![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gość na weselu w białej sukience? - możnaa?
Według mnie ubranie bieli na czyjeś wesele jest potwornym nietaktem. Uważam, że współczesne krawiectwo ma taką szeroką gamę kolorów, że ktoś musi być zwyczajnie złośliwy albo bardzo źle wychowany, żeby przyjść na wesele w białej sukience. I naprawdę, nie kupuję stwierdzenia, że komuś jest do twarzy w bieli, więc nie powinien z niej rezygnować, bo jestem pewna, że jest tej osobie do twarzy w przynajmniej dwóch innych kolorach. Gdyby ktoś na moje wesele przyszedł w bieli byłoby mi bardzo przykro, bo odebrałabym to jako brak szacunku. Prawdopodobnie nie ciskałabym w dziewczynę gromami, bo na weselu jest masa ważniejszych rzeczy, ale niesmak pozostałby mi przez długi czas, zwłaszcza jeśli byłaby z rodziny i później bym ją widywała.
A jeśli chodzi o faux pas względem pana młodego, to wiem, że do niego należy biała/ecru kamizelka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ekstremum byly siostry Kardashian
![]() no ale wiadomo ze slub nieprawdziwy, a ten look na pewno byl zamierzony.
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Jeśli chodzi o białe suknie gości na weselu wg. mnie to to troszkę nie wypada.. Panna młoda jest osobą wyjątkową bo to jej dzień, biel jest dla niej zarezerwowana i goście powinni to uszanować..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
dezire świetnie to określiłaś - nieprawdziwy ślub
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
Szkoda tylko że nikt się nie przejmuje panem młodym, i nikt nie zwraca uwagi żeby nie zrobić przykrości kolorem swojego garnituru dla pana młodego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
Ta, mój przyszły teść kupił sobie smoking.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Podróżniczka
|
Uważam, że nie powinno się ubierać w biel będąc gościem na weselu. Generalnie jest to nietakt. Chociaż często gęsto ludzie po prostu nie myślą to tym. Nie przejdzie im przez głowę, że biała suknia (szczególnie długa) może odwracać uwagę od PMki. Poza tym po prostu nie wypada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że to nietakt.
Przed ślubem byłam przekonana, że się ostro wkurzę, jak kogoś zobaczę w bieli u siebie. Dwie kuzynki miały białe/jasno kremowe sukienki, a mnie to w ogóle nie obeszło. Czułam się tak wyjątkowo przez cale wesele, że kompletnie o tym nie myślałam, choćby nie wiem co PM-ka zawsze będzie się wyróżniać, no chyba, że któraś z kobiet miałaby kreację jak u kardashianek. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
dla mnie kolor bialy jest zarezerwowany tylko i wylacznie dla mlodej w koncu to jej dzien i ma byc wyjatkowa i niepowtarzalna
ok jezeli gosc ma sukienkie biala ale wtedy do niej musza byc wstawki w innym kolorze by biel nie byl w nadmiarze
![]() |
#103 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Moim zdaniem goście nie powinni być ubrani na biało no chyba że suknie Panny Młodej jest w innym kolorze co czasami się zdarz. Ale tak to na ślub to powinny być ładne żywe kolory a nie białe albo czarne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Hej, w połowie lipca wybieram się na wesele starszego brata mojego faceta. Kupiłam sukienkę (dodałam w załączniku, ale nie wiem czy się wyświetli) i po przeczytaniu waszych postów zastanawiam się czy wypada ją założyć. Sukienka jest co prawda biała ale cała jest we wzorek, poza tym nie jest strojna ani koronkowa czy błyszcząca - prosta sukienka przed kolano.
No i jeszcze jedno - ślub jest cywilny a panna młoda będzie miała suknię ecru. Co doradzacie? Założyć z jakimiś kolorowymi dodatkami czy lepiej rozejrzeć się jeszcze za czymś innym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
U nas na weselu były 2, 3 osoby ubrane na biało a właściwie biało/ecru.
