9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 08:06   #1141
Magnolia777
Raczkowanie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Robaczek, jestem z Bochni a Ty skąd?
Magnolia777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:10   #1142
agnes208
Zakorzenienie

Witam znad ostatniego cycka w domu przed urlopem za godzine wyruszamy na lotnisko. Bede podczytywac ale nie wiem jak z udzielaniem sie bo mamy 1000 spraw do ogarniecia w pl.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:10   #1143
Magnolia777
Raczkowanie

Integra dzięki że zauważyłaś moje pytanie
Stary 2014-09-11, 08:16   #1144
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Ja nie mam wyjścia i muszę sama mój tż ma dyżur cały tydzień 24h/dobę więc żadnej pomocy nie mam mało tego jak wróci po pracy i ma zgłoszenia to też lipa i sama wszystko czasami ciężko i dopada mnie depresja chwilowa ... sory że tak marudzę
Oj kochana komu jak nie nam masz się wygadać
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:07   #1145
robaczek-85
Rozeznanie

U nas ciężka noc, Wojtek pupe dopatrzył (chyba nie wytarł dobrze pupy w przedszkolu i płakał do 2 w nocy uzylam wszystkiego co miałam w domu i nic nie przynosiło ulgi, jak zasnął to o 3 kinga na karmienie wstała po pół godzinie już spała ale od 5 cos się wiercila i mruczala przez sen, o 7 pobudka i tak chodzę jak zombi i jak na złość dziś ortopeda imusze zrobic pudeleczka na zamówienie, jak padne wieczorem to się poprostu nazywa macierzyństwo
Ja też często musze sama młoda w aucie ogarnac i denerwuje mnie ze w naszym aucie nie da się poduszek wyłączyć i młoda jeździ z tyłu
Magnolia ja z drugiej strony, pod Chrzanowem mieszkam

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:18   #1146
Oldzia20
Raczkowanie

Ecencja z pieluszek 3/4 ja mam z drugiej reki. Kupowalam na bazarku na chusty.info i na grupie na fb. Z tego co slyszalam opinie roznic to jedynie trwalosc materialu po dluzszym uzytkowaniu. Ale jest sporo osob ktore chwala chinki. Ja mam dopiero w rozmiarze one size takze sie nie wypowiem. A z uzywanych jakbys miala okazje cos kupic jezeli Cie to nie odpycha to dobre opinie ma kokosi ecodidi milovia bumgenius.

Maggie karmienie nocne chyba sie ogranicza jak sa juz zabki by nie bylo prochnicy tak cos mi sie kiedys obilo o uszy

Joanna tez przez pare dni bylam sama w domu z Mala i ulzylo mi jak Tz wrocil...

Ja sama z Mala jechalam raz bo Tz jezdzi autem do pracy a mamy jedno

Mala ma sen po mamie...spi od 20-5 i to jeszcze musze ja budzic, bo inaczej piersi mi eksploduja a sciagac mi sie nie chce..

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-09-11 o 09:47
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:20   #1147
Fame
Zakorzenienie

Hej.
Ale dziś pogoda

Moja Mała lubi jazdę samochodem i nawet jak ją wkładam do fotelika to siedzi taka dumna

AGNES udanego wyjazdu
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 09:21   #1148
mamaya
Zakorzenienie

Magnolia, mojej mamy ojczym (tj. moj dziadek, bo biologicznego ojca mojej mamy nie znam) jest z Bochni I tam mieszka cała jego rodzina Zdarza mi sie u nich bywać.
Ale ten swiat mały

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:39   #1149
Fame
Zakorzenienie

A i zapomniałam..
I LIKE IT z Kazimierzem Dln nie ma szału.. Co prawda ładne miasteczko, niespotykana architektura, ale nie ma tam co robić poza chodzeniem byłam już tam kilka razy i teraz też byliśmy tam tylko dlatego żeby gdzieś pojechać
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 09:43   #1150
maggie2_2_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
kularek, nie słyszałam złej opinii o Baby Joggerze FIT On jest bardzo stabilny
Ja kupuje go w przyszłym tygodniu

Wysłane z iPhone
Mój brat też ma bj fit i bardzo sobie chwali mała też nie narzeka
Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Ja mam taka i jest spoko, malej sie podoba.

Jeju, wspolczuje. A kolezanka wszystko poplatala. Bo w tej ksiazce pisza ze jak dziecko placze to trzeba uspokoic i negowane jest pozostawienie dziecka zeby sie wykrzyczalo.

Super ze juz masz z glowy ta cukrzyce.

Dziewczyny polecacie jakies pieluszki wielorazowe? Bo ja sie zastanawiam nad zakupem i wolala bym odrazu nie inwestowac w moga drogie alevtez nue chce wurzucac kasy w bloto na tanie ale kiepskie.
Zastanawialiśmy się też nad zakupem takiej huśtawki bo mamy tylko zwykły leżaczek bujaczek i sama muszę bujac i często nie mam wtedy czasu żeby np. Obiad ugotować na czas. Ale czy to się opłaca na te kilka miesięcy? Pewnie jak zacznie siedzieć to już nie bardzo będzie się synkowi podobać pozycja pół leżąca
Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Bylysmy dzis u neurologa kontrolnie i malutka jest w normie. Moge jej robic masaz i mam jedynie pilnowac zeby glowki nie przekrzywiala bo ma tendencje.
A byliście tak po prostu czy mała miała jakieś objawy napięcia? Pytam bo nas pewnie będzie czekać rehabilitacja. Martwię się żeby nie miał potem problemów z rozwojem ruchowym...
Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze Cię rozumiem, bo przy pierwszym dziecku przechodziłam to samo (cc, przystawienie na drugi dzień, dokarmienie butlą w szpitalu). Teraz zaczęło się pięknie i choć karmienie trwało po dwie godziny, bo mała ciągle zasypiała przy picu, to cieszyłam się jak głupia, że w ogóle chce cyca. Moja radość się skończyła przy żółtaczce. Dostaliśmy skierowanie do szpitala, tam nas nie przyjęli, ale lekarka kazała na dwa dni przejść na butelkę. Potem zaczął się horror... Miałam laktator elektryczny, kupiłam SNS i tak nic z tego nie wyszło. Do tej pory wyrzucam sobie, że jestem jakaś wadliwa i nie mogę nawet karmić swoich dzieci Wiem, że niepotrzebnie się dołuję, ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, szczególnie, jak czytam, że dziewczynom tak pięknie to idzie...

A ja się zastanawiam skąd neurolog się tak dobrze zna na karmieniu niemowląt? Pierwsze słyszę, żeby takie małe dziecko głodzić i oszukiwać wodą. Przecież ono musi mieć jakieś składniki odżywcze, szczególnie, że mało zjada. Ja zawsze karmiłam na żądanie. Syn sam się przestał budzić w nocy jak już nie potrzebował tyle pić. Córa budzi się teraz co dwie i pół godziny i jak bym jej mleka nie dała, to by chyba cały powiat obudziła

Ja kąpie codziennie, bez względu na szczepienia i takie tam....

My mamy Tiny Love Tropikalną wyspę. Jest świetna, ma dodatkowo taką fajną poduszeczkę i grające lusterko. Jest duża, więc starcza na dłużej. Syn był nią zachwycony

Mam dokładnie takie samo zdanie na temat tej książki

Lilian to jak postępujesz ze swoim dzieckiem jest Twoją sprawą. Nie daj się. Mi wszyscy dookoła powtarzali np. "nie noś, bo nauczysz", ale ja to i tak miałam gdzieś. Pytałam czego nauczę? Poczucia bliskości i bezpieczeństwa? Syna dużo nosiłam i doskonale się rozwijał, córkę też mam zamiar nosić tyle, ile ona będzie potrzebowała. Zdaj się na swój instynkt i nie słuchaj głupich bab
Dziękuję
Też się zastanawiałam skąd neurolog to wie ... myślałam że nawet pół roczne dziecko ma prawo się budzić w nocy do karmienia....

My jednak nie w szpitalu ale 22.09 już bez kolejki na oddział i potem wszystkie badania i wdrożenie rehabilitacji. Szpital nawet fajny oby tylko tam się mały nie zetknął z jakimś chorym dzieckiem.

Co do ćwiczeń to też muszę się ostro zmobilizować bo mi strasznie brzuch wisi :/ a z wagą to nie najgorzej bo zostało mi 2 kg.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kwnqctj9j.png
maggie2_2_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:06   #1151
Oldzia20
Raczkowanie

dziewczyny jeśli jesteście ubezpieczone grupowo w pzu bądź Tz możecie sobie zamówić paczkę niemowlaka (oboje raczej też). Akurat zamawiam sobie a nie wiem czy któraś mówiła
www.pzu.pl/paczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 10:11   #1152
Magnolia777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Magnolia, mojej mamy ojczym (tj. moj dziadek, bo biologicznego ojca mojej mamy nie znam) jest z Bochni I tam mieszka cała jego rodzina Zdarza mi sie u nich bywać.
Ale ten swiat mały

Wysłane z iPhone
Bardzo mały jak następnym razem będziesz to zapraszam na kawę
Stary 2014-09-11, 10:23   #1153
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
U nas ciężka noc, Wojtek pupe dopatrzył
Na odparzenia polecam chusteczki aloesowe Aloe Vesta (polecane dla pacjentów ze stomią). "Zawierają aloes łagodne substancje nawilżajce. Posiadaj właciwoci łagodzce i ochronne. są bardzo delikatne dla wrażliwej lub podrażnionej skóry oraz śluzówki jelita." Bardzo szybko się wszystko po nich goi. Nie są tanie, bo paczka (8 szt) kosztuje ok 20 zł, ale są grube i ja je sobie tnę na mniejsze kawałki. Zawsze mam paczkę w domu, bo ratowały nas już wiele razy

Magnolia777
warto sobie poszukać lepszej maty, ale używanej. Kupowałam na all, stan idealny, a cena śmieszna

Z jazdą autem nie mamy problemów, bo młoda od razu zasypia Ratuje mnie to, bo zawoziłabym syna do przedszkola na sygnale... wystarczy mi jego marudzenie i płacze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1330690202_604__Kopiowanie_.jpg (16,8 KB, 8 załadowań)

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:25   #1154
Integra
Zakorzenienie

Oldzia20 dzięki za info nie wiedziałam A to każdy rodzić może czy tylko jedna na dziecko?

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 11:08   #1155
Oldzia20
Raczkowanie

Integra wydaje mi się, że oboje mogą (w ramach ubezpieczenia ) najlepiej jest spróbować mój Tz jest gdzie indziej ubezpieczony także nie próbowałam. dostałam maila, że wyślą do 60 dni...trochę długo ale co tam
A na marginesie to za pobyt w szpitalu (poród) dostałaś od pzu kartę apteczną?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 11:46   #1156
Iza188
Rozeznanie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Joanna - daj znac co ci powie lekarz w sprawie tego skrecania główki.
Mikołaj ma kręcz lewostronny i temat jest dla mnie ważny
Dla dziewczyn, kore musza wozić maluszki na tylnych siedzeniach: mogą pomoc takie lusterka na zagłówki wtedy w dużym lusterku widzi sie dzieciątko i można przynajmniej kontrolować czy wszystko ok

Dzień dobry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-11 o 11:48
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 11:53   #1157
Caramel 85
Rozeznanie

Agnes Udanej podróży! Daj znać jak malutki zniósł lot samolotem.

Integra gdzie te chusteczki można kupić?

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

oooo jak było opowiadaj i szacun za 6 h
dobra zmykam na szczepienie jak wroce to bede podczytywac dalej miłego popoludnia
Wyjechaliśmy w piątek w południe w nadziei że starszy synek prześpi 2-3 h w aucie tj tyle co normalnie w domu w tych godzinach, ale zdrzemnął się koło 40 min więc kiepsko :/. Do 3h w aucie nawet spoko, potem dzieciaki miały już dość, zwłaszcza Witek. A myślałam że to starszak da nam popalić. No i wiadomo postoje co 2h żeby rozprostować dzieci, bo foteliki średnio wygodne :/. Potem w hotelu nie mieliśmy już siły nawet zejść na kolację. Co do ślubu, to całkiem fajnie. Nawet kawałek wesela zaliczyliśmy, w sobotę dojechała do nas znajoma rodziny i kiedy dzieci nam usnęły to ona je pilnowała, a my zeszliśmy się bawić.

Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
Ja też zapytam Was o BLW. Przeczytałam o tym na portalu Dzieci są ważne i tak się zastanawiam co Wy o tym myślicie? nam jeszcze trochę zostało do wprowadzania innych pokarmów.

A z innej beczki, wiem że temat się już przewijał, ale nie chce mi się szukać. Jakie maty edukacyjne polecacie? Moja Ola ma półtora miesiąca i może by się już czymś na dłuższą chwilę zainteresowała, bo niestety jest z tych dzieciaczków co to prawie nie śpią w ciągu dnia przez co ja nic nie mogę zrobić
Nigdy nie próbowałam BLW bo mój Andrzej to dziecko które nie wkłada niczego do buzi i już Zaletami jest to nie zmusza się dziecka do jedzenia i daje się mu wybór. Ale tradycyjne karmienie dzieci nie musi być jednoznaczne ze zmuszaniem do jedzenia. Co do wyboru menu przez dziecko, na tym etapie rozwoju wydaje mi się że dziecko może być przytłoczone nadmierną ilością opcji. Poza tym większość dzieci jednak preferuje papki i innych rzeczy po prostu nie jest w stanie zjeść bo się dławi. Także tego, mam mieszane uczucia.

A mate mamy taką: http://allegro.pl/nowa-mata-edukacyj...589832118.html

i taką:

http://allegro.pl/canpol-kojec-mata-...595084057.html
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:30   #1158
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Na odparzenia polecam chusteczki aloesowe Aloe Vesta (polecane dla pacjentów ze stomią). "Zawierają aloes łagodne substancje nawilżajce. Posiadaj właciwoci łagodzce i ochronne. są bardzo delikatne dla wrażliwej lub podrażnionej skóry oraz śluzówki jelita." Bardzo szybko się wszystko po nich goi. Nie są tanie, bo paczka (8 szt) kosztuje ok 20 zł, ale są grube i ja je sobie tnę na mniejsze kawałki. Zawsze mam paczkę w domu, bo ratowały nas już wiele razy

Magnolia777
warto sobie poszukać lepszej maty, ale używanej. Kupowałam na all, stan idealny, a cena śmieszna

Z jazdą autem nie mamy problemów, bo młoda od razu zasypia Ratuje mnie to, bo zawoziłabym syna do przedszkola na sygnale... wystarczy mi jego marudzenie i płacze...
gorzej jak ktoś jest uczulony na aloes hehe
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 12:31   #1159
Marianna 54
Raczkowanie

Hej Mamuśki
Dawno się nie odzywałam ale podczytuje regularnie z tym że na telefonie podczas karmienia, więc nie mam jak pisać

Witam nowe Mamusie
Fajnie że wątek znów "ożył"
Lillian Twoja znajoma chyba mało uważnie czytała tą książkę, bo tam pierwsza zasada to reagować na płacz dziecka. Nie słuchaj jej nigdy więcej to Ty jesteś matką i to Ty wiesz co dla Twojego dziecka jest najlepsze .
Ja też się zmagam z "doradcami" na początku bardzo się złościałam, a teraz jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam no chyba że jakaś uwaga jest godna uwagi
Iza jakiś czas temu pisałaś o oczyszczaniu noska Mikołajkowi, jak to robisz? Ja wpuszczam tylko sól fizjologiczną i czekam jak wykicha , jak coś jest na brzegu to wyjmuje i zastanawiam się czy to nie za mało
Była mowa o pasach pociążowych, też się nad tym zastanawiam bo ogólnie wszytsko do normy wraca tylko brzuch został kręced hula hop, robię brzuszki ale zastanawiam się co jeszcze mogłabym zorbic dla swojego brzucha. Różne opinie o nich czytałam, ale zdjęcie Dusi - dziękuję Ci bardzo - przekonuje mnie na tak. Dusia jakiej firmy masz pas ?
Jeszcze chciałam napisać że podziwiam dziewczyny za NHN , czytałam żeby przyzwyczajać dziecko od 9 mż do nocnika i wydaje mi się to trudne a tu widzę że Oldzia już podejmuje wyzwanie
Oldzia dzięki za info o pzu, ja wprawdzie na indywidualnym jestem, ale jeszcze w lipcu byłam na grupowym więc może się uda dostać paczuszkę . Ja karty aptecznej nie dostałam ..

Miłego dnia dziewczynki

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-09-11 o 12:34
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-11, 13:11   #1160
Celebrinfea
Wtajemniczenie

My też zastanawialiśmy się nad wysadzaniem już wkrótce ale to muszę z rehab. skonsultować. A w ogóle to otworzyły się zajęcia fitness dla mam z maluchami musze sie dowiedzieć na czym to polega. Ale najpierw katar opanować.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:13   #1161
Iza188
Rozeznanie

marianna psikam roztworem soli morskiej. Czekam chwilkę i wyciągam aspiratorem/gruszka glutki
Minus taki ze muszę mieć zawsze kogoś do pomocy bo trzeba dziecia unieść a nie na płasko i samemu cieżko to wszystko skoordynowac.

Sól mam sterimar baby. Miałam tez physiomer baby ale dla mnie miała za duże ciśnienie jednak. zostawiłam dla siebie.

Myśle ze solą fizjologiczna tez jest ok. Ważne zeby namiekczac, czekać aż spłynie i wyciągać. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy spray nie dociera "głębiej"
Często tak było ze nos niby czysty a po psiknieciu i odessaniu cos sie jednak wylanialo
Mikołaj nie zawsze to lubi a czasami jest kupa śmiechu bo strzela niezłe minki jak mu sie psika w nosek.
Stary 2014-09-11, 13:30   #1162
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
marianna psikam roztworem soli morskiej. Czekam chwilkę i wyciągam aspiratorem/gruszka glutki
Minus taki ze muszę mieć zawsze kogoś do pomocy bo trzeba dziecia unieść a nie na płasko i samemu cieżko to wszystko skoordynowac.

Sól mam sterimar baby. Miałam tez physiomer baby ale dla mnie miała za duże ciśnienie jednak. zostawiłam dla siebie.

Myśle ze solą fizjologiczna tez jest ok. Ważne zeby namiekczac, czekać aż spłynie i wyciągać. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy spray nie dociera "głębiej"
Często tak było ze nos niby czysty a po psiknieciu i odessaniu cos sie jednak wylanialo
Mikołaj nie zawsze to lubi a czasami jest kupa śmiechu bo strzela niezłe minki jak mu sie psika w nosek.
Iza my też na początku używaliśmy sterimar baby, ale młoda strasznie się denerwowała i małż sam sobie psiknął do nosa i powiedział że więcej tego dziecku nie da w takim razie dalej walczymy z solą, za jakiś czas spróbuje jeszcze raz sterimaru może młoda się przekona. Dzięki
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 13:41   #1163
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Iza my też na początku używaliśmy sterimar baby, ale młoda strasznie się denerwowała i małż sam sobie psiknął do nosa i powiedział że więcej tego dziecku nie da w takim razie dalej walczymy z solą, za jakiś czas spróbuje jeszcze raz sterimaru może młoda się przekona. Dzięki
To tak jak twój maz miał ze sterimarem to ja miałam z physiomerem .
Tez na sobie testowałam i powiedziałam NIE eeeee
Stary 2014-09-11, 14:40   #1164
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie2_2_90 Pokaż wiadomość
Mój brat też ma bj fit i bardzo sobie chwali mała też nie narzeka

Zastanawialiśmy się też nad zakupem takiej huśtawki bo mamy tylko zwykły leżaczek bujaczek i sama muszę bujac i często nie mam wtedy czasu żeby np. Obiad ugotować na czas. Ale czy to się opłaca na te kilka miesięcy? Pewnie jak zacznie siedzieć to już nie bardzo będzie się synkowi podobać pozycja pół leżąca

A byliście tak po prostu czy mała miała jakieś objawy napięcia? Pytam bo nas pewnie będzie czekać rehabilitacja. Martwię się żeby nie miał potem problemów z rozwojem ruchowym...

Dziękuję
Też się zastanawiałam skąd neurolog to wie ... myślałam że nawet pół roczne dziecko ma prawo się budzić w nocy do karmienia....

My jednak nie w szpitalu ale 22.09 już bez kolejki na oddział i potem wszystkie badania i wdrożenie rehabilitacji. Szpital nawet fajny oby tylko tam się mały nie zetknął z jakimś chorym dzieckiem.

Co do ćwiczeń to też muszę się ostro zmobilizować bo mi strasznie brzuch wisi :/ a z wagą to nie najgorzej bo zostało mi 2 kg.
Ja ta hustawke mam uzywana, kupiona za 140zl. A u neurologa bylam tylko tak kontrolnie. Mam opieke w luxmedzie wiec kozystam.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 15:01   #1165
malwiska
Zakorzenienie

Ja czyszcze nosek malej jak cos zauwaze. Jeszcze niedawno codziennie cos jej wyciagalam a teraz raz na pare dni. Na poczatku nie znosila tego ale juz sie wprawilam. Wkrapiam jej po 2-3 kropelki soli fizjologicznej - nawet jak jej scieka.do gardelka to sobie tylko pomlaska- a pozniej gruszka.wyciagam. czasami nic nie widac a jak pociagne to takie glutki wychodza ze az sie dziwie jak jej sie to miesci w nosku gruszke mam przezroczysta i odkrecana wiec dobrze sie czysci.

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-11, 15:04   #1166
Oldzia20
Raczkowanie

Celebrinfea rehabilitujecie jakąś konkretną metodą? Fajnie, że też myślicie o wysadzaniu, jest to satysfakcjonujące dla mamy i dzieckaJeżeli byś chciała poczytać sobie to mogę zrobić zdjęcia tej książki którą mam

Marianna aktywowałam ta kartę i niby że to jest świadczenie w dodatkowym grupowym ubezpieczeniu na wypadek leczenia szpitalnego..
Stary 2014-09-11, 15:12   #1167
malwiska
Zakorzenienie

JOANNA daj znac po wizycie u lekarza co tam postanowil. Jak juz.pisalam moja tez ma tak ze na prawo... zaczelam jej teraz podkladac tetre na prawy bok i jej glowka lezy albo prosto albo przechyla na lewo... jak nie spi to cala jej uwage skupiam po lewej stronie... moj pediatra niby wychwalany wsrod mam ale ani razu nie sprawdzal jak trzyma glowke itp - wie ze chodze do poradni patologi noworodka i powiedzial ze nie bedzie sie mieszal ale moglby sprawdzic. Przy nastepnym szczepieniu spytam sie...

