|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: DOBRY fotograf ślubny
Dziękuje Kasiu za odpowiedź.
Masz racje dla większość osób nasze wymagania to tylko tanie a nie dobre. No cóż może faktycznie popytam wśród znajomych, bo tak naprawdę nie wiem czy jakikolwiek fotograf pójdzie na układ zrobienia 30 zdjęć łącznie z plenerem. Ja wiem,że ślub ma się raz w życiu ale też wiem,że te 200 fotek obejrzę raz jedyny i potem zalegną w kącie. Raczej wracała do nich nie będę.
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Za 10, 20, 30 lat itd, to będzie jedyna rzecz jaka Ci pozostanie z tego dnia. Edytowane przez Cicija Czas edycji: 2016-01-06 o 16:09 |
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
A mogę mieć swoje zdanie?
Serio to że Ty i większość PM chce mieć 200 fotek to nie znaczy,że mi 20 nie wystarczy. Uszanuj to,że ktoś ma inne zdanie.
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Z takim podejściem do ślubu i jedynej, namacalnej pamiątki jaka z niego pozostanie może faktycznie nie ma co inwestować w profesjonalnego fotografa. Lepiej poszukaj wśród znajomych kogoś, kto ma w miarę dobry aparat i potrafi się nim obsługiwać. Za kilka zdjęć pieniędzy zapewne nie weźmie. Powodzenia!
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Ciebie ważne są zdjęcia, dla mnie też były, a dla innej wizażanki ważniejszy będzie film kręcony kamerką od wujka, a dla jeszcze kogoś innego same wspomnienia. Zdjęcia mogą wyblaknąć na papierze, nośnik, gdzie są nagrane paść, a jedyną rzeczą jaka Ci zostanie to wspomnienia...
"...są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu." Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2013-07-29 o 23:31 Powód: lit. |
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Ale czy to właśnie zdjęcia nie mają pomagać wspomnieniom, które też są ulotne i stają się niewyraźne z upływem lat?
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i chcesz niewiele zdjęć - spoko tylko warto żeby jednak to były ładne zdjęcia przynajmniej ja tak uważam a nie byle jakie. Bo może tobie starczy 20 fotek ale do tych zdjęć się mimo wszystko wraca w jakimś stopniu. Rodzina po ślubie chętnie ogląda, potem twoje dzieci też będą ciekawe jak mama i tata wyglądali... tak więc fajnie byłoby mieć ładne zdjęcia... nawet jeśli niewiele... |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolność Tomku w swoim domku
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Anannke dziekuje o tym nie pomyślałam, porozglądam sie tez za taka opcja.
Co do jakosci fotek, jasne ze chce ładne zdjecia, ale serio ja w tym temacie jestem bardzo hymm niewymagajaca. Dla wiekszosci PM fotograf powinien uchwycic magie chwili, robic fotki z tym " czyms". Dla mnie dobre fotki to najzwyklejsze fotki ,nie rozmazane, z dobrze ujetymi osobsmi ot tyle. Fotki robione moim tel, aparat 8 mega uwazam za dobre, a dla wiekszosci beda raczej sredniej jakosci. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Cicija daj juz spokoj, jak pisalam ja mam inna wizje niz Ty, nie wciskaj mi na sile swojego zdania
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz prawo i nic do tego Jednak mimo wszystko bym poszła w kierunku poszukania kogoś kto zrobi to profesjonalnie - nie mówię że drogo! Ale na zdjęciach ślub się nie kończy
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci tani robią kiepskie z błędami technicznymi , brzydkie, z niedociągniecimi ale że pozują na profesjonalistów to zdjęcia są też przekombinowane, z dodatkami w postaci kiczowate efekcików ..Jak ja oglądałam zdjecia fotografów do 1000zł to nie był proste zdjęcia tylko często koszmarki przekombinowane . Już lepiej wziąc nie profesjonalistę tylko kogoś ze smykałką i sprzetem który sie nadaje do robinie zdjec w kiepskim świetle, wyjdzie o wiele taniej a 20 dobrych zdjec uda mu sie zrobić Ty moze nie ale przeciez to nie są tylko twoje zdjecia ,nie tylko ty na nich będziesz i to uroczystość rodzinna ,każdy chce zobaczyć zdjecia ze śłubu Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-11-01 o 22:29 |
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam dobrego fotografa i cieszę się, że nie musiałam przeglądać tysiąca stron www ze zdjęciami. Moja siostra kiedyś (przed swoim ślubem) siedziała dniami i nocami i szukała.... hmm i znalazła
Postawiła na firmę Proaction z Wrocławia i była bardzo zadowolona. Ja z nimi podpisałam umowę na swój ślub w 2014r. Nie musiałam szukać, bo widziałam świetne zdjęcia mojej siostry i sama też chce takie mieć. Są troszkę inne, bo takie wyszukane ujęcia, nie takie proste, tylko np. przez jakąś szybkę, jakieś odbicia w TV i takie tam. Takie nieustawiane.
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak was ale mnie strasznie irytuje to że fotografowie nigdzie nie mają napisanego regionu skąd są... ja rozumiem że są mobilni i mogą fotografować w całej Polsce i poza ale nie każdy chce brać foto z drugiego końca kraju... |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj sobie na wstrzymanie, bo po pierwsze reklama na wizażu jest płatna, a po drugie płacą Ci za to?
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że opcja poszukania studentów ASP którzy chcieliby się pobawić jest dobra! Nawet za 500 zl ktoś w zamian za doświadczenie pocyka Wam zdjęcia. Rozumiem Cię doskonale, bo my mamy skromny ślub i też nie chcemy wydawać ogromnej ilości pieniędzy. Całość nas wyniesie jakieś 8 tys (w tym foto, restauracja, ubiór itp, obrączki). Zaraz pewnie oberwe tu, że będe wyglądać beznadziejnie, goście niezadowoleni...fotki zrobi mi ten fotoziutek ktokolwiek to....zapewniam Was, że tak nie będzie A co do fotografa to przyjęliśmy 1/4 budżetu. A szukam po początkujących w tej branży, ale z ładnymi fotami, to moim zdaniem widać czy ktoś ma talent. Może nie będą z najwyższej póki...ale nie będą sztuczne i "ziutkowate"
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Możecie polecić kogoś sprawdzonego z okolic Krakowa?
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobacz sobie www.jasnykadr.pl, sama się zastanawiałam, nawet byłam skłonna zapłacić za dojazd do Wrocławia, ale jednak zrezygnowałam, bo boję się, że zimą dojazd mógłby być problemem
![]() Ceny nie podam, bo chyba nie można tutaj, ale dodam, że taki średnio półkowy fotograf cenowo, przystępnie i zdjęcia ładne. Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2013-09-24 o 16:18 |
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Witam My wybraliśmy fotografów ślubnych z okolic Katowic a dokładnie z Czeladzi. Pełen profesjonalizm i świetni ludzie! Serdecznie polecam xxxxx gdyż jestem bardzo zadowolona ze swoich zdjęć ślubnych. Pozdrawiam
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2013-11-26 o 10:15 |
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, że rozszerzam stary wątek, ale może komuś to pomoże w wyborze fotografa z okolic Trójmiasta, albo dwa razy się zastanowi..
Jestem zniesmaczony! Zmęczenie i nerwy związane z ciągłym zwodzeniem, obiecywaniem, lekceważeniem i niedotrzymywaniem obietnic przez Państwo Babinek oraz próbami otrzymania zawartych w umowie materiałów, a także nie wywiązanie się z minimum w niej zawartym spowodowało, że postanowiłem opisać naszą przygodę z firmą Avedon Fotograficy! Jakiekolwiek dodawanie komentarzy jest utrudnione. Być może w ten sposób Państwo Babinek się zabezpieczają, bo widocznie mój przypadek nie jest odosobniony. Po wpłacie całej kwoty, co musiało nastąpić najlepiej od razu już w dniu sesji zaczęły się problemy. Z opóźnieniem i po kilku interwencjach dostaliśmy nasze zdjęcia, jednak mniej, niż było umówione. Prezentacja na płycie została wykonana z imionami całkiem innych osób!!! I znów telefony, obiecywanie przez Pana Tomasza, że wysyła (i tak 4 razy) nam poprawioną płytę. Zamiast załagodzić sytuację, w odpowiedzi dostaliśmy zwykłą płytę w kopercie i bez nadruku! Porażka! Czekaliśmy na nią dwa miesiące. Dodam jeszcze, że przez chaos, niezorganizowanie i roztrzepanie, zapomnieliby o dacie naszego ślubu! I od tego się zaczęło. Szkoda, że tak się stało, bo zdjęcia są całkiem niezłe.. a tyle niepotrzebnych nerwów nas to kosztowało. |
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Przykra sprawa Marku. My przy wyborze fotografa kierowaliśmy się przede wszystkim portfolio. Następnie szukaliśmy opinii w internecie. Potem jeszcze kilka bezpośrednich spotkań z różnymi fotofachowcami
i decyzja zapadła: ProAction z Wrocławia!
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie przykro, bo mieliśmy z przyjemnością oglądać nasze zdjęcia...
Ja jestem cierpliwy i dużo zniosę, ale miarka się przebrała, stąd ten mój negatywny komentarz. Przy wyborze fotografa - Firmy Avedon zaniepokoił mnie brak jakichkolwiek opinii, poza oczywiście pięknymi i pewnie wyselekcjonowanymi opiniami na stronie Avedon. Ale zaryzykowaliśmy. Cóż... |
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj moderator tu chyba dawno nie zaglądal tyle krypotoreklam sie posypało
![]() Znalazłam ranking fotografów na jednej stronie , oni chyba maja jakąs swoja grupe fotografow polecanych i to chyba znich było wybierane , moze sie komus przyda (trzeba przewinac troche w dól ) http://www.bridelle.pl/?page_id=48583 a tu jest cała lista fotografów http://www.bridelle.pl/?page_id=1096 Cytat:
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam Panią fotograf z okolic Warszawy o pseudo mariografia, jej zdjęcia można wyszukać w googlach i na fejsie
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
To racja, że fotograf ślubny nie powinien być amatorem. Ja niestety na takiego trafiłam. Nie dość, że szybko skończył robić zdjęcia, bo zaczął pić ze znajomym, który był na weselu osobą towarzyszącą, to w dodatku te, które zrobił były naprawdę kiepskiej jakości. Skończyło się na tym, że za zdjęcia nie zapłaciliśmy w ogóle i dostaliśmy je jedynie na płycie. A dał nam je tylko dlatego, że zagroziliśmy złą reklamą. Wiem od znajomych ludzi, że teraz potrafi się już zachować i zdjęcia wychodzą mu nawet niezłe, ale drugi raz bym go nie zatrudniła. Całe szczęście, że teraz pół rodziny przynosi aparaty i trafiło się naprawdę parę fajnych fotek. A jeśli mam już kogoś polecać, to byłam na weselu, które fotografował pan Sławek Czarnacki. Zakochałam się w tych zdjęciach.
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie dużo niepotrzebnych, negatywnych emocji w tym wątku
.Tak naprawdę zdjęcia dla każdego są czymś innym i opinii o nich będzie tyle, ile ludzi się tu wypowie. I to, co jednemu się spodoba, dla drugiego będzie nie do przyjęcia. W dzisiejszym świecie, gdzie mnóstwo ludzi fotografuje ważna jest nić porozumienia pomiędzy parą Młodą a fotografem i raczej na to zwracałbym uwagę. Bez tego często są niedomówienia i późniejsze problemy bo oczekiwania nie były doprecyzowane. W moim przekonaniu warto zwracać uwagę na to jak ktoś podchodzi do sesji plenerowej- czy ma plan działania, koncepcję, czy pracuje z wizażystami. Warto pytać o sposób pracy- bardzo wiele zależy od oczekiwań ponieważ jeden oczekuje typowego reportażu z dnia ślubu i będzie zniesmaczony przerywaniem uroczystości nawet małymi sugestiami fotografa, innemu nie będzie to przeszkadzać wcale, będzie wręcz oczekiwał rad i pomocy. |
|
|
|
#118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Polsce ludzie bardzo mało wymagaja i przez to na na rynku jest pełno fotografów slubnych od siedmiu boleści Cytat:
![]() straszna historia ,wspólczuje . Dobrze że rodizna fotografowala Cytat:
Cytat:
Oóglnie duzy plus za to styl zdjec pasuje do charakteru wieku osoby portretowanej dzieci są przedstawiane wesoło, panny młode wyglądaja pieknei i delikatnei , osoby starsze z charakterem Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-14 o 00:06 |
||||
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
ja polecam www.fotoramka.com.pl warszawa
https://www.facebook.com/foto.ramka.7?fref=ts |
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
xxx
Pan Kamil fotografował nie tylko moje wesele, ale i połowy mojej rodziny i znajomych, bo jest niezastąpiony. Naprawdę dziewczyny polecam, to nie jest amator.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2014-02-25 o 11:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

. Już lepiej wziąc nie profesjonalistę tylko kogoś ze smykałką i sprzetem który sie nadaje do robinie zdjec w kiepskim świetle, wyjdzie o wiele taniej a 20 dobrych zdjec uda mu sie zrobić
13.12.13