![]() |
#91 | |
.
|
Dot.: Wyjazd partnera ze znajomymi z pracy
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86195439]
Umówiłas się z facetem na wakacje, wzięłaś urlop, zapłaciłaś 500 zł za lot, zamówiłaś nocleg [/QUOTE] I takie sytuacje się zdarzają. W moim przypadku facet zakończył związek, bo się odkochał, a ja zostałam sama z zaplanowanym wyjazdem heh. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
"Rocznice możecie obchodzić w innym dniu, juz bez przesady-to nie rocznica ślubu." "nie jest ci głupi autorko ze z powody jakiejś wymyślonej rocznicy pozbawisz faceta możliwości wyjazdu w Alpy??" "Nie są małżeństwem ani nawet narzeczeństwem ... sorry ale w takim wypadku rocznica to cis mocno umownego i subiektywnego. Obchodzenie takich rocznic to taki troche wymysł." "pamiętam jak niektórzy w gimnazjum obchodzili miesięcznice nawet XD" Tak, te teksty zdecydowanie pokazują pogardliwy stosunek PoPoo do rocznic innych niż rocznica ślubu i sugerują, że autorka powinna się ogarnąć, zamiast robić dramy o głupie święto gimnazjalistów. Ciekawe tylko co na to "święto gimnazjalistów" powiedzą ludzie, będący ze sobą 20 lat i nie planujący ślubu. Och.
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Jedź z kimś innym na te skoki. Ja bym tak właśnie zrobiła. Skoki akurat mnie nie interesują, ale gdyby taka sytuacja zdarzyła mi się w przypadku meczu naszej reprezentacji, to w życiu bym nie opuściła takiego wydarzenia.
Trochę rozumiem faceta. W mojej pracy wyjazd integracyjny ma miejsce tylko raz w roku. Przykro byłoby mi nie pojechać, takie wypady naprawdę poprawiają relacje w pracy. Niby firma nie rodzina, ale tak na dobrą sprawę spędzam z nimi 8h dziennie, to zdecydowanie więcej czasu niż właśnie z niektórymi członkami rodziny. Moja porada - jedź na skoki z kimś innym, a wyjazd rocznicowy przełóżcie i niech on wymyśli co będziecie robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#97 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
następny razem, proszę, pomyśl ZANIM coś takiego napiszesz. Wytłuszczony fragment więcej mówi o Tobie, niż o Autorce. No okropieństwo.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli chodzi o sam wyjazd to bez przesady. On zmienia plany na grubo ponad miesiąc przed, nie tydzien. Bez kitu że dorosła osoba nie jest w stanie zorganizować sobie jakoś czasu, nie mogą tego przesunąc itd. Problem stanowi to, że on jedzie z kobitą o którą autorka jest bardzo zazdrosna i w tyłku ma dyskomfort swojej partnerki, i nie chodzi już o to, że tego z nią nie obgadał, tylko nie liczy się z tym, że ona będzie czuła się z tym niefajnie. Masz jakiegoś kolegę o którego on jest zazdrosny? Weź jego. ![]() Poza tym to jest jednak praca i bardziej powinien cenić sobie więzi prywatne. Bo ci jego koledzy to współpracownicy a nie wielcy przyjaciele i oni by się nie zastanawiali nad wyborem co ważniejsze. Jednak autorko powinnaś mieć też na uwadze, że integracja jest istotna i rzeczywiście, oni kolejną okazję mogą mieć nieprędko, a ty z własnym facetem randkę zorganizujesz kiedy zechcesz. Krótko mówiąc, wydaje mi się że powinien jechać ale jakoś ci to zajefajnie wynagrodzić. Hasło że będziecie mieć rocznic wiele na pewno tej definicji nie spełnia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#100 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I teraz druga strona: skąd możesz wiedzieć, czy to właśnie wyjazd z dziewczyną nie jest bardziej niepowtarzalną okazją niż Alpy? Autorka pisała, że oboje lubią skoki narciarskie, że tak się poznali. I akurat w ich rocznicę jest konkurs skoków - dyscypliny, która ich połączyła. Czemu z góry oceniasz, że jest to mniej niepowtarzalne? A może to facet jest zwykłym bucem właśnie? Cytat:
Dziwię się, że tak dużo osób usprawiedliwia faceta. Wyobraźcie sobie, że zaplanowalyscie wyjazd z drugą osobą (nieważne czy partner, koleżanka czy brat). Wyjazd wymarzony do kraju/miasta, które zawsze chcialyscie zwiedzić. Zakupione bilety i zarezerwowany nocleg na 2 os. Wyobraźcie sobie, że jedna osoba rezygnuje, bo wyskoczyła jej inna "niepowtarzalna okazja" - czytaj wyjazd gdzie indziej z kimś innym. I co? Teraz wy stajecie przed trudem szukania innej osoby, która pojedzie z wami. Brak chętnych - co dalej? Albo rezygnujecie z wymarzonego wyjazdu albo jedziecie same i płacicie za swój nocleg podwójnie (bo zarezerwowaliscie pokoj dla 2 os) i nie ma już innych wolnych opcji noclegu. Jest wam fajnie? Wyobrażam sobie, jakie jesteście wyrozumiale w tej sytuacji, bo przecież najważniejsze, że partner/koleżanka/brat mogli skorzystać ze swojej niepowtarzalnej okazji. Ja bym facetowi powiedziała, że nie zamierzam rezygnować z zaplanowanego wyjazdu, więc zabieram tam kolegę. I żeby nie był taki pewny tego, że będziecie mieli jeszcze wiele rocznic, by ten wyjazd nadrobić... Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2018-12-02 o 13:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem tych rocznic wiele nie będzie. Facet autorki jej nie szanuje, nie szanuje jej czasu i wspólnych planów. Mam nadzieję, że autorka odzyska kasę na bilety i wyjazd. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Swoją drogą, ciekawe w jakiej firmie ludzie jeżdżą na takie wielodniowe zagraniczne integracje? Na bogato ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
Partnera mam na co dzień, świętować możemy kiedy nam się zamarzy, a tak korzystna finansowo propozycja nie zdarza się zbyt często. I urlopu też nie trzeba brać, firma zaprasza, firma płaci.
![]() |
![]() |
#106 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#107 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Wiem co napisałam nie musicie tego cytować i podkreślać... nie zmienię zdania. Tak uważam i nie wiem czemu ma służyć to cytowanie i podkreślanie po 20 razy moim wypowiedzi. To nie wątek o mnie.
A podawanie skrajnych przypadków typu odwołanie ślubu i porównywanie dobrych sytuacji to nadinterpretacja ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Poza tym czy nikt nie zauważył ze on tego dnie odwołał w ostatniej chwili tylko miesiąc lub dwa przed? Mówicie jakby ja wystawił z dnia na dzień. A ze oznajmił jej ze jedzie zamiast pytać o zdanie.. może uznał ze zrozumie bo to świetna okazja. No ale zamiast pogadać autorka tupie nóżka i bawi się w”jestem obrażona”... ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Rozumiem ze według niektórych on powonien się zwolnić z pracy z Powodu zazdrości dziewczyny o szefowa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
.. a co się będziemy rozdrabniać najlepiej od razu go przyklujmy do kaloryfera - bo miłość i związek są najważniejsze i powinny mu wystarczyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
To przykre, że nie odróżniasz przykucia do kaloryfera od oczekiwania szacunku dla wspólnych ustaleń i swojego czasu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Byłabym wściekła. Zachował się beznadziejnie, zwłaszcza że wszystko mieliście już ustalone.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ja też bym pojechała w Alpy na miejscu kolesia.
ALE- na samym początku, priorytetowo, wzięłabym dobre wino i usiadła z dziewczyną i obgadała sytuację i wyjaśniła jak bardzo mi zależy na wyjeździe. Zaplanowałabym wyjazd z dziewczyną na inny termin. A nie po prostu podjęła decyzję i hurra. Facet zachował się niefajnie.
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle ,czy ty czytasz jakąś alternatywną historię autorki wątku, że nie widzisz tego, że to były WSPÓLNE, opłacone, ogarnięte plany, więc i ona ma prawo głosu, a przynajmniej poszanowania jej czasu? ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Ciekawa jestem, czy chłopak dalej wolałby wyjazd ze znajomymi z pracy w sytuacji, gdyby to znajomi jechaliby na narty do Zakopanego a jego dziewczyna stawiała wyjazd w Alpy na konkurs skoków.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
lubi eks swojego męża
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;86198043]Ciekawa jestem, czy chłopak dalej wolałby wyjazd ze znajomymi z pracy w sytuacji, gdyby to znajomi jechaliby na narty do Zakopanego a jego dziewczyna stawiała wyjazd w Alpy na konkurs skoków.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Pewnie nie. Ale to chyba dobrze, prawda? Bo wtedy wyszłoby, że nie przedkłada kolegów z pracy ponad autorkę, a tylko chce skorzystać z bardzo atrakcyjnej oferty wyjazdu, który niefortunnie pokrywa się z rocznicą. Kurde, no nie wiem, jakby mój mąż miał w naszą rocznicę pojechać w jakieś czaderskie miejsce za (najprawdopodobniej) firmowe hajsy, to pierwsza bym mu pakowała kanapki na drogę ![]()
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie jest darmowy, bo Autorka napisała: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.