Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-30, 21:04   #1141
201607111003
Konto usunięte

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Cytat:
Napisane przez lubiekielbase Pokaż wiadomość
'Co ciekawe, przekonywał ją nawet, że ojciec dziecka do niej wróci, jak tylko urodzi. Dlaczego miałoby się tak wydarzyć? Bo "Każdy mężczyzna chce mieć syna'
Ach, islamizacja Europy. Islam stop bo tam taka kultura że kobieta jest nikim .
Aborcje i in vitro by im tylko robili!
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-30, 21:59   #1142
Shar14
Zadomowienie

Nie wiem co to miało niby być. Po takiej akcji i takich tekstach jakie tam padały jako słuchacz pierwsza bym zmieniła zdanie na temat aborcji (na pro-choice).
Nieźle się zbłaźnili. Zamiast pokazać jakie macierzyństwo może być cudowne (wierzę, że w pewnych okolicznościach naprawdę może) pokazują wyjącą z bólu kobietę. Czyli traumatyczny poród przy akopaniamencie bzdur vs. szybka wizyta u lekarza w celu usunięcia. Nie rozumiem co chceli tym pokazać? Że warto cierpieć dla niechcianych płodów? Nie, nie warto. Choć to może tylko moja opinia.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-05-30, 23:22   #1143
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Nie wiem co to miało niby być. Po takiej akcji i takich tekstach jakie tam padały jako słuchacz pierwsza bym zmieniła zdanie na temat aborcji (na pro-choice).
Nieźle się zbłaźnili. Zamiast pokazać jakie macierzyństwo może być cudowne (wierzę, że w pewnych okolicznościach naprawdę może) pokazują wyjącą z bólu kobietę. Czyli traumatyczny poród przy akopaniamencie bzdur vs. szybka wizyta u lekarza w celu usunięcia. Nie rozumiem co chceli tym pokazać? Że warto cierpieć dla niechcianych płodów? Nie, nie warto. Choć to może tylko moja opinia.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Cierpienie uszlachetnia, trzeba nosić swój krzyż, czy jak to tam leciało...

Ogólnie to brak słów, nieustająca karuzela absurdu.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 06:04   #1144
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Po takiej akcji i takich tekstach jakie tam padały jako słuchacz pierwsza bym zmieniła zdanie na temat aborcji (na pro-choice).
Dokładnie.

Impreza o poziomie "niemego krzyku", obrzydlistwo.
Stary 2016-05-31, 15:38   #1145
201803061544
Konto usunięte

Obrońcy zarodków zebrali już podobno 100 tys. podpisów.
201803061544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 15:43   #1146
malgo96
Zadomowienie

A ja miałam przyjemność? zobaczenia pro life zbierających podpisy w Warszawie, razem oczywiście z pięknymi zdjęciami poaborcyjnymi. Jak to ja podeszłam i powiedziałam co o tym myśle. Co usłyszałam? Ze wygrali już 10 procesów w sadzie w sprawach pokazywania publicznie tego typu zdjeć....
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:02   #1147
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Napisałaś, że nie warto poświęcać "nawet jednego życia" dla urodzenia "iluś tam" żywych i zdrowych dzieci. Nie warto.
Tak ale nie miałam na myśli ludzi poczętych jakąś konkretną metodą. Po prostu uważam że nie warto poświęcać życia człowieka żeby urodzili się inni ludzie,zwłaszcza gdy jest bezbronny.Nie nam o tym decydować.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Z takim betonem nie warto dyskutować :-[

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Gorzej że takie betony aktualnie rządzą naszym krajem :-(
Dobrze że takie nie betony już nie rządzą krajem

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Osoby które poronily też tak rozliczasz?
Nie rozumiem pytania?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
No właśnie. NetKarolina chyba nie ma pojęcia, jaki procent ciąż kończy się poronieniem Nie zachodźmy w ciążę! Bo przecież nie wiadomo na 100%, że ciążę się donosi. Więc nie warto.
Co za głupotę piszesz,ale tak to jest jak już się nie ma argumentów.Co maja poronienia do aborcji???????????????? Poronienie to NATURALNY proces, który dała nam matka natura,aby gatunek ludzki nie wyginął od chorób i ułomności. Aborcja to zabójstwo i to BARDZO CZĘSTO nie dyktowane medycznymi przesłankami tylko zwykłą wygodą bo za młodzi, bo mają już 3 dzieci, bo jeszcze studia chcą zrobić itd.Aborcja zmusza do decydowania za inną osobę, a my nie mamy tego prawa robić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 16:08   #1148
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez netKarolina Pokaż wiadomość
Tak ale nie miałam na myśli ludzi poczętych jakąś konkretną metodą. Po prostu uważam że nie warto poświęcać życia człowieka żeby urodzili się inni ludzie,zwłaszcza gdy jest bezbronny.Nie nam o tym decydować.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Dobrze że takie nie betony już nie rządzą krajem

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Nie rozumiem pytania?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Co za głupotę piszesz,ale tak to jest jak już się nie ma argumentów.Co maja poronienia do aborcji???????????????? Poronienie to NATURALNY proces, który dała nam matka natura,aby gatunek ludzki nie wyginął od chorób i ułomności. Aborcja to zabójstwo i to BARDZO CZĘSTO nie dyktowane medycznymi przesłankami tylko zwykłą wygodą bo za młodzi, bo mają już 3 dzieci, bo jeszcze studia chcą zrobić itd.Aborcja zmusza do decydowania za inną osobę, a my nie mamy tego prawa robić.
Podtrzymywanie zagrożonych ciąż też jest nienaturalnie. Leczenie jest nienaturalne. Operacje są nienaturalne. To psuje mocno ten naturalny proces eliminacji.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Poza tym co "bo studia" i "bo już trójkę dzieci mamy" ma do np.:
- płodów z wadami tak poważnymi że umrą po narodzinach tyle że męcząc się dłużej?
- ciąży pozamacicznej której nie przeżyje ani płód ani matka?
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 16:53   #1149
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Aborcja to zabójstwo i to BARDZO CZĘSTO nie dyktowane medycznymi przesłankami tylko zwykłą wygodą bo za młodzi, bo mają już 3 dzieci, bo jeszcze studia chcą zrobić itd.Aborcja zmusza do decydowania za inną osobę, a my nie mamy tego prawa robić.
Wiem, że to nie pasuje do Twojego światopoglądu, ale powód jest przede wszystkim taki, że ta kobieta NIE CHCE ani mieć dziecka, ani być w ciąży i rodzić, ani nie czuje się w takim obowiązku.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:06   #1150
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Ile z tych 7939 kobiet jest już po kuracji hormonalnej i pobraniu komórek jajowych?
Ile z tych 2559 kobiet aktualnie czeka na rozwiązanie?

1 lipca 2013 weszła w życie ustawa o refundacji in vitro.
Podlinkowany przez ciebie artykuł (http://wpolityce.pl/polityka/204167-...zy-to-standard) został napisany 8 lipca 2014 roku. Czyli 12 miesięcy od wejścia ustawy.

Zaczynając od 1 lipca 2013 (i nie wliczając czasu w którym te pary się kwalifikowały):
1 miesiąc - badania
2 miesiąc - stymulacja hormonalna
Minimalny czas to 1,5 miesiąca, ale nie wszystkim parom udaje się od razu i może to trwać dłużej.

Widzę, że nie masz świadomości, że ciąża ludzka trwa DZIEWIĘĆ MIESIĘCY i 8 lipca 2014 roku AŻ 213 kobiet wyrobiło się z rodzeniem. Ile z tych 2559 ciąż zostało szczęśliwie donoszonych nie wiesz.

1 lipca 2015 roku dzieci urodzonych z in vitro było już 2287 (link).
No i co w związku z tym że umierałaś dwa razy??? Uważasz że wiesz jak wszyscy ludzie na świecie chcieliby umierać???Każdy jest inny...ja miałam praktyki w hospicjum, byłaś tam kiedyś???? Bardzo często jedyne co mogłam dać tym ludziom to uśmiech złapanie za rękę, bycie, bo rodziny często boją się odwiedzać tych ludzi, boją się ich umierania.Jak lubisz drążyć temat to proponuje Ci książki ks.Jana Kaczkowskiego, o życiu, śmierci, o cierpieniu i umieraniu.I nie wszyscy umierają w agonii i wielkim cierpieniu,bo aj byłam świadkiem śmierci i nie każdy tak odchodzi.Medycyna idzie do przodu i leki są coraz lepsze....choć niestety nie zawsze wystarczające, ale nie generalizuj.

Tak jak napisałam powyżej nie wiesz nadal czy umierające dzieci chciałby być same przy umieraniu czy nie. I to co piszesz to jest oczywiste, bo każdy chory człowiek o tym marzy, ale nie jest odpowiedzią na moje pytanie.

A jeśli chodzi o skracanie cierpienia, to umówmy się aborcja nie skraca cierpienia dziecku, ponieważ aborcja NIE JEST BEZBOLESNA!!!! Ewentualnie może sprawić mniejszy ból u matki, bo ona zabija to swoje chore dziecko w łonie i tego nie widzi, a po urodzeniu widzi więc ją to boli bardziej.Ale to nie zmienia faktu że dziecko cierpi.I jak już pisałam wcześniej dziecka abortowanego się nie znieczula rozrywa się je na żywca.Czy więc uważasz że umieranie na środkach przeciwbólowych chorego dziecka urodzonego jest większe niż dziecka rozrywanego na żywca??? I jeszcze jest coś takiego jak godność umierania. Znasz takie pojęcie??? Czy każdy człowiek nie ma prawa do godnego umierania i pochówku??? Czy uważasz że rozerwanie malutkiego ciała dziecka i spuszczenie go w toalecie lub wyrzucenie z odpadami medycznymi jest godne????

9m+1,5m=10,5m to chyba mniej niż rok...i jeszcze półtora miesiąca zapasu.
W tym artykule co podesłałaś brakuje jednego istotnego szczegółu te 2.3 tyś dzieci urodziło się z jakiej liczby par??? Tego nie znalazłam w artykule.I jeśli brać dane z artykułu w polityce to w pierwszym roku w "trakcie leczenia było ok 8000 tyś par, czyli można założyć że przez 2 lata mogło się leczyć 16tyś par z których urodziło się 2.287 dzieci to nawet nie 1/4 Uważasz że to sukces??? A ponad 2 tyś. ludzi jest zamrożonych, nie wiadomo ilu ludzi zabito podczas tzw.selekcji.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Wiem, że to nie pasuje do Twojego światopoglądu, ale powód jest przede wszystkim taki, że ta kobieta NIE CHCE ani mieć dziecka, ani być w ciąży i rodzić, ani nie czuje się w takim obowiązku.
Ja nie wiem mam XXI wiek taka technika itd. A kobieta nie wie że współżyjąc w dni płodne pocznie dziecko???
Stary 2016-05-31, 17:09   #1151
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Ja nie wiem mam XXI wiek taka technika itd. A kobieta nie wie że współżyjąc w dni płodne pocznie dziecko???
Z tych samych powodów też wie o różnych rodzajach antykoncepcji oraz aborcji.
Stary 2016-05-31, 17:09   #1152
201607111028
Konto usunięte

netKarolino, używanie miliona ??? i !!! nie sprawi, że Twoje wypowiedzi będą bardziej przekonujące. Wręcz przeciwnie

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2016-05-31 o 17:10
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:10   #1153
zakonna
Naczelna Nastolatka

Aborcja jest bezbolesna dla płodu.
Stary 2016-05-31, 17:11   #1154
Kucias
Zadomowienie

