![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
Ciężko być chyba konsekwentną kiedy widzi się taka małą trzęsącą się bródkę i buźkę w podkowę? Ja mam takie obawy związane z macierzyństwem.
planowanie dzidzi ![]() wizaż na nowo, leci 4 rok.... ![]() Edytowane przez sevilay Czas edycji: 2010-11-01 o 14:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień!
Cytat:
![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-11-01 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
No to i ja się przyłącze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Zmalowana witaj! Gratulacje za 5 tydzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę że wszystkie dziś wcześnie wstałysmy, tylko że ja książkę czytałam ![]() Farahh tak policja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ha! Już nie będę na forum tylko ja w ciąży ![]() ![]() kukiełko jesli dobrze liczę to 2,3 miesiąc?? Ale fajnie ![]() Zmalowana jeszcze raz gratuluję, tylko tym razem na naszym wątku ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Byłam u gina od razu jak zobaczyłam dwie kreski i powiedział " no wygląda na to, że jest Pani przy nadziei, tak więc będziemy hodować sobie tę ciąże"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Zmalowana nic się nie martw będzie dobrze, 5 tydz. to faktycznie bardzo wcześnie. Ja byłam w 6 tyg. i było widać tylko pęcherzyk. Miałam przyjść za 2 tyg. i te 2 tyg to była dla mnie wieczność i wielka niepewność, bo w pierwszej ciąży w 6 tyg. było widać serduszko, ale tą ciążę potem straciłam. Za drugim razem dopiero w 8 tyg zobaczyłam serducho jak dzwon, więc jak widać każda ciąża inna, ale tak czy inaczej 5 tydz. to bardzo wcześnie. Trzymaj się cieplutko i ciesz się swoim szczęściem
![]() Zmykam z córcią na spacerek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ![]() może na początku coś o mnie.. Jest to moja pierwsza ciąża, dowiedziałam się o jej istnieniu w 6tym tygodniu, a dziś wg. OM 8tc5d ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#99 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego spacerku! pogoda piękna ![]() Cytat:
![]() ![]() Masz piękne zdjęcia! Ja uciekam do teściów na obiadek ![]()
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-11-01 o 11:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Kobitki powiedzcie mi...chodzę ciągle głodna jak wilka, to możliwe w tak wczesnej ciąży ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Ja to zawsze spozniam sie na wszystko....
![]() Nie zdazylam zajrzec rano a tu prosze zrobilo nas sie wiecej ( razem z brzuszkami ![]() Czesc Dziewczyny! ![]() Ja tez miekne na widok maluszkow. A jeszcze do niedawna to jakos tak nie bardzo. Tylko na bobaski sie wzruszalam, a starsze jakos mnie nie ruszaly.... az tu nagle jakis czas temu.... buum wybuch emocji i teraz nie moge sie oderwac od synka kolezanki ktory ma 4 latka ![]() Dziewczyny! To nam sie zrobil policyjny watek. ![]() ![]() enchantresss moj tez chce synka, a jeszcze nie zaczelismy staran. A on juz wie bo mowi ze ma same meskie plemniki ![]() ![]() No ale to tylko gadanie takie... jak bedzie cora to sie zakochaja odrazu na zaboj i bedzie corunia tatunia ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- ja nie wiem, ale podlaczam sie do pytania? Kiedy zaczynaja sie napady glodu w ciazy?
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Zmalowana, ja właśnie też mam wilczy apetyt wręcz, co chwilę coś wcinam, więc możliwe
![]() ![]() ![]() Rzodkiewieczka, też jestem pewna, że nawet jak córeczki będą to się w nich zakochają od pierwszego wejrzenia ![]() ![]() PS. mam pytanko, jak cytować kilka wypowiedzi jednocześnie ? ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2010-11-01 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
enchantresss a który u Ciebie tydzień ?
![]() Jak chcesz cytować to pod wypowiedzią danej osoby masz takie coś jak 'cytuj' klikasz i to Ci się wkleja w Twoje okienko w którym piszesz. Mam nadzieje, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomogłaś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Ale naskrobałyście
![]() Witam wszystkie nowo przybyłe i zabieram sie za lekturę ![]()
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Faceci chyba tak mają, że chcą mieć syna i koniec. Mój mąż też w kółko mówił, że będzie syn, nawet już zaczynałam się z tą myślą oswajać, bo akurat było mi wszystko jedno, a tu USG pokazało co innego i teraz jest córusia tatusia ![]() ![]() Farahh pracuję w szpitalu z dziećmi przewlekle chorymi enchantresss witaj! ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-11-01 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że szybko schudłam po ciąży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Hej!
Witam się wtorkowo ![]() ![]() ![]() Miłego Dnia życzę!
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Heloł laseczki
![]() Ja właśnie się szykuje i idę po 9 na BHCG. A później do pracki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Powodzenia!
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ja właśnie wstałam , piję kawkę bezkofeinową ,idę szykować śniadanko i zabieram się za prasowanie - cała sterta ubrań na mnie czeka .. miłego dnia wam również życzę ![]()
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rodzinka już wie o ciąży? Jak zareagowali? A tż? Robiłaś test, czy u lekarza się dowiedziałaś o ciąży?
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Rodzinka wie, zareagowali dobrze, ale mogło być lepiej.. chyba się nie spodziewali tego jeszcze .. TŻ szczęśliwy, ja w sumie też, ale troszkę mnie przeraża wizja porodu i tego jak ja sobie poradzę z maleństwem.. no ale do tego jeszcze mnóstwo czasu, także obawy na bok narazie odkładam
![]() robiłam trzy testy : dwa pierwsze wyszły negatywne, dopiero trzeci pozytywny.. i od razu poleciałam do lekarza, bo stwierdziłam, że nawet jeśli nie ciąża to musi mnie zbadać , bo brak okresu nie jest normalny, musi być jakaś przyczyna.. Na pierwszej wizycie usłyszałam ''noo.. to mamy jakieś 6tygodnii ciąży'', dostałam skierowanie na wr, krew, mocz, grupę krwi i glukozę we krwi i miałam zgłosić się za dwa tygodnie.. Przyszłam z wynikami, które podobno bardzo dobre wyszły, założona została karta ciąży i pod koniec wizyty usłyszałam : ''zapraszam panią za miesiąc, wtedy też posłuchamy bicia serduszka pani dziecka''.. ![]() i już się nie mogę doczekać aż minie ten miesiąc.. 25listopada to ma być ![]()
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
enchantresss nic się nie martw ani porodem, ani tym czy dasz sobie rade z dzieciątkiem. Co do tego drugiego też miałam obawy, ale równocześnie z dzieckiem rodzi się instynkt taki na 100%
![]() ![]() Farahh też mi czasem ciężko w pracy zrozumieć czemu tak jest, zwłaszcza że mam przekrój wiekowy od 0 do 18 i jak przyjeżdżają noworodki prosto z porodówki, to aż serce się ściska z żalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Nie było mnie 2 dni a tu tyle nowych rzeczy do czytania ![]() SUPER!!!! enchantresss, zmalowana, kukiełko WITAJCIE!!!! Niestety mojego syna dopadła megatemperatura ![]() Zobaczymy jak będzie dzisiaj.... dobrze, że przez te świąteczne dni miałam kontakt tel z naszym pediatrą.... inaczej ze strachu bym oszalała!!! Farahh bunt 2latka ![]() Co dopiero u nas się skończył. Dość długo to trwało, bo prawie dwa lata. Ja już traciłam nadzieję, że do mojego dziecka coś dotrze....a tu z dnia na dzień OGROMNA zmiana. Nie krzyczy tylko mówi, nauczył mówić się o tym, ze jest zły, zdenerwowany, co mu nie pasuje.... świetnie też opanował sztukę kompromisu, nie upiera się jak osiołek przy swoim ![]() Jestem z niego DUMNA!!!! Tak to wyglądało z Nikosiem. Teraz Natalka będzie miała 2 latka i nie buntuje się aż tak bardzo, nie krzyczy, nie wymusza.... może dziewczynki mają inaczej ![]() Farahh jak Ty usypiasz swoje dzieciaczki po bajkach? Ja moje po kolacji i kąpieli wrzucam ![]() Słuchajcie!!! Jak pech to pech. W sobotę zepsuł nam się piec i mieliśmy zimno w domku. Dopiero dziś Tż próbuje coś załatwić. Mam nadzieję, że mu się uda, bo tęsknię za ciepłem ![]() Zmykam zabawiać moje dzieciaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() koralik no jak pech to pech.. oby u synka to nic groźnego nie było! Trzymam kciuki, żeby szybciutko mu przeszło! Ja na szczęście mieszkam w bloku, także o ciepło i ciepłą wodę się nie martwię ufff ![]() A co do usypiania, starszy po kąpieli też ogląda bajki, później idę z nim do jego pokoju, kładę się obok niego, on pije mleczko z butelki, a ja karmię młodszego synka piersią jeszcze, opowiadam im bajki, pośpiewam i zasypiają, wtedy młodszego hop do łóżeczka, a ja mam free time ![]()
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2010-11-02 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Rzodkieweczko te kije to po prostu nordic walking
![]() Chodzę wieczorem sobie po jakieś 6km.... no i trochę udało się zgubić tłuszczu. Jak było ciepło to jeździłam rowerem po 15km. Nie stosuję żadnej diety, bo uważam, że one nie istnieją ![]() Staram się nie jeść słodyczy ale sobie ich nie odmawiam całkowicie ![]() ![]() ![]() ![]() Przytyłam w ciąży raz 13kg, w drugiej 10kg niby niedużo, a trudno zgubić wystający brzuszek ![]() Reszta ciała do przyjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Farahh no więc widzisz, takie moje "policyjne życie" hehe. A najlepsze że jak poznałam TŻ'ta to nie wiedziałam że też jest gliną ![]() koralik nie strasz kobieto proszę ![]() ![]() ![]() ![]() Witam wszystkie nowe koleżanki ![]() ![]() Widzę że toczyła się rozmowa na temat tego że faceci chcą pierwsze syna. Powiem wam że u nas TŻ też bardziej skłonny był ku synowi bo przypuszczał że będzie córa (ja od początku miałam przeczucie że córeczka będzie i mu o tym mówiłam więc może dlatego). Pojechaliśmy na USG gdzie lekarka powiedziała "syn" a mój TŻ miał taką grobową minę że byślałam że go zabiję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!!! Ja też chętnie się przyłączę, jeśli mogę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.