|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca w Policji
tak, 40 pytan z ok 1500 upublicznionych
|
|
|
#92 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pozwól, że na ten temat będę miał jednak swoje zdanie
![]() Cytat:
" Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie zmusza Cię do wyrażania opinii w sposób "miły i przyjemny", ale zachowaj też umiar w drugą stronę. Ewidentnie szukasz zaczepki. Przystopuj.
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Istnieje różnica pomiędzy "niekompetentni frajerzy bez charakteru", a np. "osoby mało kompetentne". W przypadku wygłaszania tego typu opinii dobrze widziane jest także podkreślenie subiektywnego zdania. Nie zauważyłam, żebyś pisał "Według mnie" czy "Moim zdaniem". To, że inni "wrzucają jakieś grupy do jednego worka" nie oznacza, że musisz robić to samo.
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma prawo do własnego zdania, ale równie ważne jest to, żeby robić to w sposób wyważony i kulturalny. Gdybym pracowała w policji, czułabym się Twoimi wypowiedziami obrażona i zdeprecjonowana.
Na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo spotkałaś paru niekompetentnych ludzi? Takich można znaleźć wszędzie. Nie sztuka ferować obraźliwe sądy pod czyimś adresem... sztuką jest natomiast wyrażać swoje podglądy, nawet te kontrowersyjne w inteligentny sposób. |
|
|
|
|
#97 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałem już na tym forum dużo gorsze teksty pod adresem ludzi ze względu na ich profesje, subkulturę do której należą, czy nawet wybór używek i jakoś nikt na to nie reaguje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W dzisiejszych czasach, gdy brak poglądów jest wynoszony jako cnota, coraz bardziej jest sztuką ferować jakiekolwiek wyroki. Cytat:
||||
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Degradacja...niekompetent ni frajerzy...W wypowiedziach Pana "Wyrak" brakuje mi tylko zwrotów w stylu (c)HWDP...
|
|
#99 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#100 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Ale sposób jej przedstawiania jest tutaj niedopuszczalny. 2 pkt za rażące słownictwo. |
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie przeszkadza mi treść wypowiedzi, ale sposób jej wyrażania, który jest krótko mówiąc dość wulgarny i zdegenerowany. Przy okazji, zastanawia mnie, jaki to punkt odniesienia skłania Cię do takich dość skrajnych i pełnych niechęci poglądów? Czyżbyś miał na pieńku ze służbą mundurową? |
||
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli byloby inaczej to znaczyloby to, ze sie nie nadajesz przepraszam, ze tak piszę, ale taka prawda - na to nie zwraca sie uwagi, to po prostu "nie rusza"
|
|
|
|
#103 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koleżanko, chyba nie do końca masz rację Moja mama jest policjantką... dokładnie Rzecznikiem Prasowym jednej z komend teraz przenosi się do wydziału przestepst miedzynarodowych, który tylko częściowo podleka pod policję. Pamiętam jak kilka dobrych lat temu starała się o pracę w policji... musiała skonczyć specjalny kurs, który trwał wówczas 3 miesiące... prze ten czas w domu była tyle razy, ze mogłabym policzyc to na palcach jednej reki... Dodam, ze kobiet było dosyc mało... rano bieganie... jakies cwiczenia fizyczne... popołudniu jakies kursy... strezlnica... znowu bieganie... pobódka o 6... Takie mini wojsko... co dla kobiety, wcale nie jest bajką. Wiem, ze wtedy duzo ludzi odpadło... na 80 przeszło chyba kilkanaście. później była na szkoleniu w szczytnie lub legionowie (nie pamietam)... miała tez egzamin i naprawde sporo się uczyła... min. prawa cywilnego... karnego... itd (jeszcze ma gdzieś notatki... to rzeczywiscie sporo tego) Skonczyła dwa fakultety i uwież, że jej wiedza ogólna nie wystarczyła... Oczywiscie później można starac sie o szkolenia na wyższe stopnie/stanowiska... ale na nie ponoc ciekzo sie dostać, bo jest ograniczona liczba miejsc... Jesli chodzi o samą prace to widze, ze czasem jet zadowolona, a czasem nie... To przede wszytskim od sztabu ludzi zależy... Np. teraz została przezucona do innego budynku... gdzie pełno jest takich co od x lat pierdza w stołek i nic nie robią... do tego sami faceci... i takie staroświeckie podejście, że kobieta mniej potrafi... no niesttey ciężko jej sie teraz odnaleźć. Dlatego czego tylko na datę przeniesienia. Jednak z tego co słyszałam i miałam kilkakrotnie okazję zauważyć... jest wielu (szczególnie z tych dosyć młodego pokolenia) bardzo miłych i sympatycznych policjantów, którzy nijak się maja do typowego stereotypu tego zawodu. To samo z zarobkami... nie oszukujmy się, w państwowych instytucjach wielkich kokosów się nie wyciągnie. Im wyższy stopien tym też wiecej na ręke. Podsumowując: nie jest to łatwa praca... czesto w stresie... no i tak jak na stanowisku mojej mamy... musi być dyspozycyjna przez 24h. ![]() osobiście nie widze siebie w takim zawodzie. Cytat:
jeśli chcesz moge podpytac jutro mamy... jak to wygląda... w tej chwili jestem poza domem.... ale jutro postaram się o cos wypytac
Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2008-03-03 o 00:30 Powód: Pos pod postem |
||
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
A ja właśnie rozwieszajac pranie załapałam się na fakty i poturbowana babke po chemioterapii... Sprawa idzie do sądu, tak ja wylegitymowano. Lekarz twierdzi, że została pobita. "Jakbyś była po chemii to byś leżała jak trup, a nie stała tu jak po amfie" Wierzę, że tego nie zmyśliła, bo miałam podobna sytuację jako dzieciak "Co ku*** naćpana?! Wypier***!!!" Kilka ulic dalej zgarnęła mnie z ulicy karetka, okazało się, że mam sporą wadę serca, której objawy sa podobne do choroby wieńcowej(sic!). Kultura i dbanie o obywatela przede wszystkim!
No, ale tu nie o tym ![]() Fajnie by było jakbyśmy mieli miłych policjantów, bo jak ktos wyżej napiał - nie spotkałam, ale może jeszcze spotkam ![]() Co do tematu, nie mam pojęcia jak wyglądają egzaminy, ale przynajmniej u nas w łodzi jest straszny deficyt chętnych, więc nie powinno być problemu. Nie oszukujmy się nie jest to Szkoła Orląt oblegana przez cały kraj. Jeżeli wnuczek mojej sąsiadki dostał się tam z podejściem "A gdzie indziej mnie przyjma po liceum? Tam mam zagwarantowaną pracę i szybką emeryturę." To dlaczego któraś z Was miałaby mieć jakikolwiek problem z rekrutacją? Mojego brata na podobnej zasadzie chciała wepchnąć jego matka, bo nie mógł żadnej szkoły skończyć, ale się chłopak zaparł i zajął czymś zupełnie innym. |
|
|
|
|
#105 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z takich hasełek już ACAB dużo lepiej brzmi, ale nie używam i tyle. Nie zmieniam zdania że jest to degradacja, jeśli dla Ciebie każdy kto nie lubi policji szafuje takimi (chwdp) hasłami, to że się tak wyrażę, coś tu pachnie szufladkowaniem i ciasnymi horyzontami myślowymi (aha, żeby nie było nieporozumień, mam dużo lepszy punkt odniesienia do oceny policji niż ta pani powyżej mojej osoby na podstawie kilku wpisów). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
? Tak, uważam że dostałem bana za niewinność, bo wulgaryzm podałem tylko jako przykład i na pewno nie kwalifikowało się to na 2 punkty. Znając życie, wpadniesz z tą swoją ironią, zacwaniakujesz, a ja skończę z banem bo widzę, że (przynajmniej w stosunku do niektórych) tak wygląda prowadzenie tu dyskusji.Cytat:
Cytat:
Przepraszam, masz rację, nie brak poglądów jest cnotą, tylko ich brak i poglądy jak admin/modowie. Cytat:
- Taverney – jesteś w świetle powyższego hipokrytką* - źdzbło u bliźniego a belka w oku nie... (nie żebym uważał że u mnie jest źdzbło, bo swoje mam za uszami) * - jeśli dostanę za to ostrzeżenie, to hipokrytą jest Złośliwiec, motywuję to tym co mi napisał na priv. Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście nie mówię, że zawsze, ale nie wiem ogólnie jak duża część tych osób przeszła testy psychologiczne, ale to pewnie z konieczności, bo po banalnym teście (bazując na znanej mi próbce) odpada zbyt dużo kandydatów i pewnie muszą brać jak leci. Pytanie: ile dostanę za ten post ostrzeżeń za nic? Ile dostanę w najbliższym czasie ostrzeżeń za jakieś głupoty? Pozadrawiam Złosia i Zielone Nicki
||||||||||||||
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrak, powtórzę po raz ostatni:
Proszę o zakończenie tej dyskusji na forum. Nie będę tolerować dalszego olewania upomnień moderatorów.
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do aresztowania - to awykonalne, bo decyzję w tej kwestii podejmuje prokurator, policjant nie ma takich kompetencji Cytat:
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok...
|
|
|
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
Chyba on jest pomyłką
Sama nie wiem, już czy znowu sie starać dostać do policji ![]() Znam kilka osób i są zadowolone i ze szkółki i z pracy. Jeśli ktoś wiecznie ma jakieś pytania z czego składają sie testy to niech zajrzy na stronę www.policja.pl -> rekrutacja, tam jest wszystko czarno na białym napisane. A odpowiedzi do two na www.ifp.pl |
|
|
|
|
#110 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz co, nisko mnie cenisz
(ale wiesz co, nie musisz dawac, dziekuje...)PS. Nie rozmywam juz PPS. Slaba riposta tak szczerze.
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrak: uprzejmie proszę swoje osobiste uwagi wygłaszać na PW skierowany do odpowiedniej osoby. Już i tak zrobił się tu totalny off-top.
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
tez chcialabym pracowac w policji ale wiem ze niestety poleglabym na testach sprawnosciowych... pozostaje mi jedynie sluzba cywilna jako psycholog.
osobiscie uwazam ze polska policja nie jest w dobrym stanie, niestety tylko garstka ludzi idzie tam z powolania, duza czesc idzie bo nie ma innych perspektyw. i widac to doskonale na naszych ulicach. czesto dopiero na wyzszych szczeblach, w jednostkach specjalnych znajduja sie kompetentne osoby z powolania. poza tym to na prawde nie jest latwe zajecie, przestepczosc i patologia z roku na rok sie poglebia, spoleczenstwo wymaga (i slusznie) efektow ale pieniedzy na szkolenia, edukacje i sprzet jak nie bylo tak nie ma... (ale to juz glebsza sprawa naszego panstwa...) wiele osob zapomina ze policja to nie jest zwykla praca to -sluzba. |
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
Jeżeli odrazu wychodzisz z takiego założenia, kilka m-cy treningu i każdy przejdzie i nie ma ale. Trzeba byc ze sobą uczciwym i pokonać strach.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracowałam w policji na stazu pare miesiecy. Spodobało mi się i stwierdziłam że jezeli sie nie dostane na studia to wstepuje do policji. Nie powiem, zawsze miałam szacunek do tej pracy ale przez swoj osobisty kontakt nabrałam do niego jeszcze wiekszy szacunek. NA studia dostalam się ale nadal rozważam czy po studiach nie zaczepic sie do służby cywilnej, chociaz z drugiej storny badzo mnie kreci praca w sekcji kryminalnej, moze dlatego ze wlasnie tam spedzalam praktycznie caly swoj staz. Zawsze mnie cos takiego krecilo, ale jakos wydawalo mi sie ze po prostu moje miejsce jest gdzie indziej, ale teraz zaczelam powaznie o tym myslec.
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
w jaki sposob mozna dostac sie na staz do policji? jak to sie zalatwia
druga rzecz czy te testy rekrutacyjne sa z opdowiedziami? |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ważne pytanie, błagam policjantki o pomoc!
W sobotę zdaję do Policji. Mam pytanie, czy testy wiedzy ogólnej są trudne? Uczę sie tych pytań, wiem, że będą 4 odpowiedzi ale zastanawiam się czy te odpowiedzi są podobne? Łatwo się pomylić? Proszę o odpowiedź!! I jeśli jeszcze mogę to zapytam jak wygląda test psychologiczny? |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dobrze wiem, bo mam faceta w policji, że ta praca nie jest dla wszystkich i wcale nie taka różowa jak się wydaje każdemu!! jest ona przede wszzystkim niewdzięczna pełno biurokracji itp. z tego co wiem staż możesz dostac bezpośrednio z UP !
pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

Widziałem już na tym forum dużo gorsze teksty pod adresem ludzi ze względu na ich profesje, subkulturę do której należą, czy nawet wybór używek i jakoś nikt na to nie reaguje