![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Alkohol
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i mamy wyraźne 2 obozy: - ci, którzy piją takie same ilości alkoholu jak TŻ Autorki - dla nich Autorka przesadza - ci, którzy alkoholu na co dzień nie piją/lub nie piją wcale/bądź tylko przy okazjach typu chrzciny, wesele - dla nich ta sytuacja nie jest normalna
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą nie mogę zrozumieć tego "fenomenu" picia dla sponiewierania. 100% abstynentką nie jestem, bo lubię kilka rodzajów drinków (np. Malibu z mlekiem, Wermut z wodą sodową), ale nie wyobrażam sobie jak można stracić kontrolę (tzn. dążyć do tego) nad swoim ciałem, czy też umysłem (nigdy nie byłam nawet lekko "wcięta"). Obrzydza mnie sama myśl o tym.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
A co byście powiedziały, gdyby wasz TŻ oznajmił, że "lubi wypić, bo alkohol pomaga mu wykrystalizować myśli"
![]() ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja bym się nie związała z człowiekiem, który lubi wypić... ale gdyby mojemu TŻ-towi coś odbiło to postawiłabym sprawę jasno. Albo alkohol albo ja. Nie patyczkowałabym się bo po co mieć zniszczone życie z nieodpowiedzialnym człowiekiem, który chce pogrążyć się w nałogu?
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie chodzi właśnie o wyznaczenie sobie sponiewierania jako celu - "dziś się urżnę w trupa". Tego nie rozumiem i nie chcę zrozumieć. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Piwo to piwo - taki sam alkohol, jak wódka. Może być chyba jeszcze bardziej niebezpieczny z tego powodu, że wydaje się być alkoholem 'lżejszym" od wódy dlatego niby mozemy pić go częściej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodziło mi o rodzaj alkoholu, ale o jego ilość. Widocznie źle się wyraziłam.
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednym z kluczowych punktów programu była kąpiel w aromatycznym olejku, świece zapachowe i lampka kalifornijskiego wina różanego. W pierwszym momencie chciałam mu zrobić jego ulubione kakao, ale jakoś mi to nie pasowało do klimatu... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
ja nie wiem czy to nie hipokryzja, ale mam tak, że wódki nie lubię (ani pić ,ani gdy ktoś pije), wina nie lubię (nie lubie zapachu i smaku) i jedyny alkohol który piję to właśnie piwo, mój TZ też pije piwo czasem wino, ale teraz, szczególnie gdy jest tak gorąco pijemy piwko prawie co wieczór, nie widzę w tym nic złego, nie upijamy się, po prostu wypijamy jedno lub półtora i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zagadnienie choroby alkoh jest bardzo interesujące, oczywiście jedynie w teorii ![]() W autobusie usłyszałam ostatnio reklamę strony internetowej wyhamujwporę.pl, zaraz tam wejdę z ciekawości. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2009-08-21 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- A w ogóle skąd wiesz ile on pije jeżeli nie mieszkasz z nim? czy jak przychodzą koledzy do TŻta na wódke to ty jestes tam czy u siebie w domu? czy jak do niego przychodzisz lub on do ciebie to mimo że on wie że nie lubisz jego piwkowania to i tak pije piwo? bo wydaje mi sie, że jeżeli on ma takie podejście, że "ma limit" jakis wyznaczony i stara się nie przeginac pały, że tak powiem ze względu na limit i Ciebie, to cos mi się wydaje że niedługo (jeżeli nie już) będziesz się dowiadywac o połowie tego co panowie wypijają. poza tym jak ktos musi mieć limit na picie to juz jest problem. Człowiek który ma problemy z piciem (nie twierdzę że on ma, ale może mieć) to mistrz manipulacji, odkręci kota ogonem tak, że nie będziesz wiedzieć wreszcie kto ma rację a kto nie, chociaz przed chwilą byłaś pewna swego. Złapiesz go za rekę to ci powie że to nie jego ręka, nie wiem więc czy rozmowy tu dużo dadzą, (tzn możecie pogadać dlaczego on pije oczywiście ale i tak pewnie ściemni) raczej obserwuj go i wyciągaj własne wnioski, bo jeżeli jemu zaczyna sie problem z piciem to zrobi wszystko tak, by pić nadal, a żeby wyglądało że wcale tak nie jest. obserwuj, nie daj się manipulowac, zasięgnij wiedzy na temat sygnałów ostrzegawczych i myśl samodzielnie. nie pomagaj mu pić, postaw jasno warunki-spotykasz się ze mna-nie pijesz, zobacz co wtedy. czy wtedy wasze spotkania nie stana się rzadsze lub krótsze bo TŻ będzie chciał piwko w domu walnąć? bądź twarda i wyciągaj własne wnioski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;13828170]Niektórym waszym Tz to ja współczuję[/QUOTE]
Bez kitu, ja tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A mnie obrzydza pedob... ![]() ---- Odnosnie problemu autorki - na poczatku sam mowilem, ze przesadza, ale teraz sam juz nie wiem. Wychodzi na to, ze odbywa sie to z duza regularnoscia, a to nie jest dobry znak.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Osz ty! Spodziewaj się dziś w nocy nalotu! ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-08-21 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
A ja widzę. W przypadku tych świąt (zakładając ze je obchodzimy). Najlepiej jeszcze przed pasterką w Wigilię wypić tę flaszkę. Nie ma co, święta po polsku.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2009-08-21 o 14:57 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na święta Bożego Narodzenia na ogół się wypijało po kieliszku jakiejś naleweczki, która czekała specjalnie na tę okazję, czy też wina które siostra z Węgier przywiozła, albo likier cytrynowy też skądśtam ze świata... Butelka po likierze wciąż u mnie stoi, bo świetnie się komponuje z pojedynczymi różami.
![]() Nikt się nie upijał, piłam tylko ja, matka i dziadek, ojciec nie może, babka czasami z pół kieliszka, na lepsze trawienie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Ja Święta Bożego Narodzenia również obchodzę, choć teoretycznie nie powinnam, ale to idealny czas na rodzinne spotkanie (i przepiękny klimat polskiej, zimowej wieczerzy
![]() Nie lubię natomiast pijaństwa na polskich weselach. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony.....zawsze słysze cos w stylu " ten i ten zapowiedział sie, że dzis/jutro/ w tym tygodniu wpadnie do mnie", "ten i ten dzwonił do mnie czy będe miał wtedy i wtedy czas". Kurde no.....to też jest wkurzające, bo wg mnie to w wiekszości przez kolegów. Bo niby czemu zawsze to oni przychodza do niego, a nie od do nich? Chociaz w sumie ostatnio coraz częsiej mawia że wypili pół flaszki bo mu cos nie wchodziło i powiedział, ze koniec. Wiec juz sama nie wiem. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Zgadzam sie... CZemu niektórzy muszą wypić do takiego stanu, że ledwo na nogach stoją albo juz własciwie nie stoją? Raz mi ktos opowiadał, ze był na takim weselu ze Pan Młody po północy znikł na 2/3 godzinki bo tak sie spił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się z kolegami też bardzo często spotykam (przeważnie przesiaduję w męskim gronie. Mam tylko jedną koleżankę.), ale nie potrzebujemy alkoholu, by się dobrze bawić. Weź jego towarzystwo "pod lupę". Czy ci koledzy uczą się, pracują? Mają jakieś inne zajęcia? Czy tylko żyją z dnia na dzień, szlajając się po domach kumpli i topiąc nudę we flaszce wódki/butelce piwa? Cytat:
Całe szczęście są na ziemi jeszcze rozsądni ludzie, którzy nie dają się porwać tej...chmmm..."tradycji".
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem ile tak naprawde oni piją.. tylko popatrz na to w ten sposób: raz wpadnie jeden, raz inny. No wiec kady z nic nie wpada co tydzien. A mój TŻ to taka "MAtka Teresa"- koledze trzeba pomóc przecież troche sie odstresowac [ oczywiscie z ironią pisze w tym momencie] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |||
Zakorzenienie
|
Obiecanki macanki
![]() Cytat:
Z przymrozeniem oka - lepiej juz chyba alko, niz smrod ryby z paszczy ![]() Nie wiem Linka, to subiektywne odczucie - u mnie w zyciu sie nie pilo na swieta, ale jakos strasznie to nie brzmi dla mnie. Cytat:
Grabisz sobie, oj grabisz. Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja chyba jakaś "męska" jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;13837522]Pfff, czasem z Tż pijemy codziennie po piwie a czasem tydzień nic i jakoś absolutnie nie czujemy, żebyśmy w alkoholizm popadali
![]() Ja chyba jakaś "męska" jestem ![]() Ech...ja wiem, że napisałaś to w żartobliwej formie, ale zahaczyłaś jednocześnie o pewien stereotyp, a mianowicie stereotyp "męskiego picia". Facetowi wypada wypić, facet nie powinien odmówić browarka, facet nielubiący alkoholu, to wręcz nie facet etc. etc. Oczywiście Reevo nie chcę być odebrała mój post jako odpowiedź na twoją wypowiedź. Po prostu takie skojarzenie mi się nasunęło.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem kolesiów, że lubią pójść na bro ze znajomymi i nigdy do głowy by mi nie przyszło, żeby zabronić to facetowi. Ogólnie wszelkie zakazy, czepianie się jest według mnie nieporozumieniem. Nie lubisz pić? Ok, ale nie czepiaj się innych, że lubią. (nie kieruję tego do Ciebie, tylko do ogółu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;13837727]Po prostu nie odnajduję siebie w babskim towarzystwie, lubię wypić sobie co jakiś czas trochę piw, pośmiać się i miło spędzić czas, dotychczas nie spotkałam żadnych dziewuch, których towarzystwo odpowiadało mi tak jak chłopów.
Rozumiem kolesiów, że lubią pójść na bro ze znajomymi i nigdy do głowy by mi nie przyszło, żeby zabronić to facetowi. Ogólnie wszelkie zakazy, czepianie się jest według mnie nieporozumieniem. Nie lubisz pić? Ok, ale nie czepiaj się innych, że lubią. (nie kieruję tego do Ciebie, tylko do ogółu)[/QUOTE] Ja również przebywam w męskim gronie, ale alkohol pijemy sporadycznie, na większych imprezach. Rozumiem jednak, że znajdą się i tacy, którym smakuje alkohol i lubią go od czasu do czasu popijać. Ważne, żeby znać umiar.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-08-21 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;13837522]Pfff, czasem z Tż pijemy codziennie po piwie a czasem tydzień nic i jakoś absolutnie nie czujemy, żebyśmy w alkoholizm popadali
![]() Ja chyba jakaś "męska" jestem ![]() Ale ani ty ani twój TŻ nie macie rozumiem rodziców alkoholików?No właśnie bo w tym problem,że chłopak autorki ma ojca alkoholika i ja widzę w tym związek,nawet ogromny. A swoją drogą dobrze,że mój TŻ mało pije(przy mnie to już wogóle rzadkość) bo nie zniosłabym tego zapachu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chłopak autorki nie pije nawet codziennie, nie spija się na trupa, także jaki tutaj alkoholizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.