![]() |
#91 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 413
|
Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"
ja sama mam 182 wzrostu i rozmiar 42 wiêc juz jestem uznawana za plus size. najbardziej mnie zawsze dobija³y sklepy z wywieszkami "odzie¿ dla puszystych od rozmiaru 42" ;|
ja aktualnie siê wziê³am za to jak wygl±dam, i wcale nie dla faceta, bo nie posiadam, tylko dla siebie. no, a tekst, ¿e szczup³a czy chuda dziewczyna nie mo¿e mieæ biustu to...mam kumpele, która jest chuda jak patyk a cycki to ma takie, ze looo.. mi by sie takie przyda³y, bo patrzac z drugiej strony ja ze swoj± wag± powinnam byæ niewiadomo jaka cycata, a wcale nie jestem ;/ t³uszcz mi wchodzi w biodra a nie w biust niestety ;/ dla mnie niech na wybiegach dobra chodz± dziewczyny bardzo szczup³e, ale niech nie bêdzie im widaæ wszystkich ko¶ci. w koñcu one pe³ni± role wieszaka ![]() ale na sesjach chêtnie bym popatrzy³a na normalne dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
Niby oczywiste, a jednak wci±¿ pokutuje taki dziwny podzia³ jak w przypadku rozmiarów biustonoszy (czyli np. twierdzenie, i¿ miska D = olbrzymi cyc - bez uwzglêdnienia ró¿nicy obwodów i kszta³tu piersi). Zeskanujê sobie nogê ![]() Przepraszam za ma³o sk³adn± wypowied¼, ale mam rêce pe³ne roboty i piszê z doskoku. ![]()
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 732
|
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam baæ siê wyj¶æ na ulicê, poniewa¿ ja - 40/42, o prawid³owym BMI, nie wygl±dam rewelacyjnie szczup³o choæ æwiczê, mam fa³dki... Ju¿ widzê wzrok szczup³ych, b±d¼ chudych kobiet... "ale t³u¶cioch".
Nie daj Bo¿e, abym co¶ jeszcze jad³a na mie¶cie... wtedy gdyby wzrok móg³ zabiæ, ju¿ bym nie ¿y³a. Szanowne szczup³e/chude Panie, powtórzê - cellulit i rozstêpy nie wi±¿± siê jedynie z byciem hipopotamic±! Co widaæ na pla¿y, choæ wy twierdzicie, i¿ jest inaczej. ![]() ![]() Poza tym, skoro gusta s± ró¿ne, to czemu¿ niby w prasie powinny byæ ukazywane oblicza szczup³ych modelek? ¦wiat nie jest tylko czarny i bia³y. Czy w zwi±zku z tym, ¿e kto¶ wa¿y wiêcej nale¿y go spo³ecznie napiêtnowaæ i karaæ brakiem mo¿liwo¶ci wyboru stroju? stylu? No bez przesady! To mo¿e od razu uszyjmy ubrania z worka po ziemniakach, bêdzie pro¶ciej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 827
|
poniewa¿ w naszej kulturze piêkno jest szczup³e, piêkno jest g³adkie, piêkno jest m³ode.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 912
|
Ja uwa¿am ¿e faktycznie by³o kilka przypadków lansowania kobiet które s± naprawdê oty³e ale my¶lê ¿e to raczej taka skrajna forma sprzeciwu, w±tpiê by to siê przyjê³o...
mój idea³ kobiecego cia³a to co¶ na wzór Jennifer Lopez (cudowne cia³o!) czy Kim K. (ale szkoda ¿e teraz tak schud³a :P ) po prostu ma co¶ co j± wyró¿nia a nie razi, dla mnie idea³y s± nudne (tz. super idealne proporcje) jakie¶ takie bezbarwne...
![]() |
#97 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 711
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jw. Jeste¶ pierwsz± osob± w tym w±tku, która co¶ takiego sugeruje. Typowe urojenia prze¶ladowcze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
No w³a¶nie musisz chyba czytaæ uwa¿nie, krytyka dos³ownie "fa³d t³uszczu" by³a. Obrona wystaj±cych ko¶ci równie¿ by³a
![]() Nie napisa³am te¿, ¿e hipopotamy nie maj± cellulitu, b±d¼ te¿ tego nie zasugerowa³am, a wrêcz odwrotnie, ¿e NIE tylko hipopotamy! czytamy uwa¿nie. Je¿eli s± na ¶wiecie ludzie o ró¿nej sylwetce, to czemu tego nie pokazywaæ? Od razu uwa¿aæ, ¿e jest lans "t³u¶ciochów". Po prostu, moda nie jest przeznaczona jedynie dla idealnej figury. To mia³am na my¶li ![]() PS co do tego cellulitu, znam osoby du¿o wiêksze bez cellulitu i du¿o mniejsze z takowym. Je¿eli masz pewne predyspozycje to czêsto nie uchronisz siê od tego. Nie jest on wynikiem jedynie nadmiaru t³uszczu! PS 2 ![]() Nie tylko ja piszê o trudno¶ciach z dobraniem fajnego stroju, gdy ju¿ masz wiêcej kg i nie tylko ja twierdzê, ¿e to s± najczê¶ciej worki. I na koniec ![]() Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2010-02-14 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 607
|
Cytat:
pracujê z ludzkim cia³em od siedmiu lat-widzia³am tysi±ce kobiecych cia³-i stwierdzam jedno -przez te siedem lat widzia³am tylko jedn± kobietê "idealn±" -o nienagannej sylwetce,nienagannej skórze,piêknych w³osach-ot taka klasyka piêkna i to bez photoshopa ![]() mogê ¶mia³o napisac ¿e 99% ma defekty skórne-jak nie cellulit to rozstêpy,jak nie rozstêpy to przebarwienia(np.po nadmiernym opalaniu)-z tym,¿e dotyka to ka¿dego "kszta³tu kobiety"-równie¿ wysportowane kobietki maj± owe problemy (bo takowe cia³a te¿ znam)
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
¿adna nowo¶æ jak dla mnie ;]
![]() |
#102 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O tym jest ten w±tek, nie o krucjacie przeciwko fa³dkom.
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 847
|
BajaderkowaBabo, pomyli³a¶ w±tki. Nikt tutaj nie piêtnuje puszystych. Nikt tu nie pisa³ te¿, ¿e szczup³e nie maj± cellulitu. Nie wiem, gdzie to wyczyta³a¶. Chodzi o popadanie ze skrajno¶ci w skrajno¶æ. Odpowiedzi± na wychudzone modelki sta³y siê modelki z nadwag±. A pomiêdzy jednym a drugim jest jeszcze zdrowa przestrzeñ kobiet z wag± prawid³ow±.
Poza tym sama napisa³a¶, ¿e masz BMI w normie. Wiêc o co Ci tak naprawdê chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 8 516
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 602
|
Cytat:
Dok³adnie tak ![]() Beth Ditto rzuci³am dla przyk³adu ;-) Ja uwa¿am ,¿e owszem powinno siê pokazywaæ wszystkie wzorce kobieco¶ci.I chcia³abym aby zaczêto promowaæ grupê ¶rodkow± (czyli kobiety o wadze "w normie" ) My¶lê,¿e tego jest za ma³o. Na ulicy jest du¿o kobiet ,które nie s± ani przera¼liwie chude(jak modelki) ani bardzo grube. A jednak owe kobiety nie s± z siebie zadowolone... My¶lê,¿e gdyby by³o wiêcej kampanii reklamowej z takimi kobietami to by³oby lepiej... Jasne photoshop te¿ wchodzi³by w grê (bo dlaczego nie-skoro na chudych paniach siê stosuje i na tych bardzo grubych równie¿). A tak w sumie (wed³ug mnie) robi siê ma³a paranoja...albo chude/albo grube. A gdzie norma? Ja wiem ,¿e kampanii z gubszymi paniami nie jest jako¶ bardzo du¿o ...Ale z tymi wnormie nie ma prawie w cale(no poza DOVE).
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 749
|
Cytat:
![]() Wiêkszo¶æ raczej sugeruje, ¿e w gazetach czy telewizji powinny wspó³istnieæ ró¿ne po¶rednie kszta³ty kobiece, o ró¿nych rozmiarach...ale nie oty³e i nie nadmiernie wychudzone, bo to niezdrowe. Nikt nie urz±dza³ linczu nad fa³dkami ani cellulitem - te¿ widzia³am osoby szczup³e z cellulitem, jak i kobiety przy ko¶ci bez cellulitu. Choæby mam przyk³ad mojej mamy, która maj±c rozmiar 48 (!) cellulitu ma jak±¶ znikom± ilo¶æ (mimo, ¿e zmuszenie j± do uprawiania sportu graniczy z cudem) - w du¿ej mierze ta dolegliwo¶æ jednak wywo³uj± predyspozycje genetyczne. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
Cytat:
![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 295
|
Zgadzam siê z wiêkszo¶ci± opinii. A pani przytoczona przez Kirê87 na pocz±tku w±tku, ta blondi, ¿e niby plus-size to Whitney z ANTM. Nosi³a amerykañsk± 10, to jest chyba 40 przy wzro¶cie 180co¶tam, wiêc ¿adn± miar± plus size byæ nie mog³a. Ale parê ³zawych odcinków jak u dizajnerów nie mog³a w nic wej¶æ by³o, no i wygra³a. Niez³a sucz z niej by³a, okropna baba
![]() Ale to taki offtop, Co do tematu, sama uwa¿am siê za wiêksz±, chocia¿ rozmiary wahaj± mi siê od 34 do 38, ale patrz±c na te wszystkie chude baby albo te lekko zapuszczone i wyg³adzone psem baby, czujê siê nie na miejscu. W dodatku mam 160 cm wzrostu, no tragedia. Podobaj± mi siê kobiece kobiety - wiem, ¿e to mo¿e byæ obra¼liwe dla wyj±tkowo szczup³ych pañ, nie to mam na celu. Najpiêkniejsze dla mnie s± Skarlety i inne Bij±se, cyc, dupa, noga stosunkowo d³uga i urocze 160cm - takie lepsze ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 431
|
![]() Cytat:
Na takiej samej zasadzie - s± ludzie co jedz± robaki albo padlinê, tacy co jedz± fast foody i tacy co wcale nie jedz±, bo przymieraj± g³odem, ale w gazecie o dietach nie piszemy o takim stanie rzeczy, tylko o tym, co przeciêtny cz³owiek powinien je¶æ aby byæ zdrowym.
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 827
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.