Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 08:51   #1141
monita01
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
No właśnie nad 56 to się zastanawiam, może wezmę jeden zestaw. Kuba urodził się mając 57cm i niektórych ubranek w ogóle nie założyłam Ale 62 to będę szaleć tylko, żeby płeć znać

Lecę po kawę
Widzialam, ze tam jest jeszcze mniejszy rozmiar: 50! A co do dlugosci, to czy Ty lub Twoj maz tez urodziliscie sie tacy dludzy? Bo gdzies czytalam, ze znajac wymiary swoje i meza przy urodzeniu mozna mniej wiecej wywnioskowac, jakie bedzie dziecko Ja sie urodzilam 52 czy 54 i TZ tez w tych granicach, wiec wnioskuje, ze i nasz szkrab taki bedzie. Ale tak czy siak z tych ubranek na 56 dzieciaczki szybko wyrastaja
Stary 2013-10-24, 08:52   #1142
Seksta
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

monita a skoro mieszkasz w Hiszpanii to mam pytanko czy orientujesz sie moze w jakiej cenie na miejscu sa wozki marki Jane? Bo chcemy kupic i ciekawa jestem czy cena za wozek 3w1 jest nizsza niz 2300 zl u nas czy wrecz przeciwnie

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:53   #1143
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień doberek
My z małym po śniadanku tzn ja a on jeszcze szama Spaliśmy do 9

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj o 21 już sobie smacznie spałam, więc jestem w miarę wyspana
Misia też już troszkę lepiej.

No i najważniejsze: witamy się z Dzidzią w II trymestrze , czyli 14 tyg. !!! Doczekałam się

Miłego dnia Mamusie
za drugi trymestr

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
choruje do poniedzialku, przed chwila gadalam z kolezanka ( kierowniczka ) i mowi, ze mam sie niczym nie martwic a spokojnie wychorowac choc w pracy paru osob nie ma tez z powodu choroby i ciezko ale ja mam sie nie martwic.
jeden plus poza tym ze nic nie zarobie to chociaz jest luz ehehehe....
wlasnie wyczesalam kota ( dziwnie brzmi ) , oczywiscie mnie podrapal....

my myslelismy o tescie Pappa i idziemy jesli dostane skierowanie na NFZ a pewnie nie bedzie z tym problemu.

Dzis wkraczam w 11 tydz!! moj groszek w zeszlym tygodniu w czw na usg mal 22 mm, nie wiem czy to duzo, malo? Czytalam ze w normach sie miesci....
Ale czytam ze wasze maluchy takie duze to zaczynam sie martwic....
gratki. Wy wszystkie martwicie się że maluszki za małe a ja może nie martwię się ale jednak dziwne myśli w głowie mam bo moja dzidzia duża była. w 6tyg i 5 dn = 1,75 a w 11 tyg 6 cm.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Janeczka U Nas tak samo było. Oskara sadzałam od 8m i przez większość wakacji latał w majtkach a jak się zmoczył to nie zwracał na to uwagi. Teraz zaczęłam kilka dni temu z tego samego powodu co Ty. I zauważyłam że jak narobi w majtki to idzie z rozszerzonymi nóżkami i się maca że ma mokro i od razu podnosi nogę aby ściągnąć. Wczoraj nawet się macał jak miał sucho, posadziłam na nocnik posiedział ok. 5min bo dłużej nie chciał i wrócił do zabawy nie minęła minuta i siku do majtek i przybiegł że ma mokro. Ja nie zmuszam do siedzenia. Posiedzi ile chce, bo nie chcę go zrazić. Mamy jeszcze 5m do kolejnej dzidzi
A czy ja wiem czy sadzanie jak zacznie siedzieć ma sens ?? My zaczęliśmy jak Oskar miał 8m sadzać i najpierw ładnie siedział zdarzało się że coś zrobił , a potem zaczął uciekać od nocnika , płakać i przestałam go sadzać .
(...)
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Nie do końca my zaczęliśmy jak Olaf zaczął siadać i rzeczywiscie chętnie to robił do czasu jak... Nauczył sie wstawać Zaczęło si uciekanie i już nie chce nocnika, tylko się bawi. Poza tym takie półroczne dziecko nie rozumie że sika... (...)
no właśnie my też spróbowaliśmy ale nie wypaliło więc chyba reguły nie ma. No nic zobaczymy jak nam dalej pójdzie

Cytat:
Mam już wczorajsze wyniki badań i w zasadzie większość jest w porządku oprócz hemoglobiny (czego się spodziewałam, bo mam zawroty głowy i dwa razy mało nie zemdlałam), która wyniosła 10,4 Także witaj anemio! Pewnie we wtorek na wizycie dostanę tabletki z żelazem, a już dzisiaj lecę po buraki i będę wyciskać sok
oooo znam to, ja miałam anemię w pierwszej ciąży. Tylko, że ja lubię buraczki pod każdą postacią Sok z buraków i jabłek pychotka
Stary 2013-10-24, 08:53   #1144
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nad 56 to się zastanawiam, może wezmę jeden zestaw. Kuba urodził się mając 57cm i niektórych ubranek w ogóle nie założyłam Ale 62 to będę szaleć tylko, żeby płeć znać

Lecę po kawę
Właśnie.. jak już jesteśmy przy ubrankach to ja może podpytam bardziej doświadczonych mam

Po pierwsze, we wszystkich listach wyprawkowych pisze, żeby kupic kilka body, kilka spiochów, kilka kaftaników, kilka pajacy etc...

A tak na mój rozum, to chyba takie dziecko do dwóch tygodni to chyba najlepiej ubrać w body + pajac? Po co kombinować z jakimiś kaftanami, spodenkami etc? Chyba, że o czymś nie wiem

A moje drugie pytanie.. Czy rzeczywiście warto kupować ten najmniejszy rozmiar? Słyszałam, ze starcza na tydzień Zastanawiam się czy jak się dzieciaczka ubierze w 62 to czy się w tym utopi?

A tak na marginesie to rozmiar 62 oznacza, ze jest na dziecko o długości 62cm?
Stary 2013-10-24, 08:55   #1145
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Kobitki, natknelam sie na cos wspanialego

Z dedykacją dla picaso, paulki i moniki83

Zdjęcie bliźniakom z Hiszpanii, kilka minut po porodzie, zrobiła położna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-24 o 09:08
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:56   #1146
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gosiaczku wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo, dużo miłości

Kobitki czy, któraś z Was studiując, była w ciąży i starała się o IOS?
Bo właśnie się dowiedziałam, że już jeden z prowadzących burzy się o moją nieobecność na zajęciach i tak mam to w nosie, bo nawet gdyby mnie chciała wykreślić z zajęć do pójdę do dziekana i to załatwię, gorzej jak małpa się uweźmie
Ja miałam IOS, po prostu napisałam podanie, że jestem w ciąży i nie jestem w stanie uczęszczać na wszystkie zajęcia. Dołączyłam do tego zaświadczenie od lekarza i nie było problemu. Z tym świstkiem o IOS szłam do prowadzących zajęcia i ustalałam sposób zaliczenia. Nikt nie robił mi problemów tym bardziej, że to był ostatni rok studiów.

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
cuuudo

Gratulacje wkroczenia w II trymestr

Wy też tyle czekałyście na wyniki??
Ja mam dopiero odbiór za 10 dni.

Witam się w 9 tygodniu
Wczoraj poszłam spać po 9 i niedawno wstałam :P

Miłego dzionka życzę

Gosiaczek najlepszego na Nowej Drodze
Ja badania robiłam wczoraj i wyniki miałam wieczorem. Tylko muszę 2 dni poczekać na przeciwciała z grupy krwi
Gratuluję 9 tyg.

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
O, wlasnie sie kapnelam ze i ja koncze dzis 13sty tydzien i wkraczam w 14sty

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Dzieki, dzieki, ja mieszkam w Hiszpanii, ale tez chyba mozna tu zamowic Kupilabym te na 56 i 62, nie? Poczekam tylko na wiosenno-letnia kolekcje no i chyba na plec
To to również zaczynasz II trymestr
Nie planuj dużo ubranek w rozm. 56. Jak się Misia urodziła to miałam zaledwie kilka sztuk. I tak z nich wyrosła w miesiąc Teraz też chyba nawet nie będę kupować 56 tylko 62. Tylko że ja oczekuję raczej dużego Dzidziusia, bo Misia ważyła 4200g , a drugie jest przeważnie większe
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:02   #1147
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
No widzisz mnie też haha wrzucam zdjęcie dla porównania albo mnie się już coś z oczami robi, albo już z główką coś nie tak ale ja widzę podobieństwo tego pluszaka to niedawno od TŻ dostałam
hehe Seleniti Ty jesteś niemożliwa ale Misiu jak się patrzy!

Cytat:
Dziewczyny nie zamartwiajcie sie! Ja pierwsze usg mialam w 6tyg i byla tylko kropka, jutro wkraczam w 11 tydz i widzialam juz raczki, nozki, serduszko i pepowine u was tez jest i bedzie wszystko okej!!!!nie zadreczajcie sie.
A wiecie co....sciagnelam taka angielska aplikacje pregnancy cos tam, jest duzo informacji i bardzo przydatna sprawa i bylo jedne slowo ktorego nie moglam rozszyfrowac a mianowicie "stillbirth", wpisalam w google grafike......nie popelniajcie tego bledu, brrrrrrrr.
Juz nie bede taka dociekliwa
Teraz się musze mocno powstrzymywać,by nie zajrzeć tam..ah ta natura człowieka!

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
tak właśnie nad tym myślałam i powiem wam szczerze : że te miesiące nasze do urodzin są po prostu piękne : kwiecień, maj, czerwiec.... no lepiej nie mogłysmy utrafić chyba..... teraz tylko żebytylko wszytsko z naszymi dzidziami było dobrze....
wogóle to boje się .... ale chyba taka niepewność już wpisana w naszą babską naturę...
Ja też tak jakos się boje..nie wiem dokładnie czego..Chyba wszystkiego.Czy sobie poradze.Czy jestem na tyle dojrzała..odpowiedzialna. Czy wszystko będzie dobrze..Jak to jest rodzić..ten ból porodowy.
I.. i.. kiedy Wy tak naprawde poczułyście,że kochacie to dziecko? Już? Jak jest w brzuszku?..Ja nie wiem..Ciesze się ogromnie,ale nie dociera to jeszcze chyba w pełni do mnie..nie czuje "tej niesamowitej więzi" o której tyle się mówi..(

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Pisałyście, że mamy piękne miesiące na porody, no ja się zgadzam, tylko właśnie mnie olśniło, że jak będę karmić piersią to mnie ominie sezon na moje ukochane owoce czyli czereśnie! bo chyba nie można jak się karmi nie? Za mocno wzdymające? Poprawcie mnie jeśli się mylę
Niee..tylko nie to! Ja od 2 miesięcy mam ochote na czereśnie i z utęsknieniem czekam na lipiec,aż się pojawią.Ciekawe w takim razie jak to z nimi jest.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
buuuuuu kiedy moj sie pojawi! juz od Om4 mc i nic ;( boje sie ze jak mnie wywali to sie nie uratuje od rozstepow...
Hope to widze,że mamy tak samo.Moj ledwo co widać,choć chyba wkońcu ruszył

Cytat:
No i najważniejsze: witamy się z Dzidzią w II trymestrze , czyli 14 tyg. !!! Doczekałam się
Gratulacje

Cytat:
Ah, moj maluszek w 12stym tygodniu na usg genetycznym mial troszke ponad 6 cm
Mój miał 5,4 cm w tym samym czasieNIe ma co porównywać myślę,bo każdy się rozwija po swojemu. Gratulacje również 2 trymestru

GOSIACZKU Wszystkiego naj naj najwspanialszego z okazji Waszego Ślubu! Niech Wasze wspólne życie usłane będzie różami a w razie nieprzychylnego losu byście zawsze mieli w sobie wspracie i wiele szacunku do Siebie Niech ten dzień będzie 1 z tych najpiękniejszych!

Ja wczoraj zdychałam,bo pamiętacie jak ktoś pisał o łazankach Wkońcu po miesiącu się doczekałam,aż babcia zrobiła(bo ja to dupa wołowa w kuchni jestem)no i się najadłam jak bąk i później przyszła ochota na mleko truskawkowe,zaraz później sok porzeczkowy i to okazało się nie być dobrym pomysłem gazy,gazy i jeszcze raz gazyyy..w jelitach kombos,więc zoładek rozbolał i tak sobie z 2 h leżałam w łózeczku i czekałam,aż przejdzie.
Mój mąż uwielbia mojego tate i sobie albo razem grają na keybordzie albo mecze oglądają heh..co ja z nimi mam No więc wczoraj mecz leciał to ja się położyłam do łózka i włączyłam sobie muzyke(zazwyczaj słucham smutasków coldplaya,celine dion,tony braxton,whitney ..,czy muzyke moich rodziców w stylu briany adamsy,phile collinsy,eltony ..)i przychodzi Małż i z troską"Co Ci jest misiu?Smutno Ci?" Mówie,że niee.. a On zaświecił lampkę,kładzie się obok i mówi,no mów co sobie myślisz?,a ja że tym razem naprawde nic. Pogłaskał mnie,chwile poleżał i mówi,czy może wrócić na 2 połowe. Mówie,że tak. I on na odchodne już w drzwiach "Już wiem Ty chcesz przekabacić dzidzie na swoją muzyke" hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śluuuub.jpg (19,3 KB, 10 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 09:03   #1148
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć mamusie

Piszecie o ubrankach, u nas też 56 raczej było używane krótko, a niektóre wcale, bo Hania się urodziła 57,5cm, więc dłuuugaśna moja mama jak przygotowała ubranka na wyjście to ten pajac, który przywiózł mąż kończył się na wysokości Hani kolan dobrze, że był jeszcze drugi zestaw
Jak coś było jej za długie to zakładałam na stopy jeszcze skarpetki i wtedy było ok teraz będzie inaczej, bo ten pierwszy okres wyjdzie na lato, więc jak np body z krótkim będzie trochę za duże to też się nic nie stanie dlatego ja jak będę coś kupować to już 62 chociaż zastanawiam się, bo Hania jest wysoka po mnie, może się zdarzyć, że drugie maleństwo będzie niskie po tatusiu no ale to już trudno wtedy, zawsze można coś dokupić jak będzie potrzeba

Pallas ja nie tolerowałam kaftaników, więc jak dla mnie to jest zbędne u mnie królowały śpiochy + body z długim albo body z krótkim i na to pajac, ale teraz będzie lato, więc luźniejsze stroje będą obowiązywały

A rozmiary są też 50, bo przecież rodzi się dużo wcześniaczków i one są mniejsze na początku, a trzeba je też w coś ubierać nawet widziałam pieluszki dla wcześniaczków

Komputer mi się psuje, co chwile mi się robi czarny ekran i wyskakuje jakiś komunikat, chyba czas na jakiegoś formata

Dziewczyny gratuluję skończonych tygodni i po cichu zazdroszczę, że wkraczacie wszystkie powoli w ten bezpieczniejszy okres, a ja ciągle daleko w tyle no i to się nie zmieni już

Miłego dnia Wam życzę kochane
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:04   #1149
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
gratki. Wy wszystkie martwicie się że maluszki za małe a ja może nie martwię się ale jednak dziwne myśli w głowie mam bo moja dzidzia duża była. w 6tyg i 5 dn = 1,75 a w 11 tyg 6 cm.
liczysz z OM czy USG, bo może dzidzia starsza niż z OM, może miałaś owulkę wcześniej jak ja

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:06   #1150
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Widzialam, ze tam jest jeszcze mniejszy rozmiar: 50! A co do dlugosci, to czy Ty lub Twoj maz tez urodziliscie sie tacy dludzy? Bo gdzies czytalam, ze znajac wymiary swoje i meza przy urodzeniu mozna mniej wiecej wywnioskowac, jakie bedzie dziecko Ja sie urodzilam 52 czy 54 i TZ tez w tych granicach, wiec wnioskuje, ze i nasz szkrab taki bedzie. Ale tak czy siak z tych ubranek na 56 dzieciaczki szybko wyrastaja
U Nas się nie sprawdziło , bo ja się urodziłam z 2900, a Mąż 3600g , a nasza Córcia 4200g Drugie chyba będzie jeszcze większe

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Właśnie.. jak już jesteśmy przy ubrankach to ja może podpytam bardziej doświadczonych mam

Po pierwsze, we wszystkich listach wyprawkowych pisze, żeby kupic kilka body, kilka spiochów, kilka kaftaników, kilka pajacy etc...

A tak na mój rozum, to chyba takie dziecko do dwóch tygodni to chyba najlepiej ubrać w body + pajac? Po co kombinować z jakimiś kaftanami, spodenkami etc? Chyba, że o czymś nie wiem

A moje drugie pytanie.. Czy rzeczywiście warto kupować ten najmniejszy rozmiar? Słyszałam, ze starcza na tydzień Zastanawiam się czy jak się dzieciaczka ubierze w 62 to czy się w tym utopi?

U Nas najlepiej sprawdził się zestaw body + pajac, a później body + półśpiochy. Kilka sztuk to trochę mało, bo bywa tak, że w ciągu jednego dnia to schodzi np. jak dziecko ulewa W rozmiarze 56 polecam mieć tylko kilka sztuk
Stary 2013-10-24, 09:07   #1151
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ten najmniejszy to pewnie dla wcześniaków Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jakie mieliśmy wymiary (aż się Mamy podpytam - pewnie mówiła, ale nie pamiętam ) ale generalnie ja jestem bardzo niska i Maż też do wysokich nie należy

Cytat:

U mnie najlepiej sprawdzały się pajace i właśnie body pod pajacyk, a największa porażka to śpioszki zapinane na szelki Ja teraz dokupię tylko pajace i body No, chyba, że będzie dziewczynka to jeszcze kilka sukieneczek Lubiłam też te śpiochy w postaci spodenek - pół-śpiochy
Tak, rozmiar 62 to 62cm - choć różnie to bywa Ja miałam kilka zestawów 62 i niektóre były większe inne mniejsze - jak to z rozmiarem bywa - zależy od marki

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-24 o 09:08
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:10   #1152
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

Ja Ci powiem z mojego doświadczenia, ze używałam wszystkiego bo miałam (dostałam w spadku) gdybym miała kupować to może troszkę bym ograniczyła ilość. Ale ja np. wolałam ubrać sam kaftanik i śpioszki Ułatwiało to przebieranie pampika Jak już body (że to zima była) to z długim rękawem i do tego galotki jakieś mięciutkie( półśpiochy-bardzo polecam). Zakładałam body i pajac ale mało kiedy , przeważnie sam pajacyk, mały strasznie nie lubił gdy był za ciepło ubrany a w domu mieliśmy aż za ciepło. My mieliśmy bardzo dużo takich komplecików dobrych gat. bluzeczka i śpioszki i bardzo bardzo dużo używaliśmy Wszystko ładnie pasowało i nie wyglądało to tak "piżamowo"
Nie wiem jak to w maju będzie wyglądać ale na moją logikę to jak jest ciepło bodziak i spodnie wystarczą, kaftaniki odpadną, no a jak już upały to sam bodziak wystarczy.
Co do rozmiarów to miałam nawet 50, tylko, ze to wszystko takie niewymiarowe, rozmiar rozmiarowi nie równy. Troszkę tych 56 możesz kupić, mi osobiście nie podoba się jak taka mała kruszynka jest poubierana tyle warstw i do tego jeszcze nogi "wisza" a rękawki pozawijane. Troszkę ok ale bez przesady.
Poza tym mój F. ur. się 58 cm a topił się w ubraniach 56 więc ciężko mi co do rozmiaru się odnieść. 62 zacząl nosić jak miał 2-3 miesiące, w ogóle on bardzo długo w jednym rozmiarze chodzi.

Cytat:

To zdjecie zostalo zrobione przez hiszpańską położną.

nie widać zdjęcia....
Stary 2013-10-24, 09:14   #1153
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
monita a skoro mieszkasz w Hiszpanii to mam pytanko czy orientujesz sie moze w jakiej cenie na miejscu sa wozki marki Jane? Bo chcemy kupic i ciekawa jestem czy cena za wozek 3w1 jest nizsza niz 2300 zl u nas czy wrecz przeciwnie
Ogolnie tu jest wszystko dla dzieciaczkow bardzo drogie! Nie orientuje sie ile konkretnie ten wozek kosztuje, ale podaj mi model, to zaraz sprawdze w jakims sklepie internetowym. Rzoumiem, ze to hiszpanska marka?

Cytat:

Tak, 62 znaczy ze pasuje na szkraba do 62 centymetrow dlugosci. Mi kolezanki mowily, ze uzywaly 56, jedne 2 tygodnie, drugie miesiac i ze jak pajace byly za duze, to bylo to niewygodne i denerwujace, wiec chyba kilka sztuk na poczatek warto miec, sama nie wiem.

Cytat:

To to również zaczynasz II trymestr
Nie planuj dużo ubranek w rozm. 56. Jak się Misia urodziła to miałam zaledwie kilka sztuk. I tak z nich wyrosła w miesiąc Teraz też chyba nawet nie będę kupować 56 tylko 62. Tylko że ja oczekuję raczej dużego Dzidziusia, bo Misia ważyła 4200g , a drugie jest przeważnie większe
No ale jednak przez ten miesiac trzeba w cos ubrac dziecko Ja chyba na 56 kupie body, pajace i pizamki tylko, a jakies spodenki czy bluzki, sukieneczki (jezeli dziewczynka), to juz na 62

Cytat:
Cześć mamusie

Piszecie o ubrankach, u nas też 56 raczej było używane krótko, a niektóre wcale, bo Hania się urodziła 57,5cm, więc dłuuugaśna moja mama jak przygotowała ubranka na wyjście to ten pajac, który przywiózł mąż kończył się na wysokości Hani kolan dobrze, że był jeszcze drugi zestaw
A Ty tez urodzilas sie taka dlugasna?
Stary 2013-10-24, 09:15   #1154
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Chciałam pisać że nic nie widać, ale widać.... Aż się popłakałam

Cytat:

Ja badania robiłam wczoraj i wyniki miałam wieczorem. Tylko muszę 2 dni poczekać na przeciwciała z grupy krwi
Gratuluję 9 tyg.
Dziękuję

To ja sobie poczekam na wyniki

Cytat:

Dziewczyny gratuluję skończonych tygodni i po cichu zazdroszczę, że wkraczacie wszystkie powoli w ten bezpieczniejszy okres, a ja ciągle daleko w tyle no i to się nie zmieni już

Miłego dnia Wam życzę kochane
Jesteśmy na tym samym "etapie" i aż tak daleko to My nie jesteśmy :P

Ciekawe jak duże urodzą się moje bliźniaki
Pewnie maciupkie będą i będę się bała na początku je wziąć na ręce ....

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:18   #1155
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
liczysz z OM czy USG, bo może dzidzia starsza niż z OM, może miałaś owulkę wcześniej jak ja
no ja liczę z OM. Tylko tak sobie jeszcze myślałam, że w lipcu miałam bardzo "skromną @" i czy czasem to w ogóle była @ czy po prostu udało nam się wcześniej, nie wiem. No lekarka mówi, ze jest wszystko ok więc nie chcę dochodzić, wszystko wyjdzie w praniu na późniejszych badaniach jak tam dzidzia rośnie.
Z F. mialam tp z @ i USG na ten sam dzień
Stary 2013-10-24, 09:19   #1156
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
U Nas się nie sprawdziło , bo ja się urodziłam z 2900, a Mąż 3600g , a nasza Córcia 4200g Drugie chyba będzie jeszcze większe
A jak z dlugoscia? bo ja wlasnie o dlugosci pisalam. A corcia rzeczywiscie trafila sie Wam dorodna
Stary 2013-10-24, 09:20   #1157
janeczka7891
Zadomowienie

aaa już widzę zdjęcie bliźniaków piękne i to, ze tak za te rączki się trzymią no nie mogę
Stary 2013-10-24, 09:20   #1158
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Chciałam pisać że nic nie widać, ale widać.... Aż się popłakałam
Cudne zdjęcie! Ależ się rozczuliłam

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:27   #1159
janeczka7891
Zadomowienie

Lolitka co do tej więzi to wydaje mi się, ze bardziej ją poczujesz jak się dzidzia urodzi. Teraz wiadomo cieszysz się itp ale nie dociera może jeszcze do Ciebie co to takiego się dzieje, jak zmieni to Twoje życie, ze staniesz się odpowiedzialna już nie tylko za samą siebie ale za tą małą kruszynkę. Wszystko przyjdzie w swoim czasie nic się nie martw. Ja miałam podobne odczucia jak Ty więc to chyba normalne Trzeba się odnaleźć, nie będziesz już zwykłą kobietą tylko mamą a to zobowiązuje i uczy życia jeszcze bardziej niż dotychczas
Stary 2013-10-24, 09:29   #1160
Seksta
Rozeznanie

monita tak, hiszpanska. Jane muum lub Jane slalom.pro oba z fotelikiem Jane Strata i gondola micro. Dzieki

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:34   #1161
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry w kolejny sloneczny dzionek

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość

witam sie byłam dzisiaj na wizycie wszystko dobze maluch rosnie i okazało sie ze mam infekcje i przepisala mi pani globulki , i mam zrobic morfologie i mocz
jakie dobre wieści
Cytat:
Martusia, śliczny brzuszek, taki kształtny. Widzę, ze synek śmiga na biegowym - lubi? Bo mój uwielbia swój
dziękuje;*
Bartuś uwielbia biegowy, kupiliśmy jakoś w lipcu, trochę w domu się uczył bo z lekka za mały był do niego, a teraz śmiga, że hej myślę że to świetny pomysł, że ktoś wymyślił rowerki biegowe
Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze zdjęcia z wczorajszej wizyty:
Załącznik 5455044

Seleniti moja "teściowa" pyta się mnie, czy mój tż MUSIAŁ iść ze mną na badania usg (mieszkamy ze sobą 5 lat). Ja zdziwiona, mówię nieśmiało: no musiał. A ona, ale jak to to przecież twój problem
Jak siostrze powiedziałam, że jestem w ciąży to usłyszałam: ale wy sie do tego nie nadajecie.
A ile jeszcze tego było
super dzidziuś i brzuszek ciążowy

a za teksty to normalnie
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Podziwiam za okna. Ja myłam jakieś 1,5 miesiaca temu. Teraz dopiero będę myć na święta (po malowaniu)
wiesz moje już dosyć dawno nie widziały szmatki więc trzeba było się zabrać,a że pogoda dopisuje to jest motywacja

Hope jak się czujesz kochana??

co do espumisanu to też jest dobry później dla dzieciaczków od 6 tyg

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:36   #1162
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:

Nie utopi się, ale będzie luźniejsze po prostu, moja mama zakładała braciszkowi normalnie ubranka w rozmiarze 62 , gdzie mały miał 56 cm z racji tego, że mniejszych nie miała, może tam parę sztuk, ale dzieci tak szybko rosną, że to nawet bez różnicy, z tego co widziałam

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:37   #1163
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
A jak z dlugoscia? bo ja wlasnie o dlugosci pisalam. A corcia rzeczywiscie trafila sie Wam dorodna
Misia miała 58cm, a my to nie wiem Miałam kilka sztuk 56, których w ogóle nie założyłyśmy.
U Nas też się nie sprawdziły za bardzo wyjściowe ubranka. Przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące. Nawet jak gdzieś wychodziliśmy to Misię ubierałam tak, żeby było jej wygodnie. W sukienkach się denerwowała, bo podwijały jej się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 09:39   #1164
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
aaa już widzę zdjęcie bliźniaków piękne i to, ze tak za te rączki się trzymią no nie mogę
ja też śliczne bąbelki

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:40   #1165
Seleniti
Zadomowienie

kaorlak, Pallas dzięki już wszystko wiem, mam wydrukować podanie przynieść zaświadczenie i to wszystko, ale ulga

Stary 2013-10-24, 09:42   #1166
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
kaorlak, Pallas dzięki już wszystko wiem, mam wydrukować podanie przynieść zaświadczenie i to wszystko, ale ulga
A dostajesz IOS tylko do porodu, czy potem też przysługuje jakiś okres ochrony na czas opieki nad małym dzieckiem?
Stary 2013-10-24, 09:43   #1167
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
monita tak, hiszpanska. Jane muum lub Jane slalom.pro oba z fotelikiem Jane Strata i gondola micro. Dzieki
Wiesz, jakos nie moge znalezc takie kombinacje elemntow o jakiej mowisz. Tu masz taka stronke: http://www.mundobebes.net/a/cochecit...s-Jane_3-140-1 i taka: http://www.shopmania.es/q-cochecitos-3-piezas-jane Moze mniej wiecej popatrzysz sobie ceny.
Stary 2013-10-24, 09:43   #1168
Seleniti
Zadomowienie

Matko 4200 mnie koleżanka pokazywała zdjęcia, jej bratanka to padłam, 63 cm i 5 kg , ale już nie pamiętam czy ta jej szwagierka rodziła sn czy przez cc, normalnie masakra, ten chłopiec wyglądał jak 2 miesięczne dziecko

Stary 2013-10-24, 09:44   #1169
pikaso
Zadomowienie

Cytat:

Cudowne, aż łza zakręciła się w oku.:lo ve:
Karolak nie koniecznie drugie dziecko musi być większe. Mija mam urodziła pierwsze dziecko z wagą 4500, a ja równo rok później urodziłam się taka jak moja córcia 2900 i 51 długa. Później urodziła jeszcze trójkę dzieci które nie ważyły więcej niż 3700. Także jest nadzieja.

Moja córcia urodziła się mała, bo 51 cm i 2950 wagi, więc rozmiar 56 trochę nam służył.
Teraz nie wiem tylko jaki rozmiar kupować, ale chyba to będzie ten najmniejszy dla wcześniaków. Wszystko wyjdzie w praniu.

Odprowadziłam córkę d o przedszkola, zjadłam śniadanie , nadrobiłam was i chyba teraz się zdrzemnę. Zwłaszcza, ze pogoda nie zachęca, pochmurno i ponuro.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:48   #1170
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Brzuchatki wlasnie zauwazylam watek czy mozemy do Was dolaczyc? Mam nadzieje, ze tazem bedzie razniej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości