|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: właśnie się zorientowałam, że ominęłam jedną stronę, idę nadrabiać ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-07 o 20:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie omieszkam, na pewno ![]() ![]() ![]() Nooo, nie zaprzeczę, że aniołkiem nie jestem, ale ogólnie nie mam złego zdania o Bliźniakach ![]() ![]() ![]() Generalnie wszystkie te rozważania na temat znaku zodiaku traktuję z mocnym przymrużeniem oka. Mogę sobie o tym podystkutować, ale na poważnie w życiu nie przywiązuje do tego żadnej wagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak na prawdę, to najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy, a spod jakiego znaku będzie, to już sprawa drugorzędna ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-01-07 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() KISM, to może i mnie uzupełnij... ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wózków 3w1 z fotelikiem "no name" w komplecie, to jednak lepszym rozwiązaniem jest kupienie tańszego wózka, a fotelika, który przeszedł testy i ma dobrą ocenę. Chociażby któryś z fotelików MaxiCosi. Już za niecałe 400 zł kupisz, a bezpieczeństwo dziecka jest bezcenne ![]() Cytat:
Farby póki co obchodzę szerokim łukiem ![]() Cytat:
![]() ![]() I ja z ojcem kontaktów nie utrzymuję, więc możemy sobie podać rękę. Powody nieco inne, chociaż też niezbyt miło było. Ale minęło, a ja dostałam od życia takiego kopa, że na dobre mi to wyszło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gaabbi;31468979]No to mnie pocieszyłaś
![]() Wasza córeczka będzie miała pięknie na imię ![]() ![]() QUOTE] Oj tak, zgadzam się. Gabriela to piękne imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie w nowej czesci
![]() Gratulacje dla wszystkich mam ktore poznaly plec swoich dzieciaczkow ![]()
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dziś u rodziców, siostra przyjechała. Posiedzieliśmy, wesoło było... ![]() Jutro wybieramy się z mężem do tesco, więc na dziecięcy wpadnę. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Zmykam... Do zobaczenia jutro! Pa! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31475967] U nas nigdy nie słyszałam o limitach, ale już jak chodzę prywatnie do tego samego gina, to tam on też przyjmuje na NFZ i tam już są limity i obejmują one również ciężarne. Ale tam można iść prywatnie, a do mojej przychodni - nie. Jak dla mnie to i tak kosmos, normalnie żeby się zapisać do gina do przychodni, trzeba po prostu zadzwonić i się umówić (czasami są terminy, ale zwykle nie dłuższe niż 2-3 tygodnie), a jak jestem w ciąży, to jak mi powie lekarz, tak mnie pielęgniarka rejestruje, nawet jak miałam wizyty co tydzień. Tylko nie ma wizyt na godzinę, po prostu wszyscy przychodzą na 14 i kto pierwszy był, ten pierwszy wchodzi.[/QUOTE] To chyba wszystko zależy od przychodni, limity są wszędzie, ja byłam 8 grudnia już poza limitem ale jako ciężarówka nie musiałam płacić, pozostałe kobietki już niestety tak. ![]() Ogolnie jak jest dobry lekarz to na NFZ nie jest tak źle, przynajmniej ja mam dobre wrażenia ![]() Cytat:
http://www.el-jot.com.pl/ bez montowanego fotelika, ale jeśli mialabym kupować jeszcze raz to wybrałabym właśnie z ta opcją. W sumie fotelik kupiłam też niezbyt wyszukany, zdaje się że Coneco, i też byłam zadowolona. Miłego wieczoru, a właściwie nocy ![]() Normalnie nie mogę uwieżyć, napisałam dziś 4 posty, to prawie mój miesięczny limit ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda usunięta z listy, ale nie szkodzi
![]()
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I rozmawiałam wczoraj też z koleżanką, która miałam prawie identyczne jak ja doświadczenia - miała ostatecznie dwóch lekarzy, jednego na NFZ do badań, a drugiego prywatnie żeby się upewnić czy wszystko OK. I też jej lekarz z NFZ nie wykrył stanu zapalnego :O, to u nas jakaś plaga. I tak samo jak ja, trafiła z tym do szpitala. Okazało się też, że prywatnie chodziła do tego samego lekarza, którego i ja wybrałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Gratuluję dziewczynki i zazdraszczam
