Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-14, 11:18   #1141
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
też spojrzałam i damskie jednak też są - tylko za 11,99
a no są ale ja nie używam raczej rajstop
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:18   #1142
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
a to dla dzieci? myślałam, że dla mamusiek

kolejne pytanie : może któraś ma sprawdzony hotel albo pensjonat z noclegami we Wrocławiu ?
LEOAPART mieszkania na doby. Stan boski, ceny spoko a mieszkania sliczne czyste i elegancko uzadzone. Na wieziennej maja biuro
A mieszkania w wiekszosci przy rynku. Najbardziej polecam apartamenty na ul. Czystej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:19   #1143
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Jak wczesniej tak nie bylo to podaj. Albo termometrem

A propos kup Zu zaczela 1na dzień robić. Dzieki sloiczkom brzuszek w koncu prcuje

Leon już tak od około 3 tygodni robił jedną dziennie, czasami się zdarzyło że co 2 dni. Mam nadzieję, że to nie za mało:/?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:21   #1144
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ile den mają te rajstopy ?
to dziecięce

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Proszę Was o pomoc bo do tej pory nie mieliśmy problemów brzuszkowych i nie wiem czy to jest to. Od 4 dni L nie robil kupy ale nie płakał wiec się nie martwilam. Jednak dzisiaj co jakiś czas ma takie straszne napady placzu. Noszenie bądź cycus nie pomagają. Po jakimś czasie się uspokaja a później znowu. Podać mu czopka glicerynowego czy czekać? Dodam że karmimy sie piersią, mamy tylko jedną butle mm wieczorem.

Rany dopiero teraz do mnie dotarło ile mieliśmy szczęścia ze ominęły nas kolki!
a ma twardy brzuszek?
u nas też zdarzyło się, że 4 dni kupy nie było. Kupiłam czopki, ale w końcu udało się bez. Jeśli mały ewidentnie się przez to męczy, to podaj odrobinkę czopka

Cytat:
aa i znacie może jakieś fajne blogi albo książki z przepisami zdrowymi ? głównie z warzyw, np.brokuły, szpinak itp. Musimy zacząć lepiej się odżywiać
też by mi się przydały nowe pomysły, bo lubię takie jedzonko

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dzięki, jadę dziś kupić, przydadzą się bo nie wiem jak Wy ale moja mała prawie codziennie ma założone rajstopki bo zimno jest no chyba ze ma jakieś bardzo grube spodnie
ja też zakładam. Chyba,że ma jakieś grubsze spodenki. Ale mam takie normalne rajstopki, te w biedronce są grubsze

Cytat:
kolejne pytanie : może któraś ma sprawdzony hotel albo pensjonat z noclegami we Wrocławiu ?
o będziesz we Wroku odwiedzisz nas ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:21   #1145
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Leon już tak od około 3 tygodni robił jedną dziennie, czasami się zdarzyło że co 2 dni. Mam nadzieję, że to nie za mało:/?
Co ty. Poki vezproblemowo robi to ok. Przed sloiczkami z robila jedna giga kupe na 4-5dni

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-14, 11:22   #1146
NoBoTak
Rozeznanie

A tak mi się teraz przypomniało. Któraś z Was (przepraszam, że nie pamiętam kto) pisała, że od początku stosuje wychowywanie bezpieluchowe Ciekawa jestem jak Wam idzie?
Stary 2013-10-14, 11:24   #1147
ankaaa206
Wtajemniczenie

odebrałam morfologię i nie wiem o co chodzi, dziś doktorka nie było jutro idę na szczepienie i zapytam bo np granulocytów segmentowanych ma 6 % a norma to 30-50%, i limfocytów ma 13,5 % a norma też 30-50% i niski hematokryt 30,5 a norma 32

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 11:24   #1148
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Co ty. Poki vezproblemowo robi to ok. Przed sloiczkami z robila jedna giga kupe na 4-5dni

No to się uspokoiłam. Mały teraz usnął, jak znowu będzie miał atak płaczu to podam czopka. Biedactwo Moje
Stary 2013-10-14, 11:24   #1149
cloche
Zakorzenienie

wlasnie robie za smoczek. moj dziec po prostu nie moze inaczej... a jak odlacze go, to maruder taki, ze przeciez mu nie odmowie... niech ma!

Ash, spoko, moge stac na czele naszej grupy meczenniczej powinnam byc szczesliwa, ze moge przy tym siedziec na kanapie czy lezec w lozku. juz nie pamietam ktora to jeszcze latac musi i bujac, uwazajac zeby cyc nie wylecial z pyszczka

no i wiele rzeczy chcialam napisac, ale ciezko tak jedna reka...

aaa, xal, taka krotka drzemka to przy cycu i juz jak przegapisz moment zmeczenia to ciezko inaczej uspic... u nas nic innego nie dziala.

no i zbiorowo wspolczuje pobudek nocnych. u nas o tyle dobrze, ze cyc dziala, i nie waham sie, by w nocy z niego korzystac
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:31   #1150
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
To jeszcze nic, ja miałam na fb taką dziewczynę, co wstawiła zdjęcie moczu w nocniku z podpisem "pierwsze siku zrobione w nocnik Oliwki"
masakra

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe ojo patsy, wiec strach się bac szymek dość długo czul respekt przed moim tz. nie wiem dlaczego, ale większość dzieci ma do niego jakiś dystans - przygladaja się, ale jednak trochę boja. dopiero później broja jak diabli i pamiętam jak wiecznie było: "z neneusem autem nie, z neneusem symek nie" a teraz ulubiony wujek...

a wczoraj na urodzinkach jeden chlopiec pyta "to twoja dzidzia?" tak moja i tylko moja. "nieprawda, bo ona ma jeszcze tate"

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ale musi być to super przeżycie, sama bym chętnie poszła, niestety ciężko z czasem ;/

no to Twój mąż można powiedzieć, ze chce się nacieszyć, mój widzi się z Małym dużo, i ja nie jestem za pozwalaniem na wszystko, bo wg. mnie sami sobei robimy krzywdę i Małemu, powienien wiedzieć,z e w danej chwili gasmy światło, wyciszamy się

po 11:00 ędziemy u lekarza, będą wyniki morfologii,Trzymajcie kciuki, stresuje się

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mam pomysł na nowy tytuł wątku
Mamo, tato nie będę spać, bo będę się obracać
Zablokować się jej nie da, bo ona tak potrafi kombinować, że się obróci na tej pozostawionej płaszczyźnie jaką ma
za tytuł

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Ja poeinnam miec nazwe zombie, znow pobudki dzisiaj 22.30, 1, 2, 3, 5, i od 6 juz nie spi. Jak dlugo mozna tak?

a masz tak codziennie?

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Haha nieźle
ja nk zlikwidowałam, tam nie ma prywatności i nigdy nie jest się tylko dla najbliższych znajomych
nk też nie mam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:37   #1151
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
A tak mi się teraz przypomniało. Któraś z Was (przepraszam, że nie pamiętam kto) pisała, że od początku stosuje wychowywanie bezpieluchowe Ciekawa jestem jak Wam idzie?
to chyba chodzi o Veronic. Ale z tego co pamiętam, przerwała to, bo mały miał straszliwe kolki..

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
odebrałam morfologię i nie wiem o co chodzi, dziś doktorka nie było jutro idę na szczepienie i zapytam bo np granulocytów segmentowanych ma 6 % a norma to 30-50%, i limfocytów ma 13,5 % a norma też 30-50% i niski hematokryt 30,5 a norma 32
ciekawe co to oznacza. A czemu robiliście morfologię, bo mnie nie było i nie jestem wtajemniczona

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i zbiorowo wspolczuje pobudek nocnych. u nas o tyle dobrze, ze cyc dziala, i nie waham sie, by w nocy z niego korzystac
u nas to samo

tak sobie tylko myślę, że dziś w nocy może być gorzej, bo na leżąco zawsze karmię małego, leżąc na lewym boku. A dzisiaj w sklepie była śliska podłoga i tak się wypierdzieliłam na lewe biodro że dotknąć go nie mogę takie jest zbite..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 11:38   #1152
cloche
Zakorzenienie

aa, mialam sie pochwalic: Florek dzisiaj po raz pierwszy zrobil kupe konsystencji plasteliny wypchnal ja bezproblemowo. to chyba po dyni z ziemniakiem.

no i reka cierpnie, mlody spi niespokojnie, a ja glodna
Stary 2013-10-14, 11:40   #1153
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Wiem, że milion razy dawałyście linka do tej kaszy ale mi się zdjęcie nie otwiera i nie jestem pewna czy to to?
Tak, to jest ta kaszka

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześc laski
Moje dziecko siedzi i skrzeczy łoszaleję
Co do telefonow to ja szczerze odradzam Samsungi.
Miałam i go nie trawiłam.
Teraz mam nokię lumię
https://www.google.pl/search?q=nokia...%3B1200%3B1200
i nie zamieniłabym jej na nic innego.
Ma windowsa, świetną nawigację bez konieczności łączności z netem (działa offline), dostęp do xbox'a (to akurat ważne dla mojego TŻta)
Uwielbiam ten telefon
Ja dla odmiany zaliczam się do fanów Samsunga, uwielbiam go i już któryś telefon z kolei mam Samsunga

Cytat:
Sama nie interpretuj i nie szukaj w necie, bo może to są ok normy dla takiego małego dziecka i tylko złpiesz schizę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:41   #1154
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
u nas to samo

tak sobie tylko myślę, że dziś w nocy może być gorzej, bo na leżąco zawsze karmię małego, leżąc na lewym boku. A dzisiaj w sklepie była śliska podłoga i tak się wypierdzieliłam na lewe biodro że dotknąć go nie mogę takie jest zbite..
no lepiej bok zmien... ja strony sobie zmieniam, bo mnie staw biodrowy drazni po paru godzinach. ten co na gorze jest. musze gorna noge poodginac jakos albo oprzec o cos... jak mlody akurat niepodlaczony, to na plasko sie rozwalam
Stary 2013-10-14, 11:44   #1155
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
to chyba chodzi o Veronic. Ale z tego co pamiętam, przerwała to, bo mały miał straszliwe kolki..

ciekawe co to oznacza. A czemu robiliście morfologię, bo mnie nie było i nie jestem wtajemniczona

u nas to samo

A ktoś z obsługi zareagował w ogóle? Jakbyś chciała to mogłabyś ich pozwać. Aż strach pomyśleć co by było gdybyś np miała dziecko na rękach!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 11:44   #1156
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
aa, mialam sie pochwalic: Florek dzisiaj po raz pierwszy zrobil kupe konsystencji plasteliny wypchnal ja bezproblemowo. to chyba po dyni z ziemniakiem.

Moja nadal wali dzidziusiowe kupki

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-14, 11:55   #1157
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
hehe ojo patsy, wiec strach się bac szymek dość długo czul respekt przed moim tz. nie wiem dlaczego, ale większość dzieci ma do niego jakiś dystans - przygladaja się, ale jednak trochę boja. dopiero później broja jak diabli i pamiętam jak wiecznie było: "z neneusem autem nie, z neneusem symek nie" a teraz ulubiony wujek...

a wczoraj na urodzinkach jeden chlopiec pyta "to twoja dzidzia?" tak moja i tylko moja. "nieprawda, bo ona ma jeszcze tate"
hahaha
hehe Właśnie oto chodzi że on się go nie boi tylko go uwielbia, a słucha się go może dlatego bo nie przebywa z nim tak często jak zresztą rodziny. mnie też się słuchaZ moimi rodzicami jest na codzień Mój Tż ma coś takiego w sobie że go dzieci uwielbiają. Jak pytamy Adrianka kogo kocha to na pierwszym miejscu jest Ojo i Ciocia czyli Tż i ja I jak tylko do nas przyjdzie to od razu gdzie jest Ojo, Ojek, Ojko
A najlepsze jak coś zbroi i ktoś się na niego zezłości to podchodzi do niego i pyta"kochas??kochas??"

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 11:57   #1158
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
napisz moze ile ,ma hemoglobiny, ile plytek krwi czyli PLT I robilas z rozmazem? i ile leukocytow
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:03   #1159
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
serce mocniej zabilo, ale chyba bardziej z podniecenia niż ze strachu chociaż jeśli sama miałabym ja zanurzyć to byłoby trudniej...

hehe tak modelina i utwardzona w piekarniku
co roku ma taki tort i dluuugo przed urodzinami wymysla co na nim ma być. rok temu był woz strażacki - także mamuśki uczcie się, bo czeka nas wieeeeele trudnych chwil
i jeszcze modelinowy tatuś...: hahaha:
a nie lepiej z masy cukrowej zrobić? później można by było to zjeść a też się dobrze lepi i nie trrzeba do piekarnika

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Wiedziałam że jak Diabli zacznie nadrabiać to nie nadaże odpisywać:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 12:05   #1160
barwineczek
Wtajemniczenie

We Wrocławiu spalam w Puro moge polecić. Fajny, nowoczesny

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:10   #1161
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
w sumie szkoda, ze robia przerwę, kiedy dzieci sa tak naprawdę na starcie...takie zajecia bardziej dla rodzicow żeby było łaaaał, bo zanurzyliśmy dziecko i koniec u nas stawiają wlasnie na oswojenie z woda, rozwój i nauke pływania. kolejne chwyty, następne rekwizyty, ćwiczenia - dostosowane do wieku i mozliwosci dziecka.
znajomi zastanawiają się czy nie przerwac kursu po tym karnecie i wrocic wiosna (glownie ze względu na zime), my chyba chcemy to ciagnac...żeby nie zaczynać znow od początku.

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

piatke dorzuc ze skarbonki

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

ok, specjalnie dla Ciebie :P a ma ktoś pomysl dlaczego yt mi ten film rozmazuje? tzn. nie wyrabia pixelowo.

o tym samym rozmawialiśmy z tzem. ze wszystko fajnie, ale jak jezdzilismy na 2 wigilie to dostawaliśmy wszędzie jedzonko na wynos...i caaale swieta było pysznie i co ważniejsze leniwie

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Deb, ja wzielabym Samsunga Galaxy. fajne sa.

tylko nie NIUŃ
tatuś musi się przekonać na własnej skorze, ze usypianie to nie takie hop siup

mamsia za bardzo wczula się w wychwalanie corki...

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ----------

oj to masz bojowe zadanie i musisz się w końcu wybrać początki sa trudne...ale jak już się wpadnie w nalog poszukiwan to huh. końca nie widać. dla małych dzieci naprawdę można kupic swietne ubranka...ja tez mam nalog kupowania ciuszków malej i te wyszperane, unikatowe ciesza mnie dużo bardziej niż takie za 100zl w sklepie i naprawdę dużo ubranek kupilysmy z metkami. a najlepsze jest to, ze wiecznie wszyscy zachwycają się mala i jej ubraniami, wiec chyba nie jest zle...mnie to motywuje. jakos wolalabym te wielka kase odlozyc na bardziej rozwojowy czas - angielski, może jakas ceramika albo balet mloda sama wybierze. zresztą teraz i tak nie docenia walorow estetycznych z ciuszków w momencie wyrośnie, w wozku ich nie widać... ale oczywiście masz prawo myslec inaczej

---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

nadrobiłam dwa dni, 2 na zegarku. nie jest zle kolorowych!
U nas raczej będzie boks albo karate a Tż będzie Małego szkolić z piłki nożnej no i kursy językowe jak najbardziej chyba że Mateuszek będzie wolał muzyke albo taniecsam wybierze A jeśli chodzi o ubrania to musisz mi wybaczyć ale raczej się nie przekonam do używanych mnie nie cieszą używane rzeczy i wiem że to jest prane i wogóle ale jakoś jak pomyśle że ktoś to nosił i nie wiadomo kto i na co był może chory... ale masz racje każdy ma prawo myśleć inaczej i ja jak najbardziej szanuje Twoje zdanie na ten temat

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-14 o 17:36
Stary 2013-10-14, 12:15   #1162
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, ja tez zazdroszczę Ash - tej niezaleznosci. nic Was nigdzie nie trzyma, pakujecie się i wio na drugi koniec swiata. bez zbędnego bagażu, sentymentow, bez obaw co z gratami w które wciska się cale zycie kase...a po co to lubie buduja wielkie chałupy, cale zycie tyraja, a dzieci wylatują z gniazdka. i chyba zawsze jeśli będę miała wybor rzecz/podróż wybrałabym te druga tego mi nikt nie zabierze, nie zniszczy...fajnie był takim wolnym ptakiem. Sofia będzie miała z Wami piękne zycie.
No patrzcie, nie wiadomo czemu ludzie prowadzą osiadły, a nie koczowniczy tryb życia
MAm ostatnio chwile zwątpienia w nasz styl życia... Ale może mi minie, jak się przeprowadzimy

Cytat:
w sumie szkoda, ze robia przerwę, kiedy dzieci sa tak naprawdę na starcie...takie zajecia bardziej dla rodzicow żeby było łaaaał, bo zanurzyliśmy dziecko i koniec u nas stawiają wlasnie na oswojenie z woda, rozwój i nauke pływania. kolejne chwyty, następne rekwizyty, ćwiczenia - dostosowane do wieku i mozliwosci dziecka.
znajomi zastanawiają się czy nie przerwac kursu po tym karnecie i wrocic wiosna (glownie ze względu na zime), my chyba chcemy to ciagnac...żeby nie zaczynać znow od początku.

ok, specjalnie dla Ciebie :P a ma ktoś pomysl dlaczego yt mi ten film rozmazuje? tzn. nie wyrabia pixelowo.
Bardzo podobaja mi się Wasze zajęcia. Tak właśnie powinny one wyglądać. NIe rezygnujcie z nich na zimę.

za filmik na fb (jeszcze nie widzialam bo Sofia śpi). A co do jakości to prawdopodobnie yt zmniejszył rozdzielczość, żeby był mniejszy rozmiar

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A ja mam duuzooo zdjeec na fb i mi z tym dobrze oczywiscie zadne nie jest kompromitujace heheh
Jas też mam dużo Ale jakoś tak się nazbierało z tych 5 lat użytkowania. Ja wrzucałam, TŻ wrzucał, znajomi oznaczali nas na swoich zdjęciach itd, trochę się tego nazbierało, ale też mi to nie przeszkadza

Cytat:
Nie, no fajnie, tylko to co było przed .... 2h noszenia na rękach, spać nie, bawić nie, wszystko na nie. Każde odłożenie nawet na przewijak to ryk. Zasnać nie chciała i kombinowała w łóżeczku z płaczem wielkim, a na rękach to nie miała siły głowy trzymać.
Jakby miała drzemkę chociaż 0,5h to byśmy się jeszcze pobawiły a tak to ona zmęczona i my.

Już myślałam, że dziecko zapomniało jak się przewroty robi przez noc, ale nie, już brzuszek. Nawet nie pomaga szeleszcząca kolorowa lala Lamaze po lewej, odwraca się na prawo i na brzuszek i robi dreamlinera

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja dam radę, ale młoda - nie Tylko posadzę tyłek to się szarpie i budzi i wszystko trzeba zaczynać od nowa. Ale daję jej jeszcze 2 miesiące na zmianę obyczajów, potem wkroczę do akcji.
Jednak się pomyliłam, nie jest dokładnie tak jak u Was - usypiamy się na siedząco. Ale i tak tylko w objęciach mamy z cycem w buzi... Ale wierzę, że z czasem to minie. Gdybym jeszcze miała wygodny fotel to by mi to nic a nic nie przeszkadzało. A tak siedzę na brzegu łóżka, bez podparcia dla pleców i nie jest łatwo

Byłam z Sofią u lekarza z tą jej wysypką ( ma krostki na nóżkach, klatce piersiowej, pojedyńcze na buzi do tegu suche placki za uszkami i pomiędzy palcami...) Lekarka oznajmiła, że to alergia, ale że pewnie nie dojdziemy na co, więc dała leki... Syrop Piriton z chlorfedaminą(antyhistami nowy) i krem do ciała Epaderm z parafiną... Syrop jest od skończonego 1 r. z. a krem śmierdzi... Jeszcze farmaceutka mi powiedziała, że po tym syropie Sofia będzie senna... Mam stosować jedno i drugie przez tydzień, jak nie pomoże to mam wrócić po maść na sterydach
Bardziej miałam nadzieję na porady jak uderzyć moją dietę, żeby wskazać alergen, a nie leki...
Ale doszłam do wniosku, że spróbuję, może lekarka wie co robi. Będę jej przez tydzień podawać te leki, do tego wyeliminuję nabiał + jajka(myślałam, że już od 3ech dni nie jem nabiału ale wczoraj zobaczyłam, że w chlebie który jadłam była maślanka ). I miejmy nadzieję, że to pomoże. Jak nie to spróbuję obyć się przez jakiś czas bez glutenu ( ) ale zanim zdecyduję się na sterydowe maści jednak wolałabym znaleźć alergen... Eh, mam wrażenie, że nam tę alergię wykrakałam... Bo ciągle się bałam, że coś jest na rzeczy i masz babo placek...

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-10-14 o 12:28
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:23   #1163
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Niemowlęta mają inne normy niz dorośli

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 12:33   #1164
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
aa i znacie może jakieś fajne blogi albo książki z przepisami zdrowymi ? głównie z warzyw, np.brokuły, szpinak itp. Musimy zacząć lepiej się odżywiać
Podbijam. Kiedyś wrzucałyście fajne dla cukrzyków, ale gdzieś mi się zagubiły

Cytat:
oj współczuję...

Cytat:

kalski: u nas już od jakiegoś czasu takie plastelinowe i też bez problemu robione I jest jedna na dzień albo na dwa dni. I to pomimo też alergii nieodgadnionej jeszcze... Dziwne, nie?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:37   #1165
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No patrzcie, nie wiadomo czemu ludzie prowadzą osiadły, a nie koczowniczy tryb życia
MAm ostatnio chwile zwątpienia w nasz styl życia... Ale może mi minie, jak się przeprowadzimy

Bardzo podobaja mi się Wasze zajęcia. Tak właśnie powinny one wyglądać. NIe rezygnujcie z nich na zimę.

za filmik na fb (jeszcze nie widzialam bo Sofia śpi). A co do jakości to prawdopodobnie yt zmniejszył rozdzielczość, żeby był mniejszy rozmiar

Jas też mam dużo Ale jakoś tak się nazbierało z tych 5 lat użytkowania. Ja wrzucałam, TŻ wrzucał, znajomi oznaczali nas na swoich zdjęciach itd, trochę się tego nazbierało, ale też mi to nie przeszkadza

Jednak się pomyliłam, nie jest dokładnie tak jak u Was - usypiamy się na siedząco. Ale i tak tylko w objęciach mamy z cycem w buzi... Ale wierzę, że z czasem to minie. Gdybym jeszcze miała wygodny fotel to by mi to nic a nic nie przeszkadzało. A tak siedzę na brzegu łóżka, bez podparcia dla pleców i nie jest łatwo

Byłam z Sofią u lekarza z tą jej wysypką ( ma krostki na nóżkach, klatce piersiowej, pojedyńcze na buzi do tegu suche placki za uszkami i pomiędzy palcami...) Lekarka oznajmiła, że to alergia, ale że pewnie nie dojdziemy na co, więc dała leki... Syrop Piriton z chlorfedaminą(antyhistami nowy) i krem do ciała Epaderm z parafiną... Syrop jest od skończonego 1 r. z. a krem śmierdzi... Jeszcze farmaceutka mi powiedziała, że po tym syropie Sofia będzie senna... Mam stosować jedno i drugie przez tydzień, jak nie pomoże to mam wrócić po maść na sterydach
Bardziej miałam nadzieję na porady jak uderzyć moją dietę, żeby wskazać alergen, a nie leki...
Ale doszłam do wniosku, że spróbuję, może lekarka wie co robi. Będę jej przez tydzień podawać te leki, do tego wyeliminuję nabiał + jajka(myślałam, że już od 3ech dni nie jem nabiału ale wczoraj zobaczyłam, że w chlebie który jadłam była maślanka ). I miejmy nadzieję, że to pomoże. Jak nie to spróbuję obyć się przez jakiś czas bez glutenu ( ) ale zanim zdecyduję się na sterydowe maści jednak wolałabym znaleźć alergen... Eh, mam wrażenie, że nam tę alergię wykrakałam... Bo ciągle się bałam, że coś jest na rzeczy i masz babo placek...

Co to jest to wyxhowywanie bez pieluchowe?

Mojemu krostki wyszly na twarzy kurcze taka kaszka moze byc od ryby?

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 12:41   #1166
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
to dziecięce

też by mi się przydały nowe pomysły, bo lubię takie jedzonko

ja też zakładam. Chyba,że ma jakieś grubsze spodenki. Ale mam takie normalne rajstopki, te w biedronce są grubsze

o będziesz we Wroku odwiedzisz nas ?
Hi hi już wiem, że chodziło o dziecięce

Planujemy być w listopadzie, ale co z tego będzie zobaczymy... z odwiedzinami będzie ciężko, bo będziemy z babcią ... chyba że przyjedziecie do Wrocka i spotkamy się gdzieś na mieście

Cytat:
LEOAPART mieszkania na doby. Stan boski, ceny spoko a mieszkania sliczne czyste i elegancko uzadzone. Na wieziennej maja biuro
A mieszkania w wiekszosci przy rynku. Najbardziej polecam apartamenty na ul. Czystej

Dzięki kochana!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
A dzisiaj w sklepie była śliska podłoga i tak się wypierdzieliłam na lewe biodro że dotknąć go nie mogę takie jest zbite..
a to gamonie!!

idziemy na spacer u nas 18 stopni
Stary 2013-10-14, 12:54   #1167
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
napisz moze ile ,ma hemoglobiny, ile plytek krwi czyli PLT I robilas z rozmazem? i ile leukocytow
hemoglobinę ma ok bo 10, 5 akurat na granicy normy, leukocyty też, rozmaz ok tylko te limfocyty, hematokryt i granulocyty zaniżone, dr google stwierdzil że mogą być takie rzeczy po przebytej chorobie a on akurat kilka dni wcześniej zaziębiony był, jutro spytam doktorka

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Niemowlęta mają inne normy niz dorośli

no tak sobie myślałam że pewnie normy są inne

a morfologię zrobiliśmy - hm nie wiem czemu, bo ogolnie chodziło żeby zbadać hormony tarczycy bo maly jezyk caly czas ma wysunięty i buzkę otwartą ale wszystko wyszło dobrze, więc drążymy dalej

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

Co to jest to wyxhowywanie bez pieluchowe?

Mojemu krostki wyszly na twarzy kurcze taka kaszka moze byc od ryby?

ryba ponoć często uczula, a wychowanie bezpieluchowe to jest to że patrzysz na jakieś tam oznaki niemowlaka i podsuwasz pod tyłek np miseczkę by się zalatwił, chyba Veronic probowała na początku ale swoją droga ja bym nie wyczaiła kiedy on chce sie załatwic

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

kutfa znowu ktoś wygrał 6 w totka (ponad 6 mln) to już 4 wygrana od zeszłego roku w moim mieście i znowu to nie byłam ja!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:00   #1168
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
cudnie jakie wielkie ząbki ma

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

za ząbek

u nas też jest nowy kiełek wczoraj Adi nie chciał jeść, marudny był, paluchów z buzi nie wyjmował, miał wielkie wzdęcie brzuch mu wielki sterczał, a na koniec dnia zwymiotował chyba zapasem jedzenia z ostatniej doby, obryzgując leżaczek, siebie, mamę, tatę i pół salonu a po tym zaczął ryczeć i w tym momencie zobaczyliśmy białą kropkę na górnej jedynce dostał maść, wodny gryzak i zasną

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

jaki misio

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Czy wprowadzałyście już maluchom indyczka?
Brawo za ząbka

U nas też chyba za pare dni wyjdzie pierwszy bo już go widac

Karota trzymam kciuki za morfo

Stary 2013-10-14, 13:18   #1169
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Co do telefonow to ja szczerze odradzam Samsungi.
Miałam i go nie trawiłam.
Teraz mam nokię lumię
https://www.google.pl/search?q=nokia...%3B1200%3B1200
i nie zamieniłabym jej na nic innego.
Ma windowsa, świetną nawigację bez konieczności łączności z netem (działa offline), dostęp do xbox'a (to akurat ważne dla mojego TŻta)
Uwielbiam ten telefon
a ja z kolei uwielbiam samsungi a nie znoszę nokii
mam samsung galaxy chat i jest genialny - dotykowy, z klawiaturą qwerty, duży wyświetlacz, android, wifi, no wsio co potrzeba, i był za złotówkę chyba go nigdy nie zmienię

Cytat:
Ja poeinnam miec nazwe zombie, znow pobudki dzisiaj 22.30, 1, 2, 3, 5, i od 6 juz nie spi. Jak dlugo mozna tak?
omg ... ale w dzień chyba Ci odsypia?

aż mi wstyd że co rano psioczę na moje dziecię że jak zaśnie koło 21 to się budzi przed 7 - dla mnie to środek nocy

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj Wojtuś mnie zaskoczył
1) w końcu złapał się za swoje stópki
2) śmiał się na głos tak długooo rozśmieszyło go to, że chowałam się za drzwi a za chwilę pokazywałam takie śmianie jest naprawdę słodkie czekałam na to prawie pół roku
3) pierwszy raz od kilku dni ładnie zjadł kaszkę manną, jeśli przez kolejne dni nie będzie robił cyrków to w niedzielę dostanie swoją pierwszą łyżeczkę marchewki
noo dorasta nam chłopak
pięknie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Spalam dzisiaj do 11:30 a Mateuszek spi dalejMam cudowne dziecko
uduszę Cię

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dzięki, jadę dziś kupić, przydadzą się bo nie wiem jak Wy ale moja mała prawie codziennie ma założone rajstopki bo zimno jest no chyba ze ma jakieś bardzo grube spodnie
heh ja Przemkowi jeszcze nigdy nic pod spodenki nie zakładałam, jak było zimno to mu grube skarpety zakładałam i tyle
no ale chyba czas wyciągnąć polarkowy kombinezon.

Cytat:

my byliśmy na rehabilitacji, rehabilitantka nie mogła ze śmiechu bo Młody da wszystko ze sobą zrobić pod warunkiem że ciamka palucha albo smoka. przy ćwiczeniach jak miał łapki do góry podniesione to od razu był ryk, jak tylko opuszczone i paluch do buzi wędrował to się śmiał, wariat
a i w sb idziemy do neurologa, po skierowanie na rehabilitację (z CZDz) nie chcą nam wydać) i będziemy ćwiczyć za darmo 2 razy w tyg. nie jest w złym stanie, ale lepiej dla niego, bo szybciej wzmocni mięśnie brzuszka i grzbietu. bo inaczej siądzie za pół roku

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:33   #1170
salviae
Zadomowienie

Cytat:
a Kubulek, kurcze jaki on slodki! minka, wloski. czadowe spodnie (wygladaja jak z paskiem! ), no i ta krowa! ekstra. nie widziałam tych myjek. musze jutro odwiedzić biedronke...przez Was wiecznie mam maraton marketowy hehe.
, ale to hipo
Cytat:
i jeszcze modelinowy tatuś...: hahaha:
boski i ten rozwalony zwierz
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ale Twoja tez barfzo fajna kuchnia, biala klasyczna no i ta szachownica my wlasnie bedziemy miec biale szafki scienne na wysoki polysk, czarne blaty z granitu a na dole drewno, ale naturalne a nie na wysoki polysk juz nie moge sie doczekac..
czyli bedziesz miala moja wymarzona kuchne .... no nasza tez jest fajna, tamta nie pasowałaby do salonu i szachownicy
Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Czy wprowadzałyście już maluchom indyczka?
ja dzisiaj wprowadziłam
Cytat:
LASKI HELP
która z Was ma profil na Zusowskim PUE?

mieli przerwe techniczną a dziś po zalogowaniu pokazuje mi ,że mam odmowę wypłady świadczeń od początku macierzyńskiego a przecież dostawałam

no i pytanie-też tak macie?

to błąd czy co to ma być

oni jak czegoś nie wymyślą to padnę :/
a gdzie xsie to sprawdza, bo ja zukam na tym moim profilu i znalezc nie moge, mam tylko napisane osoba pobierajaca zasilek macierzynski
Cytat:
Mam pomysł na nowy tytuł wątku
Mamo, tato nie będę spać, bo będę się obracać
Zablokować się jej nie da, bo ona tak potrafi kombinować, że się obróci na tej pozostawionej płaszczyźnie jaką ma
.

Cytat:
Dziewczyny, moze zdubluje ale informuje ze w biedronce są fajne ciepłe rajstopki. Właśnie kupiłam za jedyne 8.49
oo dobrze, ze przypomniala, tz przyjedzie to po nie lece
Cytat:
Ile den mają te rajstopy ?
widze, ze juz ci dziewczyny napisaly

przyszły puzle, wymyłam je, a one dale zalatuja chinczykiem wietrza sie na tarasie, Justi, Motylek jak dlugo one tak smierdzialy bo boje sie Kube na to klasc, zeby sie nie nacpal

kurde od piatku boli mnie ten zatruty zab, nie wiem, czy to normalne, jutro znowu do dentysty

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a ja z kolei uwielbiam samsungi a nie znoszę nokii
mam samsung galaxy chat i jest genialny - dotykowy, z klawiaturą qwerty, duży wyświetlacz, android, wifi, no wsio co potrzeba, i był za złotówkę chyba go nigdy nie zmienię
ja tez mam samsunga galaxy mini, juz prawie trzy lata i dalej jestem zadowolona
fajne z ta rehabilitacja na NFZ, ciekawe kiedy moja kluska zacznie siadac, moja lekarka nic nie mowila o rozwoju ruchowym jak to u niego wyglada, chyba dlatego, ze glowe podnosil jak mial niecaly miesiac, ale z reszta troche kuleje
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości