|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na śluby w 2012 tu sobie czekamy i rozmów bez eeendu dosyć nie mamy :D
witam was w nowej cześć
jeszcze mnie tu nie było dziś też raczej na krótko potem was doczytam tylko przywitać sie chciałam
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was
![]() Dzisiaj przez zupełny przypadek odnalazłam ten wątek ![]() Narzeczoną jestem od roku, ale dotychczas nie urządziliśmy kolacji dla rodziców - nie było oficjalnych 'rodzinnych'... Wychodzimy z tego założenia, że TŻ Oświadcza się mi, a nie nie rodzicom I w kwestii ślubu cisza ... Ale to przede wszystkim ze względów finansowych ... A jak to u Was wyglądało ?
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, zapomniałam jednego:
Kasiaczek89, witaj! ![]() Cytat:
Co do książek to dzięki bardzo za polecenie, lubię takie książki na faktach, w dodatku historie silnych kobiet Ze swojej strony mogę polecić dwie takie: pierwsza to Kwiat pustyni, fantastyczna historia somalijskiej dziewczyny, która uciekła z domu i została modelką. Druga - Jedz, módl się, kochaj - kiedy dostałam tę książkę i zaczęłam ją czytać stała się moją trochę księgą objawienia. Na pewno super dla każdej kobiety, która chce się rozwijać duchowo ![]() Do obu książek teraz powstały filmy, niedługo będą w kinach. Nie mogę się już doczekać, kiedy je obejrzę ![]() Martita88, witaj opowiedz coś więcej o Was. Macie już może jakąś datę ustaloną?
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2010-08-31 o 19:04 |
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Razem już od prawie 7 lat, poznaliśmy się jako gówniarze
Mieszkaliśmy ze sobą 3 lata (licencjat), teraz ja dalej kontynuuje mgr, a TŻ zostaje w naszym rodzinnym mieście, także będzie nas dzieliło 200 km ...Marzy nam się sierpień 2012, ale jeszcze żadnych działań w tym kierunku nie wykonaliśmy ... :| |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa trzymam kciuki za remoncik domku. fajnie, że trwają przygotowania Waszego wspólnego domku
![]() witaj Martita88 co do książek to ja wolę kryminały jak zaczynam jakiś czytać i mnie wciągnie na maxa, to potrafię nawet w ciągu jednej nocy go pochłonąć co nie do końca chwali sobie Tż, bo nie mam dla niego wtedy czasu Edytowane przez evoonia86 Czas edycji: 2010-08-31 o 19:28 |
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
własnie słucham sobie radyjka a tam "... słońce świeci nad nami, opala nasze nagie ciała promieniami... "
yy polecam na jesienną chandrę
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2011-01-09 o 20:11 |
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i pochwal nam się tu pierścionkiem ![]() U nas też nie było żadnych "rodzinnych" zaręczyn, po prostu poinformowaliśmy Rodziców o tym doniosłym fakcie, że się chajtamy A spotkanie naszych Rodziców jeszcze przed nami, bo dzieli ich sporo km
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
województwo łódzkie
Pierścionek taki jaki sobie wymarzyłam - białe złoto i mały brylancik Ta niezwykła Chwila - podczas naszego wyjazdu nad morze, wrzesień tamtego roku. Jak to szybko minęło ...
|
|
|
|
#99 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dobrą sukienkę na pewno znajdziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pogoda koszmarna, myślałam że jeszcze trochę upałów będzie a tu zimno jakby jakiś październik był a w nocy była taka burza że naprawdę zaczęłam się bać, koszmar ![]() Chatko czy mogłabyś dodać do pierwszego posta info o blogu? z góry dzięki
|
|||
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Martita88 a jaka miejscowość? bo ja tez pochodzę z łódzkiego, choc aktualnie mieszkam i pracuje w Warszawie.
|
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja tak tylko na chwilę...
siedzę w Niemczech, za kolorowo to tu nie jest, neta za bardzo nie mam, wiec jak tylko podłapie to korzystam. No i w sumie chciałam się zameldować w nowej części ![]() Strasznie tęsknię za narzeczonym...
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
gosza_m dasz radę kochana
musisz dać radę. Później będzie już tylko lepiejJa spadam dziewczyny bo wymęczona jestem a jutro mój wymarzony dzień bo 1 dzień przedszkola po wakacjach i rano trzeba wstać i wyprawić całe towarzystwo . Później może zacznę się wreszcie szykować do tej przeprowadzki bo jak na razie to nie mogę się nadal zebrać:/Widzę, że wszystkie się brylantami swoimi chwalicie to może ja też się wreszcie zbiorę i jurto swój obfotografuję .
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Z moim TŻ jestem już od 6 lat. Narzeczoną jestem od 16 kwietnia tego roku
![]() ![]() . Planujemy ślub na 2012, co do miesiąca nie jesteśmy jeszcze zdecydowani. Jemu wszystko jednoo. Ja zastanawiam się nad majem, czerwcem albo wrześniem. Utrudnieniem w wyborze jest szybka zajmowalność najlepszych sal w mojej miejscowości.
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Troszkę mam do nadrobienia od wczoraj, ale już nie zdążę, weszłam tylko na chwilkę ![]() Dziewczyny, jutro mam egzamin teoretyczny, najbardziej sie boję ustnego proszę trzymajcie za mnie kciuki![]() Dobrej nocki
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tenebrosa - dzięki za polecenie książek ![]() Fajnie, że z remontem domu posuwacie się do przodu ![]() Witam wszystkie nowe PMki ![]() |
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Już zabieram się za przedstawianie: jestem z Bielska-Białej, na początku sierpnia świętowaliśmy z TŻtem 2,5 roku związku. Poznaliśmy się w sposób, który do dziś wywołuje w nas uśmiech zażenowania - znalazłam go przez przypadek na naszej-klasie, w czasach gdy był to jeszcze niszowy portal, gdzie nie dało się znaleźć więcej niż 200 osób z tej samej miejscowości. Także nasz związek zrodził się w sieci
![]() Oświadczyny były dla mnie spełnieniem marzeń i zaskoczeniem zarazem, bo mój Chytrus od wielu miesięcy zapewniał mnie, że w tym roku nie mogę liczyć na żaden pierścionek, czym uśpił moją czujność. Miesiąc temu nagle oznajmił, że spotkał Węgra - kuzyna jego koleżanki, który pracuje w jednym z hoteli w Budapeszcie i może nam załatwić tańszy nocleg na weekend. Jako, że zawsze powtarzałam, iż Budapeszt to dla mnie najpiękniejsza stolica na świecie, stwierdziliśmy, że szkoda zmarnować taką okazję i zaplanowaliśmy wyjazd. Tymczasem już pierwszego wieczora na miejscu, po romantycznym rejsie statkiem po Dunaju i kolacji na pokładzie z widokiem na wszystkie perły architektoniczne Budapesztu, mój Ukochany zabrał mnie na krótki spacer (gdyż nieświadomie rujnowałam wszelkie okazje do padnięcia na kolana jeszcze na statku) i pod jednym z kamiennych lwów u wlotu na Most Łańcuchowy poprosił mnie o rękę. Były to najbardziej bajkowe i romantyczne oświadczyny, jakie mogłam sobie wyobrazić i do dziś nie mogę uwierzyć w moje szczęście (potem okazało się, że uczynny kolega-Węgier nigdy nie istniał, a cała wycieczka nie była wcale spontaniczna, tylko ze szczegółami zaplanowana wiele tygodni wcześniej)Oto mój pierścionek: białe i żółte złoto z brylantem Załącznik 3377464
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() happywoman witamy w naszych progach pochwal sie pierścioneczkiem skąd jesteście? z tymi termiani to niestety juz tak jest- jak cos jest fajnego to trzeba się spieszyć, bo za 2 dni już zajęte :/ Falsify piekne zaręczyny. gratuluję kreatywności Tż- sprytnie wszystko zpalanował, łącznie z uśpieniem Twojej czujności ![]() Basiek19 trzymamay kciuki ![]() gosza_m zobaczysz jak szybciutko minie ten czas rozłąki i znów bedziesz ze swoim narzeczonym
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry! Ja szykuje się na rozpoczęcie roku szkolnego
, dawno w ogóle w szkole nie byłam a tu takie rozpoczęcie![]() A później muszę się pakować bo nigdy się nie przeprowadzę jak będę w takim tempie wszystko robiła:/ Więc życzę Wam miłego planowania itp a ja zmykam
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Oboje pochodzimy z Augustowa, a na co dzień studiujemy i pracujemy w stolicy.
![]() Mój pierścioneczek jest dość skromny. Białe złoto z okrągłym oczkiem, kamień to tanzanit. Jest dokładnie taki jak miał być.
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
A czesc
![]() Basiek19 dasz rade!! Falsify piękny pierścionek, cudowne zaręczyny ![]() A mnie mama wyrzuciła wczoraj z domu...
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh znowu była pijana i chciala rozmawiac na temat mieszkania. Dawniej mi obiecywała, że to bedzie moje mieszkanie, ale pod warunkiem, ze bede z nią mieszkała. No i ona zmienila zdanie, czyli ze bedzie podzielone tez miedzy mojego brata i siostre. No to powiedzialam ze mam w dupie to mieszkanie. I generalnie cos pozniej mowilam ze ja sobie dam rade bez niej, w przeciwienstwie do niej. No i powiedziala zebym wypier.... no. Chyba konczyc nie musze,. No to spakowalam co mialam pod reka i wyszlam z domu.
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Falsify - piękny pierścionek! gratuluję tak wspaniałych i romantycznych zaręczyn
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Madziu współczuje
Co do książek to czytałam "Kwiat Pustyni" też polecam, bardzo bardzo.... Widziałam ten film w niedzielę co leciał, ale nie od początku... myślałam, że to się tak skończyło,a tu proszę, książki są.... aż sobie przeczytam
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ja też jestem z Tobą! Trzymaj się cieplutko!
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Madziuniusia, bardzo Ci współczuję takiej sytuacji ale życzę Ci żeby wszystko się ułożyło
![]() Falsify, śliczny pierścionek a zaręczyny bardzo romantyczne no to witaj w gronie PM
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziuniusia, ja również współczuję, tym bardziej, że tyle płacisz na to mieszkanie, a teraz matka tak postępuje... Może jak Cię nie będzie przy niej i nie będzie mieć Twojej pomocy, to dopiero zrozumie jak wiele dla niej robiłaś... W każdym razie życzę Ci pomyślnego poukładania spraw, porozumienia się z rodzeństwem i matką.
Falsify, super pierścionek (podobny do mojego) i super zaręczyny ![]() PaniZolnierz, fajne te obrączki, mi też bardzo podoba się ta fakturka/zdobienie, ale ono jest matowe, prawda? Słyszałam, że matowienie się ściera i z czasem robi się błyszczące. Dlatego zastanawiam się czy nie wziąć od razu błyszczących, bo takie matowe potem bardzo zmieniają swój wygląd. Chatka, w połowie września zapowiadają jeszcze dobrą, ciepłą pogodę, więc nic się nie martw, urlop się na pewno uda! My mamy zamiar pojechać w góry właśnie za jakieś 2 tygodnie, co prawda jeszcze nic nie mamy załatwione i pewnie na ostatnią chwilę coś zarezerwujemy. W każdym razie jakieś małe wakacje we wrześniu mamy jeszcze w planach. Co do Białej Masajki, to film polecam obejrzeć do samego końca, razem z napisami, bo przez ostatnie 8 minut filmu jest tam przepiękna ścieżka dźwiękowa. Słuchałam sobie jej podczas czytania 2. i 3. części, świetnie oddaje klimat dalekiej Kenii. A teraz zabieram się za czytanie pierwszej części, czyli książki na podstawie, której powstał scenariusz filmu. Jest on jednak skróconą wersją opowieści o życiu tej Szwajcarki i teraz chcę doczytać to, czego w filmie nie pokazali.
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gosza_m, współczuję, ale to przeleci. Z wiekiem coraz szybciej czas leci, zauważyłyście? Madziuniusia, strasznie mi przykro 3maj się kochana!![]() moniczka, efektywnego pakowania życzę ![]() Falsify, ależ piękne zaręczyny! Masz świetnego TŻta, tak super wszystko przemyślał Mój też mnie zwodził, że na zaręczyny za wcześnie itd, że aż w pewnym momencie zaczęłam mieć dziwne podejrzenia, że się w ogóle boi ślubu A tu się okazało, że to wszystko, żebym się nie domyśliła ![]() Basiek, 3mam mocno kciuki! Będzie dobrze! tenebrosa, a gdzie się wybieracie w góry? My mieliśmy w Beskidy, bo miała jechać cała grupa, a się teraz okazało, że wszyscy mają mgr, więc nikt nie może Więc chcemy sobie w Bieszczady skończyć na tydzień, a na drugi tydzień do takiego fantastycznego domku w lesie, który mają Rodzice mojego TŻta, w Szumach. Na razie szukamy jakiegoś pokoju w Bieszczadach i coś takiego znaleźliśmy: http://www.otowakacje.pl/kroscienko-...clegi-id229927Znów miałam dziś koszmar ślubny! Nie mogłam się zdecydować na sukienkę, a potem uświadomiłam sobie, że nie zrobiliśmy księgi gości i WINIETEK!!!! Aaaa, dostanę chyba normalnie zawału po którejś nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

jeszcze mnie tu nie było dziś też raczej na krótko potem was doczytam 

jak zaczynam jakiś czytać i mnie wciągnie na maxa, to potrafię nawet w ciągu jednej nocy go pochłonąć 

musisz dać radę. Później będzie już tylko lepiej
Nasz najpiękniejszy dzień
proszę trzymajcie za mnie kciuki