|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super że wyjazd udany...szkoda tylko że nie wypoczęłaś do końca, ale jak odpocząć przy roczniaku ![]() ładne wyniki ![]() Dzieciaczki teraz dużo jedzą i dużo biegają więc spalają ![]() Macie przynajmniej już to z głowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A najbardziej podoba mi się trzecia ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
mi tez tylko 4 sie podoba
![]() ![]()
#93 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas troszkę drgnęło ze słownictwem Potworka ale i tak jest w tyyyyyle za innymi dziećmi ![]() Cytat:
bardzo mi przykro z powodu infekcji, napewno wszystko dobrze się skończy!!! Musi!!! Wcale nie jesteś głupia ![]() O rany strasznie dużo, ale dostanie leki i wszystko będzie ok ![]() ![]() A tymi ulotkami tak się nie przejmuj. Poprostu firmy farmaceutyczne MUSZĄ tam zamieścić KAŻDĄ info o skutkach ubocznych i tyle, ale to nie znaczy że coś się stanie Maćkowi po zarzyciu tego leku. Zapomniałam pochwalić Alana: 12.800kg i 82 cm ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dała antybiotyk nie wiedząc na jaką bakterię? Czy to jakiś o bardzo szerokim spektrum? No ale nawet jak wożą do Warszawy, to przecież to trzeba bardzo szybko robić od zebrania moczu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaciskam ![]() Cytat:
![]() Aneczka słodkości ![]() Cytat:
![]() Zaszczepiłam teraz z dwóch powodów. Bo bałam się, że jak pójdę we wrześniu to nie będzie priorixu a druga rzecz - bałam się że zachoruje mi Zuzka w trakcie tego odwlekania na którąś z tych chorób. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
magi
![]() Cytat:
![]() zobaczysz jak sie rozgada to nie bedzie konca, Wercia juz duzo mowi , ale ma tez swoje slownictwo ktorego nie rozumiem np. "belekabe" i tak powtarza w kolko ![]() wow coz za waga ![]() ja musze Wercie zmierzyc bo nie wiem czy urosla czy nadal ma 74
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz co typowej wpadki nie było. Biorę tabletki. Ale kilka razy Małżowi nie chciało się "wyjść" w odpowiednim momencie no i tak sobie zostawał do końca ![]() ![]() Narazie wolałabym negatywny wynik, ale jeśli będzie na plus to będę skakała z radości ![]() ![]() ![]() dam znać jutro po teście ![]() eeeej no poczekajcie z tymi gratkami!!! och wy tak szybko mnie wpędzacie w dzidzię!!! CZEKO belekabe???? o boziu jak ona to wymawia?? Alan nawet nie wie że literka "k" istnieje, a gdzie takie wyrazy!!! No to masz niezła zagwozdkężeby rozszyfrować co to znaczy. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-08-04 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli obydwa wyniki beda szczesliwe ![]() ciekawa jestem i mam nadzieje ze bedzie jak chcesz ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- przegladalam wlasnie w necie menu rocznego dziecka i mamy pisza ze podaja smazone potrawy-jajecznice, nalesniki, tosty w jajku z serem nie robilam jeszcze jajecznicy , chyba jutro zrobie i nie wiem czy smazyc ![]() a zolty ser juz dawalyscie?? ooo obudzila sie......
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki przydadzą się ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż jakoś przykro mi sie zrobiło jak to czytam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Odpisałam,że Martynka może przez ząbki gorszy ma apetyt,bo u nas tak było ![]() Co do wózka to nie pomogę,bo u nas cenowo inny przedział był,a ja noga w takim doradzaniu jestem ![]() I nie zaśmiecasz wątku ![]() ![]() Cytat:
Jedno jest pewne,raczej lekko nie miał ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
alan wstał i muszę uciekać bo już przyszedł do mnie z grabiami i chce mnie czesać
![]() co do jedzenia to ja już nie trzymam się tych jadłospisów dziecięcych. Nie daję tylko ostrych i bardzo tłustych potraw. Dziś np. Alan jadł zupę na śmietanie z kurkami. A wczoraj kanapkę z białym serem i dżemem, a potem kanapkęz żółtym serem. Wcina kotlety, ziemniaki, kasze, ryż. Nie dawałam kapusty, ale dlatego że nie robiłam. A jutro dam mu fasolki po bretońsku bo będę robiła. Widzę że jedzonko mu nie szkodzi więc nie mam wyrzutów sumienia. A poza tym nasze dzieci są już "duże" i powinny(moim zdaniem) jeść normalne jedzenie.Oczywiście podawane z rozmysłem, czyli nie np, codziennie kanapka z nutella. Spadam bo się Młodzież dobiera do dekodera!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas si,to też siku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyżby pani doktor stwierdziła,że jesteś politycznie nie doinformowana? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się,przy dzieciach mało kto odpoczywa ![]() ![]() Zuzia ładnie waży ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Była promocja w Carrefurze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam z całych sił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czy 9 miesięcy to odpowiedni czas na czekanie? ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||||||
BAN stały
|
Cytat:
super Aneczka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mała gaduła z Werci ![]() to już widziałąm Karolinka napisała, ja w carrefour kupowałam pampersa 58 szt za prawie 41 zł Cytat:
trzymam kciuki żeby sie wyjasnilo i bylo ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dawałam Amelce jajecznice smazona na malej ilosci oliwy, doslownie kropelka ser z wiadomych wzgledow odpada |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szwagierka przywiozła mi pampersy i przyszła po naukę ogórków małosolonych ![]() ![]() ![]() My już po spacerku i po 20 min drzemce ![]() Miłego popołudnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, że muszę być dzielna dla Syneczka. Już jestem ![]() Tylko wszystkie te leki nie są korzystne dla nerkowców ![]() ![]() Cytat:
![]() Z ulotki wynika, że antybiotyk działa m.in. na zakażenia UKM. Wydaje mi się, że musiała coś dać, bo nie wiadomo co jest, a trzeba działać. W szpitalu też celowali w ciemno, bo sytuacja tego wymagała. Nie mogli wtedy czekać i całe szczęście wtedy trfili. Z każdego laboratorium wożą do Wawy. Nawet z tego szpitalnego ![]() Małż właśnie pojechał z moczem (udało się zebrać tylko na posiew). Będę wiedziała czy można dowiedzieć się telefonicznie. Bierze, 1/2 tabletki. ![]() --- Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie wasze kciuki. Proszę zaciskajcie mocno, bo bardzo są nam potrzebne ![]() Podałam przed chwilą antybiotyk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może i teraz lekarka trafiła z antybiotykiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W razie czego dzwoń, albo pisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia vivien kupilam ostatnio i goraco polecam jest piekna
![]() spojrz na przykladowe zestawienia ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=600 alexa tez jest fajna Tulip witaj ![]() ![]() gorgulek ![]() czeko ja daje jajecznice smazona na maselku, mielone tez smazone, nalesniki tez, Marci nawet wcina tosty z serem na sniadanie ![]() hmmmm cos ja jeszcze mialam ale zapomnialam ![]() nie mam mocy ide robic salatke warzywna ![]()
#111 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Svi, pomysle jeszcze
![]() poprasowałam. Nic mi sie wiecej nie chce robić dzisiaj. na obiad zjadłam makaron z sosem z cukinii, bo małż mi przywiozl od szwagra kilka sztuk. Uwielbiam cukinie ![]() magi trzymam mocno kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||
Zadomowienie
|
Tak czytam co piszecie o tym Priorixie, tzn. o jego braku, że znowu zaczęłam się niepokoić. Mam co prawda przez pielęgniarkę zapisane konkretnie "Priorix, 1 września 2010", ale chyba wcześniej zadzwonię sprawdzić czy jest...
![]() ![]() Współczuję. Może jednak nie będzie tak groźnie, na ile wygląda. Cytat:
![]() |
#113 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia kolor nie jest taki jak na zdjeciach
![]() morska nie dawalam ![]()
![]() |
#114 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze o niełączeniu poszczególnych produktów jest przydatne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A niech je na zdrowie! ![]() Oby nie było żadnych poszczepiennych reakcji ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() Ja wiem tylko tyle, że chyba od jutra będą JumboPacki za chyba 42,99 zł w realu. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magi, orientujesz się może w działaniu żurawiny na drogi moczowe? Tymek pije łyżkę dziennie od kilku miesięcy, ot, choćby zapobiegawczo. Może kiedyś spróbujcie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo "tatum". Mąż upiera się, że to "tatuś" ![]() Cytat:
Jajecznicy nie smażę, bo skoro można na parze, to po co. Ser żółty Tymek też już jadł. Podobno Gouda dla dzieci jest najlepsza na początek. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- No ja tak wyczytałam w schematach niemowląt karmionych piersią, że w 8. miesiącu "sok z kapusty kiszonej (jedna łyżka); gdyby jednak pojawiło się zaczerwienienie wokół ust, przerywamy podawanie i ponowną próbę podejmujemy dopiero po 12. miesiącu", więc dałam łyżeczkę takiego surowego, bo tak zrozumiałam. Gdyby Tymek był uczuleniowcem, to pewnie nie dałabym. Tyle, że ja daje jej malutko i to czasami. Taka w kapuśniaku chyba byłaby IMO jeszcze lepiej tolerowana, bo ugotowana, ale mogę się mylić.
![]() |
#115 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Skierko, ja Twoja Coreczka sliczna
![]()
#117 |
BAN stały
|
![]() ide przed tv z mezem, a potem moze male co nie co ;-) svi widze ze jestes wczesniej pytalam ale chyba nie doczytalas, czym ty czyscisz rogowke? bo chyba mamy z tego samego materialu a u mnie plamy ze sliny Amelki do konca nie zeszly i przydaloby sie przeprac Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-08-04 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
padłyśmy jednak później obie ... dwie godziny nie nasze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super że wyjazd udany ![]() U nas coś takiego by nie przeszło - mała w życiu by nie zasnęła ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki, niech się sprzedaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() hmmm, aż ciekawa jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() "Proszę Pani, jeżeli chodzi o prezydenta Kaczyńskiego to ja momentami miałam wrażenie, że on jest niepełnosprawny umysłowo" ![]() Jestem jeszcze na moment, muszę brać się za listę zakupów bo nie ogarnę się do soboty jak tak dalej pójdzie,,,najgorsze że nie wiem ile osób będzie, cześć gości nie potrafi się określić ![]() Sylko z jakiej ilości mięsa robisz strogonowa tak dla 15 osób? Już wyjaśniam co z tym dermatologiem bo pokręciłam. Martynka ma bardzo wrażliwą skórę i regularnie od października chodzimy do dermatologa, często pojawia się u niej paskudna wysypka - ma na COŚ alergię widocznie, nie jestem w stanie dojść od czego to...Stąd też przepisywane leki, które muszę mieć w domu w razie potrzeby ale nie ukrywam - staram się używać ich jak najmniej bo to same sterydowe więc same rozumiecie - jeżeli wiem, ze krem z emolium zaleczy podrażnienie w 2 tygodnie a maść w 2 dni to mimo wszystko wybieram krem ![]() Skierko Amelce włoski podrosły ![]() ![]() Tulipku ale ta Aneczka urosła, piękna jak zawsze ![]() Cass ciężka sytuacja z dziadkiem, bardzo Wam współczuję...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-08-04 o 19:26 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
morska dzieki :kwiatek:
dalam malemu kilka ziemniaczkow z zupy z ta woda, zobaczymy co z tego wyniknie jesli nic to jutro bedzie wcinal z nami Cytat:
![]() ja jak bede prac to pewnie kupie jakis specjalny srodek - chyba vanisz ma cos do kanap Amelka slodka ![]()
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
tiaaa, a jutro rano przyjdziesz i napiszesz tylko cześć, bo nie masz mocy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.