![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Angel - od początku:)
bardzo ładne te Twoje zawijasy, troche mi przypominają zawijasy I. Malczyk
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za każde słowo
![]() ![]() lwico a może coś z Twoim lutem nie tak? A gdzie go umieszczasz na styku drutów (na górze, na nich) czy w szczelinie między lutowanymi drutami? maximo ten sposób owijania pasuje mi najbardziej i mimo, że wielu sposobów próbowałam to ten jednak jest mi najwygodniejszy a przy innych strasznie się męczę i wyklinam ![]() Powiem Wam, że jak patrzę za okno to mnie krew zalewa ![]() Ponieważ mój synek chwilowo jeszcze śpi (a pewnie zaraz wstanie) wrzucę Wam kilka fotek ![]() 1. Z Chalcedonami i perłami Keishi. Srebro prób 930 i 999 (tylko bigle i ogniwka zawsze mam 925). Podobają mi się nawet te kolczyki ![]() ![]() 2. Długaśne z Topazem i Turkusem. Ni cholery nie umiem ich dobrze obfocić i jakoś takie nie ten mi wyszły ![]() ![]() 3. Szpiczaste z Kwarcem dymnym i maleńkimi, białymi perełkami naturalnymi ![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
aaaaa i dzisiejsze jeszcze
![]() Dwubarwne. Ametyst i Prehnit. Lody jagodowe i mięta ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
ohhhh cuuuuuuu-doooooo-wneeeeeee
![]()
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Cudowny wrzut! I które by tu wybrać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale te szpiczaste ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Co tu wchodzę, to mi szczęka opada. Niedługo mi wypadnie z zawiasów przez Ciebie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Dla mnie naj naj są te szpiczaste z kwarcem i dwubarwne z ametystem i phrenitem - cudeńka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Napisałabym, jak mi się podobają Twoje prace, ale normalnie ręce opadają, a raczej odpadają od klawiatury z zachwytu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Zachwycające, cudowne, olśniewające!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Wszystko oszałamiająco piękne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Super wrzucik. Wszystkie tak perfekcyjnie dopracowane i urocze. Dla mnie numerem jeden są szpice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Przepiękny wrzut
![]() ![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu wybrać tutaj u Ciebie jakiegoś faworyta to ciężko... choć gdyby ktoś mnie do muru przycisnął wybrałabym pierwsze z pierwszego wrzutu i te dzisiejsze
![]() ![]() co do lutu to różnie próbowałam, zarówno na jak i miedzy, już wiem jaki błąd robiłam (nie wyżarzałam drutu przed wygięciem bazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ah - piękne, to mało powiedziane ...!
![]() ![]() ![]() i tym komplecie: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1271245761 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1271245761 ![]() Zazdroszczę tworzenia takich śliczności i gratuluję ![]() ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Te kolczyki sa przepiękne! Niesamowicie mi sie podobają, nie mają za dużo skomplikowanych ozdobników, ale wyglądają bosko, takie morskie. Bardzo mi sie podobają gronka z tymi płaskimi perłowymi wytworami. Oj, chętnie bym takie nosiła
![]() Lubię dyndajce i długie łańcuszki, więc błękitne tez przykuły moja uwagę ![]() A poza tym jak długo Ci zajmuje taka para?! Bo czytając wnioskuję że masz masę spraw na głowie, maluszka a tu bach, co chwila kolczyki. Ja to jestem straszna ślamazara w tych sprawach i nawet jak się zepnę i skupię to 8 godzin to minium...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wy to jesteście jak miód na moje skołatane (dosłownie) serce
![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim Wam dziękuję serdecznie ![]() ![]() ![]() ![]() Heurek ja je tak wywijam jakbym miała igłę i nitkę ![]() Ale to kwestia wprawy ja myślę. Chociaż od dziecka uwielbiałam robić na drutach, wyszywać i kupę innych plastycznych rzeczy więc może gdzieś mi to zostało ![]() Te spiczaste zrobiły na mojej najulubieńszej klientce takie wrażenie, że nawet w nich śpi ![]() ![]() ![]() lwico ja nie zawsze wyżarzam drut przed zlutowaniem bo zależy jaki kształt chcę uzyskać. Jeśli radzę sobie bez wyżarzenia to tego nie robię. Wiem jednak na pewno, że jak mi się coś nie zlutuje to muszę najpierw umyć ramkę zanim podejdę do kolejnego lutowania. Przeważnie. Ale trochę czasu mi zajęło zanim opanowałam w ogóle podstawy ![]() ggagatko róznie z tym czasem robienia biżuterii u mnie. Czasem zrobię kolczyki w 3h a czasem z 2 dni siedzę nad jakimś projektem. Ale nie bez przerwy oczywiście ![]() Moja mam pomaga mi przy Oliwierku (bo mieszkamy razem) no ale obowiązkami i tak się dzielimy bo nie mogę Jej wszystkim obarczyć. Chciałabym mieć więcej czasu na robienie biżuterii żeby co rusz wrzucać do galerii ale Olik jest jeszcze za mały żeby zająć się sobą przez kilka godzin, czyli np. iść na dwór do dzieci. Muszę poczekać na to jeszcze z 4 lata ![]() Teraz robię bransoletkę. Zaczęłam ją w zeszłym tygodniu. Po czym się rozchorowałam nie mając ochoty na robienie czegokolwiek oprócz majaczenia ![]() Jeszcze oksyda, polerka, fotka i finito ![]() A za kilka dni dostanę tyle cudnych kamyczków, soczystych i kolorowych, że mam zamiar duuuuużo kolczyków z nich zrobić. No i szybko ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu zdrówka przede wszystkim życzę!! Twoje rady jak zwykle cenne, mam nadzieję, że będę umiała je wykorzystać w praktyce...
A ile Twój synu ma latek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
To chyba u mnie z tempem pracy coś nie tak, bo ja robię jeden kolczyk minimum 4 godz. a przeważnie ze wszystkim to wychodzi więcej... :/
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Wszystkie cudowne, ale te pierwsze podbiły moje serce!
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Aga (chyba nie mylę imienia
![]() ![]() ![]() Póki co moje dziecię nie rozumie dlaczego ta mama tak siedzi i dłubie ![]() ![]() Zresztą same wiecie jak to jest ![]() ggAgatko np ja robię tak, że jak siadam do lutowania to robię sobie kilka ramek na raz mimo, że nie wiem jeszcze co z nich będzie. Potem je wyrównuję, młotkuję, szlifuję i poleruję. Mam zapas i mogę sobie potem robić co mi w duszy gra. Zazwyczaj 1 dzień poświęcam na ramki. Potem jak mam czas to już nie muszę się mordować nad nimi tylko wybieram jaka mi potrzebna i już ![]() Tak jest na prawdę łatwiej i szybciej praca idzie kiedy bazy już robić nie trzeba. Lutowanie to jest jednak trochę. Potem jeszcze posprzatać po tym całym bajzlu a potem to szlifowanie i polerowanie wrrrrr
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu imienia nie mylisz... wiem o czym mowa, bo ja swojego co rano szykuję do żłobka (i choć wiem, że chętnie do niego idzie, to mi serce pęka) do tego wszedł właśnie w etap buntu dwulatka... a ja zamiast ostatnio cokolwiek wieczorem podłubać to pilnuję, żeby z łóżeczka nie wyskoczył/wypadł... bo temperament niestety ma po mamusi choleryczce
![]() a ja niestety na polutowanie tylu baz nie mogę sobie pozwolić... bo przeważnie takie, które leżą... leżą i leżą i natchnienia na nie nie mam... bo wstępny pomysł okazał się nie do zrealizowania... koniec narzekania, lece do pracy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój starszak odkąd skończył roczek wyłaził górą z łóżeczka ![]() ![]() Co to ja miałam....Kasieńka.....te szpiczaste z kwarcem dymny sa przeboskie i ostatnie tez niesamowicie interesujące....Ty wiesz ze dla mnie jestes mistrzynia (i pewnie nie tylko dla mnie)...pniesz się w górę w oszałamiającym tempie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiałam gdzie ka-ko zniknęła bo biżutki śliczne były i było co podziwiać. Tymczasem widzę że wcale nie próżnowała. Z całego wąteczka wybrałam sobie faworytów
![]() TE i TE dużo oliwinków - ogólnie gronka i super wywijaski ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Przekopałam cały Twój wąteczek, chociaż Twoje prace są mi doskonale znane z galerii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, co mądrego mogłabym dodać, poza tym, że prace naprawdę piękne
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Piękne , piekne i co więcej mogę powiedzieć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.