Nowy roczek zaczynamy i się razem ODCHUDZAMY ;) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 09:23   #91
dojczyk
Raczkowanie

Dot.: Nowy roczek zaczynamy i się razem ODCHUDZAMY ;)

Cytat:
Napisane przez Adka1989 Pokaż wiadomość
Nie biorę anty, więc się nie wypowiadam Wiem tylko, że często się po nich tyje parę kilo Ale w sumie jeśli je dobrze dobierzesz to kto wie... Nie mam pojęcia.
Po samych tabletkach się nie tyje, one tylko łaknienie wzmagają i się więcej je, no i woda się zatrzymuje. Z tym to akurat nie mam problemu, ale zaczęłam się zastanawiać, czy mogą mieć jakiś wpływ na wolniejsze chudnięcie. No nic, będę królikiem doświadczalnym i dowiem się po moim przykładzie :p
dojczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 12:41   #92
malaCZARNApalona
Przyczajenie

Witam w dniu dziejszym.Dziś zrobiłam sobie zdrowe zakupy:płatki owsiane,jogurt naturalny,serek wiejski chudy,wode mineralną ,zieloną herbatę A od wczoraj robię ćwiczenia 6Weidera.I zastanawiam się nad ćwiczeniami Insanity.Słyszałam ze są bardzo cięzkie....Ale chyba nie mam wyjścia.... Do wakacji chcę mieć płaski brzuch i wogóle chcę schudnąć.

Edytowane przez malaCZARNApalona
Czas edycji: 2011-01-10 o 12:43
malaCZARNApalona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 13:11   #93
jolunia10
Raczkowanie

Co do tabletek antykoncepcyjnych to brałam długo od 18 roku życia do 26 czyli 8 lat nie miałam żadnej przerwy. Nie przytyłam na nich nic, nie miałam większego apetytu ani nic kompletnie mi się nie działo.
Piłam dużo wody bo lubiłam mało jadłam bo nie potrzebowałam więcej prawie zawsze gdzieś do 18 bo kolacjii nigdy bo nie bywałam głodna wieczorami
To były czasy!!! A teraz to mi się żołądek rozciągnął i więcej potrzebuje.
Myślicie że z czasem żołądek się kurczy jak ma mniej pokarmu naraz dawane? Ja wiem że jest takie powiedzenie ale czy to jest prawda? Bo sama nie wiem - no bo z drugiej strony są też operacje zmniejszenia żołądka u bardzo otyłych więc kurczy się sam czy nie bardzo?
To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia.
jolunia10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 13:11   #94
CzEkOlAdKa00
Raczkowanie

dojczyk moje koleżanki biorą anty, odchudzają się i nie mają problemów z gubieniem kilogramów i nie można dać się tylko temu wzmożonemu łaknieniu.
pozostawia po sobie
jakiś ślad"

B.B.Prest
CzEkOlAdKa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 13:21   #95
jolunia10
Raczkowanie

Mała Czarna a ja robie 8 minutówki na różne partie ciała i wiesz fajnie i łatwo to wygląda na filmie ale powiem ci że ciężko było nadażyć ale dziś to dopiero 3 dzień tych ćwiczeń będzie i może z czasem będzie lepiej, jeszcze one przede mną bo na razie kawa mnie ratuje. Ciężki dzień dzisiaj mgła chyba niskie ciśnienie i padam, nawet skusiłam się na 2 kawałki mojego ciasta wczoraj upieczonego zeby odżyć trochę--- wiem wiem grzeechhhh:pa la:
Stary 2011-01-10, 14:28   #96
anika00000
Raczkowanie

witam w kolejnym trudnym dniu odchudzania "
u mnie ok jak narazie. rano platki fit pozniej 1,5 na silonwi i przed chwila obiadek .nadal 0 slodyczy
wydaje mi sie ze malo pije ,ogolnie nie lubie niegazowanych wod czy mozna to czym inny zastapic ?
a czy ktoras pila ocet jablkowy ? jesli tak to czy dziala ?
anika00000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 16:48   #97
malaCZARNApalona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jolunia10 Pokaż wiadomość
Mała Czarna a ja robie 8 minutówki na różne partie ciała i wiesz fajnie i łatwo to wygląda na filmie ale powiem ci że ciężko było nadażyć ale dziś to dopiero 3 dzień tych ćwiczeń będzie i może z czasem będzie lepiej, jeszcze one przede mną bo na razie kawa mnie ratuje. Ciężki dzień dzisiaj mgła chyba niskie ciśnienie i padam, nawet skusiłam się na 2 kawałki mojego ciasta wczoraj upieczonego zeby odżyć trochę--- wiem wiem grzeechhhh:pa la:
Narazie sobie sciągam ćwiczenia Insanity.Oglądałam na Youtube ludzi którzy ćwiczyli ten zestaw i powiem ze wyląda to dosyć cięzko.A co do 6Weidera to nie jest tak najgorzej.dziś drugi dzień i jakoś tak bardzo zakwasów na brzuchu nie mam.No może trochę .Ogólnie dzień na plus,ale samopoczucie na minus.Wkurza mnie mój TŻ,ech faceci.Dobrze ze jest w delegacji,wraca dopiero na święta w kwietniu.Do tego czasu mam nadzieję ze trochę mi ubędzie tu i ówdzie
Stary 2011-01-10, 21:21   #98
Junx
Raczkowanie

Ja dziś miałam marny dzień - nic mi się nie chciało i jakaś głodna ciągle chodzę :/
Ale za to byłam na łyżwach i trochę poruszałam się tam Z grzeszków to tylko zaliczyłam Princesse marchewkowo-brzoskwiniową, więc chyba nie aż taki straszny Nadal dużo piję i ciągle latam na sikanie, ale to akurat mnie tylko cieszy.
Mnie Tż też wkurza, bo on się bezkarnie opycha słodyczami, a też powinien boczków się pozbyć!

I waga znów wskazuje 62,3 :/

Edytowane przez Junx
Czas edycji: 2011-01-10 o 22:13
Junx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 21:33   #99
jolunia10
Raczkowanie

U mnie dzisiaj dzień przez to ciasto to na minus bo to słodkie a miało nie być słodkiego
Ale ćwiczenia były .
Ach a kto to jest TŻ??
Stary 2011-01-10, 21:57   #100
Junx
Raczkowanie

Towarzysz życiowy

Stary 2011-01-10, 22:35   #101
CzEkOlAdKa00
Raczkowanie

u mnie również dzień na plus ale poza spacerowaniem ćwiczeń zero
pozostawia po sobie
jakiś ślad"

B.B.Prest
Stary 2011-01-11, 10:05   #102
malaCZARNApalona
Przyczajenie

I kolejny dzień zmagańKurczę od a6w bolą mnie plecy Chyba źle wykonuję te ćwiczenia.Nawet brzuch mnie tak nie boli,już nie mam takich zakwasów.Ech dopiero 3 dzień ale muszę dać radę.Pozdrawiam
Dużo ruchu
Uda się

[ori_bas]787724[/ori_bas]
Stary 2011-01-11, 11:21   #103
Adka1989
Raczkowanie

Jezu, no nie mogę się jakoś zmobilizować porządnie.... Chodzę niewyspana, jeszcze ta pogoda :/ przytłacza mnie praca licencjacka, której jeszcze nie zaczęłam, a w sumie za 5 miesięcy bronię Wszystko to składa mi się w jedno wielkie "NIC MI SIĘ NIE CHCE" ..ahh no cóż... trzeba dać radę jakoś wziąć się w garść ...
Adka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 13:09   #104
jolunia10
Raczkowanie

U mnie dziś na razie wszystko super, na śniadanie pół kefiru z płatkami owsianymi pycha - nadal jestem pojedzona słodyczy w domu nie mam więc luzik
Cwiczenia później jak malutka wstanie
Ja kiedyś robiłam a6w doszłam do dwóch tygodni ale im więcej powtórzeń tym nudniej. Niby miałam ochote na ćwiczenia ale nie wytrwałam niestety mam nadzieje że dzięki forum nie odpuszczę
Stary 2011-01-11, 19:27   #105
anika00000
Raczkowanie

witam .u mnie chyba na plus .rano platki pozniej obiad i na kolacyjke wasa i jajko. a i podwieczorek pomelo bylo. no i aerobik godzinny.... dzieki tej czerwonej herbacie wogole nie chce sie jesc tak ... a jak u was dzisiejszy dzien ?
anika00000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 20:41   #106
Junx
Raczkowanie

U mnie chyba dobrze szkoda tylko, że nie zdążyłam rano zjeść śniadania i jadłam dopiero o 10:30 :/ Dziś wyjątkowo bez niczego słodkiego - skończyły mi się mueslowe batoniki i postanowiłam, że nie będę już ich kupować Mało wody jakoś piłam, bo nie miałam czasu (byłam z dziećmi na warsztatach i ciężko było tachać butelkę wody).
Na wagę nie wchodzę, bo i tak czuję, że kiepsko będzie...
Zresztą, odchodząc od tematu odchudzania - ostatnio zauważyłam u siebie strasznie dużo siwych włosów! Jestem przerażona! Owszem mam farbowane włosy, ale to nie z tego powodu. Gdzie nie zrobię przedziałka tam widzę po parę siwych włosów... Taka młoda jestem, a tu już siwiaki

Stary 2011-01-11, 22:25   #107
anetiss
Raczkowanie

Hej kobietki ja chce zrzucić trochę tłuszczyku przed moimi urodzinami. Ale stawiam głównie na sport aerobowy. Trzymam kciuki!!!!!!!!
anetiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 09:32   #108
malaCZARNApalona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Junx Pokaż wiadomość
U mnie chyba dobrze szkoda tylko, że nie zdążyłam rano zjeść śniadania i jadłam dopiero o 10:30 :/ Dziś wyjątkowo bez niczego słodkiego - skończyły mi się mueslowe batoniki i postanowiłam, że nie będę już ich kupować Mało wody jakoś piłam, bo nie miałam czasu (byłam z dziećmi na warsztatach i ciężko było tachać butelkę wody).
Na wagę nie wchodzę, bo i tak czuję, że kiepsko będzie...
Zresztą, odchodząc od tematu odchudzania - ostatnio zauważyłam u siebie strasznie dużo siwych włosów! Jestem przerażona! Owszem mam farbowane włosy, ale to nie z tego powodu. Gdzie nie zrobię przedziałka tam widzę po parę siwych włosów... Taka młoda jestem, a tu już siwiaki
Nie przejmuj się ja mam 28 lat i też mam siwe włosy.Od 10 lat mam siwe.Dostałam taki prezent na 18-stkę
A co do odchudzania to zaczęłam sobie zapisywać to co jem.Podobno dobrze jest tak robić.
Miłego dnia wszystkim
Dużo ruchu
Uda się

Stary 2011-01-12, 12:45   #109
Paszczurek666
Zakorzenienie

Witam Można się dołączyć w roli obserwatora, który od czasu do czasu pochwali się, ile zrzucił? Bo z moją wagą to aż wstyd pisać, a potrzebuję kogoś, kto mi nakopie w chwilach słabości
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 13:09   #110
jolunia10
Raczkowanie

Witam wszystkich u mnie wczoraj dzień był raczej na plus z małym wyjątkiem na obiad zjadłam kotlecika mielonego małego specjalnie sobie takiego zrobiłam i co?? Ano miałam brzuch napompowany jak balon taki wzdęty pewnie od tego że był smażony - okropność- ale dobrze że to już po moich ćwiczeniach było bo bym nie dała rady
A co do ćwiczeń to zaczełam je lubić!!
I o to chodziło!!!kla ski:
Grunt to ćwiczenia!!!
Nawet się ważyłam wczoraj i jest jeszcze mniej ale podpisu nie zmieniam bo postanowiłam zapisywać tylko to co waga pokaże w soboty rano- wiadomo do soboty to się jeszcze wiele może zdażyć
A co do siwych włosów to ja też mam 28 lat ale na szczęście jeszcze żadnego nie dopatrzyłam się - chciałabym mieć takie jak mój tata ma 55 lat duuużo włosów i bardzo mało siwych
Oby geny po tatusiu były w tej kwestii
Stary 2011-01-12, 21:32   #111
CzEkOlAdKa00
Raczkowanie

m.Czarna jak plecy bolą to rzewczyście źle robisz, obejrzyj sobie na youtube jak dokładnie się powinno robić, ja jak kiedyś robiłam to tylko z opisu korzystałam i coś mi nie grało, a po obejrzeniu wyszło,że wszystko robiłam źle z tym zapisywaniem to się zgodzę, a jeszcze lepiej jest też pisać na forum swoje menu wtedy to się człowiek jeszcze bardziej pilnuje no, bo przecież wszyscy przeczytają

junx butelka tak strasznie dużo nie waży to jedynie taka nasza jedna z wielu wymówek hehe

wczorajszy dzień minus dzisiejszy plus
pozostawia po sobie
jakiś ślad"

B.B.Prest
Stary 2011-01-13, 11:47   #112
malaCZARNApalona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CzEkOlAdKa00 Pokaż wiadomość
m.Czarna jak plecy bolą to rzewczyście źle robisz, obejrzyj sobie na youtube jak dokładnie się powinno robić, ja jak kiedyś robiłam to tylko z opisu korzystałam i coś mi nie grało, a po obejrzeniu wyszło,że wszystko robiłam źle z tym zapisywaniem to się zgodzę, a jeszcze lepiej jest też pisać na forum swoje menu wtedy to się człowiek jeszcze bardziej pilnuje no, bo przecież wszyscy przeczytają

junx butelka tak strasznie dużo nie waży to jedynie taka nasza jedna z wielu wymówek hehe

wczorajszy dzień minus dzisiejszy plus
Heh Już plecy mnie nie bolą .A ćwiczenia robię dobrze bo na YT oglądałam.Widocznie bolały mnie bo daaawno nie ćwiczyłam.Wczorajszy dzień u mnie na plus.Dzisiejszy jak narazie też.Tylko pogoda mnie wykańcza .Ja chcę już Wiosnę
Dużo ruchu
Uda się

Stary 2011-01-13, 12:39   #113
Adka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
Witam Można się dołączyć w roli obserwatora, który od czasu do czasu pochwali się, ile zrzucił? Bo z moją wagą to aż wstyd pisać, a potrzebuję kogoś, kto mi nakopie w chwilach słabości
Można się dołączyć NIE TYLKO W ROLI OBSERWATORA
Poza tym, nie sądzę, żebyś miała jakoś tragicznie dużo kg jeśli to w avatarze zdjęcie TWOJE, to śliczna z Ciebie dziewczyna Chwal się nam osiągnięciami, pożal się do nas kiedy coś nie wyjdzie

Dziewczyny, u mnie wczoraj pojawiła się MEGA motywacja.. i po prostu nie odpuszcze póki przynajmniej 75 kg nie osiągnę! ; D będzie ciężko... bardzo ciężko... ale dam radę. Dziś od rana kromka chleba z twarogiem i jakieś 5 paluszków wieczorkiem będą ćwiczenia i wiecie co? obiecałam sobie że ta motywacja NIE ZNIKNIE!
Stary 2011-01-13, 14:04   #114
jolunia10
Raczkowanie

Adka1989 to super że cie dopadła w sensie motywacja!!!
Chwal się wszystkim co dobre i co niekoniecznie na plus, a jaki zestaw cwiczeń masz zamiar robić?
Stary 2011-01-13, 16:33   #115
LISIAM
Przyczajenie

Witam Chętnie się przyłącze do wspólnej walki ze zbędnymi kilogramami. Odchudzanie rozpoczęłam 3 stycznia i na dzień dzisiejszy jestem o 3 kg lżejsza. Przede mną jeszcze 15, ale jestem pewna, że tym razem mi się uda.
LISIAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 18:09   #116
Adka1989
Raczkowanie

jolunia10, będzie ciężko, ale próbuję z aerobiczną szóstką weidera + 30 brzuszków po skończeniu każdej serii

Dziś pierwszy dzień aerobiczna szóstka - jedna seria, 6 powtórzeń + 30 brzuszków gratis i szczerze? Wszystko, ale to totalnie WSZYSTKO mnie boli...!
Ale dam radę... !

A teraz tak szczerze Wam powiem co było tak na serio powodem załamki... okazało się, że waga na jakiej się ważyłam do tej pory jest ZEPSUTA... na prawdę mam 4 kilo więcej niż pokazywała ;(

ALE TO MNIE TYLKO ZMOTYWOWAŁO DO DZIAŁANIA
i dokończę tą szóstkę weidera!
obiecuję sobie to :P
no i Wam :P

edit: jeśli chodzi o dzisiejsze posiłki: rano kromka chleba, garstka paluszków, rosół z makaronem i mały kawałek mięsa na obiad... i stop na dziś już tylko woda

Edytowane przez Adka1989
Czas edycji: 2011-01-13 o 18:11
Stary 2011-01-13, 18:43   #117
Junx
Raczkowanie

A u mnie kiepściutko. Z jedzeniem marnie, nie dbam o posiłki i ich ilość, nastawienie do życia też raczej negatywne
Dziś jogurt z musli, w pracy dwie kanapki z lekkiego pieczywka, na obiad kotlety sojowe z surówką, na kolację kanapki z twarożkiem.
Jutro czeka mnie maraton szkolno-uczelniany: od 8mej do 11ej w pracy z moją dzieciarnią, mała przerwa na przebranie się i od 14ej do 21ej zajęcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 19:19   #118
LISIAM
Przyczajenie

Junx u mnie też ciężko szczególnie, że ciągle widzę męża wsuwającego czekoladowe cukierki... dostał od natury szczupłość w prezencie, a ja się zaokrągliłam jak bałwanek
Chyba muszę dołożyć do diety ćwiczenia, ale boję się zacząć bo mięśni mam już za dużo, nie chcę wyglądać jak kulturystka
LISIAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 20:45   #119
Adka1989
Raczkowanie

LISIAM, współczuję... najgorsze jest, jak ktoś, z kim mamy stały kontakt nie musi się ograniczać i NIE ROBI TEGO
ciężko wtedy porządnie się za siebie wziąć.. zawsze coś tam kusi ...
Stary 2011-01-13, 21:18   #120
Junx
Raczkowanie

Mnie kusi jak mam podły nastrój, czyli od poniedziałku. Z czystego łakomstwa bym coś zjadła. Nie jakiś tam jogurt czy jabłko tylko coś konkretniejszego

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości