|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,00% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
6 | 12,00% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
1 | 2,00% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
1 | 2,00% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
10 | 20,00% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
0 | 0% |
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy ![]() |
1 | 2,00% |
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
16 | 32,00% |
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
marinka,zanetka-pyam bo dla mnei palcki ze smietana to dziwactwo i okropnosc za to z sosikiem grzybowym albo ketchupem mniaaaam
moj Tż je ze smietana zreszta on wogole dziwnie je np. pierogi z miesem i ze smietana ![]() a co do dziwnego jedzenia ktoras zWas slyszala ze je sie kalafiora a chlebem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
z sosem pieczarkowym albo keczupem. Robię też takiego placka po węgiersku jak w barach/knajpach. Mniami!
Czasem też robię tak: Jak się jedna strona usmaży to przewracam na drugą(wow, sprytna jestem nie? ![]() Jutro u mnie placki ziemniaczane! ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Ale jadłam w panierce- to też chleb nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Melduję się i ja w nowym wątku
![]() Z Hanią lepiej, nie gorączkowała dzisiaj.. radosna jakby nigdy nic.. za to mnie coś złapało.. siedzę wpół przytomna.. i każde otarcie ciuchów o skórę to jeden wielki ból ![]() Nadrabiam: brumek - uśmiałam się z tej historii Tymka z psem, mały śmieszek ![]() piwnooka77 - obejrzałaś Paranormal 2? Natka_ - na pewno jest wszystko dobrze z Domkiem, nie zamartwiaj się i nie wkręcaj sobie ![]() Stronczek27 - słodki to musiał być widokTż, biedny ![]() ![]() marzena_S - zdrówka dużo ![]() Marina - lepiej iść do kontroli z małym.. współczuję przychodni.. XXI wiek a cyrki takie, że szok zanetaa88 - biedna Emi, niech już ząbki wyjdą i odpoczniecie.. i zdrowia dla Ciebie ![]() Bartessa - strasznie mnie ciekawi ten Twój sen o zmarłym ![]() Shira_83 - gratuluje dolnej górnej jedynki ![]() brumek - przystojny kurier powiadasz ![]() ![]() ![]() Kajool - super, że chrzciny się udały telik - współczuję złej nocy ![]() eveewe - brawo dla Marysi iustyna1 - brawo dla Zuzi Madziulka_17 - brawo dla Szymonka brumek - biedny Tymcio ![]() SweetAngel1984 - ladnie się obkupiłaś ![]() ![]() brunetka2000 - wszystkiego najlepszego No i sto lat dla wszystkich dzisiejszych solenizantów ![]() Idę spać.. padam z nóg.. głowę mi rozsadza.. oby to nie było przeziębienie ani nic podobnego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Witam i ja na nowym wątku
![]() Mój 7-miesięczny synek dziękuje ciociom za życzenia i przesyła uślinione buziaki ![]() Crazy Ida dla Was ogromny buziol ![]() A ja wcale nie jestem przeziębiona ![]() ![]() ![]() Dziękuje za wszystkie życzenia zdrowka ![]() Lili mam nadzieje ze Ty czujesz sie lepiej Dziubek dam znać jak znowu bede sie wybierać do ikea Brumek Tymek i pies padłam ![]() Telik historia z Jasiem straszna ja tez sie boje zadławienia . Dobrze ze odzyskałaś kase ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
O dziękuję Ci, to miło że pytasz
![]() Od dwóch dni taka jakaś galaretowata jestem. Dosłownie ![]() Słaba, katar trochę mam. I od wczoraj mam dziwny ból żołądka. Jak tylko coś zjem to mnie takie skurcze łapią. Żołądka. Nie wiem co to może być. Przynajmniej mniej zjem ![]() Wzięłam dzisiaj Radka na spacer, byliśmy 30min. I jak byłam juz pod samym domem to Radek kaszleć zaczął i zaciągnął się ze 3/4 razy tym zimnym powietrzem. Mam nadzieję, że mu nic nie będzie. Byłam dzisiaj w biedronce i po bodach z Pszczółką Mają śladu nawet nie ma. Szkoda. Idę spać. Dobranoc Babolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do PUZZLOMAMEK
![]() Jakich wymiarów puzzle kupowałyscie zeby powstałą okazała mata dla bobaska ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Vaniliova11 zmieniłaś Avatar!
![]() Z czego to jest? Z jakiejś kreskówki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Moja pannica wstala o 20 kapiel i mleko i nie chce spac. Lezy na lezaczku aniolek i bawi sie lalka.
Ja placki ziemniaczane kocham, u mnie byly tydzien temu, na jutro planuje szpinak ![]() brunetka sto lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dziękuję ślicznie ![]() ![]() 3. Ale mi miło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kurier nie dość ze słodziak, to jeszcze tak kulturalny i sympatyczny, że aż trudno uwierzyć, że takie cuda chodzą po tej ziemi ![]() ![]() No i znowu połowy mi nie zacytowało ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A może by jednak coś więcej koleżanka napisała, hę? ![]() Cytat:
![]() 2. Może jest na urlopie? teraz sezon ferii... 3. To ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ono ma 2,4 m.kw., więc jest naprawdę spore ![]()
![]() |
#102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a piekarnik...mieszkamy z babka 2 rok i 2 rok nic nie upieklam wiec chyba nie licze na zmiane ![]() ![]() ![]() ![]() eh...a tak sie zastanawialam nad tymi podkladami ale stwierdzilam ze rosmmannowskie sa oki to nei bede brac i teraz zaluje ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Brunetko wszystkiego najlepszego!
#104 |
Zakorzenienie
|
Brumek zdecydowanie Nurofen. Bo działa też przeciwzapalnie. Mnie polecała i pediatra i farmaceutka, że lepszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
![]() Witam Was , pozniej moze napisze co u nas. A teraz skladam zyczonka wszystkim solenizantom. Zycze milego wieczoru |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Brumku zgadzam sie ze Scio NUROFRN THE BEST
![]() jak Igi mial 3 dniowke dawalam i juz po 10 minutach zaczela spadac temp takze dziala i to baaaardzo skutecznie. JA tez na zabkowanie mam go uzywac w razie "W" bo przeciez ten moj agent zeli nie moze ![]() VIBURCOL w czopkach dla mnei BOMBA ale tylko 2-3 dni nie dluzej bo pupka sie orbi czerwona bardzo ![]() dobra ide rzucic swoje zwłoki do koja bom ledwo ciepła ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a dobre sa?? sto lat!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Tz. juz w drodze ja zostalam z malym i koszulka Tz. Byle do maja. Smutno straszliwie. Dobrze, ze mam Szymka.
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kremik robiony w aptece - Radzio miał zapisany ale Lili miała dwa i mnie jeden odstąpiła ![]() ja najczęściej z tzw. gzikiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a wiecie że ja nigdy placka po węgiersku nie jadłam? ![]() a jadłyście kiedyś takie coś: masa identyczna jak na placki ziemniaczane tylko ziemniaki nie odsączane z soku po utarciu wcale, to upieczone w blaszce wysmarowanej masłem, podczas pieczenia na wierzch daje wiórki masełka, ewentualnie plasterki chudego boczku wędzonego do środka w paseczach - pieczone w piekarniku żeby skórka z wierchu była mocno chrupiąca i przypieczona - pycha...... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne są bo nie śmierdzą ![]() A z piekarnikiem to myślałam, że to jakaś chwilowa awaria, ale w takiej sytuacji ![]() Cytat:
No to lecę jutro po nurofen. Dziki dziewczynki ![]()
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Tyle tu dziś radości, aż miło czytać
![]() ![]() Nie popiszę, padam, ale myślę o Was ![]() Dobrej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja dywanów nie mam, bo nie lubię, więc wolałam to ![]() ![]() ![]() 3. Masz rację. teraz już nigdy nie będziemy same. Przynajmniej przez wiele najbliższych lat ![]()
![]() |
#113 | |||
Zadomowienie
|
Ja tu się cieszę, że sończyłam nadrabiać, a Wy wszystkie już na nowym wątku siedzicie.
![]() Na razie kopiuję ze starego. ![]() A tu na mnie czekają 4 strony, no ładnie. ![]() Żaneta, jest i wierszyk. ![]() ![]() ![]() Aania, ale spryciula z Twojego synka. ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
2. Wow, ale chłopak pędzi z tymi zębami. ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |||
Zadomowienie
|
Wow, ale masz kochanego tż.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Z podkreślonego nieźle się uśmiałam. ![]() ![]() 3. Super!!! ![]() Cytat:
![]() No i z pierwszej strony: Gratulacje dla Zuzi i Szymka za nowe umiejętności. ![]() Marina, Dziubek, to ja Was pocieszę, że moje dziecko mówiło już tata, po kilku dniach mama, a teraz przestało na rzecz pierdzenia i plucia z wystawionym językiem. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
mam duuuzo pytan do was dziewczyny,
czy macie zabezpieczenia juz i jak tak to jakie, jakiej firmy.Kupowac wszystko czy tylko kontakty, narozniki?? Jaka pralke polecacie. Zepsula mi sie i chyba nie oplaca sie naprawiac. Chce wziac cos na raty, bo pranie mi rosnie a kasy niet. Czy macie jakas polise dla maluchow?? MAly dostal troche kaski i myslalam aby mu odlozyc gdzies. Ok. ide spac juz. Dobranoc. Aaaa jeszcze chcialam sie pochwalic, ze mlodemu bardzo smakuje rosolek ugotowany przeze mnie. ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Placki ziemniaczane z ketchupem??fujj
![]() my jadamy tylko i wyłącznie z cukrem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nasza też z czworaczków już siada, ale mało ją to interesuje, dużo ciekawsze jest wspinanie się i wstawanie ![]() glut taki mały ledwo się trzyma ale gęba jej się cieszy od ucha do ucha jak tylko wstanie ![]() brunetko sto lat Kasiu ![]() ![]() a w ogóle pierwsze słyszę o takim zwyczaju ze imieniny się obchodzi po urodzinach ![]()
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wybaczcie czytam Was, ale mam taki humor, ze nie chce mi sie nic pisac. Buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmmm... rano dostanie walentynke i krawat, który nałoży na ślub, a wieczorem miała byc kolacja, ale on ma kolację słuzbowa. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() brunetka fajny avatarek i nie wiem co ty masz do sibie. spokój kochana wstaw sobie Pamelkę ![]() ja też tak robię, bo szybko i łatwo. Krystian, Ida sto lat - bo nie pamiętam czy już składałam życzenia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
DAJCIE LINKA DO BRUMKOWYCH PIERSI!!! bo jak czytalam to nie zaznaczylam a na jutro mozna by bylo zorbic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.