|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Robaczek, jestem z Bochni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Witam znad ostatniego cycka w domu przed urlopem za godzine wyruszamy na lotnisko. Bede podczytywac ale nie wiem jak z udzielaniem sie bo mamy 1000 spraw do ogarniecia w pl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
Integra dzięki że zauważyłaś moje pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
Oj kochana komu jak nie nam masz się wygadać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Rozeznanie
|
U nas ciężka noc, Wojtek pupe dopatrzył (chyba nie wytarł dobrze pupy w przedszkolu i płakał do 2 w nocy uzylam wszystkiego co miałam w domu i nic nie przynosiło ulgi, jak zasnął to o 3 kinga na karmienie wstała po pół godzinie już spała ale od 5 cos się wiercila i mruczala przez sen, o 7 pobudka i tak chodzę jak zombi i jak na złość dziś ortopeda imusze zrobic pudeleczka na zamówienie, jak padne wieczorem
![]() ![]() Ja też często musze sama młoda w aucie ogarnac i denerwuje mnie ze w naszym aucie nie da się poduszek wyłączyć i młoda jeździ z tyłu ![]() Magnolia ja z drugiej strony, pod Chrzanowem mieszkam |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Ecencja z pieluszek 3/4 ja mam z drugiej reki. Kupowalam na bazarku na chusty.info i na grupie na fb. Z tego co slyszalam opinie roznic to jedynie trwalosc materialu po dluzszym uzytkowaniu. Ale jest sporo osob ktore chwala chinki. Ja mam dopiero w rozmiarze one size takze sie nie wypowiem. A z uzywanych jakbys miala okazje cos kupic jezeli Cie to nie odpycha to dobre opinie ma kokosi ecodidi milovia bumgenius.
Maggie karmienie nocne chyba sie ogranicza jak sa juz zabki by nie bylo prochnicy tak cos mi sie kiedys obilo o uszy Joanna ![]() Ja sama z Mala jechalam raz bo Tz jezdzi autem do pracy a mamy jedno ![]() Mala ma sen po mamie...spi od 20-5 i to jeszcze musze ja budzic, bo inaczej piersi mi eksploduja a sciagac mi sie nie chce.. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-09-11 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale dziś pogoda ![]() Moja Mała lubi jazdę samochodem i nawet jak ją wkładam do fotelika to siedzi taka dumna ![]() AGNES udanego wyjazdu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Magnolia, mojej mamy ojczym (tj. moj dziadek, bo biologicznego ojca mojej mamy nie znam) jest z Bochni
![]() ![]() Ale ten swiat mały ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam..
I LIKE IT z Kazimierzem Dln nie ma szału.. Co prawda ładne miasteczko, niespotykana architektura, ale nie ma tam co robić poza chodzeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też się zastanawiałam skąd neurolog to wie ... myślałam że nawet pół roczne dziecko ma prawo się budzić w nocy do karmienia.... My jednak nie w szpitalu ale 22.09 już bez kolejki na oddział i potem wszystkie badania i wdrożenie rehabilitacji. Szpital nawet fajny oby tylko tam się mały nie zetknął z jakimś chorym dzieckiem. Co do ćwiczeń to też muszę się ostro zmobilizować bo mi strasznie brzuch wisi :/ a z wagą to nie najgorzej bo zostało mi 2 kg. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jeśli jesteście ubezpieczone grupowo w pzu bądź Tz możecie sobie zamówić paczkę niemowlaka (oboje raczej też). Akurat zamawiam sobie a nie wiem czy któraś mówiła
![]() www.pzu.pl/paczka |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Na odparzenia polecam chusteczki aloesowe Aloe Vesta (polecane dla pacjentów ze stomią). "Zawierają aloes łagodne substancje nawilżajce. Posiadaj właciwoci łagodzce i ochronne. są bardzo delikatne dla wrażliwej lub podrażnionej skóry oraz śluzówki jelita." Bardzo szybko się wszystko po nich goi. Nie są tanie, bo paczka (8 szt) kosztuje ok 20 zł, ale są grube i ja je sobie tnę na mniejsze kawałki. Zawsze mam paczkę w domu, bo ratowały nas już wiele razy
![]() Magnolia777 warto sobie poszukać lepszej maty, ale używanej. Kupowałam na all, stan idealny, a cena śmieszna ![]() Z jazdą autem nie mamy problemów, bo młoda od razu zasypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
Integra wydaje mi się, że oboje mogą (w ramach ubezpieczenia
![]() ![]() ![]() A na marginesie to za pobyt w szpitalu (poród) dostałaś od pzu kartę apteczną? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 |
Rozeznanie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Joanna - daj znac co ci powie lekarz w sprawie tego skrecania główki.
Mikołaj ma kręcz lewostronny i temat jest dla mnie ważny ![]() Dla dziewczyn, kore musza wozić maluszki na tylnych siedzeniach: mogą pomoc takie lusterka na zagłówki ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-11 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Rozeznanie
|
Agnes Udanej podróży! Daj znać jak malutki zniósł lot samolotem.
Integra gdzie te chusteczki można kupić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mate mamy taką: http://allegro.pl/nowa-mata-edukacyj...589832118.html i taką: http://allegro.pl/canpol-kojec-mata-...595084057.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Dawno się nie odzywałam ale podczytuje regularnie z tym że na telefonie podczas karmienia, więc nie mam jak pisać ![]() Witam nowe Mamusie ![]() Fajnie że wątek znów "ożył" ![]() Lillian Twoja znajoma chyba mało uważnie czytała tą książkę, bo tam pierwsza zasada to reagować na płacz dziecka. Nie słuchaj jej nigdy więcej to Ty jesteś matką i to Ty wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze ![]() Ja też się zmagam z "doradcami" na początku bardzo się złościałam, a teraz jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam no chyba że jakaś uwaga jest godna uwagi ![]() Iza jakiś czas temu pisałaś o oczyszczaniu noska Mikołajkowi, jak to robisz? Ja wpuszczam tylko sól fizjologiczną i czekam jak wykicha , jak coś jest na brzegu to wyjmuje ![]() ![]() Była mowa o pasach pociążowych, też się nad tym zastanawiam bo ogólnie wszytsko do normy wraca tylko brzuch został ![]() ![]() Jeszcze chciałam napisać że podziwiam dziewczyny za NHN , czytałam żeby przyzwyczajać dziecko od 9 mż do nocnika i wydaje mi się to trudne a tu widzę że Oldzia już podejmuje wyzwanie ![]() Oldzia dzięki za info o pzu, ja wprawdzie na indywidualnym jestem, ale jeszcze w lipcu byłam na grupowym więc może się uda dostać paczuszkę ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-09-11 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
|
My też zastanawialiśmy się nad wysadzaniem już wkrótce ale to muszę z rehab. skonsultować. A w ogóle to otworzyły się zajęcia fitness dla mam z maluchami musze sie dowiedzieć na czym to polega. Ale najpierw katar opanować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
marianna psikam roztworem soli morskiej. Czekam chwilkę i wyciągam aspiratorem/gruszka glutki
![]() Minus taki ze muszę mieć zawsze kogoś do pomocy bo trzeba dziecia unieść a nie na płasko i samemu cieżko to wszystko skoordynowac. Sól mam sterimar baby. Miałam tez physiomer baby ale dla mnie miała za duże ciśnienie jednak. ![]() Myśle ze solą fizjologiczna tez jest ok. Ważne zeby namiekczac, czekać aż spłynie i wyciągać. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy spray nie dociera "głębiej" Często tak było ze nos niby czysty a po psiknieciu i odessaniu cos sie jednak wylanialo ![]() Mikołaj nie zawsze to lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tez na sobie testowałam i powiedziałam NIE eeeee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Ja czyszcze nosek malej jak cos zauwaze. Jeszcze niedawno codziennie cos jej wyciagalam a teraz raz na pare dni. Na poczatku nie znosila tego ale juz sie wprawilam. Wkrapiam jej po 2-3 kropelki soli fizjologicznej - nawet jak jej scieka.do gardelka to sobie tylko pomlaska- a pozniej gruszka.wyciagam. czasami nic nie widac a jak pociagne to takie glutki wychodza ze az sie dziwie jak jej sie to miesci w nosku
![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
Celebrinfea rehabilitujecie jakąś konkretną metodą? Fajnie, że też myślicie o wysadzaniu, jest to satysfakcjonujące dla mamy i dziecka
![]() ![]() Marianna aktywowałam ta kartę i niby że to jest świadczenie w dodatkowym grupowym ubezpieczeniu na wypadek leczenia szpitalnego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
JOANNA daj znac po wizycie u lekarza co tam postanowil. Jak juz.pisalam moja tez ma tak ze na prawo... zaczelam jej teraz podkladac tetre na prawy bok i jej glowka lezy albo prosto albo przechyla na lewo... jak nie spi to cala jej uwage skupiam po lewej stronie... moj pediatra niby wychwalany wsrod mam ale ani razu nie sprawdzal jak trzyma glowke itp - wie ze chodze do poradni patologi noworodka i powiedzial ze nie bedzie sie mieszal ale moglby sprawdzic. Przy nastepnym szczepieniu spytam sie...
Kolejna sprawa to taka ze caly czas zastanawiamy sie nad rotawirusami i juz nie wiem... z jednej strony chce.wszystko co najlepsze.dla Oliwki wiec moglibysmy ja zaszczepic, z drugiej moja ciocia pielegniarka odradzala i polozna ktora do mnie przychodzila tez, rodzice tez uwazaja zeby nie szczepic, dwie pary znajomych tak samo... chyba jedyna osoba ktora nas namawiala byla pielegniarka w przychodni, nawet pediatra nic nie powiedzial (choc go nie pytalam) Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Rota to nam nie jest dane , szczepienia dopiero w następnym miesiącu więc przepada zostają pneumokoki tylko ![]() ![]() Dziś po wizycie u nefrologa , mocz ok i dostałyśmy skierowanie do pracowni scyntygraficznej czyli małej wstrzykną kontrast i będą prześwietlać czy nie ma blizn w nerkach po infekcji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do czyszczenia nosa to mam super preparat nazywa się Disne Mar , nie ma takiego ciśnienia jak wszystkie wody morskie tylko jest w atomizerze z delikatną mgiełką no a potem frida w ruch i po kłopocie ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kciukasy za wizyte ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do czyszczenia nosa to ja psikam na patyczek roztworem bo uważam,że w soli którą mam jest zdecydowanie za duże ciśnienie nawet jak dla mnie ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Rozeznanie
|
malwiska słyszałam, ze na rotwirusy po prostu nie opłaca sie szczepić ponieważ jest ich duzo rodzajów i szybko mutuja i nawet jak zaszczepisz to nie masz żadnej gwarancji. Z tym ze to opinie usłyszane od ludzi a nie bezpośrednio od lekarzy i innych specjalistów.
joanna kręcz kręczowi nierówny. U dorosłych to co innego,u maluchów co innego. wszystko zależy tez jaki to rodzaj. U maluchów najcześciej chodzi o patologiczna skłonność układania głowy w jedna stronę z przyzwyczajenia (duzo bodźców po jednej stronie) lub z powodu wymuszonego ułożenia w macicy i wtedy wlasnie wystarczy zwracać uwagę zeby kłaść na druga stronę. Nie jest to związane ze zmianami w mięśniach i układzie kostnym. Ale oczywiście trzeba o to mocno dbać, zeby wszystko wróciło do normy i nie wywołało wlasnie tych szkodliwych zmian. Kontrastu by chyba nie podawali gdyby był szkodliwy. Nie martw sie. Bedzie dobrze ![]() Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-11 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.