|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Rusałka mocne
![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia pytałaś o pranie, ja już zaczęłam, 2 pralki ciuszków plus jedna z pieluszkami tetrowymi już wyschnięte i czekają w komodzie na prasowanie ![]() Jeszcze trochę zostało, bo w sumie większość ubranek mamy od rodzinki i znajomych, ale rozmiary najróżniejsze (nawet się coś na 18 msc trafiło ![]() ![]()
#1112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
motylek karinaa,lilith ga
ratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
babku trzymam kciukasy, zeby szybko sie rozkrecilo
![]() Foty dziewczyny wrzucacie po prostu cudne ![]() Ja tak sie zastaniawiam , co by tu jeszcze zrobic przed wyprawa do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc kobietki, jutro ponadrabiam bo mi się oczy kleją ![]()
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Żeby tak chciał się Fifik Was słuchać
![]() Znalezione na fejsie przed chwilą http://www.wykop.pl/link/1733898/bli...o-narodzinach/ Drastycznych scen nie zawiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Smieszne - ostatni dzien w domu a tu mi jakas wysypka wyskoczyla wokol pepka. Swedzi jak diabli. ..
image.jpg czekajac na Ole ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Sorento kzdy mi to mowi a mnie nosi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Rozeznanie
|
Karina, Lilith, Motylek GRATULACJE!!
![]() Rusalka12 trzymam mocno ![]() ![]() Aaby śliczna Ninka, a jak sobie słodko śpi ![]() Jeśli chodzi o krem na mrozy i wiatr, to ja zakupiłam Nivea - krem na każdą pogodę. Nie zawiera on wody co jest plusem, z resztą u mojej chrześnicy spisał się rewelacyjnie ![]() Domii jak fajnie się czyta, że u Was dobrze się układa. Macie teraz chwile dla siebie, także wykorzystajcie to dobrze ![]() Mya rozbroiłaś mnie ![]() Anka ja mam to samo, jak Mały jest spokojny albo za bardzo się rusza to już myślę czy wszystko w porządku. Wczoraj Mały dał mi popalić, dziś spokój...miejmy nadzieję że spokój przed wyjściem na świat :P 24Kasiula24 Marcelek jaki fajny duży! a jakie włoski ma ![]() Dzidzia w końcu wyrzuciłaś co ci na sercu leży. Jeśli chodzi o matę...to musisz się zastanowić czy chcesz taką wypasioną jak ta z 1 linku, czy taką zwykłą jak z linka 2. Ja osobiście posiadam zwykłą. Babku, Lusesista mnie dołek trzyma od tygodnia, chodzę rozdrażniona, płaczę bez powodu, nie mam na nic siły, a wizja porodu zaczęła mnie przerażać, nic mnie wcale nie rozwesela i nie poprawia humoru. Dziewczyny zacznijmy już rodzić! :P U nas wczoraj znów akcja ze skurczami była. Tym razem trzymały takie średnie, spokojnie do zniesienia, ale regularne co 5 min. Niestety po 3 godzinach przeszły ![]() ![]()
#1120 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To niezłą wyprawę zaliczyliście ![]() Śliczna Ninuś ![]() Ja tak nie mam, więc nie pomogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie wykarmić dwójkę to nie lada wyczyn ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie jeszcze czeka odciąganko i lulu ![]() Dobrej nocki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Rusalka żaden ze mnie babol :p!
Aaby miał trudności z wywaleniem kupy. Prezyl sie, spinal az fioletowy, dużo mniej jadl, stekal a kupsko nie szlo za to mleko ulewal. A wcześniej lecialo niemal samo. Teraz tez trochę sie powierci ale jest dużo spokojniejszy. Dzięki za Wasze opinie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Aaby szczypanie to samoistny naplyw pokarmu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1122 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akcje ze skurczami widzę mamy podobne. U mnie już 3 raz taka 3 godzinna i cisza. Z tym, że ani razu nie miałam regularnych skurczy. I w ogóle za każdym razem te skurcze są zupełnie inne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Rozeznanie
|
haha, u mnie też to już była 3 taka akcja. teraz nie odpuszczam i leci mi druga godzina na piłce, poskaczę jeszcze z godzinkę, może spać mi się zachce, bo już wątpię w to rozkręcenie się, chociaż wczoraj po godzinie skakania właśnie skurcze mnie złapały.
#1125 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potwierdzam z pepco są super ![]() Cytat:
No ja też mam z tej. Firmy musze poszukać czegos innego. Cytat:
Dobrze wiedzieć że u Was wszystko dobrze odzywaj się do nas częściej ![]() ![]() Cytat:
oby trądzik szybko przeszedł ![]() zdjęcie zobacze później na kompie.Mnie także czasami pierś uszczypnie ale nie jakoś boleśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok karmienie zakonczone.Do później ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() Co innego jak ktos za Ciebie wstaje. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
No to sobie pospałam...
![]() niewygodnie, a jeszcze tż mi chrapie... jak ja mam dość spania z nim... ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- mi tam już wszystko jedno ![]() był wczoraj sernik. 2 podejścia i zniknął cały ![]()
#1128 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To do czego Ty ja mialas przyklejona? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- A my wczoraj bylismy u Tz siostry. Najpierw przy wyjsciu z donu on mnie wkurzył. Pocisłam z nim troche. Wygarnełam co mi leżało na watrobie ,patrzył na mnie głupkowato, mega zdziwiony ale zobaczymy dzis co zrozumial. Pozniej mnie wkurzył facet Od tej hustawki Majkowej, bo przeciez juz tydzien temu ja kupilam I dalej odebrac nie moge bo on wiecznie wydziwia . Dzis ostateczny termin - jak nie to niech sie wypcha. ! Na koniec Majka sie tak u siostry Tz rozryczala ze misielismy sie ewakuowac do domu - nie do ogarniecia była .. Ja po wczorajszym dniu totalnie bez sił. Przyszlam do domu odpaliłam "jezyk niemowlat" - przeczytalam 100 stron i padłam. Ale powiem Wam ze sprobuje niektore z zasad autorki wprowadzac I zobaczymy czy nam sie bedzie zylo lepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzidzia mi sie pierwsza mata podoba ![]() ale hestem nie wyspana. Obudziłam sie przed pierwsza, bylo mi strasznie goraco, niedobrze, do tego plecy bolały i jeszcze córka płakała w nocy. zasnelysmy w salonie na kanapie, przy rozszczelninych wszystkich oknach. Po 3 sie obudziłam, core zanioslam i poszłam do sypialni i 6.30 pobudka... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Rusalka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Zuziak kupiliśmy choinke:d tz wydziwial ale powiedzialam mu ze ma sie zamknac i mamy:d
Trele ja przyklejam czesto do bluzki i sie trzymają ![]() Kyte, Rybka mam te sportowe z pepco sztuk 4 ale jakos tak ki fajnie bez:d bede miala zwisy:d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Grauluję nowym mamusiom!!!!
![]() Mnie męczą skurcze, dwa dni temu pół nocy nie spałam przez nie, ostatnio od 18.3 do 23.30 najpierw co 30-25 min a pozniej co 7-8 minut nawet. Al zasnęłam i cisza ... Przedwczoraj gin mnie badał, rozwarcie wewn. i zewn. na 1 cm szyjka zgładzona, główka przypaa. Poród wisi na włosku. Na kg piszą się skurcze ale trafiam na badanie akurat wtedy gdy nic mnie nie boli. Dzisiaj pojadę na wieczór, może akurat uda mi się wycelować tak aby zobaczyc jak moje bolsne skurcze widać na zapisie. No jak w takim tempie to się rozkręci o szybciej mi wywołają, w środę mija 7 dni od terminu i mam się zgłosić na oddział. tak bardzo chciałabym uniknąć wywoływania.. Jak przyśpieszyć skurcze??? Głaskanie brzucha? Piję herbatę z liści malin, dziś spróbuję dorwać świeżego ananasa. Dużo chodzę, seks też był ![]() |Znalazłam ciekaw badania: http://projektbobas.blogspot.com/201...ji-porodu.html
Baby on board ![]() TP 13. 11. 2013 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r85d45jgoq.png Edytowane przez aksbarg Czas edycji: 2013-11-17 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana.
![]() wkurzyłam sie bo oczywiscie jedno nocne karminie oddałam tżtowi bo dzisiaj nie idzie do pracy i co? nawet nie powiedział ze mały wypił tylko 30 ml :/ a jak ja poszłam o 6 go karmić i zjadł 50 to stwierdziłam ze nie bede mu "wciskac" a nie ze on o 21 zjadł 40 o 2godzinie 30 i rano o 6 50ml. :/ no wiem ze nie traci na wadze, ale wole tego pilnować a nie ze potem w ciagu dnia tak mało zje. Bo jak iwem ze mało zje to mu częsciej podaje zeby choc te 10 ml zjadł, a nie :/ Mało tego leży teraz Kacper z mężem na łóżku- mąż śpi a Kacper sobie tam cos gada i ma za długie rękawy w body i smyra nimi tżta bo buzi i drugą rączką go "drapie" a ten tylko otworzył oczy zobaczyc co sie dzieje i poszedł spać znow:/ a nie pomyśli ze moze mały chce sie z nim bawić ( chć ja wiem ze to nieswiadomie robi, no ale ojciec to powinien sie obudzić i "pobawić" z młodym. Dobrak oniec narzekania, bo jak od rana bede narzekać to dzień do dupy będzie. Zaraz obudze tżta niech zabiera małego na 2 godzinny spacer bo ja mam sprzątanie, gotowanie a jeszcze ykąpać sie chce wiec niech sie eksmitują na cwile chociaż ![]() SORKI ZE tak tylko o sobie.. ![]() Ninka śliczna ![]()
#1134 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki Tobie już wiem co to są za kłucia w bokach, jaka ja głupia, przecież to mięśnie ![]() Witam się niedzielnie. Dziś mój pierwszy termin z USG i nic się nie dzieje. Jutro mam wizytę to zobaczymy czy coś się posunęło w sprawie porodu. Co do pytań czy już urodziłam to jakoś szczególnie mnie to nie wnerwia, może mało jestem tym atakowana. Ostatnio teściowa mnie tylko wkurzyła, jestem chyba nadwrażliwa, bo wyskoczyła z takim tekstem żeby maleństwo kochane już wyskoczyło, wszystko mu kupimy, ale żeby już wyszło. Do terminu z OM mam jeszcze 9 dni więc ma czas!!!! Jakoś teraz specjalnie mu nic wielkiego nie nakupowała, a przepraszam za duże ubranka na święta. Moja mama jakoś nie ma takiego parcia na to, żeby mały już wyskakwiał. I jeszcze stwierdzenie, że go kocha. Jak ja sama nie wiem co czuję do tego dziecka to skąd ona może wiedzieć, że go kocha ???? Chyba jestem jakaś nienormalna. Dziewczyny, które jutro się rozpakowują, trzymajcie się ![]() ![]()
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Zaraz skopie tego mojego psa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Wtajemniczenie
|
heja
![]()
![]() |
#1138 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dołączam do tych mam, których pociechy nie mogą zrobić kupki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny nie nadrabiam bo jestem na tel. Dziewczyny czysa nakies sposoby zeby moje dziecko sie nie meczylo z gazami? Strasznie sie prezy i krzyczy a ja nie wiem jak mu pomoc, polozne wzruszaja ramionami i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.