|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze sposoby na "zabicie" głodu
Cytat:
![]() Poza tym bardzo dobrze działa na przewód pokarmowy: Nasiona działają osłaniająco i regenerująco na błonę przewodu pokarmowego i dlatego też są stosowane w stanach zapalnych przewodu pokarmowego jak również w chorobie wrzodowej zarówno żołądka, jak i dwunastnicy.
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10413285]Co to jest kisiel ?
woda, cukier, barwnik i skrobia (węglowodany) Ja wolałabym budyń.[/quote] możesz zrobić sobie domowym sposobem z wody,mąki ziemniaczanej i soku. chodzi o to,że mączne potrawy sycą,są lekkie i nie tucza. |
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To dlaczego dietetyczy przestrzegają przed zupą z zamażką i sosami zageszczanymi mąką ? Odpowiedzcie. Nie znam się na tym, bo mnie nic nie tuczy. Ale kisiel dla mnie puste kaorie, słodkie gluty od których psują się zęby. Skrobie ziemniaczaną zaliczamy do dobrych (złożonych) czy złych cukrów ? |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10414630]Pyzy, pierogi, pieczywo, makaron - to nie tuczy ?
To dlaczego dietetyczy przestrzegają przed zupą z zamażką i sosami zageszczanymi mąką ? Odpowiedzcie. Nie znam się na tym, bo mnie nic nie tuczy. Ale kisiel dla mnie puste kaorie, słodkie gluty od których psują się zęby. Skrobie ziemniaczaną zaliczamy do dobrych (złożonych) czy złych cukrów ?[/quote] Oczywiście , że mączne potrawy tuczą ,sama jestem tego przykładem , pierogi bułki makaron i od razu 2 kg do przodu Bosz Dlatego od dwóch dni jestem na bez mącznej diecie a że szybko chudnę więc za parę tygodni wszystko wróci do normy
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10414630]Pyzy, pierogi, pieczywo, makaron - to nie tuczy ?
To dlaczego dietetyczy przestrzegają przed zupą z zamażką i sosami zageszczanymi mąką ? Odpowiedzcie. Nie znam się na tym, bo mnie nic nie tuczy. Ale kisiel dla mnie puste kaorie, słodkie gluty od których psują się zęby. Skrobie ziemniaczaną zaliczamy do dobrych (złożonych) czy złych cukrów ?[/quote]PO PIERWSZE : Podwieczorek - 100 kcal: 200 ml kisielu wiśniowego zapożyczone ze strony: http://www.we-dwoje.pl/dieta;1000;ka...tykul,520.html po drugie:mąka przenna jest bardziej kaloryczna,niż mąka ziemniaczana.dietetycy radzą,aby zagęszczać sosy mąką ziemniaczaną,nie przenną. PO TRZECIE:ilość mąki w makaronie nierówna się z ilością mąki w kisielu.więc masz jeszcze jakieś pytania? |
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze powiedziawszy kusi mnie ta owsianka, na śniadanie oczywiście , tylko jest problem słyszałam ,że w diecie dorosłego człowieka mleko nie jest wskazane ze względu na zawartość kazeiny, która nie jest potrzebna dorosłemu organizmowi. W związku z czym zachodzi problem z trawieniem mleka
Nie wyobrażam sobie owsianki na wodzie
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo zimna woda z sokiem z cytryny.
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd piję siemię,moge pić mleko , jeść budynie i mleczne zupy |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
To dlaczego dietetyczy przestrzegają przed zupą z zamażką i sosami zageszczanymi mąką ? Odpowiedzcie. Nie znam się na tym, bo mnie nic nie tuczy. Ale kisiel dla mnie puste kaorie, słodkie gluty od których psują się zęby. Skrobie ziemniaczaną zaliczamy do dobrych (złożonych) czy złych cukrów ?[/QUOTE] Chyba trochę popadasz w paranoję. Jak zjesz od czasu do czasu kisiel, to nie utyjesz. A po nim można umyć zęby. Ot co.
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)A kisiel mi sie wcale zdrowy nie wydaje, po prostu cukier którego należy unikac. Przypomnialo mi się co jadłam ciąży: - zielone ogórki z zamrażarki, koperek, przyprawy - zmiksować - mrożony banan (kupowałam przecenione), mały kompot z truskawek - zmiksować, wychodziły super lody, można dodać trochę mleka, jogurtu, kefiru tylko nie za często te banany |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;10417462]Ja bym chętnie przytyła. Kupiłabym sobie spódnice w reserved.
)A kisiel mi sie wcale zdrowy nie wydaje, po prostu cukier którego należy unikac. [/quote] Cukru należy unikać? Mąki należy unikać? Mleka należy unikać? ![]() Ludzie- zdrowy człowiek powinien przyswajać wszystkie składniki pokarmowe. A jak ktoś z jakiegokolwiek powodu musiał przejść na dietę, to już jego prywatna sprawa... |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
najzwyklejszy kubek jakich mnóstwo w markecie.
zalewam na kilka minut fusy (3-5 minut) i wyjmuje koszyczek. Nie nakrywam tej herbaty spodeczkiem, bo jej sie nie zaparza
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam na zzabicie glodu polecam jakies ciekawe zajecie ktore tak nas zaabsorbuje ze zapomnimy o glodzie
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
W takiej sytuacji staję na wagę i myślę, naprawdę chcę kilograma więcej?
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
czyli jak to z kiślem z siemienia,mieszam trochę maki ziemniaczanej, dodaję siemie,dolewam wody i tyle?
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po jabłku jeszcze bardziej głodna!-------------------- Woda mineralna,lekko gazowana |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotując ziarna siemienia lnianego wytwarzają taki kisiel. jeśli nie chcesz gotować ziaren,są ziarna zmielone.wtedy miesza się tą mączkę z wrzącą wodą.a do smaku możesz dodać co chcesz. siemie lniane jest też dla leniwych w postaci tabletki ![]() tak,tak.jabłko wyzwala apetyt. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Ja kocham mleko i kefiry, dlatego jak odczuwam głód przed snem, to wypijam pół litra mleka albo duży kefir i hop do łóżeczka
Poza tym ja jem i jem i jakoś słabo tyję. Polecam jeśc wszystko i uczęszczać 2 razy w tygodniu na aerobik z elementami tańca.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Mi się nie chce jeść po umyciu zębów i po papiersie .
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolę rooibos, jest pyszny ale nie ma aż takich cudownych właściwości.
|
|
|
#114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
100% racji. nie trzeba sobie odmawiac kolacji - byleby to bylo cos bialkowego.
![]() Cytat:
![]() tez dobry sposob ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie nawet nie brakuje tak bardzo czekolady czy chipsow, czym jestem zdziwiona. najbardziej brakuje mi buleczek no ale coz.. tez mialam takie objawy przez pierwsze dni, teraz jest juz lepiej czepialam sie o wszystko i ciagle zaczynalam klotnie o bzdury, a zazwyczaj sie nie klocimy.Cytat:
zajecia sa w takich odstepach, ze czasem nie da rady zjesc zdrowo, w dodatku czasem szkoda czasu na gotowanie i skutki sa jakie sa wiec uwazaj na siebie ![]() Cytat:
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||||||
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
mi pomaga guma do zucia, ale czasem szkoda mi zabijac tego gloda i musze cos wszamać
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam pampersie
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
A ja obecnie swego gloda zabijam naturalnym waflem ryżowym
czasami jem tez jablka ale zauwazylam ze mam po nich duzy brzuch i nie wiem dlaczego te moje sposoby dzialają dosc krotko...... fajnie by bylo gdyby wymyslono jakies tabletki lub specyfiki zwalczajace glod a zarazem nieszkodliwe dla zdrowia stalabym po nie chyba piewsza w kolejce slyszalam tez i nawet kiedys wyprobowalam na sobie tabletki chromu - ponoc nie chce sie po nich jesc ale jakos na mnie to nie podzialalo...
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na mnie działa jabłko+woda lub kawa zbożowa. Jestem zbyt leniwa na gotowanie kisielu
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

domowy kisiel jest super !!!
Dlatego od dwóch dni jestem na bez mącznej diecie
Nie wyobrażam sobie owsianki na wodzie

)

no ale coz..
zajecia sa w takich odstepach, ze czasem nie da rady zjesc zdrowo, w dodatku czasem szkoda czasu na gotowanie i skutki sa jakie sa