|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Muszę kupić Darii maść majerankową, nasivin (bo już mi się kończy).
Mam w domu syropek nurofen więc chyba mogę jej podać na przeziębienie, tak?? Nie wiem co najlepiej na przeziębienie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-11-02 o 08:09 |
|
|
|
#1142 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szaja tobie też zdrowia! Misiek obudził się po 1 i do 3 nie mógł zasnąć, wyspany raczkował po łóżku. A o 6 pobódka Jestem zombi Na szczęście mąż go wziął i godzinkę podrzemałam jeszcze. Teraz Misio śpi a starzy kawę piją
|
|
#1143 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja zdycham :/ |
||
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem po tygodniu powiem Ci czy to przypadek czy nie najgorzej bylo wczoraj bo musieliśmy mu poprzestawiać drzemki i naprawdę mieliśmy kryzys Lady, jeśli u Was są długie drzemi w ciągu dnia bo pamiętam,że tak pisałaś to jest bardzo duże prawdopodobieństwo,że to jest przyczyną kiepskiego snu wczytaj się dokładnie czego nie robić przed snem- żeby nie bujać mocno w wozku itp, ważne jest też by robić te wykresy bo ja mam wtedy dokładny obraz jak wygląda cały dzień i potem prosciej jest przestrzegać odpowiednich pór drzemek, posiłków itp wiecie wydawało mi się,że u nas jest rytm od urodzenia- ale okazuje się,że wcale nie a może jak nawet był to nie do końca sprzyjał maluchowi---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- acha u nas też było za dużo drzemek więc teraz są tylko dwie |
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odkopuję i lecę czytać. Cytat:
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
tylko dziewczyny pamiętajcie,że ja nie mówię o metodzie samodzielnego USYPIANIA gdzie się wychodzi i zostawia dziecko samo w łożeczku
tylko mówię o tym jak moje dziecko PRZESYPIA noc
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny! Głupia jestem że się tak przejmuje. Jedynie wkurza mnie zachowanie takich ludzi. Ona jest z tych mam co ubierają dzieci w welurowy pajac kiedy jest 30stopni. Aj,szkoda gadać. Kochane jesteście
Blanka ma od paru dni dwie drzemki,jedną 30min między 9-10,potem dłuższą ok 1h między 12-13 i koniec. Usypia właściwie sama kotłując się po łóżku między 19.30 a 20. No i widzę ogromną poprawę w nocy,ma około 2 pobudki w nocy,wstaje o 6. Więc mimo że jest lepiej,będę czytać książkę żeby spala troszkę dłużej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1149 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
już bym jej opinię napisała!![1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43525025]Przeleciałam i idę spać, KOSZMARNIE boli mnie gardło [/QUOTE]o przybij piąteczke Cytat:
dla Wojciecha ![]() Cytat:
szkoda, że nie umiesz się odgryźć, ja mam tak, że "na gorąco" nie umiem odpowiedzieć, a jak już za późno to zawsze żałuję, że mogłam powiedzieć to i to Cytat:
kochana, witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inicjacji leje. Nurofen przeciwzapalenie I dla Darii Btw flegaminę takiemu dziecku można? Bez recepty jest? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A flegaminę można bo Daria brała jak miała 2 miesiące. Nie wiem czy na receptę bo nie pamiętam ,ale chyba bez.
|
|
#1151 |
|
Konto usunięte
|
Flegamina, nam lekarka też pozwoliła gdy miała Dorka 8,5mca lipomal, który teoretycznie po 1rż jest, ale kazała sprawdzić po 2,5ml po prostu. I fajnie pomógł.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko u nas się nie sprawdzi, młody nie umie sam zasnąć. Nauczyłam go wg tej książki, ale nie do końca, nigdy go nie zostawiłam płaczącego. Zawsze jak płakał na ręce, a jak tylko marudził to dawałam czas na samodzielne uspokojenie się. I działało. No ale się popsuło coś, więc muszę doczytać co źle robimy. Zdesperowana już jestem, bo noce mamy coraz gorsze, mnóstwo pobudek i łóżko dzielę z młodym nie mężem.
|
|
#1153 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu ma gorączkę.
Jak długo na własną rękę mogę podawać środki przeciw gorączkowe ??? Nie kaszle, nie ma kataru, nic. Więc albo zęby, albo trzydniówka albo coś się rozwinie dopiero ![]() Silver zdrówka dla Darii. Szaja zdrowiej nam. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
mam takie pytanie, bo choruje juz od tygodnia no i niestety Borysa tez zaczelo lapac
i nie wiem co robic, bo on nigdy wczesniej nie byl przeziebiony, a przychodnia dzisiaj zamknieta - goraczki nie ma, ale nosek zatkany, gile mu splywaja, czasem slysze ze mu sie trudniej oddycha.Polecicie jakies lekastwo dla dziecka na przeziebienie? Wiem, ze pewnie temat ten juz byl walkowany wczesniej, ale czy mozecie mi tak na szybko cos doradzic?
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie? Jestes JEDYNA osoba, ktora tak twierdzi ![]() Cytat:
Widze, ze na tapecie temat nocnego snu. Ja po dzisiejszej nocy wysiadam ![]() Nawet nie chodzi o czestosc pobudek (co 1,5-2h), ale o usypianie... Widze, ze Kubus nie jest glodny, ale ma straszny problem z usnieciem. Biore go na rece, chwile pociumka, a potem zaczyna sie kopanie mnie po brzuchu, wyginanie calego cialka, szczypanie po sutkach (tego nienawidze najbardziej), drapanie. Jak odloze do lozka w takim stanie to zaraz wlacza sie syrena. Wiec znow biore na rece i czesto gesto bez lulania sie nie obejdzie. I schodzi nam co najmniej 30min. Dzis dodatkowo za kazdym razem byly 2-3 proby odlozenia, bo inaczej budzil sie i od rana marud. A po 1,5h pobudka i znow od nowa... W takich chwilach mam dosc kp... Ale z drugiej strony nie mam zadnej pewnosci, ze przejscie na mm rozwiaze sprawe... |
||
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
Ola śpi to i ja się zdrzemnę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Daria ma 9,5 miesiąca a zaczęła raczkować dopiero tydzień temu i to z dnia na dzień Ale są też dzieci które w ogóle nie raczkują ( pomijają ten etap). Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43526038] ja zdycham :/[/QUOTE] Cytat:
Charlizz mi napisała to: " witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inicjacji leje. Nurofen przeciwzapalenie " Tż zaraz idzie do apteki po , wit. C maść majerankowa pod nosek Nasivin soft Calcium Sanosvit ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Mieliśmy dziś z mężem jechać do jego rodzinki na groby ale jak Daria przeziębiona to sam pojedzie. Teraz moja kruszynka śpi ale męczy ją ten katar strasznie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-11-02 o 09:16 |
|||||
|
|
|
#1159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze polecam maść rozgrzewającą Pumo Vap i kropelki Olbas Oil. no i of kors katarek
|
|
|
#1160 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez jak mloda z wujami to szal A w mojego brata ktory praktycznie olewa dzieciaki, wpatrzona jak w obrazek, a on wtedy mieknie ![]() Debrah co z tym windowsem? ![]() Nie mialam komputera, tzn mialam ale czekalam na kuriera od poniedzialku, zeby zabral do serwisu i co? Gowno, nie przyjechal do teraz Aaaa za tydzien chrzciny. Na 7 osob. Zrobie schabowe i klopsiki. Myslicie, ze cos jeszcze? Bo nie mam pomyslu.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-11-02 o 09:31 |
||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla naszych maluszków i dla mam. Kurujcie się ![]() Wczoraj Oskar usnął mi na noc o 16 W międzyczasie się przebudził,trochę popłakał i w końcu usnął. O godz 21 obudził się na mleko i musiałam go przebrać no i się trochę rozbudził. Położyłam się z nim w łóżku i pamiętam tylko jak powiedziałam mężowi: chodź do niego bo ja nie mam już sił i usnęłam. Jak kamień. Nie wiem co dalej się działo. Mąż mówi że nosił go godzinę bo spał ale nie dał się odłożyć do łożeczka. Kuuurna cuda niewidy
|
#1162 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
jejku, 2 zmiany zafajdanej pieluszki w ciagu 2 minut to jak dla mnie samej za duzo ![]() malz pojechal do tesciow a ja sama - w chalupie balagan jakby fewcia ze 30 lat nie sprzatala, obiadki mldemu sie skonczyly, ja do spr mam pierdyliard klasowek i cwiczeniowek ehhhhhhhh ciota!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43525025]Przeleciałam i idę spać, KOSZMARNIE boli mnie gardło [/QUOTE]-II- zdrowka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zwykly kurczak ![]() Cytat:
![]() tez bym chciala zeby mlody przesypial nocki... dzis na sniadanie chcialam mu dac samo mleko w butli - i jak tu go odstawic w nocy od cyca?
|
||||||
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i teraz hop lozeczko na sam dól ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- http://demotywatory.pl/4229968/Niektore-spojrzenia http://demotywatory.pl/4230283/Czase...-malej-zamiany http://demotywatory.pl/4229784/Pamietaj- http://demotywatory.pl/4229619/Radosc-bycia-matka http://demotywatory.pl/4229626/Plan-jest-taki |
||
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kropelkę dajesz jedną- przynajmniej ja tak dawałam- do kubka z gorącą wodą. A maści też smarujesz mniej- wiem, że niektóre dziewczyny też tej maści używały. U nas ani jedno ani drugie nie zaszkodziło. a tak w ogóle to nie było mnie kilka dni, ale same złe rzeczy się dzieją... ![]() a z dobrych to od wczoraj Julas sylabizuje : be be be be ale co jakiś czas jej sie przypomni i sobie bebuje brava dla Darii i dla reszty dzieciaczków z nowymi umiejętnościami
|
|
|
#1166 | |||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
Mam teraz łóżeczko na średniej wysokości ale dziś Tż je obniży.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Dziewczyny które z Was używają ten odciągacz katarek??? Trochę się tego boję
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-11-02 o 10:18 |
|||
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie rozumiem pisania po ang na swoim profilu ![]() Cytat:
U Nas ( w zależności od dnia ) też czasem tak bywa, mała się wygina jęczy nie da się jej utrzymać. Smoczek nie pomaga, przytulać się nie chce, w łóżeczku histeria i zasnąć nie umie. Budzi się w nocy bawi.... A jesteśmy na mm i co najmniej 2 razy musi jeść czasem więcej. Chociaż dziś np raz. A jesteśmy na MM...... My wczoraj byliśmy na cmentarzu pojechaliśmy do rodziców w nosidle a z tamtąd wzięliśmy wpakowaliśmy Hanie w wózek ten stary co gondolką nim jeździliśmy. Na początku niby fajnie a potem już na rękach wracąła bo tak w nim płakała :/ w zappie nigdy się to nie zdarzyło ! pozatym jest jakiś dziwny z tyłu ma siatkę któej nie da się zasłonić budka która wcale nie chroni od wiatru no i przez tą siatke tez będzie zimno zimą..... tak więc nie wiem co teraz chyba czeka nas kupno spacerówki na zime tak to jest chciałam zaoszczędzić a dupa.....no i hamulec nie działa... ni iem teraz jaką spacerówkę zimową kupić ???????
|
|
#1168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1169 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyżej pisałam - u nas świetnie sprawdził się lipomal, on po 1rż (dupochron bo nie testowany na niemowlakach), lekarka pozwoliła i powiedziała, że po prostu patrzeć - jeśli jakaś wysypka to odstawić. Ale w sumie tam nie ma niczego z chemii, co by nie było dla niemowlaków też. Podaj przeciwzapalnie coś, może być w syropie, może być czopek tylko tu musisz sprawdzić jaka wielkość, bo różne dawki są, ja mam większe i kawałek odcinam po prostu. Do noska nasivin niemowlęcy lub euphorbium (ale to homeopatyk, nie wiem, czy wierzysz w skuteczność), pod nosek maść majerankowa - ułatwia oddychanie i leczy podrażnienia, w pokoju miska z wrzątkiem + kilkanaście kropli olbas oil ew. do spania na róg poduszki 3-4 krople, też ułatwią oddychanie. ----------------- Neti urocza, prawda?http://img96.imageshack.us/img96/4108/73x5.jpg |
||||
|
|
|
#1170 |
|
Konto usunięte
|
Neti, i takie:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

) to nie będę się powtarzać
taka jestem zła na moja głupia siostra przecież to od nich Ola złapała to gów..o
w pon trza będzie do lekarza, cholernie się boję czegoś poważniejszego
byleby tylko żadnego zapalenia z tego nie było 
Na szczęście mąż go wziął i godzinkę podrzemałam jeszcze. Teraz Misio śpi a starzy kawę piją 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale co jakiś czas jej sie przypomni i sobie bebuje