|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
10670140_10202880196742059_6045626425513146979_n.jpg
10590562_10202880195782035_6880886854758474935_n.jpg 10441391_10202880198262097_6966655950249228218_n.jpg 10670228_10202880196462052_3355451927735750176_n.jpg 10703918_10202880213582480_8986392122213774910_n.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Rozeznanie
|
Dzięki za rady
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Lillian, o matko, co za babsztyl! Mam nadzieje, ze po takiej akcji juz nie chcesz jej znac, zablokowałas jej numer i generalnie nigdy więcej sie z nia nie skontaktujesz. Co za sucz...
Wysłane z iPhone
![]() |
#1114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Lilian
![]() wróciłam od ginki i usłyszałam że ona nie wie o co mi chodzi z moją pochwą i że po porodzie będzie luźniejsza i że może ale nie musi wrócić do swojej formy przed ciążą i że ona w swoim życiu już się napatrzyła i ja mam wszystko ok ![]() odebrałam wyniki glukozy i pożegnałam się z cukrzycą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
Malwiska ja byłam wczoraj na wizycieu gina po wiedziała że jestem jak Nowa ale jej nie wierzę czuje się luźnej i boję się tam zaglądać podziwiam cię za odwagę. Załóżmy klub ćwiczeń kegla
![]()
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
ja tam zaglądałam raz w tygodniu od czasu porodu i teraz już rzeczywiscie jest lepiej niż na początku ale na pewno to nie to czego oczekiwałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Rozeznanie
|
oldzia20 dzięki!
lilian - "język niemowlat" to bardzo fajna książka. Polecam mimo tego, ze koleżanka mogła cie zniechęcić przez nieumiejętne stosowanie rad, które sa w niej zawarte. ![]() Mi sie podoba w niej to, ze autorka uczy szacunku do własnego dziecka i traktowania go jak człowieka od dnia narodzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Lillian
![]() ![]() ![]() Malwiska miałam dokładnie to samo odczucie po porodzie sn, a mianowicie nie tego oczekiwałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Ach Malwiska ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Lilian
![]() no to dziewczyny ćwiczenia kegla, by przyspieszyć powrot do formy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() my już po szczepieniu, było strasznie ale Sonka całkiem dobrze to zniosła, prawdę mówiąc to chyba ja bardziej od niej ryczałam... na razie spi,zobaczymy co dalej. zmykam ogarnąć chałupę póki dzieć śpi. aaa i za 3 tygodnie idziemy szczepić się na rota , dowiedziałam się ,że u mnie podają rotarix mamaya chyba ty o to pytałaś prawda? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czym szczepicie infranixem? Bylam właśnie w aptece, farmaceutów powiedziała ze tej szczepionki nie ma bo narazie nie produkuja, a ich zapas się skończył :/ jutro musze podzwonic po innych aptekach, jak na złość pediatra w ośrodku jest na urlopie i nie mam jak dowiedzieć się o zamianie na inne :/ musze iść prywatnie do innej. na rota mamy rotarix
Kinia chyba skok rozwojowy przechodzi bo dzisiaj jakas marudna jest, nie może spac i nie chce wspolpracowac, a raczej nie brzuszkowe sprawy bo nie napinacze się i ładnie kupę zrobiła. Jutro ortopeda trzymajcie kciuki zeby z nozkami małej było dobrze. Lilian, trzymaj się, wiem ze to trudno jak dzidzia płacze ale to ty jestes jedynym oparciem malenstwa, nie słuchaj pseudo doradcow i sama probuj znaleźć sposób jak ulżyć dzidzi bo ty znasz je najlepiej. Oldzia ciekawe rzeczy prawisz, musze poczytać bo z synkiem ciezko nam szło odpieluchowanie. Magnolia a ty z okolic Krk jestes? Z cwiczeniami to moja gin pozwoliła na delikatne ćwiczenia ale nie fitness, narazie tylko spacerujemy, Hmmm zapomnialam co jeszcze miałam napisac |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
robaczek, my szczepilismy sie własnie tymi, co sa wstrzymane do października. Dlatego zaszczepimy Jeremiego dopiero w październiku
![]() Nie mam zamiaru Mu mieszać. A sa wstrzymane, bo musza dać zarobić konkurencji ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1124 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny polecacie jakies pieluszki wielorazowe? Bo ja sie zastanawiam nad zakupem i wolala bym odrazu nie inwestowac w moga drogie alevtez nue chce wurzucac kasy w bloto na tanie ale kiepskie.
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371d5ldcbot.png Edytowane przez ecencia Czas edycji: 2014-09-10 o 20:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
robaczek, mamaya
No my wlasnie dlatego mieliśmy przed samym szczepieniem zmieniana receptę na pentaxim. Farmaceuta przed zapłata poinformował mnie ze jak to pierwsze szczepienie to nasza dr zaleca zmianę bo do kolejnego szczepienia moze nie byc jeszcze dostawy. O tyle dobrze ze apteka i przychodnia sa w komitywie. Ale i tak nie powinno sie stawiać pacjenta w takiej sytuacji.....ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Bylysmy dzis u neurologa kontrolnie i malutka jest w normie. Moge jej robic masaz i mam jedynie pilnowac zeby glowki nie przekrzywiala bo ma tendencje.
#1127 |
Rozeznanie
|
Mój mały dziś miał zły dzień.. To chyba po tym wczorajszym szczepieniu.. Marudny okropnie, nie spał praktycznie w ogóle, a jak już zasnął to na góra 5 minut i znowu ryk.. Ciągle na rękach bo jak odłożyłam to w płacz.. Ehh jestem wykończona, a siedzę z nim sama dziś, bo TŻ do 16 był w pracy, a potem przyjechał na chwile tylko i pojechal do dentysty niecałe 80 km od domu.. I jeszcze go nie ma. Ale choć tyle, że młody usnął wreszcie i śpi już pół godziny..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#1128 |
Zadomowienie
|
malwiska - ja dlatego teraz nie zamrażam wogóle - starszemu synkowi miałam litr zamrożonego ale ten zapach po odmrożeniu ...... ja bym tego nie wypiłam to i jemu nie dałam już - więc teraz nawet nie próbuję
![]() becikowe - u nas jest tak, że do końca października zanosimy dochód za 2012 rok potem już za 2013 - i dużo wypełniania - zaświadczenia z pracy, ze skarbowego i nawet nie pamiętam co jeszcze bo tż się tym zajmuje je też coś takiego zauważyłam u mojego trzylatka jak Agatka pisze - jak się bardzo złości albo płacze w nocy to biorę go na siku (czasem siłą muszę zaciągnąć-zwłaszcza w nocy) i moment spokój - w nocy od razu zasypia mamaya - fajny ten wózek - tylko jak dla mnie dołożyłabym 4 koło, sporo zmniejszyła cenę i mogę kupić już dziś ![]() aga__tka, Iza - ![]() Dusia - jejku - lepiej nie oglądać tych Twoich zdjęć bo u nas zaraz po przekroczeniu szpitalnego progu depresji można dostać - współczuję szpitala -ale zawsze to lepiej w takich warunkach niż to co Joasia pokazywała - zdrówka dla Areczka i dla Ciebie ![]() Lillian - istna wariatka z tej Twojej znajomej ! cierpliwości i zdrówka dla Was ![]() robaczek - my szczepiliśmy infranixem i wiem, ze są problemy - koleżanka wczoraj obdzwoniła wszystkie apteki i nigdzie nie było ![]() Mamaya - u nas słyszałam, że do listopada może nie być tej szczepionki a mam pytanie o te szczepionki tylko nie wiem czy dobrze wytłumaczę ............ : szczepionki są 3 dawki i czy ta szczepionka jest zawsze ta sama czy jest infranix 1 potem 2 i 3 ?
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-09-10 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My mamy Tiny Love Tropikalną wyspę. Jest świetna, ma dodatkowo taką fajną poduszeczkę i grające lusterko. Jest duża, więc starcza na dłużej. Syn był nią zachwycony ![]() Cytat:
![]() Lilian to jak postępujesz ze swoim dzieckiem jest Twoją sprawą. Nie daj się. Mi wszyscy dookoła powtarzali np. "nie noś, bo nauczysz", ale ja to i tak miałam gdzieś. Pytałam czego nauczę? Poczucia bliskości i bezpieczeństwa? Syna dużo nosiłam i doskonale się rozwijał, córkę też mam zamiar nosić tyle, ile ona będzie potrzebowała. Zdaj się na swój instynkt i nie słuchaj głupich bab ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas w miarę okey po szczepieniu, mała co prawda trochę bardziej płaczliwa ale zobaczymy co będzie jutro zmykam zrobić jej oklad z altacetu co by jej trochę ulżyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
kularek, nie słyszałam złej opinii o Baby Joggerze FIT
![]() ![]() Ja kupuje go w przyszłym tygodniu ![]() ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
dostałam właśnie bardzo smutną wiadomość - głupie pytanie ale - dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe ? zwłaszcza dla naprawdę dobrych ludzi, którzy wiele lat walczą z chorobą a gdy spotyka je coś dobrego na co czekali i o czym marzyli to już nie dane im się tym cieszyć ?
![]() ![]() ![]() przepraszam ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Mamaya - źle to napisałam bo mi chodziło o to, że ja siebie poprostu nie widzę z 3kołowym wózkiem choćby miał super opinie - a tak to mi się bardzo podoba - ja bedę szukać czegoś mniejszego/lżejszego żeby łatwo szybko złożyć i wrzucić do auta ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- uciekam - dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
kularek, nie, nie, spokojnie
![]() ![]() Ale nie wiem czy widziałaś jak składa sie BJ Fit? Normalnie do jakiejś absurdalnie maleńkiej wielkości ![]() I powiem Ci, ze nie znam odpowiedzi na pytanie, które zadałas. Sama rownież często sobie je zadaje... To takie przykre i przygnębiające... Wysłane z iPhone
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Wtajemniczenie
|
My dziś rehabilitację musieliśmy odwołać. W nocy katar się taki rozwinął....
![]() Ecencja ja nie kupowałam tych super markowych po 50-60pln. Kupiłam za około 20,00 pln na allegro. Dostałam też w prezencie z Kokosi i otulacze. Ale między kokosi a moimi widzę tylko rozmiarowa roznice. |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana , dziś wizyta u nefrologa , a jutro u ortopedy bo mała układa główkę bardziej na prawo
![]() ![]() Czy wy też tak macie , że wyjście samemu z dzieckiem to wyzwanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też układa na prawą stronę ale kazali mi tylko zwracać jej uwagę aby kładła na lewo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
Czas rozpakować ostatnie kartony porażka tak mi się nie chce
![]() Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-09-11 o 07:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam wyjścia i muszę sama
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.