![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie równiez wyliczenia wskazuje na 14-15.09. Zależy czy liczyć cykl 29 dniowy (takie miałam od paru miesięcy) czy 28, jak wczesniej zawsze i jak wyliczyła mi magiczna niemiecka strona od wykresów. Gratuluje sukcesu po tak długich starankach. Trzeba to obwieścić dziewczynom na Próbować, to się bardzo ucieszą. Cytat:
Cytat:
Wątek nam sie rozwija ![]()
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mdłości mam po południu czasem już od 12, czasem dopiero od 15 do póżna wieczorem...... staram się nie chodzić głodna bo sama zauważyłam że wtedy jest jeszcze gorzej.... tyle ze teraz jestem glodna prawie co godzinę..... a że nie jestem przyzwyczajona do częstego jedzenia strasznie mnie to złości.....piję dużo wody ale to przestaje skutkować...... do tego jestem jeszcze strasznie słaba....... jutro jadę na poszukiwanie imbiru może to coś pomoże.....
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
![]()
Witam wszystkie mamusie i przyszle mamusie. Mam na imie Magda i chcialabym dolaczyc do Waszego grona. Wg moich wyliczen mam termin na 2.09, a do lekarza wybieram sie w poniedzialek.To bedzie moj pierwszy dzidzius.
Edytowane przez Bibu77 Czas edycji: 2009-01-09 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
![]() ![]() Mój synuś (młodszy) ma już prawie 2 latka ale wspomnienia o "dwóch kreskach" i radości z tym związanej są wciąż żywe. Mam nadzieję, że Wasze 9 miesięcy upłynie spokojnie, bezpiecznie i zdrowo a rozwiązanie będzie szybkie i niezbyt bolesne ![]() Bibu77 Ciebie witam szczególnie serdecznie (w końcu za miesiąc i troszkę będziesz moją bratową ![]() ![]() ![]() Zmykam do siebie...tzn do moich lutowo-marcowych 2007 ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie NOWE MAMUSIE
![]() No, no, lista nam się powiększa ![]() daglo i utrapienie nie znalazłam nigdzie Waszych terminów żeby dopisać... To widzę, że nie ja jedyna przeżywam tortury jedzeniowe i muszę wciąż podjadać... Zauważyłam, że jak zjem za dużo, to mi niedobrze i muszę jeść malutko, ale często. Fajnie, że nie jestem sama, choć dla Was to marne pocieszenie ![]() U mnie przychodnia ginekologiczna rusza 19.01 i wtedy można się rejstrować :/ Więc jeszcze poczekam... Moje maleństwo ma już miesiac - jak ten czas leci! Bibu77 mamy termin na ten sam dzień! ![]() A macie jakieś przeczucia co do płci? ![]() Mam dla Was teścik oparty na mądrościach ludowych ![]() ![]() http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 (nie wszystkie pola trzeba wypełnić, żeby wyszedł wynik). Mi na razie wychodzi 100% dziewczynka ![]() pozdrawiam wszystkie mamuśki! Ja zaraz idę spaaaaaaaaaaaaać..... Edytowane przez serdel Czas edycji: 2009-01-09 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny! Stosunkowo dawno mnie tu nie było, ale wiecie co, ja chyba jakoś dziwnie zareagowałam na ciążę, chociaż była jak najbardziej oczekiwana. Straszny stres mnie dopadł, nie mogłam czytac żadnych porad typu co można a czego nie można w ciąży, bo az mi się gorąco robiło z niepokoju. Pracuję w dwóch miejscach w różnych miastach i rozważałam rezygnację z jednej i takie tam. Ale już minęło! Pogadałam z dzieciatymi koleżankami, kupiłam sobie śmieszna książkę o ciąży i pomogło!
Termin mam na około 3 września, choć to tylko wynik z kalkulatorków.A u lekarza już byłam, robił mi usg dopochwowe i coś tam widać, taki przecinek na razie. Bicia serduszka jeszcze nie było widac, ale to dopiero piąty tydzień wg beta, więc to podobno norma. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Serdelku, w sumie możesz mnie też dopisać do listy, choć termin mam wyliczony na razie kalkulatorami internetowymi. Najwyżej zmienie po wizycie u ginka. Wpisz mnie na 14.09. Jak tam Wasze samopoczucie? Bo mnie nadal kompletnie nic nie jest. Nawet spać mi sie nie chce. zaczęłam dziś 6 tydzień i wyczytałam, ze nieprzyjemne objawy zaczynają się w łaśnie od 6 do 8 tygodnia i trwaja do 12-14. No to czekam... Bo byłabym pewniejsza, ze ciąża rozwija się normalnie. Choć pewnie jak się objawy rozkręcą, to pożałuję tych słów ![]()
![]() |
#99 |
BAN stały
|
czesc wszystkim.Widze ze bedziemy miec duzo wspolnych tematow szczegolnie z Toba Serdel,skoro mamy ten sam dzien.Mamy widze te same problemy z jedzeniem,jak widze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Szczęśliwe Ciężarówki
![]() Ja z sąsiedniego kącika wpadłem na chwilkę serdecznie powitać Bibu77 ![]() Widze ze bedziemy miec duzo wspolnych tematow ![]() Począwszy od marki pieluch a na wózkach kończąc ![]() Najfajniejszy okres przypadnie wtedy gdy zaczniecie się tu jedna po drugiej "meldowć" z maluszkami przy boku ![]() ![]() Póki co życzę Wan Zdrowia, lekkich kopniaków ![]() Będę tu zaglądał jeśli pozwolicie ![]()
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To bardzo miło, ze w końcu nie tylko kobiety sie przejmuja i interesują ciążą.
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witaj Hadżi ![]() Fajnie,ze wpadles sie przywitac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Oj tak,to prawdziwy mezczyzna ![]() Jak sie dowiedzial,ze jestem w ciazy to w ciagu 5 sekund uslyszalam chyba z 15 pytan w stylu: jak sie czujesz?,masz mdlosci?,ile przytylas? itp ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
jestes pierwszym mężczyzną na mamusiowym
Nie wiem czy na "waszym"bo go jeszcze nie przeglądałem ale na lutowo-marcowych 2007 jestem faktyczne jedynym tatusiem. ![]() Dzielnie przebrnąłem przez całą ciążę żony, przez "szkołę rodzenia" no i przez poród ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Jak narazie to jedyny znany mi facet ktory tyle wie o ciazy ![]() ![]() Dziękuję Bibu . Starałem się jak mogłem uczestniczyć "aktywnie" podczas ciąży i sporo mi w głowie zostało do tej pory ![]()
Michałek ![]() ![]() Edytowane przez Hadżi Czas edycji: 2009-01-10 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
cześć
Chciałam dołączyć do waszego wątka. Dzisiaj zrobiłam test, pokazał 2 kreseczki. To będzie moje drugie dzieciątko. Termin pewnie wypadnie na 19 września. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Ale fajnie, coraz nas więcej!!!
Zaczał się (albo jakos jutro sie zacznie)szósty tydzień. Dziś mi cały dzien słabo, a jak wstaję, to mi sie ciemno robi przed oczami. To na skutek ciązy, prawda? mam nadzieję. I mam nadzieje,że szybko przejdzie, albo złagodnieje, bo za tydzien wyruszamy z mężem na zasłużony i pewnie długo nie do powtórzenia urlop. Lekarz nie widzi przeciwskazań, chociaż ja się trochę obawiam. Ale- jak to słyszałam ostatnio wielokrotnie- grunt to pozytywne nastawienie! ![]() Jutro idę postać w kolejce na badanie krwi, mam nadzieje, że nie rypsnę tam o podłogę ![]() Ściskam wszystkie przyszłe mamy |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Witajcie, witajcie!
A czy któraś zrobiła już teścik "chłopiec czy dziewczynka"? Ciekawa jestem jakie macie przeczucia, a jak potem życie to zweryfikuje ![]() Witaj joannah ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i tatusiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje maleństwo proszę jedynie, aby się dzielnie trzymało. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serdecznie Wam gratuluję Dzidziusiów ![]() ![]() Podam Wam jeszcze inną metodę przepowiadania płci ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1482 Cytuję ze strony: Cytat:
U mnie: 26 lat= 7+7+7+5, u Męża: 32 lata= 7+7+7+7+4 5 lat Mamusi > 4 lata Tatusia ![]() ![]() A co Wam wychodzi? Aha. Trzeba podać wiek swój i TŻ w chwili poczęcia Dziecka ![]() I parę innych wróżb: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...c_dziecka.html Chiński kalendarz: http://www.thelaboroflove.com/chart/cal.html Jestem baaaaardzo sceptycznie do takich rzeczy nastawiona, robiłam to z nudów i sprawdziłam wszystkich swoich znajomych i wszystkim się sprawdziło ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-12 o 09:53 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą ja od samego poczatku wiem, ze bedzie siusiak. Nie wiem skąd wiem. Dowiemy się, czy mam rację, za pare miesięcy. Wolałabym dziewczynkę, ale jest mi coraz bardziej obojetne, byle było zdrowe. Nawet "syn" zaczyna mi brzmieć dumnie ![]() Może w następnej ciąży pocznie mi się istotka, której będe mogła kokardki zawiązywać...
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zaczynam 6 tydzień... i nic. Nastrój optymistyczno-bojowy, lekkie mdłości i zgaga... zniknęły... a powinny się dopiero pojawić. Dziwne. W ogóle nie czuję odmiennego stanu. Żeby sobie przypomnieć to od czasu do czasu zagladam do szuflady i oglądam zachomikowane testy płytkowe i wynik bety z labu. Działa na chwilę i potem znów nie mogę uwierzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
mnie z testu na wiek krwi wychodzi, że będe miała syna. Faktycznie coś w środku mi podpowiada, że będzie siusiak, ciekawe... zobaczymy niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
...też chciałabym sie tu znaleźć...ale wydaje mi się, że już nie zdążę, ale i tak Was chętnie podczytuję ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam Was i Wasze fasolki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Serdel
![]() ![]() ![]() dzień dobry dziewczynki.Zapraszam do nowo otwrtego wątku na odchowalni http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080 jeśli ,którąś z Was interesują wrażenia z porodu to zapraszam ![]() ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
![]() Jeszcze przez chwilę pozwolę sobie na naiwne myślenie, że rozpakowanie zajdzie w jakiś magiczny bezbolesny i bezproblemowy sposób ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A może zdążysz do Dziewczyn, zaglądnęłam na Twój wykres, miałam byś poród na 30 sierpnia, ale dokładnie to Ci wyjdzie na usg, więc może początek wrześnie się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-01-12 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A może bliźnięta, jak oboje rodzicow z tego samego roku?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.