|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
mya wiesz ja tez mam biegunke ,nakrecam sie tylko chcialabym dzis urodzic al to chyba raczej ni realne;(
lilith wypruboj espumisan a jak ni to ja dzialalam termometrem w pupe,bz zartow dziecie jak sie wypierdzialo i wykupkalo tak spokoj pol dnia
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dzień dobry
![]() Wyspałam się za wszystkie czasy ![]() Nasz Jaś ma dzisiaj 2 miesiące ![]() Odciągnęłam rano mleko do kufla bo tż wczoraj zostawił a nie chciało mi się iść do kuchni (tylko dlatego że unikam teściowej) i wyszło pół kufla mleka, wydaje mi się że to sporo ![]() Mamy których dzieciaczki męczą się z kupką, u nas w takich sytuacjach czopek glicerynowy pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej! Witam niedzielnie
![]() Ale pospałam, z wieloma przerwami na toaletę ale za to niemal do 10! Wywlekła mnie z łóżka Weronisiek: "Niestety spełniają się moje obawy, leże na porodówce od wczoraj, skurcze co 5 min mam od 17h, a rozwarcie cały czas 1 palec. Kazali czekać - "ruszy to się ruszy a jak nie to nie". Tylko ja już prawie zeszłam z bólu". Biedaczka...czemu ją tak męczą. Tym bardziej, że ma przeboje z blizną z poprzedniego cc. "kciuki: zaciskamy dziewczyny! Mnie nie wkurzają pytania czy już urodziłam, bo prawie ich nie ma ![]() ![]() ![]() Dzidzia mnie się bardziej ta druga mata widzi. Daj znać co zdecydowaliście. Kasiula Marcelek jest slodki! Jakie ma ładne włoski ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja właśnie rozkminiam czy by sztucznej nie kupić... lubie żywe, w zeszłym roku mieliśmy żywą ale bardzo drogie są....i jakoś kasy szkoda. A teraz sztuczne też takie ładne robią. Ja nie ogarniam jak możesz chodzić bez stanika i jeszcze z wkładkami przyklejonymi do koszulki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My z mężem też wczoraj wykurzaliśmy młodego, ale pewnie nic z tego nie będzie ![]() Dzisiaj obowiązkowo spacer szybkim krokiem ![]() Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie jak Kacper tymi łapkami męża po buzi smyrał ![]() ![]()
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
mocne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie moge chodzić bez stanika, cały czas chodze, ewentualnie sportowy. Mam już chyba z kilka przedłużek do każdego stanika, ale nadal mnie ciśnie, uwiera, naciska ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
No co, zbuntowały się
![]() Kurdę Domi, ale Ci zazdroszczę, że masz 2-miesięcznego bobasa już. A ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja, choc sie nie denerwuje - nie mysle o szpitalu, nie jestem zestresowana i jestem spokojna - wymiotowalam od samego rana, w nocy nie moglam spac, boli mnie glowa...moze to efekt zmeczenia - sporo sie narobilam przez ostatnie kilka dni... No nic. Jeszcze chwila :-D Rybka nie ma co sie denerwowac. Moj tz jak Zuzia byla malenka tez lezal kolo niej w lozku i "dogorywal" ale ja sie nie zloscilam - moj tz z tych co musza przespac 8h bo inaczej sa nie do zycia. Choc od kiedy mamy panne Zuzanne coraz mniej ma okazji do spania :-P Zdarzalo mi sie na niego wsciekac, ze rano soe nia zajmie mala, ale dopiero teeraz, jak jestem w ciazy bo bylam po prostu wymeczona. Weronisiek trzymam mocno kciuki, zeby wreszcie sie wyklul Twoj maluszek. Piszecie o odciaganiu mleka. Zastanawiam sie jak bedzie tym razem - przy Zuzi zalewalam sie mlekiem, sciagalam po 140, czasem 180ml...ale mialam juz sporo mleka przed porodem, a teraz czasem jakas kropelka. Ciekawe. Masaz piersi? Hmmm gdyby nie Ta cesarka jutro, to zatrudnialbym tz :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Lilith masaż brzuszka, ciepłe okłady np z pieluszki wymoczonej w ciepłej wodzie, możesz spróbować pić herbatkę z kopru. Jak nie będzie pomagać to jakieś kropelki z simetikonem (espumisan, infacol). Na opakowaniach podają chyba, że od 1 miesiąca, ale można dać wcześniej bo simetikon się nie wchłania wcale tylko absorbuje gazy w jelitkach. Chociaż za malutki jak dla mnie jest Twój synuś na kropelki, chyba jeszcze za wcześnie.
A karmisz piersią czy butlą? Może odbijaj częściej a nie tylko po jedzeniu. A w ogóle zrobił jakąś kupke bez męczenia się czy od początku jest taki problem?
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-17 o 10:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
czescmatko wspolczuje Weronisiek,
mnie dzis boli brzuch jak na @, plecy i wogole jakas taka rozdrazniona jestem
#1154 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale Ty już jesteś ze swoim bobo 2 miesiace
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
Asistmnie tez pytania dotyczace porodu nie denerwuja. Pewnie dlatego, ze nikt mi ich nie zadaje ;-) raczej ludzie sie pytaja, ile mi zostalo. Jedyna osoba. Ktora sie pyta - ty jeszcze tu - to rzeznik, u ktorego kupuje mieso
![]() Dziekuje za kciukasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, nie - lepiej piersią karm. Może pokaż położnej jakiejś jak przystawiasz, może mały łyka powietrze. Powinien być tylko dźwięk przełykania, jakby głoska "ka", a nie powinno być mlaskania, ciamkania i takich innych. Możesz spróbować też pozycję zmienić, np. na spod pachy i odbijaj jak zmieniasz piersi. Oby przeszło, szkoda bidulka, takie maleństwo i już się męczy. Jeszcze jest coś takiego jak katater rektalny czyli takie małe plastikowe rureczki które wklada się lekko do pupci i dzięki nim ulatują gazy ale to by mąż musiał w aptece zapytać, nazywają się np. "Windi". Narazie próbuj te podstawowe metody. Żadenj rady Ci te cholerne położne nie dały? Trzymaj się, dużo cierpliwości! ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Miki pisała, że właśnie czekają na męża i wychodzą ze szpitala. Może uda jej się wkrótce zajrzeć. Miała kilka dni wyjętych z życiorysu, mała caly czas leżałaby przy cycu. Ma nawał pokarmu i musi odciągać. Od porodu jeszcze nie zmrużyła oka i ma nadzieję, że w domku dojdzie do sebie. Pozdrawia wszystkich ![]()
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Cześć, nadrobiłam Was bo mąż miał dzień śpiocha, a teściowa poszła do kościoła
![]() kyte mam nadzieję, że położna się myli jednak i wszystko na dole będzie ok ![]() Dla tego co zszywał ![]() Za werandowanie ![]() Masz linka do książki http://www.eduteka.pl/doc/jezyk-niemowlat Wygodniej by było w pdf, ale gdzieś mi się zapodział ![]() domii29 ![]() Jaś u taty na rękach taki malusi, a zdjęcie przesłodkie ![]() Fajnie, że odespałaś! Dla Jasia za 2 miesiące ![]() maomami Zuzik ![]() Antibia super opis, ![]() ![]() ![]() ![]() rybka ![]() Pani neurolog to chyba sama powinna się leczyć ![]() nemosek ![]() ![]() Trele_Morele Za nowe umiejętności ![]() ![]() Ale macie sny z Lineczką ![]() dzidziadziumdzia dla Witusia za wagę i rozmowę z mężem ![]() A dla pani neurolog ![]() Pokaż Witulka, bo się stęskniłam za okruszkiem ![]() Lilith śliczny mały krasnoludek ![]() Idari wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() lusesita ![]() ![]()
#1160 |
Rozeznanie
|
Beatka Liwka
![]() ![]() babku ![]() ![]() ![]() Newtrend ale fajne ciacho!!! Wszystkiego najlepszego dla Mateusza ![]() Mya mój brzuch też wczoraj twardniał (pełnia działa czy co?), dzieć się bardziej wypychał niż kopał, a rozruszał się jak siadłam za kierownicą wózka widłowego ![]() Ale dałaś z tą wkładką, ktoś zauważył? ![]() 24Kasiula24 Marcelek ![]() aaby ale śliczna Ninka ![]() ![]() ![]() ![]() rusałka śliczna kołyska ![]() ![]() A jak tam psinek? Zuziak wyskakałaś coś?? ![]() ![]() Weronisiek o matko ![]() ![]() Miki biedulko, oby Amelka dała Ci odespać w domku ![]()
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Mocne kciuki za Weronisiek!!! Bidula się męczy jakby nie mogli jej zrobić tego CC zwłaszcza że ją ta rana boli.
Super że Miki wychodzi do domku. W domu jej się napewno uda troche odespać, mąż przejmie małą, a zresztą swoje łóżko to co innego jak szpitalne. A my dzisiaj jedziemy na imieniny do pradziadka Zuzi ![]()
#1162 | |||
Wtajemniczenie
|
Moja malutka zrobiła kupala
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Weronisek trzymam mocno kciuki, pamiętaj że już niedługo będziesz miała dzidzie przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- sorento dziękuję ![]() Idziemy dziś na 15 minut na spacerek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
tż mnie osłabia. Mamy stary odkurzacz, no znaczy stary ale nie przedpotopowy. Noo i wiadomo że przy remoncie miał prawo się popsuć, ale jak na razie działał. Dzisiaj próbuje odkurzać, a tam nic nie ciągnie, myśle okej, ma prawo się popsuć. piszę tż sms , że odkurzacz nie działa, a on do mnie, ze wczoraj coś wciągnął i że nie ssał.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Sorento, Kyte melduje, ze odpoczywam
![]() Mi sie tez spanko Oli podoba - to taki kosz. Nie buja sie. Tu nazywaja to koszem mojzeszowym ![]() Psinka lepiej. Po dwoch dniach zaczela jesc, opuchlizna schodzi, na spacery Na razie nie chodzimy za bardzo, bo takie zalecenie lekarza. Biega tylko na siusiu do ogrodka. Mya ja tez pare razy znalazlam dziwne rzeczy w odkurzaczu hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że psinka lepiej, mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku ![]() ![]() Moja też, tym bardziej, że tz dzisiaj bedzie łóżeczko skręcał ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Rusałko trzymam w ogóle kciuki za Twoje jutrzejsze rozwiązanie ![]() Przed chwilą zrobiło mi się tak słabo z głodu, ze musiałam tosty i kakao zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku.
![]() Znów pędzicie jak szalone. ![]() ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom udanych porodów. ![]() ![]() W błyskawicznym tępie przybywa wątkowych maleństw i chyba tytuł jest magiczny i działa, bo sporo ma szybkie i dość "lekkie" porody (o ile poród może być lekki). Na piątkowej wizycie doktor stwierdził, że poród może się zacząć w każdej chwili. Szyjka skrócona, ale jeszcze twarda, mały bardzo nisko i ewidentne pcha się na świat. Sam się zdziwił ale podczas badania stwierdził, że do terminu nie dotrwamy. Jak to powiedział wyjątki się zdarzają i może się zdarzyć, że przenoszę, ale to graniczy z cudem. Codziennie zdarzają się pojedyńcze skurcze.
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
co za noc i poranek
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- No nie wiem juz jak się mam kłaść żeby spać... i jeszcze tż chrapie ![]()
#1169 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Nadal pobolewa mnie brzuch ale to chyba już tak będzie do porodu, latam siku i do tego łapie mnie coś w pachwinie jak chodzę pewnie mała jest nisko i normalnie mam blokadę ze nie umiem kroku zrobić. Lekarka kazała się ruszać więc już byłam dziś w kościele, zrobiłam obiadek ale niestety mąż dokańcza bo musiałam się położyć.
A jeszcze dziś będzie pełny dom gości, no nic może się wymęczę dziś to małą coś pogoni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to ze karmisz dziecko co 2.5h-3h nie czesciej ale tyle ile potrzebuje czyli nawet do 45min. Pozniej jest czas aktywnosci : lezenie w bujaczku, zabawa, masaz, spacer czy kapiel - do wyboru a pozniej sen. I to wszystko w ciagu 3h I Od nowa. Podobno dziecko prowadzone w tej kolejnosci samo daje sygnal ze jest zmeczone I poprostu zasypia. Rozumiesz? Moja znajoma biegnie tym trybem I jest mega zadowolona . Pierwsze 8 tyg przeryczala bo dziecko akceptowalo tylko ja I non stop na cycu. U mnie zaczyna sie to samo dlatego chcialam juz interweniowac ale problem zaczyna sie tu ze glodomor chce jesc co poltorej godziny I drze sie jak opetana - nie wygram z nia ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.