![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: poprawa włosów po olejowaniu?
ja myje włosy co 2-3 dni, ale nie za każdym razem nakładałam olej ![]() przez pewien czas w ogóle nie nakładałam oleju i moje włosy się puszyły intensywnie zaczęłam je olejować pół roku temu- olejem z pestek winogron wcześniej traktowałam je olejem rycynowym i oliwą z oliwek, ale różnie bywało ze systematycznością
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a próbowałyście (a propos metody OMO) nałożyć oleje na kilka godzin, potem WaX na pół godziny ( w końcu ma sporo SLSów) i po prostu spłukać zamiast szamponu a potem nałożyc odżywkę?
Ja dzis spróbuję, może się olejki zmyją, bo Wax robi mi straszny siennik na głowie.
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na razie początkująca, jeslichodzi o oleje, no ale jestem wlaścicielka cienkich włosów, więc musze bardzo uważać, aby ich nie przekarmić. Poza tym im skromniejsza pielęgnacja, tym lepsza. Do tej pory używałam tylko olejku rycynowego zmieszanego z naftą, a teraz testuje oliwe z oliwek. Czy efekt jest? Raczej tak, aczkolwiek podejrzewam, żę musialabym być bardziej systematyczna.
![]() |
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://zdrowie.helfy.pl/2008/08/krol...swoim-rodzaju/ Awokado bardzo dobrze nawilża ale poza tym nie ma takich właściwości jak kokos. Sama planuję zakup oleju z awokado. Gdyby były chętne osoby (planuję zakup przez allegro), szczególnie z Krakowa to możemy kupić wspólnie.Można mnie spotkać/ zaczepić na wątku regionalnym spotkania wizażanek Kraków tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19081661 ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
A i tak myję włosy co 2 dni więc ewentualnie lekkie obciążenie mi nie przeszkadza. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Ja np. używam oleju kokosowego przed myciem (nawilża, natłuszcza) a potem zmywam olej szamponem, po tym robię maskę Kallos al latte (odbudowa ale i przesuszanie, proteiny wysuszają więc nie można ich za często) albo inna odżywka/maska na pół godziny albo dłużej i potem spłukanie maski/odżywki i to moim włosom służy. Kompletne OMO z olejem może chyba obciążąć ale oleje i maski/odżywki chyba się nie wykluczają. Przynajmniej u mnie się sprawdza. Więc podejrzewam,że olej kokos,awokado, migdał czyli nawilżające np.z waxem latte (proteiny) czy waxem richards&appelby (lawsonia) powinny się dobrze komponować. No chyba,ze stosujesz inny olej i inny wax. Olej z Amla czy z dodatkiem henny może wysuszać.Podobnie rycynowy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Istnieja także proteiny hydrolizowane, których cząsteczki sa mniejsze, dzięki czemu moga wniknąc do nętrza włosa. Należy do nich choćby keratyna hydrolizowana. Przed użyciem olejów warto tez zastanowić sie, jak bardzo porowate są włosy. Skutkiem tego nie wszyscy tak samo reagują na okreslone oleje. Polecam artykuł poświęcony porowatości na forum dla zakręconych - miejsce nieprzypadkowe - kręconowłose maja głownie problem z wysoka porowatością włosa.
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
|
Cytat:
Uważam po prostu, że to nie takie proste stwierdzić: "proteiny wysuszają". Po prostu skutkiem swojej wielkości działają różnie. Dlatego trzeba na nie uważać.
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
przyłaczam sie do was! od dziś zaczynam olejowanie włosów, własnie mam na głowie mieszanke migdalowego i słonecznikowego
![]() ooo, cześć Kropcia ![]() czy ktoras z was zauwazyla poprawe w kondycji wlosow, tz. stały sie mocniejsze, gesciejsze i przestały wypadac??
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja miałam kilka podejść do olejowania i dopiero za 3-4 się przekonałam. Może niezbyt fortunnie zaczęłam bo od rycyny, ale pierwsze użycia to była dramat. Włosy były beznadziejne, dużo ich wypadało, plątały się. Dała sobie spokój i tak kilka razy.
Ale ostatnio poczytałam forum i się uparłam. Na efekt długo czekałam bo z miesiąc regularnego owijania głowy na noc przed każdym myciem. Teraz zamierzam wypróbować olej kokosowy. A silikony. Też ich używam czasem, bo chyba mimo wszystko też służą moim włosom i jakoś się nie gryzą z olejami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
od lutego bodajże używam oleju kokosowego, nakładam na końcówki (cienkie, delikatne, rzadkie włosy) na noc i rano zmywam i nie widzę absolutnie żadnego efektu i właściwie to się zawiodłam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie zawsze kokos to strzał w 10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ktos jeszcze nie zauważyl poprawy po o.kokosowym ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Olej kokosowy jest dobry jako baza. jeśli masz bardzo suche i zniszczone włosy, to olej ci pomoże, ale jak włoski dojdą już do jako takiej formy, to potem nie ma większej poprawy. Ja łączę go z proszkami indyjskimi albo używam jako balsam do ciała. Pomagał mi jakiś czas ale już nie działa.
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
no wiec, za mną dwa podejścia... pierwsze na oliwce Hipp (słonecznik + sezam), oraz drugie na oleju rycynowym, oba zdecydowanie inne i różne w odczuciu, po rycynowym włosy były mieciutkie i błyszczace, ale w aplikacji tragedia (za gesty i tepy zeby go wmasowac w skore głowy)... za to po hippku, byly grubsze i mocniejsze, nakładanie łatwiejsze, wlosy ładnie i rownomiernie pokryte...
nie wiem co lepsze, na to trzeba czasu. kupiłam sobie olej lniany z dodatkiem skrzypu, przeznaczony do picia (łykam go), ale chyba sprobuje tez na włosy ![]() jak na złosc oleju kokosowego nie dostalam, a kiedys widzialam... ale tak to jest jak cos konkretnego sie szuka ![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
O dżizas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Blond Wenus Czas edycji: 2011-02-26 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
|
No widzisz - każdy jest inny. Jedni mogą żyć bez słodyczy, inni nie. Poziom cukru nie zależy jednak wyłącznie od spożywania słodkości.
Podobnie jedni preferują mycie odżywką, inni wolą szampony. Podobnie jak szampony wiele odzywek zawiera antystatyki, które sprawiają, że brud jest zmywany. Cóż - więcej podczas takiego mycia zjawisk fizycznych niż chemicznych i więcej pracy niż przy szamponie z siarczanem, ale to też kwestia przyzwyczajeń. Spróbuj, będziesz mieć szansę wyrobić sobie opinię. To, co nieznane nie zawsze jest złe. Rzeczywiście wiele osób z wizażu rewelacyjnie sobie radzi bez reklamowanych "cudów". Podobnie - łyżka soku aloesowego dolana do odżywki to też nie rewolucja, a wielokrotnie polecany sposób. Aloes rewelacyjnie działa na włosy (i nie tylko). Spróbuj naszych sposobów - włosom się spodoba.
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szmponu 2 w 1 to juz na pewno zadna z nas nie dotknie. Polecam nasze sposoby ![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
|
A próbowałaś pilingów skalpu? Wystarczy łyżka brązowego cukru do myjącej odżywki. Ja dodałam trzcinowy i odstawiłam mieszankę zamiast od razu zużyć... Rozpuścił się
![]() ![]() ![]() A żeby nie robić OT - zastosowałam wczoraj masło shea przed myciem i zmyło się odżywką ![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
tak, delikatnie przyciemnia
jeżeli chcesz przyciemnienia bez dużej ingerencji polecam również maskę mariona ( są różne do rudych, blond i brązów) ja używałam do brązu i kolor był ładnie ożywiony. Lub szampon i maskę jednorazową natur vital też daje ładne ożywienie koloru ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2011-02-28 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#116 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() Dlatego moja ostatnia nadzieja w jakimś oleju ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
|
Zacznij od rycynowego lub zwykłej oliwy z oliwek.
Bardzo dobrze wchłania się olej kokosowy. Świetny dla włosów jest też olej jojoba i olej ze słodkich migdałów. Olejowanie to długotrwały proces, ale warto robić je regularnie, sprawdzając oleje, który z nich najlepiej działa. Każdy jest inny i niekoniecznie wszystkim służy to samo. Końcówki ulegają największym zniszczeniom, ponieważ narażone są na uszkodzenia mechaniczne. Poza tym są najstarszą częścią włosa. Olejowanie na pewno pomoże Ci zabezpieczyć je przed uszkodzeniami. Jaką masz tę keratynę w płynie? Możesz podac link (najlepiej do składu)? Spodziewam się, ze wysuszyłaś skalp, a nie dostałaś łupieżu (ale by sieę upewnić musze znac skład).
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Ta keratyna w sprayu to BASLER Topcare Proffesional keratin flussig haarkur, zamówiłam ją na allegro. I używałam jej tak jak w instrukcji czyli : "po umyciu włosów osuszyć, spryskać keratyną i delikatnie wmasować we włosy, podgrzać lekko suszarką bądź prostować prostownicą aby aktywne składniki mogły lepiej wniknąć w głąb włosa"
wklejam linka: http://allegro.pl/basler-ciekla-kera...495176100.html Najwięcej dobrych opinii czytałam o olejku kokosowym więc chyba najpierw na niego się skuszę ![]() ![]() Edytowane przez asiiia101 Czas edycji: 2011-03-07 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vatika to nazwa olejku na bazie oleju kokosowego z ziołami, nie firma. A olej rycynowy można kupić w chyba każdej aptece, bo on jest również do użytku wewnętrznego, na zaparcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.