|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#4982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Potrzebowałam chwili, by doszło do mnie kto to mówi
Do zagotowanej wody (tak na oko wlałam do miseczki), też na oko dosypywałam tych nasionek mieszając, by uzyskać taką właśnie kisielowatą konsystencje. Do tego dorzuciłam jabłko. |
|
|
|
#4983 | ||
|
Zakorzenienie
|
byliśmy godzinę na spacerze, wreszcie jakieś normalne temperatury
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a normalnie drzemki po pół godziny cwaniaczki małeD:
|
|
|
|
|
#4985 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A krokodyla robilam takiego http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32619 tylko z ciasta francuskiego i do srodka dodalam ser. Pycha. Polecam b. szybkie i efektowne. Z niania niby ok ale taka napieta atmosfera miedzy nami. I dziekuje A u was jak zdrowko??Cytat:
Cytat:
Co do tiramisu, to dawno nie jadlam ale mase jajeczna ubijam na parze. 2 zółtka, 2 jajka ubic ze szklanka cukru i dotego dodac dwa serki mascarpone Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witaminę tylko? to nieładnie Cię załatwiła... ale szczerze - o tej dr Beacie Piotrowskiej też zbyt wielu pochlebnych opinii nie słyszałam.. ona chyba była ordynatorką oddziału dziecięcego wcześniej, prawda?
|
|
|
#4987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś robiłam, ale dawno temu i nie pamiętam co i jak dokładnie, ale chyba dobre wyszło ![]() Przepis od Włoszki ![]() 4 jaja (2 całe i 2 żółtka) 4 łyżki cukru 500g mascarpone 500g śmietany kremówki Jaja utrzeć z cukrem, dodać mascarpone. Na boku ubić śmietane (z cukrem). Wlać do ubitej śmietany utarty krem. Wymieszać mikserem. Mozna dodać łyżkę mielonej kawy i/lub amaretto. Naparzyć kawy, posłodzić. Maczać podłużne biszkopty i ułozyć warstwę, na to krem i posypać kakao i znowu maczane biszkopty, krem i kakao |
|
|
|
|
#4988 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik super, że kasa odzyskana
Cieszę się razem z Tobą
|
#4989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Telik Nie robiłam tego ale przepis jest z wizażu, niedawno sobie przekopiowałam ![]() Tiramisu *0,5 kg sera Marcarpone lub twaróg półtłusty Campiny *4 jaja(z tego 4 zołtka i 2 bialka) *4 male cukry waniliowe *2 paczki biszkoptów *likier Amoretto migdałowy(1 kieliszek) * szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej Masa- zoltka, ser, cukier waniliowy ubic i dodac osobno ubite bialka Kawe wymieszac z likierem.Maczac biszkopty w kawie i ukladac na blaszce.Na biszkopt masa, biszkopt, masa...Na wierzch kakao Nawet nie wiedziałam, że to mam. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-02-13 o 15:09 |
||
|
|
|
#4990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sorki ze nie odnioslam sie do reszty postow, ale mam kacora po wczorajszym i myslenie mam na 0 poziomie! a teraz swie pochwale: Marsyia przewrocila sie wreszcie z brzuszka na plecki, pol dnia cwiczyla i udalo sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! |
||
|
|
|
#4991 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko Właśnie kasy bierze w ciul...;/ A nie wiem sama, czy była ordynatorką... Nie miałam do kogo iść w niedzielę, a w niedzielę było z małym najgorzej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bym o swoim mężu czytała - tylko papierosy i kawa, ale za to nie je prawie nic. Ale ze mnie taka kucharka, jak z koziej dupy trąbka, to nie ma się co dziwić ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha od swieta to i ksiedzu wolno
ja tez gotowac nie umiem - ale sie ucze, czas najwyzszy, takze spokojnie obie bedziemy jeszcze troche wspanialymi kucharkami |
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou a moja wody pije jak wróbelek. Dzisiaj otwiera buzie na jabłko na obiadek nie...nie mam sił. W ogóle dzisiaj to armagedon, łeb mi pęka.
|
|
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do K.
Nasze nr telef. |
|
|
|
#4999 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ![]() dla męża romantyka - super ale od dziś mam postanowienie że się odchudzam ![]() zero słodycz- zero jedzenia po 18 i małe porcje - startuje dziś Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no ale wiadomo - jak trzeba to trzeba i nie ma wyjścia.. ja w sobotę wypiłam jednego drinka a wczoraj w gościach lampkę martini białego - pychaaa ![]() Cytat:
![]() za samoocenę![]() ale sama pisałaś że tz-twoi gołąbki smakował jak mu zrobiłaś - przyjedź do mnie to Cię podszkolę
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co Ci linki do nawilżaczy jak już kupiłaś?
|
|
|
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zjadłam II śniadanie nie mam na nic czasu, w dodatku z M. jesteśmy na wojennej ścieżce.![]() Więcej nie napisze bo nie pamiętam. |
|
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko ja mam nawilżacz ultradźwiękowy z allegro za jakieś 150 zł i generalnie musi chodzić całą noc i śpi się jakby w takiej mgiełce .... jak włączę tylko na godzinę to moment się powietrze wysuszy ... u nas grzeją w blokach że hej a ja mam pokrętło zepsute
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
błąd
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
zmykamy na nowy wątek
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

[COLOR="Silver"]

klask i: za wczorajszy dzień.
A u was jak zdrowko??
ale również gwiezdne wojny mi się podobają

no i dalej się rozwinęło już choróbsko

ale od dziś mam postanowienie że się odchudzam