![]() Jeśli chodzi o znaki to mąż i córa to dwa byki teraz zapowiada nam się bliźniak a ja skorpion także mieszanka wybuchowa ![]() Co do wózków wklejam kilka, które wpadły mi w oko Jest tu też xlander który straaasznie mnie kusi ![]() I jeden głęboki bo spacerówkę mam w sumie, ale koła mnie w niej wnerwiają http://allegro.pl/wozek-4w1-x-trall-...030951893.html http://allegro.pl/wozek-safety-1st-w...021766613.html http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-2...030042015.html http://allegro.pl/wozek-gleboki-skyl...021987687.html Ale jeszcze dużo oglądania przede mną zanim zdecyduje. Kiedyś w Bonarce w Smyku widzieliśmy świetne wózki nawet mój mąż się nimi ekscytował i miały fajne zawieszenie na paskach dosłownie palcem można było bujać no i cena też nie zabijała, ale za cholerę firmy nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
również i ja się melduję
![]() I bardzo dziękuję za gratulacje ![]() doczytam Was jutro, lecę spać, dzisiaj dzień strasznie męczący był, bo dużo jeżdżenia i udzielania się rodzinnego. Do jutra dziewczynki ![]()
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() od wczoraj zaczal mnie pobolewac brzuch, ale to pewnie dlatego, że za dużo łaziłam, kupiliśmy mieszkanie w stanie developerskim i teraz trzeba je wykończyc , lataliśmy po OBI, Leroy merlin i Castoramie, ażTŻta zaczął boleć kregosłup ![]() nie czuje jeszcze ruchów dziecka, troche mnie to martwi, bo powinnam już chyba czuć, pierworódki czują coś ok 20 tyg, więc już czas! możecie mnie uzupełnic na liście Ula 28 lat Edytowane przez olla83 Czas edycji: 2012-01-08 o 06:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||||||
Zakorzenienie
|
I ja witam w nowej części, dawno mnie nie było i pewnie połowa z dziewczyn już zapomniała że kiedykolwiek tu się udzielałam....a to wszystko przez nieoczekiwaną wizytę rodziny. Jakie mam po tym wrażenia? po pierwsze gości mam już po wyżej uszu na kolejne pół roku, po drugie - nie chcę więcej takich niespodzianek, tym bardziej że koło nich jak koło jakiś książąt trzeba było skakać, bo oni chcą to zobaczyć, bo oni się nudzą, bo dlaczego nie mam telewizji, a dlaczego nie dorobiłam się samochodu... i żadne tłumaczenia - że nie mamy parcia na TV, że samochodem nie będę tu jeździć bo jeździ sie na odwrót i źle się czuję, a opłacać podatków i ubezpieczeń nie będę, śniadanie podać, wszystko posprzątać i zagospodarować im czas, po 9 dni płakałam pół nocy z bólu - tak mnie bolało wszystko.... myślicie że któreś z tych 3 osób zapytało się następnego dnia jak się czuję i czy mogę gdzieś wyjść....nie oni stanęli i stwierdzili że chcą na zakupy.... zatem bardzo dziękuję i teraz kuruję się w łóżku bo o 6 odesłałam ich do domu
![]() Cytat:
o firmie czytałam - miała dobre opinie, co do wózków, też jak patrzę na ceny to jestem przerażona, więc już od momentu kiedy zobaczyłam ten -http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=1012&<osCsid> ma wszystko czego potrzebuję i jest w rozsądnej cenie, bo nie zamierzam wydać więcej - to zdecydowanie jestem za. Trudno co ma być to będzie. Osobiście nie mogłam go sprawdzić i raczej go nie sprawdzę, ale Agata mi go opisała szczegółowo po wizycie w sklepie - za co jestem wdzięczna i zamawiam go pod koniec lutego, bo musi do mnie dotrzeć, a z tego co słyszałam mogę sobie na niego poczekać do 4 tygodni więc wolę nie zostaać bez wózka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
karozka mnie się podoba 1 i 3. ja chcę właśnie z przedniki skrętnymi kołami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31475539]Styczeń
![]() Ja byłam w styczniu i ewidentnie był siurak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jeśli byliby spodziewanymi gośćmi, to nie wyobrażam sobie, że mielibyśmy z Mężem się zadłużać, bo oni sobie głupiej bułki nie kupią. Bogaci nie jesteśmy, bo tylko On zarabia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
mam to samo - bogaci też nie jesteśmy, ale jak dwa lata temu ich zaprosiłam to liczyłam się z kosztami, tym bardziej że zarabiałam, kupiłam im bilety zorganizowałam wszystko mieli czas wypełniony po brzegi i tego oczekiwałam moja mama przyjeżdzając bez zapowiedzi. Tylko że teraz nie zarabiam nie mam samochodu i jestem w 6 miesiącu ciąży nieco zmęczona na takie wojaże, ale kogo to obchodzi? oni muszą być usatysfakcjonowani.... dwa dni po przyjeździe zapytała się czy nie moglibyśmy podłączyć jej telewiji... bo przecież telewizor mamy - tak mamy, ale podłaczony pod komputer zamiast monitora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Kism trochę mnie uspokoiłaś jeśli chodzi o to łożysko,wiedziałam że jest coś nie tak,ten ból brzucha nie dawał mi spokoju.Gin mi powiedział że otrzymuję mnóstwo kopniaków,co czuję i to boli i było to widać na usg.
Moje chłopaki pojechali na wieś do dziadka po ziemniaczki z działeczki(oczywiście wykopane juz dawno ale my nie mamy gdzie trzymać,całą piwnice mam zawaloną ogórkami,rowerami i wózek). Proszę o uzupełnienie listy tp 15.05.2012 Szymon |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
to ja bym nie zmieniała - bo po co. Płacić 100 za nic? czy 15 zł za to co Wam wystarcza i już.
Ja w ferworze walki teraz, sprzątnełam salon, kuchnie już prawie, zrobiłam trzy prania, zabrałam świąteczne dekoracje - idzie mi coraz lepiej przywracanie domu do dawnego stanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
A mi hormony chyba zaczynają buzować, bo dziś rano się popłakałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
wow - fajnie....ja na razie nie mam bąbelków za to czasami czuję ruchy..... chociaż zdarza mi się to bardzo rzadko - jestem jakimś ewenementem chyba. Pani doktor jak jej to powiedziałam to popatrzyła na mnie wzrokiem - skąd Ty się wzięłaś dziewczyno
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- dzisiaj obiadam się pozostałością pierników które dostarczyli mi goście z Polski, moja bratowa zrobiła takie pyszne pierniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
kapukat nikt o Tobie nie zapomniał
![]() Współczuję rodzinki, jak oni mogli się tak zachować?? ![]() Ja się czasami już wkurzam, jak mama mi dzień w dzień dzwoni i się pyta, czy wszystko OK, jak się czuję, itd., ale widzę, że powinnam skakać pod sufit, zresztą jestem jej bardzo wdzięczna, bo też mi pomaga z trudniejszym sprzątaniem i w ogóle. A jak ja jadę do kogoś w gości, to nie wyobrażam sobie tak zachowywać, taka postawa roszczeniowa i to jeszcze w Twoim stanie - no niepojęte dla mnie to jest, samej by mi było głupio o cokolwiek prosić :/ Odpoczywaj i się odstresuj po tej wizycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzizas u mnie by to nie przeszło - powiedziałabym stop - "źle się czuję, idźcie sami - tu jest mapa - powodzenia" Mogłabyś wstawić namiary na ten wózek? bo po linku nie wyszukuje żadnego produktu i nie wiem jak go odnaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Kapukat nie mogę tego zrozumieć jak można się tak zachować...
![]() Nie wiem ja bym chyba na Twoim miejscu zapowiedziała wszem i wobec, że nie życzę sobie niezapowiedzianych wizyt ![]() Teraz zdrowie Twoje i maleństwa jest najważniejsze a tu takie atrakcje szkoda gadać... Mnie teściowa tak przed świętami urządziła. Poprosiła mnie żebym pojechała z nią na miasto pomóc w wyborze prezentów a potem skończyło się to tak, że zakupiła sobie kilka kg mięsa, które oczywiście dźwigałam ja, a do domu wracałyśmy busem. W ten sam dzień dostałam okropnego kłucia w brzuchu. Myślałam, że święta spędzę w szpitalu na szczęście obyło się bez- byłam przerażona. Do tej pory jak o tym pomyślę to mam ochotę ją zatłuc ![]() Zresztą nawet się nie przejęła jak się dowiedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.