Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 19:19   #91
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

marinka,zanetka-pyam bo dla mnei palcki ze smietana to dziwactwo i okropnosc za to z sosikiem grzybowym albo ketchupem mniaaaam

moj Tż je ze smietana zreszta on wogole dziwnie je np. pierogi z miesem i ze smietana obrzydlistwo.....

a co do dziwnego jedzenia ktoras zWas slyszala ze je sie kalafiora a chlebem
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:24   #92
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a placki jecie z czym z sosem czy ze smietana???
z sosem pieczarkowym albo keczupem. Robię też takiego placka po węgiersku jak w barach/knajpach. Mniami!
Czasem też robię tak: Jak się jedna strona usmaży to przewracam na drugą(wow, sprytna jestem nie?) i na tą usmażoną kładę plasterek sera i plasterek pomidora- albo na odwrót. Zanim się druga strona usmaży to serek się super roztapia.

Jutro u mnie placki ziemniaczane!

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
pierwsze słyszę.
Ale jadłam w panierce- to też chleb nie?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:26   #93
Naataaszkaa
Raczkowanie

Melduję się i ja w nowym wątku

Z Hanią lepiej, nie gorączkowała dzisiaj.. radosna jakby nigdy nic.. za to mnie coś złapało.. siedzę wpół przytomna.. i każde otarcie ciuchów o skórę to jeden wielki ból czas zaraz do łóżka żeby mieć siłę się jutro małą zajmować..

Nadrabiam:

brumek - uśmiałam się z tej historii Tymka z psem, mały śmieszek

piwnooka77 - obejrzałaś Paranormal 2?

Natka_ - na pewno jest wszystko dobrze z Domkiem, nie zamartwiaj się i nie wkręcaj sobie zazdroszczę wypadu na narty, chciałabym się kiedyś nauczyć jeździć..

Stronczek27 - słodki to musiał być widokTż, biedny a dla Ciebie dużo zdrowia

marzena_S - zdrówka dużo

Marina - lepiej iść do kontroli z małym.. współczuję przychodni.. XXI wiek a cyrki takie, że szok

zanetaa88 - biedna Emi, niech już ząbki wyjdą i odpoczniecie.. i zdrowia dla Ciebie

Bartessa - strasznie mnie ciekawi ten Twój sen o zmarłym

Shira_83 - gratuluje dolnej górnej jedynki

brumek - przystojny kurier powiadasz , do mnie przychodził zawsze taki starszy listonosz, śmieszny zawsze zagadał i w ogóle miło się zawsze z nim gadało.. ale odkąd przed świętami powiedziałam, że nie wysyłam kartek i nie kupiłam od niego ich to się obraził i teraz wszystko mi wrzuca do skrzynki .. no i gratuluję ząbków

Kajool - super, że chrzciny się udały

telik - współczuję złej nocy super że odzyskałaś pieniądze..

eveewe - brawo dla Marysi

iustyna1 - brawo dla Zuzi

Madziulka_17 - brawo dla Szymonka

brumek - biedny Tymcio

SweetAngel1984 - ladnie się obkupiłaś dziękuję, że pytasz.. z Hanią jest lepiej, dużo lepiej

brunetka2000 - wszystkiego najlepszego

No i sto lat dla wszystkich dzisiejszych solenizantów

Idę spać.. padam z nóg.. głowę mi rozsadza.. oby to nie było przeziębienie ani nic podobnego..
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:38   #94
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
SweetAngel1984 - ladnie się obkupiłaś dziękuję, że pytasz.. z Hanią jest lepiej, dużo lepiej
to dobrze...przypomnialo mi sie ze na gardło dawalam Igorowi do picia kwiat lipy mozesz sprobowac tylko ten apteczny to trzeba z woda rozcienczyc bo za mocny ja parzylam kwiaty ktore sama zbieralam w lecie dawalam mu jak mial ok2,5 mc wiec spokojnie i ty juz mozesz dac
Stary 2012-02-13, 19:48   #95
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam i ja na nowym wątku

Mój 7-miesięczny synek dziękuje ciociom za życzenia i przesyła uślinione buziaki
Crazy Ida dla Was ogromny buziol

A ja wcale nie jestem przeziębiona to moja alergia przypomniała o sobie w pracy armagedon , nic na oczy nie widziałam , sześć paczek chusteczek poszło
Dziękuje za wszystkie życzenia zdrowka
Lili mam nadzieje ze Ty czujesz sie lepiej
Dziubek dam znać jak znowu bede sie wybierać do ikea
Brumek Tymek i pies padłam
Telik historia z Jasiem straszna ja tez sie boje zadławienia .
Dobrze ze odzyskałaś kase

dla wszystkich nowych umiejętności dzieciaczków
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:56   #96
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Lili mam nadzieje ze Ty czujesz sie lepiej
O dziękuję Ci, to miło że pytasz
Od dwóch dni taka jakaś galaretowata jestem. Dosłownie
Słaba, katar trochę mam.
I od wczoraj mam dziwny ból żołądka. Jak tylko coś zjem to mnie takie skurcze łapią. Żołądka. Nie wiem co to może być.
Przynajmniej mniej zjem

Wzięłam dzisiaj Radka na spacer, byliśmy 30min. I jak byłam juz pod samym domem to Radek kaszleć zaczął i zaciągnął się ze 3/4 razy tym zimnym powietrzem. Mam nadzieję, że mu nic nie będzie.

Byłam dzisiaj w biedronce i po bodach z Pszczółką Mają śladu nawet nie ma. Szkoda.
Idę spać.
Dobranoc Babolki
Stary 2012-02-13, 19:57   #97
SweetAngel1984
Zadomowienie

Mam pytanie do PUZZLOMAMEK
Jakich wymiarów puzzle kupowałyscie zeby powstałą okazała mata dla bobaska chce kupic ale rozmiarow ze ho ho

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 19:58   #98
Lili 83
Zakorzenienie

Vaniliova11 zmieniłaś Avatar!
Z czego to jest? Z jakiejś kreskówki?
Stary 2012-02-13, 20:01   #99
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja pannica wstala o 20 kapiel i mleko i nie chce spac. Lezy na lezaczku aniolek i bawi sie lalka.
Ja placki ziemniaczane kocham, u mnie byly tydzien temu, na jutro planuje szpinak
brunetka sto latswietny avek
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:08   #100
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Ja teraz odkąd Domek nauczył się siadać to tylko biegam i ratuję. Już tyle razy przywalił, że głowa boli A skubaniec teraz ani przez chwile nie chce leżeć.

2. Biedny Tymcio. Utul go i ucałuj od ciotki

3. Brumku zrobiłam dzisiaj z Twojego przepisu szaszłyki z ziemniakami owinięte boczkiem, PYCHA!!!
1. Ja się nie dziwię - ponad pół roku leżał na płasko, to mu się "przejadło"
2. Dziękuję ślicznie Ucałuję przy karmieniu północnym , bo teraz nie chcę obudzić
3. Ale mi miło Ja boczku nie lubię, ale te szaszłyczki lubie za fajny efekt wizualny. Zawsze to jakaś ciekawa odmiana.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
2.Mam nadzieję, że nie więcej niż 2 tyg bo Ja szału dostanę z taką marudą,nic ją nie uszczęśliwia nic
U nas tez nic prawie nie działa. Nawte jak zaczyna się śmiać z czegoś, to ten śmiech szybko przechodzi w grymas bólu i w płacz Jedyne co dziś go rozweselało, to kiedy gryzłam go w rączki

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Mówiła że dawano nie widziała tak pogodnego dziecka.
Miło takie coś usłyszeć, co?

Cytat:
potem do LIDLA ....
kupilam
2x bodziaki z dł. rekawkiem
jedne na 86/92
drugie na 98/104
2x koszulki z myszka mickey 86/92 z krótkim
2 paczki chusteczek do dupki
patki do mycia pyszczydła
patyczaki do uszaków
i tyle
ale byly jeszcze rajstopki fajne i bluzeczki tylko kasy zbrakło
noi marchewki i jabłek ekologicznych nei było
Też poszliśmy dziś z Tymciem do Lidla i kupiliśmy te bodziaki, taki granatowe i w paseczki. I jeszcze jednorazowe śliniaczki i podkłady na przewijak. Są milsze w dotyku niż te z rossmanna, choć do tej pory najbardziej lubiłam właśnie tamte

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek dla mnie taki sernik jest niewykonalny, nie dam rady.
Ale pięknie wygląda, obłęd!
Co Ty? Dlaczego niewykonalny? nie kokietuj mnie tu, tylko rób

Cytat:
Z Hanią lepiej, nie gorączkowała dzisiaj.. radosna jakby nigdy nic.. za to mnie coś złapało.. siedzę wpół przytomna.. i każde otarcie ciuchów o skórę to jeden wielki ból czas zaraz do łóżka żeby mieć siłę się jutro małą zajmować..

brumek - przystojny kurier powiadasz , do mnie przychodził zawsze taki starszy listonosz, śmieszny zawsze zagadał i w ogóle miło się zawsze z nim gadało.. ale odkąd przed świętami powiedziałam, że nie wysyłam kartek i nie kupiłam od niego ich to się obraził i teraz wszystko mi wrzuca do skrzynki .. no i gratuluję ząbków
Czyżby tym razem dziecko zaraziło mamę? Oby nie! Może to tylko zmęczenie?

A kurier nie dość ze słodziak, to jeszcze tak kulturalny i sympatyczny, że aż trudno uwierzyć, że takie cuda chodzą po tej ziemi A ten Twój listonosz to jakiś przewrażliwiony, skoro tak fochy strzela

No i znowu połowy mi nie zacytowało

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek biedny Tymek, może spróbuj Nurofenu, na Zuz lepiej działa niż czopek.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
t
Brumek ale Was te zeby męczą. Jest jeden plus- wszystko na jednym płaczu, potem będzie spokój. Panadol jest dosyć łagodny, może spróbuj nurofen.
Mówicie? To może kupię. Do tej pory stał tylko tak na wszelki wypadek ten panadol, a kupiłam jego, bo chyba mi babko w aptece poleciła. A nurofen też jest w syropku?
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brumku jestem jestem,mieliśmy przypływ gotówki, i się obkupiliśmy ja kupiłam sobie kila bluzek, koszulek, koszul z długim rękawem, z krótkim, pulower, mąż się obkupił no i dzieciom, kilka rzeczy kupiłam, aż mi głupio tak pisać, bo wtdałam kooope kasy
mmm, brzmi przemiło Takie przypływy to coś co świetnie robi na samopoczucie

Cytat:
brumku ILOVE SERNIK........ to zabiłaś mi gwoźdźa bo ja mam zepsuty piekarnik
Ale chyba zawsze popsuty nie będzie, co?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziekuję
Patik ja nie Iustyna, ale odpowiem. Dzisiaj jest Katarzyna, ale nie wszyscy obchodzą, zależy to kiedy ma się urodziny. Ja imieniny od zawsze obchodziłam (u nas taka tradycja) w lutym bo są pierwsze po moich urodzinach
Brunetko, to najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
A może by jednak coś więcej koleżanka napisała, hę?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
tZrobiłam Brumkowe piersi- narazie przygotowałam, jeszcze nie upieczone, czekam na tż. Ale zawijanie to nie wyszło perfekcyjnie

Coś jeszcze chciałam ale mam dziurę w mózgu.
Promotorka mnie olała, nie odpisuje na maile, nie dobiera tel.
Stoję z mgr od miesiąca, a czas leci. Egzamin do tyłu. Na poprawkę jeszcze się nie umówiłam, bo czekam na indeks aż szanowny pan dr ruszy dupę i zrobi wpisy. Za 2 tyg mam już zjazd.
Chcę już lato.

A Jutro mam usg tarczycy, spróbuję podjechać na uczelnię może złapię promotorkę.
1. jak wyszły?
2. Może jest na urlopie? teraz sezon ferii...
3. To za USG.
Stary 2012-02-13, 20:11   #101
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie do PUZZLOMAMEK
Jakich wymiarów puzzle kupowałyscie zeby powstałą okazała mata dla bobaska chce kupic ale rozmiarow ze ho ho
Ja mam takie: http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-pi...023728674.html
Ono ma 2,4 m.kw., więc jest naprawdę spore

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 20:23   #102
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Też poszliśmy dziś z Tymciem do Lidla i kupiliśmy te bodziaki, taki granatowe i w paseczki. I jeszcze jednorazowe śliniaczki i podkłady na przewijak. Są milsze w dotyku niż te z rossmanna, choć do tej pory najbardziej lubiłam właśnie tamte

Ale chyba zawsze popsuty nie będzie, co?
ja tez wzielam te granatowe a te drugie to takie cale szare z robotem i jakies tam jeszcze jest w paseczki

a piekarnik...mieszkamy z babka 2 rok i 2 rok nic nie upieklam wiec chyba nie licze na zmiane ona twierdzi ze nie trzeba go naprawiac..... no a ja nie u siebie nie mam nic do gadania....do mamy jezdze piec jak mnie przypili

eh...a tak sie zastanawialam nad tymi podkladami ale stwierdzilam ze rosmmannowskie sa oki to nei bede brac i teraz zaluje

Cytat:
bede małpa i pomałpuje kupujac te same
Stary 2012-02-13, 20:32   #103
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brunetko wszystkiego najlepszego!
Stary 2012-02-13, 20:33   #104
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumek zdecydowanie Nurofen. Bo działa też przeciwzapalnie. Mnie polecała i pediatra i farmaceutka, że lepszy Jest w syropku

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:40   #105
madziaranew
Rozeznanie

Witam Was , pozniej moze napisze co u nas.
A teraz skladam zyczonka wszystkim solenizantom.
Zycze milego wieczoru
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:40   #106
SweetAngel1984
Zadomowienie

Brumku zgadzam sie ze Scio NUROFRN THE BEST
jak Igi mial 3 dniowke dawalam i juz po 10 minutach zaczela spadac temp takze dziala i to baaaardzo skutecznie.
JA tez na zabkowanie mam go uzywac w razie "W" bo przeciez ten moj agent zeli nie moze ah i jeszcze bardzo polecam
VIBURCOL w czopkach dla mnei BOMBA ale tylko 2-3 dni nie dluzej bo pupka sie orbi czerwona bardzo

dobra ide rzucic swoje zwłoki do koja bom ledwo ciepła
papa

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-13 o 20:45
Stary 2012-02-13, 20:45   #107
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Ech Marina nawet sobie nie wyobrażasz jak mi Ciebie szkoda teraz. Wiem, że tak piszesz, bo jesteś przemęczona i tak serio, to chyba troszkę lubisz Rogiego, co?

Powiem Ci coś w tajemnicy - podobno dzieci, które są nieznośne za malucha potem są bardzo grzeczne. Ja taka byłam, co trochę chora, co trochę leki, nie jadłam, nie spałam (pokazałabym Ci zdjęcia jak moja mama wyglądała, jak zombi, taka wykończona była) a jak skończyłam roczek, to podobno dziecka nie było .

I proszę mi teraz nie pisać, że to nieprawda! Marina ma żyć nadzieją, że z Rogiego zrobi się Anioł

Dziękuję za gratulacje dla mojej diablicy . Już teraz wiem, dlaczego wczoraj tak dziwnie nogę na bok wyciągała i prostowała.

Kajool wrzucisz jeszcze raz tego krokodyla?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Zauważyłyście, że ostatnio poginęły nam mamy? Brida, AgaG, Meszsares, Babonik, Nerola, JustPi, sygine, Lilkaa.

Dostałam @ i czuję się jak dętka. Jakiś smutek mnie ogarnął.

Telik super, że odzyskałaś kasę
Patiki za noc
Madziulka za siad
Brumek biedny Tymek, może spróbuj Nurofenu, na Zuz lepiej działa niż czopek.
przepis na krokodyla http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32619. Ale nabralam na niego znowu chcicy

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
I ja jestem z przeziebionym i zakatarzonym Julkiem
jak nie urok to... no, nie bede sie wyrazac ;/
aha i zapomnialam, Juli wazy tylko 7 kg i mamy wzmozone napiecie miesniowe, dostalismy skierowanie do neurologa i rehabilitantki,
do tego dzis rozdarlam sie na i tz siedzi obrazony na mnie, ale ja uwazam ze slusznie
biedni jestescie, niech sie Julek kuruje i powodzenia u neurologa. Tak na marginesie moj siostrzeniec to mial a teraz sladu nie ma.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dzisiaj byłam z B u lekarza bo ma te problemy ze stolcem.Pomacała go po brzuszku i niby dużo mu zalega.Mam dawać ten leka na D i czopki glicerynowe.Miał zaległe szczepienie i lekarka kazała odrazu szczepić.
Mówiła że dawano nie widziała tak pogodnego dziecka.Dla mnie zapisała Pulmeo

kupiłam ta kszkę ze śliwką na zdrowy brzuszek

sweet , marina współczuję
ta kaszka jest swietna, Szymus codziennie kupy teraz wali

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Laski a ja robię placki z Fixa, wystarczy dodać tylko jajko i wodę
a dobre sa??

Cytat:
Brunetko wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!!
PAMIĘTAŁAM
sto lat!!!!!!!!!!!

Cytat:
marinka,zanetka-pyam bo dla mnei palcki ze smietana to dziwactwo i okropnosc za to z sosikiem grzybowym albo ketchupem mniaaaam

moj Tż je ze smietana zreszta on wogole dziwnie je np. pierogi z miesem i ze smietana obrzydlistwo.....

dlaczego dziwactwo?? Plyndze ze smietana mniami mniami. I jeszcze ruskie ze smietana

Cytat:
hmmm a jak myslisz lepsze to czy dywan??

Tz. juz w drodze ja zostalam z malym i koszulka Tz. Byle do maja. Smutno straszliwie. Dobrze, ze mam Szymka.
Stary 2012-02-13, 20:46   #108
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Brunetka, czyżbyś uległa modzie na Muppety ? Poszłabym z chęcią do kina, ale znając życie obejrzę dopiero za 100 lat w telewizji. Chociaż nie pasuje mi ta świnka blondyna do Ciebie szczerze pisząc
Jula zaśmiewała się do tej reklamy Orange z Muppetami zwłaszcza jak było to: ManaMana tu-tu-tururu

Agadus - pytała o kremik - a nie o sernik

kremik robiony w aptece - Radzio miał zapisany ale Lili miała dwa i mnie jeden odstąpiła

Cytat:
a placki jecie z czym z sosem czy ze smietana???
ja najczęściej z tzw. gzikiem czyli ser biały ugnieciony ze śmiataną i solą - ewentualnie z cukrem a w ostateczności z ketchupem
Cytat:
Marinka co do avataru to niestety tak się czuje
super Avek ale za ten tekst powyżej to się należy
Cytat:

a co do dziwnego jedzenia ktoras zWas slyszala ze je sie kalafiora z chlebem
w sensie zagryzany chlebem? eee nie - jedynie z bułką tartą, lub polany sosem czosnkowym - tak tez jem brokuła - albo dietetycznie bez niczego

Cytat:

Jutro u mnie placki ziemniaczane!
ja miałam w piątek
a wiecie że ja nigdy placka po węgiersku nie jadłam? serio - takie pyszne?

a jadłyście kiedyś takie coś:
masa identyczna jak na placki ziemniaczane tylko ziemniaki nie odsączane z soku po utarciu wcale, to upieczone w blaszce wysmarowanej masłem, podczas pieczenia na wierzch daje wiórki masełka, ewentualnie plasterki chudego boczku wędzonego do środka w paseczach - pieczone w piekarniku żeby skórka z wierchu była mocno chrupiąca i przypieczona - pycha...... taki placek ziemniaczany w wersji piekarnikowej - kroje to na kawałki na talerze plus sosik do tego albo kto co lubi - pyszniejsze jak dla mnie niż takie tradycyjne placki z patelni

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:46   #109
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a piekarnik...mieszkamy z babka 2 rok i 2 rok nic nie upieklam wiec chyba nie licze na zmiane ona twierdzi ze nie trzeba go naprawiac..... no a ja nie u siebie nie mam nic do gadania....do mamy jezdze piec jak mnie przypili

eh...a tak sie zastanawialam nad tymi podkladami ale stwierdzilam ze rosmmannowskie sa oki to nei bede brac i teraz zaluje

bede małpa i pomałpuje kupujac te same
Małpuj, małpuj
Fajne są bo nie śmierdzą

A z piekarnikiem to myślałam, że to jakaś chwilowa awaria, ale w takiej sytuacji

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumek zdecydowanie Nurofen. Bo działa też przeciwzapalnie. Mnie polecała i pediatra i farmaceutka, że lepszy Jest w syropku
Cytat:
Brumku zgadzam sie ze Scio NUROFRN THE BEST

No to lecę jutro po nurofen. Dziki dziewczynki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 20:48   #110
wodaqua
Zadomowienie

Tyle tu dziś radości, aż miło czytać Nowe umiejętności, przypływy gotówki i inne takie
Nie popiszę, padam, ale myślę o Was
Dobrej nocy!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:49   #111
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Vaniliova11 zmieniłaś Avatar!
Z czego to jest? Z jakiejś kreskówki?
Taka tapeta manga może jakas kreskówka nie wiem
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 20:49   #112
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1. przepis na krokodyla http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32619. Ale nabralam na niego znowu chcicy

2. hmmm a jak myslisz lepsze to czy dywan??

3. Tz. juz w drodze ja zostalam z malym i koszulka Tz. Byle do maja. Smutno straszliwie. Dobrze, ze mam Szymka.
1. Też go robiłam kilka lat temu i pomógł mi wywrzeć wrażenie na teściach
2. Ja dywanów nie mam, bo nie lubię, więc wolałam to Jest spore, więc jako rozpęd do raczkowania się nada A potem można złożyć i do torby, a z dywanem się zostaje
3. Masz rację. teraz już nigdy nie będziemy same. Przynajmniej przez wiele najbliższych lat
Stary 2012-02-13, 20:56   #113
marzena_S
Zadomowienie

Ja tu się cieszę, że sończyłam nadrabiać, a Wy wszystkie już na nowym wątku siedzicie.
Na razie kopiuję ze starego.
A tu na mnie czekają 4 strony, no ładnie.

Żaneta, jest i wierszyk.klaski :
Aania, ale spryciula z Twojego synka.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Marzenko zdrowiej szybko
Dziękuję. (Tobie Brumku również)

Cytat:
1.kurier o 8 przyszedł i mnie obudził Ale to jest tak śliczny i miły kurier, że mu wybaczam Zawsze mam nadzieję że to on będzie
2. Kolejne zęby cora bliżej. Już je widać chyba Tylko szok: widać i dolną lewą dwójkę, a i górne jedynki i dwojki sa bardzo uwypuklone i widoczne (nie tak że się przebijają już, ale wyglądają, jakby zaraz miały wybuchnąć ). Zamęczy mi się dziecko
1. Co tam fajnego kupiłaś?
2. Wow, ale chłopak pędzi z tymi zębami.

Cytat:
1. Pochwalę się, że u nas lepiej.. Hania od wczoraj wieczora nie gorączkuje, ładnie spała całą noc w łóżeczku.. widzę, że się poprawia.. i oby w końcu przeszło bo jednak choroba dziecka strasznie stresuje..W ogóle powiem Wam, że ona tak sama z siebie nie chce się zbytnio przytulać.. a wczoraj taka zmarnowana, biedna tak się we mnie wtulała że ja aż miałam łzy w oczach jakie to cudowne uczucie..

2. I wczoraj jak jej było tak źle już to płakała i wołała maaamaaa!! Aż Tż oczy robił ze zdumienia.. i w nocy jak jej się coś przyśniło to też zawołała maaamaaa mój skarb największy taki.. cudownie jest mieć dziecko
1. Oby tak dalej- niech dziewczyna szybko wraca do zdrowia.
2.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Chrzciny udaly sie bardzo dobrze. Mlody nie plakal przy polewaniu glowki, patrzyl sie tymi slepkami swoimi na ksiedza, az ksiadz sie usmiechnal. Jedzenie w restauracji bylo super, zlaszcza faszerowane udka. Pozniej przenieslismy sie do domu i zrobilam krokodyle z ciasta francuskiego. Ale to bylo dobre. Torta zrobilam tez sama ale dekoracja mi nie wyszla i siedzialam nad nim do 1 w nocy :/
W ogole ksiadz tak ladnie mowil w Kosciele, ze az plakac mi sie chcialo.
Super, że Chrzciny się tak fajnie udały, a ten krokodyl jest zarąbisty!
Stary 2012-02-13, 20:57   #114
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj listonosz mi przyniósł walentynkę od Tż
Wow, ale masz kochanego tż.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
my byliśmy wczoraj na obiedzie (mniam kalmary!!) takim walentynkowym, bo przez tydzień mężul późno kończy i kupił mi jeszcze dvd "przed świtem" ejjj wiecie co on mnie chyba mo rod
No proszę jak romantiko. Co do podkreślonego to nie rozumiem i z tymi zębami też nie wiem o co chodzi po 10-krotnym przeczytaniu.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1.-jestem zombie na maxa, Jaś budził sie 10039 razy w nocy w tym 3 razy na jedzenie a raz na mycie pupy
2.-w związku z powyższym 70% nocy suszarka w sypielni była włączona i śniło mi się że jestem na budowie
3. - mimo wszystko jestem meeeeeeeeega szczęśliwa bo....
odzyskałam kasę którą źle przelałam
1. Współczuje pobudek i podziwiam, że nie pogubiłaś się w liczeniu.
2. Z podkreślonego nieźle się uśmiałam. My zrobiliśmy suszarkowy odwyk, bo już bywało tak, że suszarka nie chodziła, a ja ją dalej słyszałam.
3. Super!!!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam II śniadanie nie mam na nic czasu, w dodatku z M. jesteśmy na wojennej ścieżce.
Mam nadzięję, że szybko zakopiecie topór wojenny.

No i z pierwszej strony:
Gratulacje dla Zuzi i Szymka za nowe umiejętności.
Marina, Dziubek, to ja Was pocieszę, że moje dziecko mówiło już tata, po kilku dniach mama, a teraz przestało na rzecz pierdzenia i plucia z wystawionym językiem. Potrafi się przekręcać tylko na brzuch, z brzucha na plecy nie ma szans i o raczkowaniu też w ogóle na razie nie ma mowy, ale nie martwię się, jeszcze na wszystko przyjdzie czas.
Stary 2012-02-13, 21:11   #115
Kajool
Zadomowienie

mam duuuzo pytan do was dziewczyny,
czy macie zabezpieczenia juz i jak tak to jakie, jakiej firmy.Kupowac wszystko czy tylko kontakty, narozniki??
Jaka pralke polecacie. Zepsula mi sie i chyba nie oplaca sie naprawiac. Chce wziac cos na raty, bo pranie mi rosnie a kasy niet.
Czy macie jakas polise dla maluchow?? MAly dostal troche kaski i myslalam aby mu odlozyc gdzies.

Ok. ide spac juz. Dobranoc. Aaaa jeszcze chcialam sie pochwalic, ze mlodemu bardzo smakuje rosolek ugotowany przeze mnie.
Stary 2012-02-13, 21:12   #116
youyou
Zakorzenienie

Placki ziemniaczane z ketchupem??fujj
my jadamy tylko i wyłącznie z cukrem

Cytat:
A ja napiszę tu, chociaż trochę mi głupio ze względu na niektóre mamy (Marina, Dziubek ): Zuzia usiadła sama z pozycji czworacznej.

Nie wiem jak to zrobiła, bo wyszłam do ubikacji akurat .

Potem z siadu wróciła na czworaka . Mały szatan!

nasza też z czworaczków już siada, ale mało ją to interesuje, dużo ciekawsze jest wspinanie się i wstawanie
glut taki mały ledwo się trzyma ale gęba jej się cieszy od ucha do ucha jak tylko wstanie

brunetko sto lat Kasiu

a w ogóle pierwsze słyszę o takim zwyczaju ze imieniny się obchodzi po urodzinach
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 21:15   #117
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ech Marina nawet sobie nie wyobrażasz jak mi Ciebie szkoda teraz. Wiem, że tak piszesz, bo jesteś przemęczona i tak serio, to chyba troszkę lubisz Rogiego, co?

Powiem Ci coś w tajemnicy - podobno dzieci, które są nieznośne za malucha potem są bardzo grzeczne. Ja taka byłam, co trochę chora, co trochę leki, nie jadłam, nie spałam (pokazałabym Ci zdjęcia jak moja mama wyglądała, jak zombi, taka wykończona była) a jak skończyłam roczek, to podobno dziecka nie było .

I proszę mi teraz nie pisać, że to nieprawda! Marina ma żyć nadzieją, że z Rogiego zrobi się Anioł
to nieprawda! z diablecia robi sie najpierw półdiablę jak moje połdiable zmieni sie w aniola to dam znac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 21:19   #118
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Dziewczynki wybaczcie czytam Was, ale mam taki humor, ze nie chce mi sie nic pisac. Buziaki
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 21:19   #119
agni82
Zadomowienie

Cytat:
A ja napiszę tu, chociaż trochę mi głupio ze względu na niektóre mamy (Marina, Dziubek ): Zuzia usiadła sama z pozycji czworacznej.

Nie wiem jak to zrobiła, bo wyszłam do ubikacji akurat .

Potem z siadu wróciła na czworaka . Mały szatan!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Szymon też kilka dni temu sam usiadł z pozycji czworaczej
Nawet udało mi się pyknąć zdjęcie telefonem

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Marysia nauczyła się przewracać z brzuszka na plecki
pół dnia dzis cwiczyla i jest!!!!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Co planujecie na jutrzejsze Walentynki?
hmmm... rano dostanie walentynke i krawat, który nałoży na ślub, a wieczorem miała byc kolacja, ale on ma kolację słuzbowa. Swoją drogą, to tylko ktoś pokłócony ze swoją żoną albo singiel mógł wpasc na pomysł kolacji służbowej w Wakentynki.
Cytat:

Ku*** mam ochotę wyjść z mieszkania i nie wrócić, taki gówniarz mój niedobry. Właśnie spazmuje na łóżku, a ciul, niech się drze, ileż można nosić gnoja na rękach.
oj Marinka, przyszłabym Ci pomóc
Cytat:
To i ja się witam z marudą moją
brunetka fajny avatarek i nie wiem co ty masz do sibie. spokój kochana wstaw sobie Pamelkę
Cytat:
Laski a ja robię placki z Fixa, wystarczy dodać tylko jajko i wodę
ja też tak robię, bo szybko i łatwo.

Krystian, Ida sto lat - bo nie pamiętam czy już składałam życzenia.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 21:22   #120
83monia
Zakorzenienie

DAJCIE LINKA DO BRUMKOWYCH PIERSI!!! bo jak czytalam to nie zaznaczylam a na jutro mozna by bylo zorbic...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości