![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wenecja
te lody-gelati mają więcej cukru i żelatyny (albo czegoś podobnego) niż nasze, dlatego mają bardziej stałą konsystencję. Ogólnie włoska kuchnia jest najlepsza, wszystko co umiem przygotować od zera i zawsze dobrze mi wychodzi, pochodzi z Włoch (calzone, różne dania z makaronów, pizze i różne pierożki).
Nie widzę na świecie konkurencji dla włoskiego jedzonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak wbrew pozorom, kuchnia wloska wcale taka prosta nie jest, bo ugotowac makaron to nie sztuka, ale przygodowac doskonaly sos do niego to jest sztuka , znam wiele osob ktorym sie wydaje, ze potrafia gotowac po wlosku ![]() ja widze konkurencje, kuchnia meksykanska, jest znacznie bogatsza i urozmaicona, wloska kuchnia jest nudna, wszystko opiera sie na produktach macznych , jak musisz to jest codziennie, to juz nie jest tak wspaniale ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wenecja jest cudowna, ale trzeba wiedziec gdzie i co zwiedzac, na zakupy czy obiad centrum nie polecam, to jedno z najdrozszych miast w Europie ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
nie znam się na słodyczach bo mało jadam, dla mnie lody we Włoszech to po prostu lody-bez podziału na konkretne rodzaje
![]() kuchnia włoska i tak pozostaje dla mnie nr 1, znam sporo dań z innych części świata także meksykańskich ale nie przekonały mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Hej, byłam raz w Wenecji, zwiedziliśmy ją z mężem w trakcie podróży poślubnej
![]() ![]() ![]() ![]() Mobilnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam kuchnie wloska, ale jak sie codziennie je to samo to po pewnym czasie ma sie dosc, wloski prawie kazde danie maja z produktow macznych, co dla zolodka nie jest najzdrowsze, zwlaszcza takiego, ktory nie jest przyzwyczajony, ja tak sobie rozwalilam zoladek mieszkajac w IT ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
wiem że jeżeli chodzi o słodycze we Włoszech to cały oddzielny rozdział historii kulinarnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tylko w tym roku w Italii byly takie upaly..... ja nie pamietam kiedy ich nie bylo ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
ale offtopujemy
![]() nasz sposób na zwiedzanie to wychodzenie bardzo wcześnie (widok słońca wschodzącego nad Rzymem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
akurat mi Włochy podobają się jako cały kraj, większość miast i regionów-fascynuję się historią i architekturą starożytną którą tam można spotkać na każdym kroku (dlatego wybrałam pilotaż o specjalizacji śródziemnomorskiej, południe Europy to coś dla mnie
![]() niestety nie dam rady wyjechać teraz do Wenecji, już uczelnia dała o sobie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam Wenecję
![]() jest piękna i wbrew zapewnieniom znajomym nic nie śmierdziało. jestem zachwycona tym rejonem Włoch ![]() Wyjechałam stamtąd oczarowana ![]() Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2014-02-24 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grzech jej nie zwiedzic!
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
uważam to samo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
jeden dzień na Wenecję to zdecydowanie za mało, musisz nadrobić
![]() artystyczne miasto-wyspa interesujące bardzo, chociaż nie dziwię się że Włosi którzy tam mieszkali udają się na emigrację w inne miejsca, weneckie ceny są powalające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Wcale nie śmierdzi! Nie bardziej, niż na plaży gdzie też trochę czuć zapach ryb.
W marcu chyba jeszcze załapiesz się na karnawał, a to na pewno będzie fantastyczna sprawa, jednym z moich planów na kolejne wyjazdy jest właśnie Karnawał w Wenecji, ale dopiero w 2015, ech.
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Och, Wenecja ukochana
![]() ![]() nawet jeden dzień, nawet na pół dnia- zawsze warto tam pojechać. I poszwendać się uliczkami, na których jest mniej turystów- wbrew pozorom nie jest trudne je znaleźć- wystarczy udać się np. nie w stronę Rialto ![]() No i Burano mnie urzekło, a żałuję, że nie byłam na Torcello i na Lido, no cóż, to jeszcze przede mną.
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
Wybieramy się do Wenecji 26.04 na 4 dni.Czy ktoś mógłby polecić jakieś restauracje,żeby można było smacznie i tanio coś zjeść oraz jakie miejsca warto zwiedzić.Czy opłaca się kupować travelcard?Mamy hotel w Margherze i mamy zamiar dużo korzystać z tramwajów wodnych.Pozdrawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Weekend w Wenecji
Witajcie.
Wybieramy się do Wenecji 26.04 na 4 dni.Czy ktoś mógłby polecić jakieś restauracje,żeby można było smacznie i tanio coś zjeść oraz jakie miejsca warto zwiedzić.Czy opłaca się kupować travelcard?Mamy hotel w Margherze i mamy zamiar dużo korzystać z tramwajów wodnych.Pozdrawiamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
BAN stały
|
Dot.: Weekend w Wenecji
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
hmm zagłębiaj się w wenecje i travelcard ci się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Ja spędziłam w Wenecji cały tydzień a prawie wcale nie korzystałam z komunikacji wodnej :O Choć w sumie my mieliśmy czas na niespieszne spacerowanie od jednego celu do drugiego, a gdy ktoś jedzie na weekend + chce zwiedzić jak najwięcej to się musi spieszyć. W moim odczuciu vaporetto nie są koniecznością, ale mogą wam ułatwić zwiedzanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Dziękujemy za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Ja też myślę o takim wypadzie do Wenecji, a ile trzeba wziąć ze sobą pieniędzy na tych kilka dni, żeby starczyło? (oczywiscie w przyblizeniu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
podróż do Wenecji wcale nie musi być droga, zerknijcie na tą stronę http://www.centerfly.pl/tanie-loty/P...o-wenecji.html tam są niedrogie loty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ja będę w Wenecji na wakacjach 1 dzień - co trzeba tam zwiedzić??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Planuję wakacje w Chorwacji i na jeden dzień chciałabym pojechac do Wenecji. Wiem, że to mało, ale lepsze to niż nic ![]() Co trzeba zwiedzić oprócz Placu św. Marka?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
Turyści którzy skupiają się na centrum (jakieś 80%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.