![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Absynt-trunek-piła któraś z Was?:)
Ale jeśli mówicie, że halucynacje są dzięki olejkowi z liści piołunu to chyba nie jest zbyt trudne do zrobienia? Na ćwiczeniach ekstrahowalismy mentol z liści miety i przypuszczam, że robi się tak z każdym innym olejkiem roślinnym aby go wyizolować
![]()
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Zauważyłem iż wspominacie tylko o Czeskim i Francuskim Absyncie. Nie należy zapominać że w Polsze też wytwarza sie Absinth. http://www.apsinthion.com.pl/polski/index.html Żeby kupić Absynt nie trzeba jechać za granice bo w co lepszych sklepach <ale i w niektórych hipermarketach można go znaleźć> jak kupować w internecie to bym polecał ten sklep http://www.sklep-ballantines.pl/skle...,id_gr,46.html Rytuał Ognia <podpalenie Absyntu> nie jest orginalnym sposobem jego przygotowania prawdopodobnie ten sposób powstał na potrzeby jakiegos filmu. Po za tym jest w pewnym sensie nie bezpieczne no i można sobie poniszczyć Akcesoria do picia Absyntu Oryginalny „francuski rytuał” (Rytuał Wody) wygląda następująco Wlać Alkohol do kieliszka położyć na nim łyżkę do absyntu <ażurowa płaska> z braku laku albo i pieniędzy bo to dość droga rzecz można użyć jakiejś w miarę płaskiej łyżki. Na łyżeczkę kładzie się kostkę cukru i powoli przelewać wodę z karawki przez cukier aby zdążył się rozpuścić zanim doda się całą ilość wody. Najlepiej Gdy woda jest lodowata no i mineralna/źródlana "W trakcie dodawania wody przyglądaj się bacznie jak każda kropla wody wpadająca do Absyntu zamienia się w wspaniałą białą linie która tworzy u dołu szklanki charakterystyczne zmętnienie Absyntu ... wygląda to "jak by w Absyncie wróżka tańczyła"." Najlepiej wybierac Absynt z wyzszego przedzialu cenowego, wtedy mozna miec pewnosc ze bedzie mial wiekszy bukiet smakowy a i mentniec powinien Na temat absyntu sporo mozna sie dowiedziec z tej strony http://www.absynt.yoyo.pl/index.php?...tpage&Itemid=1 Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
piłam... i jest przereklamowany
![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ogień.
Piłam, pierwszy raz na skosztowanie i raczej ostatni ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
to jest chyba tak, że on na każdego inaczej działa.
sama nie zauważyłam dużej róznicy pomiędzy zwykłym alkoholem, ale kolega przez niego wylądował w szpitalu! co poprzedzało liczne fazy.. dodam, ze nie pił go dużo. nie wiem czego to kwestia, bo pozostali ludzie z którymi byłam pili znacznie wiecej i nic im nie było ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Piłam absynt,owszem. Trudny do przełknięcia,najbardziej mi smakował z sokiem żurawinowym. Żadne halucynacje ani inne dziwne rzeczy nie wystapiły. Ani u mnie ani u tych z którymi piłam,jedynie moge powiedzieć że baaardzo szybko uderza do głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Piłam jeden jedyny raz w życiu i więcej go do ust nie wezmę, halucynacji nie miałam, nic z tych rzeczy, ale nie czułam się po nim dobrze... impreze skończyłam po 1,5h....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
a ja po Absyncie czuje sie bardzo dobrze. jakos tak inaczej sie upijam - nie mam zmuly i jest wesolo (i jakies takie glupie pomysly przychodza do glowy)
![]() ![]() ale ten kac... ojej... a Absynt to obowiazkowa pozycja na imprezach, jak akurat jestesmy na wyjezdzie w okolicach slowackiej granicy (czyt. w Tatrach) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Piłam...
Kolega przyniósł, przywiózł skądś. O dziwo każdy z nas wypił po 3 kieliszki. Nic nikomu nie było. Miał 70% Palił w gardło...
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Ja tez nie wiem skąd mój kumpel to wyczarował, ale był, miał 80% przy czym na kieliszek przypadło mi pół łyka kwaśnego grejpfrutowego soku...
![]() Halucynacji nie miałam, ale na siedząco po 2 minucie czułam go w głowie ... eh.
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
a ile wasz miał tujonu? Bo mój 35 mg/mL
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Tego nie wiem...
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Oj mam złe wspomnienia
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie przywiozłam z Czech Absinth.
Ile tujonu ma [pewnie malo], to ja nie wiem, aczkolwiek nie mam ochoty na halucynacje ![]() 70%wy, a ja mialam go pic jak wodke, przeciez to mi wypali gardlo ![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-07-07 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pilem kiedys w Hiszpanii, smak ciekawy, zadnych dodatkowych wlasciwosci nie wykazywal, wszystki pasowalo do wyzej napisanej teorii ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzies mozna kupic ten najprawdziwszy? Tak z ciekawosci pytam, bo jakos nie chciałabym obciac sobie ucha po alkoholu, albo miec halucynacji ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.