tygodnia uzywam regenerum do wlosow, ale efekt jest mizerny.. poradzcie mi jak mam je obciac, zeby nadac im jakis ksztalt!
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1143 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Zdjęcia dużo by dały. Możliwe, że obcięła Ci włosy neiwłaściwym narzędziem (zniszczone końcówki), możliwe, że za krótko io trzeba poczekać, by skręt znalazł miejsce, by się zrobić. Ale to tylko gdybanie, bo z Twoich słów naprawde niewiele wynika. Cytat:
Moim zdaniem kuleje Twoja pielęgnacja, i to znacznie, dlatego warto byś, jeśli chcesz uratowac swoje włosy i nauczyć się z nimi postępować, przeczytała pigułkę i FAQ (linki w moim podpisie). Pobuszuj na tym podforum, znajdziesz sporo ciekawostek. Cytat:
nie ma żadnych zdjęć, to nic nie powiem. Nadto nie tylko cięcie decyduje o wyglądzie włosów, ale przede wszystkim pielęgnacja. Może tu byś się zastanowiła? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1144 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Mam falowane włosy i końcówki wymagają podcięcia. Przez ostatnie 2 lata podcinałam je sama, ale już sobie z nimi nie radze. Zbijają się w strąki i lubią układać się w "trójkąt".
Myślicie ze dobrze by im zrobiło lekkie wycieniowanie, czy lepiej nie ryzykować i poprosić fryzjera o kształt U? Maja tendencje do puszenia i obawiam się ze cieniowanie mogłoby to spotęgować. Zdjecia robione tego samego dnia, na drugim zdjeciu wlosy sa rozczesane. |
|
|
|
|
#1145 |
|
Rozeznanie
|
a jak najlepiej cieniować falowane włosy (2A, czasem 2B)?
Moje trochę podrosły, ostatnio obcinałam w sierpniu i sądzę, że to już czas na odświeżenie. Zauważyłam, że jak miałam je do ramion i wycieniowane od połowy to miałam po stylizacji ładne 2B, a teraz ledwo 2A
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety przy lekich falach dlugość nie jest sprzymierzencem, o ile zależy Ci na skręcie...
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Kręcone włosy a obcięcie
Cześć piszę ponieważ Chcę obciąć jakoś włosy podoba mi się bardzo fryzura w ksztalcie litery V , po bokach krótsze po środku dłuższe ale mam włosy kręcone/falowane i nie wiem czy to będzie ładnie wyglądało jakos muszę obciać a ten standard mi się już znudził. co o tym myslicie? a włosy mam takie długości do łopatek. Proszę o rady.
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Przyczajenie
|
Witam, może któraś z Was mogłaby mi doradzić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia co zrobić z włosami. Idę w piątek do fryzjera, bo musze skrócić je o min. 5 cm (bardzo się kruszą, łamią, końcówki są okropne
), ale nie wiem, czy ścinać je na równo, w U, czy cieniować? Przyznam się, że ostatnio byłam u fryzjera chyba 2 lata temu.... potem podcinalam koncówki sama i dlatego teraz są takie efekty Mam przedziałek na boku, raczej pociągłą twarz, więc nie wiem jak ściąć szczególnie ten przód. A boją się, że fryzjerka nie bedzie umiała dobrze doradzić i zrobi jak jej będzie wygodnie ![]() Dołączam zdjęcię:
[perfectaB]958876[/perfectaB] Edytowane przez Eressi Czas edycji: 2014-01-21 o 17:25 |
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do fryzury to zależy co lubisz. Moim zdaniem najlepiej jak włosy są lekko pocieniowane bez widocznych warst tzw łagodne przejścia. Najkrótsza górna warstwa po suszeniu zakrywająca ucho. Końce w U i oczywiście długa grzywka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Po paru latach ścinania włosów na prosto i walki z kręceniem się włosów potulnie wracam i proszę o pomoc w cięciu.
W czwartek idę do fryzjerki i planuję ściąć włosy tak jak w załączniku (tylko bez grzywki) tylko nie wiem, czy takie cieniowanie pomoże moim włosom ... Nie chcę ich zbyt mocno cieniować, a wolę iść z gotowym pomysłem, bo jestem uprzedzona w stosunku do fryzjerów.
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podoba takie cięcie, w czym jeszcze Ci pomóc?
|
|
|
|
#1152 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli zależy mi na tym aby nie poświęcać włosom zbyt dużo czasu, to czy jest sens ciąć je krótko? Ze względu na pracę często muszę wiązać, męczę je, cięcie byłoby bardzo pomocne, ale moje włosy (teraz mam tak do końca łopatek z tyłu, po bokach krócej) są takie, że kręcą mi się mniej więcej od wysokości skroni i to jak mają humor - raczej z tyłu i od spodu robią się grube loki a na wierzchu takie są... mocniej skręcone fale
|
|
|
|
|
#1153 |
|
Przyczajenie
|
LOKI -Ścięcie proste czy w kształcie V ?
Hej,
w sobotę wybieram się do fryzjera i chciałabym się Was poradzić. Mam włosy mocno wycieniowane, ścięte w kształt V. Zazwyczaj podcinałam końcówki co 6 tygodni,ale przez ostatnie 3 miesiące nie podcinałam włosów w ogóle,gdyż chciałam je zapuścić trochę. Po tym czasie stwierdzam,że końce wyglądają fatalnie, najdłuższe włosy to pojedyńcze strąki, które są cieńkie...W ogóle mam najcięższe włosy na końcach... Który typ ścięcia jest tak naprawdę lepszy? Na prosto czy w kształcie V? Cienowanie przerzadziło mi włosy,czy jeżeli zrezygnuję z niego w ogóle to włosy przestaną mi się kręcić? Podzielcie się proszę ze mną Waszymi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: LOKI -Ścięcie proste czy w kształcie V ?
Proponuję coś pośredniego - ścięcie w "U" http://1.bp.blogspot.com/-ggLeN0QEtk...G5M/s320/1.jpg i koniecznie bez cieniowania
Ćwiczę od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO |
|
|
|
|
#1155 |
|
Przyczajenie
|
Kręcone, duża objętość i dlugie włosy
Witam, mam problem z włosami, sa kręcone i pusza się strasznie. Chciałabym je podciąć, ale mam buzie bardziej okragła wiec krótke fryzury odpadaja. Nie wiem czy bardziej maja być pocienowane czy proste obcięcie? Maja też dużą objętość, wieć myślałam zeby poppracowac na obcieciu z objętości, ale gdy będa krotsze u nasady to bede wygladać jakbym miała szopkę na głowie, a codzienne prostowanie to nie dla mnie, zresztą potem i tak się puszą. Także co propnujecię jaka fryzura do włosów kreconych z duża objetoscia i z moja okragła twarza. I co do pielegnacje żeby się tak nei puszyły i były wygładzone?
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kręcone, duża objętość i dlugie włosy
Cytat:
. Co do puszenia najważniejsza jest odpowiedź na pytanie jaka jest twoja skóra głowy (bo zakładam że włosy będą przesuszone), jak często i czym myjesz, czego używasz do pielęgnacji i stylizacji. Te rzeczy najczęściej odpowiadają za zły stan naszej głowy, bardzo często źle dobrany szampon niszczy nasze włosy. Ja coś o tym wiem bo przeszłam drogę od sprężynek poprzez szopę - siano, ulizańca, lekkie fale aż do teraz gdy sprężynki wracają mocniejsze, gęściejsze i zdrowsze niż wcześniej. |
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
moje fale obecnie, przykład jak nie powinno wyglądać cieniowanie oraz wcześniej , dobry fryzjer to podstawa, samodzielne strzyżenie nie koniecznie wychodzi na dobre , róże sposoby prezentowane na youtube to porażka , teraz muszę czekać aż odrosną
niech ten wpis będzie ostrzeżeniem .
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2014-05-06 o 11:28 |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego IdeaTab A3000-H za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie w tej zbrodni udział brały 2 fryzjerki , i moje samodzielne poprawki z tym że ostatnie cieniowanie było u fryzjera który nadał fryzurze jakiś ład ,ale niestety bez ściemy, że tak mają wyglądać moje włosy , dosłownie fryzjerka mnie zrąbała i poleciła bezsprzeczne zapuszczanie
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego IdeaTab A3000-H za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=konspiracja;4525744 5]Doskonale Cie rozumiem - sama w maju sobie coś takiego zafundowałam tzn. nie sama, a u fryzjera
![]() dziękuje za zrozumienie, pierwsza fryzjerka nie obcjęła tak jak powinna i tak się zaczęła destrukcja mojej fryzury , pewnie gdybym sama nie robiła poprawek to ta druga fryzjerka więcej by uratowała ehh... tak , racja, nie mają miejsca na fale więc są tylko pozawijane , nie ten typ skrętu , niestety
blog Edytowane przez losek78 Czas edycji: 2014-02-21 o 09:44 |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odrosną ![]()
|
|
|
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak zwykle poprosiłam "Na długości ściąć 10 cm i mocno ścieniować", więc jedynym wytłumaczenie tego co mam teraz na głowie jest chyba to że usłyszała zostawić 10 cm... Miałam włosy do łopatek... Jeszcze przejechała mi wstrętną żyletką mimo że prosiłam żeby tego nie robiła bo się od tego ekstremalnie włosy rozdwajają, niby twierdziła że to był nóż chiński ale jak dla mnie to jest to samo! Po mojej drugiej uwadze żeby tego nie robiła jakoś okazało się że można resztę obciąć nożyczkami, ale te końce co mi wspaniałomyślnie przejechała wydają się być w takim samym stanie jak przed obcięciem! Jeszcze zrobiła to na karku gdzie włosy są najbardziej wrażliwe na rozdwojenie... |
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Przyczajenie
|
Witam i proszę o pomoc
Moje włosy wyglądają jak na zdjęciu, chciałabym żeby były bardziej uniesione u nasady i wydawały się większe objętościowo. Możecie mi doradzić, jak wytłumaczyć fryzjerce, czego oczekuję?
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie że wkleilaś - super juz łapią skręt. Pamiętaj - to Twoja minimalna długość jest
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajnie odrosły!
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

nie ma żadnych zdjęć, to nic nie powiem. 

), ale nie wiem, czy ścinać je na równo, w U, czy cieniować? Przyznam się, że ostatnio byłam u fryzjera chyba 2 lata temu.... potem podcinalam koncówki sama i dlatego teraz są takie efekty

niech ten wpis będzie ostrzeżeniem .

Moje włosy wyglądają jak na zdjęciu, chciałabym żeby były bardziej uniesione u nasady i wydawały się większe objętościowo. Możecie mi doradzić, jak wytłumaczyć fryzjerce, czego oczekuję?
fajnie że wkleilaś - super juz łapią skręt. Pamiętaj - to Twoja minimalna długość jest