Kolejna sprawa to taka ze caly czas zastanawiamy sie nad rotawirusami i juz nie wiem... z jednej strony chce.wszystko co najlepsze.dla Oliwki wiec moglibysmy ja zaszczepic, z drugiej moja ciocia pielegniarka odradzala i polozna ktora do mnie przychodzila tez, rodzice tez uwazaja zeby nie szczepic, dwie pary znajomych tak samo... chyba jedyna osoba ktora nas namawiala byla pielegniarka w przychodni, nawet pediatra nic nie powiedzial (choc go nie pytalam)

Stary 2014-09-11, 17:00   #1168
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny jeśli jesteście ubezpieczone grupowo w pzu bądź Tz możecie sobie zamówić paczkę niemowlaka (oboje raczej też). Akurat zamawiam sobie a nie wiem czy któraś mówiła
www.pzu.pl/paczka
Ooo dzięki za info , obydwoje jesteśmy w PZU

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Joanna - daj znac co ci powie lekarz w sprawie tego skrecania główki.
Mikołaj ma kręcz lewostronny i temat jest dla mnie ważny
Dla dziewczyn, kore musza wozić maluszki na tylnych siedzeniach: mogą pomoc takie lusterka na zagłówki wtedy w dużym lusterku widzi sie dzieciątko i można przynajmniej kontrolować czy wszystko ok

Dzień dobry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dam znać na pewno , mam nadzieję, że to nie kręcz sama mam tę przypadłość i nie jest wesoło

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
JOANNA daj znac po wizycie u lekarza co tam postanowil. Jak juz.pisalam moja tez ma tak ze na prawo... zaczelam jej teraz podkladac tetre na prawy bok i jej glowka lezy albo prosto albo przechyla na lewo... jak nie spi to cala jej uwage skupiam po lewej stronie... moj pediatra niby wychwalany wsrod mam ale ani razu nie sprawdzal jak trzyma glowke itp - wie ze chodze do poradni patologi noworodka i powiedzial ze nie bedzie sie mieszal ale moglby sprawdzic. Przy nastepnym szczepieniu spytam sie...

Kolejna sprawa to taka ze caly czas zastanawiamy sie nad rotawirusami i juz nie wiem... z jednej strony chce.wszystko co najlepsze.dla Oliwki wiec moglibysmy ja zaszczepic, z drugiej moja ciocia pielegniarka odradzala i polozna ktora do mnie przychodzila tez, rodzice tez uwazaja zeby nie szczepic, dwie pary znajomych tak samo... chyba jedyna osoba ktora nas namawiala byla pielegniarka w przychodni, nawet pediatra nic nie powiedzial (choc go nie pytalam)

Sama jestem ciekawa co powie , chociaż u nas troszkę lepiej po tygodniu spania na drugim boku i wszystko ustawiam z lewej strony ale specem jest lekarz więc jutro się okaże . Jak będzie kręcz to chyba strzele se w łeb
Co do Rota to nam nie jest dane , szczepienia dopiero w następnym miesiącu więc przepada zostają pneumokoki tylko Ale słyszałam też, że Rota nie są tak ważne jak Pneumokoki sama lekarka tak powiedziała.

Dziś po wizycie u nefrologa , mocz ok i dostałyśmy skierowanie do pracowni scyntygraficznej czyli małej wstrzykną kontrast i będą prześwietlać czy nie ma blizn w nerkach po infekcji zastanawiałam się czy takiemu małemu dziecku to nie szkodzi boję się że mogą jej zaszkodzić badanie całe trwa 3-4 godziny eh nacierpi się maleńka . Najlepiej babka mówi do mnie, że mała musi leżeć grzecznie przez 30 minut jak ją będą prześwietlać ciekawe jak ja to zrobię ha ha co za głupia kobieta . Mówi że mam ją przytrzymać żeby nie spała wcześniej a na badaniu niech sobie śpi

Co do czyszczenia nosa to mam super preparat nazywa się Disne Mar , nie ma takiego ciśnienia jak wszystkie wody morskie tylko jest w atomizerze z delikatną mgiełką no a potem frida w ruch i po kłopocie
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:33   #1169
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dostałam właśnie bardzo smutną wiadomość - głupie pytanie ale - dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe ? zwłaszcza dla naprawdę dobrych ludzi, którzy wiele lat walczą z chorobą a gdy spotyka je coś dobrego na co czekali i o czym marzyli to już nie dane im się tym cieszyć ? (*)

przepraszam

uciekam - dobranoc
bardzo mi przykro...choć wiem,że słowa nie za wiele pomogą
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
My dziś rehabilitację musieliśmy odwołać. W nocy katar się taki rozwinął.... Mam nadzieję że to po szczepieniu.

Ecencja ja nie kupowałam tych super markowych po 50-60pln. Kupiłam za około 20,00 pln na allegro. Dostałam też w prezencie z Kokosi i otulacze. Ale między kokosi a moimi widzę tylko rozmiarowa roznice.
oby katarek szybko minął
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Witam się z rana , dziś wizyta u nefrologa , a jutro u ortopedy bo mała układa główkę bardziej na prawo eh zobaczymy co powie
Czy wy też tak macie , że wyjście samemu z dzieckiem to wyzwanie jak małą wkładam do fotelika to awantura , jadę samochodem stanę i awantura masakra . W ogóle prawie nie jeżdżę samochodem a uwielbiam i czuję się czasami jak więzień we własnym domu, nigdzie nie wychodzę( pomijając spacery z wózkiem) Jakaś jestem beznadziejna
a i owszem lekko nie jest momentami ale czego się nie wybacza naszym maluszkom
kciukasy za wizyte
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Witam znad ostatniego cycka w domu przed urlopem za godzine wyruszamy na lotnisko. Bede podczytywac ale nie wiem jak z udzielaniem sie bo mamy 1000 spraw do ogarniecia w pl.
udanego wypoczynku!
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
A i zapomniałam..
I LIKE IT z Kazimierzem Dln nie ma szału.. Co prawda ładne miasteczko, niespotykana architektura, ale nie ma tam co robić poza chodzeniem byłam już tam kilka razy i teraz też byliśmy tam tylko dlatego żeby gdzieś pojechać
ojj nie wybrzydzaj ja tak dawno nie bylam nigdzie poza krakowem i domem rodzinnym,że nawet po wsi co ma 3 numery bym teraz chodziła w kółko i się zachwycała jak tu pięknie a tak w ogole cała lubelszczyzna jest dla mnie cudna
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

a co takiego nie ten tego jest z rota bo ja mała za 3 tygodnie szczepie i z chęcią poslucham

co do czyszczenia nosa to ja psikam na patyczek roztworem bo uważam,że w soli którą mam jest zdecydowanie za duże ciśnienie nawet jak dla mnie i delikatnie wkładam do noska a drugą dziurkę lekko przytykam tak aby mała się "sztachnęła" i powtarzam tak samo w drugiej dziurce a potem gruszka choć tu jest już wyzsza szkola jazdy bo młoda nie znosi jej i traktuje tą czynność niczym jakieś tortury
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:36   #1170
Iza188
Rozeznanie

malwiska słyszałam, ze na rotwirusy po prostu nie opłaca sie szczepić ponieważ jest ich duzo rodzajów i szybko mutuja i nawet jak zaszczepisz to nie masz żadnej gwarancji. Z tym ze to opinie usłyszane od ludzi a nie bezpośrednio od lekarzy i innych specjalistów.

joanna kręcz kręczowi nierówny. U dorosłych to co innego,u maluchów co innego.
wszystko zależy tez jaki to rodzaj. U maluchów najcześciej chodzi o patologiczna skłonność układania głowy w jedna stronę z przyzwyczajenia (duzo bodźców po jednej stronie) lub z powodu wymuszonego ułożenia w macicy i wtedy wlasnie wystarczy zwracać uwagę zeby kłaść na druga stronę. Nie jest to związane ze zmianami w mięśniach i układzie kostnym.
Ale oczywiście trzeba o to mocno dbać, zeby wszystko wróciło do normy i nie wywołało wlasnie tych szkodliwych zmian.

Kontrastu by chyba nie podawali gdyby był szkodliwy. Nie martw sie.
Bedzie dobrze

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-11 o 17:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości