![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 451
|
Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"
Cytat:
Mo¿e dla ciebie, kobieta, która ma bujne piersi/pupê wcale nie ma masywniejszej góry/do³u - masywniejszej w sensie grubszej. Ma bardziej kobiec± sylwetkê. Ale nie bardziej puszyst±. Nogi i brzuch to tylko przyk³ad. A je¿eli uwa¿asz za ¶mieszne - ka¿dy mo¿e odbieraæ ró¿ne sformu³owania inaczej, ale co w tym ¶miesznego? Wyt³umacz, proszê, bo nie rozumiem, a chcia³abym wiedzieæ, jaki jest twój punkt widzenia. Osoba z du¿ym biustem, ale szczup³ymi nogami, p³askim brzuchem itp. jest dla ciebie puszysta? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 268
|
Cytat:
![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
nabija na KOPIÊ kopistów.
okrutnica jaka¶... |
w/g mnie te¿ s± niez³e
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 451
|
Te¿ uwa¿am, ¿e akurat modelki VS maj± ¶wietne figury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 566
|
Nie podobaj± mi siê du¿e kobiety tak jak nie podobaj± mi siê wychodzone kobiety.
Z dwojga z³ego wolê wystaj±ce ko¶ci biodrowe ni¿ ramiona szeroko¶ci moich ud. Bojê siê, ¿e moda "plus size" promuje po prostu bycie grubym, leniwym babsztylem. ¯e to kolejne k³amstwo bo dziwne, wiêksze modelki nie maj± podbródków piêciu ani galarety na udach a w rzeczywisto¶ci - maj± te rzeczy na pewno. Nie podoba mi siê pomys³, ¿e ka¿dej leniwej nastolatce wpieprzaj±cej chipsy a potem babie po ci±zy, która nie ma ochoty zapisac siê na fitness i zwala "zrujnowan± figurê" na dzieciaka, ¿e jest w kanonie piêkna. Mo¿emy gloryfikowac zmarszczki, cellulit i rozstêpy ale to trochê ¶ciema. Akceptujmy je ale starajmy siê o siebie dbac po prostu. Nie wierzê, ¿e te wszystkie grube laski uprawiaj± regularnie sport i jedz± zdrowo i to choroba, wiêc nie moga schudn±c. Wiem za to, ¿e mówienie, ¿e oponka jest sexy jest jak woda na m³yn i zielone ¶wiat³o dla fastfoodów, drinków i reszty. Sama jestem pozbawion± masy miê¶niowej, przeciêtn± (38) kobiet± i gdybym mia³a wp³yw na kobiety pokazywane w mediach chcia³abym ¿eby to by³y kobiety w ka¿dym wieku, ma³o ps, du¿o fit sylwetki. Bo tak± ka¿da z nas mo¿e miec, wp³ywa na ni± silna wola, jest to sylwetka zdrowa. I jest to godny wzór do na¶ladowania. W dodatku dosc demokratyczny.
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 328
|
Cytat:
co kto lubi prawda ?
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 732
|
Hm dla mnie nadal za chude
![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
co do Kim to podobaj± mi siê jej w³osy i oczy , ale sylwetka zdecydowanie nie.
![]() |
#69 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 176
|
Prawda jest taka ze zarówno promowanie chudych modelek jak i grubych to g³upota. Trzeba promowaæ zdrowe cia³o - a zdrowe cia³o to normalne szczup³e cia³o - nie chude i nie grube
¯al mi tych kobiet które teraz maja pole do popisu i tryskaja szczê¶ciem ¿e wreszcie pokazano ¿e modelka xxl jest piekna, to jest promowanie oty³osci jak wczesniej chudo¶ci. I ja nie wiem po co dowartosciowywac grube kobiety, im w³asnie trzeba porzadnego "kopa" ¿eby zacze³y o siebie dbaæ. Takie jest moje zdanie. Mam ciotke która wiecznie obraza szczup³ych ludzi, ze szkieletory itp a sama z setka chorób biega do lekarza i biadoli ze gruba, ¿e wszystko przez tusze. Ani chudo¶c ani oty³o¶æ nie sa zdrowe !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 602
|
W tym w±tku chodzi³o mi o poruszenie kwestii zwi±zanej z tym ,¿e popada siê ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Je¶li ju¿ gdzie¶ umieszcza siê sesje z kobietami,które nie maj± wymiarów chudziutkich modelek ,to s± to zdjêcia kobiet wrêcz grubych. I tak siê zastanawiam ...a co z kobietami ,które ani nie s± grube,ani nie s± chude? Dlaczego z obu skrajno¶ci nie mo¿na by wyci±gn±æ wspólnego mianownika? Je¶li mia³abym do wyboru wygl±daæ jak chudzina z ok³adki czy jak bardzo gruba pani z ok³adki to wybra³abym to pierwsze. Nie pokazuje siê normalnych kszta³tów ->tzn kobiet bez nadwagi ale te¿ i bez niedowagi.
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 491
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 847
|
Cytat:
![]() VS produkuje chyba przede wszystkim bieliznê i z tego, co zauwa¿y³am, producenci bielizny stawiaj± na takie w³a¶nie zgrabne cia³a - szczup³e (ale nie chude) kobiece sylwetki. Chude modelki z wystaj±cymi ko¶æmi s± preferowane raczej na pokazach ró¿nych dziwacznych "dzie³" projektantów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 182
|
Ja te¿ i takie "akuratne"- modelki nie powinny byæ chudsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
£ajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 602
|
Cytat:
I wtedy "te normalne" zaczynaj± siê odchudzaæ...poniewa¿ widz±,¿e nie s± idealne...W efekcie drakoñskich diet...dopada ich efekt jojo i same nakrêcaj± epidemiê oty³o¶ci. A co do VS ![]() To w sumie tylko Heidi Klum mi siê jako¶ tak bardzo podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 827
|
Cytat:
Kim ma cudown± szczup³± twarz (makija¿ robi swoje tak¿e) ![]() ![]() ![]() w³osy to poezja !!! przepiêkne! ale sylwetka... no nie bardzo, zdecydowanie nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny VS s± przepiêkne! ich cia³a s± proporcjonalne i zadbane : ) ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jeju ta rozmowa z mojej strony zmierza w z³ym kierunku ;D)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
De gustibus...
Ja bym najchêtniej wyciê³a piersi Kim Kardashian i wklei³a modelkom z VS i by³oby miodzio! ![]()
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 141
|
Cytat:
Zgadzam siê natomiast z autork± w±tku, naj³adniejsze s± kobiety, które maj± "normaln±" masê cia³a ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ale (mo¿e siê mylê?) moje kole¿anki które wa¿± po 45 kg NATURALNIE, maj± tak± drobn± budowê ¿e nie wystaj± im ko¶ci i ¿ebra. Natomiast osoba wychudzona która ze swoich 65 kg szybko zag³odzi³a siê do 45, wygl±da jak wieszak z ka¿d± ko¶ci± na wierzchu...
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 182
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 795
|
Zgadzam siê w mediach przechodzi siê w skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Albo chude-ko¶ciste albo grube-oty³e. Jedynie przypominam sobie reklamê Dove z "normalnymi" kszta³tami, lub program Gok'a gdzie wybierali miss ![]() A¿ ciarki mi po plecach przechodz± jak mija mnie dziewczyna za chuda. Ja potem z zgroz± patrzê jak idzie przede mn± ty³em. W±skie opinaj±ce nogi rurki lub jensy... a te nogi... chude na ca³o¶ci, tak samo szerokie w ³ydce jak i w udzie ![]() Mi³o siê patrzy na kobietê, nawet w obcis³ych jeansach ale dobrze dobranych gdzie widaæ, ¿e co¶ tam pod nimi ma ![]() To czy jeste¶my chude, grube, normalne zale¿y tylko od tego jak siê z tak± sylwetk± czujemy. Powinny¶my wa¿yæ tyle aby czuæ siê dobrze i byæ zdrowym. Wiadomo, ¿e zbyt chude cia³o czy zbyt grube to same problemy w przysz³o¶ci dla zdrowia. Najwa¿niejsze dbaæ o siebie, je¶æ zdrowo a nie te wszystkie inne ¶wiñstwa oraz uprawiaæ jakikolwiek ruch. Wtedy sylwetka te¿ bêdzie "zdrowa" i nie wa¿ne wtedy jaki konkretnie nosimy rozmiar.
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie szlak mnie trafia jak czytam te bzdury! Przepraszam bardzo , jestem gruba i jako¶ nie mam sflacza³ego brzucha jak ty to piszesz ! Wiêc siê uspokój! Mo¿na wyra¿aæ swoj± opinie nieobra¿aj±c przy tym innych osób ! Jestem ciekawa czy ty jeste¶ "taka wysportowana " ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To siê zdziwi³am. Zawsze my¶la³am ¿e jestem normalna a tu siê okazuje ¿e jednak nie ![]() Mam 182 wzrostu, do¶æ szerokie biodra i wa¿ê 75 kilo. Moje BMI jest jak najbardziej w normie. Mam sylwetkê dok³adnie jak ta pani na pierwszym zdjeciu. Mam cellulit owszem ![]() Uwa¿am ¿e promowanie oty³o¶ci to bardzo niefajny pomys³. Je¿eli to siê rozpowszechni to niestety nie bêdzie takich g³o¶nych protestów jak w przypadku modelek bardzo chudych. Bo oty³o¶æ zabija latami i powoli. Anoreksja wykañcza w kilka lub kilkana¶cie miesiêcy. Modelki VS takie znowu chudzinki nie s±- s± przede wszystkim moim zdaniem wysportowane ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja kole¿anka wa¿y 46kg, jak chodzi³y¶my na basen to wcale nie by³o widaæ, by by³a jako¶ szczególnie chuda, no nie wyró¿nia³a siê zbytnio, wygl±da³a normalnie. Tzn. nie widzia³y¶my wszystkich kosteczek zarysowanych tu¿ pod skór± ;]
![]() |
![]() |
#87 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Cytat:
Nie pisa³am o wp³ywie oty³o¶ci czy nadwagi na zdrowie. Nie pisa³am równie¿ o tym, ¿e bycie szczup³± mo¿e prowadziæ do chorób. Nie pisa³am te¿ nic o lansowaniu oty³o¶ci/nadwagi. Co zatem autor mia³ na my¶li? Ano to, ¿e pokazuj±c w magazynach niekiedy "kluseczki" (czyt. kobiety bez nadwagi, ale "z cia³kiem") wyrz±dzi siê potencjalnie mniej krzywdy, ni¿ usilnym lansowaniem bardzo wychudzonej (nie szczup³ej) sylwetki. Mam tu na my¶li zw³aszcza wp³yw mediów na m³odszych odbiorców (nagminne, niezdrowe odchudzanie siê nastolatek itp.). ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() No dobrze...teraz wa¿ê wiêcej, ale nadal nie wygl±dam ¼le. ![]()
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2010-02-12 o 22:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
jezeli wygladasz tak naturalnie i jestes zdrowa to gites
tylko ze to nie ma nic wspolnego z tematem promocji nadmiernej chudosci
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 771
|
dla mne kobieta o normalnej, zdrowej sylwetce, to kobieta o rozmiarze od 36-42 ( zaleznie od wzrostu, proporcji itd). sama nosze rozmiar 44 i nie czuje sie z tym dobrze, zdaje sobie sprawe ze troche tego za duzo...
smieszy mnie zatem nazywanie scarlet johansson lub kate winslet kobietami, ktore maja okragla sylwetke i powinny troche zrzucic.... moim zdaniem sa normalne ( a w porownianiu do np. mnie-chude). a nagonka na beyonce albo jennifer lopez za ich uda i pupe? dla mnie to nadal sa szczuple kobiety, ktore natura obdarzyla z nieco masywniejsza dolna czesc ciala. spotkalam sie juz z paroma sesjami mody z gazetach. modelki mialy ponoc rozmiar 44-46-48. nie dziwie sie dlaczego nie 40 czy 42- bo zwykle rozmiarowki niektorych ciuchow koncza sie wlasnie na 42. dotyczy to zwlaszcza ciuchow dla mlodziezy itp. a tamte sesje byly stylizowane dla typowej kobiety przy kosci, ktora czesto ma tylko mozliwosc kupienia workowatych brzydkich ciuchow... kiedys mialam rozmiar 46 i kupic cos fajnego to byl koszmar. niedawno odkrylam ze mozna sie fajnie ubrac w niektorych sieciowkach, ale chyba rozmiarowka jest tam zawyzona ( kupilam sukienke 42 m.in). otylosci bym tu raczej nie propagowala bo jest to chore...i to, ze zaczyna byc norma, jest tez niezdrowe, bo co innego szanowac osoby grube a co innego mowic im " jest ok, jestes na tyle piekna ze po co sie odchudzac". ogladam programy w ktorych kobiety przechodza metamorfozy itp . pokazuja kobietom o roznych sylwetkach jak sie ubrac bo podkreslic swoje zalety, jak schowac niedoskonalosci. ale nie maja na tym poprzestac, tylko dostaja zestaw cwiczen i diete by oczyscic organizm, zgubic ewentualne nadprogramowe kilogramy. i to jest dobre. te programy krzycza: jestes piekna, ale nie poddawaj sie i walcz o swoje zycie, by bylo jeszcze lepsze!
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.