..::Dieta strukturalna dr Bardadyna / odchudzanie weekendowe::.. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-13, 17:30   #91
KALLISTE
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta strukturalna dr Bardadyna / odchudzanie weekendowe::..

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
Kaliste czy owoce z puszki wchodzą w grę? mam na myśli ananasa
Doktor pisal na forum ze tak. Mozna owoce z puszki.

A tak w ogóle to witam Was

Nie mam za bardzo czasu wchodzic na forum. Pózno wracam z uczelni. I niestety dzis popołudniu jadłospis tez nie za bardzo. Ale jutro sie poprawiam.
KALLISTE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 08:39   #92
tootsie
Zakorzenienie

dzięki
zaraz idę robić mój pierwszy koktajl

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 10:19   #93
Rosalyn
Zakorzenienie

Dzieczyny, dieta jest swietna, jestem w trakcie weekendowej - ostatni dzien i spadlo mi juz 1,5kg od poniedzialku rano.
Trzymam sie planu scisle, wiec moze dlatego takie super efekty. Smakuje mi wszystko, ale jestem troche glodna, nie ma sie co oszukiwac malo tego jedzonka. Jednak nie jest to tak silny glod ze musze cos zjesc, wiec wytrzymuje.
No, ale najwazniejsze jest to by nie bylo powrotu kilogramow, dlatego po "weekendzie" trzymam sie produktow strukturalnych...

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:54   #94
KALLISTE
Rozeznanie

Witam
Rosalyn gratuluję spadku wagi.
U mnie dzis strukturalnie. Szkoda ze nie mam czasu posiedziec nawet dłuzej na forum. Dzis szykuję koktajl z kiwi. Ale to ok.19 dopiero. ale zmęczona jestem tą szkołą. Jeszcze sesja niebawem a na dworze taka śliczna pogoda...
Stary 2008-05-14, 19:10   #95
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

hm no ja też sobie jem plażowo-strukturalnie plus do tego twisterek i dużo latania

a przez sesję zaniedbuję forum i plażowy wątek i ten też.. buu
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 20:30   #96
Domi22
Rozeznanie

hej, ja wczoraj i dzisiaj mialam koktajle (bananowy i truskawkowy) na sniadanie i kolacje. Musze przyznac, ze sa pyszne choc robie je bez siemienia bo go jeszcze nie zakupilam. Mimo to sa bardzo syte i dobrze sie czuje po nich Tak wiec bede Was tu czasem odwiedzac i sledzic U mnie tez sesja sie zbliza, a prawde mowiac to juz po woli trwa...buu

Zaręczyny - 1.05.2009
Ślub - 05
.06.2010
Domi22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 09:30   #97
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
a przez sesję zaniedbuję forum i plażowy wątek i ten też.. buu
ja tez niestety....ahh ta sesja

własnie zjadłam sniadanie- omlet, ale z mąką orkiszową i cynamonem...mniam
Stary 2008-05-16, 14:52   #98
KALLISTE
Rozeznanie

witam

Mam nadzieje ze dzis wieczorem bede miec chociaz troche czasu zeby przeglądnąć forum....u mnie dzis strukturalnie w pełni. Mam nadzieje ze u was tez szkoda ze pogoda taka brzydka....dzis pocwicze troche więcej. Zakupilam dzis morszczyn. Bede dodawac do jedzenie czasem
Stary 2008-05-16, 16:32   #99
Judytka2
Rozeznanie

Fajna ta dieta i skuteczna. Schudłam na niej w tamtym roku z moich ostatnich kilosów Do dzis trzymam sie struktury w lutym ważyłam 52kg. jeszcze, ale odstawilam serki wiejskie, twarogi- czyli pełna dieta strukturalna. I w marcu było 50kg. I trzyma sie do dzis. Kalorii nie licze i nigdy nie liczyłam.

A najbardziej lubie ten koktajl czekoladowy
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 16:58   #100
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi22 Pokaż wiadomość
hej, ja wczoraj i dzisiaj mialam koktajle (bananowy i truskawkowy) na sniadanie i kolacje. Musze przyznac, ze sa pyszne choc robie je bez siemienia bo go jeszcze nie zakupilam. Mimo to sa bardzo syte i dobrze sie czuje po nich Tak wiec bede Was tu czasem odwiedzac i sledzic U mnie tez sesja sie zbliza, a prawde mowiac to juz po woli trwa...buu
Ale kup koniecznie to siemię, bo ono ma dużo różnych właściwości i korzystnie wpływa nie tylko na odchudzanie. W aptece kupisz nawet mielone.

Cytat:
Napisane przez KALLISTE Pokaż wiadomość
witam

Mam nadzieje ze dzis wieczorem bede miec chociaz troche czasu zeby przeglądnąć forum....u mnie dzis strukturalnie w pełni. Mam nadzieje ze u was tez szkoda ze pogoda taka brzydka....dzis pocwicze troche więcej. Zakupilam dzis morszczyn. Bede dodawac do jedzenie czasem
Morszczyn niestety nadaje się tylko do słonych koktajli. Z innym jedzeniem nie próbowałam... A tak w ogóle to na opakowaniu było napisane, że to glon morski do kąpieli, ale ja i tak dodałam do koktajlu i było ok.

Cytat:
Napisane przez Judytka2 Pokaż wiadomość
Fajna ta dieta i skuteczna. Schudłam na niej w tamtym roku z moich ostatnich kilosów Do dzis trzymam sie struktury w lutym ważyłam 52kg. jeszcze, ale odstawilam serki wiejskie, twarogi- czyli pełna dieta strukturalna. I w marcu było 50kg. I trzyma sie do dzis. Kalorii nie licze i nigdy nie liczyłam.

Gratuluję Tobie, super, że kolejna osoba potwierdza skuteczność diety! Ja też kalorii nie liczę, jem ile mi trzeba, ale się najadam.
Ja od poniedziałku (łącznie z weekendową) schudłam 2kg i oczywiście na tym nie koniec.
A mi najbardziej jak do tej pory smakował wiśniowy. A dziś przekonałam się, że zielony z avocado też jest fajny. w ogóle to wszystkie lubię!!!

Stary 2008-05-16, 17:08   #101
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość

Morszczyn niestety nadaje się tylko do słonych koktajli. Z innym jedzeniem nie próbowałam... A tak w ogóle to na opakowaniu było napisane, że to glon morski do kąpieli, ale ja i tak dodałam do koktajlu i było ok.
Ja morszczynu do koktajlu nie daję. Posypuję nim jedzenie. Dzis zjadłam pół łyżeczki z tuńczykiem. Nie było go czuć prawie, a tyle cennych właściwości ma
Stary 2008-05-16, 17:11   #102
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Judytka2 Pokaż wiadomość

Gratuluję wyników Każdy wie ze te ostatnie kilogramy najgorzej jest zrzucić. Ale widać ze mozna, co mnie bardzo cieszy
Stary 2008-05-16, 17:41   #103
Marzeniatko
Zakorzenienie

i jak efekty, dziewczęta?

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 21:37   #104
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
i jak efekty, dziewczęta?
Ja od poniedziałku -2kg. I nie jem słodyczy, w ogóle ich nie potrzebuję. Owoce super zastępują słodycze. Jak najdzie mnie ochota to zjem - nie będę sobie odmawiać gorzkiej czekolady, która też w jakimś stopniu jest potrzebna organizmowi.
Natomiast na South Beach wytrzymałam ok 10 dni, a to właśnie chyba z braku owoców i węglowodanów. Dieta South Beach jest ok, ale nie dla każdego...
Ja dużo lepiej się czuję gdy przemiana materii jest dobra, a nie jak na SB gdy łykałam 10 tabletek błonnika, jadłam mnóstwo warzyw, a i tak było kiepsko.
Koktajle diety strukturalnej przyspieszają przemianę materii w naturalny sposób. Przekonałam się, że nie potrzebuję żadnych tabletek ani herbatek...
Polecam...

Stary 2008-05-16, 22:32   #105
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od poniedziałku -2kg. I nie jem słodyczy, w ogóle ich nie potrzebuję. Owoce super zastępują słodycze. Jak najdzie mnie ochota to zjem - nie będę sobie odmawiać gorzkiej czekolady, która też w jakimś stopniu jest potrzebna organizmowi.
Natomiast na South Beach wytrzymałam ok 10 dni, a to właśnie chyba z braku owoców i węglowodanów. Dieta South Beach jest ok, ale nie dla każdego...
Ja dużo lepiej się czuję gdy przemiana materii jest dobra, a nie jak na SB gdy łykałam 10 tabletek błonnika, jadłam mnóstwo warzyw, a i tak było kiepsko.
Koktajle diety strukturalnej przyspieszają przemianę materii w naturalny sposób. Przekonałam się, że nie potrzebuję żadnych tabletek ani herbatek...
Polecam...
kurcze, ale u mnie ona odpada. nie mam miksera..

B L O G

Stary 2008-05-17, 07:54   #106
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
kurcze, ale u mnie ona odpada. nie mam miksera..
Ja nie potrzebuje miksera. Rozgniatam widelcem. A jak mam czas to wtedy miksuje. A ostatnio go nie mam więc widelec cały czas jest w ruchu Wlasnie dzis mam wiecej czasu to sobie zmiksuje banana. Ale ogólnie to wole jednak koktajle te które są rozgniatane, a nie miksowane.

Co do efektów to nadal sie utrzymują. Nie ważyłam sie od tamtej pory. Ale szczerze to ta waga mi sie podoba. Naprawde brzuch mi schudł. I w wymiarach poleciało wreszcie. Po spodniach wszystkich widaci nie tylko ja to widze Zważe sie za pare dni. Bo tak sobie założyłam. Wygląd, a nie waga najważniejsze

Rosalyn zgadzam sie z Tobą-SB nie jest dla każdego. Na SB chodziło za mną cos słodkiego zawsze... I wcinałam ptasie mleczko SB-owskie. Ale przeciez białko tez sie jako tłuszcz odkłada...jak jest go duzo w organizmie. I potem i tak podjadałam słoldkie. A teraz zero słodyczy. Tylko omlety na słodko ewentualnie co jakis czas i serek waniliowy jeden na dzien. I czuje sie fajnie. Zostaje przy tej diecie na pewno. A z dań SB bede jesc na pewno nadal omlety I na SB brzuch mi nie zszedł....moze troszke tylko. A dieta musi efekty przynosic. Jak SB nie przynosiła to widocznie nie dla mnie
Stary 2008-05-17, 08:33   #107
carmelova
Zakorzenienie

no to od dzisiaj będzie weekendowe Mam pytanie, czy wszystkie koktajle robilyscie wg tego co jest na poczatku strony? Czy zastepowalyscie je innymi ?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-17, 09:58   #108
Anielllka
Wtajemniczenie

Witam

ja juz od poniedzialku pije koktajle rano i wieczorem i wydaje mi sie za waga mi sie ruszyławczesniej byłam na sb (zaczełam od 2 fazy ale na poczatku nie jadłam owoców)ale jakos nie przynosiła efetktów - trzymałam sie zasad a waga troszke spadła ale jak wprowadzałam wiecej wegli to znów waga szła w góre. wyczytałam że czasami kkobiety karmiace (a ja karmie piersia) mają wysoki poziom hormony który uniemozliwia spalanie tłuszczy bo zachowuje je na dalszą laktacje no wiec już załamana stwierdziłam że bede jadła zdrowo (razowy chlebek, jak mąka to żytnia razowa itd.) i nawet miałam w tym tygodniu wiecej grzeszków niż przesz ostatni miesiac a waga mimo to spadakurde fajne te koktajle - maM nadzieje że to nie jest tylko taki jednorazowy spadek wagi

pozdrawiam serdecznie
Anielllka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-17, 10:16   #109
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
no to od dzisiaj będzie weekendowe Mam pytanie, czy wszystkie koktajle robilyscie wg tego co jest na poczatku strony? Czy zastepowalyscie je innymi ?
Ja robiłam według tego co podawałam. Czyli trzymałam sie planu. Ale zgrzeszyłam w tamtą niedziele bo był @ i choroba mnie dopadła. Ale nastepnym razem jak bede robic weekendowe to bede troche odchodzic od tego planu i zrobie z czegos innego lub cos tam dodam, cos odejme lub zrobie ze rano i wieczorem koktajl, a obiad strukturalny. Masz wiele możliwosci jak widzisz

Cytat:
Napisane przez Anielllka Pokaż wiadomość
Witam

ja juz od poniedzialku pije koktajle rano i wieczorem i wydaje mi sie za waga mi sie ruszyławczesniej byłam na sb (zaczełam od 2 fazy ale na poczatku nie jadłam owoców)ale jakos nie przynosiła efetktów - trzymałam sie zasad a waga troszke spadła ale jak wprowadzałam wiecej wegli to znów waga szła w góre. wyczytałam że czasami kkobiety karmiace (a ja karmie piersia) mają wysoki poziom hormony który uniemozliwia spalanie tłuszczy bo zachowuje je na dalszą laktacje no wiec już załamana stwierdziłam że bede jadła zdrowo (razowy chlebek, jak mąka to żytnia razowa itd.) i nawet miałam w tym tygodniu wiecej grzeszków niż przesz ostatni miesiac a waga mimo to spadakurde fajne te koktajle - maM nadzieje że to nie jest tylko taki jednorazowy spadek wagi

pozdrawiam serdecznie
Bardzo sie ciesze ze dieta działa Jak przestaniesz karmić to pewnie poleci o wiele więcej kilogramów
Stary 2008-05-17, 11:15   #110
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KALLISTE Pokaż wiadomość
Ja nie potrzebuje miksera. Rozgniatam widelcem. A jak mam czas to wtedy miksuje. A ostatnio go nie mam więc widelec cały czas jest w ruchu Wlasnie dzis mam wiecej czasu to sobie zmiksuje banana. Ale ogólnie to wole jednak koktajle te które są rozgniatane, a nie miksowane.

Co do efektów to nadal sie utrzymują. Nie ważyłam sie od tamtej pory. Ale szczerze to ta waga mi sie podoba. Naprawde brzuch mi schudł. I w wymiarach poleciało wreszcie. Po spodniach wszystkich widaci nie tylko ja to widze Zważe sie za pare dni. Bo tak sobie założyłam. Wygląd, a nie waga najważniejsze

Rosalyn zgadzam sie z Tobą-SB nie jest dla każdego. Na SB chodziło za mną cos słodkiego zawsze... I wcinałam ptasie mleczko SB-owskie. Ale przeciez białko tez sie jako tłuszcz odkłada...jak jest go duzo w organizmie. I potem i tak podjadałam słoldkie. A teraz zero słodyczy. Tylko omlety na słodko ewentualnie co jakis czas i serek waniliowy jeden na dzien. I czuje sie fajnie. Zostaje przy tej diecie na pewno. A z dań SB bede jesc na pewno nadal omlety I na SB brzuch mi nie zszedł....moze troszke tylko. A dieta musi efekty przynosic. Jak SB nie przynosiła to widocznie nie dla mnie
Ze mną było identycznie na SB - potem słodycze i tak wcinałam. A teraz nic i nawet o tym nie myślę, a po co skoro wiem, że wieczorkiem zjem sobie słodkiego bananka lub morelki w pysznym koktajlu.
I też mam tak samo z brzuchem, teraz mam plaski i mimo, że mam jeszcze ok 5-7kg do zrzucenia to już mi się on podoba.
Ja też na SB nauczyłam się robić fajne omlety i inne potrawy, ale zdecydowanie wolę nie ograniczać sie tylko do nich.
Cytat:
Ja robiłam dokładnie wg planu weekendowej, tylko tam gdzie jest napisane, że można zastąpić truskawki wiśniami porzeczkami, malinami, to tak robiłam. No i troszkę godziny mi się przesuwały...

Stary 2008-05-17, 13:46   #111
czarnulaa3
Raczkowanie

Witam dziewczynymożna się przyłączyc?dziś zrobiłam sobie pierwszy koktail z jabłkiem (truskawek nie było) i w zyciu bym nie przypuściła ze bedzie az taki pyszny!!teraz juz jestem po pomaranczowymi tez rewelacja ja podobnie jak Wu bylam troszkę na SB....dwa tygodnie pierwszej fazy ale nie obyło sie bez grzeszków no i dopadały mnie właśnie tez dni kiedy zaczynało sie na jednym ciastku a konczylo....masakra lepije nie wspominac ale nauczyłam sie robić pyszne potrawy z warzyw i jem prawie same zdrowe rzeczy i mam nadzieję ze to w koncu zaprocentuje a co koktaili myślę ze super sparwa i wypróbuje je w tym tygodniu a na razie weekendowo...jakbby m sie cieszyła gdyny zeszło tak z 5 kg Pozdrowionka i miłego dzionka
Stary 2008-05-17, 18:37   #112
carmelova
Zakorzenienie

Hejka Wlasnie piję mój pierwszy koktajl weekendowy, ten bananowy. Jest pyyycha. Niestety TZ mi zrobil sos czornkowy z jogurtu i zastąpilam go mlekiem sojowym. I tu pojawia się problem. Bo czy mleko sojowe może być też to w proszku? Bo ja takie kupilam.
Stary 2008-05-17, 21:38   #113
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Hejka Wlasnie piję mój pierwszy koktajl weekendowy, ten bananowy. Jest pyyycha. Niestety TZ mi zrobil sos czornkowy z jogurtu i zastąpilam go mlekiem sojowym. I tu pojawia się problem. Bo czy mleko sojowe może być też to w proszku? Bo ja takie kupilam.
Na forum czytałam ze mozna w proszku

A ja dzis w pełni strukturalnie, zdrowo i troche weekendowo
Stary 2008-05-17, 21:53   #114
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulaa3 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynymożna się przyłączyc?
Pewnie ze można. Witamy
Stary 2008-05-17, 22:38   #115
Rosalyn
Zakorzenienie

KALLISTE Ty masz chyba książkę, prawda? Ja jeszcze na swoją czekam.
Czy potrafiłabyś mi powiedzieć jak często pan doktor poleca robić dietę weekendową? Bo mam znów na nią ochotę, i nie wiem czy co każdy weekend to nie za często.

Stary 2008-05-18, 00:00   #116
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
KALLISTE Ty masz chyba książkę, prawda? Ja jeszcze na swoją czekam.
Czy potrafiłabyś mi powiedzieć jak często pan doktor poleca robić dietę weekendową? Bo mam znów na nią ochotę, i nie wiem czy co każdy weekend to nie za często.
Nie pamiętam dokładnie. Ale wiesz, co-zaraz kłade sie do łóżka i wezme ksiązke to doczytam to i jutro napisze.
Teraz juz zmykam. A patrzyłam na diete kobiet w ciąży i powinny one jesc dokładnie to co jest na liście strukturalnej Jakby to kogos interesowało Ale mnie zaciekawiło. Moze przez to uniknie sie dużego tycia w czasie ciąży i bedzie to z korzyścią dla zdrowia dziecka. Tak więc dieta ta jest chyba ospowiednia w czasie ciąży. oczywiscie bez cięcia kalorii.

Dobranoc wszystkim
Stary 2008-05-18, 09:14   #117
carmelova
Zakorzenienie

Wczorajszy koktajl bananowy byl pycha, ale za to wiśniowy... bleee Wypilam na śniadanie polowe i nie dam rady więcej. Jest taki wodnisty. Chyba już wolę na jogurcie nat. Jezeli nie wypiję calego, to chyba nic się nie stanie? Bo nie jestem juz glodna.
Stary 2008-05-18, 09:19   #118
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
Wczorajszy koktajl bananowy byl pycha, ale za to wiśniowy... bleee Wypilam na śniadanie polowe i nie dam rady więcej. Jest taki wodnisty. Chyba już wolę na jogurcie nat. Jezeli nie wypiję calego, to chyba nic się nie stanie? Bo nie jestem juz glodna.
To zmień sobie nastepnym razem składnik. Daj cos innego zamiast wiśni zeby smakowało. Najlepiej robic z jogurtem. Ja juz uzywam tylko jogurtów. Nic sie nie stanie jak nie wypijesz całego. Doktor pisał ze mozna wtedy zjesc cos innego co ma tyle kaorii co niewypity koktajl Jesli sie ma ochote.No ale niekoniecznie.
Stary 2008-05-18, 12:16   #119
Marzeniatko
Zakorzenienie

no to jestem, bo ja chyba też sobie z tej dietki skorzystam.

a powiedzcie mi, czy jak jestem na SB, [ II faza ] to jak po prostu dołącze sobie do tego np. 2 koktajle dziennie zamiast zwykłych posiłkow i będę jadła to samo co jem na SB, to to będzie to samo?

B L O G

Stary 2008-05-18, 12:32   #120
KALLISTE
Rozeznanie

Cytat:
no to jestem, bo ja chyba też sobie z tej dietki skorzystam.

a powiedzcie mi, czy jak jestem na SB, [ II faza ] to jak po prostu dołącze sobie do tego np. 2 koktajle dziennie zamiast zwykłych posiłkow i będę jadła to samo co jem na SB, to to będzie to samo?
Myślę ze tak. Poza koktajlami mozna jesc potrawy niestrukturalne. Doktor tak pisze. Wazne zeby gdzies tam znalazły sie w jadłospisie koktajle i raz na jakis czas robic odch.weekendowe. A poza tym mozna jesc niestrukturalnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości