![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak malujemy się do szkoły?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
jestem w 2 klasie gimnazjum. Podkład zawsze, a rzęsy to jak uda mi się jakoś wymknąć z tuszem przed mamą ;D poza tym to nic
![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Podstawówka - tusz do rzęs
![]() Gimnazjum - opamiętało się dziecię, przez 2.5 roku do szkoły nic, po szkole czasem jakiś tusz, pod koniec 3. klasy kredka+tusz, czasem puder. Liceum - kredka, eyeliner, tusz i puder, różnie to bywa. Pomadki, błyszczyki, na większe wyjścia odpowiednio mocniejszy makijaż oka, czasem fluid. Bynajmniej, za zmalowaną i gówniarę się nie uważam. Lat 17, liceum klasa pierwsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym nie u wszystkich 14-latek makijaż to emo-krechy więc nie generalizuj ![]() ![]() Chciałam jeszcze zwrócić uwagę na to, że fakt, iż dziewczyna wypisze długą listę kosmetyków, nie świadczy o tym, że ma na twarzy jakiś tynk itp. Ja sama w gimnazjum nakładałam obowiązkowo podkład/krem tonujący/korektor (to zależało od stanu cery), puder, tusz do rzęs, czasami jakąś jasną kredkę albo cień, bazę pod podkład czy róż (o zgrozo! ![]() ![]() ![]() *** Jestem w liceum, używam podkładu, korektora, pudru, tuszu do rzęs i rozświetlacza. Tapeciara ze mnie, wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
tylko po co to wszystko
![]() tylko to mnie dziwi. Ale ja tam się nie czepiam. Wasza sprawa jak sie malujecie. Ja też się maluję bo czasem dobrze poprawic urodę ale zeby az tak zabiegały o to gimnazjalistki w drodze do szkoły? ja rozumiem na randkę/imprezę bo chcemy lepsze wrazenie zrobic wiec delikatny makijaz u gimnazjalistki jest do przezycia. Ale wszystko z umiarem, czyż nie?
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Chodzę do gimnazjum. To co robię ze sobą do szkoły trudno nazwać makijażem, no ale niech będzie.
Na pewno błyszczyk albo pomadka do ust, bo mam bardzo wrażliwe usta i jeśli czegoś na nie nie nałożę, to mnie pieką. Czasami tusz do rzęs i korektor, ale to raczej rzadko. Za to często używam (wiem, mówiłam to wiele razy, ale powtórzę raz jeszcze) puder domowej roboty z zasypki Alantan i cynamonu. Dzięki niemu pozbyłam się wszystkich krostek. Jeśli się go umiejętnie nałoży (ja się niestety nie dorobiłam porządnego pędzla i nakładam palcami albo płatkiem kosmetycznym), buzia jest fajnie gładka. Nie kryje ani trochę, ale mnie to wcale nie przeszkadza. Mówię Ci, zabierz się za pielęgnację, to nie będziesz się musiała malować ![]()
![]() Edytowane przez dotka95 Czas edycji: 2009-05-13 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ironia nie jest wskazana w tym wątku bo się zaraz zrobi gorący za bardzo i będzie niemiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze dodać do swojej wypowiedzi, że największa pudernica w klasie ciągle mówi mi, że mam ładną buzię, choć jest pełna niczym nie zakrytych zaskórników...
![]() Bo ja jestem piękna naturalnie - o! ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dotka o to chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ja bym sugerowała zamiast makijażu zająć się dłońmi i paznokciami - starać się żeby były zdrowe i zadbane, w końcu dłonie to wizytówka każdej kobiety
![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
W szkole Wyrak w szkole. No co ty nie wiesz jakie walory?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Też chętnie się dowiem
![]()
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I też użyłam słowa zazwyczaj, bo są dziewczyny które nie zazdroszczą, tylko po prostu mają błędne doświadczenia. Ale na własnym przykładzie przekonałam się, że dziewczyny które zazdroszczą urody innym to znajdują byle pretekst żeby wyśmiewać (np. nadmierny makijaż- za pare lat będziesz pomarszczona) i często zamiast samemu zacząć jakoś podkreślać urodę ( jeśli tak niepewnie się czuja) wyśmiewają inne wmawiając im że makijaż tylko postarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie mozna też zawsze mówić ze to zazdrość. Niektórym po rpostu się to nie podoba i móią szczerze. Jeśli chodzi o makijaz to ja nie zamierzam nikogo wysmiewac. Jednak czesto makijaz ponadprzeciętny (czytaj: 2cm tapety, czarne krechy w koło oczu itp) u 14 latek najczęsciej wiążą sie też z ich brakiem inteligencji (wiem bo jak sie tam na orzerwach pindzrą to przy tym towarzyszą im rozmowy w których się przechwalają która ile wczoraj wypiła, co powiedziała rodzicom i z którym chłopakiem się lizała czy macała w kiblu) To już jest żenujące ale to pewnie inna para kaloszy ![]() W kazdym razie jako że temat dotyczy szkoły, nadal jestem przy zdaniu że dziewczyny młode nie mają potrzeby podkreslania az tak swoich walorów w szkole. To wszystko.
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Przecież mówimy o makijażu, więc to chyba oczywiste, że tymi walorami są np. ładne oczy, usta, kości policzkowe...? Czy to źle, że nastolatka chce dobrze wyglądać i dobrze się przez to czuć? Czy to wyklucza dobre stopnie, inteligencję i możliwość skupienia na nauce? Nie sądzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Kiedyś było 8 klas podstawówki i liceum.. teraz zrobili coś takiego jak gimnazjum wpychając te 13,14-latki wśród dziewczyny 16,17-letnie... i taka szybko zaczyna asymilować się w tym świecie...
Sama wiem po sobie... w podstawówce nie do pomyślenia było, żeby użyć tuszu do rzęs... weszłam do gimnazjum a tam połowa szkoły wytapetowana ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Poza tym u mnie w szkole obowiązuje zakaz malowania
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
A to w związku z tym, że to jest mądre rozwiązanie
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie mam na to wpływu
![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to że dziewczyny się zaczynają malować tylko dlatego ze patrza na starsze wymalowane kolezanki to swiadczy o ich braku pewnosci siebie, braku asertywnosci i sklonnosciu do ulegania grupie. A może jakby sie zebrała grupa niemalujących to one dyktowałyby "styl" mlodszym kolezankom? Faceci się nie malują a i tak wygladają świetnie, kobietom nikt nie kazał się malować, same to wymyśliły. I niech mi nikt nie mówi że dla niego super frajdą jest wstawac godzinę wczesniej zeby tylko zrobic perfekcyjny makijaz do szkoły, zwłaszcza jak ktos dojezdza do szkoły 30km. Ciagle mówię o pełnym makijazu nie tam o półminutowym maznieciu rzes tuszem i pomadce ochronnej.
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja na przykład wolę sobie dłużej pospać i naprawdę nie byłabym w stanie zrywać się o szóstej rano tylko dlatego, żeby otynkować sobie twarz
![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak już powiedziałam, przesadny makijaż (nie tylko u nastolatek) wygląda śmiesznie, ale jeśli może nam pomóc, to dlaczego mamy z niego rezygnować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojecia, jakie walory maja podkreslac nastoletnie dzieci, w szkole czy poza nia
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Makijaż można zrobić szybciej niż w godzinę, tak dla Twojej wiadomości, nawet pełną tapetę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skupmy się lepiej na tych walorach ![]() Edit ![]() No jak to nie wiesz? Ponętne pełne usta, zalotne powłóczyste spojrzenie rzucane spod kurtyny kruczoczarnych rzęs. Edytowane przez SOCKI Czas edycji: 2009-05-14 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.