![]() |
#1141 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
panna_izabela odpadł siusiak i jest dziewusia? ale numer
![]() jak tak to gratki ![]() Ojessos laski nie odzywałam się bo w weekend umierałam na najwiekszy w swoim życiu ból głowy a do tego doszła pieruńska zgaga-nigdy w życiu nie doswiadczyłam tego szitu. W nocy tuptalim do całodobowej apteki po paracetamol i Rennie. Staram się nie brać medykamentów w ciaży ale nie mogłam dłużej wytrzymać. Ból łba przeszedł ale zgaga non stop-pożeram te obrzydlistwo i na jakiś czas przechodzi i wgl nie dobrze mi się robi na myśl o pociumkaniu tych Rennie ![]() Brzuch mi wywaliło znacznie,nawet w sklepie mnie pani sprzedawczyni wyłowiła z kolejki i obsłużyła poza nią ![]() No i rozpierdoocha w mieszkaniu-zmieniają po 25 latach wszystkie instalacje wod-kan w bloku. Syfu,kucia,pyłu od cholery w całym-dosłownie w całym mieszkaniu-jakby mąką poprószył. ![]() Siedzę i modlę się o zaebistą burzę ![]() i o deszcz ulewny ![]() ![]() Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-04-27 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
a najgorzej ze rano sie obudziłam i taka spuchnięta na buzi że aż nie mogłam na siebie w lustrze patrzeć. ja na wage a tam 3 kg wiecej niz wczoraj. no owszem wczoraj na grillu pojadałam ale to jednak woda bo w południe jak juz buzia wróciła do normy waga tez juz 2 kg mniej pokazała. mam nadzieje ze nie bede tak miała cały czas ze bede puchła jak bania. ![]()
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#1145 | |
Wtajemniczenie
|
no niezle
![]() Ja mimo ze miałam nadzieje na dziewczynkę to to juz przywykłam do myśli ze to chłoptaś tam mnie łaskocze w brzuszku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
party girl gratuluje
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- ja tez jeszcze nie wiem w następnym wtorek dopiero mam usg juz sie nie umie doczekać
#1148 |
Zadomowienie
|
A mnie zgaga wykończy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byliśmy na zakupach kupiliśmy smoczek, szczoteczkę, rożek, nożyczki i gryzaczek ![]() Chyba zdecydowaliśmy sie na wózek chyba będzie Bebetto Luca 1, a fotelik kiddy pro2. Troche ciężki No ale porządńy. W zestawie naszego wózka jest chyba fotelik ale najwyżej sprzedamy lub oddamy. Ząb coraz bardziej mńie boli. No ale musi wyrosnąć.
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Oglądam porody na ipli bo są nowe odcinki i powiem wam że jestem sama zdziwiona swoimi reakcjami. W zeszłym roku też oglądałam ten program i wywoływał u mnie zupełne inne reakcje niż teraz.
No i mam nierozwiązywalny problem - cały dzień za mną chodzą ogórki małosolne, kilogram bym zjadła jakbym dorwała. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-04-27 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1153 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem tylko czy w tym roku z wielkim brzuchem i bez drinka będzie mi tak błogo ![]() jakie chętne na porodówkę ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() wiem jak mi brzuch urośnie, zacznie ciążyć, a ciąża znudzi totalnie będę błagać by wylazło Cytat:
Poszłam pod prysznic i zelżało. Cytat:
![]() do tego na wizycie za tydzień raczej usg nie będzie bo było ostatnio, no chyba że coś na ściemniam, tylko co? a do połówkowego jeszcze 3 tygodnie. Mam nadzieję, że chociaż do tego czasu dziecię w końcu zacznie porządnie mnie kopać, to chociaż trochę będę spokojniejsza. Cytat:
![]() Współczuję zgagi. A burza jak chcesz, to właśnie przechodzi nad Poznaniem, więc jak chcesz, to sobie ją weź. Deszcz, to ja jeszcze lubię, szczególnie ten który pachnie tak ciepło, ale burzy się boję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiem co czujesz, taki świdrujący ból to jest i nic się nie daje zrobić. Mi pomaga najczęściej porozciąganie się, parę przysiadów albo krótki spacer, na początku boli jak cholera ale potem przechodzi. Masaż też mnie denerwuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czytam te opisy i ryczę przy końcówce Ostatnio wzruszyłam się gdy czytałam propozycję planu porodu i te opcje z dotknięciem główki, przecięcie pępowiny przez tatusia, czy położenie takiego nie umytego dzieciaczka na piersi Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj do 2 czytałam jak mnie zgaga męczyła i uśmiałam się trochę i łezka w oku się zakrecila ![]() U mnie to obrazu jak wyciągnęli mała to jeszcze z pepowina położyli na piersi ![]() A co do patrzenia to ja zauważyłam teraz ze te baby z przedszkola, matki dzieciaczków to dziwne jakieś kurde, gapia się jakby baby w ciąży nie widzieli.. jedna to nawet dziecko wysłała i mała się zapytała czy mam dzidziusia w brzuchu i jak jej opowidzialam to ta leciała obrazu i krzyczała...ja mama, ona ma dziecko w brzuchu.. jakby tak moja zrobiła to bym się tam chyba zakopala przed wszystkimi ![]() One se chyba myślą że je ślepa jestem jak patrzą na mnie i gadają :/ :/ wkurza mnie to jak cholera.. :/ A już nie lubię jak ktoś obcy kogo nie znam albo mowie tylko część dotyka mojego brzucha i głaszcze i w ogóle ![]()
![]() ![]() http://s6.suwaczek.com/201104274865.png ![]() ![]() http://s10.suwaczek.com/201508161756.png Edytowane przez Sandrusia91 Czas edycji: 2015-04-27 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z głaskaniem brzucha to nie lubię jak robi to ktokolwiek poza mną i mężem, nawet rodzina mnie denerwuje nie wspominając o obcych ludziach! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygląda to tak jakby mnie obiadywały, serio. Łamią się i gadają :/ Wkurza się kiedyś i zapytam o co chodzi heh. Ze tak patrzą i czy coś jest ze mną nie tak, bo mam powoli dość!
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jutro wizyte czystośc pochwy i wyniki krwi tez, poproszę by zajrzał do brzucha i powiedział co mam w środku.
A dziś śmiesznie bo razem zpsem Michałem wybieralismy się na spacer i Michał z tekstem, bierzemy wózek ? ![]() ![]()
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1162 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja własnie siedzę od przeszło godziny na burze,dzis.net i co chwile odswiezam stronę i jak zwykle burza wszędzie tylko nie we Włocławku ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ale gupio tak po lesie z pustym wózkiem pomykać ![]() aakkzzi,szkoda,że nie ma płci twojego malucha w jakiś zakłądach bukmacherskich bo bym się zastanowiła ![]() Napij się moze pepsi czy coś na godzine przed-ja tak ostatnio zrobiłąm to mała nogo rozkraczyła ![]() hmm....pierożek czy siurasek? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() I tez mam takie wrazenie (nie wiem czy to dobre słowo) że na mnie się ludzie gapią-szczególnie babsztyle-jakbym byłą jedyna ciezarna w województwie albo jakbym miała jakis trond ![]() Co do brzucha-nigdy nie lubiłam jak ktoś (oprócz mojego TŻ,ewentualnie mojej mamy) naruszł moją strefę klatka piersiowa-brzuch. wiec teraz w ciazy brzucha moze i nawet chcę by TŻ dotykał,czasem mama pogłaszcze wnuczkę-ale NIKT INNY ! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||||
Zakorzenienie
|
No staram się już cieszyć
![]() Cytat:
Tak, z małą wszystko w porządku, zwiercona taka, że lekarz to takiego dziecka nie widział jeszcze ![]() ![]() Tak dokładnie ![]() Cytat:
![]() Będzie córeczka tatusia, widać żeńskie geny silniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
GDZIE TY MIESZKASZ?! Jadę!
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Piszecie o tym ze ludzie się na was gapia. I przypomniała mi się śmieszna sytuacja kiedy moja siostra zwichnela noge, nie miała gipsu tylko ten czarny kolnierz, od samej kostki po udo. A były urodziny jej syna wiec zaproponowalam ze może zabierzemy od mojej babci wózek inwalidzki i pójdziemy na zakupy zakupić wszystkie rzeczy itp. I będzie łatwiej. No i tak zrobiliśmy. I siora mówi ze czuje się nie swojo bo wszyscy się na nią patrzą, i nie zniesie tego, czuje się jak chora jakaś wszyscy mierzą ja od góry w dół. I mówi że jeszcze raz się ktoś na nią spojrzy to pokaże mu fakera. I do końca dnia jak ktoś się na nią patrzył na tym wózku to pokazywała mu język. To niektóre babki nie wiedziały gdzie oczy wsadzić...
Po tym wszystkim długo myślałam jak się czują ludzie z jakimś ubytkiem na twarzy bądź wózku inwalidzkim. Przecież to to non stop ktoś się gapi! ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
No trochę do dupy ale w sumie trudno się dziwić, ludzi ciekawi to co inne niż widzą codziennie. Ja tam na gapienie się na mnie nie obrażam bo sama się gapiłam na kobiety w ciąży (z podziwem raczej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.