Tak się kończy "niemy krzyk" na religii .
Stary 2016-05-31, 17:13   #1155
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Podtrzymywanie zagrożonych ciąż też jest nienaturalnie. Leczenie jest nienaturalne. Operacje są nienaturalne. To psuje mocno ten naturalny proces eliminacji.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Poza tym co "bo studia" i "bo już trójkę dzieci mamy" ma do np.:
- płodów z wadami tak poważnymi że umrą po narodzinach tyle że męcząc się dłużej?
- ciąży pozamacicznej której nie przeżyje ani płód ani matka?
Dzieci z wadami powinny mieć prawo do godnego i najmniej bolesnego umierania. Abortowane dziecko nie dostaje żadnych środków przeciw bólowych jest zabijane na żywca.Uważasz że mniej cierpi???? Czy uważasz że spuszczenie ciała dziecka w toalecie po aborcji farmakologicznej lub wrzucenie go do odpadów medycznych jest godne???? Czy chciałabyś aby ktoś z Twojej rodziny miał taki "pochówek"????
A co do ciąż pozamacicznych to całkiem inna sprawa, bo z tego co wiem dziecko i tak umiera,ale nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji.To bardzo delikatna sprawa.

Edytowane przez netKarolina
Czas edycji: 2016-05-31 o 17:15
netKarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:15   #1156
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
I jak już pisałam wcześniej dziecka abortowanego się nie znieczula rozrywa się je na żywca.Czy więc uważasz że umieranie na środkach przeciwbólowych chorego dziecka urodzonego jest większe niż dziecka rozrywanego na żywca??? I jeszcze jest coś takiego jak godność umierania. Znasz takie pojęcie??? Czy każdy człowiek nie ma prawa do godnego umierania i pochówku??? Czy uważasz że rozerwanie malutkiego ciała dziecka i spuszczenie go w toalecie lub wyrzucenie z odpadami medycznymi jest godne????
o, fajnie, że wróciłaś, bawisz mnie niezmiernie
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:16   #1157
zakonna
Naczelna Nastolatka

Proszę o źródła naukowe, w których jest mowa o zabijaniu płodów na żywca.
Na razie piszesz bzdury.
Stary 2016-05-31, 17:18   #1158
201607111028
Konto usunięte

Więc tak. Żeby dyskutować, trzeba się douczyć. Bo argument "to jest zabójstwo" nie musi być poparty żadnymi dowodami. To jest jakieś nasze wewnętrzne przekonanie.
Jednak, pisząc o wielkim cierpieniu i bólu, pasowałoby sprawdzić, czy się czasem nie wypisuje bzdur
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 17:19   #1159
Kucias
Zadomowienie

Miałam przyjemność przeglądać parę stron katolicko-prolifowych i wiem skąd koleżanka czerpie wiedzę .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-31, 17:26   #1160
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Dzieci z wadami powinny mieć prawo do godnego i najmniej bolesnego umierania. Abortowane dziecko nie dostaje żadnych środków przeciw bólowych jest zabijane na żywca.Uważasz że mniej cierpi???? Czy uważasz że spuszczenie ciała dziecka w toalecie po aborcji farmakologicznej lub wrzucenie go do odpadów medycznych jest godne???? Czy chciałabyś aby ktoś z Twojej rodziny miał taki "pochówek"????
Próba zagrania na naszych emocjach też na nikim nie robi wrażenia.
Znak zapytania Ci się zaciął?
Stary 2016-05-31, 17:40   #1161
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Proszę o źródła naukowe, w których jest mowa o zabijaniu płodów na żywca.
Na razie piszesz bzdury.
A uważasz że jak ciało dziecka się rozczłonkowuje żeby je zabić i usunąć z macicy to to jest bezbolesne?Nie podaje się dziecku środków znieczulających bo aborcjoniści uważają je za pasożyty.Przeczytaj świadectwa kobiet które dokonały aborcji.Mówią one o szarpanych ruchach lekarza który po kawałku wyjmował ich dziecko.Wpisz w google aborcja to Ci wyskoczą zdjęcia rozczłonkowanych ciał .Czy uważasz że je rozczłonkowali po śmierci dziecka???A tu lektura "Mario... dlaczego płaczesz?'"
Stary 2016-05-31, 17:42   #1162
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ale co ty wypisujesz? Jakie rozczłonkowanie? Nawet w wypadku wysokiej ciąży się tego nie robi. Podawane są leki, które powoduję ustanie akcji serca u płodu, a potem jest wywoływany poród.

16. Zarodki i płody usuwane podczas zabiegu przerywania ciąży cierpią, co pokazują zdjęcia prezentowane przez przeciwników aborcji.
Zdjęcia, które możemy obejrzeć na stronach antyaborcyjnych albo na transparentach przeciwników legalizacji, są agresywną manipulacją naszymi uczuciami, mającą na celu wzbudzenie nienawiści do kobiet, które przerwały ciążę. Jedna z manipulacji polega na tym, że zdjęcia zarodka są powiększone kilkadziesiąt do kilkuset razy (aby wzbudzić wrażenie, że zarodek jest bardziej rozwinięty), oraz na fałszywym podawaniu wieku płodu bądź zarodka, a także na tym, że pokazywane płody najczęściej nie są płodami usuniętymi w procesie przerywania ciąży! Przy zdjęciach są opisywane metody stosowane ponad kilkadziesiąt lat temu. Tymczasem najczęściej dziś stosowana jest metoda próżniowa, która nie może urwać żadnej części ciała ani spowodować krwotoku. Podobnie pigułki wczesnoporonne także nie wywołują żadnych tego typu masakr. Zaczernienia na skórze płodu oznaczają, że płód obumarł wcześniej, a zatem nie może być tu mowy o aborcji. Okrutnym nadużyciem psychologicznym jest pokazywanie podobnych zdjęć i filmów dzieciom w ramach zajęć z religii. Prawo powinno uznać takie działania za znęcanie się nad dziećmi.
Stary 2016-05-31, 17:43   #1163
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Przeczytaj świadectwa kobiet które dokonały aborcji.Mówią one o szarpanych ruchach lekarza który po kawałku wyjmował ich dziecko.Wpisz w google aborcja to Ci wyskoczą zdjęcia rozczłonkowanych ciał .
Na portalach katolickich oczywiście?
Stary 2016-05-31, 17:56   #1164
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
Ale co ty wypisujesz? Jakie rozczłonkowanie? Nawet w wypadku wysokiej ciąży się tego nie robi. Podawane są leki, które powoduję ustanie akcji serca u płodu, a potem jest wywoływany poród.

16. Zarodki i płody usuwane podczas zabiegu przerywania ciąży cierpią, co pokazują zdjęcia prezentowane przez przeciwników aborcji.
Zdjęcia, które możemy obejrzeć na stronach antyaborcyjnych albo na transparentach przeciwników legalizacji, są agresywną manipulacją naszymi uczuciami, mającą na celu wzbudzenie nienawiści do kobiet, które przerwały ciążę. Jedna z manipulacji polega na tym, że zdjęcia zarodka są powiększone kilkadziesiąt do kilkuset razy (aby wzbudzić wrażenie, że zarodek jest bardziej rozwinięty), oraz na fałszywym podawaniu wieku płodu bądź zarodka, a także na tym, że pokazywane płody najczęściej nie są płodami usuniętymi w procesie przerywania ciąży! Przy zdjęciach są opisywane metody stosowane ponad kilkadziesiąt lat temu. Tymczasem najczęściej dziś stosowana jest metoda próżniowa, która nie może urwać żadnej części ciała ani spowodować krwotoku. Podobnie pigułki wczesnoporonne także nie wywołują żadnych tego typu masakr. Zaczernienia na skórze płodu oznaczają, że płód obumarł wcześniej, a zatem nie może być tu mowy o aborcji. Okrutnym nadużyciem psychologicznym jest pokazywanie podobnych zdjęć i filmów dzieciom w ramach zajęć z religii. Prawo powinno uznać takie działania za znęcanie się nad dziećmi.
Aborcja farmakologiczna i w ogóle aborcja to świetny interes,więc nie dziwię się że Twoje źródła piszą że to takie bezbolesne i że prolifeowcy koloryzują. A poczytaj takie źródła może:
http://zonaimamabyc.blogspot.com/201...-do-zycia.html

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Na portalach katolickich oczywiście?
No tak bo oczywiście w TOLERANCYJNEJ prasie świeckiej nie zamieścili by artykułu który neguje aborcje, bo przecież aborcja jest taka super.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Próba zagrania na naszych emocjach też na nikim nie robi wrażenia.
Znak zapytania Ci się zaciął?
Z tym znakiem zapytania to dobre
Stary 2016-05-31, 18:00   #1165
zakonna
Naczelna Nastolatka

To nie są moje źródła. Czytałam też wywiad z głównym neontologiem krajowym. Wg ciebie ta pani doktor też kłamała w publicznej prasie?
Stary 2016-05-31, 18:03   #1166
201607040950
Konto usunięte

Przymusowe aborcje w Chinach i Indiach mogą wyglądać mniej więcej w ten sposób. Dziewczynki usuwane w 7-8 miesiącu niekoniecznie są "rodzone". Kiedyś tropiłam ichnie (w sensie katolickie) teksty źródłowe, ale wymiękłam jak znalazłam "wyznania" gościa twierdzącego, że przeprowadził w życiu ponad milion aborcji (licząc po 20 minut na jedną, zajęłoby mu to 40 lat bez przerw na sen, jedzenie czy wyjścia do kibla).

A te "szarpane ruchy" to owszem. Tyle, że to są opisy rzeźnickich praktyk przeprowadzanych w piwnicach (o wysokiej śmiertelności kobiet) - do których aktywiści znów pragną je zagonić.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:05   #1167
zakonna
Naczelna Nastolatka

No ale oczywiste jest, że ja piszę o aborcji w cywilizowanych krajach i cywilizowanych warunkach. Nie odnoszę się do realiów w innych krajach.
Stary 2016-05-31, 18:08   #1168
netKarolina
Raczkowanie

Cytat:
To nie są moje źródła. Czytałam też wywiad z głównym neontologiem krajowym. Wg ciebie ta pani doktor też kłamała w publicznej prasie?
Tak.A co w tym dziwnego,na każdej stronie kliniki aborcyjnej piszą że aborcja to pryszcz i że będzie tak super.I kłamią, też publicznie na oficjalnych stronach. Główny neontolog w kraju? Nie ma czegoś takiego?

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Przymusowe aborcje w Chinach i Indiach mogą wyglądać mniej więcej w ten sposób. Dziewczynki usuwane w 7-8 miesiącu niekoniecznie są "rodzone". Kiedyś tropiłam ichnie (w sensie katolickie) teksty źródłowe, ale wymiękłam jak znalazłam "wyznania" gościa twierdzącego, że przeprowadził w życiu ponad milion aborcji (licząc po 20 minut na jedną, zajęłoby mu to 40 lat bez przerw na sen, jedzenie czy wyjścia do kibla).

A te "szarpane ruchy" to owszem. Tyle, że to są opisy rzeźnickich praktyk przeprowadzanych w piwnicach (o wysokiej śmiertelności kobiet) - do których aktywiści znów pragną je zagonić.
Nieprawda, ta aborcja była przeprowadzona w szpitalu,tak mówiła ta kobieta.
Stary 2016-05-31, 18:09   #1169
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Aborcja farmakologiczna i w ogóle aborcja to świetny interes
Kilkadziesiąt razy więcej kasy zrobią koncerny farmaceutyczne na podtrzymywaniu agonii nieuleczalnie chorych płodów, na lekach dla okaleczonych ciążami kobiet i na lekach dla tych, które nie chciały mieć dzieci.
Jeśli ktoś tu napędza kasę to ty. Chcesz żeby ktoś zbijał kasę na ludzkim cierpieniu, albo wolisz nie widzieć, gdzie ta kasa naprawdę jest.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-31, 18:12   #1170
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dokładnie to się nazywa krajowy konsultant do spraw neontologii.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości