Angel - od początku:) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 13:49   #91
maximaa
Zadomowienie

Dot.: Angel - od początku:)

bardzo ładne te Twoje zawijasy, troche mi przypominają zawijasy I. Malczyk no ale...bardzo mi się podoba Twoj styl w galeriach rozpoznaje Twoje prace od razu
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 14:35   #92
kassia27
Raczkowanie

GG do kassia27

Dziękuję dziewczyny za każde słowo

lwico a może coś z Twoim lutem nie tak? A gdzie go umieszczasz na styku drutów (na górze, na nich) czy w szczelinie między lutowanymi drutami?

maximo ten sposób owijania pasuje mi najbardziej i mimo, że wielu sposobów próbowałam to ten jednak jest mi najwygodniejszy a przy innych strasznie się męczę i wyklinam

Powiem Wam, że jak patrzę za okno to mnie krew zalewa Dziś leje a wczoraj pięknie słońce świeciło. Wkurza mnie, że ta pogoda tak się zmienia i nie można nic zaplanować.

Ponieważ mój synek chwilowo jeszcze śpi (a pewnie zaraz wstanie) wrzucę Wam kilka fotek

1. Z Chalcedonami i perłami Keishi. Srebro prób 930 i 999 (tylko bigle i ogniwka zawsze mam 925).
Podobają mi się nawet te kolczyki Tak się jakoś ładnie układają

2. Długaśne z Topazem i Turkusem. Ni cholery nie umiem ich dobrze obfocić i jakoś takie nie ten mi wyszły Ale fajnie w uszach dyndają (pozwoliłam sobie przymierzyć)

3. Szpiczaste z Kwarcem dymnym i maleńkimi, białymi perełkami naturalnymi
Stary 2010-04-21, 14:39   #93
kassia27
Raczkowanie

GG do kassia27

aaaaa i dzisiejsze jeszcze

Dwubarwne. Ametyst i Prehnit. Lody jagodowe i mięta Berry and mint
Stary 2010-04-21, 14:43   #94
jasperin
Raczkowanie

wszystkie są piękne, a pierwszych kolcach te ślimaczki są takie idealnie równiutkie, że nie mogę się nadziwić, że to się tak w ogóle da zrobić
jasperin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 15:14   #95
ak_pinki
Wtajemniczenie

ohhhh cuuuuuuu-doooooo-wneeeeeee

zapraszam
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 15:36   #96
heurek
Wtajemniczenie

Cudowny wrzut! I które by tu wybrać Pierwsze mają piękną formę i całość jest bardzo estetyczna, a perełki takie malusie, że myślałam że to kuleczki Topazowo- turkusowe to wiadomo, tygryski lubią najbardziej dyndajki Z kwarcem dymnym to takie trochę groźne mi się wydają, jak dla Cruelli np, czy cuś A te ostatnie to już w ogóle... Jak Ty tyle wywijasków tak ładnie na siebie wykładasz? Będę zazdrosna

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 15:36   #97
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Cytat:
Napisane przez jasperin Pokaż wiadomość
wszystkie są piękne, a pierwszych kolcach te ślimaczki są takie idealnie równiutkie, że nie mogę się nadziwić, że to się tak w ogóle da zrobić
No właśnie te równe ślimaczki , no szaleństwo normalnie jakie równiutkie
Ale te szpiczaste a te jagódki z miętą wymiękam normalnie przy tych twoich cudeńkach
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 15:49   #98
Yaollinka
Zadomowienie

Co tu wchodzę, to mi szczęka opada. Niedługo mi wypadnie z zawiasów przez Ciebie. Wszystkie są piękne.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 16:24   #99
monka1123
Rozeznanie

Dla mnie naj naj są te szpiczaste z kwarcem i dwubarwne z ametystem i phrenitem - cudeńka
monka1123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 16:34   #100
Wirella
Rozeznanie

Napisałabym, jak mi się podobają Twoje prace, ale normalnie ręce opadają, a raczej odpadają od klawiatury z zachwytu
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 17:01   #101
lunamin
Zadomowienie

Zachwycające, cudowne, olśniewające!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 17:14   #102
tolinka83
Zadomowienie

Wszystko oszałamiająco piękne ale najbardziej podobają mi się szpiczaste z kwarcem
tolinka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 18:24   #103
gabii86
Rozeznanie

Super wrzucik. Wszystkie tak perfekcyjnie dopracowane i urocze. Dla mnie numerem jeden są szpice
gabii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 19:25   #104
rusa1ka
Zadomowienie

Przepiękny wrzut Ostatnie chyba naj, naj

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 20:15   #105
lwica83
Wtajemniczenie

Kasiu wybrać tutaj u Ciebie jakiegoś faworyta to ciężko... choć gdyby ktoś mnie do muru przycisnął wybrałabym pierwsze z pierwszego wrzutu i te dzisiejsze piękne
co do lutu to różnie próbowałam, zarówno na jak i miedzy, już wiem jaki błąd robiłam (nie wyżarzałam drutu przed wygięciem bazy), a dodatkowo używałam abdeku co podobno bardziej chroni srebro niż nadaje się na lutówkę...
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 17:07   #106
FreeeSpirit
Raczkowanie

Ah - piękne, to mało powiedziane ...! Absolutnie zakochałam się w tych kolczykach: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1271857144
i tym komplecie: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1271245761
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1271245761

Zazdroszczę tworzenia takich śliczności i gratuluję
FreeeSpirit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-22, 20:00   #107
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Te kolczyki sa przepiękne! Niesamowicie mi sie podobają, nie mają za dużo skomplikowanych ozdobników, ale wyglądają bosko, takie morskie. Bardzo mi sie podobają gronka z tymi płaskimi perłowymi wytworami. Oj, chętnie bym takie nosiła
Lubię dyndajce i długie łańcuszki, więc błękitne tez przykuły moja uwagę no i ostatnie wyglądają ciekawie, pomysłowy kształt.
A poza tym jak długo Ci zajmuje taka para?! Bo czytając wnioskuję że masz masę spraw na głowie, maluszka a tu bach, co chwila kolczyki. Ja to jestem straszna ślamazara w tych sprawach i nawet jak się zepnę i skupię to 8 godzin to minium...
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 13:54   #108
witrylow
Raczkowanie

Wszystkie są śliczne ja jestem sroka jeśli chodzi o biżuterię więc wszystkie bym chciała mieć
Pozdrawiam

Stary 2010-04-26, 14:18   #109
piechotka
Zadomowienie

GG do piechotka

O matuniu!!! Jakie piękności

O! te są cuuuuuudneeeee!!!!!

Edytowane przez piechotka
Czas edycji: 2010-04-26 o 14:20
piechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 18:18   #110
kassia27
Raczkowanie

GG do kassia27

Dziewczyny Wy to jesteście jak miód na moje skołatane (dosłownie) serce : cmok:

Wszystkim Wam dziękuję serdecznie

Heurek ja je tak wywijam jakbym miała igłę i nitkę Tylko wcześniej drut 999 muszę jeszcze mocno wyżarzyć żeby był bardziej plastyczny i wtedy to już mogę wywijać nim we wszystkie strony. Z tym, że ja używam grubych drutów bo przeważnie o,9 do zawijasów więc nie jest on aż tak mięciutki po wyżarzeniu jak np 0,7.
Ale to kwestia wprawy ja myślę. Chociaż od dziecka uwielbiałam robić na drutach, wyszywać i kupę innych plastycznych rzeczy więc może gdzieś mi to zostało

Te spiczaste zrobiły na mojej najulubieńszej klientce takie wrażenie, że nawet w nich śpi a Jej szef, który nie zwraca nigdy uwagi na ubiór gapi się na nie jak sroka w kość no więc dumna i blada mogę być z nich hihihihi

lwico ja nie zawsze wyżarzam drut przed zlutowaniem bo zależy jaki kształt chcę uzyskać. Jeśli radzę sobie bez wyżarzenia to tego nie robię. Wiem jednak na pewno, że jak mi się coś nie zlutuje to muszę najpierw umyć ramkę zanim podejdę do kolejnego lutowania. Przeważnie. Ale trochę czasu mi zajęło zanim opanowałam w ogóle podstawy Do tej pory idzie mi jako tako. Jak już kiedyś pisałam chciałabym osiągnąć poziom lutowania Mgypsy ale Ona to chyba ma czarodziejskie dłonie bo ja nie wiem jak to robi, że takie wszystko jest równiutkie, lutu mikro ilości itd.

ggagatko róznie z tym czasem robienia biżuterii u mnie. Czasem zrobię kolczyki w 3h a czasem z 2 dni siedzę nad jakimś projektem. Ale nie bez przerwy oczywiście Raczej z doskoku.
Moja mam pomaga mi przy Oliwierku (bo mieszkamy razem) no ale obowiązkami i tak się dzielimy bo nie mogę Jej wszystkim obarczyć.
Chciałabym mieć więcej czasu na robienie biżuterii żeby co rusz wrzucać do galerii ale Olik jest jeszcze za mały żeby zająć się sobą przez kilka godzin, czyli np. iść na dwór do dzieci. Muszę poczekać na to jeszcze z 4 lata

Teraz robię bransoletkę. Zaczęłam ją w zeszłym tygodniu. Po czym się rozchorowałam nie mając ochoty na robienie czegokolwiek oprócz majaczenia Dziś ją dokończyłam mega zakatarzona ale się spięłam najmocniej jak potrafiłam hehehe.
Jeszcze oksyda, polerka, fotka i finito

A za kilka dni dostanę tyle cudnych kamyczków, soczystych i kolorowych, że mam zamiar duuuuużo kolczyków z nich zrobić. No i szybko Jakiegoś dopalacza sobie muszę zapodać Spłacić te kamyczki będę bowiem musiała hihihihi
Stary 2010-04-26, 20:55   #111
lwica83
Wtajemniczenie

Kasiu zdrówka przede wszystkim życzę!! Twoje rady jak zwykle cenne, mam nadzieję, że będę umiała je wykorzystać w praktyce...
A ile Twój synu ma latek?
Stary 2010-04-26, 21:28   #112
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

To chyba u mnie z tempem pracy coś nie tak, bo ja robię jeden kolczyk minimum 4 godz. a przeważnie ze wszystkim to wychodzi więcej... :/
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 08:20   #113
Agata.za
Raczkowanie

Wszystkie cudowne, ale te pierwsze podbiły moje serce!
Agata.za jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 09:15   #114
kassia27
Raczkowanie

GG do kassia27

Aga (chyba nie mylę imienia ) mój Olik ma 2 latka. Skończy je 7 maja. Jest przeuroczym, małym facecikiem a ja jakoś nad życie w nim zakochana Chciałabym mieć więcej takich borsuczków .... ale ciut się boję kolejnej ciąży więc ... na razie pas i może za rok

Póki co moje dziecię nie rozumie dlaczego ta mama tak siedzi i dłubie jak coś robię przy biżu to kładzie mi się na kolanach albo szepcze "maaaamaaaa" i robi maślane oczy i rób tu coś kobieto jak wyrzuty sumienia mam wielkie jak cholera (za przeproszeniem). Także przerywam, przytulam albo idę z nim gdzieś i potem jak mam chwilkę to siadam. Nie jest to łatwe.
Zresztą same wiecie jak to jest

ggAgatko np ja robię tak, że jak siadam do lutowania to robię sobie kilka ramek na raz mimo, że nie wiem jeszcze co z nich będzie. Potem je wyrównuję, młotkuję, szlifuję i poleruję. Mam zapas i mogę sobie potem robić co mi w duszy gra. Zazwyczaj 1 dzień poświęcam na ramki. Potem jak mam czas to już nie muszę się mordować nad nimi tylko wybieram jaka mi potrzebna i już

Tak jest na prawdę łatwiej i szybciej praca idzie kiedy bazy już robić nie trzeba.
Lutowanie to jest jednak trochę. Potem jeszcze posprzatać po tym całym bajzlu a potem to szlifowanie i polerowanie wrrrrr
Stary 2010-04-27, 10:18   #115
lwica83
Wtajemniczenie

Kasiu imienia nie mylisz... wiem o czym mowa, bo ja swojego co rano szykuję do żłobka (i choć wiem, że chętnie do niego idzie, to mi serce pęka) do tego wszedł właśnie w etap buntu dwulatka... a ja zamiast ostatnio cokolwiek wieczorem podłubać to pilnuję, żeby z łóżeczka nie wyskoczył/wypadł... bo temperament niestety ma po mamusi choleryczce
a ja niestety na polutowanie tylu baz nie mogę sobie pozwolić... bo przeważnie takie, które leżą... leżą i leżą i natchnienia na nie nie mam... bo wstępny pomysł okazał się nie do zrealizowania...
koniec narzekania, lece do pracy...
Stary 2010-04-27, 10:25   #116
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lwica83 Pokaż wiadomość
żeby z łóżeczka nie wyskoczył/wypadł... bo temperament niestety ma po mamusi choleryczce
Eeeee tak kochana...pozwól mu działać
Mój starszak odkąd skończył roczek wyłaził górą z łóżeczka ...musiałąbym go chyba przywiązać.....no ale mój jest jakiś nadaktywny i "zbyt" sprawny ruchowo

Co to ja miałam....Kasieńka.....te szpiczaste z kwarcem dymny sa przeboskie i ostatnie tez niesamowicie interesujące....Ty wiesz ze dla mnie jestes mistrzynia (i pewnie nie tylko dla mnie)...pniesz się w górę w oszałamiającym tempie
Stary 2010-04-27, 15:33   #117
dagus_gd
Zakorzenienie

GG do dagus_gd

A ja się zastanawiałam gdzie ka-ko zniknęła bo biżutki śliczne były i było co podziwiać. Tymczasem widzę że wcale nie próżnowała. Z całego wąteczka wybrałam sobie faworytów
TE
i TE dużo oliwinków - ogólnie gronka i super wywijaski. TE boski kamyk i kolor i kształt a w otoczeniu tych wywijasków no i ostatnie cudo - takie z pazurem i eleganckie. w ogóle zazdroszczę wam tej umiejetności oksydowania wszystko tak ładnie dopolerowane
blog

niewędraś: 1. Joanwi 4. Kamyk 5 Glinka121 6 bila 7 10 hoe

preferencje
dagus_gd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 18:41   #118
Aillil
Rozeznanie

Przekopałam cały Twój wąteczek, chociaż Twoje prace są mi doskonale znane z galerii Cudeńka tworzysz
Aillil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 10:51   #119
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Nie wiem, co mądrego mogłabym dodać, poza tym, że prace naprawdę piękne
Stary 2010-05-05, 16:26   #120
witrylow
Raczkowanie

Piękne , piekne i co więcej mogę powiedzieć
witrylow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości