|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia
Cześć Dziewczęta. Tak sobie Was poczytuję od dwóch dni i nieśmiało pytam - mogę dołączyć? Mam 20 lat, 156 cm wzrostu a ważę.. uuuh, ciężko się przyznać, 70 kg. Doszłam do takiego poziomu nieakceptowania samej siebie, że naprawdę czas wziąść się w garść! I to już..
"Na samą myśl, że muszę kimś zostać, ogarniał mnie nie tylko strach, ale wręcz mdłości. Nie mogłem znieść myśli, że zostanę prawnikiem, radnym, inżynierem czy czymś takim. Ożenię się, będę miał dzieci, dam się złapać w strukturę rodzinną. (...) Niemożliwa sprawa."
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odszczuplanie dla Wizażanek, które Naprawdę mają co zrzucać :) start 1 stycznia
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#93 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to tak sie bede wazyc. Co niedziele ;] Bylam dzis zakupic kalendarz, ale... prawie zadnych nie bylo! 5 stycznia a tu kalendarzy w formie notesow na 2009 brak.. A jak byly to takie mini i to takie brzyyydkie.. Chyba kupie jakis zwykly i sama sobie ozdobie - z pracy na weselach zostalo mi tyyyyyle krysztalkow, ze szok Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wy tak dziewczyny o @ gadacie a ja mojego od 5 miesiecy nie widzialam I nie jestem spuchnieta nic a nic. Takze polecam. Moje nazywaja sie Cerazette i pomimo iz przez pierwsze dwa tygodnie mialam tak zmienne nastroje i bylam bardzo nieznosna tak teraz nie zamienie ich na inne ( Dopoki nie wymysla lepszych
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
![]()
Edytowane przez aniao60 Czas edycji: 2009-01-05 o 18:05 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj serdecznie ja zaraz musze zrobic jakas kolacje..lodowka pusta bo kasy na koncie jak nie bylo tak nie ma.. stawiam na jajka- bez zoltek
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Halo, jest tu kto?
![]() Witam wtorkowo. Z moimi bólami @ już lepiej, ale nadal nie jestem w nastroju do ćwiczeń. Poza tym, obiecałam sobie, że będę się ważyć raz na 2 tygodnie, żeby nie popadać w paranoję - przy jednej z moich licznych diet biegałam na wagę co 15 minut ![]() Mam pytanie odnośnie specyfików anty-sadełkowych. Moim przekleństwem są pajączki na zewnętrznej stronie uda - dosyć spora plama. I teraz jakimi kosmetykami mogę je traktować a jakimi nie? Rozgrzewającymi czy chłodzącymi? A co z peelingiem? Nie chciałabym walcząc z cellulitem rozzłościć przy okazji tych pajączków. Jak to jest? Bo w domu mam tylko kosmetyki chłodzące (używanie ich przy obecnej temperaturze jest torturą, nawet nie próbuję robić tego rano). |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ja sie musze wybrac na zakupy..nawet nie mam z czego stworzyc dietetycznego sniadania... porazka... pustki az huczy
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Czy mozna sie przyłączyc ?? Bo samej to tak trudno cos zgubic .. a ja mam 10 kg ... brrr . W ogóle sie nie akceptuje .. a jutro jeszcze mam urodziny i tak bardzooo bym chciała za rok o tej porze byc chudsza .. ps od dzisiaj stosuje diete rozdzielna jest bardzo fajna i podobno skuteczna .
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() wczoraj miałam labę w jedzeniu, ale trzeba było przyświętować nowy rok z współlokatorami moimi kochanymi ![]() zastanawiam się czy zeskanować wam moje jadłospisy od dietetyczki i sama nie wiem
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Malinka, skanuj!
"Na samą myśl, że muszę kimś zostać, ogarniał mnie nie tylko strach, ale wręcz mdłości. Nie mogłem znieść myśli, że zostanę prawnikiem, radnym, inżynierem czy czymś takim. Ożenię się, będę miał dzieci, dam się złapać w strukturę rodzinną. (...) Niemożliwa sprawa."
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny macie moze przepisy na dobre jedzonko z tuńczykiem ??
Sama nie wiem co tu dobrego wymyślić |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Malinko oczywiście prosimy o skany! Mnie dzisiaj kosmetyczka opowiadała o zaleceniach jakie dietetyk miał dla jej córki. Niestety mówiła to w momencie regulowania moich brwi, kiedy tradycyjnie zalewałam się łzami więc za dużo nie przytoczę. Zapamiętałam tylko, że podobno ryż i płatki(!) są na diecie niewskazane!!!! Jak to??? No i wiadomość, która mnie powaliła - zima jest najgorszym momentem na dietę Ale co tam Jestem zdeterminowana jak nigdy. Oglądałam dzisiaj zdjęcia z sylwestra - matko kochana przecież ten wieloryb to nie mogę być ja
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wizazanki
![]() Po ostatnim piekle w pracy bylam tak zmeczona, ze jak wczoraj poszlam spac o 21 tak obudzilam sie dzis o 11 !!! Szok! Ale za to sily mi wrocily Dzis dietki sie trzymalam, zrobilam tez male zakupy i kupilam sojowy koktail proteinowy, ktory bede brala ze soba do pracy w dni kiedy nie mam przerwy na posilek A jak tam u Was dziewczyny ?
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wieczorową porą
dzis jeszcze były u mnie kuzynki i jak zaczęły nadawać o frytkach i kebabach, starałam się nie słuchać, ale ciężko było. Przy dyskusji czy lepiej z keczupem czy solą czy i z tym i z tym miałam chyba taka miną , no ale wytrwałam. Do tego nie mialam czasu zjeść 5 posiłków i w sumie jadłam dziś 3 razy w różnych odstępach Muszę powiedzieć, że ja się w tym momencie w ogóle nie ważę, wydaje mi się, że pozkaże tyle samo co wcześniej , a ja się nie zamierzam dołować. Dziewczyny jak to ryżu nie można jeść? Manianaaa troszkę mnie podłamałaś, bo ja akurat wyeliminowałam makaron i jem ryż i co, na jedno wychodzi?? Jeśli macie jakieś fajne przepisy na tuńczyka też chętnie skorzystam. A potrawy na ciepło? Oprócz omletów? Jecie zupy? |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dan z tunczyka to ja zazwyczaj wkrajam w niego papryke, ogorka swiezego albo kiszonego, jajko na twardo i mieszam razem i tak wcinam. Niektorzy jadaja tunczyka na cieplo np. w formie steku ale ja nie lubie wiec nie wiem nawet jak przyrzadzic. A co do dan na cieplo to ja jem glownie kurczaka ( malo weglowodanow ) i gotuje do niego warzywka i robie salatke. W czwartek gotuje zupe jarzynowa na palkach z kurczaka i potem zjem sobie miesko rowniez - zupy nie zabielam ani nie dodaje ziemniakow. Poza tym ryby - ale smazone lub grillowane bez panierki, na oliwie z oliwek. Albo gotowany kalafior i brokuly zapiekane z serem zoltym o obnizonej zawartosci tluszczu. Dietetyczka mi kiedys powiedziala, ze w sumie mozna jesc wszystko na diecie ale - jak smazone mieso to bez panierki, jak jesz mieso to odstaw ziemniaki i zjedz wiecej surowki etc. Widzialam tez kiedys watek z przepisami diety South Beach podzielonymi na fazy, ale nie moge go teraz znalezc Firefox nie dodal mi do zakladek...Edit: Ufff, znalazlam watek! http://www.wizaz.pl/forum/showthread...sy+South+Beach Nawet jesli nie jestes na SB to przepisy bardzo ciekawe
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2009-01-06 o 23:55 |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam pytanie do Ciebie co oznacza Twoj podpis? Witajcie Ja mam mase sadekla do zrzucenia i szukam fajnego towarzysta w odchudzaniu i wspieraniu sie wzajemnym Z netu wyszukuje ciekawostek i wklejam je w ten watek zapraszam tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=291197 moze cos znajdziecie dla siebie.
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
witam i o odchudzanie pytam u mnie 7 dzien i jakos leci...powoli niestety...ale nie dam się..zrobilam wczoraj male zakupy czyli zapas serkow wiejskich mam.Simply jesli mam cos poradzic to kupuj sobie brazowy ryz, jest zdrowszy... |
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Alfa147 mnie też ten ryż załamał, zawsze myślałam, że na diecie jest idealny, w myśl zasady - ryż pęcznieje, a więc zapcha żołądek i nie będę czuła głodu... a tu lipa
![]() SimplyDivine wielkie dzięki za linki do przepisów na SouthBeach! Nigdy się tą dietą nie interesowałam i przynajmniej na razie nie zamierzam na nią przechodzić, ale przepisy są świetne! Bo moje pomysły na obiad były do tej pory dość monotonne - kurczak albo ryba + surówka . Jak tylko będę w domku to przystąpię do zmiany jadłospisu. U mnie trzeci dzień diety - wczoraj zgrzeszyłam trzema "talarkami" Lajkonika i połową szklanki soku poziomkowo-bananowo-jakiegośtam (kuzyn zostanie tatą i musiałam to jakoś oblać |
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki SimplyDivine
Edytowane przez Alfa147 Czas edycji: 2009-01-07 o 12:14 Powód: niezauważony nowy post |
|
|
|
|
#110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez na SB nie jestem, ale na diecie o podobnych zasadach i czesto korzystam z tych przepisow A co do motywacji to ja za kazde 5 kg zrzucone mam kosmetyk z wishlisty od TZta Poza tym we wrzesniu/listopadzie lecimy gdzies na wakacje na cieple plaze i wizja szczuplej mnie lezacej pod palemka i saczacej drinka z parasolka jest moja motywacja ![]() No i wizja uslyszenia 'A nie mowilam/lem ze i tym razem sie nie uda' spedza mi sen z powiek... ![]() U mnie dietka leci ;] Zaraz sobie jakies sniadanko zjem ( wiem, ze pozno, ale obudzilam sie godzine temu ) na drugie sniadanko raczej czasu juz nie bedzie, potem jakis kurczaczek na obiadek z fasolka szparagowa i pieczarkami
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Simply wielkie dzieki za ten link, teraz przynajmniej bede miała pomysł co zjeść, a to u mnie jest najgorsze, nie mam planu co zjeść to jem to co rodzinka i w ten sposób po diecie
Ale teraz będe walczyćCo do mojej motywacji to jak jest serio źle to wmawiam sobie że jakiś tam kawałek ciasta nie wygra zemną, wkońcu twarda baba ze mnie ![]() Niestety nie mam siły ćwiczyć bo umieram cholerna @ |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
ja codziennie staram sie pokrecic troche na twimmerze
trochę brzuszkow i tak bedzie kazdego dnia ![]() ja ogolnie propobuje ryze, ziemniaki i makarony zastapic kaszami to wyjdzie nam na lepsze.Sama dzis zjadlam weglowodany, ale na obiad..2 nalesniki z jagodami byly pyszne... na podwieczorek jablko na kolacje serek wiejski i gitara... sniadanie to salatka z warzyw, kromka razowca z pasztetem sojowym. Wypilam 2 zielone i jedna czerwona herbate plus mala kawe ricore cyba jest ok...w porownaniu z tym jak sie wczesniej obżerałam, wpierdzielałam jak odkurzacz- traktując się jak smietnik... makabra ale bedzie tylko lepiej...
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
witam! Guanta dopiero zauwazylam ten watek
pozwolicie ze sie przylacze? ![]() Witam znane mi kolezanki i cala reszte ![]() ja mam do zrzucenia tony :P min 30 kg ![]() stosusje od 28.12.08 diete MZ/WR a od wczoraj chodze na silownie z kumpela. poswiecam sie glownie cwiczeniom kardio chodze tam 3razy w tyg na ok 2h
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
tak :d
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem w rozpaczy
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zeskanowałam to.
ogólnie rzecz biorąc każdy plik ma numer i druga cześć numer_1 czyli 1 i 1_1 to cały dzień. jeśli macie np. 30 g ryżu, a obok 1/3 opakowania to znaczy, że 30 g ryżu surowego lub 1/3 torebki ugotowanego ![]() zaraz podrzucę
Plus Size-owy wątek gadulcowy ![]() Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los - Metro "Chcę być kopciuszkiem" Edytowane przez malinka_86 Czas edycji: 2009-01-07 o 21:28 |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
ciąg dalszy skanów
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze ciąg dalszy.
nie można zmieniać posiłków z kartek, wszystko jest tak skomponowane, żeby było ok
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
dzięęę-ku-je-my!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

No to tak sie bede wazyc. Co niedziele ;] Bylam dzis zakupic kalendarz, ale... prawie zadnych nie bylo!
5 stycznia a tu kalendarzy w formie notesow na 2009 brak.. A jak byly to takie mini i to takie brzyyydkie.. Chyba kupie jakis zwykly i sama sobie ozdobie - z pracy na weselach zostalo mi tyyyyyle krysztalkow, ze szok 
. Przeraża mnie to z jaką łatwością je pochłaniam. Oczywiście teraz wyrzuty sumienia.

dzis jeszcze były u mnie kuzynki i jak zaczęły nadawać o frytkach i kebabach, starałam się nie słuchać, ale ciężko było. Przy dyskusji czy lepiej z keczupem czy solą czy i z tym i z tym miałam chyba taka miną
, no ale wytrwałam. Do tego nie mialam czasu zjeść 5 posiłków i w sumie jadłam dziś 3 razy w różnych odstępach
Firefox nie dodal mi do zakladek...
u mnie 7 dzien i jakos leci...powoli niestety...ale nie dam się..zrobilam wczoraj male zakupy czyli zapas serkow wiejskich mam.
Ale teraz będe walczyć
dzięęę-ku-je-my!