|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() mały rzeczywiście spory, gratulacje ![]()
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
I kolejna dziewczyna z listopada urodziła
![]()
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
większość zabobonów da się wytłumaczyć rozumowo, podobnie jest ze snami... bywa że podświadomie widzimy pewne przesłanki, których nie rejestrujemy ale one gdzieś tam w psychice siedzą i wychodzą nam we śnie
![]() |
#1144 |
Wtajemniczenie
|
Oooo boże
![]() Ciekawe, która u Nas pierwsza się rozpakuje ![]() pliotka86: ja równiez mam wrażliwą cerę a do tego przetłuszczająca się i trądzikową, nie ukrywam że mnie przerzucenie się na kosmetyki bez chemii pomogły. Bo te drogeryjne z sls, parabenami tylko wysuszaly buzię. Np. teraz buzię myję sciereczką lnianą i najzwyklejszym mydłem biały jeleń z płatkami owsianymi za 5 zł. A jakich Ty specyfików używasz? Może coś wypróbuję z Twojej listy ![]() Ja na punkcie zabobonów miałam kiedyś pier...ca za przeproszeniem. Dlatego nie sprawdzam senników i staram sie nie słuchać jakiś ludowych przepowiedni. Ostatnio się dowiedziałam, ze przed porodem wózek nie powinien stać w domu czy jakoś tak :/ U mnie stoi już prawie dwa tygodnie. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-18 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tą skórą mam podobnie. bywa że uczulają mnie najlepsze super polecane i cholernie drogie kremy apteczne, a działają bardzo ładnie najtańsze z Ziai czy Oriflame, a bywa zupełnie odwrotnie. teraz bez próbek albo możliwości zwrotu nie kupuję nic (chyba że kosztuje parę zł i nie będzie szkoda wyrzucić), ale był czas że pooddawałam sporo naprawdę dobrych kremów (na pewno z serii Ivostin, Soraya, Vichy) bo w aptece zapewniali, że na pewno będą dobre i nie podrażnią. a przecież po 1 każda skóra jest inna, a po 2 (u mnie często) nawet nasza skóra się zmienia i to co jest dobre raz, następnym razem może zaszkodzić... ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
Mamusie ja się już żegnam dzisiaj , ide smacznie spać, bo juz mnie zaczynają nerwy brać przed jutrem. Dlatego proszę was jeszcze raz trzymajcie kciuki od 10 za mnie i maluszka ,żeby wszystko było dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
BAN stały
|
Zaczynam czuć presje czasu i wpadam w panikę jak czytam o takich rzeczach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-09-18 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zadomowienie
|
O rany
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1151 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
serio?? to w tych biedronkach co byłam to wszystko wymiecione, Ja powoli robię zapasy pampersów, bo osłabia mnie jak sobie policzę ile na nie pójdzie kasy... tylko boję się trochę uczulenia Cytat:
Cytat:
Na pewno do cery wrażliwej i na trądzik polecam Effeclar do mycia. Ja używam co 2-3 dni, bo codziennie mnie podrażniał. Plus płyn micelarny z Biodermy, dla mnie niezbędnik od lat, żaden inny nawet mu do pięt nie dorasta. Wcześniej używałam różowy (jest delikatniejsyz) teraz na zmianę zielony. Krem pod makijaż z serii Biotherm aqua (różowy z tej serii też używam pianki do mycia i toniku ale nie nadają się na podrażnioną skórę) a na codzień różnie, co jakiś czas zmieniam , najczęściej bezzapachówki (np dobry jest xerial z svr tylko mało wydajny i drogi, ogólnie kremy z mocznikiem polecam) tutaj nie znalazłam jeszcze ideału, bo mocno natłuszczający nie nadaje się np pod makijaż albo zapycha. Jednym z lepszych które miałam to z betuiną sylveco albo AA ale z serii ECO, bo te zwykłe AA to porażka dla mnie . Ale też po jakimś czasie mnie podrażniały. Uwielbiam też olejek arganowy do twarzy (a kokosowy do ciała) ale co 2 dni, bo codziennie mnie zapychał. No i kwas hialuronowy, ja mam z biochemii urody. Dużą rolę u mnie gra też woda, od lat myję twarz wodą mineralną z lidla ![]() to tak w skrócie. Próbowałam naprawdę wielu smarowideł aptecznych, drogeryjnych i robionych na recepturę od dermatologa i po latach mogę stwierdzić, że każdemu pasuje co innego i trzeba testować, najlepiej próbkami a jak pasuje to trzymać się sprawdzonych produktów. Nieraz było tak, że niektóre produkty z jednej linii mnie podrażniały a inne nie. Np effevclar do mycia super a krem powodował u mnie wysyp bordowych liszai, tak samo z kremami z biodermy sensibo była tragedia a micel ok. Wszystkie kremy jakie próbowałam z Avene mnie podrażniły a woda termalna już nie. I tak baaaardzo często mam ![]() dobra idę spać, chociaż nie wiem czy zasnę bo pełnia jest ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Zaszalalyscie dziś, szczególnie z kopiowaniem rozmowy na pół str.
Gosia początek skopiował i odp wiedziałam o co chodzi ![]() Wy o jedzeniu a migdaly nie pomogły na zgage. Idę spać jutro idę do laryngologów... A na obiad zapiekanka makaronowa jutro. Dziś barsz biały, ziemniaczki i jajko sadzone. . |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1154 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczęta
![]() Podczytywałam trochę końcówkę 3 części, teraz nadrabiam 4 (jestem na 26 str.) ale postanowiłam się ujawnić ![]() ![]() Nie pisałam wcześniej, bo czekałam na wyniki badań prenatalnych (ja jestem po 35 r.ż.). W poniedziałek odebrałam i są w porządku ![]() ![]() TP mam na początek lutego, ok 5-8.02. Już wiem na pewno, że będzie to dziewczynka. Muminku droga! Torbiele często się wchłaniają. Ja 2 tyg. temu byłam z koleżanką na amniopunkcji, ponieważ podczas badania USG wykryto u jej dziecka torbiele. Poszła do specjalisty od USG genetycznego po ok. 10 dniach i torbiele się wchłonęły. Zrobiła amniopunkcję, by w razie czego wiedzieć co może dolegać maluszkowi. Zapłaciła za taką szybszą metodę i wiadomo już, że płód nie ma najpoważniejszych wad genetycznych, teraz musi poczekać 3 tyg. na pozostałe wyniki. Ty chyba mieszkasz w DE - tam jest o wiele lepsza opieka genetyczna niż w PL (wiem, bo niektóre badania prenatalne nie są dostępne w PL i wysyła się je do DE). Na pewno w czwartek lekarz specjalista wszystko dokładnie Ci wyjaśni. Najgorszy jest strach spowodowany niewiedzą. Trzymam kciuki, by wszystko poszło po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do ćwiczeń to w piątek jestem umówiona z fizjoterapeutką, by pokazała mi jakieś ćwiczenia, które mogę wykonywać w ciąży. Cytat:
![]() ![]() Do skóry - na brzuch, piersi, pośladki i uda stosuję, jak niektóre z Was produkty raczej z tzw. naturalnej pielęgnacji. Najpierw używałam balsamu Pat&Rub dal kobiet w ciąży - świetny jest, dobrze nawilżał, odżywiał i uelastyczniał skórę, ale niestety jest mało wydajny i drogi. Teraz stosuję oliwkę rossmanowską dla kobiet w ciąży (ma bardzo dobry skład), też świetnie się spisuje tylko mnie trochę drażni jej słodkawy zapach. W kolejce czeka masło shea ![]() Cicici - co do telefonu - ja bym brała iPhone'a ![]() ![]() Ja mam iP 4 czyli taki starszy model, a aparat foto i tak jest rewelacyjny. Bardzo często wywołuję zdjęcia robione w rożnych aplikacjach i mam świetną pamiątkę. Wracam do nadrabiania, czyli do 26 strony ![]() Mając nadzieję, że mnie do swego fajnego grona przyjmiecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Hej dziewczyny, spać nie mogę, a że cała rodzina wstała (razem z maleństwem, które coś ćwiczy, wstaję i ja...
Biedronki w odległości 5-10 minut mam 3, więc może dlatego niewykupione wszystko ![]() Clobaza to ten mój magiczny i jedyny kremik, którym mogę dotknąć usta (nieważne, zima czy lato ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Hej bylam wczoraj na wizycie u swojego ginekologa i zdecydowal ze powinnam isc do szpitala bo crp sie utrzymuje, troszeczke uplawow\wydzieliny jest no i powiedzial ze moze tam mi podadza jakis antybiotyk, pobiora wymaz. Ucieszylam sie nawet, bo mysle sobie ze wreszcie cos w tym kierunku cos bedzie robione. No i przyszlam tutaj do szpitala...a oni chcieli mnie wpakowac na sale przeporodowa bo na 3 pietrze nie ma juz miejsc... No i juz biore torby i ide a ginekolog co mnie poznal i pracuje tu w szpitalu powiedzial zebym zaczekala ze jednak znajdzie jakies miejsce na tym 3 pietrrze dla mnie. Ale dziewczyny, mowie wam .... Beczalam przez dwie godziny po tym jak przyjmowala mnie do szpitala jakas lekarka, nawet nie znam jej nazwiska...wiecie co poczulam sie okropnie po tym jak mnie nastawila... Ja jej mowie ze mam crp 10-11 , ogolnie wymazy z pochwy sa ok, tylko lekka wydzielna z pochwy, a ona do mnie ze: z reguly jak jest takie crp to przerywaja ciaze, ze nie mozna nic juz zrobid bo moze zakazenie wewnatrzmaciczne, ze crp u mnie dosc wysokie bo az 11 a norma jest do 1 (o ile dobrze kijarze ogolnie jest do 5 a nie do 1!) ale moze ciaza sie utrzyma bo czasem jak kobiety dostana antybiotyk to im przechodzi ale tylko czasem...no i szkoda by bylo bo przeciez juz calkiem duza ciaza. Wiecie co, mialam pewna wiedze na temat tego crp, bylam swiezo po wizycie u gina ktory optymistycznie podszedl do mnie, ale ta kobieta doprowadzila mnie do istnego beku, placzu... W dodatku wszystko to mowila mi na sali tam przedporodowej i w dodatku ten klimat tej sali doprowadzil mnie doslownie do mega doła. Naszczescie jestem juz na tej normalnej sali normalnym pietrze, sa 2 dziewczyny w pokoju i jakos mi przeszlo. Na poczatku nie moglam nawet gadac przez tel bo ryczalam. Cos okropnego...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, a ta lekarka to chyba minęła się z powołaniem, takie rzeczy mówić kobiecie w ciąży...
![]() |
#1158 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia życzę i pędzę do pracy! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba zlozylabym na nią skargę ![]()
![]() |
#1160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mumminek trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badania!!!!! ![]() Katarzyniak rewelacyjna babka....brak słów....nie denerwuj się,słuchaj swojego lekarza ![]() Witam nowa mamę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Witam
wstałam dziś o 6,30 i poleciałam aby mi krwi upuścili. Do tego miałam jeszcze mocz zanieść i wyobraźcie sobie że jedyna filoka jaką w domu miałam otworzyła się ![]() ![]() Cytat:
super, że wyniki OK a mały już jaki duży ![]()
![]() |
#1162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- O rany ja mam na koniec stycznia ale mamuśki grudniowe pewnie w stresie ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#1163 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super- ile zapłaciłas? Pawmaj- takie zabobony są wszędzie i nieraz są takie, że aż człowiekowi ciarki przechodzą po plecach ![]() Zabobonów ciążowych jest masa, w tym też te związane ze śmiercią wśród bliskich- i te nie należą do przyjemnych- brrrr ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- no weź Ty nie czytaj takich rzeczy... ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
witaj ![]() ![]() będzie miał kto na nasze emerytury pracować ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
po co w ogóle komentuje zalecenia innego loekarza- jak Cię wysłał do szpitala to znaczy, ze tak ma być i mają Cię leczyć a nie jakieś babsko będzie się wywnętrzać ![]() Nie denerwuj się i nie płacz bo to nic nie pomoże a stres Ci niepotrzebny ![]() Swoją drogą nie wiem czy ci lekarze (szczególnie baby) mają jakąś dziką satysfakcję w sprawianiu komuś przykrości, straszeniu itp? Odnoszę wrażenie że robię to złośliwie...
![]() |
#1164 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Sass nie strasz mnie, ja chce do stycznia donosic młodą. Byle nie w święta rodzic.
Cytat:
Trzymam mocno kciuki. Cytat:
A ja już po wypiciu glukozy - nie było tak źle. Jeszcze wytrzymać 1,5 h bez jedzenia i z głowy. Później wizyta u ginki, więc proszę o kciuki żeby wszystko było ok ![]() Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1166 | |||||
Gang Iren
|
Kaaawa!!
Ale jestem snieta. Wszystko przez malza ktory namowil mnie na ogladanie "World War Z" i sidzielismy do po polnocy. Film taki w miare,oczywiscie motyw juz sie przewijal. A pozniej w nocy snily mi sie zombie ![]() ![]() Pogoda przedstawia sie nawet optymistycznie,kolo weekendu ma byc znaczne ocieplenie. Zobaczymy czy sie sprawdzi (bo snieg jednak nie spadl) Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie co to spodnie,ale w biodrowki moje tez wchodze niektore jeszcze. A tak to mam bluzki oversize,jakis tuniki odcinane pod biustem,luzniejsze ciuchy i daje w tym rade. Wiec moze nie szukaj koniecznie ciazowych ciuchow,a takie ktore ze spokojem posluza jeszcze po ciazy? Cytat:
Super! ![]() Korzystnie kupiliscie? Oj sie spiesza dzieciaczki! Cytat:
![]() Witaj! ![]() ![]() Cytat:
Kobieta okropna. Jak ona mogla tak ci powiedziec ![]() Poszlabym ze skarga... Trzymaj sie,a my trzymamy kciuki i na pewno bedzie w porzadku! ![]()
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
W ramach zapewnienia sobie komfortu psychicznego kupiłam Młodemu trochę ubranek
![]() W tym jedno body rozmiar 50, gdyby mu się pośpieszylo (pfu, pfu) ![]() No i na glukozę idę jednak jutro. W pracy ćwiczenia z ewakuacji, wiec dobra wymowka, zeby nie przyjść ![]()
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
chciał nie chciał, idę dziś do lekarza. Wczoraj wieczorem zaczęłam tracić głos, w nocy za to dopadł mnie kaszel. Te choróbsko mnie wykończy.. A w sobotę mam wesele przyjaciółki ![]() Z lepszych wiadomości - kot je! Siedział ze mną cały dzień wczoraj. Dzisiaj trzeba go będzie zawieźć na powtórkę zastrzyku - ciekawe kto to będzie musiał zrobić... ![]() Z jeszcze lepszych wiadomości to wczoraj zostałam ciocią! Moja bratowa urodziła zdrową dziewuszkę, 3,5kg. Podobno ma dużo czarnych włosków ![]() katarzyniak, olej babę ciepłym moczem. Naprawdę nie wiem skąd się biorą takie bezmózgi bez serca ![]() ![]() Co do odzieży ciążowej - ostatnio byłam w sklepie z takową i się załamałam. Za bezkształtny wór pokutny w szaroburym kolorze ( Boże broń ciężarnej jakiś optymistyczny kolor!), który miał zdaje się być tuniką chcieli 210zł. No naprawdę. Też zaczynam się stresować wcześniejszym porodem.. ![]() A tak w ogóle, to śniło mi się dzisiaj, że Shiloh była moją dawno zaginioną siostrą ![]() gosia, ja też wczoraj oglądałam World War Z!
Smerf 16.01.2014 ![]() Crazy Little Thing Called Love Edytowane przez sadlaczyca Czas edycji: 2013-09-19 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- tak myślę nad tymi ciuchami dla dzieciaka i już sama nie wiem na jaki rozmiar kupować...
większość twierdzi, że na 62 bo jak kupię na 56 a dzieciak urodzi się 58 to co wtedy? Z drugiej strony jak się urodzi 49 to się w 62 utopi.... nie wiem już sama jak kupować- nie chcę bezsensownych zakupów robić. A może poczekać jeszcze no ale nikt mi nie powie na 100% jakiej długości dzieciak będzie...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.