prykanie, bekanie faceta- co wy na to? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 23:49   #91
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: prykanie, bekanie faceta- co wy na to?

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
:O

Kurde, aż mi wstyd, dorosła baba ze mnie, a w życiu bym nie pomyślała o tym, jak taki poród naprawde wygląda... teraz, jak to napisałyście, to nawet dla mnie logiczne, ale jeszcze chwilę temu byłam zaskoczona.

Na filmach tego nie ma
Ja w jakiejś komedii ostatnio trafiłam...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:51   #92
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
ale w moim przypadku to oznacza tylko te niezamierzone bąki czy beknięcia [to w ogóle można wymusić?!]
nie wiem jak bąki, ale beknięcia się da http://www.youtube.com/watch?v=tuyluRRxP44
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:53   #93
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez losangelesss Pokaż wiadomość
W moim związku było tak, że to on pierdział, a ja się śmiałam z tego czasami zwracałam mu uwagę i zdarzyło nam się o to posprzeczac, ale tylko jak nie mialam humoru, to sie tego czepialam, a jak mialam dobry dzien to zawsze sie z tych bakow smialam, a ten widzac to pierdzial jeszcze raz, ze potem oboje wybuchalismy smiechem bilam go na zarty, ale radoche mielismy niezla niektore baki byly naprawde smieszne hahahahaa, jak sobie przypomne jak brzmialy to az sama sie do siebie smieje ja z kolei nigdy nie piernelam przy nim bo ja nawet sama przy sobie nie pierne tylko w toalecie :P
I właśnie koleś, który "pierdział by jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze" po jednym takim "występie" stałby się dla mnie aseksualny. I ostatnią rzeczą, na jaką bym miała w tej sytuacji ochotę to śmiech, ale ok, jak dwie strony mają z tego frajdę, to ok. Najważniejsze, że oboje mieliście radochę

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tak po prawdzie to on się odwrócił, bo z moją gracją skończylibyśmy z rozwalonym namiotem, jakbym zaczęła cudować, ale fakt, jakieś tam pozory skromności zachowaliśmy. Pytałaś o tą podpaskę, to odpowiedziałam.
Ja też uważam, że własnie jest ten etap bąków w związku, ale w moim przypadku to oznacza tylko te niezamierzone bąki czy beknięcia [to w ogóle można wymusić?!], ze słowem przepraszam i skończeniem tematu.
Ale też mi się raz zdarzyło powstrzymywać przy aktualnym TŻcie, a w brzuchu miałam taką wojnę, że miałam wrażenie, że nawet w okolicznych mieszkaniach słyszą...
Ja osobiście nigdy nie zmieniałam podpaski/tamponu przy TŻ, bo nie bylam w takiej potrzebie, nawet jak byliśmy pod namiotem to do toalety miałam blisko itp. Jednakże jakbym była postawiona w sytuacji zmiana podpaski przy TŻ czy chodzenie tak cały dzień, to oczywiście zmieniłabym w przyzwoity sposób. Czyli jak pisała grin, jest znaczna różnica między "zdarzaniem się", a robieniem czegoś notorycznie.

Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1".

http://humanitarni.pl/

morska fala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:54   #94
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
:O

Kurde, aż mi wstyd, dorosła baba ze mnie, a w życiu bym nie pomyślała o tym, jak taki poród naprawde wygląda... teraz, jak to napisałyście, to nawet dla mnie logiczne, ale jeszcze chwilę temu byłam zaskoczona.

Na filmach tego nie ma
Kurcze, to już nie piszemy bo wszystkie się wystraszą jeszcze Tak, jakoś na filmach takie szczegóły umykają
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:57   #95
Narrhien
Zakorzenienie

A w ogóle to ja umiem wymusić bekanie. Za dzieciaka z bratem i kuzynami mieliśmy taką (bardzo ambitną) rozgrywkę, kto potrafi powiedzieć na jednym beknięciu "Mortal Combat".

Jako doświadczona kobieta mogę powiedzieć, że facetom bekanie na zawołanie przychodzi jakoś dużo lepiej, tak samo jak plucie na odległosć.

Oczywiscie teraz już tego nie robie, żeby nie było.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:58   #96
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Kurcze, to już nie piszemy bo wszystkie się wystraszą jeszcze Tak, jakoś na filmach takie szczegóły umykają
A mnie już dawno uświadomiono i opowiedziano o lewatywach, to już się nastawiłam, co mnie ewentualnie czeka

Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1".

http://humanitarni.pl/

morska fala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 00:00   #97
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
to do toalety miałam blisko
Farciara... U mnie na tamtym polu była tylko latryna, kawałek lasu dalej...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 00:10   #98
cyanid
Raczkowanie

Nie widzę nic dziwnego w 'prykaniu' czy berkaniu mojego tż w mojej obecności, ale oczywiście bez przesady, i tylko wtedy gdy to konieczne i gdy potem powie "przepraszam" Jestesmy juz ze soba na tyle dlugo ze nie jest to dla nas krepujace itp
cyanid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 00:24   #99
iblab
Raczkowanie

tak czytam i czytam i przypomniało mi się że mój znajomy przez 7 lat bycia z dziewczyną ani razu przy niej "bąka" nie puścił, jak mu się udało ? nie wiem ...
dla mnie to norma jak dla wielu z Was że czasem wychodzi jedną lub drugą stroną, skoro decydujemy się na bycie z kimś to nie możemy liczyć że on jest inny i "tego" nie robi
tak się zastanawiam co z "bąkami" przez sen ?? mam go pogonić bo puścił jak spał i nawet o tym nie wiedział
przecież my kobiety też puszczamy więc może TŻ-tów trzeba się spytać co oni na to
iblab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 00:30   #100
emanuel1
Przyczajenie

DZIEWCZYNY wejdzcie na mój wątek (mam tylko jeden), i odpiszcie coś mi
emanuel1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 08:40   #101
monix0
Zakorzenienie

wg mnie należałoby tu rozgraniczyć przypadkowe w/w zachowania od świadomych, celowych ( nie chce mi sie isc do wc)....bo pierwsze każdemu mogą się zdarzyć, więc po co robić problem? Drugie wg mnie są brakiem szacunku do drugiej osoby i nie toleruje ich.
Nie wiem jak WY, ale ja nie pierdze co 5 min;> żeby nie dało się tego kontrolować na co dzień i niekomfortowe było dla mnie udanie się w w/w celu do wc....
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 08:55   #102
Ercola
Zadomowienie

Mój ex bekał tak głośno, że słyszało go chyba pół osiedla. Nie miał w zwyczaju mówić przepraszam i śmiał się za każdym razem, taką przyjemność mu to sprawiało Natomiast w obecnym związku nie przeszkadza mi to, bo TŻ stara się to robić dyskretnie. Nic złego, ludzka rzecz

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 09:06   #103
Lidia Paulina
Rozeznanie

A my sobie razem tak... U mnie w domu to nigdy tabu nie było, nikt do łazienki nie leciał, no bez przesady. Nie chciałabym z TŻtem czuć się mniej swobodnie, niż w domu.
No i nie zgodzę się z opinią sprzed kilku stron, że to w nawyk wchodzi i przy gościach potem się nie da powstrzymać... No bez przesady, swoboda nie oznacza, że zwieracze mchem zarosną i przestaną działać w towarzystwie
Stary 2011-08-19, 09:30   #104
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
W moim związku było tak, że to on pierdział, a ja się śmiałam z tego czasami zwracałam mu uwagę i zdarzyło nam się o to posprzeczac, ale tylko jak nie mialam humoru, to sie tego czepialam, a jak mialam dobry dzien to zawsze sie z tych bakow smialam, a ten widzac to pierdzial jeszcze raz, ze potem oboje wybuchalismy smiechem bilam go na zarty, ale radoche mielismy niezla niektore baki byly naprawde smieszne hahahahaa, jak sobie przypomne jak brzmialy to az sama sie do siebie smieje ja z kolei nigdy nie piernelam przy nim bo ja nawet sama przy sobie nie pierne tylko w toalecie :P
wy tak serio?

Cytat:
Furkoczące poślady
Stary 2011-08-19, 11:23   #105
anka_bunio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Zawsze musi się znaleźć grupka takich co się będą jedna przed drugą popisywać swoim rzekomym wyluzowaniem próbując robić z innych rozmówczyń "pańcie" co udają, że nie defekują.

Daj spokój, podobnych tematów było trochę i zawsze znajdą się osoby co za Chiny nie pojmą w czym rzecz i co im zrobisz Albo udają, że nie rozumieją.

Ja się w każdym razie z Tobą zgadzam w pełni na pohybel tym co stopień zażyłości w związku mierzą bezceremonialnością w zmienianiu zużytej podpaski na oczach misia-pysia, zasiadania na "tronie" kiedy ten akurat bierze prysznic czy radosnym "przebąkiwaniu" w jego obecności po obiedzie. Niektórzy mają już takie (wypaczone moim zdaniem) pojęcie bliskości i też dobrze, niech im będzie na zdrowie.
No właśnie. Szczerze mówiąc, wolę być wobec tego "paniusią". Jak Audrey Hepburn i wiele innych kobiet.
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora.

Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy
anka_bunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 14:18   #106
dawidowskasia
Zakorzenienie

nie wiem. Dla mnie bąki były zawsze obrzydliwei tematem tabu. Powiem szczerze,że chcialabym być wyluzowana od tym względem bo to jednak naturalne, ale nie potrafie
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 14:26   #107
SunnyGirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malowanareggae Pokaż wiadomość
Mi to w ogóle nie przeszkadza, moim zdaniem fajnie, że czujemy się razem swobodnie i nie musimy się ograniczać.
zgadzam się.

Oczywiście mowa o tych sprawach we własnym towarzystwie
Nie ma odwrotu z drogi obranej
wierność do końca i tak będzie.
Amen.
Mój ukochany M.
Razem od 8.08.10
licencjat
08.2011-Dziadek[*]
02.2012-Ciocia[*]
SunnyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 16:26   #108
Jagienkaaa
Raczkowanie

Hahahahahahahahaha Czytam niektóre wypowiedzi i turlam się ze śmiechu Aż nie wiem co napisać

09.07.12r. było 72kg -> 01.07.13r. jest 55kg!

Jagienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 17:15   #109
czuelina
Raczkowanie

Nie przeszkadza mi gdy on to robi, a robi, nigdy raczej się specjalnie nie powstrzymuje, ale ja przy nim nigdy nie robiłam nic podobnego i nie zrobie
czuelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 18:23   #110
anka_bunio
Rozeznanie

Zależy, z których wypowiedzi się śmiejesz... bo mnie się włos na głowie jeży, że ludzie uważają to za "normalne", "codzienność"... To tak jakby uznać "w domu mogę jeść palcami WSZYSTKO..." - co w tym wątku też się pojawiło.
Jeżeli twierdzisz, że natura zaprojektowała Cię abyś jadł mięso, to najpierw zabij własnoręcznie to co zamierzasz zjeść. Zrób to, uzbrojony jednak tylko w to, w co wyposażyła Cię natura, bez pomocy noża, tasaka czy topora.

Kot przybity do drzwi urzędu. Poszukuję sprawcy
anka_bunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 19:35   #111
losangelesss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
wy tak serio?

Hahahaha, tak my tak serio Sama sie dziwie, ze az tak sie z tego smialam, bo ja ogolnie brzydze sie takich rzeczy, ale naprawde... On czasem sobie pierdzial i oboje wybuchalismy smiechem, bo nieraz byly takie strzaly ze hoho dla niektorych to oblesne, ale ja sie przyzwyczailam. Naprawde, uwierzcie, ze tak jak wyzej napisalam, sama sie sobie dziwie, ale to bylo takie smieszne Co nie znaczylo, ze przy ludziach tez sobie pozwalał, bo nie... Tylko przy mnie i czasem przy swoich rodzicach, ktorzy zwracali mu uwage, ale z usmiechem
losangelesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 19:48   #112
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko przy mnie i czasem przy swoich rodzicach, ktorzy zwracali mu uwage, ale z usmiechem
Jeny... to już jak dla mnie przegięcie...
Stary 2011-08-19, 19:53   #113
losangelesss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Jeny... to już jak dla mnie przegięcie...
Może i tak, ale ja sie przyzwyczailam
Stary 2011-08-19, 19:56   #114
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Może i tak, ale ja sie przyzwyczailam
Wierzę, ale przy rodzicach, dorosły facet? W sumie tak samo mało kulturalne jak i przy dziewczynie...
Stary 2011-08-19, 20:17   #115
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez morska fala Pokaż wiadomość
Jestem świadoma, że istnieją rzeczy, które każdy człowiek robi, ale uczestniczenie w nich wspólnie mnie zniesmacza. Tak samo jak nie korzystamy z TŻ wspólnie z toalety, tak samo nie bekamy i nie puszczamy bąków w swojej obecności, staramy się to robić w ustronnych miejscach. Oczywiści podczas kilkuletniego związku zdarzyło nam się kilkakrotnie (w sumie mogłabym policzyć na palcach jednej ręki) takie sytuacje, ale nikt nie zrobił tego celowo, czy z lenistwa, bo nie chciało mu się iść do toalety. Ktoś tu napisał o swobodzie w swoim towarzystwie. Ja w towarzystwie swojego TŻ czuję się bardzo swobodnie, jednakże wolę, żeby mnie nie oglądał czy nie słyszał w niektórych sytuacjach. I odwrotnie. Wspólne bekanie i puszczanie bąków nie kojarzy mi się ze swobodą, a raczej z brakiem kultury. Pachnie mi to niekiedy spotykaną sytuacją "zaklepany/zaklepana" - czyli możemy chodzić w podartych dresach, tłustymi włosami, zaniedbanymi paznokciami, bekać i puszczać bąki. Nie mówię, że ja zawsze jestem pachnąca, umalowana i piękna, np. podczas wędrówek górskich czy przy remoncie oboje się ubrudzimy i spocimy, ale wspóne bekanie czy puszczanie bąków nie jest dla mnie normą i po prostu takie częste sytuacje obrzydziłyby mi skutecznie partnera, tak samo jak jego niemycie się itp.

Moją reakcję też nie jest grobowa mina, czy wzrok pełen pogardy, ale nie widzę też potrzeby w omawianiu sytuacji, czy też rozluźnianiu atmosfery. Jedno mówi przepraszam, a drugie po prostu kontynuuje temat czy np. dalej ogląda film, bez żadnego komentowania. Po prostu moim zdaniem najlepszą reakcją jest brak reakcji.
O widzisz, myślę podobnie i też mi się skojarzyło to, co pogrubiłam w Twojej wypowiedzi.
Dzień, w którym mój kochany zacznie czuć się "swobodnie" (uwielbiam ten argument ), albo powie do mnie "matka" będzie początkiem końca, serio.

Zastanawia mnie cały czas ten podział: z TŻetem puszczamy bąki i luz, a przy gościach oczywiście przenigdy w życiu. Ciekawe, dlaczego? Czyżby dlatego, że ludzie na ogół nie przepadają za wwąchiwaniem wydzielin różnego pochodzenia i nie mają na nie ochoty? A może byłoby to odebrane jako mało uprzejme? Hm, jeśli TŻ nie jest osobą, wobec której chcemy się zachować kulturalnie, to nie mam pytań. Chociaż, zaraz ktoś wytoczy ciężkie działo, że "to takie naturalne"- no nie wiem, może niektórzy lubią kisić się we własnych, naturalnych smrodkach i po pewnym czasie już ich nie czują
Stary 2011-08-19, 20:19   #116
losangelesss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
Wierzę, ale przy rodzicach, dorosły facet? W sumie tak samo mało kulturalne jak i przy dziewczynie...
Ja do tego podchodzę już inaczej. Mało kulturalnie mogłoby być w towarzystwie przyjaciol, znajomych itp. Ale mysle, ze nie powinno mowic sie o kulturze, jesli chodzi o pierdzenie w towarzystwie rodzicow czy dziewczyny, z ktora jest sie bardzo blisko, a my bylismy. I ja i jego rodzice mielismy do tego raczej luzne podejscie. Czasem jego ojciec sie niezle wkurzal, ze tak przegina, bo chodzilo mu o mnie, ale ja mowilam, ze jak musi to trudno i raczej sie smialam, ze jest taka świnka Oczywiscie inaczej jest w sytuacji, kiedy np. rodzice czy dziewczyna tego nie znoszą i wtedy kultura osoby pierdzacej przejawia się w tym, ze albo szanuje zdanie innych i tego nie robi albo nie szanuje i dalej sobie puszcza baczki. Ale tak jak wyzej napisalam, wszystko moim zdaniem jest ok i nie mozna mowic o braku kultury, jesli ludziom dookola nie przeszkadza, jak ktos sobie pierdzi Co nie znaczy, ze ja jestem zwolenniczka czegos takiego

Edytowane przez losangelesss
Czas edycji: 2011-08-19 o 20:21
Stary 2011-08-19, 20:22   #117
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Co nie znaczylo, ze przy ludziach tez sobie pozwalał, bo nie... Tylko przy mnie
Acha. No w sumie...nie każdy musi w swojej dziewczynie widzieć człowieka jak i nie musi tego okazywać, prawdaż.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 20:25   #118
losangelesss
Raczkowanie

Cytat:
Acha. No w sumie...nie każdy musi w swojej dziewczynie widzieć człowieka jak i nie musi tego okazywać, prawdaż.
To ze przy mnie sobie pozwalal, to nie znaczylo, ze nie uznawal mnie za czlowieka hahahaha. Jak by to przeczytal, to by chyba ze smiechu padl. Rzecz w tym, ze po prostu czul sie przy mnie swobodnie i oboje mielismy do tego dystans

Nie no, rozbawilas mnie wg Ciebie powinnam czuc sie wtedy upokorzona i nieszanowana, bo on nie widzi we mnie czlowieka a to dobre

Edytowane przez losangelesss
Czas edycji: 2011-08-19 o 20:33
Stary 2011-08-19, 20:29   #119
sine.ira
BAN stały

Cytat:
i nie mozna mowic o braku kultury, jesli ludziom dookola nie przeszkadza, jak ktos sobie pierdzi
Moim zdaniem nie masz racji.
A poza wszystkim, pomyśl, co to musi być za neandertal, że mu po prostu nie wstyd ? Tak zwyczajnie, po ludzku.
Serio, wczoraj opiekowałam się trzyletnią córeczką mojego kuzyna i kiedy posadziłam ją na sedes, bo chciała zrobic kupkę, to kazała mi wyjść z toalety. Trzyletnie dziecko ma już poczucie skrępowania, intymności...a tu stary dziad wali bąki przy innych i się jeszcze z tego cieszy. Brak słów.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Nie rozumiem... ?
Ale czego nie rozumiesz ? Odniosłam się do fragmentu twojej wypowiedzi, ze on przy ludziach sobie nie pozwala tylko przy tobie. Innym szacunek umie okazać, tobie nie. Przecież skoro to takie zdrowe i naturalne to nie powinno mu robić różnicy.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-08-19 o 20:30
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 20:31   #120
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem nie masz racji.
A poza wszystkim, pomyśl, co to musi być za neandertal, że mu po prostu nie wstyd ? Tak zwyczajnie, po ludzku.
Serio, wczoraj opiekowałam się trzyletnią córeczką mojego kuzyna i kiedy posadziłam ją na sedes, bo chciała zrobic kupkę, to kazała mi wyjść z toalety. Trzyletnie dziecko ma już poczucie skrępowania, intymności...a tu stary dziad wali bąki przy innych i się jeszcze z tego cieszy. Brak słów.
Zgadzam się
Generalnie jak się zdarzy, sporadycznie, jak się przeprosi to ok, ale takie zachowanie moim zdaniem jest obrzydliwe. W towarzystwie swoich przyszłych dzieci też będzie się tak zachowywał , tym samym sprawiając, że dzieci będa czerpały wzorce ? Brak kultury jest brakiem kultury.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości