|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasz wzrost, a wzrost TŻa
Ja mam 182 cm wzrostu, a mój TŻ 176. Gdy idziemy razem i trzymamy się za ręce ludzie na nas patrzą, czasami się śmieją, czasami komentują. Ba, komentują nawet gdy idę ulicą sama. "Ależ pani wysoka!", "na pewno pani gra w koszykówkę! nie? to pewnie w siatkówkę!", "pewnie ciężko pani znaleźć chłopaka". Uważam, że jestem niebrzydką dziewczyną, swojego chłopaka uważam oczywiście za megaprzystojniaka
, zakochałam się w nim bez pamięci, jest dla mnie opoką, opiekunem i pocieszycielem. Nasz związek kwitnie, nie przeszkadza nam różnica wzrostu. Co z tego, skoro ludzie wiedzą lepiej? Skoro jestem wysoka, to nie powinniśmy być razem - co z tego, że czujemy się ze sobą wspaniale. Przecież razem wyglądamy śmiesznie .nie wiem czy istnieje idealna różnica wzrostu, ja się jeszcze nie spotkałam z takimi danymi .
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#93 |
|
Winter is coming
|
ja 160 cm, on 178
![]() Jest ok, jak dla mnie i tak jest wysoki
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 164, on 190. Na początku nosiłam przy nim tylko buty na obcasach, teraz już mi przeszło
.
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
ja 165 on ok 174
jak zaloze obcasy to jestesmy rwoni lub ja troche nizsza zalezy jakie ubiore ale ja wysokich nie zakladam raczej
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 156 cm, mój chłopak 182. I jest dobrze
Przyznam, ze lubię wysokich facetów. Wyżsi ode mnie są niemal wszyscy ale prawie każdy chłopak, z którym miałam coś wspólnego był naprawdę sporo wyższy. Przed moim TŻ byłam z chłopakiem 186 cm, wcześniejszy, z którym się spotykałam miał 187. Nie jest tak, że wybieram wysokich facetów, ale tak jakoś wychodzi, więc pewnie taki mam typ i tyle
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 177 cm, mój Tż 188 cm
![]() Bardzo lubię wysokich mężczyzn, bo zwykle to ja w towarzystwie jestem jedną z wyższych. Między mną, a Tżtem nie ma znów takiej dużej różnicy, szczególnie gdy założę szpilki, to bywa, że jestem minimalnie wyższa. Kiedyś spotykałam się z chłopakiem, który miał 201 cm i muszę przyznać, że podobała mi się ta różnica wzrostu
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Ja 160 cm mój Tż 175cm dla mnie idealnie
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Ja 163 mój chłopak 160
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
161 vs 183
i uwielbiam to, on zresztą też. ja ze względu na to że w każdych szpilkach jestem od niego niższa. i on, kiedy może mnie tak całą objąć
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 172, TZ 182.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Mój wzrost 163, TŻ 185.
Zawsze chciałam mieć wyższego faceta i na szczęście w takim się też zakochałam (bo wiadomo, że serce nie sługa). On ma wielką radość z podawania mi rzeczy z wyższych półek, albo jak staję na palcach żeby go pocałować Śmieje się z moich nóg, że ledwo się zaczynają, a już się kończą i że jestem kompaktowa
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
nawet zakładając szpilki 13cm, jest wyższy o 7-9cm
Edytowane przez 201605091007 Czas edycji: 2012-06-25 o 18:05 |
|
|
|
|
#104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
moj TŻ jest może o 5 cm ode mnie wyzszy i jest fajnie
lubie to bo nie musze stawac na palcach zeby mu dac buuzi czy cos
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
ja 169, tż 176
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja - 162 cm, TŻ - 205
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
160-162 vs 185
i to jest najniższy z moich partnerów
|
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
Ja ok176, TŻ ok 174. Zawsze podobali mi się wysocy faceci i tylko takiego chciałam mieć.
Mimo to zawsze miałam facetów mojego wzrostu/minimalnie wyższych lub niższych o 1-2cm. Z obecnym TŻ jest tak, że szpilki noszę okazjonalnie bo zmęczyło mnie właśnie to, że innym się to wyraźnie nie podoba. Na początku nosiłam nawet bardzo wysokie obcasy, teraz wybieram takie 5,max 7cm.Raczej staram się chodzić na płasko.
