Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 15:33   #1141
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Przy okazji pytanie: czy są tutaj dziewczyny które zaszły w ciąże pomimo złego nasienia i ją donosiły?
Moj maz mial 2% poprawnych pod wzgledem morfologii i na konsultacji androlog powiedzial zeby najpierw przestal palic ale ze przeciwwskazan do staran nie ma, poki co jestem w 13tyg i wszystko jest ok. Nim zaszlam to karmilam go 4 m-ce androvitem

Iza gratuluje serduszka

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:59   #1142
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czekollladowa Pokaż wiadomość
[B]

mam 23 lata staramy się o dziecko gdzieś 2 lata i bez rezulatatów...
w przyszłym miesiącu mam robić badani, bo takie terminy do gin, ale już to nie jest takie pilne.
Dzisiaj byłam u gin (nie byłam zapisana), bo bolał mnie jajnik okazało się, że mam 4 cm torbiel dostałam lekarstwa i zobaczymy jak sie wchłonie to będzie super a jeśli nie to czeka mnie operacja jajnika 5 lat temu też miałam operacje na torbiel (prawy jajnik) ale wtedy torbiel była bardziej skomplikowana... już nie pamiętam dokładnie jaka byla...
Często robią mi się torbiele i są to czynnościowe tak jakoś mowiła lekarka pęcherzyki nie pękają prawdopodobnie to będzie przyczyną, że nie zachodze w ciążę i teraz i tak pewnie nie ma sensu się dalej starać, bo musze się wyleczyć z tego
Witaj!
Ja tu jestem babą od torbieli jak by co
Czynnościowe torbiele powinny wchłaniać się z cyklu na cykl bo miałam takie kiedyś. Najgorsze są endometrialne... takie jak mam teraz.
Przy 4 cm torbieli to nie ma co operacji robić... Ja w tym momencie mam torbiel endo już prawie 6 cm i nadal bronię się rękami i nogami- a dodam przy tym, że bóle są tak silne że nie mogę normalnie funkcjonować. Przy 1 operacji torbiel miała już coś ok 10 cm, miałąm bóle takie, że lądowałam co chwilę na pogotowiu no i cykle potrafiłam mieć 12 dniowe 7 dni okresu 5 dni przerwy i znowu

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:10   #1143
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Co do kilogramów... Ja już mam 13.5 I nie wiem ile jeszcze rpzytyje w ciągu tych 5 tygodni...
Kochana zrzucisz po porodzieSpokojnie
Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
ale już przeszła na dobrą stronę mocy
miłego !

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja juz po badaniach i w domu !! Co mi jest niewiadomo... mam zwolnienie do piatku...a w czwartek urodziny
Jak mi sie pogorszy to do szpitala .. Ale jest jakies zapalenie i nie wiedza gdzie... badania ginekologiczne ok tyle dobrego no i wiem ze wtym miesiacu tez nic nie wyszlo..
I dostalam najlepszy prezent na urodziny, moj Tz w piatek idze zbadac nasienie... taksie ucieszylam.
Dziekuje dziewuszki za to ze jestecie i myslicie omnie
Oby w końcu coś ustalili i ci pomogli
za badanie tż

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 16:12   #1144
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie kochane Nie wiem czy ktoś tu o mnie pamięta

Sto lat mnie nie było

Najpierw straciłam dostęp do neta,źniej pochłonęły mnie przygotowania do przeprowadzki, pakowanie itp. Od czwartku jesteśmy na nowym mieszkaniu..
Nie wiem czy pisałam ale moja mama trafiła do szpitala z podejrzeniem udaru. Okazało się ,że to nie to. Teraz leży w innym szpitalu i podejrzewają stwardnienie rozsiane Mama ma 46 lat.. Nie wiem co dalej będzie;(
U nas dzisiaj rozpoczęty 37 tc
Jutro rozpoczynam pranie ciuszków. Kurcze gdyby nie przeprowadzka dawno bym to miała ogarnięte a ta wszystko na ostatni gwizdek. Brzuch już nisko oj nisko. Wszystko boli jak cholera, ale jeszcze się kulamy z Tymkiem...

Teraz muszę nadrobić co u Was
Color, jasne że pamiętamy.Bardzo się cieszę,że się odezwałaś bo już się martwiłyśmy o Ciebie.
Już 37tc? jejku jak ten czas leci, niedługo będziemy witać Tymka na świecie
Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy,mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam się i informuje że dzisiaj idę do ginka Proszę o kciuki Pozdrawiam
W takim razie 3mam kciuki!

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
color fajnie, ze jestes mam nadzieje, ze mame jednak nie dosiegnie SR ...Wy juz tez limit nieszczesc wyczerpaliscie...

iza bedzie wszystko tak jak trzeba tylko ja tutaj taki pechowiec jestem, nikogo innego to nie dotyczy

hej poniedzialkowo..

dziewczyny, normalnie jest mi tak okropnie zle, ze ja juz nie daje rady. przestaje sobie sama ze soba radzic
wczoraj byla nasza rocznica, w sumie bez zadnych obchodow, za to dowiedzialam sie, ze ciocia ktora rok temu bawila sie na naszym weselu wczoraj urodzila synusia chlopak od malego ma dobry gust, fajna date sobie wybral
co nie zmienia faktu, ze moje rozerwane serce, rozpadlo sie juz calkiem w drobny mak...
Santi mogę się tylko domyślać co czujesz...
Wkrótce los się do Ciebie uśmiechnie i ponownie ujrzysz II kreseczki na teście, tym razem z szczęśliwym zakończeniem

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Kochana przytulam cię mocno

Trzymam kciuki

Już 22 tydzień

Dziewczyny jest wszystko okDzidzia rośnie prawidłowo ma już 9,4 mm,serduszko bije prawidłowoZałożył mi już karte ciąży,termin porodu mam na 26.12.
Gratki

Cytat:
Pochwalę się wam dzisiaj zostałam po raz 12 ciocią moja siostra urodziła dziewczynkę miała mieć cesarke ale urodziła naturalnie.
Gratuluję ciociu

Cytat:
cześc mogłabym do was dołączyć???
Jasne,Witaj

Cytat:
A może ja oficjalnie do Was dołącze? Bo tak podczytuje, czasem się wtrącam, a dołączyć i się przywitać to nie raczyłam
No to kilka słów o mnie: Mam 27 lat, mężatką jestem od 4, jestem z Wrocławia. Staraliśmy się z mężem 7 cykli i w styczniu ujrzałam II kreseczki (był to pierwszy cykl z duphastonem-mam ciut niski progesteron). Niestety 19 marca dowiedziałam się że nasz okruszek nie żyje, mimo że 3 tygodnie wcześniej biło serduszko. Miałam zabieg łyżeczkowania.
Postanowiłam znaleźć przyczynę tego co się stało. Za pomocą ginekologa poleconego mi na forum Z badań które zrobiłam do tej pory, źle wyszedł wymaz z szyjki macicy. Bakterie prawdopodobnie były przyczyną poronienia. Jestem po kuracji antybiotykami, mąż też. Jutro idę na wymaz kontrolny. Mam nadzieje że dziady wytępiły się. Na niektóre wyniki jeszcze czekam (30 dni roboczych oczekiwania na białko S..) Przy okazji zbadaliśmy nasienie i niestety szok.... Ruchliwość i ilość dużo poniżej normy. Morfologia 8%. Lekarz poleca inseminację.
Niestety czytałam że słabe nasienie może też być przyczyną poronień
Przy okazji pytanie: czy są tutaj dziewczyny które zaszły w ciąże pomimo złego nasienia i ją donosiły?
Maż ma powtórkę badania za 2 tygodnie, do tego miał robione badania na posiew nasienia, chlamydie (oba ok) i teraz za 2 tygodnie przeciwciała przeciwplemnikowe będzie miał dodatkowo badane. A potem to do androloga na usg i pewnie badanie hormonów. Na razie wspomagam go witaminami (sama skleciłam zestaw bazując na wiedzy z ksiązęk i internetu )

W sumie od posiewu i wyników badan nasienia zależy co dalej i jak dalsze starania będą wyglądać.

No więc to po krotce tyle
Witamy oficjalnie

Cytat:
Ja juz po badaniach i w domu !! Co mi jest niewiadomo... mam zwolnienie do piatku...a w czwartek urodziny
Jak mi sie pogorszy to do szpitala .. Ale jest jakies zapalenie i nie wiedza gdzie... badania ginekologiczne ok tyle dobrego no i wiem ze wtym miesiacu tez nic nie wyszlo..
I dostalam najlepszy prezent na urodziny, moj Tz w piatek idze zbadac nasienie... taksie ucieszylam.
Odpoczywaj Mam nadzieje,ze to nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę, że wszystko u Was w porządku. Jak wątkowe mamusie już robią jakieś zakupy dla pociech, to w Biedronce są super jakości kocyki. Świetne wzory i to za 15 zł. Bodziaki też są fajne, ale się nad nimi specjalnie nie pochylałam, bo nie potrzebuję.

Pozdrawiam.
Właśnie dzisiaj zakupiłam ten kocyk-żółty

Ale naskrobałyście
A ja chyba zaczynam czuć pierwsze ruchy.. . zaczęło się wczoraj wieczorem... na razie cały czas obserwuje czy to na 100% jest to

A to mój brzuchol przez który ostatnio mam problemy z znalezieniem odpowiedniej pozycji do spania.
Jutro zaczynamy równy 16t
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04916.jpg (67,2 KB, 32 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:44   #1145
...Skierka...
Zakorzenienie

hej

Cytat:

Dziewczyny jest wszystko okDzidzia rośnie prawidłowo ma już 9,4 mm,serduszko bije prawidłowoZałożył mi już karte ciąży,termin porodu mam na 26.12.
izuś no gratuluję! teraz już musi być dobrze!
a ta karta ciąży to takie oficjalne potwierdzenie, że dzidzia ma sie dobrze
Cytat:
Pochwalę się wam dzisiaj zostałam po raz 12 ciocią moja siostra urodziła dziewczynkę miała mieć cesarke ale urodziła naturalnie.
łooo matkko! to Ty już zaprawiona w boju
Cytat:
witaj
Cytat:
My ok 800-900 zł na dwoje.I to bez szaleństw.A oni 400 zł na miesiąc na dwoje.Oni są w szoku co my jemy że wydajemy tak dużo,a ja nie wiem co oni jedzą za 400 zł na miesiąc.Dla mnie kosmos
my jak przeliczaliśmy to ok 700-800 zł miesiecznie. Z początku byłam w szoku że tak dużo, że co my takiego kupujemy ze tyle kasy idzie, ale przyjrzałam się dokładniej i okazuje sie ...ze tak to wychodzi...

Cytat:
mam nadzieje że teraz już bedzie ok

dzastin jaki ładny masz już brzuszek ja narazie mam mniejszy, jak "po wielkim najedzeniu", ale gonie Cię, gonię

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-05-13 o 17:46
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:55   #1146
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Dzastin piekny brzuszek Jutro postaram sie wrzucic aktualne zdjecie mojego Co do ruchow to pewnie to Ja pierwsze smyranie czulam juz pod koniec 15tc a w 16tc delikatne kopniaczki Teraz jak maly sie rozszaleje to nawet widac golym okiem jak brzuszek podskakuje A znasz juz plec? Bo nie wiem czy nie przegapilam...

Dzis w Biedronce kupilam mietowy kocyk w zwierzatka, recznik z kapturkiem z zeberka i dwa 3-paki body w hipopotamy zyrafy itp
Stary 2013-05-13, 18:12   #1147
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dzis w Biedronce kupilam mietowy kocyk w zwierzatka,
ja też, ja też! nie mogłam się powstrzymać ten niebieski w jakieś samoloty czy coś...

Stary 2013-05-13, 18:13   #1148
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
hej

izuś no gratuluję! teraz już musi być dobrze!
a ta karta ciąży to takie oficjalne potwierdzenie, że dzidzia ma sie dobrze

łooo matkko! to Ty już zaprawiona w boju

witaj

my jak przeliczaliśmy to ok 700-800 zł miesiecznie. Z początku byłam w szoku że tak dużo, że co my takiego kupujemy ze tyle kasy idzie, ale przyjrzałam się dokładniej i okazuje sie ...ze tak to wychodzi...

mam nadzieje że teraz już bedzie ok

dzastin jaki ładny masz już brzuszek ja narazie mam mniejszy, jak "po wielkim najedzeniu", ale gonie Cię, gonię
Skierka wcale nie wątpie w to,że mnie gonisz.
U Was już wszyscy wiedza o Twojej ciąży? bo z tego co pamiętam to dość długo to ukrywałaś.
Planujesz iść na L4?

Cytat:
Dzastin piekny brzuszek Jutro postaram sie wrzucic aktualne zdjecie mojego Co do ruchow to pewnie to Ja pierwsze smyranie czulam juz pod koniec 15tc a w 16tc delikatne kopniaczki Teraz jak maly sie rozszaleje to nawet widac golym okiem jak brzuszek podskakuje A znasz juz plec? Bo nie wiem czy nie przegapilam...

Dzis w Biedronce kupilam mietowy kocyk w zwierzatka, recznik z kapturkiem z zeberka i dwa 3-paki body w hipopotamy zyrafy itp
No właśnie ja wczoraj poczułam 3 delikatne kopniaczki ale pomyślałam,że może jeszcze za wcześnie na to i zwątpiłam,dziś znowu jak by coś tam koplo,smyranie delikatne też czuję... Na razie obserwuję cały czas
Płci jeszcze nie znamy, w następną środę (22.05) mam wizytę, to będzie 17t1d więc mam nadzieje,że dzidzia pokaże co tam ma między nóżkami

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-05-13, 18:15   #1149
Czekollladowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Witaj!
Ja tu jestem babą od torbieli jak by co
Czynnościowe torbiele powinny wchłaniać się z cyklu na cykl bo miałam takie kiedyś. Najgorsze są endometrialne... takie jak mam teraz.
Przy 4 cm torbieli to nie ma co operacji robić... Ja w tym momencie mam torbiel endo już prawie 6 cm i nadal bronię się rękami i nogami- a dodam przy tym, że bóle są tak silne że nie mogę normalnie funkcjonować. Przy 1 operacji torbiel miała już coś ok 10 cm, miałąm bóle takie, że lądowałam co chwilę na pogotowiu no i cykle potrafiłam mieć 12 dniowe 7 dni okresu 5 dni przerwy i znowu
o matko czyli jest szansa na ciążę bo jak mi sie wchłonie to dziadostwo to będę miała tableyki antykoncepcyjne na poł roku tak czy siak wznawiamy starania za te 7-8 miesięcy
Czekollladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:16   #1150
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U Was już wszyscy wiedza o Twojej ciąży? bo z tego co pamiętam to dość długo to ukrywałaś.
Planujesz iść na L4?

No właśnie ja wczoraj poczułam 3 delikatne kopniaczki ale pomyślałam,że może jeszcze za wcześnie na to i zwątpiłam,dziś znowu jak by coś tam koplo,smyranie delikatne też czuję... Na razie obserwuję cały czas
Płci jeszcze nie znamy, w następną środę (22.05) mam wizytę, to będzie 17t1d więc mam nadzieje,że dzidzia pokaże co tam ma między nóżkami
To pewnie ruchy u mnie bylo tak samo Niedlugo stana sie wyczuwalne pod reka

No i mamy wizyte tego samego dnia z tymze u nas juz polowkowe Biore ze soba TZta i poprosze doktorka zeby przelaczyl na 3D na chwile
Stary 2013-05-13, 18:18   #1151
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

czekoladowa, ja problemow z torbielami nie mam, ale z tego coo dziewczyny tutaj kiedys pisaly to branie tabletek anty w niczym nie pomaga, bo problemu nie rozwiazuje tylko go ucisza na czas brania. wiec moze warto bedzie jednak jeszcze raz skonsultowac te tabletki s ginem?

dzastin sliczny brzuszek

oj jak uwielbiam czytac o Waszych zakuppach, kopniaczkach, szczesiwych wizytach...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 18:25   #1152
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Planujesz iść na L4?
kurcze już cos czujesz... też bym już chciała i tak czekami czekam ale narazie nic

o ciąży w ten weekend dowiedziała sie moja babcia i pare osób z rodziny. Do tej pory wiedzieli tylko rodzice i rodzeństwo. Ale juz po czwartkowej wizycie wiem że jest dobrze i że już nie ma co sie stresować... choć wciąż mało osób wie. Ale i ukrywać jest coraz ciężej, bo jak mam coś luźnego to może tak nie widać, ale jak jakaś bluzeczka czy sweterek obciślejszy to już coś tam powoli można zauważyć no i w pracy pewnie też powiem na dniach, jak nadarzy się okazja...
a co do płci może Ci już powie mi powiedział teraz, w 14 tc (już 15) i powiedział to tak już pewnie.ciekawa jestem czy faktycznie tak wcześnie mógł już faktycznie poznać. Siostra TZ stwierdziła że napewno sie pomylił, bo jest za wcześnie. az mi się przykro zrobiło, bo jakbym powiedziała że dziewczynka to byłoby ok, bo sama ma małą dziewczynke i liczyła że i u nas bedzie. A jak powiedzieliśmy że chłopiec, to takie niezadowolenie od razu i komentarz- dowiecie się później, bo teraz jest za wcześnie. no ale w końcu to lekarz powiedział, a nie że sama sobie wymyśliłam... ehhhh

aaa a co do l4 to narazie nie przewiduje, czuje sie bardzo dobrze, może w 6,7 miesiącu...

Czas edycji: 2013-05-13 o 18:40
Stary 2013-05-13, 18:33   #1153
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze już cos czujesz... też bym już chciała i tak czekami czekam ale narazie nic

o ciąży w ten weekend dowiedziała sie moja babcia i pare osób z rodziny. Do tej pory wiedzieli tylko rodzice i rodzeństwo. Ale juz po czwartkowej wizycie wiem że jest dobrze i że już nie ma co sie stresować... choć wciąż mało osób wie. Ale i ukrywać jest coraz ciężej, bo jak mam coś luźnego to może tak nie widać, ale jak jakaś bluzeczka czy sweterek obciślejszy to już coś tam powoli można zauważyć no i w pracy pewnie też powiem na dniach, jak nadarzy się okazja...
a co do płci może Ci już powie mi powiedział teraz, w 14 tc (już 15) i powiedział to tak już pewnie.ciekawa jestem czy faktycznie tak wcześnie mógł już faktycznie poznać. Siostra TZ stwierdziła że napewno sie pomylił, bo jest za wcześnie. az mi się przykro zrobiło, bo jakbym powiedziała że dziewczynka to byłoby ok, bo sama ma małą dziewczynke i liczyła że i u nas bedzie. A jak powiedzieliśmy że chłopiec, to takie niezadowolenie od razu i komentarz- dowiecie się później, bo teraz jest za wcześnie. no ale w końcu to lekarz powiedział, a nie że sama sobie wymyśliłam... ehhhh
A to chyba przegapilam. Po pierwsze gratuluje synka a po drugie nie przejmuj sie gadaniem innych. Mi gin juz na genetycznym w 13tc powiedzial ze chlopak i na kazdej kolejnej wizycie to sie potwierdzalo. Wg mnie jesli jest dobry sprzet i doswiadczony ginekolog to na tym etapie ciazy mozna juz rozpoznac plec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-13, 18:38   #1154
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Wg mnie jesli jest dobry sprzet i doswiadczony ginekolog to na tym etapie ciazy mozna juz rozpoznac plec.
tym bardziej że nasz synek na dzień dobry nam juz takim widokiem strzelił....
a mam troche sukieneczek... zdarzało mi sie czasem coś kupić bo jakoś przewidywałam dziewczynkę, ale nie szkodzi, nic straconego, może jeszcze sie trafi w otoczeniu i ciuszki się przydadzą

Czas edycji: 2013-05-13 o 18:41
Stary 2013-05-13, 19:38   #1155
Kejthx
Zadomowienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Hej
Iza bardzo się cieszę że u Was ok trzymam kciuki oby dzidzia rosła zdrowo!
Ja czekam na @, i wznawiajmy z mężem chyba dzialania, chociaż jakoś staram się już o tym nie myśleć, chociaż to cholernie ciężkie,widać bo my z tz zostaliśmy właśnie ostatnia parą bezdzietna wśród naszych najbliższych znajomych cieszę się szczęściem moich znajomych, ale... same wiecie o czym mówię:banghead: Trochę dołujące. No cóż, oby w końcu przyszedł nasz czas...
Buziak i pozdrawiam!

Edytowane przez Kejthx
Czas edycji: 2013-05-13 o 19:40
Kejthx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 19:52   #1156
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A to mój brzuchol przez który ostatnio mam problemy z znalezieniem odpowiedniej pozycji do spania.
Piękny
Cytat:

aaa a co do l4 to narazie nie przewiduje, czuje sie bardzo dobrze, może w 6,7 miesiącu...
Oszczędzaj się kochana
Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej
Ja czekam na @, i wznawiajmy z mężem chyba dzialania, chociaż jakoś staram się już o tym nie myśleć, chociaż to cholernie ciężkie,widać bo my z tz zostaliśmy właśnie ostatnia parą bezdzietna wśród naszych najbliższych znajomych cieszę się szczęściem moich znajomych, ale... same wiecie o czym mówię:banghead: Trochę dołujące. No cóż, oby w końcu przyszedł nasz czas...
Buziak i pozdrawiam!
Wy też się doczekacie

Byliśmy z tż na krótkim spacerze,weszliśmy do biedronki i...kupiliśmy kocyk.Boje się bardzo,ale niech ten kocyk będzie na szczęście

Pytałam dziś gina o farbowanie włosów i powiedział żebym raczej się wstrzymała a jak już musze to u fryzjera.

Dziś mój tż farbował spodnie farbą do ubrań .Zajeło mu to jakieś 30 minut i miał w kuchni cały czas otwarte na ościerz okno.Myślicie że takie coś mogło zaszkodzić fasolce?

Stary 2013-05-13, 19:58   #1157
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
mam sekundke więc odpowiem tylko na pare cytatów
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dawaj foty młodego

Mój chyba sporo urósł bo czuje każdy ruch, tak dziwnie...chyba bidulek nie ma miejsca za dużo już:
Fota jest
ja też tak dziwnie ruchy czułam, niby mocne ale coraz rzadziej.. a czasami to wogóle ledwo co

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ja Lunka też czasami tak mam. Wypije z dwóch a jeszcze szuka. Wtedy chyba lepiej częściej przystawiać. Moja teraz chce co 3 godz ale jak ma taki dzień, że jej mało, to ją dostawiam co 2 lub 2,5 godz. Piersi tez potrzebują trochę czasu, aby zacząć więcej produkować, dasz radę.
Zazdroszczę piwka, za mną chodzi reds ale nie piłam jeszcze. Lidka nie chce z butli pić, także nawet nie próbuje już odciągać. Jeszcze się z butli dość napije.

No fakt, dość szybko się uśmiecha, czasami leży w łóżeczku, gaworzy i sama do siebie się uśmiecha. Obserwuję ją z ukrycia.
Ale inna rzecz mnie martwi, często patrzy do góry albo jak leży to za siebie. I zawsze coś znajdzie u góry co ją interesuje i nie pomaga ani zmiana pozycji ani zakrywanie oczu. Za chwilę znowu coś wypatrzy... zegar na ścianie, obrazek, wzorek na ochraniaczu... już nie wiem co robić.
Ruchliwa też jest. Już z indiańskiego zwiemy ją machająca rączkami. Przy karmieniu potrafi każdą kończyną ruszać a do tego jeszcze głową. Ja śpi to macha rączkami, smoczka sobie z buzi wytrąca a potem ustami szuka. Stęka jak nie może znaleźć i trzeba wstać i podać, bo jak nie to się wybudzi i zacznie płakać a wtedy usypianie trwa dłużej. Plaskacza nie dostałam ale kopniaki nadal zaliczam.

[/COLOR]I ostatnio miałam taka ochotę na frytki, ze w końcu zrobiłam sobie trochę i zjadłam. BOŻE!!!! JAKIE TO BYŁO DOBRE. Z niepokojem czekałam na reakcje małej, bo w końcu to smażone, ale na szczęście nic nie było. Podwójne szczęście. Aż się boje kusić dalej los.
Wczoraj u nas był festyn z okazji czegoś tam i zjadłam szaszłyka. Wszystko oprócz cebuli. I też nic.
Oby tak dalej.
Ojej czyli Twoja tez taka ruchliwa to dobrze że nie tylko mój heh
a że patrzy w góre to niezbyt dobrze, ale nic więcej nie poradzisz

Frytki? ostatnio zjadłam dwie i jarałam się tym cały dzień
przy naszych kolkach nie ma szans na takie rarytasy

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
no cóż, wszystko się po prostu nakłada.. głównie problemy rodzinne i nadopiekuńcza teściowa cmokająca nad swoim synusiem jakby mu się wielka krzywda działa. Do tego wszystkiego nie wiedziałam co robić dalej ze szkołą. Po wakacjach będę bronić inżyniera i nie mam zbyt dużego wyboru, żeby robić coś dalej. Na państwowej uczelni w zasadzie nie ma kontynuacji mojego kierunku, mogę iść na inny, który kompletnie mnie nie kręci. A robić mgr po to, żeby mieć trzy literki przed nazwiskiem jest bez sensu. Więc do tej pory przystawałam przy tym, że nie będę kontynuować dalej nauki, ale czy to wystarczy? No więc dziś przysiadłam i poszukałam konkretnie co mogę robić dalej, bo stwierdziłam, że słabo nam idą starania i nie wiem czy sam inżynier mi wystarczy do pracy w zawodzie to muszę coś zrobić dalej. I jest mój kierunek II stopnia, ale w szkole prywatnej i kosztuje 8 tysięcy rok, a trwa dwa lata.. Kupa kasy, nie wiem czy nas na to stać, z drugiej strony między obecnymi studiami a tymi drugimi będę mieć dużą przerwę (obrona inż w styczniu a mgr zaczynają się w październiku) to mogła bym pracować na maksa (no bo teraz mam jeszcze uczelnie, więc nie cisnę tak bardzo z pracą ), żeby odłożyć tę kasę.. jest światełko, ale strasznie drogie..
Tylko czy jak już zaczniesz te studia to starania nie zostaną odłożone? Bo szkoda kasy jakby co...

Cytat:
Masz plan a to najważniejsze

Jestem dzisiaj jakaś zmęczona.O 16:30 przyjdą znajomi na film.No i stresuje się już jutrzejszą wizytą,dziś śniło mi się plamienie i szpital(
Mi się śniło to samo i to jeszcze pierwszy sen na nowym mieszkaniu. Jednym słowem BZDURY

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie kochane Nie wiem czy ktoś tu o mnie pamięta

Sto lat mnie nie było

Najpierw straciłam dostęp do neta,źniej pochłonęły mnie przygotowania do przeprowadzki, pakowanie itp. Od czwartku jesteśmy na nowym mieszkaniu..
Nie wiem czy pisałam ale moja mama trafiła do szpitala z podejrzeniem udaru. Okazało się ,że to nie to. Teraz leży w innym szpitalu i podejrzewają stwardnienie rozsiane Mama ma 46 lat.. Nie wiem co dalej będzie;(
U nas dzisiaj rozpoczęty 37 tc
Jutro rozpoczynam pranie ciuszków. Kurcze gdyby nie przeprowadzka dawno bym to miała ogarnięte a ta wszystko na ostatni gwizdek. Brzuch już nisko oj nisko. Wszystko boli jak cholera, ale jeszcze się kulamy z Tymkiem...

Teraz muszę nadrobić co u Was
37 tydzien?!! Szczena mi opadła.. Color to Ty już na wylocie jesteś, ale fajnie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam pojedyncze skurcze. Zapodaje sobie magnez rano i wieczorem..

Tłumacze sobie, że Ty je masz i ładnie idziesz do przodu i Lunka miała i dotrwała...

Mylę się?
Lunka w święta Bożego Narodzenia myślała że w każdej chwili urodzi.. Miałam takie przeczucie że jak mojego lekarza nie ma to poprostu zaraz się okaże że jest rozwarcie i musze rodzić. Święta minęły, sylwester też... i w marcu wyszedł

Cytat:
No i super!! klask i:
kochana przed Sylwestrem będziemy mieć tu dobrą impreze!

Cytat:
Witaj

Cytat:
My ok 800-900 zł na dwoje.I to bez szaleństw.A oni 400 zł na miesiąc na dwoje.Oni są w szoku co my jemy że wydajemy tak dużo,a ja nie wiem co oni jedzą za 400 zł na miesiąc.Dla mnie kosmos:
My myślę że 400zł teraz.. ale to dlatego że nie mamy wogóle kasy bo jeszcze mamy zaległości po tamtych miesiącach. Poza tym ja jem głównie bulke z dżemem, a TZ cały dzien w pracy..
No i najczęściej królują ziemniaki
Ale w czerwcu juz normalne wypłata więc będziemy rządzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k6.jpg (38,4 KB, 51 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 19:58   #1158
santom
Zakorzenienie

iza a czy pizza ktora zjadlas 2 tyg temu zaszkodzila?;>

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-13, 20:02   #1159
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś mój tż farbował spodnie farbą do ubrań .Zajeło mu to jakieś 30 minut i miał w kuchni cały czas otwarte na ościerz okno.Myślicie że takie coś mogło zaszkodzić fasolce?
ja myślę że nie, poza tym jak okno było otwarte to tym bardzziej

Stary 2013-05-13, 20:20   #1160
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Fota jest
ja też tak dziwnie ruchy czułam, niby mocne ale coraz rzadziej.. a czasami to wogóle ledwo co
Lunka fotka super
Cytat:
iza a czy pizza ktora zjadlas 2 tyg temu zaszkodzila?;>
Hehe nieTo mój tż przez pół spaceru się tym zamartwiał że mógł nie farbować i mi się udzieliło

Stary 2013-05-13, 20:40   #1161
santom
Zakorzenienie

izus nie pij, nie pal, nie cpaj, nie bierz lekow bez konsultacji ale zyj i licze na to, ze jak juz sama kiedys bede w ciazy to mi przypomnisz moje slowa i je zacytujesz

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-13, 20:52   #1162
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
izus nie pij, nie pal, nie cpaj, nie bierz lekow bez konsultacji ale zyj i licze na to, ze jak juz sama kiedys bede w ciazy to mi przypomnisz moje slowa i je zacytujesz
Hehe no wlasnie latwo sie mowi Mnie moj TZ nakrecil ze nie mam czyscic toalety srodkami na bazie chloru mimo ze robilam to zawsze przy otwartym oknie. Teraz mnie w tym wyrecza a ja w sumie nie protestuje, niech sie wykaze

Stary 2013-05-13, 20:52   #1163
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
Buziak i pozdrawiam!
Ja jako staraczka długodystansowa doskonale Cię rozumiem.
Przyjdzie,przyjdzie Wasz czas, mam nadzieje że już niedługo

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Fota jest

Ojej czyli Twoja tez taka ruchliwa to dobrze że nie tylko mój heh
a że patrzy w góre to niezbyt dobrze, ale nic więcej nie poradzisz

Frytki? ostatnio zjadłam dwie i jarałam się tym cały dzień
przy naszych kolkach nie ma szans na takie rarytasy

Tylko czy jak już zaczniesz te studia to starania nie zostaną odłożone? Bo szkoda kasy jakby co...

Mi się śniło to samo i to jeszcze pierwszy sen na nowym mieszkaniu. Jednym słowem BZDURY

37 tydzien?!! Szczena mi opadła.. Color to Ty już na wylocie jesteś, ale fajnie

Lunka w święta Bożego Narodzenia myślała że w każdej chwili urodzi.. Miałam takie przeczucie że jak mojego lekarza nie ma to poprostu zaraz się okaże że jest rozwarcie i musze rodzić. Święta minęły, sylwester też... i w marcu wyszedł

No i super!! klask i:
kochana przed Sylwestrem będziemy mieć tu dobrą impreze!

Witaj

My myślę że 400zł teraz.. ale to dlatego że nie mamy wogóle kasy bo jeszcze mamy zaległości po tamtych miesiącach. Poza tym ja jem głównie bulke z dżemem, a TZ cały dzien w pracy..
No i najczęściej królują ziemniaki
Ale w czerwcu juz normalne wypłata więc będziemy rządzić
Piękna mamusia i śliczny synuś

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 21:47   #1164
Kejthx
Zadomowienie

Dzastin i Iza dzięki za słowa wsparcia
Luna, Kamil slodziaszek, a i widzę, że ty ekstra wygladasz !!!
Stary 2013-05-13, 21:47   #1165
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Kochana przytulam cię mocno

Trzymam kciuki

Już 22 tydzień

gratuluję włącz koniecznie pozytywne myślenie, żeby i dzidziuś był wesoły

Cytat:
Witaj

Cytat:
dobrze, że jesteś już w domu... a masz jakieś skierowania na dalsze badania? Czy masz siedzieć i czekać, aż się pogorszy? trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Cytat:
Color, jasne że pamiętamy.Bardzo się cieszę,że się odezwałaś bo już się martwiłyśmy o Ciebie.
Już 37tc? jejku jak ten czas leci, niedługo będziemy witać Tymka na świecie
Bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy,mam nadzieje że wszystko się dobrze skończy.

W takim razie 3mam kciuki!

Santi mogę się tylko domyślać co czujesz...
Wkrótce los się do Ciebie uśmiechnie i ponownie ujrzysz II kreseczki na teście, tym razem z szczęśliwym zakończeniem

Gratki

Gratuluję ciociu

Jasne,Witaj

Witamy oficjalnie

Odpoczywaj Mam nadzieje,ze to nic poważnego.

Właśnie dzisiaj zakupiłam ten kocyk-żółty

Ale naskrobałyście
A ja chyba zaczynam czuć pierwsze ruchy.. . zaczęło się wczoraj wieczorem... na razie cały czas obserwuje czy to na 100% jest to

piękny brzusio

@ mi się spóźnia robiłam dzisiaj test, ale wyszedł negatywny... popłakałam się wiecie, niby przeczuwałam że nic z tego, ale jak wczoraj @ nie było (powinna być w sobotę) to taka nadzieja się we mnie obudziła...
dzwoniłam do tej ginekolog, która mi przepisała leki na tą grzybicę, czy to może one wpływają w jakiś sposób na cykl i może one mi wstrzymały @ ale gin powiedziała, że to nie przez te leki, więc już nie wiem co się znowu dzieje
przepraszam za te smęty

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2013-05-13 o 21:48
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 21:48   #1166
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze powiedziane
Stary 2013-05-13, 22:33   #1167
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

dziewczyny, normalnie jest mi tak okropnie zle, ze ja juz nie daje rady. przestaje sobie sama ze soba radzic
wczoraj byla nasza rocznica, w sumie bez zadnych obchodow, za to dowiedzialam sie, ze ciocia ktora rok temu bawila sie na naszym weselu wczoraj urodzila synusia chlopak od malego ma dobry gust, fajna date sobie wybral
co nie zmienia faktu, ze moje rozerwane serce, rozpadlo sie juz calkiem w drobny mak...
Santom Słoneczko, nie dołuj się
pomożemy Ci poskładać Twoje serduszko, będzie wszystko dobrze
Wszystkiego największego z okazji rocznicy

Cytat:

JUPIIIIIIIIIIIII

Cytat:
Wow! To Ty jesteś ciocia do księgi Guinnessa chyba

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ale miałam sen, spotkałyśmy się w większym gronie, my tutaj z forum w górach. Zima była a my w jakiejś chacie drewnianej imprezkę robiłyśmy. Same baby i nasze dzieci. Wesoło było, gwarno i % lały się strumieniami. Jeżeli sny są na odwrót...
Tylko te złe
Taki sen to możemy kiedyś zamienić w rzeczywistość
Cytat:
witaj
Cytat:
A może ja oficjalnie do Was dołącze? Bo tak podczytuje, czasem się wtrącam, a dołączyć i się przywitać to nie raczyłam
Cześć
Cytat:

Wspaniały brzusio
Ej, a Twoja ciąża mi jakoś wolno leci myślałam że już połowa za Tobą

Cytat:
Trochę dołujące. No cóż, oby w końcu przyszedł nasz czas...
Przyjdzie
Luna super boy! A Ty jak zwykle śliczna

Dobry wieczór
U mnie zapowiada sie ciekawy tydzień - jutro i środa jadę na inne biuro niż zawsze, tam jest ruch mega, czwartek - szkolenie w krakowie, piątek - powrót na moje biuro

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:40   #1168
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

JUPIIIIIIIIIIIII

Tylko te złe

witaj

Cześć

Wspaniały brzusio

Przyjdzie

Dobry wieczór
U mnie zapowiada sie ciekawy tydzień - jutro i środa jadę na inne biuro niż zawsze, tam jest ruch mega, czwartek - szkolenie w krakowie, piątek - powrót na moje biuro
elunka cześć

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 22:41   #1169
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

JUPIIIIIIIIIIIII

Tylko te złe

witaj

Cześć

Wspaniały brzusio

Przyjdzie

Dobry wieczór

wiecie co jest najgorsze? ze z gory zakladam niepowodzenie. ze wiem, ze musze poronic, tylko dlatego, zeby w koncu otrzymac jakas pomoc od tego pier******** systemu...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-05-13, 22:49   #1170
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

wiecie co jest najgorsze? ze z gory zakladam niepowodzenie. ze wiem, ze musze poronic, tylko dlatego, zeby w koncu otrzymac jakas pomoc od tego pier******** systemu...
A ja mam nadzieję że wy.chu.jasz system i będzie teraz już ok

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości