![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
BYou tak, z psem zawsze chodzimy na plaze, sa takie przeznaczone dla wlascicieli z psami, troszke dalej od zwyklej, najczesciej pomiedzy zwykla plaza a tadla nudystow
![]() Scarlett ojjj to sie porobilo, pisalas, ze dajecie pic na sile, czy moglo to byc powodem, ze nie chce pic? Moze sie zrazila? A dawalas jej tak po prostu kubek do reki? (Otwarty, moze byczuszkami), nawet gdyby miala byc cala mokra do przebrania, warto sprobowac. Moj M. Jest teraz w fazie, ze coraz wiecej rzeczy chce robic sam, i tak wlasnie jest z piciem z kubka, kilka lykow sie napije jak mu trzymam, ale glownie to on chce sam.
#1142 | ||
Wtajemniczenie
|
Czeeesc!
Cytat:
![]() Ja na razie mam z głowy bo niedawno zmieniłam nr telefonu i nie podałam go w przychodni więc dzwonią na stary ![]() Cytat:
![]() Nie zauważyłam nawet ![]() ---------------- Kubcio wczoraj usypiał w lozeczku, ja leżałam na lozku i poczułam pierwsze ruchy maleństwa ![]() ![]() A dziś dzień do d... - K poszedł pozno spać, ja jeszcze pozniej a dziś już o 7 wstal i non stop pokłada sie na ziemię i ryczy ![]() Oby jakoś wytrwać do drzemki a potem obiadku u rodziców o 14 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
U nas w nocy Kacper mial problemy ze spaniem...niby przez sen ale nie mogl sie ulozyc, co sie polozyl to nie ulezał 5 sekund tylko zmieniał pozycje ciągle...w koncu go uspilam między nami, a za 15minut przelal pieluche i znowu robudzanie...zeb czy co...a dzis rano lekki katar...oby tylko sie nie rozchorował na to morze, bo tz ma już 37.7 dziś....
Tż w pracy a my w kościół i potem wielkie pakowanie...ciekawe ilu rzeczy zapomnę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
klementyna obyscie sie nie pochorowali
![]() pytalas o Darlowo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- anika wszystkeigo NAJlepszego! ![]() ![]()
#1145 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Wtajemniczenie
|
kurcze!
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- No i dziękuję Wam Kochane za życzenia ![]()
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Moderna pewnie ze próbowałam. Wściekła wylewa wszystko wokół. Picie to trucizna i już. 2-3 tygodnie czekaliśmy żeby jej sie zachciało, a potem na sile. W sumie na co mam czekać? Z jej namyslaniem sie prędzej doczekamy sie dialiZ.
#1148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() J. od 6.30 do 11.30 marudził, wściekał się, płakał. Ani go uśpić ani co.... Potem w końcu padł. Cytat:
ja zawsze wyjeżdżając mam wrażenie, że czegoś nie wzięłam a potem jak zwykle mamy wszystkiego za dużo ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Scarlet - tak czytam o Zosi i... współczuję sytuacji i tej bezradności.. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- J. nadal nie bardzo chce jeść sam, rękami. Królewicz nie będzie się taplał w jedzeniu.. Za to wczoraj próbował jeść widelcem. Do ideału mu dalekoooo ale idzie mu dużo lepiej niż rękami ![]() a tak swoją drogą to nie wiem gdzie to wszystko mu się mieści bo najchętniej jadłby swoje posiłki, w międzyczasie nasze i jakieś przekąski, najlepiej raz dziennie... od rana do wieczora... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ja juz z lotniska - lot na dzien dobry opozniony o 30min hihi.
Tak juz mi tesknko za Milusiem ....!!!! A jak mi mach jak ojezdzalam o malo mu raczka nie odpadla :-( taka mial smutna minke ![]() Pocieszam sie ze zostaje w dobrych rekach ![]() No jak wam cos napisze - jakiego mialam wczoraj MEGA WKUR W A ...!!!! Lukam na fejsowa grupe z pracy a tam grafik na nast tydzien i co 3DNI z czego zmiany po 6-8-7h takiego im komenta od je ba lam pod zjeciem - ze chyba mnie zwolnia haha - cos a'la " to chyba jakis zart, ze tylko 3dni mam pracyjace - przeciez mam PELNY ETAT i POWINNAM pracowac 5dni w tugodniu po 8h " Nie wiem chyba ich pozabijam jak we wTOREK pojde na zamkniecie haha. Bo to jest nie dozeczne ze inni Nie Majacy pelnego etatu sa wystawieni po 5dni - i ja sie pytam JAK MAM ZAROBIC na zycie pracujac max 20h tygodniowo - gdzie w umowie mam ze MIN moich godzin to plus/minus 5 - 130h...!!! A jak nie to do PiPu A CO SIE BEDE ..! Ale chyba lepiej nowej pracy poszukac ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Super ![]() ![]() Jeja, oby to się jakoś unormowało ![]() ![]() Cytat:
![]() Super i spóźnione naj naj naj ![]() ![]() Cytat:
![]() E tam nie ma ![]() ![]() ![]() Tż stwierdził, że on jednak chce na wakacje. Na 4 dni coprawda ale zawsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tranem?? Miałam właśnie pytać co podajecie dzieciom na te plamki. Muszę zakupić ![]() A klocek za oknem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zdrówka dużo!! I powodzenia w pakowaniu ![]()
![]() |
#1151 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() walcz o swoje w tej robocie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
Alliw, dzięki za link, mam ten sklep niedaleko. W promieniu kilometra mam też 3 sklepy z ekologiczną żywnością, że też nie wpadłam na to, żeby iść tam po jajka. A regularnie robię w nich zakupy
![]() Dziewczyny, na wszelkie zmiany skórne przypominające alergię polecam krem Mediderm (bardzo tani, a świetny). Alergolog przepisała też Wojtkowi krem z cynkiem Vitella, też niezły. Ale Mediderm lepszy. Scarlett, bardzo poważnie to brzmi. Trzymam kciuki za pokonanie awersji do picia. Anika, spełnienia marzeń! Jutro znów do roboootyyyyyy...
#1153 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hej ![]() Okropny, duszny dzień. Byliśmy na spacerku, dość krótkim, bo nie dawałam rady, tak mnie coś w dole brzucha ciągnęło... Po powrocie oboje padliśmy spać ![]() Teraz też zaraz się kładę. A, i mam pytanie - czy jak Wasze dzieciaczki były malutkie, miały do zabawy/przytulania takie przytulanki-kocyki z Label-Label? Z metkami? Jeśli tak, podobało im się? Bo może Ani kupię ![]()
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() scarlet kciuki za Zosię, pamiętam jak pisałaś, że nie chce pić mleka, ale myślałam że to minie, czy lekarze coś podejrzewają? Pamiętam, że pisałaś że ma refluks, czy to jest powiązane? kasia jak to jest, że masz umowę o pracę a masz płacone za godziny? to nie masz stałej stawki za miesiąc? No bo ![]() podczytuje Was na telefonie bo w ciagu dnia mam malo czasu i potem zapominam co chciałam napisac. Cieżko mi forumować w dzień, bo jak L. śpi to staram się albo ogarnąć coś, albo obiad zrobić. W ogóle mam stos książek do przeczytania i musze się za to zabrać, bo zaraz mi czas minie/. Lilka naśladuje coraz więcej odgłosów - z księgi dźwięków ducha, sowę, ryby, królika i bębenek ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- tasia my miałyśmy krówkę i bardzo się podobała.
![]() |
#1155 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze spróbuj cos z tej firmy, mamy jeszcze zająca, bardzo miłe sa te przytulanki Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
Idę spać, padnięta jestem. MOże się w końcu wyśpię.
Wspomóżcie jeszcze na koniec - ktoś zamawiał kalendarz ze zdjęciami? Chciałam taki , żebym mogła sama wybrać zdjęcie na dany miesiąc + żebym mogła przy datach coś powpisywać - w zeszlym roku kupilam na all - jakosc swietna, ale sie nameczylam z datami i zdjeciami, bo program jakis skomplikowany byl
![]() |
#1157 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow! wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
Dragusia dzieki!
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Tasia - u nas lew z label label totalny niewypal ale podobno dziewczynki sa bardziej zainteresowane metkami niz chlopcy. Jakub nie byl maskotkowy ale uwielbia pluszaki z biedronki, byla taka seria wiekszych zabawek z jakimis ziarenkami w srodku, mieciutkie to i bez niebezpiecznych elementow typu odstajace koralikowe oczy czy cos, J. ma taka owieczke a u mojej siostry jest osiolek ktorego J. ciagle zabiera z lozeczka i tuli.
Dragusia - po raz kolejny mamy podobne poglady w kwestii wychowania, mam na mysli zmienianie zdania. U nas tez nie jest tak albo nie na wszystko tylko w zaleznosci od sytuacji. Zreszta mialam pisac o tym ostatnio. Bo co np z pozwalaniem na slodycze? Zawsze i wszedzie czy np raz czy iles w tyg czy tylko po obiedzie itp? Wiadomo ze nie zawsze wiec w ten sposob pozwalamy czy nie? Nie da sie wszystkiego tak jednoznacznie skategoryzowac. Na tej samej zasadzie dam J. skubnac moja kanapke w pokoju ale nie dam mu jesc samodzielnie batonika na dywanie itp itd. Beda tez inne sytuacje kiedy ktos na cos pozwoli, pokaze.. dla przykladu ostatnio moj tata pozwolil J. stac przy kuchence i dotykac kurkow od gazu.. nie pomyslal ale trzeba to odkrecic jakos bo J. u rodzicow jak tylko wyszarpie zabawki z lozeczka siostry leci prosto do kuchenki.. Cathlyn - pisze z tel ale zamawialam kalendarze od uwolnij kolory czy jakos tak, jak polowa wizazu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Kasia przyjemnej podrozy i wracaj szybko do Milusia
![]() ![]() Marcel pije z kubeczka, udalo mi sie sfilmowac ![]() https://www.youtube.com/watch?v=6Puz...ature=youtu.be ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Tasia u nas sie label-label nie sprawdzilo, M. nawet do arczki nie chcial brac ![]()
#1161 |
MBZ♥
|
Aniczko spełnienia marzeń
![]() ![]() Tasia, Zosia ma ulubionego pluszowego misia. Metkowca miała jednego ale bez szału. Za to sowę z lamaze dalej lubi ![]() Demeter ![]() ![]() Moderna tak myslałam, że wybieracie takie miejsca na plażowanie z piechem ![]() ![]() Brawo dla Marssela ![]() Scarlett, kurde, to poważnie u Was ![]() ![]() Klementyna zdrowia!!! CR najciemniej pod latarnią ![]() Kasia oby się to wyjaśniło na Twoją korzyść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Lili za zwierzatka ![]() ![]() M. od kilku dni szaleje za ksiazka o mrowkach - i caly czas mi pokazuje wszystkie slimaki z ksiazki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- BYou plaze dla psow sa o tyle fajne, ze sa prawie puste ![]() ![]() ale juz sie nam zdarzalo przejsc przez zwykla plaze z psem, jak chcielismy dalej spacerowac (najczesciej robimy dlugie wycieczki), no ale byl na smyczy.
![]() |
#1163 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ni to pochmurno dziś, ni to ciepło, ni to zimno ..... humor też taki nijaki ![]() Na dodatek posiałam gdzies kluczyki od auta i nie wiem gdzie ![]() Próbuje odtworzyć całą sytuację i pamiętam jak brałam kluczyki z wieszaka i potem czarna dziura ... następne ujęcie to jak ładuje torbę pod wózek (brałam kluczyki bo wózek w bagażniki był). Co zrobiłam z kluczykami nie wiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zaliczam się do tej połowy ![]() Cytat:
Właśnie Kasiu udanej podróży i dużo siły byś wytrzymała tyle dni bez Milusia ![]() Ale superrr ![]() ![]() I u nas też label-label się nie sprawdziło. W ogóle Mikołaj ma w głębokim poważaniu wszelkiej maści maskotki.
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcel mi ostatnio zrobil awanture, bo on koniecznie chcial pic sam z kubka, i tylko biegal do kuchni z pustym kubkiem, pokazujac na dzbanek z woda - jeszcze jeszcze ![]() a wczoraj mielismy dzien marudy - bo pochwalilam sie na wizazu, ze nie ma u nas awantur ![]()
![]() |
#1165 | |||
Zakorzenienie
|
już ruszyły starania?
Cytat:
![]() ![]() którymi najbardziej? Cytat:
![]() mnie granice są potrzebne. w stosunku do T. zwłaszcza. bez granic - jest Histeriuszem. tj. Histeriuszem i tak jest. ale przynajmniej widzę sens tych histerii. w ogóle książki jakoś specjalnie nie przeżyłam, ale tytuł jest dla mnie piękny. i pomaga mi mówić NIE. wkurza mnie niesamowicie jak ktoś świadomie łamie moje granice. oczywiście robi to t. (czasem mam wrażenie, że z założenia). moja matka łamie je raz ![]() ![]() i nie interesuje mnie, że im się nie podobają moje zasady (np. nie nosimy, nie dajemy słodyczy itp.) - to moje dziecko i moje zasady. z drugie strony - jestem człowiekiem i daję sobie prawo do zmiany zasad ![]() np. Torres przedwczoraj okładał babcię po twarzy. Ja: "Michałku- nie wolno nikogo bić, nie chcę, żebyś tak robił. Ciebie nikt nie bije, bla bla bla itd". a babcia: "wolno! wolno!" i się cieszy, i (sic!) zachęca ![]() ![]() ręce mi opadły poniżej kolan. Cytat:
![]() sam sobie zrywał. czerwone też. ale nie trawi śliczny chłopczyk. Ciekawe czy Ania będzie do niego podobna czy jeszcze śliczniejsza ![]() w K-stawie, w Zamościu, w Rzeszowie - po 99 zł ![]() Mój syn stoi wciąż koło drzwi (z butami w ręku) i muczy, kwiczy i pieje ![]() pokazuje jak dziadek kosił, jak robiły kurki itp... aż żal doopę ściska ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-06-30 o 11:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Panika witaj z powrotem
![]() Trzeba bylo tesciowej nakrslic wizje 80-kilogramowego Michalka okladajacego babcie ![]() Szkoda, ze na wies macie tak daleko ![]() A moge zapytac, dlaczego zasada: nie nosic?
#1167 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() bo po urodzinach dziecko, które normalnie było podłogowe, stało się naręczne. one go nosiły non stop przez 3 dni. noszeniu dla noszenia mówię NIE.
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i seria Bibliotek Maluszka ale najbardziej http://www.empik.com/zwierzaki-i-ich...2716,ksiazka-p widać mu się podobało musicie częściej jeździć ![]()
![]() |
#1169 |
MBZ♥
|
Pani, witaj
![]() To się Torres na wyjeździe rozgadał ![]() Niektórzy ludzie, czyt. teściowe są niereformowalne ![]() Kiedy planujecie następny wyjazd do Dziadków? |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Pani
- ![]() Demeter - ![]() ![]() Moderna - ![]() No i to Milus do mnie przylatuje juz 9Lipca ...!! Cath - tak jak Moderna pisala. Mam na umowie Full Time ( co oznacza ze mam miec 5dni po 8h w tygodniu ) co powinno dawac Min 130h miesiecznie - razy moja Stawka za godzine - minus podatek = wyplata. Oczywiscie zdarzaja sie miesiase gdzie mam np 120h ( to takie moje MINIMUM jakie musze miec, by starczylo ) a jak nie mialam Milusia pamietam w 1mc ( lipiec 2012 ) wyrobilam 190H hihi. Jade na zakupy na dzis obiad ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.