![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: boże ciało?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już widzę, jak ludzie się rzucają na muzułmanów z kamieniami, gdy ci chodzą sobie w jeden dzień w roku wkoło bloku i śpiewają ![]() ![]() ![]() Często bierzesz udział w dyskusjach o katolikach i bezwzględnie można zauważyć brak obiektywizmu w twoich wypowiedziach. Zarzucasz to katolikom, a sama widzisz tylko jedną stronę medalu. mp.cedra kolejna nawrócona? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sabbatha - nie trafilas z tym dobrze, jesli tak rzeczywiscie jest. Jak daleko mieszkasz od kosciola?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sory ale nie będę z Tobą dyskutować - nie dojrzałaś do tego. BTW : obraziłaś mnie. jestem katoliczką i nie życzę sobie ironicznych wypowiedzi w stylu " pokazać, że jeszcze żyją" :/
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Twoje zdanie, ale słowo 'katole' brzmi cholernie niekulturalnie.
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że moim zdaniem katolicyzm za mocno zdominował Polskę. Narzuca się ludziom wiarę, poglądy. A jak ktoś się wyłamie, powie, że mu się to nie podoba, to zaraz jest nazywany marudą, poganinem, idiotą. A wiesz co mi się najbardziej nie podoba w katolikach? To, że pozują ludzi lepszych, niż inni, a w rzeczywistości bardzo często są zepsuci. Ateiści i antyteiści nie kryją się pod maską miłosierdzia, bogobojności i uczciwości. Zaraz z braku argumentów zarzucicie mi to, że generalizuję. Nie generalizuję, mówię to, co zaobserwowałam. I stąd wypływa brak obiektywizmu - znam jedno, niezbyt sympatyczne oblicze Kościoła i ludzi do niego należących. Stąd wolę się trzymać od niego z daleka, bo jego fałsz można wyczuć na kilometr.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Gdy w czasie żałoby narodowej onet zaklada czarną szatę to również słychac dramatyczne głosy pokrzywdzonych. Dramat.
Jak tu. Dla dramaturgii podkreśliłabym moją powyższą wypowiedź emotinką tylko do końca nie potrafię się zdecydowac : 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
A mnie śmieszy i jednocześnie zniesmacza nagonka na ludzi, którzy mówią, że coś im się nie podoba, przeszkadza itd. Zaraz lecą różne epitety
![]()
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zauważ,że ja równiez jestem przeciw,jednak mnie nikt nie cytuje,bo moje wypowiedzi nie rażą w niczyje uczucia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ludziom tylko właśnie Tobie? Czasami to mysle przydałoby się pomieszkac co niektórym marudom gdzie indziej. Jak masz myslenie ze nawet procesja do czegos zmusza to wybacz argumentów mi brak.Mnie do niczego-żadna parada!!!-nie zmusza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe i co najciekawsze katolicy domagają się tolerancji, podczas gdy nie tylko nie tolerują ateistów, ale nie tolerują nawet ludzi, którzy mają czelność wyrazić swe niezadowolenie na jakikolwiek temat. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałaś tylko jedną moją wypowiedź? Bo nie wierzę, że nie zrozumiałaś, iż przeszkadza mi to, że inni mają dzień wolny od pracy i wszystko jest pozamykane (nie mówię tu o sklepach bo akurat zakupy można zrobić dzień wcześniej).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz pretensje do ludzi, że wyznają katolicyzm. Czym innym jest zauważać obłudę, a czym innym jest wieczne szykanowanie innych tylko dlatego, że wyznają taką, a nie inną religię - nie zauważając pozytywnych aspektów działalności danej grupy, a ich nie zauważasz. Kryzys religijny nie dotknął tylko Polski, w każdym miejscu na ziemi, gdzie jest duże skupisko danej religii można zauważyć odstępstwa od niej - w Turcji niejednego muzułmanina pijącego piwo, a w Izraelu niejednego żyda jedzącego niekoszerną żywność. Wygoda kłóci się z wytycznymi ze świętych ksiąg. Jeśli duża część społeczeństwa wyznaje wiarę katolicką to wybiera ludzi, którzy kierują się również tymi wartościami - m.in. dlatego w Polsce są oficjalne święta katolickie, a nie np. islamskie. W tej chwili to ty - jak mniemam jako ateistka - robisz to, co zarzucasz katolikom, czyli kreujesz się na osobą lepszą od innych. Ludzie są tylko ludźmi i to jak postępują wynika z ich charakteru, a nie doktryny jaką się podpierają ![]() I tak na marginesie, nie jestem katoliczką i nie wyznaje żadnej innej wiary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja napisałam ogólnie do reszty dziewczyn,ktore obrażały wierzących,a ciebie zacytowałam,ponieważ zadałas pytanie : Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-06-10 o 21:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
ja też jestem ciekawa kto, komu, gdzie narzuca wiare i poglądy!!! Czym się to narzucanie wiary objawia?
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ksiądz łapanki robi,radio Maryja Ci się samo w nocy włącza czy moze stosy w Twoim mieście płoną?..A wyobraźnia mi się dopiero rozkręca. Mi to się ostatnio narzucali Jehowi -wziełam dwa razy gazetkę i ich wizyty stały sie wręcz natarczywe.Podziekowałam w dosc specyficzny sposób ![]() Prawda jest taka ze nie wiesz...dziecko o czym mówisz. O nietolerancji chcesz krzyczec a zioniesz nienawiścią aż zza ramki się wylewa. Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2009-06-10 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Zadomowienie
|
Autorka wątku miała zły dzień albo po prostu negatywne emocje się gromadziły z byle powodu aż poziom złości urósł do absurdalnego poziomu. Lepiej, żeby "ulało" się tutaj niż na męża/dzieci/... .
Cytat:
Z tego, co wiem, to forum nie jest "wyznaniowe". Miło. Cytat:
![]() ![]() Żeby nie było: szanuję prawdziwych Katolików, którzy po prostu żyją zgodnie z zasadami religii, nie przeszkadzają mi ich procesje, itd (w końcu nie jest to "agresywna" religia). Cytat:
Różnica między kibicem a kibolem: kibol to agresywny kibic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ludziom to nigdy nie dogodzi, nawet się burzą, że mogą jutro i pojutrze dłużej pospać ( ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
TmargoT - rozumiem
![]() Ehh, nie będę z Wami dyskutować, drodzy miłosierni katolicy. Wołacie o tolerancję - pozwólcie innym oddychać. Łajko - życzę Ci, jakże dorosła i dojrzała osobo, byś kiedyś zrozumiała, że różne sytuacje się zdarzają, i to nie zawsze śmieszne. Szkoda, że Twoja wielka dojrzałość nie pozwala Ci zauważyć pewnych rzeczy i jedyne, co potrafisz, to wyśmiać. Przykro mi. Wyznawajcie sobie, co chcecie, ale pozwólcie innym wyrazić swoje zdanie, nawet jeśli jest niezgodne z Waszym. Jeśli już macie narzucać swoje obyczaje innym - to nie dziwcie się, że znajdą się osoby, którym się to nie podoba. Przepraszam, jeśli obraziłam czyjekolwiek uczucia religijne. Nie miałam takiego zamiaru. Do zobaczenia na innych wątkach.
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
To rozumiem, że Boże Narodzenie też ateistów denerwuje, jak i Wielkanoc?
W Wielką Sobotę też ludzie z koszyczkami paradują, a to przecież takie haniebne jest, jak i dzwony kościelne o 9 rano. ![]() Coś mi się wydaje, że niektórym się nie da dogodzić.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, aby zrobic burde, nie trzeba miec nozy ani bejsboli. Wystarczy powyrywac krzeselka i nimi rzucac. Oczywiscie zdarzaly sie wypadki, gdy komus cos sie udalo przemycic, wspomne chocby nieszczesny nóż i Dino Baggio;-)
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I że tak powiem: amen ![]()
Edytowane przez Jeanne90 Czas edycji: 2009-06-10 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.