Jeśli mi się wcześniej wydawało, że raczej wolałabym żeby nikt inny nie był w białym - to w rzeczywistości zupełnie mi to nie przeszkadzało. To były własnie takie letnie, koronkowe sukienki - a zauważałam je przez kilka sekund może (gdzie był czas żeby analizować kto w czym był i dlaczego ![]() mimo że nie doradzałabym białego na wesele (bo jednak tradycja) - to z drugiej strony wiem, że problemu nie ma, ani wrażenia, że ktoś kradnie kolor ![]()
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2013-07-21 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Nie spodziewałam się tylu przeciwniczek białego koloru na weselu i nigdy na to nie zwracałam uwagi, kupiłam sobie już białą sukienkę i nie zamierzam z niej rezygnować, myślicie że nie powinnam w niej iść?
link: http://www.google.pl/imgres?start=17...36&tx=78&ty=83 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pani młoda i tak skupia swoją uwagę bo jej "całokształt" przebija wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
podsyłam ciekawy link w związku z tym tematem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Osobiście uważam, że osoby, które zakładają białą / ecru / śmietanową / itp. sukienkę (szczególnie jeżeli jest to jeszcze ich ślubna przerobiona trochę na dzienną), robią niewłaściwie, tzn. ja to odbierałabym jako brak szacunku dla mnie, jako PM. Po prosty jest to kolor tradycyjnie zarezerwoany dla PM i bym sobie odpuściła - może jestem tradycjonalistką
![]() Niby nikt Ci w twarz nie powie, że nie jesteś ubrana OK, bo każdy chce się bawić, a nie dyskutować. Co innego biała sukienka przykryta np. czekoladową lub srebrną koronką lub jeżeli nie jest to tkanina typu atłas, satyna, jedwab, tylko np. fajna wełna grubo tkana (załącznik). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli można pójść w białej sukience tylko zależy od kroju i dodatków... Moja koleżanka była w białej sukience na moim ślubie i mi to w ogóle nie przeszkadzało. Tutaj wszystko dyktuje nam krój. Jeżeli założymy białą, zwiewna sukienkę, a panna młoda wystąpi w takim samym rustykalnym stylu, to oczywiście robimy jej konkurencję. Jeśli natomiast nasza sukienka będzie biała, ale krótka, koktajlowa, do której założymy kolorowe buty, torebkę czy biżuterię, to już wygląda to inaczej. Tutaj wszystko dyktuje nam krój. Jeżeli założymy białą, zwiewna sukienkę, a panna młoda wystąpi w takim samym rustykalnym stylu, to oczywiście robimy jej konkurencję. Jeśli natomiast nasza sukienka będzie biała, ale krótka, koktajlowa, do której założymy kolorowe buty, torebkę czy biżuterię, to już wygląda to inaczej. Tutaj wszystko dyktuje nam krój. Jeżeli założymy białą, zwiewna sukienkę, a panna młoda wystąpi w takim samym rustykalnym stylu, to oczywiście robimy jej konkurencję. Jeśli natomiast nasza sukienka będzie biała, ale krótka, koktajlowa, do której założymy kolorowe buty, torebkę czy biżuterię, to już w |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Dodatkowo myślę że fajnie zwrócono uwagę na stroje mężczyzn, na to co wypada na daną porę dnia i roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Ja wszystkim odradzam białe sukienki. Od zawsze byłam uczona, że biel jest zarezerwowana dla panny młodej, bardzo się zdziwiłam ostatnio gdy na weselu około 10 dziewczyn było w bieli. Niby sukienki letnie, skromne i nie pomyliłby ich nikt z panną młodą, ale ja jako gość czułam się dziwnie- nie chcę myśleć jak musiała się poczuć panna młoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Ja bylam w zeszłą niedzielę na weselu.... nosz kurna, dziewczyna świadka założyła białą koronkową ołówkową sukienke z dodatkowo koronkowymi rękawami - taką samą miala panna młoda !!! z tymże długą i bardziej rozkloszowaną.... wyglądało to naprawdę dziwnie, jak dla mnie ta dziewczyna popełniła nie lada nietakt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sukienka, którą wstawiłaś jak dla mnie zdecydowania odpada na wesele. Ja bym się poczuła urażona jako PM. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-07-29 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.