|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
a no są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() A mieszkania w wiekszosci przy rynku. Najbardziej polecam apartamenty na ul. Czystej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Rozeznanie
|
Leon już tak od około 3 tygodni robił jedną dziennie, czasami się zdarzyło że co 2 dni. Mam nadzieję, że to nie za mało:/?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | ||||
Zakorzenienie
|
to dziecięce
![]() Cytat:
u nas też zdarzyło się, że 4 dni kupy nie było. Kupiłam czopki, ale w końcu udało się bez. Jeśli mały ewidentnie się przez to męczy, to podaj odrobinkę czopka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
A tak mi się teraz przypomniało. Któraś z Was (przepraszam, że nie pamiętam kto) pisała, że od początku stosuje wychowywanie bezpieluchowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
odebrałam morfologię i nie wiem o co chodzi, dziś doktorka nie było jutro idę na szczepienie i zapytam bo np granulocytów segmentowanych ma 6 % a norma to 30-50%, i limfocytów ma 13,5 % a norma też 30-50% i niski hematokryt 30,5 a norma 32
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
wlasnie robie za smoczek. moj dziec po prostu nie moze inaczej... a jak odlacze go, to maruder taki, ze przeciez mu nie odmowie... niech ma!
Ash, spoko, moge stac na czele naszej grupy meczenniczej ![]() ![]() no i wiele rzeczy chcialam napisac, ale ciezko tak jedna reka... aaa, xal, taka krotka drzemka to przy cycu i juz ![]() no i zbiorowo wspolczuje pobudek nocnych. u nas o tyle dobrze, ze cyc dziala, i nie waham sie, by w nocy z niego korzystac ![]()
#1150 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1151 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak sobie tylko myślę, że dziś w nocy może być gorzej, bo na leżąco zawsze karmię małego, leżąc na lewym boku. A dzisiaj w sklepie była śliska podłoga i tak się wypierdzieliłam na lewe biodro że dotknąć go nie mogę takie jest zbite.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
aa, mialam sie pochwalic: Florek dzisiaj po raz pierwszy zrobil kupe konsystencji plasteliny
![]() no i reka cierpnie, mlody spi niespokojnie, a ja glodna ![]()
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie interpretuj i nie szukaj w necie, bo może to są ok normy dla takiego małego dziecka i tylko złpiesz schizę
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hehe Właśnie oto chodzi że on się go nie boi tylko go uwielbia, a słucha się go może dlatego bo nie przebywa z nim tak często jak zresztą rodziny. mnie też się słucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A najlepsze jak coś zbroi i ktoś się na niego zezłości to podchodzi do niego i pyta"kochas??kochas??" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
napisz moze ile ,ma hemoglobiny, ile plytek krwi czyli PLT I robilas z rozmazem? i ile leukocytow
#1159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Wiedziałam że jak Diabli zacznie nadrabiać to nie nadaże odpisywać:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
|
We Wrocławiu spalam w Puro moge polecić. Fajny, nowoczesny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-14 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() MAm ostatnio chwile zwątpienia w nasz styl życia... Ale może mi minie, jak się przeprowadzimy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam z Sofią u lekarza z tą jej wysypką ( ma krostki na nóżkach, klatce piersiowej, pojedyńcze na buzi do tegu suche placki za uszkami i pomiędzy palcami...) Lekarka oznajmiła, że to alergia, ale że pewnie nie dojdziemy na co, więc dała leki... Syrop Piriton z chlorfedaminą(antyhistami nowy) i krem do ciała Epaderm z parafiną... Syrop jest od skończonego 1 r. z. a krem śmierdzi... Jeszcze farmaceutka mi powiedziała, że po tym syropie Sofia będzie senna... Mam stosować jedno i drugie przez tydzień, jak nie pomoże to mam wrócić po maść na sterydach ![]() Bardziej miałam nadzieję na porady jak uderzyć moją dietę, żeby wskazać alergen, a nie leki... Ale doszłam do wniosku, że spróbuję, może lekarka wie co robi. Będę jej przez tydzień podawać te leki, do tego wyeliminuję nabiał + jajka(myślałam, że już od 3ech dni nie jem nabiału ale wczoraj zobaczyłam, że w chlebie który jadłam była maślanka ![]() ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-10-14 o 12:28 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to jest to wyxhowywanie bez pieluchowe? Mojemu krostki wyszly na twarzy kurcze taka kaszka moze byc od ryby? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1166 | |||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Planujemy być w listopadzie, ale co z tego będzie zobaczymy... z odwiedzinami będzie ciężko, bo będziemy z babcią ... chyba że przyjedziecie do Wrocka i spotkamy się gdzieś na mieście ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() idziemy na spacer ![]() ![]()
![]() |
#1167 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() a morfologię zrobiliśmy - hm nie wiem czemu, bo ogolnie chodziło żeby zbadać hormony tarczycy bo maly jezyk caly czas ma wysunięty i buzkę otwartą ale wszystko wyszło dobrze, więc drążymy dalej ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- kutfa znowu ktoś wygrał 6 w totka (ponad 6 mln) to już 4 wygrana od zeszłego roku w moim mieście ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też chyba za pare dni wyjdzie pierwszy bo już go widac ![]() Karota trzymam kciuki za morfo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam samsung galaxy chat i jest genialny - dotykowy, z klawiaturą qwerty, duży wyświetlacz, android, wifi, no wsio co potrzeba, i był za złotówkę ![]() ![]() Cytat:
aż mi wstyd że co rano psioczę na moje dziecię że jak zaśnie koło 21 to się budzi przed 7 - dla mnie to środek nocy ![]() Cytat:
![]() pięknie ![]() uduszę Cię ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale chyba czas wyciągnąć polarkowy kombinezon. Cytat:
![]() my byliśmy na rehabilitacji, rehabilitantka nie mogła ze śmiechu bo Młody da wszystko ze sobą zrobić pod warunkiem że ciamka palucha albo smoka. przy ćwiczeniach jak miał łapki do góry podniesione to od razu był ryk, jak tylko opuszczone i paluch do buzi wędrował to się śmiał, wariat ![]() a i w sb idziemy do neurologa, po skierowanie na rehabilitację (z CZDz) nie chcą nam wydać) i będziemy ćwiczyć za darmo 2 razy w tyg. nie jest w złym stanie, ale lepiej dla niego, bo szybciej wzmocni mięśnie brzuszka i grzbietu. bo inaczej siądzie za pół roku ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() boski i ten rozwalony zwierz ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj wprowadziłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze, ze juz ci dziewczyny napisaly ![]() przyszły puzle, wymyłam je, a one dale zalatuja chinczykiem ![]() ![]() kurde od piatku boli mnie ten zatruty zab, nie wiem, czy to normalne, jutro znowu do dentysty ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() fajne z ta rehabilitacja na NFZ, ciekawe kiedy moja kluska zacznie siadac, moja lekarka nic nie mowila o rozwoju ruchowym jak to u niego wyglada, chyba dlatego, ze glowe podnosil jak mial niecaly miesiac, ale z reszta troche kuleje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.