![]() |
#1141 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Cytat:
Aborcje i in vitro by im tylko robili! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Nie wiem co to miało niby być. Po takiej akcji i takich tekstach jakie tam padały jako słuchacz pierwsza bym zmieniła zdanie na temat aborcji (na pro-choice).
Nieźle się zbłaźnili. Zamiast pokazać jakie macierzyństwo może być cudowne (wierzę, że w pewnych okolicznościach naprawdę może) pokazują wyjącą z bólu kobietę. Czyli traumatyczny poród przy akopaniamencie bzdur vs. szybka wizyta u lekarza w celu usunięcia. Nie rozumiem co chceli tym pokazać? Że warto cierpieć dla niechcianych płodów? Nie, nie warto. Choć to może tylko moja opinia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#1143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie to brak słów, nieustająca karuzela absurdu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Impreza o poziomie "niemego krzyku", obrzydlistwo.
![]() |
#1145 |
Konto usunięte
|
Obrońcy zarodków zebrali już podobno 100 tys. podpisów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
A ja miałam przyjemność? zobaczenia pro life zbierających podpisy w Warszawie, razem oczywiście z pięknymi zdjęciami poaborcyjnymi. Jak to ja podeszłam i powiedziałam co o tym myśle. Co usłyszałam? Ze wygrali już 10 procesów w sadzie w sprawach pokazywania publicznie tego typu zdjeć....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Nie rozumiem pytania? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Co za głupotę piszesz,ale tak to jest jak już się nie ma argumentów.Co maja poronienia do aborcji???????????????? Poronienie to NATURALNY proces, który dała nam matka natura,aby gatunek ludzki nie wyginął od chorób i ułomności. Aborcja to zabójstwo i to BARDZO CZĘSTO nie dyktowane medycznymi przesłankami tylko zwykłą wygodą bo za młodzi, bo mają już 3 dzieci, bo jeszcze studia chcą zrobić itd.Aborcja zmusza do decydowania za inną osobę, a my nie mamy tego prawa robić.
![]() |
#1148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Poza tym co "bo studia" i "bo już trójkę dzieci mamy" ma do np.: - płodów z wadami tak poważnymi że umrą po narodzinach tyle że męcząc się dłużej? - ciąży pozamacicznej której nie przeżyje ani płód ani matka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
BAN stały
|
Wiem, że to nie pasuje do Twojego światopoglądu, ale powód jest przede wszystkim taki, że ta kobieta NIE CHCE ani mieć dziecka, ani być w ciąży i rodzić, ani nie czuje się w takim obowiązku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak napisałam powyżej nie wiesz nadal czy umierające dzieci chciałby być same przy umieraniu czy nie. I to co piszesz to jest oczywiste, bo każdy chory człowiek o tym marzy, ale nie jest odpowiedzią na moje pytanie. A jeśli chodzi o skracanie cierpienia, to umówmy się aborcja nie skraca cierpienia dziecku, ponieważ aborcja NIE JEST BEZBOLESNA!!!! Ewentualnie może sprawić mniejszy ból u matki, bo ona zabija to swoje chore dziecko w łonie i tego nie widzi, a po urodzeniu widzi więc ją to boli bardziej.Ale to nie zmienia faktu że dziecko cierpi.I jak już pisałam wcześniej dziecka abortowanego się nie znieczula rozrywa się je na żywca.Czy więc uważasz że umieranie na środkach przeciwbólowych chorego dziecka urodzonego jest większe niż dziecka rozrywanego na żywca??? I jeszcze jest coś takiego jak godność umierania. Znasz takie pojęcie??? Czy każdy człowiek nie ma prawa do godnego umierania i pochówku??? Czy uważasz że rozerwanie malutkiego ciała dziecka i spuszczenie go w toalecie lub wyrzucenie z odpadami medycznymi jest godne???? 9m+1,5m=10,5m to chyba mniej niż rok...i jeszcze półtora miesiąca zapasu. W tym artykule co podesłałaś brakuje jednego istotnego szczegółu te 2.3 tyś dzieci urodziło się z jakiej liczby par??? Tego nie znalazłam w artykule.I jeśli brać dane z artykułu w polityce to w pierwszym roku w "trakcie leczenia było ok 8000 tyś par, czyli można założyć że przez 2 lata mogło się leczyć 16tyś par z których urodziło się 2.287 dzieci to nawet nie 1/4 Uważasz że to sukces??? A ponad 2 tyś. ludzi jest zamrożonych, nie wiadomo ilu ludzi zabito podczas tzw.selekcji. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ja nie wiem mam XXI wiek taka technika itd. A kobieta nie wie że współżyjąc w dni płodne pocznie dziecko???
![]() |
#1151 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Konto usunięte
|
netKarolino, używanie miliona ??? i !!! nie sprawi, że Twoje wypowiedzi będą bardziej przekonujące. Wręcz przeciwnie
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-05-31 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Naczelna Nastolatka
|
Aborcja jest bezbolesna dla płodu.
#1154 |
Zadomowienie
|
Tak się kończy "niemy krzyk" na religii
![]()
#1155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ciąż pozamacicznych to całkiem inna sprawa, bo z tego co wiem dziecko i tak umiera,ale nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji.To bardzo delikatna sprawa.
kobietawpigulce pl Zraniona nie przestane kochać! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez netKarolina Czas edycji: 2016-05-31 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Naczelna Nastolatka
|
Proszę o źródła naukowe, w których jest mowa o zabijaniu płodów na żywca.
Na razie piszesz bzdury.
#1158 |
Konto usunięte
|
Więc tak. Żeby dyskutować, trzeba się douczyć. Bo argument "to jest zabójstwo" nie musi być poparty żadnymi dowodami. To jest jakieś nasze wewnętrzne przekonanie.
Jednak, pisząc o wielkim cierpieniu i bólu, pasowałoby sprawdzić, czy się czasem nie wypisuje bzdur |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
Miałam przyjemność przeglądać parę stron katolicko-prolifowych i wiem skąd koleżanka czerpie wiedzę
![]()
#1160 | |
BAN stały
|
Cytat:
Znak zapytania Ci się zaciął? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
A uważasz że jak ciało dziecka się rozczłonkowuje żeby je zabić i usunąć z macicy to to jest bezbolesne?Nie podaje się dziecku środków znieczulających bo aborcjoniści uważają je za pasożyty.Przeczytaj świadectwa kobiet które dokonały aborcji.Mówią one o szarpanych ruchach lekarza który po kawałku wyjmował ich dziecko.Wpisz w google aborcja to Ci wyskoczą zdjęcia rozczłonkowanych ciał .Czy uważasz że je rozczłonkowali po śmierci dziecka???A tu lektura "Mario... dlaczego płaczesz?'"
#1162 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale co ty wypisujesz? Jakie rozczłonkowanie? Nawet w wypadku wysokiej ciąży się tego nie robi. Podawane są leki, które powoduję ustanie akcji serca u płodu, a potem jest wywoływany poród.
16. Zarodki i płody usuwane podczas zabiegu przerywania ciąży cierpią, co pokazują zdjęcia prezentowane przez przeciwników aborcji. Zdjęcia, które możemy obejrzeć na stronach antyaborcyjnych albo na transparentach przeciwników legalizacji, są agresywną manipulacją naszymi uczuciami, mającą na celu wzbudzenie nienawiści do kobiet, które przerwały ciążę. Jedna z manipulacji polega na tym, że zdjęcia zarodka są powiększone kilkadziesiąt do kilkuset razy (aby wzbudzić wrażenie, że zarodek jest bardziej rozwinięty), oraz na fałszywym podawaniu wieku płodu bądź zarodka, a także na tym, że pokazywane płody najczęściej nie są płodami usuniętymi w procesie przerywania ciąży! Przy zdjęciach są opisywane metody stosowane ponad kilkadziesiąt lat temu. Tymczasem najczęściej dziś stosowana jest metoda próżniowa, która nie może urwać żadnej części ciała ani spowodować krwotoku. Podobnie pigułki wczesnoporonne także nie wywołują żadnych tego typu masakr. Zaczernienia na skórze płodu oznaczają, że płód obumarł wcześniej, a zatem nie może być tu mowy o aborcji. Okrutnym nadużyciem psychologicznym jest pokazywanie podobnych zdjęć i filmów dzieciom w ramach zajęć z religii. Prawo powinno uznać takie działania za znęcanie się nad dziećmi.
#1163 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
http://zonaimamabyc.blogspot.com/201...-do-zycia.html ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- No tak bo oczywiście w TOLERANCYJNEJ prasie świeckiej nie zamieścili by artykułu który neguje aborcje, bo przecież aborcja jest taka super. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1165 |
Naczelna Nastolatka
|
To nie są moje źródła. Czytałam też wywiad z głównym neontologiem krajowym. Wg ciebie ta pani doktor też kłamała w publicznej prasie?
#1166 |
Konto usunięte
|
Przymusowe aborcje w Chinach i Indiach mogą wyglądać mniej więcej w ten sposób. Dziewczynki usuwane w 7-8 miesiącu niekoniecznie są "rodzone". Kiedyś tropiłam ichnie (w sensie katolickie) teksty źródłowe, ale wymiękłam jak znalazłam "wyznania" gościa twierdzącego, że przeprowadził w życiu ponad milion aborcji (licząc po 20 minut na jedną, zajęłoby mu to 40 lat bez przerw na sen, jedzenie czy wyjścia do kibla).
A te "szarpane ruchy" to owszem. Tyle, że to są opisy rzeźnickich praktyk przeprowadzanych w piwnicach (o wysokiej śmiertelności kobiet) - do których aktywiści znów pragną je zagonić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Naczelna Nastolatka
|
No ale oczywiste jest, że ja piszę o aborcji w cywilizowanych krajach i cywilizowanych warunkach. Nie odnoszę się do realiów w innych krajach.
#1168 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() |
#1169 |
Konto usunięte
|
Kilkadziesiąt razy więcej kasy zrobią koncerny farmaceutyczne na podtrzymywaniu agonii nieuleczalnie chorych płodów, na lekach dla okaleczonych ciążami kobiet i na lekach dla tych, które nie chciały mieć dzieci.
Jeśli ktoś tu napędza kasę to ty. Chcesz żeby ktoś zbijał kasę na ludzkim cierpieniu, albo wolisz nie widzieć, gdzie ta kasa naprawdę jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Naczelna Nastolatka
|
Dokładnie to się nazywa krajowy konsultant do spraw neontologii.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.