|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
h0pe - no nie ukrywam, że jak wróciłam do domu i zerknęłam na to USG to trochę się tym zmartwiłam, bo pamiętam jak bardzo dawno temu koleżanka opowiadała mi, że najpierw wszystko u niej rozwijało się prawidło, aż któregoś dnia na wizycie była taka sytuacja jak u mnie, że ciąża "zrobiła się młodsza: o kilka dni, aniżeli to wynikało ze wcześniejszych wizyt, lekarz powiedział, ze nie ma czym się przejmować, przepisał jej wtedy progesteron, a już na kolejnej wizycie okazało się, że dzidziuś przestał się rozwijać, serduszko już nie biło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na tyłozgięcie macicy też cierpi trochę kobitek w rodzinie od strony mamy, w tym moja babcia, teraz naprawdę będę musiała sobie to zapisać i zapytać ginki o to wszystko na następnej wizycie ![]() a co do kuzynki, byłam wtedy rozbita po tym szpitalu, co prawda przygadałam małolacie, ale gdybym tylko miała żywszy humor to ja wolałabym nie być w jej skórze, także się jej ufarciło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-23 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Cytat:
Mój dzieć właśnie posikał dywan, rozpoczelismy naukę z nocnikiem, ciężko to widzę ........ ![]() ![]()
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- janeczka nawet jakbyś miała iść z zapisanych całą ich stertą, to przecież masz prawo zpytać i nikt Ci przecież nic nie zrobi ![]() ![]() ![]() że aż żal ![]() ![]() Z nocnikiem nie pomogę, ale śmiać mi się chce jak moja mama próbuje mojego braciszka już sadzać na nocniku, a on się wierci i kręci i widać, że mu niewygodnie, ale na nocnik to on i tak mi się wydaje za młody ![]() A powiem Wam, że ostatnim razem gdy go mama przewijała, to posikał sobie brzuch i policzek ![]() ![]()
![]() |
#1054 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć Cytat:
Cytat:
Cytat:
W żłobku trzeba zrobić porządek. .... Cytat:
Właśnie siedzę i gina, ale na szczescie nie ma opóźnienia dużego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś jakaś do dupy jestem, nawet nie mam siły cytować.
Mąż zrobił przemeblowanie w pokoju, ja nie zrobiłam praktycznie nic a zmęczona jestem jak nie wiem, chyba samym patrzeniem ![]()
#1056 |
Zadomowienie
|
No widzisz mnie też
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1058 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie zamartwiajcie sie! Ja pierwsze usg mialam w 6tyg i byla tylko kropka, jutro wkraczam w 11 tydz i widzialam juz raczki, nozki, serduszko i pepowine
![]() A wiecie co....sciagnelam taka angielska aplikacje pregnancy cos tam, jest duzo informacji i bardzo przydatna sprawa i bylo jedne slowo ktorego nie moglam rozszyfrowac a mianowicie "stillbirth", wpisalam w google grafike......nie popelniajcie tego bledu, brrrrrrrr. Juz nie bede taka dociekliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i jak TŻ przestawiał meble to się przesiadałam tu i tam ![]()
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
To jeszcze większy wysiłek jednak był i pewnie jeszcze z nim rozmawiałaś to też się liczy
![]()
#1061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrabiam dzisiejszy dzien i bede na raty odpisywala. Jeszcze pare stron przede mną ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki, a ja zaczęąłm czytać wszytko co napisałyscie / 6 stron wstecz/ i tak mi sie spać zachciało że szok, więc zwinęłam się w klępek- nawet się nnie przykrywałam / >> bo oczywiście zdrezmnęs ie tylko na 10 minutek/ budze się a tu juz ciemno na zewnątrz.....
ok, to postaram sie po kolei : kashha >> a tż nie da rady was utrzymać? aż dziwne że nie ma tam zasiłków itp... wiele moich znajomych żyje z socjalnego ale to w Anglii i Irlandii, ja nienawidze cichych dni miedzy nami / juz w sumie teraz tego nie ma / juz wole się pokłócić ostro.... niz wogóle nie odzywać, taka obojętnośc jest gorsza,,,ehhh, Trzymaj się w kazdym bądz razie !! Martusiaaa21 >> ooo McFlury z lionem i polewa karmelowa >> uwielbiam, i jeszcze kocham te ich ciasteczka na ciepło z owocami lesnymi, czy z wiśniami... ab_cd >> pytałąś o pielęgnację : ja stosuje wszystko tak jak z przed ciąży. no w sumie włosów nie farbowałałąm od 2 mieś. ale to akurat mi dobrze zrobi bo odpoczną, paznokcie jak maluje to sataram sie zawsze przy otwartym oknie- by nie wdychać, brzuch-uda-pupe smaruje codziennie wieczorem / oliwka+ balsam/, a sam brzuch jeszcze rano/ czyli 2 razy dziennie /, goracych kąpieli też nie robie, jak już to krótkie. co do krostek to mnie nie wysypało, pazokcie ładne grube, wogóle mi się nie łamią, włosy za to szybko się przetłuszczają. co do depilacji to ja obecnie używam tylko taką golarkę / ale nie depilator/ i maszynkę. depilator mam też z nakładkałmi chłodzącymi 0- bajerami....ale mnie to tak boli ![]() raz tylko się nie śmiać proszę : miałam ambitny plan pozbycia sie włosków z bikini/ i tych głębszych/ za pomocą pincety / nigdy nie wiem jak to się pisze / zrobiłam nie całą połowę i się poddałam... póx=zniej w ruch poszła maszynka ![]() pikaso - ja jak poszłam pierwszy raz / chodze prywatnie/ to powiedział że też za wczesnie i nie ma potrzeby robienia Usg. / dobrze że zapłaciłam w sumie jeden raz za dwie wizyty / też się poczułam olana, ale pózniej na forum dziewczyny mi pisały że lepiej poczekać i iść póżniej niz martwić się np. pustym pecherzykiem i tym że jeszcze nie widac serduszka bejb200 >> Witamy ![]() janeczka >> tak, ja słyszałam o byciu chrzestną. że jak się jest w ciąży to nie mozna "...bo to dziecko które jest chrzczone zabiera szczęscie temu które jest w brzuchu ", albo że dziecko chrzczone będzie przez całe życie nosiło ciężar ![]() w sumie powiedział mi o tym moja babcia / 85l/ a póżniej mówi że to gów....o prawda że to stare znachrki po wsiach takie rzeczy wymyślały, i moja babcia jak była w ciązy to była chrzestna dwa razy i wszystko jest w porządku do tej pory.... Seleniti >> a to kuzyneczka dowalił tekstem.... ![]() "tępa dzida " - jak to się mówi ![]() Light Limara >> ładny brzusio, i dzidzi ![]() słowa teścioewj tez bez komentarza...: "...przeciez to twój problem" normalnie >> ![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-23 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
Pallas ostrzegalam.
A ja juz chyba zdrowa, jutro do pracy, nawet sie ciesze chociaz wiem ze bedzie meczaco ale przynajmniej zrobie cos sensownego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Zytus - ja zaczęłam nadrabiać 6 stron to zasnęłam hehe, ciekawe jak tobie pójdzie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym martwię się czy wszystko z nimi w porządku. Co do pielęgnacji to praktycznie nic nie zmieniałam, no oprócz smarowania się oliwką z Rossmana, ale mi też brakuje konsekwencji i nie codziennie jej używam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
pikaso >> kochana wybacz.... zaczełąm odpisywać zacytowane wiadomości i jakoś nie zwróciłam tak bardzo uwagi na twój nick... więc to ni eperwsze twoje usg, pamietam jak pisałam o dzidziach....no i to że zostały dwa bąbelki....
ehhh, to ja bym zmieniła go jak najszybciej, przecięż nie wszytko od początku było ok / jeden zarodek został wchłonięty / i na nim nie zrobił to przepraszam za słowo " wrażenia", właśnie powinien w takiej sytuacji ze wzmożoną czujnośćia i dokładnośćia przykłać się do badania, a nie pytać się głupio: " a po co ? " ........ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 |
Rozeznanie
|
pallas no wiem ja mam to samo :P ale okropne zdjecia brrrrrrrrr.
Ale depresyjnie, od godziny juz calkiem ciemno za oknem.....nic mi sie nie chce, dnie leca tak bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
tak właśnie nad tym myślałam i powiem wam szczerze : że te miesiące nasze do urodzin są po prostu piękne : kwiecień, maj, czerwiec.... no lepiej nie mogłysmy utrafić chyba..... teraz tylko żebytylko wszytsko z naszymi dzidziami było dobrze....
wogóle to boje się .... ale chyba taka niepewność już wpisana w naszą babską naturę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
Lolitka888 -piękne są te ubranka ja tez mam zamiar jakies rzeczy upolować w ciuszku. Czasem na prawde mozna złapac perełki tak jak Tobie sie to udało
![]() asiulka_22 jak przeczytałam odpowiedz o bikini i pęsecie to az mnie zabolało. Pesetka to ja tylko brwi sobie wyrywam a i tak jestem malo odporona na bol depilatora nawet bym nie odwazyla sie wyprobować. Edytowane przez ab_cd Czas edycji: 2013-10-23 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu toczyła się tu rozmowa na temat tych poduszek ciążowych. Trochę o tym dzisiaj poczytałam i ja chyba zdecyduję się na Kojec Motherhood:
http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2 Tutaj jest ciekawy artykuł na co warto zwrócić uwagę przy wyborze takiej poduszki: http://poofi.pl/jak-wybrac-poduszke-do-spania-w-ciazy/ Tutaj jest link do wątku na którym wszystkie mamy zachwalają ten z motherhood, więc w sumie to mnie najbardziej przekonało ![]() http://www.chusty.info/forum/showthr...85%C5%BCy-jaki |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w ogole sie rozłozylam.Igor do konca tyg ma wolne od przedszkola bo znowy chory, Pani powiedziala ze mocno kaszle. Ja wczoraj skorzystałam z pogody i trawke skosiłam, a dzis porzadki w domu, w koncu sie jakos ogarnelam, bo juz na ten syf patrzeć nie mogłam.
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() też o tym myślałam, wszystko wtedy budzi się do życia i my też się do tego przyczynimy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- A niech tylko spróbują narzekać na niski przyrost naturalny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1076 |
Rozeznanie
|
Moj pierworodny z czerwca,wiec potwierdzam ze to super termin
![]()
![]() |
#1077 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do pory roku, ja mam Filipka z grudnia i też bardzo sobie chwalę, święta były urocze z takim dzieciątkiem, byliśmy sami, tak naprawdę to byla chyba moja najlepsza wigilia taka prawdziwa rodzinna : ja, mąż i dziecko ![]() ![]() ![]() Teraz też się cieszę, ze na wiosnę urodzę bo będę miała porównanie ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ahaa i do kobietek z okolic Gliwic, może kiedyś uda nam się spotkać w realu??
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie zrobiłam sałatkę owocową i wszamałam całą miseczke.
pierwszy raz kupiłam pomelo- kiedyś pisałyście że takie super..... no cóż wybrałam największe i wszytskie były zielone , lekko miejscami żółte / i chyba już wiem ze takich sie nie powinno brać / wogóle bez soku, gorzkie troche jak grejfrut,,,ale wymieszałam z innymi owockami. tylko nie bijcie że narobiłam wam smaka hehe. p.s kupiłam dzis tez kapuste kiszona z marcheweczką i kminkiem jutro dodam jeszcze jabłko, oliwe i na obiad będzie pstrąg+ziemniaczki +surówka. Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-23 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co... mam w domu myszę!!! Przez taras mi wlazła. Jutro kupię pułapkę a dziś śpię z młodym w salonie bo ona buszuje w sypialni
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą, nie cytuję, bo nie mam już sił, zaraz idę się kąpać i chyba się położe, no ewentualnie obejrzę coś może
![]() Dzisiaj piękna pogoda u nas, więc poszłyśmy z Hanią na spacerek długi, a potem jeszcze przed 16 pojechaliśmy na grzyby ![]() ![]() Teraz sobie paznokcie skróciłam, bo okropnie mi się porozdwajały, dziwne aż, dawno nie miałam takich krótkich, mam nadzieję, że odrosną lepsze. Pisałyście, że mamy piękne miesiące na porody, no ja się zgadzam, tylko właśnie mnie olśniło, że jak będę karmić piersią to mnie ominie sezon na moje ukochane owoce czyli czereśnie! ![]() ![]() Pozdrawiam Was mamusie i życzę miłego wieczora ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.