Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-27, 17:35   #1141
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mam taką większą więź odkąd płeć poznałam i mogłam spersonalizować zwracanie się do małego Ruchy czuję już regularnie od zeszłotygodniowej wizyty u fryzjera. Słabe, rzadko, ale są

A w ciąży się nadal nie czuję :P Pomijając zmęczenie i brak apetytu w ogóle tego nie odczuwam...
Ja też tak mam ale uważam że to dobrze Nawet teraz mimo brzucha potrafię zapomnieć że jestem w ciąży (serio), i dopiero kop małego mi przypomina i wtedy sobie myślę "a no przecież, ale fajnie "
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Czy tylko ja nie wiem kto zamieszkuje mój brzuszek? Jutro mam USG. - drugie i ostatnie ;(;(;(;( ale idziemy jeszcze na 4d, wiec jest okay
Chyba jeszcze całkiem dużo dziewczyn nie wie co w środku siedzi więc się nie przejmuj
Stary 2015-04-27, 17:40   #1142
oczarowana
Zadomowienie

panna_izabela odpadł siusiak i jest dziewusia? ale numer
jak tak to gratki

Ojessos laski nie odzywałam się bo w weekend umierałam na najwiekszy w swoim życiu ból głowy a do tego doszła pieruńska zgaga-nigdy w życiu nie doswiadczyłam tego szitu. W nocy tuptalim do całodobowej apteki po paracetamol i Rennie. Staram się nie brać medykamentów w ciaży ale nie mogłam dłużej wytrzymać. Ból łba przeszedł ale zgaga non stop-pożeram te obrzydlistwo i na jakiś czas przechodzi i wgl nie dobrze mi się robi na myśl o pociumkaniu tych Rennie

Brzuch mi wywaliło znacznie,nawet w sklepie mnie pani sprzedawczyni wyłowiła z kolejki i obsłużyła poza nią

No i rozpierdoocha w mieszkaniu-zmieniają po 25 latach wszystkie instalacje wod-kan w bloku. Syfu,kucia,pyłu od cholery w całym-dosłownie w całym mieszkaniu-jakby mąką poprószył.

Siedzę i modlę się o zaebistą burzę
i o deszcz ulewny bo od wczoraj duchota i wszystko suche na pieprz,a przyrodzie by się mega deszczunio przydał.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-04-27 o 17:43
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:05   #1143
elcia88
Wtajemniczenie

Witam sie chyba ze 3 dni was zaniedbałam ale jakoś nie miałam czasu dłużej posiedziec i was podczytac.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem studnią bez dna.
Jem jak nie wiem co :/
Mąż przyszedł z nocki to wstałam musiałam coś zjeść bo głodna. Usnęłam obudził mnie kurier znów musiałam cis zjeść. Pojechałam do miasta kupiłam sobie zapiekanke zrobiłam zjadłam. Teraz zjadłam obiad. Jeszcze kolacja przede mną
Ja dzis podobnie. jem non stop i nic nie daje mi ukojenia w głodzie.
a najgorzej ze rano sie obudziłam i taka spuchnięta na buzi że aż nie mogłam na siebie w lustrze patrzeć. ja na wage a tam 3 kg wiecej niz wczoraj. no owszem wczoraj na grillu pojadałam ale to jednak woda bo w południe jak juz buzia wróciła do normy waga tez juz 2 kg mniej pokazała. mam nadzieje ze nie bede tak miała cały czas ze bede puchła jak bania.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:05   #1144
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Czy tylko ja nie wiem kto zamieszkuje mój brzuszek? Jutro mam USG. - drugie i ostatnie ;(;(;(;( ale idziemy jeszcze na 4d, wiec jest okay
Ja tez nie wiem. 7 idę na polowkowe i nie wyjdę bez 4D i nagrania musze wiedzieć kogo tam mam.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-04-27, 18:10   #1145
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja już po badaniu. Będę mieć dziewczynkę prawie na pewno.
no niezle gratulacje.
Ja mimo ze miałam nadzieje na dziewczynkę to to juz przywykłam do myśli ze to chłoptaś tam mnie łaskocze w brzuszku i ciekawa jestem co mi gin powie za 2 tyg na połówkowym

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
bolą mnie biodra, ale tak masakrycznie, że ledwo chodzę jak się położę też boli. Z tego bólu jest mi niedobrze, a prawie nic dzisiaj nie jadłam wiem, że to w ciąży normalne, ale czy znacie jakiś sposób, żeby choć trochę nie bolało ??
jak ktoś ma sposób to tez chetnie skorzystam, ja juz nie wiem jaka pozycje przyjąc zeby te plecy nie bolały. stoje-bolą, leże-tez bolą, z siedzeniem chyba jest jeszcze gorzej. normalnie jakby mi ktoś rozłamywał krzyż na pół
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:12   #1146
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
no niezle gratulacje.
Ja mimo ze miałam nadzieje na dziewczynkę to to juz przywykłam do myśli ze to chłoptaś tam mnie łaskocze w brzuszku i ciekawa jestem co mi gin powie za 2 tyg na połówkowym

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

jak ktoś ma sposób to tez chetnie skorzystam, ja juz nie wiem jaka pozycje przyjąc zeby te plecy nie bolały. stoje-bolą, leże-tez bolą, z siedzeniem chyba jest jeszcze gorzej. normalnie jakby mi ktoś rozłamywał krzyż na pół
Mam to samo z kręgosłupem... Leżę to boli, a gdzieś wyjdę pochodzę to jeszcze bardziej boli :/
Stary 2015-04-27, 18:26   #1147
Mediona
Zadomowienie

party girl gratuluje

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Gratulacje!

ja tez jeszcze nie wiem w następnym wtorek dopiero mam usg juz sie nie umie doczekać
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-27, 18:43   #1148
Sandrusia91
Zadomowienie

A mnie zgaga wykończy

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 18:47   #1149
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje!

Ja tez nie wiem. Moze 13 maja sie dowiem.

Byliśmy na zakupach kupiliśmy smoczek, szczoteczkę, rożek, nożyczki i gryzaczek
Chyba zdecydowaliśmy sie na wózek chyba będzie Bebetto Luca 1, a fotelik kiddy pro2. Troche ciężki No ale porządńy. W zestawie naszego wózka jest chyba fotelik ale najwyżej sprzedamy lub oddamy.

Ząb coraz bardziej mńie boli. No ale musi wyrosnąć.
Stary 2015-04-27, 19:00   #1150
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Pierwszy dzień pracy po urlopie jest taaaaaaki ciężki

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
ja mam problem by po weekendzie zebrać się do pracy, a co dopiero po urlopie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Drugie sniadanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
hej zrobiłam wyprawę do lumpka na wyprzedaż, pierwszy raz w ciąży, ale jestem zadowolona kupiłam piękne tregginsy z aplikacją na pasie na brzuch, nie ciążowe tylko po prostu większy rozmiar, mega wygodne. Świetną marszczona sukienkę h&m w czarno białe paski przed kolano, jedna turkusową przewiewną bluzkę na lato i wygodny t-shirt. Do tego 2 rzeczy dla małego i rzeczy dla Tż do pracy na codzień, każda rzecz za 1 zł tylko nastałam się w kolejce ponad godzinę, a jak miałam 10min do kasy to panie wzięły mnie do kasy bez kolejki :p i pozwoliły następnym razem przyjść bez kolejki, teraz już będę wiedziała że nie musze tyle stać. Myślałam że jeszcze nie widać brzucha wiec nie chciałam się wciskać bez kolejki, a jednak już widać, bo potwierdzone przez osoby trzecie jestem dumna

Piękna pogoda, jeszcze do endo dziś się wybieram, ciekawe co tam słychać u mojej tarczycy.
fajnie jak dostrzegą nasz brzuszek i poproszą do kasy bez kolejki, ja się ostatnio wzruszyłam w biedronce jak mnie kobieta przy kasie poprosila do przodu
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 19:05   #1151
owieczkaa
Zakorzenienie

Oglądam porody na ipli bo są nowe odcinki i powiem wam że jestem sama zdziwiona swoimi reakcjami. W zeszłym roku też oglądałam ten program i wywoływał u mnie zupełne inne reakcje niż teraz.

No i mam nierozwiązywalny problem - cały dzień za mną chodzą ogórki małosolne, kilogram bym zjadła jakbym dorwała.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-04-27 o 19:10
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-27, 19:08   #1152
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam problem by po weekendzie zebrać się do pracy, a co dopiero po urlopie

fajnie jak dostrzegą nasz brzuszek i poproszą do kasy bez kolejki, ja się ostatnio wzruszyłam w biedronce jak mnie kobieta przy kasie poprosila do przodu
Dokładnie, dopiero teraz widzę ze faktycznie kobiety w ciąży są lepiej traktowane, choć oczywiście nie zawsze i nie wszędzie. Np w autobusie nikt mi nie ustąpił, ale juz przy zapisie na następną wizytę do endo pani w rejestracji zapisała mnie jako pierwszą, żebym nie musiała długo w kolejce czekać miło.
Stary 2015-04-27, 19:40   #1153
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
32 stopnie w słońcu, jest tak gorąco potwornie
a co jak bd 32 w cieniu !!
będzie cudownie uwielbiam jak jest tak gorąco, że nic się nie chce, tylko leży się na dowolnie wybranym boku gdzieś w cieniu drzewa.

Nie wiem tylko czy w tym roku z wielkim brzuchem i bez drinka będzie mi tak błogo

Cytat:
Jeszcze ja!
jakie chętne na porodówkę

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Sama bym się cieszyła jeśli moje dziecię by chciało wyjść wcześniej ale niech wychodzi kiedy chce ;*
to ja z moim dzieciem próbuję ustalić, że przed terminem nie ma wychodzić
wiem jak mi brzuch urośnie, zacznie ciążyć, a ciąża znudzi totalnie będę błagać by wylazło

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Gin mi powiedział że niestety mam "zacisnąć zęby" i wytrzymać. Mnie też bardzo boli, ale ruch mi pomaga, najgorzej jak śpię i budzę się z tym bólem

Może mi się pomyliło...
A u Ciebie jak z więzią z maluchem? Jak już czujesz ruchy to lepiej?
zaciskam zęby, ale jak leżę to boli, wstanę chodzę boli, siadam boli. Na szczęście ten ból przychodzi falami. Ale w pewnym momencie myślałam, że tynk ze ściany zaraz zjem. Tz patrzył i nie wiedział co ma robić. Proponował bym się położyła, ale jak leżę boli, chciał pomasować, to mnie drażniło.
Poszłam pod prysznic i zelżało.

Cytat:
Gratulacje!

u mnie ponoć siedzi Matylda, ale coraz bardziej się boję, że coś jej wyrośnie i będzie Robertem
do tego na wizycie za tydzień raczej usg nie będzie bo było ostatnio, no chyba że coś na ściemniam, tylko co?
a do połówkowego jeszcze 3 tygodnie. Mam nadzieję, że chociaż do tego czasu dziecię w końcu zacznie porządnie mnie kopać, to chociaż trochę będę spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
jak tak to gratki

Ojessos laski nie odzywałam się bo w weekend umierałam na najwiekszy w swoim życiu ból głowy a do tego doszła pieruńska zgaga-nigdy w życiu nie doswiadczyłam tego szitu. W nocy tuptalim do całodobowej apteki po paracetamol i Rennie. Staram się nie brać medykamentów w ciaży ale nie mogłam dłużej wytrzymać. Ból łba przeszedł ale zgaga non stop-pożeram te obrzydlistwo i na jakiś czas przechodzi i wgl nie dobrze mi się robi na myśl o pociumkaniu tych Rennie

Brzuch mi wywaliło znacznie,nawet w sklepie mnie pani sprzedawczyni wyłowiła z kolejki i obsłużyła poza nią

No i rozpierdoocha w mieszkaniu-zmieniają po 25 latach wszystkie instalacje wod-kan w bloku. Syfu,kucia,pyłu od cholery w całym-dosłownie w całym mieszkaniu-jakby mąką poprószył.

i o deszcz ulewny bo od wczoraj duchota i wszystko suche na pieprz,a przyrodzie by się mega deszczunio przydał.
dobrze, że jesteś bo się zastanawiałam, co z tobą.
Współczuję zgagi.

A burza jak chcesz, to właśnie przechodzi nad Poznaniem, więc jak chcesz, to sobie ją weź. Deszcz, to ja jeszcze lubię, szczególnie ten który pachnie tak ciepło, ale burzy się boję
Stary 2015-04-27, 19:44   #1154
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

zaciskam zęby, ale jak leżę to boli, wstanę chodzę boli, siadam boli. Na szczęście ten ból przychodzi falami. Ale w pewnym momencie myślałam, że tynk ze ściany zaraz zjem. Tz patrzył i nie wiedział co ma robić. Proponował bym się położyła, ale jak leżę boli, chciał pomasować, to mnie drażniło.
Szczerze to gdyby można było przyspieszyć to chętnie na porodówce bym siedziała.

No wiem co czujesz, taki świdrujący ból to jest i nic się nie daje zrobić. Mi pomaga najczęściej porozciąganie się, parę przysiadów albo krótki spacer, na początku boli jak cholera ale potem przechodzi.
Masaż też mnie denerwuje
Stary 2015-04-27, 19:50   #1155
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam porody na ipli bo są nowe odcinki i powiem wam że jestem sama zdziwiona swoimi reakcjami. W zeszłym roku też oglądałam ten program i wywoływał u mnie zupełne inne reakcje niż teraz.

No i mam nierozwiązywalny problem - cały dzień za mną chodzą ogórki małosolne, kilogram bym zjadła jakbym dorwała.
ja na razie podczytuję opisy porodów, ale nie mam odwagi oglądać tych programów o porodach.
Ale czytam te opisy i ryczę przy końcówce
Ostatnio wzruszyłam się gdy czytałam propozycję planu porodu i te opcje z dotknięciem główki, przecięcie pępowiny przez tatusia, czy położenie takiego nie umytego dzieciaczka na piersi

Cytat:
Dokładnie, dopiero teraz widzę ze faktycznie kobiety w ciąży są lepiej traktowane, choć oczywiście nie zawsze i nie wszędzie. Np w autobusie nikt mi nie ustąpił, ale juz przy zapisie na następną wizytę do endo pani w rejestracji zapisała mnie jako pierwszą, żebym nie musiała długo w kolejce czekać miło.
raczej w sklepach i przychodniach spotykam się z miłym przyjęciem. Bardziej mnie wkurza jak ludzie gapią się na mój brzuszek i mierzą od góry do dołu. Czasem czuję się jak ufo, szczególnie starsi ludzie wlepiają we mnie patrzały i to takim wzrokiem, że strach się bać
Stary 2015-04-27, 19:58   #1156
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
ja na razie podczytuję opisy porodów, ale nie mam odwagi oglądać tych programów o porodach.
Ale czytam te opisy i ryczę przy końcówce
Ostatnio wzruszyłam się gdy czytałam propozycję planu porodu i te opcje z dotknięciem główki, przecięcie pępowiny przez tatusia, czy położenie takiego nie umytego dzieciaczka na piersi

raczej w sklepach i przychodniach spotykam się z miłym przyjęciem. Bardziej mnie wkurza jak ludzie gapią się na mój brzuszek i mierzą od góry do dołu. Czasem czuję się jak ufo, szczególnie starsi ludzie wlepiają we mnie patrzały i to takim wzrokiem, że strach się bać
Przeczytaj sobie mamusie majowe, rozpakowuja się i opisy ciekawe
Wczoraj do 2 czytałam jak mnie zgaga męczyła i uśmiałam się trochę i łezka w oku się zakrecila

U mnie to obrazu jak wyciągnęli mała to jeszcze z pepowina położyli na piersi

A co do patrzenia to ja zauważyłam teraz ze te baby z przedszkola, matki dzieciaczków to dziwne jakieś kurde, gapia się jakby baby w ciąży nie widzieli.. jedna to nawet dziecko wysłała i mała się zapytała czy mam dzidziusia w brzuchu i jak jej opowidzialam to ta leciała obrazu i krzyczała...ja mama, ona ma dziecko w brzuchu.. jakby tak moja zrobiła to bym się tam chyba zakopala przed wszystkimi

One se chyba myślą że je ślepa jestem jak patrzą na mnie i gadają :/ :/ wkurza mnie to jak cholera.. :/

A już nie lubię jak ktoś obcy kogo nie znam albo mowie tylko część dotyka mojego brzucha i głaszcze i w ogóle :/

JULEK 16.08.2015

Edytowane przez Sandrusia91
Czas edycji: 2015-04-27 o 20:03
Stary 2015-04-27, 20:08   #1157
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A co do patrzenia to ja zauważyłam teraz ze te baby z przedszkola, matki dzieciaczków to dziwne jakieś kurde, gapia się jakby baby w ciąży nie widzieli.. jedna to nawet dziecko wysłała i mała się zapytała czy mam dzidziusia w brzuchu i jak jej opowidzialam to ta leciała obrazu i krzyczała...ja mama, ona ma dziecko w brzuchu.. jakby tak moja zrobiła to bym się tam chyba zakopala przed wszystkimi

One se chyba myślą że je ślepa jestem jak patrzą na mnie i gadają :/ :/ wkurza mnie to jak cholera.. :/

A już nie lubię jak ktoś obcy kogo nie znam albo mowie tylko część dotyka mojego brzucha i głaszcze i w ogóle :/
Faktycznie, kobiety odprowadzające dzieci do przedszkola mają czym być zszokowane, kobieta w ciąży, niebywałe zjawisko Może same by chciały i zazdroszczą.

Z głaskaniem brzucha to nie lubię jak robi to ktokolwiek poza mną i mężem, nawet rodzina mnie denerwuje nie wspominając o obcych ludziach!
Stary 2015-04-27, 20:13   #1158
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie, kobiety odprowadzające dzieci do przedszkola mają czym być zszokowane, kobieta w ciąży, niebywałe zjawisko Może same by chciały i zazdroszczą.

Z głaskaniem brzucha to nie lubię jak robi to ktokolwiek poza mną i mężem, nawet rodzina mnie denerwuje nie wspominając o obcych ludziach!
Sama się dziwię :/
Wygląda to tak jakby mnie obiadywały, serio. Łamią się i gadają :/
Wkurza się kiedyś i zapytam o co chodzi heh. Ze tak patrzą i czy coś jest ze mną nie tak, bo mam powoli dość!

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-04-27, 20:20   #1159
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Sama się dziwię :/
Wygląda to tak jakby mnie obiadywały, serio. Łamią się i gadają :/
Wkurza się kiedyś i zapytam o co chodzi heh. Ze tak patrzą i czy coś jest ze mną nie tak, bo mam powoli dość!
Chyba nic na to nie poradzisz, olałabym to. Jak o coś konkretnego chodzi to ci córka z przedszkola prędzej czy później przyniesie nowiny
Stary 2015-04-27, 20:30   #1160
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja mam jutro wizyte czystośc pochwy i wyniki krwi tez, poproszę by zajrzał do brzucha i powiedział co mam w środku.
A dziś śmiesznie bo razem zpsem Michałem wybieralismy się na spacer i Michał z tekstem, bierzemy wózek
?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 20:38   #1161
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jutro wizyte czystośc pochwy i wyniki krwi tez, poproszę by zajrzał do brzucha i powiedział co mam w środku.
A dziś śmiesznie bo razem zpsem Michałem wybieralismy się na spacer i Michał z tekstem, bierzemy wózek
?
Jeszcze się nachodzicie z wózkiem
Stary 2015-04-27, 20:44   #1162
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Nie wierze ze po roku małżeństwa mogło być rozwalone, znam ta dziewczynę, utrzymywałysmy kontakty, nawet byłam na ich pierwszej rocznicy ślubu, nie wierzę że wtedy było to rozbite małżeństwo. Nie była psychiczna fajna normalna dziewczyna wiadomo ja z nią nie żyłam pod jednym dachem, ale znałam ich oboje przed. Jego nigdy nie dazylam sympatią bo to straszny bajkopisarz. Ona po pierwszej rocznicy zaszła w ciaże a w tym czasie oni zaczęli się spotykać. Moim zdaniem ewidentnie on i ona rozbili to małżeństwo. W trakcie wychodziły różne rzeczy przyjeżdżał zapewniał ze kocha żonę, gadając na moja siostrę ze to ona do niego dzwoni. Itp. Nawet jej wtedy broniła m bo szkoda mi jej było ze wszystko zwala na nią jeśli wina jest ewidentnie obupulna. Myślałam że otworzy oczy pp tym jak ja oczernial ale cóż ja z nim żyć nie będę. To jej sprawa. Później kiedy już to zaszło tak daleko dziewczyna walczyła o swojego faceta! I tez nie winie jej za to. Nie wiadomo jak my byśmy zareagowały

Cytat:
Nigdzie nie napisałam ze była idealna nie ma ludzi idealnych, napisane było ze może była psychiczna. Zatem mowie ze nie nie była, była. Normalna dziewczyna, pogadać można było spokojna. OK może coś mu się znudziło czy coś? Ale nawet jeśli w małżeństwie dzieje się źle to nie lecimy odrazu po nowa parę majtek. Tym bardziej ze mieli dla kogo pracować nad tym. Gdzie w tym wszystkim jest to dziecko?
Ja nie miałam nigdy z nią bliskich kontaktów i nie będę mieć. Mamy odmienne charaktery. A siostra ma już dziecko z poprzedniego związku z chłopakiem który też był 'ideałem' a tu jak tylko pojawiło się dziecko to ja zostawił. Ale umoralniac jej nie będę. Bo w jej mniemaniu cokolwiek kto nie powie to broni jej szczęścia.
No to widać, że życie siostry chyba nic nie nauczyło, a może takie postępowanie jej imponuje? Nie znam jej, ale w tym wszystkim wydają się trochę podobni do siebie. On bajkopisarz, ona go idealizuje. Dla jego żony to chyba lepiej, że taki dupek zakończył to tak szybko i będzie mogła sobie inaczej ułożyć życie.

Cytat:
32 stopnie w słońcu, jest tak gorąco potwornie
a co jak bd 32 w cieniu !!
u mnie po 17 było 29, co mnie zdziwiło bo auto stało w chłodnym miejscu

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
No to trochę zmienia postać rzeczy, ale w sumie. Siostra na pewno sama nie chciałaby iść na ślub siostry, zwłaszcza jak ma partnera. Ja bym nie chciała. Może nie będzie źle, będziecie mieć dużo innych gości.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

A ja siedzę przed pracownią usg i jeszcze 20 minut, już mam dość czekania a minęło mi z 5 minut dopiero. Brzuch mnie ze stresu boli jak ostatnio. I pewnie znając moje szczęście, wyjdę z niczym. Tzn nie dowiem się niczego na 100, może oprócz tego, że z malcem wszystko ok ;-)
Mąż też się stresuje i gra na telefonie, a ja się nudzę...

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Ja już po badaniu. Będę mieć dziewczynkę prawie na pewno.

Gratki

Cytat:
jak tak to gratki

Noo, nie żebym komuś życzyła, ale wreszcie ktoś rozumie co przechodziłam w pierwszej ciąży. Miałam taką zgagę non stop przez 9 miesięcy.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:09   #1163
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
będzie cudownie uwielbiam jak jest tak gorąco, że nic się nie chce, tylko leży się na dowolnie wybranym boku gdzieś w cieniu drzewa.

Nie wiem tylko czy w tym roku z wielkim brzuchem i bez drinka będzie mi tak błogo

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

to ja z moim dzieciem próbuję ustalić, że przed terminem nie ma wychodzić
wiem jak mi brzuch urośnie, zacznie ciążyć, a ciąża znudzi totalnie będę błagać by wylazło

u mnie ponoć siedzi Matylda, ale coraz bardziej się boję, że coś jej wyrośnie i będzie Robertem
do tego na wizycie za tydzień raczej usg nie będzie bo było ostatnio, no chyba że coś na ściemniam, tylko co?
a do połówkowego jeszcze 3 tygodnie. Mam nadzieję, że chociaż do tego czasu dziecię w końcu zacznie porządnie mnie kopać, to chociaż trochę będę spokojniejsza.

dobrze, że jesteś bo się zastanawiałam, co z tobą.
Współczuję zgagi.

A burza jak chcesz, to właśnie przechodzi nad Poznaniem, więc jak chcesz, to sobie ją weź. Deszcz, to ja jeszcze lubię, szczególnie ten który pachnie tak ciepło, ale burzy się boję
miło z twojej strony
no ja własnie siedzę od przeszło godziny na burze,dzis.net i co chwile odswiezam stronę i jak zwykle burza wszędzie tylko nie we Włocławku Nad moim rodzinnym miastem-Toruniem napierdalanka że hoho a tu kicha.Powietrze gęste i wszystko tak s t o i. Uwielbiam burze,szczególnie te po ćmoku-pod warunkiem,że nie jestem sama (wtedy nie ma takiej opcji bym w nocy podczas burzy była sama w domu). Zawsze spluwa (lustrzanka) w łapę i celowanie w pieruny a potem jaranie się odjechaną fotą

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
?
eee ja tesz jusz tak kcem
ale gupio tak po lesie z pustym wózkiem pomykać

aakkzzi,szkoda,że nie ma płci twojego malucha w jakiś zakłądach bukmacherskich bo bym się zastanowiła
Napij się moze pepsi czy coś na godzine przed-ja tak ostatnio zrobiłąm to mała nogo rozkraczyła bo...nie spała w południe ( a prowadzi nocny tryb życia). na razie szanse u cie 50/50

hmm....pierożek czy siurasek?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:

Jak nie byłąm w ciazy to widziałam każdego dnia cieżarne,od czasu gdy jestem w ciaży- widziałąm moze dwie lub trzy
I tez mam takie wrazenie (nie wiem czy to dobre słowo) że na mnie się ludzie gapią-szczególnie babsztyle-jakbym byłą jedyna ciezarna w województwie albo jakbym miała jakis trond No nie wkrecam sobie-gapia się tak na chama,nawet jak mijają to potrafią niektórzy odwrócić się za mną. Nie kumam tego zachowania.
Co do brzucha-nigdy nie lubiłam jak ktoś (oprócz mojego TŻ,ewentualnie mojej mamy) naruszł moją strefę klatka piersiowa-brzuch. wiec teraz w ciazy brzucha moze i nawet chcę by TŻ dotykał,czasem mama pogłaszcze wnuczkę-ale NIKT INNY !
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:11   #1164
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
bolą mnie biodra, ale tak masakrycznie, że ledwo chodzę jak się położę też boli. Z tego bólu jest mi niedobrze, a prawie nic dzisiaj nie jadłam wiem, że to w ciąży normalne, ale czy znacie jakiś sposób, żeby choć trochę nie bolało ??

Cwiczyc mozesz?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:12   #1165
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napij się moze pepsi czy coś na godzine przed-ja tak ostatnio zrobiłąm to mała nogo rozkraczyła bo...nie spała w południe ( a prowadzi nocny tryb życia). na razie szanse u cie 50/50
Na mojego małego nic nie działa Ma charakter i robi co chce
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:21   #1166
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! Ciesz się, będzie córeczka mamusi
No staram się już cieszyć

Cytat:
Może się zmieni z czasem, mojej przeszło to może i Twojej przejdzie

I wszystko oki poza tym?
No i chyba chciałaś dziewczynkę więc wszystko się udało
Oby...
Tak, z małą wszystko w porządku, zwiercona taka, że lekarz to takiego dziecka nie widział jeszcze A chciałam Alanka, ale będzie Wiktoria.

Cytat:
Gratulacje!

Z tego co kojarzę to chłopca chciała...
Tak dokładnie

Cytat:
jak tak to gratki
Dokładnie tak, Wiktoria zjadła Alanowi siusiaka
Będzie córeczka tatusia, widać żeńskie geny silniejsze

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
no niezle gratulacje.
Ja się jeszcze oswajam. Trochę mi ciężko bo tyle miesięcy mówiłam Alan do brzucha, to trochę jakby mi ktoś synka zabrał. Ale to przecież jedno i to samo dziecko w moim brzuchu siedzi, muszę się po prostu nastawić na dziewczynkę i już. Może jutrzejsze zakupy mi w tym pomogą

Cytat:

Ja mam ze dwa słoiki!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:36   #1167
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się jeszcze oswajam. Trochę mi ciężko bo tyle miesięcy mówiłam Alan do brzucha, to trochę jakby mi ktoś synka zabrał. Ale to przecież jedno i to samo dziecko w moim brzuchu siedzi, muszę się po prostu nastawić na dziewczynkę i już. Może jutrzejsze zakupy mi w tym pomogą
Ja tak miałam gdy nastawiłam się na dziewczynkę, a okazało się ze będzie chłopczyk. Ale juz mi się odmieniło i bardzo się cieszę

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:41   #1168
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ze dwa słoiki!!!!
GDZIE TY MIESZKASZ?! Jadę!
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam gdy nastawiłam się na dziewczynkę, a okazało się ze będzie chłopczyk. Ale juz mi się odmieniło i bardzo się cieszę
Ja tak samo Nie mogę sobie wyobrazić jakby to było mieć dziewczynkę
Stary 2015-04-27, 21:44   #1169
loudres
Zadomowienie

Piszecie o tym ze ludzie się na was gapia. I przypomniała mi się śmieszna sytuacja kiedy moja siostra zwichnela noge, nie miała gipsu tylko ten czarny kolnierz, od samej kostki po udo. A były urodziny jej syna wiec zaproponowalam ze może zabierzemy od mojej babci wózek inwalidzki i pójdziemy na zakupy zakupić wszystkie rzeczy itp. I będzie łatwiej. No i tak zrobiliśmy. I siora mówi ze czuje się nie swojo bo wszyscy się na nią patrzą, i nie zniesie tego, czuje się jak chora jakaś wszyscy mierzą ja od góry w dół. I mówi że jeszcze raz się ktoś na nią spojrzy to pokaże mu fakera. I do końca dnia jak ktoś się na nią patrzył na tym wózku to pokazywała mu język. To niektóre babki nie wiedziały gdzie oczy wsadzić...

Po tym wszystkim długo myślałam jak się czują ludzie z jakimś ubytkiem na twarzy bądź wózku inwalidzkim. Przecież to to non stop ktoś się gapi! !
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-27, 21:55   #1170
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Po tym wszystkim długo myślałam jak się czują ludzie z jakimś ubytkiem na twarzy bądź wózku inwalidzkim. Przecież to to non stop ktoś się gapi! !
No trochę do dupy ale w sumie trudno się dziwić, ludzi ciekawi to co inne niż widzą codziennie. Ja tam na gapienie się na mnie nie obrażam bo sama się gapiłam na kobiety w ciąży (z podziwem raczej).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości