|
|
#91 |
|
Piers do przodu
|
Dot.: Co chwali Wasz TŻ?...
A mój uwielbia klasyczne Poison ChD i Safari RL (które podbiera), podobał mu się mój Alien TM a ostatnio Ambrę Christiane Celle sobie chwali - co do reszty to milczy politycznie albo na moje pytanie "Co o tym myślisz?" dyplomatycznie odpowiada, ze do Poison daleko
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój chwali Lolitę Lempicką i Burberry Brit, choć generalnie lubi wszystko, czego używam. Nie znosi natomiast Jungle Elephant "Udusić mnie chcesz!?"
.Mój syn - 7 lat- uwielbia mnie w Mystery Naomi Campbell- "Mamusiu, jak Ty ślicznie pachniesz..." Teraz mój mąż uwielbia Flowerbomb i Allure
Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2008-08-04 o 11:56 |
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
Mój nie chwali nic
No, chyba że uznać za pochwałę samo "Pachniesz!", rzucone wielce odkrywczym tonem za każdym razem, kiedy się czymś wypachnię (czyli praktycznie zawsze ) Czasami w takiej sytuacji drążę temat i wygląda to mniej więcej tak :"ON: Pachniesz. JA: Ładnie? ON: Może być. JA: <groźnie marszczę brwi> ON: Nieźle. JA: <nadal marszczę brwi> ON: Ładnie. JA: "
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Komplementowane było jakieś 6-7 lat temu Escape CK (brrrr...)
Dziś "wszystko mu się podoba"
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
A to ja z pozycji TŻ-ta może odpowiem
![]() Chwali sobie Idole de Lubin, chwali sobie Chanel Allure, Tumulte Lacroix, Basalę Shiseido, Avant Garde M. Micalef, Duel Annick Goutal. Lubię zapachy mocne, ciężkie, waniliowe lub (jak Idole) drzewno-alkoholowo-śliwkowe, jeśli słodkie to złamane inną nutą, ze składników popieram Vetiver i Drzewo Sandałowe
"Wojna to sztuka wprowadzania w błąd, a każdy człowiek to mała wojna." Sun-Tzu "Art of War" / Frank Herbert "Diuna" "Świat to piękne miejsce i warto o niego walczyć - zgadzam się z drugą częścią" Morgan Freeman, SE7EN |
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio - jak to określił - zaintrygowało go Histoire d`Eau. Ale to tylko dlatego, że przypomina mu (nie wiem czemu, ale niech będzie...) Fou d`Absinthe, które lubi...
W ogóle to podejrzewam, że mój kochany byłby przeszczęśliwy wiedząc, że pachnę J`adore Ale może się mylę... Nie rozmawiamy na tak drażliwe tematy.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Dziś nieoczekiwanie pochwalił Gucci edp II - uznał go za "podniecający"
Wcześniej uważał że pachną jak "tanizna z bazarku" ![]() faceci..
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż w zasadzie lubi większość moich perfum.
Bardzo mu się podoba Black Cashmere, Must i Histoire d'Eau; a także Dune. Smoka na mnie uwielbia - czym mnie chyba najmocniej zaskoczył. Za to na Miyako reaguje kichaniem - wg niego za ciężki i dużo za słodki.
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ niestety nie należy do miłośników perfum. "Może być" to jedna z bardziej ekspresyjnych reakcji
Podoba mu się Mechant Loup, Theorema, Herba Fresca, nie lubi Madness.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapytałam dzisiaj męża, co z moich zapachów go ujmuje, no i odpowiedział:
Ambre Sultan (jako były ministrant , pierwszy się nim zachwycił)Black Cashmere (te miłe skojarzenia z lutowaniem kondensatorów:P) Duende Very Irresistible (bo sam je kupił w ramach prezentu na rocznicę ślubu hłe hłe) Reszty nie kojarzy zbytnio. Jeszcze CK One potwierdził.
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej jeśli chodzi o perfumy, bo mój kochany nie jest nadmiernie ekspresyjny również w innych sytuacjach:Po wyjściu z kina: Ja: Jak Ci się film podobał? On: Mógł być. Ja: I jak to wino? On: Może być. Tak sobie wykombinowałam, że zwrot może być oznacza w jego przypadku uznanie i akceptację, ponieważ często reakcją na film/wino/perfumy etc jest określenie taki/ie sobie
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
Mój TŻ nie może zrozumieć tego, że nie noszę już Dune, EC i DV i przeszłam na inną wiarę- lutensonizm
. Tłumaczę mu, że to ewoluuje mój gust olfaktoryczny , a on mi na to:„ To nie ewolucja, to rewolucja” Może i ma biedak rację, ale ja powtarzam mu, że mogą przyjść i gorsze czasy Chwali Chergui
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy tydzień temu u znajomych na przepysznej kolacji, sivy chcąc pochwalić dania wypalił oczywiście "nie ma tragedii" i potem było trzeba się tłumaczyć ![]() Z perfum ostatnio najbardziej chwali Messe i oczywiście podbiera
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączcie do swoich mężów i mojego. "Może być" = + (mogę sobie dowolnie zinterpretować d akceptacji do zachwytu)"Takie sobie"= - (błyskotliwe określenie "niepodobania się")
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
moj ex zawsze chwalil Euphorie...
za kazdym razem ,kiedy pachne Euphoria ...zawsze spotkam sie z komplementem ze strony kolegi czy znajomego :P |
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno mydełko najładniejsze... szkoda tylko, że kilka dni temu podszedł do mnie kiedy pachniałam OI i i zamruczał .... "mmm mydełko"
|
|
|
|
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może być wyraża zachwyt, jeśli jest poprzedzone przez mmmmm - to wynik wieloletnich obserwacji. Natomiast jeśli chodzi o wino, jedzenie, fotografię i basy (w muzyce i w głośnikach) - wszystkie nie wyrażone uczucia dotyczące innych sfer życia się kumulują i wychodzą czasem niekończące się, pełne ekspresji tyrady A jeszcze nie dodałam najlepszego jeśli chodzi o perfumy: Czasem TŻ domaga się bym go "uczyła" i prezentowała testowane zapachy. Cóż, w większości przypadków wyrok brzmi: Yardley (to jakaś trauma z dzieciństwa, ale on czuje YArdleya w diametralnie od siebie różnych zapachach ![]() Ech, chłopy... |
||
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żywsze pozytywne reakcje wzbudza jedynie L de Ciastko i Cool Water. ![]() A na zarzuty odpowiada z rozpaczą: Bo ja się na tym nieee znaaaaam... Znaczy, wsio mu pachnie tak samo.
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Moj facet rozpoznaje naprawde niewiele zapachow. Ten, ktory rozpoznaje i nauczyl sie doceniac to Angel.
Reszte chwali ale jakos jedna wielka masa, pachne Dolce Vita mysli, ze Hypnotic Poison, pachne HP mowi, ze Lola ![]() Generalnie wydaje mi sie, ze lubi mnie pachnaca ale nie ma faworytow. Sam tez nie odwazylby sie kupic mi perfum bez mojej wiedzy i aprobaty
|
|
|
|
|
#110 |
|
Wiedźma
|
Mój chwali wszystko.
Choć przyzanaję - czasem pod przymusem i nieszczerze.
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Reakcja na perfumy to zwykle: przypomina mi to coś. Niestety, nawet stosowanie przemocy w postaci łaskotek nie jest go w stanie skłonić do przypomnienia sobie co... |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Mój małżonek dziś nieoczekiwanie pochwalił Volupte ( z próbeczki od Koty
...
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Witam! po raz pierwsy zapuściłam się w rejony "zapachowe"...
I odkryłam ten wątek, baaardzo fajny! Cóż, męzulek często mnie "obwąchuje" ale wyjątkowo zwraca uwagę kiedy noszę - Zimą: - Eternity CK (to nr 1) - Miracle Forever L - Intense HB - Sensi A Latem: - Be Delicious DKNY (to nr 1) - Light Blue D&G - Aqua di Gio A - 5th Avenue EA Pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Mój lubi Addict 2 i Poeme na resztę kręci nosem.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Mój bohater lubi Dzing! i Piment Brulant.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
U mnie moj maz odkad jestesmy razem chcialby bym pachniala ciagle,nieustannie Coco Mademoiselle Chanela.Ostatnio zachwycil sie Les Belles zoltymi Niny Ricci.Pozdoba mu sie rowniez Shalimar legere Guerlaina.Inne zapachy moglyby nie istaniec dla niego,niestety ja majac tyle perfum,ze nie moge pozostawac przy ulubionych TZ.
|
|
|
|
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, co? Naprawde rzadko to mi sie zdarza ale przeczytała cały wątek
![]() Jka było niejednokrotnie wspominane, tak i ja potwierdzę: mężczyźni lubią kwiatowe, słodkie, delikatne, "mydełkowe" zapachy. I- uwaga!- rtaczej te tańsze ![]() Jesli chodzi o TŻ to poza ogólnymi preferencjami zapachowymi, które omówiłam wyżej, pokusze sie o stwierdzenie że 100% łaczy zapach z jakimś zdarzeneim, z czego 70% to bedzie zapach w którym się poznaliśmy, a pozostałe 30%- nie wiem, ślub? pierwszy raz? pierwszy pocałunek? coś co zaczyna się od "pierwszy" (ewentualnie "najwspanialszy") Cytat:
i ja tez lubię delikatne, słodkie, zwiewne...Cytat:
A ja jako efemeryczna blondynka... w to mi graj, uaaha zaraz zrobię listę czym się psikac by dodać sobie blondyniej efemeryczności ![]() Cytat:
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiać mi się chce, kiedy piszecie o swoich TŻ, że największą pochwałą zapachu jest "może być" - zaczynam się zastanawiać, czy nie mamy aby wspólnego TŻ
![]() Mój wczoraj wspiął się na swoje wyżyny, bo na podetkany mu pod nos nadgarstek z Safran Troublant powiedział, że ładne ![]() I kiedy wyniuchał na mnie wczoraj The Parfum skomentował, że nawet mu się podobają ![]() Chyba miał po prostu dobry dzień, inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Mój z reguły nic nie mówi jak pachne ale kiedys jak sie wykąpałam i spalismy u niego to psiknełam sie do snu flower by kenzo i jak kładłam sie to powiedział "ale Ladnie pachniesz" hehe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

.
No, chyba że uznać za pochwałę samo "Pachniesz!", rzucone wielce odkrywczym tonem za każdym razem, kiedy się czymś wypachnię (czyli praktycznie zawsze
)
Czasami w takiej sytuacji drążę temat i wygląda to mniej więcej tak
Ale może się mylę... Nie rozmawiamy na tak drażliwe tematy.

d akceptacji do zachwytu)