Co z tą Polską, czyli wokół POLITYKI. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-10, 19:17   #91
Atwa
BAN stały

Dot.: Co z tą Polską, czyli wokół POLITYKI.

Co do dzieci z downem rzeczywiście ujął to za ostro, aczkolwiek ma dużo racji. Wystarczy pogadać z ludźmi, którzy mieli ową nieprzyjemność chodzić z ludźmi upośledzonymi do szkoły. Często są to osoby agresywne, przeszkadzają, nie umieją zastosować się do tego, że teraz jest cisza, bo mówi nauczyciel, podkradają innym dzieciom ich rzeczy, wtrącają się nie podnosząc ręki itd. Ogólnie często po prostu rozwalają zajęcia a nauczyciel poświęca im jakieś 4 razy tyle czasu co innym dzieciom. Poza tym często pracuje się w grupach i grupa w której jest takie dziecko jest z góry pokrzywdzona bo zdąży zrobić mniej, takie dzieci pracują wolniej, albo w ogóle odmawiają współpracy. Zaznaczam, piszę to wszystko z własnych doświadczeń. Może ktoś spotkał się z dziećmi z zespołem Downa i grzecznymi, na pewno takie są. Większość ma jednak problemy z dostosowanie się do ogólnie przyjetych norm i zdyscyplinowaniem. Tak samo dzieci autystyczne.
Są to tak specyficzne choroby, że moim zdaniem dzieci te powinny mieć jakieś indywidualne toki nauczania albo uczyć się w specjalnych szkołach. Tudzież rodzic powinien mieć zawsze wybór czy chce, zeby jego dziecko chodziło do klasy integracyjnej czy do takiej ze zdrowymi dziecmi.
Gdyby mi urodziło się chore dziecko na pewno nie zabraniałabym mu kontaktu z dziecmi zdrowymi, ale wybrałabym dla niego szkołe specjalna. Poswiecono by mu tam wiecej uwagi, fachowej pomocy, nie przeszkadzałoby normalnym dzieciom a i ono samo nie czułoby sie gorsze, bo jedno dziecko chore na cała klase zdrowa musi czuc sie strasznie.
Atwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 20:28   #92
_vixen_
Zakorzenienie

Moim zdaniem, nie ma nic złego jeżeli dziecko z ZD w klasach 1-3 chodzi do szkoły ze zdrowymi dziećmi. W takim wieku i tak dziecko zwykle osiaga takie wyniki w szkole proporcjonalne do tego z jakiego domu się wywodzi. I to dobry wiek na to, żeby dzieci uczyły się, że nie wszyscy są zdrowi, bystrzy, tylko są też inni ludzie. A w Polsce wszelka inność wciąż jest wytykana paluchem

A u JKM ten język, jakim wyraża swoje zdanie, jest poniżej wszelkiej krytyki.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 22:03   #93
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
1000 days - mam wrażenie, że to, że JKM jest okropnym szowinistą to taki slogan, który jest powtarzany bez konfrontacji ze źródłami. Jak wiadomo - kłamstwo powtórzone kilkadziesiąt razy staje się prawdą i nikt nie zadaje pytań.
Obejrzyj filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ogO3a...eature=related
Tu Jagielski i Pieńkowska w dzień dobry tvn rozmawiają z JKM po tym, jak został ogłoszony Szowinistą roku 2007.
JKM nigdzie nie mówi, że ZABRANIA kobietom pracy zawodowej. Więc jak ma mnie to boleć?

Przecież szowinizm JKM jest oczywisty. No i fakt, że chciałby, aby kobiety zostały pozbawione praw wyborczych.
http://www.youtube.com/watch?v=qxXg4jlqo9E minuta 10:50
sabbra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 23:17   #94
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbra Pokaż wiadomość
Przecież szowinizm JKM jest oczywisty. No i fakt, że chciałby, aby kobiety zostały pozbawione praw wyborczych.
Powiedział, że kobiety nie powinny mieć praw wyborczych tak samo jak większość mężczyzn - bądźmy ściśli, a nie wyrywajmy rzeczy z kontekstu, sabbra.
Stary 2010-05-10, 23:23   #95
Atwa
BAN stały

Cytat:
Jak zwykle...wybiórczość słuchania czy brak zrozumienia?On mówi na końcu, że ludzie, którzy nie rozumieją polityki nie powinni mieć prawa głosu i podaje jako przykład też tego pana, który dzwonił. JKM jest przeciwnikiem demokracji, bo w demokracji decyduje większość a większość to idioci. W ogóle jak wyglada ta dyskusja...ta feministka ciągle wchodzi mu w słowo, przerywa, wyzywa od idiotów, ten pan który dzwoni też nie potrafi podać rzeczowych argumentów oprocz tego, ze jest oszołomem. To JKM okazuje jej szacunek, tymczasem ona go obraza. Poza tym zachowuje się jakby sama miała coś nie teges z głową, on mówi, że popiera Margaret Tchatcher, a ona wyskakuje z gębą, że to nie czas na chwalenie się kto z kim ma zdjęcie Może ta pani nie wie kim była Żelazna Dama, bo jej jedyne argumenty to "a co pan wygaduje, a moja babka to czy tamto". Zwróćcie uwagę, że zawsze w jakichś dyskusjach to Korwin wykazuje się wiedzą, powołuje się na zdarzenia z historii, postaci, sytuacje z innych krajów, a przeciwnicy albo go obrażają albo plota trzy po trzy.
Ja nigdzie nie napisałam, ze popieram go w 100%, bo popełnia wiele błędów ( w dużej mierze dlatego, że nie stoi za nim sztab specjalistów opłacanych z NASZYCH podatków), ale jak można oddawać głos na takiego kandydata jak Bronisław Komorowski, który ma tak totalnie gdzieś wyborców, że nawet nie raczył zamieścić nigdzie swojego programu wyborczego, bo, cytuję "muszę go uporządkowac, a zresztą i tak nikt programów nie czyta". Zresztą w ogóle nie wiem jak można popierać partie, na których już tyle razy się zawiedliśmy.
Stary 2010-05-10, 23:29   #96
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atwa Pokaż wiadomość
Jak zwykle...wybiórczość słuchania czy brak zrozumienia?On mówi na końcu, że ludzie, którzy nie rozumieją polityki nie powinni mieć prawa głosu i podaje jako przykład też tego pana, który dzwonił. JKM jest przeciwnikiem demokracji, bo w demokracji decyduje większość a większość to idioci. W ogóle jak wyglada ta dyskusja...ta feministka ciągle wchodzi mu w słowo, przerywa, wyzywa od idiotów, ten pan który dzwoni też nie potrafi podać rzeczowych argumentów oprocz tego, ze jest oszołomem. To JKM okazuje jej szacunek, tymczasem ona go obraza. Poza tym zachowuje się jakby sama miała coś nie teges z głową, on mówi, że popiera Margaret Tchatcher, a ona wyskakuje z gębą, że to nie czas na chwalenie się kto z kim ma zdjęcie Może ta pani nie wie kim była Żelazna Dama, bo jej jedyne argumenty to "a co pan wygaduje, a moja babka to czy tamto". Zwróćcie uwagę, że zawsze w jakichś dyskusjach to Korwin wykazuje się wiedzą, powołuje się na zdarzenia z historii, postaci, sytuacje z innych krajów, a przeciwnicy albo go obrażają albo plota trzy po trzy.
Ja nigdzie nie napisałam, ze popieram go w 100%, bo popełnia wiele błędów ( w dużej mierze dlatego, że nie stoi za nim sztab specjalistów opłacanych z NASZYCH podatków), ale jak można oddawać głos na takiego kandydata jak Bronisław Komorowski, który ma tak totalnie gdzieś wyborców, że nawet nie raczył zamieścić nigdzie swojego programu wyborczego, bo, cytuję "muszę go uporządkowac, a zresztą i tak nikt programów nie czyta". Zresztą w ogóle nie wiem jak można popierać partie, na których już tyle razy się zawiedliśmy.
Też mnie to zawsze zastanawiało. I doszłam do wniosku, że to przez demokrację. Toby się nawet kleiło .
Fajnie Atwa napisałaś i popieram każde Twoje słowo. Chyba warto toczyć takie dyskusje.
Stary 2010-05-10, 23:34   #97
Atwa
BAN stały

Dzięki mel89, ja zawsze chętnie podyskutuję, polityka frapowała mnie od zawsze, a na dodatek studiuje nauki polityczne więc wiedze merytoryczną też posiadam. Pozdrawiam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-10, 23:52   #98
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, nie ma nic złego jeżeli dziecko z ZD w klasach 1-3 chodzi do szkoły ze zdrowymi dziećmi. W takim wieku i tak dziecko zwykle osiaga takie wyniki w szkole proporcjonalne do tego z jakiego domu się wywodzi. I to dobry wiek na to, żeby dzieci uczyły się, że nie wszyscy są zdrowi, bystrzy, tylko są też inni ludzie. A w Polsce wszelka inność wciąż jest wytykana paluchem

A u JKM ten język, jakim wyraża swoje zdanie, jest poniżej wszelkiej krytyki.
Zgodzę się co do tego, że JKM użył ostrego języka którego na pewno używać nie powinien, a już zwłaszcza w gazecie. Ale tak jak Atwa pisze - nie ma za sobą sztabu PR coby inaczej formułować swoje myśli. Aż strach pomyśleć co myślą na ten temat inni politycy a tego nie mówią.

Do rzeczy - ja nigdy nie miałam kontaktu z dziećmi z ZD więc nie wiem jak to jest w klasach 1-3. Mogę wypowiedzieć się tylko w kwestii klasy starszej. Mój Tż miał w 5 klasie podstawówki dziecko opóźnione w rozwoju (nie z ZD); był 5 lat od nich starszy a jeśli chodzi o naukę to był jednym z najgorszych uczniów. Opowiadał mi, że klasa go po prostu nie znosiła. Bijatyki były na porządku dziennym, nikt nie chciał z nim rozmawiać. Sam TŻ dostał od niego w nos, a jego koleżanka z klasy cierpiała na nerwicę, bo Robert (tak miał na imię ten opóźniony chłopiec) się w niej zakochał. Robert jeśli miał dobry dzień to było w porządku, ale tych "dobrych dni" było bardzo mało w roku..
To smutne i przykre, bo z jego relacji wynika, że ani Robert nie czuł się w takiej klasie dobrze, ani klasa nie czuła się dobrze z Robertem. Jeśli są placówki dla opóźnionych dzieciaków gdzie pedagodzy poświęcają im całą swoją uwagę - to ja jestem za tym całym sercem. Pewnie, że kiedy dziecko jest jeszcze małe to świetnie potrafi nawiązywać kontakty z rówieśnikami, lecz ten okres prędzej czy później się kiedyś kończy i trzeba zmierzyć się z rzeczywistością. Trzeba pamiętać że zdarza się, że dzieciaki są wobec inności okrutne, bo nie rozumieją. Rozumiem natomiast, że rodzice dzieci z ZD chcą dla swoich pociech jak najlepiej i chcą, żeby jak najdłużej prowadziły normalny tryb życia, normalny tok nauczania. Sądzę, że każde dziecko z ZD to sprawa indywidualna; jedni będą mogli dłużej się uczyć ze zdrowymi dziećmi a inni krócej. Linia jest pewnie cienka i trzeba uważać, żeby nie wyrządzić dziecku krzywdy w ramach "to dla jego dobra".
Nie wiem prawie nic nt. ZD, być może klasy 1-3 to dobry okres na naukę ze zdrowymi uczniami i że dziecko z ZD nie będzie traktowane jako ktoś gorszy a jego zdolności uczenia się nie będą odstawały od zdolności zdrowych dzieci; skoro tak piszesz to wierzę, że to prawda.

Edytowane przez mel89
Czas edycji: 2010-05-10 o 23:54
mel89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 06:33   #99
_vixen_
Zakorzenienie

Nie twierdzę, że zdolności dziecka z ZD nie będą odstawały od innych dzieci, bo będą, ale w klasach od 1 do 3 nie przekazują wiedzy tajemnej i dziecko wywodzące się z domu, gdzie się o nie dba, nie powinno mieć żadnych problemów z opanowaniem tego materiału.
Dobrym pomysłem są zwłaszcza przedszkola integracyjne. Nie powinno się dla dzieci upośledzonych tworzyć "gett" już od pierwszych lat życia.
Stary 2010-05-11, 11:23   #100
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Powiedział, że kobiety nie powinny mieć praw wyborczych tak samo jak większość mężczyzn - bądźmy ściśli, a nie wyrywajmy rzeczy z kontekstu, sabbra.
Tak, mężczyznom niektórym, ale kobietom wszystkim z racji tego, ze są kobietami. To chyba oczywiste.
Stary 2010-05-11, 12:08   #101
Tetrix
Rozeznanie

Cytat:
Nie twierdzę, że zdolności dziecka z ZD nie będą odstawały od innych dzieci, bo będą, ale w klasach od 1 do 3 nie przekazują wiedzy tajemnej i dziecko wywodzące się z domu, gdzie się o nie dba, nie powinno mieć żadnych problemów z opanowaniem tego materiału.
Dobrym pomysłem są zwłaszcza przedszkola integracyjne. Nie powinno się dla dzieci upośledzonych tworzyć "gett" już od pierwszych lat życia.
Moim zdaniem dyskusje na ten temat są bezcelowe, bo kto powinien decydować o takich sprawach jak nie rodzic dziecka? Ja nie posłałabym swojego do szkoły/przedszkola z dziećmi opóźnionymi w rozwoju. Tak samo, gdybym miała chore, upośledzone dziecko, nie chciałabym żeby było odmieńcem w klasie.
Można uczyć dzieci tolerancji w inny sposób, a z moich obserwacji wynika, że dzieciaki, które miały w klasie upośledzonych, są do nich nastawione znacznie gorzej niż te, które nie miały z nimi kontaktu. Pomijając już techniczne kwestie - wyposażenie, personel - nie trzeba nikomu tłumaczyć, że upośledzone dzieci mają znacznie inne potrzeby.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 12:34   #102
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tetrix Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dyskusje na ten temat są bezcelowe, bo kto powinien decydować o takich sprawach jak nie rodzic dziecka? Ja nie posłałabym swojego do szkoły/przedszkola z dziećmi opóźnionymi w rozwoju. Tak samo, gdybym miała chore, upośledzone dziecko, nie chciałabym żeby było odmieńcem w klasie.
Można uczyć dzieci tolerancji w inny sposób, a z moich obserwacji wynika, że dzieciaki, które miały w klasie upośledzonych, są do nich nastawione znacznie gorzej niż te, które nie miały z nimi kontaktu. Pomijając już techniczne kwestie - wyposażenie, personel - nie trzeba nikomu tłumaczyć, że upośledzone dzieci mają znacznie inne potrzeby.
W Dk mieli klasy tego typu, ale z nich rezygnuja. Nie zdaly egzaminu. Ja tam sie wole uczyc od tych, ktorzy juz dawno ``wybiegli do przodu``, i ktorym pewne ``rewolucje`` po prostu sie nie sprawdzily.
Pozdrawiam.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 14:20   #103
Wyrak
Zakorzenienie

Co do JKM - dla mnie sie kloci tyle pisania/mowienia o wolnosci i jednoczesny sprzeciw demokracji.
Demokracja ma swoje konkretne wady, ale jaka alternatywe proponuje JKM, przy zachowaniu tejze wolnosci ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-11, 18:51   #104
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Co do JKM - dla mnie sie kloci tyle pisania/mowienia o wolnosci i jednoczesny sprzeciw demokracji.
Demokracja ma swoje konkretne wady, ale jaka alternatywe proponuje JKM, przy zachowaniu tejze wolnosci ?
A mnie dziwi, że zadajesz to pytanie. A w tym zdaniu z programu WiP jest (prawie) wszystko: "Prawo obowiązujące w państwie będzie respektować wolności osobiste obywateli ograniczając działania urzędników państwa jedynie do zabezpieczenia interesów ludzi . "
Stary 2010-05-13, 14:24   #105
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie dziwi, że zadajesz to pytanie. A w tym zdaniu z programu WiP jest (prawie) wszystko: "Prawo obowiązujące w państwie będzie respektować wolności osobiste obywateli ograniczając działania urzędników państwa jedynie do zabezpieczenia interesów ludzi . "
Faktycznie, wszystko Problem wcale nie tkwi w tym jakim ogolnikiem jest "respektowanie wolnosci osobistych" i "zabezpieczenie interesow ludzi".

O tym, ze w ogole, ale to nic a nic nie odpowiada to na pytanie - skoro demokracja jest be, co by bylo lepsze w zapewnianiu tej wolnosci lepsze...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2010-05-16, 18:59   #106
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, wszystko Problem wcale nie tkwi w tym jakim ogolnikiem jest "respektowanie wolnosci osobistych" i "zabezpieczenie interesow ludzi".

O tym, ze w ogole, ale to nic a nic nie odpowiada to na pytanie - skoro demokracja jest be, co by bylo lepsze w zapewnianiu tej wolnosci lepsze...
Tekst nie odnosi się do żadnego typu ustroju. Mówi o ograniczeniu urzędasów i uproszczenia prawa na rzecz swobody i wolności obywatelskiej.
Stary 2010-05-16, 19:07   #107
Catelynn
Raczkowanie

Ja interesuje się polityką. W tym roku zdawałam maturę i wybieram się na politologię W czerwcu po raz pierwszy idę na wybory będe głosować na JK. A wy dziewczyny ?
Catelynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 19:20   #108
_vixen_
Zakorzenienie

A ja nie będę głosować na JK, bo byłoby mi zwyczajnie wstyd Szkoda tak głosować na pierwszych w życiu wyborach.
Rozsądni ludzie raczej nie dali sobie zamydlić oczu "przemianą" Jarosława. Nadal będzie żądnym władzy, małostkowym awanturnikiem.
Stary 2010-05-16, 19:25   #109
Catelynn
Raczkowanie

Wstyd? Ja nie daję sobie zamydlać oczu . Śledzę politykę od kilku lat i wiem że PiS to ludzie uczciwi, którzy dążą do prawdy i nie rozkradają Państwa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 22:14   #110
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Catelynn Pokaż wiadomość
Wstyd? Ja nie daję sobie zamydlać oczu . Śledzę politykę od kilku lat i wiem że PiS to ludzie uczciwi, którzy dążą do prawdy i nie rozkradają Państwa.
A i nepotyzmu nie praktykują...
W kazdej partii znajdą się i tacy i owacy.
Stary 2010-05-17, 06:27   #111
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
A kto z PO czy innych partii "rozkrada Państwo".
Przykłady, nazwiska i konkrety.
Młoda dziewczyna, a gada jak babka zasluchana w Radio Maryja i jedyną słuszną "prawdę".

I już można darować sobie to "zamydlanie oczu", wielcy przenikliwcy się nagle znaleźli. To za rządów JK Lepper był ministrem, Giertych tak samo (bardzo kompetentni ludzie...), zatrzymano Barbarę Blidę ze skutkiem śmiertelnym, afery kręcił Ziobro co skończyło się dla niego wyrokiem, a świat śmiał się z Polski, gdzie bracia obejmowali urząd premiera i prezydenta - chociaż obiecywali, że do tego nie dojdzie

Dobrze, że się na politologię wybierasz, może przejrzysz trochę na te "niezamydlone" oczy
Stary 2010-05-17, 11:54   #112
Catelynn
Raczkowanie

Cytat:
Młoda dziewczyna, a gada jak babka zasluchana w Radio Maryja i jedyną słuszną "prawdę".

I już można darować sobie to "zamydlanie oczu", wielcy przenikliwcy się nagle znaleźli. To za rządów JK Lepper był ministrem, Giertych tak samo (bardzo kompetentni ludzie...), zatrzymano Barbarę Blidę ze skutkiem śmiertelnym, afery kręcił Ziobro co skończyło się dla niego wyrokiem, a świat śmiał się z Polski, gdzie bracia obejmowali urząd premiera i prezydenta - chociaż obiecywali, że do tego nie dojdzie

Dobrze, że się na politologię wybierasz, może przejrzysz trochę na te "niezamydlone" oczy
Nie wymienie Ci konkretnych przykładów bo cała Platforma rozkrada. Dali 10 mln na szpitale które wcale tych pieniędzy nie potrzebowały tylko ze względu na to , ze pracują tam zaprzyjaźnieni ludzie. A inni jak nie mieli tak nie dostali pieniędzy. Za rządów PiSu zadłużenie Polski było kilka krotnie mniejsze. A Barbara B. Gdyby miała czyste sumienie to nie popełniła by samobójstwa. Nie wiem co jest złego w dążeniu do prawdy. Boją się Ci , którzy mają coś na sumieniu.
Stary 2010-05-17, 12:48   #113
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wymienie Ci konkretnych przykładów bo cała Platforma rozkrada. Dali 10 mln na szpitale które wcale tych pieniędzy nie potrzebowały tylko ze względu na to , ze pracują tam zaprzyjaźnieni ludzie. A inni jak nie mieli tak nie dostali pieniędzy. Za rządów PiSu zadłużenie Polski było kilka krotnie mniejsze. A Barbara B. Gdyby miała czyste sumienie to nie popełniła by samobójstwa. Nie wiem co jest złego w dążeniu do prawdy. Boją się Ci , którzy mają coś na sumieniu.
a jakieś dowody? czy to znowu "rewelacje" z RM?

piszecie, że PO jest zakłamane - nie chciałabym przypominać, kto powiedział "Nie będę premierem, jesli mój brat zostanie prezydentem".. ot, szczyt uczciwości

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 13:17   #114
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie będę głosować na JK, bo byłoby mi zwyczajnie wstyd Szkoda tak głosować na pierwszych w życiu wyborach.
Rozsądni ludzie raczej nie dali sobie zamydlić oczu "przemianą" Jarosława. Nadal będzie żądnym władzy, małostkowym awanturnikiem.
Rozsadni ludzie w zyciu by nie glosowali na formacje wywodzaca sie w lini prostej z PZPR.

Zwyczajnie wstyd to na postkomune glosowac.

Cytat:
A i nepotyzmu nie praktykują...
W kazdej partii znajdą się i tacy i owacy.
A gdzie PiS praktykuje nepotyzm ?

Cytat:

Sama podaj konkrety, a nie piszesz takie bzdury typu "zatrzymanie ze skutkiem smiertelnym" - co to za absurd w ogole. Prokuratura miala wobec niej konkretne zarzuty, ABW probowalo ja zatrzymac i ona sie zastrzelila, a nie "zatrzymanie ze skutkiem smiertelnym". To Blida sama wybrala samobojstwo zamiast sprawy w sadzie.

W jaki sposob Giertych jest mniej kompetetny od Wiatra chocby?

Wiesz co Vixen, przyganial kociol garnkowi, jak piszesz o jedynie slusznej prawdzie i szukasz konkretow, jakbys Ty nie wierzyla w inna "sluszna prawde" i przytaczala konkrety

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
a jakieś dowody? czy to znowu "rewelacje" z RM?

piszecie, że PO jest zakłamane - nie chciałabym przypominać, kto powiedział "Nie będę premierem, jesli mój brat zostanie prezydentem".. ot, szczyt uczciwości
Pewnie, ze PO jest zaklamane - 10 punktow gruszek na wierzbie juz nie pamietasz?

Co do tego tekstu - no i nie zostal premierem. Zostal dopiero pozniej, w zupelnie innych okolicznosciach

Stary 2010-05-17, 13:38   #115
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wymienisz konkretnych przykładów, bo ich najzwyczajniej w świecie nie znasz, a ogólnikami rzucać to może menel spod sklepu i w zasadzie każdy, tyle że co to za dyskusja:rolley es:

Na jakie konkretnie szpitale dała PO pieniądze z z uwagi na jakich zatrudnionych tam znajomych? W sumie pierwsze słyszę, że są szpitale, które nie potrzebują pieniędzy, zawsze przecież sprzęt lepszy się przyda.
Donald Tusk chociażby chyba słabo "kradnie", skoro w zwykłym bloku mieszka i niezbyt szałowym samochodem jeździ.

Jakie jest zadłużenie Polski teraz, a jakie było za rządów PiSu?

Co do Barbary Blidy, to jest takie zdanie "Dajcie mi człowieka, a ja już znajdę na niego paragraf". Co to w ogóle za twierdzenie, że jakby miała czyste sumienie, to by się nie zastrzeliła? Chyba nie wiesz, co może przeżywać człowiek, do którego domu Z KAMERAMI o 6 rano zapukają służby specjalne - chodzi o styl tego zatrzymania. Nie rozstrzygam, czy była winna czy nie. Zarzuty też o winie nie świadczą, skoro mamy domniemanie niewinności.

Mało też znasz historię, skoro wygłaszasz tezy, że boją się tylko ci, którzy mają coś na sumieniu. Żydzi też się w latach '30 w Rzeszy bali. Ludzie podczas II WŚ związani z AK też się bali po jej zakończeniu. Działacze Solidarności w latach '80 zapewne też. Podpowiem: to władza często wytwarza atmosferę strachu i robi z ludzi przestępców, usprawiedliwiając się tym oto pięknym zdaniem, ze tylko ci się boją, którzy mają nieczyste sumienie.

Blado widzę Twoją przyszłość na politologii jeśli tylko na poziomie inwektyw rodem z Radia Maryja potrafisz "dyskutować". No chyba że ta politologia na alma mater u ojca dyrektora
Zastanów się głęboko nad zmianą kierunku studiów.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2010-05-17 o 13:39
Stary 2010-05-17, 13:47   #116
sabbra
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie PiS praktykuje nepotyzm ?
A w TVP.
Stary 2010-05-17, 13:52   #117
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
A w TVP.
Słuszny przykład

A jak wspaniale TVP pod względem finansowym funkcjonuje, że ho ho. Z niecierpliwością czekam na ogłoszenie upadłości, może ktoś sensowny za złotówkę to wykupi i będzie wreszcie co tam oglądać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 14:00   #118
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Wpisałam "polityka" i nic nie znalazłam.
A moze dalas: szukaj w tresci postow zamiast szukaj w tytulach?
Tez sie na poczatku na to nacinalam.

Polityka sie nie interesuje i nie zamierzam
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 14:51   #119
Catelynn
Raczkowanie

Cytat:
Nie wymienisz konkretnych przykładów, bo ich najzwyczajniej w świecie nie znasz, a ogólnikami rzucać to może menel spod sklepu i w zasadzie każdy, tyle że co to za dyskusja:rolley es:

Na jakie konkretnie szpitale dała PO pieniądze z z uwagi na jakich zatrudnionych tam znajomych? W sumie pierwsze słyszę, że są szpitale, które nie potrzebują pieniędzy, zawsze przecież sprzęt lepszy się przyda.
Donald Tusk chociażby chyba słabo "kradnie", skoro w zwykłym bloku mieszka i niezbyt szałowym samochodem jeździ.

Co do Barbary Blidy, to jest takie zdanie "Dajcie mi człowieka, a ja już znajdę na niego paragraf". Co to w ogóle za twierdzenie, że jakby miała czyste sumienie, to by się nie zastrzeliła? Chyba nie wiesz, co może przeżywać człowiek, do którego domu Z KAMERAMI o 6 rano zapukają służby specjalne - chodzi o styl tego zatrzymania. Nie rozstrzygam, czy była winna czy nie. Zarzuty też o winie nie świadczą, skoro mamy domniemanie niewinności.

Mało też znasz historię, skoro wygłaszasz tezy, że boją się tylko ci, którzy mają coś na sumieniu. Żydzi też się w latach '30 w Rzeszy bali. Ludzie podczas II WŚ związani z AK też się bali po jej zakończeniu. Działacze Solidarności w latach '80 zapewne też. Podpowiem: to władza często wytwarza atmosferę strachu i robi z ludzi przestępców, usprawiedliwiając się tym oto pięknym zdaniem, ze tylko ci się boją, którzy mają nieczyste sumienie.

Blado widzę Twoją przyszłość na politologii jeśli tylko na poziomie inwektyw rodem z Radia Maryja potrafisz "dyskutować". No chyba że ta politologia na alma mater u ojca dyrektora
Nic mi nie wiadomo żeby na politologię przyjmowali tylko osoby które popierają Partię Obłudy?

O ile mi wiadomo działają dwie komisje śledcze za nasze pieniądze. Jedna komisja naciskowa do zbadania nieprawidłowości w CBA i w PiS-ie, druga d/s Blidy. Żadna z nich nie wykazała jak do tej pory najmniejszego uchybienia, nieprawidłowości ani przekroczenia uprawnień w CBA. Nie wiem czy wiesz że Ziobro miał trzydzieści spraw w sądzie i wszystkie umożone bo w wyniku przeprowadzonych postępowań nie wykazano najmniejszego błędu czy nieprawidłowośći. Obecny rząd niczym innym się nie zajmuje tylko ściganiem "domniemanych zbrodni " PiS-u i jakoś do tej pory nic nie znalazł. Mało tego nie znalazł również ani jednego nielegalnego podsłuchu. Okazało sie że wszystko co platforma mówiła na PiS to bajeczki dla kurzych móżdżków.
Acha, przepraszam Pitera znalazła dowody na niegospodarność PiS-u. Dorsza za 8.50

A co do stwierdzenia " tylko ci się boją, którzy mają nieczyste sumienie" - To było stwierdzenie dotyczące strachu przed rządami Pis-u a nie ogólnie.
Stary 2010-05-17, 15:40   #120
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
http://forsal.pl/grafika/349928,2660...y_deficyt.html
http://www.finanse.egospodarka.pl/25...gi,1,48,1.html

Jak widac, zarowno deficyt budzetowy, jak i dlug publiczny byly za PiSu nizsze, niz za PO

Cytat:
Przestan plesc bzdury - prokuratura wydala nakaz jej zatrzymania, wiec nie wyjezdzaj z jakas demagogia, o szukaniu na kogokolwiek paragrafu
Nigdzie nie twierdze, ze miala czyste, czy nie czyste sumienie, odnioslem sie tylko do przeinaczajacego fakty stwierdzenia, jakim sie wczesniej posluzylas: "zatrzymano Barbarę Blidę ze skutkiem śmiertelnym". Nie "zatrzymano ze skutkiem smiertelnym", tylko zastrzelila sie w trakcie zatrzymania. O jej winie czy nie nierozstrzygam, od tego jest sad. W przeciwienstwie do Ciebie, nic nie sugeruje - a Ty ordynarnie sugerujesz, ze to wina PiS, ze ona sie zastrzelila

Nawiasem mowiac - nie z kamerami, a z kamera, to taki ewenement, ze cos nagrywali ? No i co za roznica, o ktorej godzinie ?

Cytat:
Przestan prosze pisac takie rzeczy, bo nie wyglosilem zadnych tez, to Ty cos wyglaszasz. Ja tylko stwierdzilem jak wygladaly fakty, bo Ty ich nie przedstawilas, tylko snulas jakies wizje obciazajace PiS za jej smierc

Cytat:
Jak juz pisalem - przyganial kociol garnkowi:
"za PiS zatrzymano ze skutkiem smiertelnym Barbare Blide" - to ma byc oparta na faktach dyskusja ?

Cytat:
A w TVP.
Ze zacytuje:
Cytat:
Nie wymienisz konkretnych przykładów, bo ich najzwyczajniej w świecie nie znasz, a ogólnikami rzucać to może menel spod sklepu i w zasadzie każdy, tyle że co to za dyskusja:roll eyes:
Co w TVP ?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości