|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Nie ,przyszedł pomór i szlag go trafił
![]() czerninę robi się z kaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
no tak,
![]() kaczka dziękuje kochane za ostrzeżenie, mam na uwadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Musiałabym na Tz telefonie bo u nas to on rano karmi zwierzaki.
![]() Tz właśnie podał mi drinka - febrisan.
#1146 |
Zakorzenienie
|
LIBRA a masz założona blokadę? Zeby ci mały nie dokupowal bonusów? W sumie twój mały to hasła nie zna
![]() ![]() Dlatego zablokowałam taka możliwość. Juz pare razy w newsach wyczytałam ,ze dzieciaki podkradali lub tez znali hasła do app store ,a potem rodzicom przychodziły rachunki w tysiącach ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-04 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Bo wydaje mi się że to człowiek jest dla zwierzaka a nie zwierzak dla człowieka.
Nie umiem tego tak ładnie napisać jak Mrówka ale prezent kojarzy mi się z rzeczą, którą można się znudzić lub się popsuje i idzie do kosza, co jak wiadomo nie wchodzi w grę w przypadku zwierzątek.
![]() |
#1148 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mója bandzior tzn który ta poza brzuchem czy ta w brzuchu wczoraj miałam dzien skurczy , nie wiem jak ona sie ułozyła ale czuje ja z kazdej strony tak jakby brzuch był juz dla niej za ciasny , Amelia az tak nie szalała a mnie nie ma co ogladać duzo na + i tyle :P ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
co do tesciów to oni jakos powołania nie maja do mojej Amelii, zreszta Dziekuje panu bogu ze mam moja siostre która mi pomoze ale nie zostaje z Ami dłuzej niz 2 godz ..... całkiem inna sytuacja jest kiedy ma sie 2 dzieciaków i pewno bede czesciej prosiła sis zeby została z Ami ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
no bo króliki maja to do siebie ze ciagle by cos jadly a trzeba im niestety posiłki równowazyc bo z miniaturki robi sie swiniak ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
o a to moja królowa motyli na baliku , daje tylko jedną fotke bo msze pozmniejszać a teraz juz mi sie nie chce
#1150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to zależy od ludzi. To że to jest prezent nie ma już za chwile większego znaczenia. Co nie zmienia faktu że to jest wydatek nie mały. Sama wytłumaczyć nie umiem ale fakt że to prezent nie sprawi w że rzuci się go w kąt. Mała jest dzieckiem spokojnym. Nie boję się o zwierzaka przy niej. ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ---------- Cytat:
zainstalowałam tego kartofla ale tych bonusy się boję i małej grać nie daje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tym bardziej trudno mi pojąć podejście moich do dzieci, że mnie i siostrę wychowywali dziadkowie ze strony mamy, wszystkie, ferie, wakacje, zaprowadzanie do szkoły, odbieranie, gotowanie nam, sprzątanie itd. kochałam ich nad życie, dawali mi wszystko czego potrzebowałam, zawsze mogłam na nich liczyć. To oni mnie życia nauczyli, nie matka z ojcem ![]() ![]() ![]() Idę rosół nastawić ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Każde zwierzątko w domu to członek rodziny, przyjaciel, a prezent jest czymś materialnym, na nie duchowym
![]() Miałam krolika, i jak ja się cieszę że ktoś go tak jak Ty nie miał i zechciał odemnie przejąć. To nie był przyjaciel, to był wróg nr I ![]() Uwielbiam to że mam kotka, chodzi po domu bez klatki, nie śmierdzi, sama się umyje, i nie niszczy. Teraz już nie masz wyboru, to mam nadzieje że dobrze trafiłaś. Bao tak samo jak Ty oczekujesz zajmowania się Twoimi dziećmi to oni będę wymagać opieki od Ciebie nieważne czy będziesz miała na to czas i ochote, a ja wiem jak to jest zajmować się starszym dziadkiem od którego wszystkie dzieci się odwróciły, a co gorsza go myć i zmieniać pieluchy. Tak mi się to skojarzyło. P0P zdrówka dla całej rodzinni, cos w tym roku Was za dużo łapie, dobrze że już wiosna blisko.
![]() |
#1153 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Młody grał kiedyś w jakąś grę zapomniałam jaka to ,wydał całe swoje kieszonkowe na zbroję dla wojownika ![]() a tak bez pytania to wiem ,że nie weźmie ,nawet złotówki nigdy czyjejś nie wziął ,mojego telefonu tez bez pytania nie dotyka a w banku są kody sms ,także jeśli o to chodzi to mogę mu zaufać jak na razie ,że nie napuka rachunku ,a mały to trochę za mały jeszcze żeby sobie poradzić z wpisaniem kodu było kiedyś w różnych wiadomościach głośno o tym że gościowi się włamali na konto i okradli go ze zbroi i broni a to kupę kasy go kosztowało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W porównaniu z królikiem to mój szczur co luzem latał był aniołem ![]() nic nie gryzł ,nie śmiecił ,no i nie śmierdział ![]() No i Bao pewnie się niemi zajmie ale zrobi to bez uczucia ,mechanicznie ,bez troski. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
witam, melduję że żyję, ale u nas ostatnio impreza za imprezą a to niestety nie koniec. mam nadzieje, że luty będzie spokojniejszy bo jeszcze mój mąż wpadnie w alkoholizm przez te wszystkie okazje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() LIBRA ogólnie pisałam na podstawie obserwacji rożnych gier, mniejsza o szczegóły czy można odrazu cos kupić czy dopiero po przejściu pewnych etapów ![]() Twój młody to juz stary byk, "dorosły " człowiek ,nawet nie miałam go na mysli. To raczej o mniejsze dzieci chodziło, ktore w sumie nie rozumialy ,ze operują prawdziwymi pieniędzmi . Tak jak moj młody czasem w cos gra i próbuje dokupić cos .... , a tu zonk bo blokada ![]() ![]() U mnie troche inaczej działa to hasło. Wpisywalam moje dane plus dane z karty kredytowej i teraz przy każdym zakupie wpisuje tylko hasło i automatycznie mi ściąga to co chce . Ale o dupie Martynie sie rozpisalam - nie czytaj jak ci sie niechce ![]() Chciałam tylko ustrzec przed pewnymi nieumyslnymi wydatkami spowodowanymi przez dzieciaki ![]() NATASZKA ja wchodzę do ustawien , potem ogolne, potem restrykcje ( cos takiego ) - automatycznie prosi mnie o założenie 4 cyfrowego kodu , który bedzie potrzebny . Po ustaleniu kodu, możesz wyłączyć włączyć co chcesz. Np. Właśnie to dokupywanie bonusów itd , całkowicie wyłączyć app store tak ,ze dziecko nawet nie bedzie szukać nowych gier, bo aplikacja znika z ekranu , albo wyłączyć samo ściąganie aplikacji czy ich kasowanie , itd ...... Za każdym razem jak bedziesz chciała włączyć to co wyłączyłas ,bedziesz musiała wejść w ustawienia i wpisywać ten kod. Co do zwierzaka jako prezentu to chodzi o to, ze jest to całkowite uprzedmiotowienie zwierząt. Daje sie bezmyślnie taki prezent ( w większości ), a potem cierpią tylko zwierzęta. Jest nawet taka akcja ze zdjęciami , zeby uświadomić ludziom ze zwierzątko to nie zabawka, a obowiązek na całe życie , z plusami i minusami. Osobiście chciałabym dostać pieska w prezencie i kochalabym go rownie mocno gdyby nie był prezentem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
ale to jest przemyślana decyzja. kupiliśmy go własnemu dziecku. nie komuś uszczęśliwiać na siłę .
z mała zawsze ktoś jest więc krzywdy mu nie zrobi. chyba niepotrzebnie się odzywałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Wracając jeszcze do tematu dziadków.
![]() Oliwka przyniosła w piątek zaproszenia na dzien babci i dziadka. Zaadzwonilismy wiec do babci aby moze przyjechała. Potem ona mowi ze jeszcze dziadków trzeba zaprosić. Tz jej mowi: ale Ty nie masz dziadków Oliwka: jak to nie mam jak mam. Tz: to gdzie są? O: na cmentarzu leżą i robaki jedzą. ![]()
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak kiedyś byliśmy u siostrzeńca mojego na urodzinach i był jego dziadek to Miko był bardzo zdziwiony że to żywy,prawdziwy dziadek ![]() ![]() Monka no wiem ,wiem o co Ci chodzi , no u mnie nie można tak kupić ,za każdym razem loguję się do banku i jeszcze kod sms ,więc nie ma opcji przypadkowego kupienia. ![]() Nataszka no mam nadzieję że nie będziesz przeklinać dnia gdy nabyliście tego potwora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
NATASZKA nie ma co sie unosić czy cos w tym stylu. Ty akurat dobra duszyczka jesteś i podpielas kupno zwierzaka po prezent, wiemy ze krzywdy mu nie dasz zrobic. Co nie zmienia faktu ze wiele zwierząt cierpi przez to ze bezmyślnie zostało sprezentowanych . Taki jest fakt , to sa liczny i dane których nie da sie zamydlić, stad takie akcje .
POP ja juz widze ta histerie ![]() ![]() LIBRA banana mały szok przeżył z dziadkiem , no takie jest myślenie dzieci- mega ![]() Wybrałam rower dla tz- ta , na promocji o 300f przeceniony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi torebkowe (wszystkie sobie zapisałam). Porobię projekty, kupimy na dniach maszynę do szycia i zobaczę, co umiem (zwłaszcza, że nigdy nie szyłam, ale nauczyć się chyba jakoś dam radę). Szukam odpowiednich materiałów. Chyba Librę zmolestuję o podpowiedzi w niektórych kwestiach.
Nataszka - ja bym nie kupiła tego diabła, bo śliczne to, ale problematyczne. Wierzę, że Ty nie dasz skrzywdzić, więc kupiłaś swojemu dziecku i sama zadbasz. Więc ta kwestia odpada. Mnie marzy się jednak pies. Za jakiś czas, bo teraz wariatkowo murowane. Mamy papugę, taka aspołeczna jak królik, głośna i wszędzie s-r-a. Fuj ze zwierzętami, co nie kontrolują zwieraczy. Monka - jaka Ty dobra żona jesteś, że rower kupiłaś. Mnie to mąż pewnie by knebel kupił... no dobra- złotą bransoletkę na urodziny dostałam, ale pewnie i tak wolałby knebel. P0P - dużo, dużo sił do tego chorowania Wam życzę. Edzia - masz fotkę maleństwa? Zdjęcia dzieciów porobię soon. Teraz Kalinka ma oczy popuchnięte - ma mega katar - tragedia z tym. Taki z niej bidulek mały.
#1161 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam królika i nigdy więcej nie kupie. Śmierdzi strasznie, hałasuje, gryzie co popadnie- masakra.
my tez mamy pou już jakiś czas, mała uwielbia się nim bawić ![]() ![]() Pop zdrówka
#1162 |
Zakorzenienie
|
MEGI jeszcze nie kupiłam , dopiero wybrałam , a raczej on
![]() Nie wie ,ze chce mu go kupić. Najlepiej jakbym teraz kupiła, póki on jest i póki jest na promocji bo duzo zaoszczedze. Nie mam gdzie przechowac do lutego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jacyś znajomi nie przechowają? A może sklep - myślisz, że można się tak dogadać?
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
MEGI gadałem właśnie z bratem i jakk cos to u niego, o sklepie tez myślałam , bede pytać , zaliczkę wpłace ( czy cała kwotę) i potem odbiore.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Megi jak coś to pytaj ,może coś pomogę
![]() Monka poka rower ,jaki wzięłaś ,miejski ,górski,treking ?wcześniej mu daj |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
LIBRA ten mu sie podobał , ten pierwszy. Za bardzo nie widać bo tak na szybko fotkę robiłam żebym wiedziała który mam brać. Doradź doradź
![]() U mnie histeria , mały śpiący i dał do wiwatu. Wsadzilam go pod prysznic zeby sie wyloozowal , rozbudził i sam uspokoil , siedzi w brodziku od kilkunastu minut i bawi sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
Za dużo to tam nie widać ,ale to chyba góral co? ,ja od górala to z daleka ,bolą plecy,bolą stawy w nadgarstkach i łokcie bo jest duży nacisk na ręce ,przerzutek takich też nie lubię ,wolę w tylnej piaście ,takie wbudowane w tylne koło.Takie moje doświadczenie ,ekspertem nie jestem
Zależy gdzie będzie jeździł ,czy daleko ,czy już w ogóle kiedyś jeździł. Znacznie wygodniejszy do spokojnej jazdy jest rower miejski lub trekingowy ,inna pozycja siedzenia np coś takiego http://www.bikko.pl/rower-trekingowy...-gts-2012.html nie chodzi o firmę ale o kształt mniej więcej ,ja polecam coś takiego. no i koła lepsze 28 cali Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2014-01-05 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Tak góral, koła 27,5 cala ( chyba ze cos namotalam
![]() Na góralu jeździłam całe młodzieńcze życie i nigdy nie narzekałam ![]() Lubie męskie rowery , kapcie i bokserki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Tak tak młodzieńcze lata też jeździłam ,ale kiedy się przesiadłam na trekinga nie chcę patrzeć na górala.
No może kręgosłup mu nie pęknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
LIBRA zobaczymy, on i tak zasiedzialy jest , pewnie raz pojedzie kawałek i bedze zdychał przez tydzień
![]() ![]() Jutro szkoła/ przedszkole w końcu ![]() ![]() Jedno śpi, jeszcze drugie i luz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.