Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne" - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-02-12, 16:47   #61

Wiadomo¶ci: 9 451
Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"

Cytat:
Napisane przez BJean Poka¿ wiadomo¶æ
I to naturalne ¿e kobieta z wiêkszym biustem wygl±da pulchniej, z okr±glejszymi biodrami itd. W£A¦NIE O TO CHODZI... te czê¶ci cia³a niczym siê nie ró¿ni± od ud czy ³ydek, czy r±k których grubo¶æ sk³ada sie na ca³y Twój wizerunek. Je¶li masz bujne piersi Twoja góra wydaje siê masywniejsza, je¶li masz "nabit±" pupê - dó³.

Sory, ale wspomniane przez Ciebie "cia³o" to nie tylko nogi i brzuch...
Ogólnie ca³e czerwone zdanie uwa¿am za ¶miechu warte ; )) wybacz.

Mo¿e dla ciebie, kobieta, która ma bujne piersi/pupê wcale nie ma masywniejszej góry/do³u - masywniejszej w sensie grubszej. Ma bardziej kobiec± sylwetkê. Ale nie bardziej puszyst±.

Nogi i brzuch to tylko przyk³ad. A je¿eli uwa¿asz za ¶mieszne - ka¿dy mo¿e odbieraæ ró¿ne sformu³owania inaczej, ale co w tym ¶miesznego? Wyt³umacz, proszê, bo nie rozumiem, a chcia³abym wiedzieæ, jaki jest twój punkt widzenia. Osoba z du¿ym biustem, ale szczup³ymi nogami, p³askim brzuchem itp. jest dla ciebie puszysta?
ville jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:51   #62
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 268

Cytat:
Napisane przez panierrka Poka¿ wiadomo¶æ

A zdjêcia modelek VS to w ogóle dziwne, przecie¿ na ka¿dym zdjêciu maj± wypiête do ty³u p³askie zadki i wypchniête zapadniête brzuchy
Hm, wg mnie modelki VS sa swietne

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:53   #63
agabil1
nabija na KOPIÊ kopistów.
okrutnica jaka¶...

Wiadomo¶ci: 36 317
GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Wyrak Poka¿ wiadomo¶æ
Hm, wg mnie modelki VS sa swietne
w/g mnie te¿ s± niez³e nie wygoni³abym takiej z ³ó¿ka

agabil1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 16:57   #64

Wiadomo¶ci: 9 451

Te¿ uwa¿am, ¿e akurat modelki VS maj± ¶wietne figury.
ville jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 17:07   #65
Little miau miau
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 566

Nie podobaj± mi siê du¿e kobiety tak jak nie podobaj± mi siê wychodzone kobiety.

Z dwojga z³ego wolê wystaj±ce ko¶ci biodrowe ni¿ ramiona szeroko¶ci moich ud.

Bojê siê, ¿e moda "plus size" promuje po prostu bycie grubym, leniwym babsztylem. ¯e to kolejne k³amstwo bo dziwne, wiêksze modelki nie maj± podbródków piêciu ani galarety na udach a w rzeczywisto¶ci - maj± te rzeczy na pewno. Nie podoba mi siê pomys³, ¿e ka¿dej leniwej nastolatce wpieprzaj±cej chipsy a potem babie po ci±zy, która nie ma ochoty zapisac siê na fitness i zwala "zrujnowan± figurê" na dzieciaka, ¿e jest w kanonie piêkna.

Mo¿emy gloryfikowac zmarszczki, cellulit i rozstêpy ale to trochê ¶ciema. Akceptujmy je ale starajmy siê o siebie dbac po prostu.

Nie wierzê, ¿e te wszystkie grube laski uprawiaj± regularnie sport i jedz± zdrowo i to choroba, wiêc nie moga schudn±c. Wiem za to, ¿e mówienie, ¿e oponka jest sexy jest jak woda na m³yn i zielone ¶wiat³o dla fastfoodów, drinków i reszty.

Sama jestem pozbawion± masy miê¶niowej, przeciêtn± (38) kobiet± i gdybym mia³a wp³yw na kobiety pokazywane w mediach chcia³abym ¿eby to by³y kobiety w ka¿dym wieku, ma³o ps, du¿o fit sylwetki.

Bo tak± ka¿da z nas mo¿e miec, wp³ywa na ni± silna wola, jest to sylwetka zdrowa. I jest to godny wzór do na¶ladowania. W dodatku dosc demokratyczny.
Stary 2010-02-12, 17:29   #66
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

Cytat:
Te¿ zauwa¿y³am promowanie puszysto¶ci

Najbardziej mnie boli brak wysportowanych kobiet, ci±gle s± albo zapad³e, sflacza³e brzuchy, albo oponki Nigdzie ³adnej, wypracowanej talii, wysportowanych ud i ³ydek, jêdrnych ramion....

A zdjêcia modelek VS to w ogóle dziwne, przecie¿ na ka¿dym zdjêciu maj± wypiête do ty³u p³askie zadki i wypchniête zapadniête brzuchy
wg mnie s± ¶wietne i chcia³abym mieæ takie 'wypiête p³askie zadki i zapadniête brzuchy'.
co kto lubi prawda ?
Stary 2010-02-12, 17:32   #67
rapifen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 732

Hm dla mnie nadal za chude Ja tam wolê Kim Kardashian (bogini............)

rapifen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 17:35   #68
WhiteCherry
Zakorzenienie

co do Kim to podobaj± mi siê jej w³osy i oczy , ale sylwetka zdecydowanie nie.
Stary 2010-02-12, 17:41   #69
25malinka10
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 176

Prawda jest taka ze zarówno promowanie chudych modelek jak i grubych to g³upota. Trzeba promowaæ zdrowe cia³o - a zdrowe cia³o to normalne szczup³e cia³o - nie chude i nie grube

¯al mi tych kobiet które teraz maja pole do popisu i tryskaja szczê¶ciem ¿e wreszcie pokazano ¿e modelka xxl jest piekna, to jest promowanie oty³osci jak wczesniej chudo¶ci. I ja nie wiem po co dowartosciowywac grube kobiety, im w³asnie trzeba porzadnego "kopa" ¿eby zacze³y o siebie dbaæ. Takie jest moje zdanie. Mam ciotke która wiecznie obraza szczup³ych ludzi, ze szkieletory itp a sama z setka chorób biega do lekarza i biadoli ze gruba, ¿e wszystko przez tusze.

Ani chudo¶c ani oty³o¶æ nie sa zdrowe !!!!
25malinka10 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 17:47   #70
FakeBlondie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 602

W tym w±tku chodzi³o mi o poruszenie kwestii zwi±zanej z tym ,¿e popada siê ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Je¶li ju¿ gdzie¶ umieszcza siê sesje z kobietami,które nie maj± wymiarów chudziutkich modelek ,to s± to zdjêcia kobiet wrêcz grubych.
I tak siê zastanawiam ...a co z kobietami ,które ani nie s± grube,ani nie s± chude?

Dlaczego z obu skrajno¶ci nie mo¿na by wyci±gn±æ wspólnego mianownika?

Je¶li mia³abym do wyboru wygl±daæ jak chudzina z ok³adki czy jak bardzo gruba pani z ok³adki to wybra³abym to pierwsze.

Nie pokazuje siê normalnych kszta³tów ->tzn kobiet bez nadwagi ale te¿ i bez niedowagi.

Odchudzam siê i ujêdrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 17:48   #71
ever-dream
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 491

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Poka¿ wiadomo¶æ
wg mnie s± ¶wietne i chcia³abym mieæ takie 'wypiête p³askie zadki i zapadniête brzuchy'.
co kto lubi prawda ?
Dla mnie one wygl±daj± idealnie. I nie przesadzajmy, nie s± jako¶ strasznie wychudzone

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 17:53   #72
mmm87
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 847

Cytat:
co kto lubi prawda ?
Super figury.
VS produkuje chyba przede wszystkim bieliznê i z tego, co zauwa¿y³am, producenci bielizny stawiaj± na takie w³a¶nie zgrabne cia³a - szczup³e (ale nie chude) kobiece sylwetki. Chude modelki z wystaj±cymi ko¶æmi s± preferowane raczej na pokazach ró¿nych dziwacznych "dzie³" projektantów.
mmm87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 18:16   #73
agniesikk
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 182

Cytat:
Napisane przez ville Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ uwa¿am, ¿e akurat modelki VS maj± ¶wietne figury.
Ja te¿ i takie "akuratne"- modelki nie powinny byæ chudsze One i tak s± bardzo szczup³e. Przyjemnie siê je ogl±da, ubrania ¶wietnie le¿±, poza tym s± bardzo zadbane. Zupe³ne przeciwieñstwo wychudzonych "piêkno¶ci" na pokazach mody drogich kolekcji.
agniesikk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 18:20   #74
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Jej tylek jest wg mnie zdecydowanie nieproporcjonalny w porownaniu z reszta.

Cytat:
Napisane przez FakeBlondie Poka¿ wiadomo¶æ
W tym w±tku chodzi³o mi o poruszenie kwestii zwi±zanej z tym ,¿e popada siê ze skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Je¶li ju¿ gdzie¶ umieszcza siê sesje z kobietami,które nie maj± wymiarów chudziutkich modelek ,to s± to zdjêcia kobiet wrêcz grubych.
I tak siê zastanawiam ...a co z kobietami ,które ani nie s± grube,ani nie s± chude?

Dlaczego z obu skrajno¶ci nie mo¿na by wyci±gn±æ wspólnego mianownika?

Je¶li mia³abym do wyboru wygl±daæ jak chudzina z ok³adki czy jak bardzo gruba pani z ok³adki to wybra³abym to pierwsze.

Nie pokazuje siê normalnych kszta³tów ->tzn kobiet bez nadwagi ale te¿ i bez niedowagi.
Dlatego, ze z jednej strony jest nacisk srodowisk modowych, a z drugiej srodowisk puszystych (w obliczu epidemii otylosci). O normalnych jakos sie zapomina...

Cytat:
Napisane przez mmm87 Poka¿ wiadomo¶æ
Super figury.
VS produkuje chyba przede wszystkim bieliznê i z tego, co zauwa¿y³am, producenci bielizny stawiaj± na takie w³a¶nie zgrabne cia³a - szczup³e (ale nie chude) kobiece sylwetki. Chude modelki z wystaj±cymi ko¶æmi s± preferowane raczej na pokazach ró¿nych dziwacznych "dzie³" projektantów.
Modelki VS to zwykle naprawde piekne dziewczyny - jak np. Heidi Klum czy Alessandra Ambrosio

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-02-12, 18:34   #75
FakeBlondie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 602

Cytat:
Napisane przez Wyrak Poka¿ wiadomo¶æ
Dlatego, ze z jednej strony jest nacisk srodowisk modowych, a z drugiej srodowisk puszystych (w obliczu epidemii otylosci). O normalnych jakos sie zapomina...

No w³asnie...ech!
I wtedy "te normalne" zaczynaj± siê odchudzaæ...poniewa¿ widz±,¿e nie s± idealne...W efekcie drakoñskich diet...dopada ich efekt jojo i same nakrêcaj± epidemiê oty³o¶ci.

A co do VS

To w sumie tylko Heidi Klum mi siê jako¶ tak bardzo podoba

Odchudzam siê i ujêdrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 18:38   #76
BJean
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 827

Cytat:
Popieram.
Kim ma cudown± szczup³± twarz (makija¿ robi swoje tak¿e)
w³osy to poezja !!! przepiêkne!
ale sylwetka... no nie bardzo, zdecydowanie nie ju¿ nie wspomnê o "pupce"

dziewczyny VS s± przepiêkne! ich cia³a s± proporcjonalne i zadbane : )

masz prawo wiedzieæ co jesz.

BJean jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 19:11   #77
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
ale sylwetka... no nie bardzo, zdecydowanie nie ju¿ nie wspomnê o "pupce"
mam ochotê przytuliæ siê do jej pupska :s po prostu uwielbiam
(jeju ta rozmowa z mojej strony zmierza w z³ym kierunku ;D)

Stary 2010-02-12, 19:23   #78
Kira87
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

De gustibus...
Ja bym najchêtniej wyciê³a piersi Kim Kardashian i wklei³a modelkom z VS i by³oby miodzio!
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 19:26   #79
wezyrka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 141

Cytat:
Napisane przez Kira87 Poka¿ wiadomo¶æ
Niech nawet promuj± kluseczki (oczywi¶cie w granicach rozs±dku), bo to i tak jest obiektywnie mniej niebezpieczne, ni¿ lansowanie naprawdê wychudzonych Pañ.
To nieprawda. Nadwaga poci±ga za sob± mnóstwo choróbsk (nadci¶nienie, zawa³ serca itd.itp. mo¿na mno¿yæ), a oty³o¶æ ju¿ sama w sobie jest chorob±. Natomiast nie ma chorób, których przyczyn± by³aby szczup³o¶æ. Ktos mo¿e powiedzieæ, ¿e bulimia i anoreksja, ale pamiêtajcie, to nie s± choroby wynikaj±ce z tego, ¿e kto¶ ma³o wa¿y, ale s± to choroby których SKUTKIEM jest niska masa cia³a.
Zgadzam siê natomiast z autork± w±tku, naj³adniejsze s± kobiety, które maj± "normaln±" masê cia³a
wezyrka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 19:29   #80
rapifen
Zakorzenienie

Ale (mo¿e siê mylê?) moje kole¿anki które wa¿± po 45 kg NATURALNIE, maj± tak± drobn± budowê ¿e nie wystaj± im ko¶ci i ¿ebra. Natomiast osoba wychudzona która ze swoich 65 kg szybko zag³odzi³a siê do 45, wygl±da jak wieszak z ka¿d± ko¶ci± na wierzchu...

Stary 2010-02-12, 19:47   #81
agniesikk
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 182

Cytat:
Napisane przez wezyrka Poka¿ wiadomo¶æ
To nieprawda. Nadwaga poci±ga za sob± mnóstwo choróbsk (nadci¶nienie, zawa³ serca itd.itp. mo¿na mno¿yæ), a oty³o¶æ ju¿ sama w sobie jest chorob±. Natomiast nie ma chorób, których przyczyn± by³aby szczup³o¶æ. Ktos mo¿e powiedzieæ, ¿e bulimia i anoreksja, ale pamiêtajcie, to nie s± choroby wynikaj±ce z tego, ¿e kto¶ ma³o wa¿y, ale s± to choroby których SKUTKIEM jest niska masa cia³a.
Zgadzam siê natomiast z autork± w±tku, naj³adniejsze s± kobiety, które maj± "normaln±" masê cia³a
Zbyt niska waga cia³a te¿ ci±gnie za sob± ró¿ne konsekwencje- zatrzymanie miesi±czki, brak owulacji, opadaj±ce nerki...
agniesikk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 20:15   #82
jagoda83
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 795

Zgadzam siê w mediach przechodzi siê w skrajno¶ci w skrajno¶æ.
Albo chude-ko¶ciste albo grube-oty³e.

Jedynie przypominam sobie reklamê Dove z "normalnymi" kszta³tami, lub program Gok'a gdzie wybierali miss

A¿ ciarki mi po plecach przechodz± jak mija mnie dziewczyna za chuda.
Ja potem z zgroz± patrzê jak idzie przede mn± ty³em.
W±skie opinaj±ce nogi rurki lub jensy... a te nogi... chude na ca³o¶ci, tak samo szerokie w ³ydce jak i w udzie zero zaznaczonych bioder, ud.... chude proste ko¶ci na ca³ej d³ugo¶ci. Koszmar.
Mi³o siê patrzy na kobietê, nawet w obcis³ych jeansach ale dobrze dobranych gdzie widaæ, ¿e co¶ tam pod nimi ma

To czy jeste¶my chude, grube, normalne zale¿y tylko od tego jak siê z tak± sylwetk± czujemy. Powinny¶my wa¿yæ tyle aby czuæ siê dobrze i byæ zdrowym.
Wiadomo, ¿e zbyt chude cia³o czy zbyt grube to same problemy w przysz³o¶ci dla zdrowia. Najwa¿niejsze dbaæ o siebie, je¶æ zdrowo a nie te wszystkie inne ¶wiñstwa oraz uprawiaæ jakikolwiek ruch. Wtedy sylwetka te¿ bêdzie "zdrowa" i nie wa¿ne wtedy jaki konkretnie nosimy rozmiar.
Stary 2010-02-12, 20:27   #83
xxx3anahi3xxx
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892
GG do xxx3anahi3xxx

Cytat:
Te¿ zauwa¿y³am promowanie puszysto¶ci

Najbardziej mnie boli brak wysportowanych kobiet, ci±gle s± albo zapad³e, sflacza³e brzuchy, albo oponki Nigdzie ³adnej, wypracowanej talii, wysportowanych ud i ³ydek, jêdrnych ramion....

Normalnie szlak mnie trafia jak czytam te bzdury! Przepraszam bardzo , jestem gruba i jako¶ nie mam sflacza³ego brzucha jak ty to piszesz ! Wiêc siê uspokój! Mo¿na wyra¿aæ swoj± opinie nieobra¿aj±c przy tym innych osób ! Jestem ciekawa czy ty jeste¶ "taka wysportowana "
2015- Tunezja
2016 - Tunezja
2017 - Tunezja maj i pa¼dziernik! czekaaaaaam
xxx3anahi3xxx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 20:32   #84
Osiak
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064
GG do Osiak

Cytat:
Napisane przez ever-dream Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie to nie s± normalne rozmiary. Owszem, dziewczyny nie s± oty³e, ale w±tpiê, ¿e mieszcz± siê w prawid³owym BMI

Dziwi mnie jeszcze, ¿e te dziewczyny zawsze maj± tak bardzo jêdrne cia³a, nie mówiê, ¿e jak kto¶ wiêcej wa¿y to to niemo¿liwe, ale ja tam nigdy nawet grama cellulitu nie dojrzê
Cytat:
Wpisa³am w Google frazê "plus size models" i wyskoczy³y mi takie przyk³adowe fotki:

http://bittenandbound.com/wp-content...-top-model.jpg

http://cache.gawker.com/assets/resou...antmsize14.jpg

http://www.linksengineer.com/Admin/N...d40e803cee.jpg

Nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e one s± puszyste.

No, mo¿e ta Pani:

http://hollywoodteen.net/wp-content/...loebikini1.jpg

Mimo, i¿ sama nale¿ê do drobinek, to jestem jak najbardziej za. Niech nawet promuj± kluseczki (oczywi¶cie w granicach rozs±dku), bo to i tak jest obiektywnie mniej niebezpieczne, ni¿ lansowanie naprawdê wychudzonych Pañ.
Cytat:
Napisane przez Wisienki Poka¿ wiadomo¶æ
szczerze dla mnie te dziewczyny s± w normalnych rozmiarach takich jakie co dzieñ widzimy na ulicy

To siê zdziwi³am. Zawsze my¶la³am ¿e jestem normalna a tu siê okazuje ¿e jednak nie
Mam 182 wzrostu, do¶æ szerokie biodra i wa¿ê 75 kilo. Moje BMI jest jak najbardziej w normie. Mam sylwetkê dok³adnie jak ta pani na pierwszym zdjeciu. Mam cellulit owszem I rzeczywi¶cie s± bardzo wyg³±dzone te panie- jak wszystkie zreszt±.

Uwa¿am ¿e promowanie oty³o¶ci to bardzo niefajny pomys³. Je¿eli to siê rozpowszechni to niestety nie bêdzie takich g³o¶nych protestów jak w przypadku modelek bardzo chudych. Bo oty³o¶æ zabija latami i powoli. Anoreksja wykañcza w kilka lub kilkana¶cie miesiêcy.
Modelki VS takie znowu chudzinki nie s±- s± przede wszystkim moim zdaniem wysportowane I przez to bardzo przyjemne dla oka:
Stary 2010-02-12, 20:50   #85
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
A co Ty porownujesz - otylosc, do szczuplosci? Porownaj otylosc do wychudzenia i jedno i drugie ma negatywne efekty zdrowotne.

Stary 2010-02-12, 20:57   #86
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Poka¿ wiadomo¶æ
Ale (mo¿e siê mylê?) moje kole¿anki które wa¿± po 45 kg NATURALNIE, maj± tak± drobn± budowê ¿e nie wystaj± im ko¶ci i ¿ebra. Natomiast osoba wychudzona która ze swoich 65 kg szybko zag³odzi³a siê do 45, wygl±da jak wieszak z ka¿d± ko¶ci± na wierzchu...

moja kole¿anka wa¿y 46kg, jak chodzi³y¶my na basen to wcale nie by³o widaæ, by by³a jako¶ szczególnie chuda, no nie wyró¿nia³a siê zbytnio, wygl±da³a normalnie. Tzn. nie widzia³y¶my wszystkich kosteczek zarysowanych tu¿ pod skór± ;]
Stary 2010-02-12, 22:16   #87
Kira87
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

Cytat:
Nadinterpretacja...

Nie pisa³am o wp³ywie oty³o¶ci czy nadwagi na zdrowie. Nie pisa³am równie¿ o tym, ¿e bycie szczup³± mo¿e prowadziæ do chorób. Nie pisa³am te¿ nic o lansowaniu oty³o¶ci/nadwagi.

Co zatem autor mia³ na my¶li?
Ano to, ¿e pokazuj±c w magazynach niekiedy "kluseczki" (czyt. kobiety bez nadwagi, ale "z cia³kiem") wyrz±dzi siê potencjalnie mniej krzywdy, ni¿ usilnym lansowaniem bardzo wychudzonej (nie szczup³ej) sylwetki. Mam tu na my¶li zw³aszcza wp³yw mediów na m³odszych odbiorców (nagminne, niezdrowe odchudzanie siê nastolatek itp.).

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:

moja kole¿anka wa¿y 46kg, jak chodzi³y¶my na basen to wcale nie by³o widaæ, by by³a jako¶ szczególnie chuda, no nie wyró¿nia³a siê zbytnio, wygl±da³a normalnie. Tzn. nie widzia³y¶my wszystkich kosteczek zarysowanych tu¿ pod skór± ;]
Ja zwykle wa¿ê 49-50 kilo i równie¿ nie wygl±dam jak szkielet. Ba! Mam nawet niez³e cycki (a przecie¿ wed³ug pewnej, zbanowanej ju¿ Wiza¿anki nie powinno to mieæ miejsca ).
No dobrze...teraz wa¿ê wiêcej, ale nadal nie wygl±dam ¼le.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y."
~Lineage2 & Sigur Ros fan

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2010-02-12 o 22:12
Kira87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 22:40   #88
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

jezeli wygladasz tak naturalnie i jestes zdrowa to gites

tylko ze to nie ma nic wspolnego z tematem promocji nadmiernej chudosci
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 22:44   #89
asia27100
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 771

dla mne kobieta o normalnej, zdrowej sylwetce, to kobieta o rozmiarze od 36-42 ( zaleznie od wzrostu, proporcji itd). sama nosze rozmiar 44 i nie czuje sie z tym dobrze, zdaje sobie sprawe ze troche tego za duzo...

smieszy mnie zatem nazywanie scarlet johansson lub kate winslet kobietami, ktore maja okragla sylwetke i powinny troche zrzucic.... moim zdaniem sa normalne ( a w porownianiu do np. mnie-chude).
a nagonka na beyonce albo jennifer lopez za ich uda i pupe? dla mnie to nadal sa szczuple kobiety, ktore natura obdarzyla z nieco masywniejsza dolna czesc ciala.

spotkalam sie juz z paroma sesjami mody z gazetach. modelki mialy ponoc rozmiar 44-46-48. nie dziwie sie dlaczego nie 40 czy 42- bo zwykle rozmiarowki niektorych ciuchow koncza sie wlasnie na 42. dotyczy to zwlaszcza ciuchow dla mlodziezy itp. a tamte sesje byly stylizowane dla typowej kobiety przy kosci, ktora czesto ma tylko mozliwosc kupienia workowatych brzydkich ciuchow...

kiedys mialam rozmiar 46 i kupic cos fajnego to byl koszmar. niedawno odkrylam ze mozna sie fajnie ubrac w niektorych sieciowkach, ale chyba rozmiarowka jest tam zawyzona ( kupilam sukienke 42 m.in).

otylosci bym tu raczej nie propagowala bo jest to chore...i to, ze zaczyna byc norma, jest tez niezdrowe, bo co innego szanowac osoby grube a co innego mowic im " jest ok, jestes na tyle piekna ze po co sie odchudzac".

ogladam programy w ktorych kobiety przechodza metamorfozy itp . pokazuja kobietom o roznych sylwetkach jak sie ubrac bo podkreslic swoje zalety, jak schowac niedoskonalosci. ale nie maja na tym poprzestac, tylko dostaja zestaw cwiczen i diete by oczyscic organizm, zgubic ewentualne nadprogramowe kilogramy. i to jest dobre. te programy krzycza: jestes piekna, ale nie poddawaj sie i walcz o swoje zycie, by bylo jeszcze lepsze!

asia27100 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 23:24   #90
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nadinterpretacja...

Nie pisa³am o wp³ywie oty³o¶ci czy nadwagi na zdrowie. Nie pisa³am równie¿ o tym, ¿e bycie szczup³± mo¿e prowadziæ do chorób. Nie pisa³am te¿ nic o lansowaniu oty³o¶ci/nadwagi.

Co zatem autor mia³ na my¶li?
Ano to, ¿e pokazuj±c w magazynach niekiedy "kluseczki" (czyt. kobiety bez nadwagi, ale "z cia³kiem") wyrz±dzi siê potencjalnie mniej krzywdy, ni¿ usilnym lansowaniem bardzo wychudzonej (nie szczup³ej) sylwetki. Mam tu na my¶li zw³aszcza wp³yw mediów na m³odszych odbiorców (nagminne, niezdrowe odchudzanie siê nastolatek itp.).

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Ja zwykle wa¿ê 49-50 kilo i równie¿ nie wygl±dam jak szkielet. Ba! Mam nawet niez³e cycki (a przecie¿ wed³ug pewnej, zbanowanej ju¿ Wiza¿anki nie powinno to mieæ miejsca ).
No dobrze...teraz wa¿ê wiêcej, ale nadal nie wygl±dam ¼le.
Niemozliwe! Musialabys wkleic, zeby to udowodnic...

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.