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę trochę śmieszą mnie argumenty: "Bo INNYM to się nie podoba, bo INNI wyśmieją, bo LUDZIE będą się dziwnie na ulicy patrzeć, bo kto to widział..." To mocno niedojrzałe, uzalezniać wysokość obcasa od opinii obcych ludzi
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 169cm, mój TŻ 190cm i to jest dla mnie idealny wzrost
![]() ponieważ mam fioła na punkcie wysokich mężczyzn to jestem zachwycona wzrostem mojego TŻta. Ale u mnie to jest całkowity odchył od normy, bo dla mnie każdy poniżej 190cm jest niski, serio. Nigdy wcześniej nie miałam tak wysokiego partnera mimo, że wysocy podobali mi się zawsze. |
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej podobaja mi sie faceci wzrostu 180-190, na tych ponizej raczej nie zwracam uwagi a sama mam 158 :P
|
|
#113 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A niższy partner to naprawdę nie jest powód do wstydu. Dzisiaj widziałam parę, w której chłopak był niższy o ~20 cm od dziewczyny (miała wysokie obcasy). Wyglądali naprawdę fajnie
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
ja - 170, TŻ - 182. jest to dla mnie zbyt mała różnica - założę buty na wysokim obcasie albo trapery i już czuję się na równi z nim. wolałabym mieć te 5 cm mniej, bo większość moich chłopaków miała właśnie 180cm z hakiem. tylko jeden eks miał tak jak ja - 170 (wychodził z założenia, że ma więcej) i bardzo źle się z tym czułam. nie był to jednak powód naszego rozstania.
|
|
#115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do obcasów, to faktycznie - nie noszę ich. Ale nawet gdybym chciała, to bym nie mogła, bo po prostu nie umiem się w takich butach poruszać
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno ![]() Ale nigdy nie słyszałam żadnego dziwnego komentarza ani ludzie na ulicy jakoś się za nami nie oglądają Ale na obcasach nie chodzę, bez przesady :p
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, jak ktoś się z tego śmieje to świadczy źle o nim, a nie o nas. Czy wszyscy mamy się ubierać tak samo? Jest tyle osób o własnym, indywidualnym stylu, osoby, które ubierają się dziwnie, modnie, oryginalnie - jakoś mają na to odwagę, chociaż ich strój często może się nie podobać. Uważam, że trzeba mieć odwagę na to, by być sobą I jeśli ktoś lubi obcasy (ja uwielbiam ) to nie powinien z nich rezygnować w obawie przed reakcją społeczeństwa, bo w ten sposób daje się temu społeczeństwu niejaką milczącą zgodę na wyśmiewanie i komentowanie.No i, tak jak mówię, jestem z TŻ już długo, obcasy noszę często, czasem naprawdę wysokie, i nie spotkałam się jeszcze z jakąkolwiek reakcją negatywną, nie zauważyłam, żebym wzbudzała zainteresowanie. Ale też prawda taka, że ja po prostu nie zwracam uwagi na ludzi wokół, nie patrzę na nich, nie szukam w nich reakcji na mój wygląd, no bo cóż mnie to obchodzi? ![]() To tak jak z wchodzeniem samotnie do restauracji. Jak ktoś jest niepewny siebie, to ma wrażenie że każdy na niego patrzy i w myślach wyśmiewa, że pewnie ktoś ją wystawił, że jest sama itd. A prawda taka, ze tych ludzi wcale nie obchodzi, czy ktoś jest sam, czy w towarzystwie itd. i w ogóle nie poświęcają mu uwagi
|
|
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Ja - 172
Były - 179 Troche glupio sie czulam zakladajac przy nim szpilki, bo momentami bylam wyzsza o pol glowy. Dla mnie wzrost idealny 185-190 cm, moze dlatego ze sama jestem wysoka i lubie czuc sie jak ta "mniejsza"
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jednak niestety zwracam czasami uwagę na innych i przede wszystkim ni lubię się wyróżniać. Dlatego ja praktycznie zrezygnowałam z moich ukochanych szpileczek. Zawsze sobie myślę, że już się w nich i tak wyszalałam Z TŻ jesteśmy bardzo długo ze sobą- przez te 5lat zdążyłam spotkać się z różnymi reakcjami na to że jestem od niego wyższa- choć 2cm to niedużo, ale jednak większość moich butów nie jest całkiem płaska i zawsze te dodatkowe kilka cm się nazbiera.Nie uważam żeby moje zachowanie było dziecinne albo niedojrzałe. Po prostu nie jestem na tyle zdystansowana do świata i obojętna żeby mnie całkiem nie obchodziło co inni o mnie myślą, zresztą myślę, że ktokolwiek tak właśnie mówi- sam się oszukuje.
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

, zakochałam się w nim bez pamięci, jest dla mnie opoką, opiekunem i pocieszycielem. Nasz związek kwitnie, nie przeszkadza nam różnica wzrostu. Co z tego, skoro ludzie wiedzą lepiej?
Skoro jestem wysoka, to nie powinniśmy być razem - co z tego, że czujemy się ze sobą wspaniale. Przecież razem wyglądamy śmiesznie 

.
jak zaloze obcasy to jestesmy rwoni lub ja troche nizsza