boże ciało? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-10, 20:05   #91
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: boże ciało?

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Gdzie napisalem ze ilosc jest wazna? Juz nie bede sie spieral, czy odklepanie modlitw w ramach towarzyszenia komus z rodziny w kosciele = praktykowanie.
ale ja tego nie napisałam, żeby sie czepiac Teoretycznie liczy sie ilośc - kazda niedziela,, kazde święto No i masz rację, praktykowanie, ale bez wczuwania sie wychodzi na to, ze jest praktykowaniem
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:17   #92
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Ja nie zrozumiem jednego. Jak na ulice wyszliby załóżmy Muzułmanie, i przeszliby z procesją przez wasze osiedle, zmuszając was do słuchania ich śpiewu i modlitw, to bylibyście oburzeni. Że jak to, przecież powinni zostać w swojej świątyni i nie kazać całemu światu oglądać ich praktyk.

Więc pytam się, dlaczego katolicy mają prawo robić, co chcą, i oburzają się, jak komukolwiek to przeszkadza.
Bzdury pleciesz za przeproszeniem. Procesje w Polsce odbywają się nie tylko katolickie, ale ponieważ katolicyzm jest najbardziej rozpowszechniony to zauważa się tylko te organizowane przez KK.
Już widzę, jak ludzie się rzucają na muzułmanów z kamieniami, gdy ci chodzą sobie w jeden dzień w roku wkoło bloku i śpiewają Ludzie potraktowaliby to zapewne jak darmową rozrywkę, a jak jeszcze nie musieliby iść do pracy... [oczywiście z pewnymi wyjątkami, zawsze się znajdzie ktoś wielce urażony ]
Często bierzesz udział w dyskusjach o katolikach i bezwzględnie można zauważyć brak obiektywizmu w twoich wypowiedziach. Zarzucasz to katolikom, a sama widzisz tylko jedną stronę medalu.

mp.cedra kolejna nawrócona? Chcesz może zaskoczyć swoją nienawiścią do katolików, czy może zabłysnąć swoją niewiedzą? Czytając takich ludzi, człowiek wie już jakiego pokroju ludzie uczestniczyli np. w kryształowej nocy Nauczy się najpierw szacunku do innych ludzi, a później otwieraj usta.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:21   #93
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Bzdury pleciesz za przeproszeniem. Procesje w Polsce odbywają się nie tylko katolickie, ale ponieważ katolicyzm jest najbardziej rozpowszechniony to zauważa się tylko te organizowane przez KK.
Już widzę, jak ludzie się rzucają na muzułmanów z kamieniami, gdy ci chodzą sobie w jeden dzień w roku wkoło bloku i śpiewają Ludzie potraktowaliby to zapewne jak darmową rozrywkę, a jak jeszcze nie musieliby iść do pracy... [oczywiście z pewnymi wyjątkami, zawsze się znajdzie ktoś wielce urażony ]
Często bierzesz udział w dyskusjach o katolikach i bezwzględnie można zauważyć brak obiektywizmu w twoich wypowiedziach. Zarzucasz to katolikom, a sama widzisz tylko jedną stronę medalu.

mp.cedra kolejna nawrócona? Chcesz może zaskoczyć swoją nienawiścią do katolików, czy może zabłysnąć swoją niewiedzą? Czytając takich ludzi, człowiek wie już jakiego pokroju ludzie uczestniczyli np. w kryształowej nocy Nauczy się najpierw szacunku do innych ludzi, a później otwieraj usta.
Dokladnie, katolicyzm to jest dyzurny temat, zawsze mozna sobie troche pojezdzic...

Sabbatha - nie trafilas z tym dobrze, jesli tak rzeczywiscie jest. Jak daleko mieszkasz od kosciola?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:21   #94
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:48
Savathus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:27   #95
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mp.cedra Pokaż wiadomość
Hej, jutro boże ciało, czyli święto niewiadomo czego jak dla mnie... jak co roku moje osiedle zostanie sparaliżowane wielką procesją nie wiadomo po co. zawsze mnie denerwują te tłumy, zablokowane ulice i śpiewy wdzierające się przez okno :/ czy katolicy nie mogli by świętować sobie swoich świąt kameralnie, w kościele tylko zakłócają spokój innym? jaki w ogóle ma sens taka procesja i te całe ołtarze? pokazać że jeszcze żyją? ewangelizować niewiernych? zdecydowanie nieskuteczne. nie rozumiem po co ta szopka, cały kościół w Polsce to jedna wielka szopka, ale o religijności Polaków dużo by mówić...
żal ściska gdy się czyta coś tak ograniczonego...

Sory ale nie będę z Tobą dyskutować - nie dojrzałaś do tego.
BTW : obraziłaś mnie. jestem katoliczką i nie życzę sobie ironicznych wypowiedzi w stylu " pokazać, że jeszcze żyją" :/

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:34   #96
Sweet_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Savathus Pokaż wiadomość
[moje_zdanie] Boże ciało? Geje mają paradę, katole też. Parada Katoli. [/moje_zdanie]
Twoje zdanie, ale słowo 'katole' brzmi cholernie niekulturalnie.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:36   #97
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Przeczytaj jeszcze raz, spróbuj zrozumieć.
Chodzi mi o to, że moim zdaniem katolicyzm za mocno zdominował Polskę. Narzuca się ludziom wiarę, poglądy. A jak ktoś się wyłamie, powie, że mu się to nie podoba, to zaraz jest nazywany marudą, poganinem, idiotą.
A wiesz co mi się najbardziej nie podoba w katolikach? To, że pozują ludzi lepszych, niż inni, a w rzeczywistości bardzo często są zepsuci. Ateiści i antyteiści nie kryją się pod maską miłosierdzia, bogobojności i uczciwości. Zaraz z braku argumentów zarzucicie mi to, że generalizuję. Nie generalizuję, mówię to, co zaobserwowałam. I stąd wypływa brak obiektywizmu - znam jedno, niezbyt sympatyczne oblicze Kościoła i ludzi do niego należących. Stąd wolę się trzymać od niego z daleka, bo jego fałsz można wyczuć na kilometr.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 20:41   #98
201710120930
Konto usunięte

Gdy w czasie żałoby narodowej onet zaklada czarną szatę to również słychac dramatyczne głosy pokrzywdzonych. Dramat.
Jak tu.

Dla dramaturgii podkreśliłabym moją powyższą wypowiedź emotinką tylko do końca nie potrafię się zdecydowac :

1
2
3
4
5
6
7
8

?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:45   #99
Jeanne90
Zakorzenienie

A mnie śmieszy i jednocześnie zniesmacza nagonka na ludzi, którzy mówią, że coś im się nie podoba, przeszkadza itd. Zaraz lecą różne epitety Czy przegapiłam jakiś zapis w konstytucji "Nie masz prawa wyrazić swego niezadowolenia, masz akceptować wszystko, wszystko ma Ci się podobać, masz być szczęśliwy i wciąż uśmiechnięty, bo jak nie, to idź się powiesić"?
Stary 2009-06-10, 20:47   #100
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:47
Stary 2009-06-10, 20:50   #101
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie śmieszy i jednocześnie zniesmacza nagonka na ludzi, którzy mówią, że coś im się nie podoba, przeszkadza itd. Zaraz lecą różne epitety Czy przegapiłam jakiś zapis w konstytucji "Nie masz prawa wyrazić swego niezadowolenia, masz akceptować wszystko, wszystko ma Ci się podobać, masz być szczęśliwy i wciąż uśmiechnięty, bo jak nie, to idź się powiesić"?
wiesz JANNE ,tu nie chodzi o to,że nie masz prawa się odezwać,ale w jaki sposób to robisz.

zauważ,że ja równiez jestem przeciw,jednak mnie nikt nie cytuje,bo moje wypowiedzi nie rażą w niczyje uczucia.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:50   #102
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jeanne90
ę. Narzuca się ludziom wiarę, poglądy.
Na Boga(sic) kto Ci narzuca?
Nie ludziom tylko właśnie Tobie?
Czasami to mysle przydałoby się pomieszkac co niektórym marudom gdzie indziej.

Jak masz myslenie ze nawet procesja do czegos zmusza to wybacz argumentów mi brak.Mnie do niczego-żadna parada!!!-nie zmusza
Stary 2009-06-10, 20:53   #103
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
"A najlepiej wyemigruj, żeby w naszym pięknym kraju zostali tylko normalni ludzie"
Takie podejście też jest...
Ano jest
Hehe i co najciekawsze katolicy domagają się tolerancji, podczas gdy nie tylko nie tolerują ateistów, ale nie tolerują nawet ludzi, którzy mają czelność wyrazić swe niezadowolenie na jakikolwiek temat.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Na Boga(sic) kto Ci narzuca?
Nie ludziom tylko właśnie Tobie?
Czasami to mysle przydałoby się pomieszkac co niektórym marudom gdzie indziej.

Jak masz myslenie ze nawet procesja do czegos zmusza to wybacz argumentów mi brak.Mnie do niczego-żadna parada!!!-nie zmusza
Wybacz, ale nie mam ochoty Ci się zwierzać na temat tego, kto i co mi narzuca. Bo mi akurat nie chodzi o to jedno święto, o tą jedną procesję. Tak trudno to zauważyć?

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
wiesz JANNE ,tu nie chodzi o to,że nie masz prawa się odezwać,ale w jaki sposób to robisz.

zauważ,że ja równiez jestem przeciw,jednak mnie nikt nie cytuje,bo moje wypowiedzi nie rażą w niczyje uczucia.
Ale ja nie rozumiem, co takiego rażącego napisałam?
Stary 2009-06-10, 20:54   #104
Justyśkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Mnie tam procesje nie denerwują. Tylko nie wiem po co robić Boże Ciało dniem wolnym.
Przeszkadza Ci, że masz wolny dzień? Pracoholiczka?
Justyśkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:57   #105
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:47
Stary 2009-06-10, 20:58   #106
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyśkaa Pokaż wiadomość
Przeszkadza Ci, że masz wolny dzień? Pracoholiczka?
Przeczytałaś tylko jedną moją wypowiedź? Bo nie wierzę, że nie zrozumiałaś, iż przeszkadza mi to, że inni mają dzień wolny od pracy i wszystko jest pozamykane (nie mówię tu o sklepach bo akurat zakupy można zrobić dzień wcześniej).
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:59   #107
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi. Przeczytaj jeszcze raz, spróbuj zrozumieć.
Chodzi mi o to, że moim zdaniem katolicyzm za mocno zdominował Polskę. Narzuca się ludziom wiarę, poglądy. A jak ktoś się wyłamie, powie, że mu się to nie podoba, to zaraz jest nazywany marudą, poganinem, idiotą.
A wiesz co mi się najbardziej nie podoba w katolikach? To, że pozują ludzi lepszych, niż inni, a w rzeczywistości bardzo często są zepsuci. Ateiści i antyteiści nie kryją się pod maską miłosierdzia, bogobojności i uczciwości. Zaraz z braku argumentów zarzucicie mi to, że generalizuję. Nie generalizuję, mówię to, co zaobserwowałam. I stąd wypływa brak obiektywizmu - znam jedno, niezbyt sympatyczne oblicze Kościoła i ludzi do niego należących. Stąd wolę się trzymać od niego z daleka, bo jego fałsz można wyczuć na kilometr.
Owszem zrozumiałam
Masz pretensje do ludzi, że wyznają katolicyzm. Czym innym jest zauważać obłudę, a czym innym jest wieczne szykanowanie innych tylko dlatego, że wyznają taką, a nie inną religię - nie zauważając pozytywnych aspektów działalności danej grupy, a ich nie zauważasz.
Kryzys religijny nie dotknął tylko Polski, w każdym miejscu na ziemi, gdzie jest duże skupisko danej religii można zauważyć odstępstwa od niej - w Turcji niejednego muzułmanina pijącego piwo, a w Izraelu niejednego żyda jedzącego niekoszerną żywność. Wygoda kłóci się z wytycznymi ze świętych ksiąg.

Jeśli duża część społeczeństwa wyznaje wiarę katolicką to wybiera ludzi, którzy kierują się również tymi wartościami - m.in. dlatego w Polsce są oficjalne święta katolickie, a nie np. islamskie.
W tej chwili to ty - jak mniemam jako ateistka - robisz to, co zarzucasz katolikom, czyli kreujesz się na osobą lepszą od innych.
Ludzie są tylko ludźmi i to jak postępują wynika z ich charakteru, a nie doktryny jaką się podpierają

I tak na marginesie, nie jestem katoliczką i nie wyznaje żadnej innej wiary
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:00   #108
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Ano jest
Hehe i co najciekawsze katolicy domagają się tolerancji, podczas gdy nie tylko nie tolerują ateistów, ale nie tolerują nawet ludzi, którzy mają czelność wyrazić swe niezadowolenie na jakikolwiek temat.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Wybacz, ale nie mam ochoty Ci się zwierzać na temat tego, kto i co mi narzuca. Bo mi akurat nie chodzi o to jedno święto, o tą jedną procesję. Tak trudno to zauważyć?

Ale ja nie rozumiem, co takiego rażącego napisałam?
ty nic,jednak były tu głosy bardzo rażące,a tobie sie dostało od innych rykoszetem

ja napisałam ogólnie do reszty dziewczyn,ktore obrażały wierzących,a ciebie zacytowałam,ponieważ zadałas pytanie :

Cytat:
"wszystko ma Ci się podobać, masz być szczęśliwy i wciąż uśmiechnięty, bo jak nie, to idź się powiesić"?"
więc,każdy ma prawo być przeciw,ale w kulturalny sposób-to do reszty

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-06-10 o 21:01
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:01   #109
stasiek
Wtajemniczenie

ja też jestem ciekawa kto, komu, gdzie narzuca wiare i poglądy!!! Czym się to narzucanie wiary objawia?
Stary 2009-06-10, 21:02   #110
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jeanne90
No kurde i zostawisz mnie tak w niewiedzy ?
Ksiądz łapanki robi,radio Maryja Ci się samo w nocy włącza czy moze stosy w Twoim mieście płoną?..A wyobraźnia mi się dopiero rozkręca.
Mi to się ostatnio narzucali Jehowi -wziełam dwa razy gazetkę i ich wizyty stały sie wręcz natarczywe.Podziekowałam w dosc specyficzny sposób i mam spokój
Prawda jest taka ze nie wiesz...dziecko o czym mówisz.
O nietolerancji chcesz krzyczec a zioniesz nienawiścią aż zza ramki się wylewa.

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2009-06-10 o 21:03
Stary 2009-06-10, 21:05   #111
Savathus
Raczkowanie

_____

Edytowane przez Savathus
Czas edycji: 2011-03-07 o 19:46
Stary 2009-06-10, 21:07   #112
nenowka152900
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mp.cedra Pokaż wiadomość
Hej, jutro boże ciało, czyli święto niewiadomo czego jak dla mnie... jak co roku moje osiedle zostanie sparaliżowane wielką procesją nie wiadomo po co. zawsze mnie denerwują te tłumy, zablokowane ulice i śpiewy wdzierające się przez okno :/ czy katolicy nie mogli by świętować sobie swoich świąt kameralnie, w kościele tylko zakłócają spokój innym? jaki w ogóle ma sens taka procesja i te całe ołtarze? pokazać że jeszcze żyją? ewangelizować niewiernych? zdecydowanie nieskuteczne. nie rozumiem po co ta szopka, cały kościół w Polsce to jedna wielka szopka, ale o religijności Polaków dużo by mówić...
uważam, że jesteś bardzo ale to bardzo nietolerancyjna. chciałam ci przypomnieć, że żyjemy w wolnym państwie i katolicy mają prawo manifestować swoją wiarę. a co do 'ewangelizacji niewiernych' to przynajmniej byś się zapoznała ze sprawą na którą najeżdżasz ( i to jeszcze dość niekulturalnie). U podstaw wiary leży jej odważne wyznawanie i szerzenie. Nie jestem katoliczką, zmierzam raczej ku ateizmowi ale Twój post mnie oburzył. Jako człowieka, nie katolika.
nenowka152900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:07   #113
201710120930
Konto usunięte

Cytat:
Oj, znam parę osób które by chętnie stosik dla heretyków i czarownic zapaliły...
A ja znam pare osób co by swe teściowe utłukły?
I CO ?

by by by
Stary 2009-06-10, 21:08   #114
panierrka
Zadomowienie

Autorka wątku miała zły dzień albo po prostu negatywne emocje się gromadziły z byle powodu aż poziom złości urósł do absurdalnego poziomu. Lepiej, żeby "ulało" się tutaj niż na męża/dzieci/... .

Cytat:
Napisane przez migdalka Pokaż wiadomość
Nikt nie każe Ci na to patrzeć, ani tego słuchać. I zastanów się zanim kolejny raz napiszesz coś takiego... Poszukaj sobie lepiej forum dla ateistów
Poza tym to wcale nie jest nawracanie ani ewangelizacja. Nie rozumiem czemu czujesz się zmuszana do czegokolwiek.
:co jest:
Z tego, co wiem, to forum nie jest "wyznaniowe". Miło.

Cytat:
Napisane przez Karolla2311 Pokaż wiadomość
Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam...Rozumię dziewczyno, iż jesteś niewierząca, ale zważ na to, iż 99 % ludzi w Polsce są katolikami i tym sposobem chcąc nie chcąc, zalazłaś za skórę tym 99 %...
Chyba jak chcą brać ślub w ładnym kościółku Przypominam, że KK nie uznaje "wierzących niepraktykujących" i nagle wszyscy (a sorry, 99%) czują się katolikami, szczególnie jak oznacza to płynięcie z prądem, byciem w grupie i rzucanie kamieniami albo czym innym [uwaga, małpy rzucają ... jak głosi napis w warszawskim ZOO].

Żeby nie było: szanuję prawdziwych Katolików, którzy po prostu żyją zgodnie z zasadami religii, nie przeszkadzają mi ich procesje, itd (w końcu nie jest to "agresywna" religia).

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
(...)
Ja nie wiem skąd tyle nienawiści do katolików w was. Jakby ktoś napisał podobny tekst o muzułmanach, żydach i obchodzonych przez nich świętach zostałby zaraz zakrzyczany, ale katolików wszyscy obrażają na prawo i lewo, modne to się stało czy jak?
Jak wyżej napisałam, to nie jest agresywna religia, nie grozi za to nikomu kamieniowanie, itd. Druga sprawa to poprawność polityczna, która nakazuje bronic mniejszości. Poza tym, nienawiść to raczej nie jest, po prostu upierdliwe jest to, że ktoś związany z Kościołem próbuje zrobić z Polski państwo wyznaniowe i ciągle są pokazywane "drzwi" osobom o odmiennych poglądach (patrz pierwszy cytat).

Różnica między kibicem a kibolem: kibol to agresywny kibic
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:11   #115
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Gdy w czasie żałoby narodowej onet zaklada czarną szatę to również słychac dramatyczne głosy pokrzywdzonych. Dramat.
Jak tu.

Dla dramaturgii podkreśliłabym moją powyższą wypowiedź emotinką tylko do końca nie potrafię się zdecydowac :

1
2
3
4
5
6
7
8

?
Hm, ja myślę, że ta z załącznika jest najbardziej odpowiednia (zgłosiłam ją do dodania do wizażowych emot )

Ludziom to nigdy nie dogodzi, nawet się burzą, że mogą jutro i pojutrze dłużej pospać (), bo przecież nikt nikogo na siłę za fraki na procesję nie ciągnie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif aaaaaaaaaa.gif (610 Bajtów, 172 załadowań)

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:12   #116
Jeanne90
Zakorzenienie

TmargoT - rozumiem

Ehh, nie będę z Wami dyskutować, drodzy miłosierni katolicy. Wołacie o tolerancję - pozwólcie innym oddychać.

Łajko - życzę Ci, jakże dorosła i dojrzała osobo, byś kiedyś zrozumiała, że różne sytuacje się zdarzają, i to nie zawsze śmieszne. Szkoda, że Twoja wielka dojrzałość nie pozwala Ci zauważyć pewnych rzeczy i jedyne, co potrafisz, to wyśmiać. Przykro mi.

Wyznawajcie sobie, co chcecie, ale pozwólcie innym wyrazić swoje zdanie, nawet jeśli jest niezgodne z Waszym. Jeśli już macie narzucać swoje obyczaje innym - to nie dziwcie się, że znajdą się osoby, którym się to nie podoba.

Przepraszam, jeśli obraziłam czyjekolwiek uczucia religijne. Nie miałam takiego zamiaru.

Do zobaczenia na innych wątkach.
Stary 2009-06-10, 21:14   #117
wenedka
Zakorzenienie

To rozumiem, że Boże Narodzenie też ateistów denerwuje, jak i Wielkanoc?
W Wielką Sobotę też ludzie z koszyczkami paradują, a to przecież takie haniebne jest, jak i dzwony kościelne o 9 rano.

Coś mi się wydaje, że niektórym się nie da dogodzić.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 21:15   #118
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybyś nie zauważyła: to autorka wątku rozpoczęła nagonkę na katolików, a zamiast rozpętywać wojnę (i uciekać, gdy się zaczęło dymić ) mogła skorzystać z google i już by wiedziała co to za święte i dlaczego procesja...

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:16   #119
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Agniesikk, prosze Ciebie, przejdz sie kiedys na jakis mecz, bo nie masz ZADNEGO pojecia o czym piszesz. Na centralnym szczeblu rozgrywek w Polsce (ekstraklasa i obecne 1 i 2 liga) przed wejsciem jest sie przeszukiwanym przez ochrone. Nie mozna wniesc na trybuny plastikowej butelki z woda, a Ty mi o bejsbolach piszesz ? Naprawde, przejdz sie na jakis mecz. Nie znam zadnego przypadku, zeby ktos wniosl na mecz kij bejsbolowy, nie wydaje mi sie, zeby taki byl. Jak juz pisalem, wiekszosc ludzi okreslanych w mediach jako kibole w ogole takich zabawek nie uzywa.

Jak juz pisalem - Twoja opinia jest bazowana na doniesieniach medialnych, ktore sa dalekie od faktow.
Tu się z Wyrakiem zgodzę. Rzeczywiscie w ostatnich latach sytuacja sie poprawila i trudniej jest wnieść cos na mecz. Gdy ja chodzilam na mecze (1996-1998) na Legię to wnosilam bez problemu race. Niech zostanie moja tajemnica, gdzie je ukrywalam;-) Albo mnie w ogole nie przeszukiwano, bo akurat nie mieli kobiety w ochronie, albo pani robila to tak pobieznie, ze nigdy nic nie wyczula.
Poza tym, aby zrobic burde, nie trzeba miec nozy ani bejsboli. Wystarczy powyrywac krzeselka i nimi rzucac.
Oczywiscie zdarzaly sie wypadki, gdy komus cos sie udalo przemycic, wspomne chocby nieszczesny nóż i Dino Baggio;-)

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:21   #120
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Gdybyś nie zauważyła: to autorka wątku rozpoczęła nagonkę na katolików, a zamiast rozpętywać wojnę (i uciekać, gdy się zaczęło dymić ) mogła skorzystać z google i już by wiedziała co to za święte i dlaczego procesja...
Toleruję katolików, nie uważam ich za odmieńców, tak samo jak za odmieńców nie uważam ŚJ czy Żydów. I trochę im wszystkim zazdroszczę - sama chciałabym mieć poczucie, że ktoś nade mną czuwa itd., no ale cóż, nie było mi to dane Brak wiary nie pozwala mi zrozumieć pewnych rzeczy, ale nikogo na siłę na swoją stronę nie przeciągam. Są rzeczy, które mnie konkretnie w katolikach wkurzają: właśnie narzucanie innym swojej wiary ("Jest mi wstyd, że Cię znam, skoro jesteś ateistką"), fałsz ("Jak to?! Nie wierzysz w Boga?! Musisz wierzyć, bo inaczej pójdziesz do piekła" - czy to jest prawdziwa wiara?) i obłuda (tak jak mówiłam - ukrywanie się za maską bogobojności, miłosierdzia) i właśnie to, że jak ktoś zwróci uwagę na to, że coś mu przeszkadza w ich wierze, to są święcie () oburzeni. Mi szczerze mówiąc nie przeszkadzają procesje, ale ten wątek jest świetnym przykładem na to, że ateiści czują się stłamszeni, przymuszani do czegoś. Bądźmy tolerancyjni, niech obowiązuje to w obie strony, nie narzucajmy sobie poglądów.

I że tak powiem: amen

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2009-06-10 o 21:23
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości