Praca w Policji - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 22:02   #91
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana
Dot.: Praca w Policji

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Zupełnie z ciekawości - w internecie był 40pytaniowy test wstępu do policji, czy część teoretyczna ogranicza się tylko do tego?
tak, 40 pytan z ok 1500 upublicznionych

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 07:55   #92
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
praca w policji to nie jest degradacja.
Pozwól, że na ten temat będę miał jednak swoje zdanie

Cytat:
tak, 40 pytan z ok 1500 upublicznionych
No i? Jeśli wszystkie są na takim poziomie, to faktycznie
"
Cytat:
trzeba sprostać dość wysokim wymaganiom
"

Cytat:
A możesz wyjaśnić, czemu degradacja...?
Bo (przynajmniej w Polsce) to częstokroć praca dla niekompetenych frajerów bez charakteru

Cytat:
Zawód policjanta jest często bardzo niebezpieczny
Nigdzie tego nie neguje.

Cytat:
więc bardzo nieładnie zabrzmiało to okreslenie
Wcale ładnie zabrzmieć nie miało.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 08:02   #93
Akane
Zakorzenienie

Cytat:
Bo (przynajmniej w Polsce) to częstokroć praca dla niekompetenych frajerów bez charakteru
Polemizowałabym. Nie mniej jednak masz prawo do własnego zdania - byłabym jednak wdzięczna za wyrażenie go w mniej dosadny sposób.

Nikt nie zmusza Cię do wyrażania opinii w sposób "miły i przyjemny", ale zachowaj też umiar w drugą stronę. Ewidentnie szukasz zaczepki. Przystopuj.
Stary 2008-02-27, 15:43   #94
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akane Pokaż wiadomość
Polemizowałabym. Nie mniej jednak masz prawo do własnego zdania - byłabym jednak wdzięczna za wyrażenie go w mniej dosadny sposób.

Nikt nie zmusza Cię do wyrażania opinii w sposób "miły i przyjemny", ale zachowaj też umiar w drugą stronę. Ewidentnie szukasz zaczepki. Przystopuj.
Słucham? Nie szukam żadnej zaczepki, piszę co myślę i tyle. W jaki niby inny sposób mam wyrazić, to że uważam, że to degradacja? Pismem obrazkowym, czy może klinowym? Na tym forum jest pełno zdań które wrzucają jakieś grupy do jednego worka, dlaczego ja nie mogę?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-02-27, 15:48   #95
Akane
Zakorzenienie

Istnieje różnica pomiędzy "niekompetentni frajerzy bez charakteru", a np. "osoby mało kompetentne". W przypadku wygłaszania tego typu opinii dobrze widziane jest także podkreślenie subiektywnego zdania. Nie zauważyłam, żebyś pisał "Według mnie" czy "Moim zdaniem". To, że inni "wrzucają jakieś grupy do jednego worka" nie oznacza, że musisz robić to samo.
Stary 2008-02-27, 18:56   #96
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
każdy ma prawo do własnego zdania, ale równie ważne jest to, żeby robić to w sposób wyważony i kulturalny. Gdybym pracowała w policji, czułabym się Twoimi wypowiedziami obrażona i zdeprecjonowana.
Na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo spotkałaś paru niekompetentnych ludzi? Takich można znaleźć wszędzie.
Nie sztuka ferować obraźliwe sądy pod czyimś adresem... sztuką jest natomiast wyrażać swoje podglądy, nawet te kontrowersyjne w inteligentny sposób.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 19:42   #97
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
każdy ma prawo do własnego zdania, ale równie ważne jest to, żeby robić to w sposób wyważony i kulturalny.
Uważam, że jest zarówno wyważone jak i kulturalne Widziałem już na tym forum dużo gorsze teksty pod adresem ludzi ze względu na ich profesje, subkulturę do której należą, czy nawet wybór używek i jakoś nikt na to nie reaguje

Cytat:
Gdybym pracowała w policji, czułabym się Twoimi wypowiedziami obrażona i zdeprecjonowana.
Na pewno nie będę głaskał "pieski" po główkach przez to, że ktoś się może poczuć źle po tym jak wyrażę swoje zdanie.

Cytat:
Na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo spotkałaś paru niekompetentnych ludzi? Takich można znaleźć wszędzie.
No oczywiście, nie mówię że znam wszystkich, ale i tak mam dużo lepszy punkt odniesienia, niż ludzie ferujący wyroki na podstawie mediów np.

Cytat:
Nie sztuka ferować obraźliwe sądy pod czyimś adresem...
W dzisiejszych czasach, gdy brak poglądów jest wynoszony jako cnota, coraz bardziej jest sztuką ferować jakiekolwiek wyroki.

Cytat:
sztuką jest natomiast wyrażać swoje podglądy, nawet te kontrowersyjne w inteligentny sposób.
Przecież nie napisałem "te ****y głupie i chuje" tylko "uważam to za degradację". Jakby na to nie patrzeć, Ci bardziej przeszkadza treść mojej wypowiedzi, a ona się nie zmieni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 19:48   #98
Melinia
Raczkowanie

Degradacja...niekompetent ni frajerzy...W wypowiedziach Pana "Wyrak" brakuje mi tylko zwrotów w stylu (c)HWDP...
Stary 2008-02-27, 20:09   #99
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Słucham? Nie szukam żadnej zaczepki, piszę co myślę i tyle. W jaki niby inny sposób mam wyrazić, to że uważam, że to degradacja? Pismem obrazkowym, czy może klinowym? Na tym forum jest pełno zdań które wrzucają jakieś grupy do jednego worka, dlaczego ja nie mogę?
Gdyby kazdy pisal to, co mysli, bez ograniczeń, mielibyśmy tu niezły hardcore. I daruj sobie proszę tę ironię wobec Akane.
Cytat:
Uważam, że jest zarówno wyważone jak i kulturalne Widziałem już na tym forum dużo gorsze teksty pod adresem ludzi ze względu na ich profesje, subkulturę do której należą, czy nawet wybór używek i jakoś nikt na to nie reaguje
A ja nie uważam, aby Twoje wypowiedzi były kulturalne. Nie obchodzi mnie co się dzieje w innej części forum, ja odpowiadam za ten dział i nie pozwole na takie odzywki. Mam nadzieję, że zakończy to naszą dyskusję na spokojnie i prosze o zaprzestanie ciągnięcia tego tematu.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 20:58   #100
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Przecież nie napisałem "te ****y głupie i chuje" tylko "uważam to za degradację". Jakby na to nie patrzeć, Ci bardziej przeszkadza treść mojej wypowiedzi, a ona się nie zmieni
Inną opinię każdy mieć może.
Ale sposób jej przedstawiania jest tutaj niedopuszczalny.
2 pkt za rażące słownictwo.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 21:45   #101
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
to powinieneś zacząć równać do tych, którzy piszą o swoich poglądach poprzez "dużo lepsze teksty"

Cytat:
W dzisiejszych czasach, gdy brak poglądów jest wynoszony jako cnota, coraz bardziej jest sztuką ferować jakiekolwiek wyroki...
Jakby na to nie patrzeć, Ci bardziej przeszkadza treść mojej wypowiedzi, a ona się nie zmieni
a kto powiedział, że brak poglądów jest cnotą? Ejże... chyba nie o to tutaj chodzi. Dla mnie to cnotą nie jest i szanuję ludzi za ich poglądy. To się nazywa tolerancja. Ale obrażaniu drugiego człowieka mówię
nie przeszkadza mi treść wypowiedzi, ale sposób jej wyrażania, który jest krótko mówiąc dość wulgarny i zdegenerowany.

Przy okazji, zastanawia mnie, jaki to punkt odniesienia skłania Cię do takich dość skrajnych i pełnych niechęci poglądów? Czyżbyś miał na pieńku ze służbą mundurową?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 22:52   #102
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Gdybym pracowała w policji, czułabym się Twoimi wypowiedziami obrażona i zdeprecjonowana.
.
raczej by Cie to rozsmieszyło
a jesli byloby inaczej to znaczyloby to, ze sie nie nadajesz
przepraszam, ze tak piszę, ale taka prawda - na to nie zwraca sie uwagi, to po prostu "nie rusza"

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2008-02-29, 00:28   #103
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
nie przesadzasz ? w ciagu 0,5 godziny oczekujesz odpowiedzi?

z tego co wiem testy ogolne sa poprostu o wszytskim i kazdy czlowiek z matura powinnien je zdac wiec nie masz sie czego obawiac.

moze poszukaj na stronach policji?
w miejscu gdzie organizuja rekrutacje .

Koleżanko, chyba nie do końca masz rację .

Moja mama jest policjantką... dokładnie Rzecznikiem Prasowym jednej z komend teraz przenosi się do wydziału przestepst miedzynarodowych, który tylko częściowo podleka pod policję.

Pamiętam jak kilka dobrych lat temu starała się o pracę w policji...
musiała skonczyć specjalny kurs, który trwał wówczas 3 miesiące... prze ten czas w domu była tyle razy, ze mogłabym policzyc to na palcach jednej reki...
Dodam, ze kobiet było dosyc mało... rano bieganie... jakies cwiczenia fizyczne... popołudniu jakies kursy... strezlnica... znowu bieganie...
pobódka o 6...
Takie mini wojsko... co dla kobiety, wcale nie jest bajką.
Wiem, ze wtedy duzo ludzi odpadło... na 80 przeszło chyba kilkanaście.

później była na szkoleniu w szczytnie lub legionowie (nie pamietam)...

miała tez egzamin i naprawde sporo się uczyła... min. prawa cywilnego... karnego... itd (jeszcze ma gdzieś notatki... to rzeczywiscie sporo tego)

Skonczyła dwa fakultety i uwież, że jej wiedza ogólna nie wystarczyła...

Oczywiscie później można starac sie o szkolenia na wyższe stopnie/stanowiska... ale na nie ponoc ciekzo sie dostać, bo jest ograniczona liczba miejsc...

Jesli chodzi o samą prace to widze, ze czasem jet zadowolona, a czasem nie...
To przede wszytskim od sztabu ludzi zależy... Np. teraz została przezucona do innego budynku... gdzie pełno jest takich co od x lat pierdza w stołek i nic nie robią... do tego sami faceci... i takie staroświeckie podejście, że kobieta mniej potrafi...
no niesttey ciężko jej sie teraz odnaleźć. Dlatego czego tylko na datę przeniesienia.
Jednak z tego co słyszałam i miałam kilkakrotnie okazję zauważyć... jest wielu (szczególnie z tych dosyć młodego pokolenia) bardzo miłych i sympatycznych policjantów, którzy nijak się maja do typowego stereotypu tego zawodu.

To samo z zarobkami... nie oszukujmy się, w państwowych instytucjach wielkich kokosów się nie wyciągnie. Im wyższy stopien tym też wiecej na ręke.

Podsumowując: nie jest to łatwa praca... czesto w stresie... no i tak jak na stanowisku mojej mamy... musi być dyspozycyjna przez 24h.

osobiście nie widze siebie w takim zawodzie.

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Czy ktoś kto zdawał testy może mi pomóc?
Uczę się tego właśnie i zastanawiam się jakie są odpowiedzi? Raczej długie czy krótkie ogólnikowe? Bo jeśli nauczę się własnym zdaniem to boje sie, że coś ominę i polegnę!

jeśli chcesz moge podpytac jutro mamy... jak to wygląda... w tej chwili jestem poza domem.... ale jutro postaram się o cos wypytac

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2008-03-03 o 00:30 Powód: Pos pod postem
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:32   #104
201704051255
Konto usunięte

A ja właśnie rozwieszajac pranie załapałam się na fakty i poturbowana babke po chemioterapii... Sprawa idzie do sądu, tak ja wylegitymowano. Lekarz twierdzi, że została pobita. "Jakbyś była po chemii to byś leżała jak trup, a nie stała tu jak po amfie" Wierzę, że tego nie zmyśliła, bo miałam podobna sytuację jako dzieciak "Co ku*** naćpana?! Wypier***!!!" Kilka ulic dalej zgarnęła mnie z ulicy karetka, okazało się, że mam sporą wadę serca, której objawy sa podobne do choroby wieńcowej(sic!). Kultura i dbanie o obywatela przede wszystkim!

No, ale tu nie o tym

Fajnie by było jakbyśmy mieli miłych policjantów, bo jak ktos wyżej napiał - nie spotkałam, ale może jeszcze spotkam

Co do tematu, nie mam pojęcia jak wyglądają egzaminy, ale przynajmniej u nas w łodzi jest straszny deficyt chętnych, więc nie powinno być problemu. Nie oszukujmy się nie jest to Szkoła Orląt oblegana przez cały kraj. Jeżeli wnuczek mojej sąsiadki dostał się tam z podejściem "A gdzie indziej mnie przyjma po liceum? Tam mam zagwarantowaną pracę i szybką emeryturę." To dlaczego któraś z Was miałaby mieć jakikolwiek problem z rekrutacją? Mojego brata na podobnej zasadzie chciała wepchnąć jego matka, bo nie mógł żadnej szkoły skończyć, ale się chłopak zaparł i zajął czymś zupełnie innym.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-06, 23:40   #105
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ”Akane”
Istnieje różnica pomiędzy „niekompetentni frajerzy bez charakteru”, a np. „osoby mało kompetentne”. W przypadku wygłaszania tego typu opinii dobrze widziane jest także podkreślenie subiektywnego zdania.
Mój post z kilku przed banem, wyraźnie napisane:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że o tym „częstokroć” w mojej wypowiedzi zapomniałaś, a to co nieco zmienia
Cytat:
Napisane przez ”Akane”
To, że inni „wrzucają jakieś grupy do jednego worka” nie oznacza, że musisz robić to samo.
Żeby było śmieszne, komuś to uchodzi płazem, a ja lecę z banem (z wyrazami uszanowania dla Złośliwca)
Cytat:
Napisane przez ”Melinia”
Degradacja...niekompetent ni frajerzy...W wypowiedziach Pana „Wyrak” brakuje mi tylko zwrotów w stylu ©HWDP...
Melinia, odnoszę nieodparte wrażenie, że prowadzimy dyskusje na zupełnie różnych płaszczyznach/poziomach, wiesz?
Z takich hasełek już ACAB dużo lepiej brzmi, ale nie używam i tyle.
Nie zmieniam zdania że jest to degradacja, jeśli dla Ciebie każdy kto nie lubi policji szafuje takimi (chwdp) hasłami, to że się tak wyrażę, coś tu pachnie szufladkowaniem i ciasnymi horyzontami myślowymi (aha, żeby nie było nieporozumień, mam dużo lepszy punkt odniesienia do oceny policji niż ta pani powyżej mojej osoby na podstawie kilku wpisów).
Cytat:
Napisane przez ”Aggie125”
Gdyby kazdy pisal to, co mysli, bez ograniczeń, mielibyśmy tu niezły hardcore. I daruj sobie proszę tę ironię wobec Akane.
Dlaczego mam sobie darować? Każdy walczy jak może, ja używam ironii zielone & pokrewne nicki banów jako argumentu w dyskusji
Cytat:
A ja nie uważam, aby Twoje wypowiedzi były kulturalne.
Przepraszam Cię bardzo, co jest niekulturalnego w stwierdzeniu „uważam że to degradacja”, od którego zaczął się cały dym? Tak się składa, że dostałem bana za kulturalne wyrażenie poglądów, a konkretnie za to, że te poglądy były/są kontrowersyjne, ale nie zamierzam ich zmieniać
Cytat:
Mam nadzieję, że zakończy to naszą dyskusję na spokojnie i prosze o zaprzestanie ciągnięcia tego tematu.
Jak widać, naszą dyskusję zakończył ban za nic
Cytat:
Napisane przez ”Złośliwiec”
Inną opinię każdy mieć może.
Ale sposób jej przedstawiania jest tutaj niedopuszczalny.
2 pkt za rażące słownictwo.
Moim zdaniem ośmieszyłeś się tymi ostrzeżeniami w świetle kontekstu moich wypowiedzi. Nie wiem jak to się ma do litery prawa, ale z duchem to na pewno zgodne nie jest No ale widzę, że stać Cię na płytką ironię i banowanie za poglądy... coś więcej, może podyskutujesz ?
Tak, uważam że dostałem bana za niewinność, bo wulgaryzm podałem tylko jako przykład i na pewno nie kwalifikowało się to na 2 punkty. Znając życie, wpadniesz z tą swoją ironią, zacwaniakujesz, a ja skończę z banem bo widzę, że (przynajmniej w stosunku do niektórych) tak wygląda prowadzenie tu dyskusji.
Cytat:
Napisane przez ”Taverney „
to powinieneś zacząć równać do tych, którzy piszą o swoich poglądach poprzez „dużo lepsze teksty”
Od równania, to chyba Wy, zielone nicki jesteście? Niestety, ale mam autentycznie poważne odczucie, że koleżanki moderatorek/osoby z dużym stażem mogą sobie na więcej pozwolić, oraz że zostałem potraktowany złośliwie – zbierałem ostrzeżenia, których by ktoś inny nie dostał. Jako że jesteś osobą, która się tak łatwo obraża, to powinnaś wykazać się odrobiną empatii i tępić teksty, które by Ciebie obraziły, pod adresem innych.
Cytat:
Napisane przez ”Taverney”
a kto powiedział, że brak poglądów jest cnotą? Ejże... chyba nie o to tutaj chodzi.
Ja to powiedziałem, bo tak to wygląda w dzisiejszym świecie. Tutaj jest taka mała wersja tego – piciu piciu miziu miziu, głaskanie się nawzajem po główkach. W tym momencie wchodzę ja z „degradacją”, zarzuca mi się, że prowadzę dyskusję niekulturalnie, piszę, no ale przecież nie używam wulgaryzmów takich jak „i tu dwa przykłady” i dostaje 2 ostrzeżenia, akurat tyle i potrzebowałem do bana
Przepraszam, masz rację, nie brak poglądów jest cnotą, tylko ich brak i poglądy jak admin/modowie.
Cytat:
nie przeszkadza mi treść wypowiedzi, ale sposób jej wyrażania, który jest krótko mówiąc dość wulgarny i zdegenerowany.
Wiesz, nawołujesz do kultury wypowiedzi i jednocześnie określenia „degradacja” i „częstokroć dla frajerów bez charakteru” nazywasz „dość wulgarnymi i zdegenerowany”. Dwie rzeczy mi sie nasuwają w tym momencie:
- Taverney – jesteś w świetle powyższego hipokrytką*

- źdzbło u bliźniego a belka w oku nie... (nie żebym uważał że u mnie jest źdzbło, bo swoje mam za uszami)
* - jeśli dostanę za to ostrzeżenie, to hipokrytą jest Złośliwiec, motywuję to tym co mi napisał na priv.

Cytat:
Przy okazji, zastanawia mnie, jaki to punkt odniesienia skłania Cię do takich dość skrajnych i pełnych niechęci poglądów? Czyżbyś miał na pieńku ze służbą mundurową?
Wprawdzie to zupełnie nie Twoja sprawa, ale odpowiem. Nie, nie mam i nie mówię o służbach mundurowych jako takich, nie mam nic do strażaków, SG etc.

Cytat:
Napisane przez ”suzana”
raczej by Cie to rozsmieszyło
a jesli byloby inaczej to znaczyloby to, ze sie nie nadajesz
przepraszam, ze tak piszę, ale taka prawda - na to nie zwraca sie uwagi, to po prostu "nie rusza"
Powiedziane prosto w twarz raczej wywołało by agresję, zbuzganie adwersarza i pewnie aresztowanie pod byle pretekstem

Oczywiście nie mówię, że zawsze, ale nie wiem ogólnie jak duża część tych osób przeszła testy psychologiczne, ale to pewnie z konieczności, bo po banalnym teście (bazując na znanej mi próbce) odpada zbyt dużo kandydatów i pewnie muszą brać jak leci.

Pytanie: ile dostanę za ten post ostrzeżeń za nic? Ile dostanę w najbliższym czasie ostrzeżeń za jakieś głupoty? Pozadrawiam Złosia i Zielone Nicki

Stary 2008-03-07, 10:05   #106
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Wyrak, powtórzę po raz ostatni:

Proszę o zakończenie tej dyskusji na forum. Nie będę tolerować dalszego olewania upomnień moderatorów.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 12:34   #107
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez wyrak
Powiedziane prosto w twarz raczej wywołało by agresję, zbuzganie adwersarza i pewnie aresztowanie pod byle pretekstem
nie mam problemów z ocenieniem własnych stanów emocjonalnych, więc wiem, jak reaguję w danych sytuacjach
a co do aresztowania - to awykonalne, bo decyzję w tej kwestii podejmuje prokurator, policjant nie ma takich kompetencji

Cytat:
Napisane przez wyrak
Oczywiście nie mówię, że zawsze, ale nie wiem ogólnie jak duża część tych osób przeszła testy psychologiczne, ale to pewnie z konieczności, bo po banalnym teście (bazując na znanej mi próbce) odpada zbyt dużo kandydatów i pewnie muszą brać jak leci.
MS nie jest nigdzie opublikowany

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Stary 2008-03-07, 13:25   #108
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Wyrak, powtórzę po raz ostatni:

Proszę o zakończenie tej dyskusji na forum. Nie będę tolerować dalszego olewania upomnień moderatorów.
Ok...

Stary 2008-03-07, 14:28   #109
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Mój Tż twierdzi,że kobiety w policji to pomyłka....
Chyba on jest pomyłką

Sama nie wiem, już czy znowu sie starać dostać do policji

Znam kilka osób i są zadowolone i ze szkółki i z pracy.

Jeśli ktoś wiecznie ma jakieś pytania z czego składają sie testy to niech zajrzy na stronę www.policja.pl -> rekrutacja, tam jest wszystko czarno na białym napisane.
A odpowiedzi do two na www.ifp.pl
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-07, 20:54   #110
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Mój post z kilku przed banem, wyraźnie napisane:

Szkoda, że o tym „częstokroć” w mojej wypowiedzi zapomniałaś, a to co nieco zmienia

Żeby było śmieszne, komuś to uchodzi płazem, a ja lecę z banem (z wyrazami uszanowania dla Złośliwca)

Melinia, odnoszę nieodparte wrażenie, że prowadzimy dyskusje na zupełnie różnych płaszczyznach/poziomach, wiesz?
Z takich hasełek już ACAB dużo lepiej brzmi, ale nie używam i tyle.
Nie zmieniam zdania że jest to degradacja, jeśli dla Ciebie każdy kto nie lubi policji szafuje takimi (chwdp) hasłami, to że się tak wyrażę, coś tu pachnie szufladkowaniem i ciasnymi horyzontami myślowymi (aha, żeby nie było nieporozumień, mam dużo lepszy punkt odniesienia do oceny policji niż ta pani powyżej mojej osoby na podstawie kilku wpisów).

Dlaczego mam sobie darować? Każdy walczy jak może, ja używam ironii zielone & pokrewne nicki banów jako argumentu w dyskusji

Przepraszam Cię bardzo, co jest niekulturalnego w stwierdzeniu „uważam że to degradacja”, od którego zaczął się cały dym? Tak się składa, że dostałem bana za kulturalne wyrażenie poglądów, a konkretnie za to, że te poglądy były/są kontrowersyjne, ale nie zamierzam ich zmieniać

Jak widać, naszą dyskusję zakończył ban za nic

Moim zdaniem ośmieszyłeś się tymi ostrzeżeniami w świetle kontekstu moich wypowiedzi. Nie wiem jak to się ma do litery prawa, ale z duchem to na pewno zgodne nie jest No ale widzę, że stać Cię na płytką ironię i banowanie za poglądy... coś więcej, może podyskutujesz ?
Tak, uważam że dostałem bana za niewinność, bo wulgaryzm podałem tylko jako przykład i na pewno nie kwalifikowało się to na 2 punkty. Znając życie, wpadniesz z tą swoją ironią, zacwaniakujesz, a ja skończę z banem bo widzę, że (przynajmniej w stosunku do niektórych) tak wygląda prowadzenie tu dyskusji.

Od równania, to chyba Wy, zielone nicki jesteście? Niestety, ale mam autentycznie poważne odczucie, że koleżanki moderatorek/osoby z dużym stażem mogą sobie na więcej pozwolić, oraz że zostałem potraktowany złośliwie – zbierałem ostrzeżenia, których by ktoś inny nie dostał. Jako że jesteś osobą, która się tak łatwo obraża, to powinnaś wykazać się odrobiną empatii i tępić teksty, które by Ciebie obraziły, pod adresem innych.

Ja to powiedziałem, bo tak to wygląda w dzisiejszym świecie. Tutaj jest taka mała wersja tego – piciu piciu miziu miziu, głaskanie się nawzajem po główkach. W tym momencie wchodzę ja z „degradacją”, zarzuca mi się, że prowadzę dyskusję niekulturalnie, piszę, no ale przecież nie używam wulgaryzmów takich jak „i tu dwa przykłady” i dostaje 2 ostrzeżenia, akurat tyle i potrzebowałem do bana
Przepraszam, masz rację, nie brak poglądów jest cnotą, tylko ich brak i poglądy jak admin/modowie.

Wiesz, nawołujesz do kultury wypowiedzi i jednocześnie określenia „degradacja” i „częstokroć dla frajerów bez charakteru” nazywasz „dość wulgarnymi i zdegenerowany”. Dwie rzeczy mi sie nasuwają w tym momencie:
- Taverney – jesteś w świetle powyższego hipokrytką*

- źdzbło u bliźniego a belka w oku nie... (nie żebym uważał że u mnie jest źdzbło, bo swoje mam za uszami)
* - jeśli dostanę za to ostrzeżenie, to hipokrytą jest Złośliwiec, motywuję to tym co mi napisał na priv.

Wprawdzie to zupełnie nie Twoja sprawa, ale odpowiem. Nie, nie mam i nie mówię o służbach mundurowych jako takich, nie mam nic do strażaków, SG etc.

Pytanie: ile dostanę za ten post ostrzeżeń za nic? Ile dostanę w najbliższym czasie ostrzeżeń za jakieś głupoty? Pozadrawiam Złosia i Zielone Nicki
niewiele punktów, powiedzmy... 6?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-07, 21:06   #111
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
niewiele punktów, powiedzmy... 6?
No wiesz co, nisko mnie cenisz (ale wiesz co, nie musisz dawac, dziekuje...)

PS. Nie rozmywam juz
PPS. Slaba riposta tak szczerze.

Stary 2008-03-07, 21:11   #112
Akane
Zakorzenienie

Wyrak: uprzejmie proszę swoje osobiste uwagi wygłaszać na PW skierowany do odpowiedniej osoby. Już i tak zrobił się tu totalny off-top.
Stary 2008-03-08, 18:16   #113
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Akane Pokaż wiadomość
Wyrak: uprzejmie proszę swoje osobiste uwagi wygłaszać na PW skierowany do odpowiedniej osoby. Już i tak zrobił się tu totalny off-top.

Właśnie.
Stary 2008-03-16, 10:08   #114
martinka_m
BAN stały

tez chcialabym pracowac w policji ale wiem ze niestety poleglabym na testach sprawnosciowych... pozostaje mi jedynie sluzba cywilna jako psycholog.

osobiscie uwazam ze polska policja nie jest w dobrym stanie, niestety tylko garstka ludzi idzie tam z powolania, duza czesc idzie bo nie ma innych perspektyw. i widac to doskonale na naszych ulicach. czesto dopiero na wyzszych szczeblach, w jednostkach specjalnych znajduja sie kompetentne osoby z powolania.

poza tym to na prawde nie jest latwe zajecie, przestepczosc i patologia z roku na rok sie poglebia, spoleczenstwo wymaga (i slusznie) efektow ale pieniedzy na szkolenia, edukacje i sprzet jak nie bylo tak nie ma... (ale to juz glebsza sprawa naszego panstwa...)

wiele osob zapomina ze policja to nie jest zwykla praca to -sluzba.
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 15:42   #115
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość
tez chcialabym pracowac w policji ale wiem ze niestety poleglabym na testach sprawnosciowych... pozostaje mi jedynie sluzba cywilna jako psycholog.
Jeżeli odrazu wychodzisz z takiego założenia, kilka m-cy treningu i każdy przejdzie i nie ma ale. Trzeba byc ze sobą uczciwym i pokonać strach.
Stary 2008-03-26, 20:20   #116
jennuś
Zakorzenienie

ja pracowałam w policji na stazu pare miesiecy. Spodobało mi się i stwierdziłam że jezeli sie nie dostane na studia to wstepuje do policji. Nie powiem, zawsze miałam szacunek do tej pracy ale przez swoj osobisty kontakt nabrałam do niego jeszcze wiekszy szacunek. NA studia dostalam się ale nadal rozważam czy po studiach nie zaczepic sie do służby cywilnej, chociaz z drugiej storny badzo mnie kreci praca w sekcji kryminalnej, moze dlatego ze wlasnie tam spedzalam praktycznie caly swoj staz. Zawsze mnie cos takiego krecilo, ale jakos wydawalo mi sie ze po prostu moje miejsce jest gdzie indziej, ale teraz zaczelam powaznie o tym myslec.
Stary 2008-04-13, 14:40   #117
Brook
Zakorzenienie

w jaki sposob mozna dostac sie na staz do policji? jak to sie zalatwia

druga rzecz czy te testy rekrutacyjne sa z opdowiedziami?

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 14:24   #118
kicccia
Zakorzenienie

Mam ważne pytanie, błagam policjantki o pomoc!
W sobotę zdaję do Policji. Mam pytanie, czy testy wiedzy ogólnej są trudne? Uczę sie tych pytań, wiem, że będą 4 odpowiedzi ale zastanawiam się czy te odpowiedzi są podobne? Łatwo się pomylić? Proszę o odpowiedź!!
I jeśli jeszcze mogę to zapytam jak wygląda test psychologiczny?

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 22:37   #119
klifek17
Raczkowanie

bardzo dobrze wiem, bo mam faceta w policji, że ta praca nie jest dla wszystkich i wcale nie taka różowa jak się wydaje każdemu!! jest ona przede wszzystkim niewdzięczna pełno biurokracji itp. z tego co wiem staż możesz dostac bezpośrednio z UP !
pozdrawiam
klifek17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 23:06   #120
kicccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klifek17 Pokaż wiadomość
ta praca nie jest dla wszystkich i wcale nie taka różowa jak się wydaje każdemu!! j
Ja wcale tak nie uważam...

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości