|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1052 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#1053 |
Raczkowanie
|
Jak obiadowo to u mnie wczorajsza pomidorówka i spagetti na drugie i myślę też o jakimś cieście może coś drożdżowego, chociaż może lepiej na weekend coś upiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]()
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie zrobiłam liste ale i tak nie korzystam z niej tylko kupuje co mi wpadnie w oko i wpisuje w tabele ceny i ilości . Później zobaczę czego mi brakuje i dokupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1057 | |||||
Rozeznanie
|
Jeeeejj jak wy pędzicie. Niby dzisiaj na bieżąco a i tak nie ogarniam was. hahaha.
A mnie się zachciało właśnie frytek, ale takich prawdziwych z oleju, a w domu oleju brak.Zapomniałam dzisiaj kupić, więc uraczę się z piekarnika ![]() A pro po doszła do mnie właśnie deska do prasowania ![]() ![]() Ja dzisiaj zaczęłam 19 i jeszcze też ani widu ani słychu ruchów.A podskakuje i to równo bo widziałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-09-18 o 15:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1059 |
Raczkowanie
|
Muminek1991 i ejani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Przy kompletowaniu wyprawki kosmetycznej polecam tego bloga: http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...gode.html#more
Matka-chemiczka analizuje składy kosmetyków, bardzo pouczające.
#1061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do masowania, ja bym była ostrożna (masuje się przed porodem, żeby wywołać skurcze) mi na ogół pomaga jak przyłożę ręką (na szczęście jestem głównie w domu i nikt się nie dziwi, ale w pracy też tak robiłam), czyli taki ciepły okład, no i smarowanie czymś tłustym (np. bepanthenem albo zwykłym kremem)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
Lekarz nic nie mówił, a może nie chciał straszyć tylko po porodzie badał neurolog z innych przyczyn dziecko i powiedział, że są ale żeby się nie martwić bo to nic nie oznacza i tylko czasem kontrolować. Nawet nie wiedziałam wcześniej, że dzięki temu że dziecko ma niezrośnięte ciemiączko można zrobić mu usg główki i nie potrzeba żadnych tomografów
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zadomowienie
|
botwinka jeśli się mama ogarnie i klopsiki jak znajdę fajny przepis (albo może któraś z Was zna dobry?) chodzą po mnie od jakiegoś czasu przez te programy kulinarne a tak naprawdę nigdy nie robiłam i takich domowych (nie gotowców) nie jadłam...
#1066 |
Raczkowanie
|
Moja głodomorra wstała czyli pora karmienia, muszę uciekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1068 | ||||||
Raczkowanie
|
Kobietki, jeden dzien mnie nie było, a już nie nadążam Was nadrabiać. Ale zasuwacie!!!
![]() Cytat:
Cytat:
Witaj... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1069 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Raczkowanie
|
![]()
wiecie co? mam doła... już nie mogę sobie z tym poradzić, więc może jak się wypiszę to mi ulży... mam nadzieje, że nikogo nie wkurzę tym moim "uzewnętrznianiem się"... z mężem po ślubie zamieszkaliśmy w domu moich rodziców.. oddali nam parter a znaczy jedną część bo tylko pokój i kuchnia jest z tego użytkowa (reszta to łazienka i pomieszczenia gospodarcze) cieszyłam się, że mam swoją kuchnię i że mogę robić co tylko mi się w niej podoba (poprzednio mieszkaliśmy u teściów w bloku i kuchnia była poza moim zasięgiem bo to królestwo teściowej) no ale moja radość potrwała niedługo... trafiło nam się fartem, że na moje ogłoszenie w necie na gumtree o tym, że chętnie przyjmę meble kuchenne odpowiedziała kobietka, która robiła remont i wyrzucała starą (o zgrozo! 3 letnią kuchnię z Ikeii) w świetnym stanie i to z całym AGD za darmoszkę! urządziliśmy sobie, więc tanim kosztem śliczną kuchnię (mąż trochę odnowił) i pokoik w stylu Ikeowym... i wszystko ładnie pięknie tylko, że moi rodzice jak się nie kłócą miedzy sobą to zaraz im czegoś brak i wyszukują inne problemy... zaraz zaczynają doszukiwać się problemów w kimś innym... no i tak na przykład już kilka razy miałam wypominane, że dostałam od nich mieszkanie za darmo a w ogóle nie okazujemy im wdzięczności, miałam wykrzyczane jakiego ja mam złego męża, nawet teraz kiedy jestem w ciąży to mój ojciec zrobił mi awanturę, że jak to powiedział "mój mąż zgrywa wielkiego pana i właściciela tego domu" a w ogóle ja nie wiem w którym momencie... podejrzewam, że chodzi o to że kiedyś przy okazji grilla z sąsiadami sąsiad droczył się z moim ojcem że on już nie jest gospodarzem domu bo mieszka na górze a na dole są młodzi i to teraz oni są gospodarzami, wiecie takie śmieszne, głupie gadki a jednak mojego ojca bolą na tyle, że postanowił w to uwierzyć... powiecie pewnie, że powinniśmy się wyprowadzić, ale szczerze mówiąc ja już nie chce mieszkać w bloku u teściów bo tam jest tylko jeden pokój wolny a na wynajem nas nie stać bo żeby wziąć ślub musieliśmy zaciągnąć kredyt i teraz go spłacamy bo nikt nam nie dał kasy na wesele... nie żałuje tego, bo to był najpiękniejszy dzień mojego życia... tylko teraz mam dość słuchania, że mój mąż to albo tamto... ja nie wiem co oni od niego chcą... jestem z nim bardzo szczęśliwa, jest opiekuńczy, zaradny, stara się jak może żeby niczego nam nie brakowało, nie zdarzyło się żeby się upił albo coś... nie wiem oni oczekują, że skoro z nimi mieszkamy to mamy chodzić na paluszkach i kłaniać się w pas im za to, że są... mam ich dość... myślałam, że teraz w ciąży dadzą jakoś mi spokój ale ostatnio mama zrobiła mi aferę bo jej nie powiedziałam że mam wizytę u gina a zobaczyła notatkę w kalendarzu, ojciec tak mnie ostatnio zdenerwował że tak się popłakałam że nie mogłam się uspokoić bo znów zaczął cisnąć na mojego Tomka, że jest taki i owaki... chciałam go wyrzucić z mojej kuchni a on zaparł się w drzwiach i powiedział że nie będę go wyrzucać z jego własnego domu... powiedziałam, że robi teraz krzywdę mojemu dziecku i że go nienawidzę za to... bo już nie miałam słów... powiecie pewnie że może moi rodzice mają trochę racji... może i tak, może i mój mąż nie jest idealny ale kto jest? nie ma takich ludzi, ja wiem, że jest mi z nim najlepiej na świecie i zawsze pójdę za nim w ogień... nic mi nie poradzicie na moją sytuację wiem ale lżej jest komuś się wygadać... nawet jeśli to wirtualne koleżanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Gang Iren
|
A ja nie wiedzialam co to. Ale wlasnie sprawdzilam i na pewno niebawem zrobie ![]() A jak robicie? Bo widzialm w necie jako zupe bardziej,albo gesciejsze do np plackow ziemniaczanych czy z kluskami. Nie wiem ktora opcje wybrac. Podpowiedzcie.
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Co jest nie tak z parafiną w kremie na zimę? Serio pytam, bo ja się kompletnie na tym nie znam.
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do ideałów, to nikt nie jest idealny no i mieszkanie z którymikolwiek rodzicami jest zawsze trudne ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- tak naprawdę chyba nic, już nie pamiętam na co, ale kiedyś kupowałam parafinę i się nią gdzieś smarowałam (chyba na twarzy). mój jedyny krem, który mogę używać do ust też ma parafinę i ona na 100% nie jest szkodliwa
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Gang Iren
|
Hmm... najlepiej to faktycznie byłoby zamieszkać osobno. Bo niestety ale gdy pojawi się dziecko to może być więcej nieprzyjemnych sytuacji. Tez mieszkaliśmy kiedyś krotki czas z teściowa i trochę dłuższy z moja mama,no i ... nigdy więcej. A wy dokładacie się do mieszkania? Bo jeśli nie to może to by pomogło,bo dając pieniądze pewne rzeczy wam się należą,nikt nie może powiedzieć,ze robi wam łaskę
#1078 |
Zakorzenienie
|
zonka Tomaszka nie denerwuj się ,masz rację twoi rodzice nie zachowują się normalnie, a może twój mąż niech z nimi porozmawia i wytłumaczy im ze nie możesz się teraz denerwować, może się nad sobą zastanowią
![]()
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję sytuacji. ![]() Mam nadzieję że to przejściowe i teściowie pójdą po rozum do głowy.. Nie mają racji, ale pewnie dalej chcą mieć kontrolę nad tobą i twoim życiem, a dając wam mieszkanie pewnie na to liczyli i na dozgonną wdzięczność itp. Moja siostra została w domu rodzinnym i niestety mimo osobnego wejścia i mieszkania mają dokładnie podobną sytuację. ![]() U nas odwrotnie - zdecydowaliśmy się z mężem na dom w zamian za opiekę na starość nad wujkiem i ciocią (nie mają dzieci a dom wybudowany stoi pusty od 20-kilku lat ). Po ślubie sami nam takie rozwiązanie zaproponowali gdy dowiedzieli się że nie bardzo mamy gdzie mieszkać... Długo zastanawialiśmy się czy wchodzić w taki układ - ostatecznie mamy swoje lata, do tego czas budowy nowego domu, perspektywa kredytu na 30 lat i mieszkania kontem u teściów....itp. Dom jest przepisany na nas, wujek i ciocia mieszkają 7 km od nas i jak na razie dobrze nam się układa. Nie wtrącają się wcale, możemy robić z domem żywcem co chcemy. Wpadają tylko na nasze zaproszenie. Obecnie remontujemy - ostatnio wymienialiśmy okna. Wiadomo kiedyś jak będą problemy z ich zdrowiem zamieszkają na parterze (my mamy górę). Ciężko przewidzieć przyszłość ale jak dla nas to chyba była dobra decyzja i mam nadzieję że nie będziemy jej żałować...
![]() |
#1080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście, że się dokładamy.. płacimy na pół wszystkie rachunki i jeszcze często zdarza się, że przychodzą i pożyczają od nas pieniądze bo im nie starcza... i jakoś nigdy nie robiliśmy im niepotrzebnie problemu, jak mieliśmy to daliśmy i po kłopocie bo uważamy że trzeba sobie pomagać... kiedyś nawet mój mąż jak nie mieliśmy kasy żeby im pożyczyć to poszedł do swojego pracodawcy i wziął zaliczkę za przyszły miesiąc żeby im dać kasę, która im była potrzebna... ale dla nich to wszystko jest nic... to nic nie znaczy... ważniejsze jest to, że po jednej z kłótni jak się mąż dowiedział że mnie tak bardzo zdenerwował ojciec to nie powiedział mu dzień dobry na podwórku.. to jest teraz ujma na honorze... i teraz to jest na wierzchu... a chyba miał prawo się wkurzyć jak się dowiedział że ja w ciąży a on mi szarga nerwy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.