|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
|
|
|
|
|
#92 | |||||
|
Zakorzenienie
|
na tż -ta po pracy czekałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale masz konducję dziewczyno.. ja bym po 10 minutach hula-hop padła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Madziulka - NOCNIk Hipcio Prima Baby - stabilny z solidnego plastiku i nie ślizga się po podłodze - http://www.ceneo.pl/11544383 o taki mamy nie wiem czemu tam link nie działa. teraz chyba już ok.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-08-31 o 21:45 |
|||||
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
jesteśmy i my ![]() (miło Brumku że szukałaś bylismy prawie dwa tyg na działce, tak się z Jasiem zasiedzieliśmy, wszyscy rotacyjnie wracali/przyjezadzli a my sie wysiedzieliśmy wakacyjnie najdlużej ![]() a wczoraj byliśmy w zoo - musze przyznać fajnie bylo ponadrabialam troche, troche wcześniej i teraz ale powiem wam że nie jest tak źle, wyczytałam gdzieś ze duzo piszecie w k i fb ej ale piszcie tu jak najwięcej nie przenoście się lofciam czytać ![]() od czego by tu zacząć, wybaczycie jak wszystkiego nie nadrobie? ![]() -no to zacznijmy od najlepszej wiadomości - Aniu gratuluje Ci bardzo! wspaniale się Wam udało, życze pięknej ciąży i nie długo powitamy tu dzidziusia tak cudownego jak Adaś (moja siostra cioteczna urodzila dziś drugą córeczke z Jasiem, niech zobaczą mały przedsmak ile to się trzeba naganiać )-youyou super z pracą, a ostatnio coś cię malo czyżbys postanowila wykorzystać mocno ten czas jeszcze wakacyjny i pewnie wielkie przygotowania dop ierwszych dni Filipa w przedszkolu? ![]() -witam nowe mamy!! myha swietne zdjecia cześć ![]() -patik gratuluje zlożenia pracy! bardzo się ciesze -zaneta jak ma się po anytbiotyku Emi? -aha! i bardzo ważne bo omineło mnie tu kilka wielkich pięknych roczków, dzieciaczki i sierpniowe mamy wszystkiego najlepszego dla Was! |
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool Dominik też ma takiego guzka. Pokazywałam lekarce, to powiększony węzeł chłonny. Zdarza się u dzieci. Kazała mi obserwować czy się nie powiększa, czy nie powstają nowe.
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
![]() 3 strony nowego wątku mam do nadrobienia przez Was - bo byłam w delegacji w Rze i nie miałam czasu na wiz
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedactwo. Wiem co czuje.z Jacieee... I je.zcze jutro macie imprezę na dodatek... Cytat:
Ale ma.z aparata z niego! ja też .zczępię młodego .kojarzonymi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
BEATA ja tez prawie nie mam oczu bez tuszu
ja sie maluje chyba od 8 klasy podstawówki. nawet jak mam na chwile wyjsc np.wyrzucić śmieci to sie maluje. Na działce tez. lepiej sie czuje z "tapeta"
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam pi.ac myha ( na mnie tak całą .zkołę mówili. Nienawidziałam tego! od nazwi.ka ) przeuroczą ma.z córeczkę! ma .łodką i pla.tyczną twarz, bo na każdym zdjęciu wygląda inaczej!:Boże, kto. dawał je.zcze fotki, zachwyciłam .ię i... nie pamiętam kto...ehhh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Beata rzeczywiście masz fajny ten nocnik, nasz ygina sie we wszystkie strony...nie polecam
http://www.sklepy24.pl/sklep/naszkol...owy-disney/261 |
|
|
|
#101 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za odsmoczkowanieMoj maly nigdy nie mail smoczka, wiec nawet nie wiem co to znaczy Cytat:
2.Powiem Ci Kajoolku ze moj tez jakis bardziej apatyczny i wiecej spi po tej szczepionce MMr (a gdzie szczepiłas?) .Nie martw sie ten guzek to pewnie nic groznego 3.Zdolny ten Twoj synuś, moj dzisiaj nauczyl sie schodzic z kanapy(uczylam go juz jakis czas, aby jak sie nauczy wchodzic umial zejsc )4. Super ze wreszcie razem bedziecie, wiec cos o tym bo kiedys z Tz tez dlugo bylismy oddzielnie. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
a wiecie gdzie najlepiej pooglądać sobie i wyrobić opinie o wozkach??? - w zoo! ![]() Cytat:
będziecie dlugo za granicą? raczej na stałe? czy wszystko wyjdzie w trakcie? Cytat:
i to za 16 zł też może stamtąd macie?
|
|||
|
|
|
#103 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawa za wymiary i wagę a my zawsze siedzimy we dwójkę przy lapkach wieczorem ![]() Cytat:
Cytat:
a Ty w S-cu też pracujesz ? czy gdzieś wybywasz poza ? może my się nawet znamy ![]() Cytat:
świetne zdjęcia, Domek elegant a domek ... super !!!!no pozazdrościć Cytat:
co mu ??oby jutro wstał zdrowy !!!Cytat:
mój pije ok 600ml mleka plus minimum 700 napojów (woda, soki, herbatka smakowa ) będzie miał żaby w brzuchu za niedlugo ![]() witam się i ja w nowym wątku Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-31 o 21:26 |
|||||||
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINA na mnie mówili W szkole Kot, Kocur z powodu nazwiska. Myha-tak do mnien mówił mój Eks. Tak mi zostało.
Faktycznie Martyna jest bardzo plastyczna jeśli chodzi o twarz. Czasami ogladam zdjecia i trudno mi uwierzyc, ze to moje dziecko
|
|
|
|
#105 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmalowana, gdzie jesteś? Mam coś dla Ciebie: http://www.youtube.com/watch?v=kNdz6PPQy4Y Może Ci się spodoba, ja w pracy katuję tym współpracowników ![]() Cytat:
Ten guzek to może węzeł chłonny, one czasmi wędrują, sama mam takiego, tyle że pod pacha prawie na piersi... za drabinę. Nie doceniamy czasem naszych dzieci... My ostatnio zaśmialiśmy się kiedy Zosia doleciała do schodów, ale jak zaczeła schodek jeden po drugim czworakować, to padliśmy Widziałam newsa na FB, nawet nie wiesz jak się z Tobą cieszę, gasłaś juz kobieto! Cytat:
Zamienisz się? No właśnie kojarzę że jest ich tu kilka... Chyba jeszcze ma Natka, Marzena i... Cytat:
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-08-31 o 21:42 |
||||
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
jezu, jak ja bym chciala zeby moje dzieci kiedys pospaly do 7mej...albo chociaz do 6.30 |
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
DZIUBEK co ty mówisz? ja mieszkam i pracuje w Sosnowcu
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Właśnie siedzę na allegro i szukam jakis fajnych zabawek dla Martyny. ja nie interesują w zasadzie żadne które ma w domu. 3/4 to maskotki Jeśli chodzi o zabawę to najlepsze są piloty, komórki ewentualnie ksiazki. |
|
|
|
#108 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczepie u mojej pediatry w Soli :P Cytat:
A w ogole sprzedalam wozek i dostalam komentarz: Wszystko oj, jednak wózek nosi slady uzytkowania. Wkurzylam sie, bo serio przejmowalam sie ta aukcja, no i wozek nie wystawialam w stanie nowym, tylko uzywany
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tylko przyjedzie to pakujemy się na spacer i testujemy |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wodaqua wiesz, ze cie uwielbiam
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
myha82
wiesz moje kręgi to K-ce , Siemianowice Śl. aleeee w Sosnowcu też mnie trochę było , nawet suknię ślubną w Sosnowcu kupowałam
|
|
|
|
#112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja daję jogurty naturalne- dorosłe
![]() Jeszcze Danonki. Chyba się przerzucimy na owocowe "dorosłe". No pewnie! To Ty nie wiesz? Toż to willa za milion ![]() Natka kiedyś pisała ![]() Cytat:
Cytat:
Wodaqa miałaś iść spać ![]() Cytat:
A co do guzka to tak jak dziewczyny piszą, może to być powiększony węzeł chłonny. Kiedyś lekarka mi mówiła, że to normalne u dzieci ze skazą. |
|||
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-08-31 o 21:50 |
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Jestem ale nie mam weny , Tz na meczu , a ja ogladam,,plan B" taki fajny brzusiu ma Lopez
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czytam i nie mogę się powstrzymać ![]() Radek uzbierał urodzinowej kasy...100zł ![]() Dziewczyny my mamy z FP Gąsieniczkę Gawędziarkę. Jest świetna! Popatrzcie sobie np na all. Która chciała przepis na szarlotkę? DDewik? Proszę: http://wariacjesmaku.blogspot.com/20...-smietana.html Jest pyszna, niesłodka, taka w sam raz. Poczęstowałam wczoraj koleżankę i jak wróciła do domu to zaraz piekła ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi w nim nie pasuje ten paskowy mechanizm rozkaladanie, wiecej zastrzeżen nie mam no moze chciaz wczoraj troche pasy czy tez tak masz??? czy to ja już coś źle ściagam zapisnam wczoraj się ciągle luzowały i jasiek się ciągle z nich wykręcął wychodził![]() no a moze tak wczoraj mnie naszlo na przemyslenia bo my od dwóch miesięcy od urodzin ani razu nie bylismy nigdzie wózkiem
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za zainteresowanie gorączką Hani.
Czy któraś czekała na nią dłużej niż 3 dni?Natka, wow jakie postępy! Myślę, że możesz już śmiało myśleć o wystroju skoro macie takie tempo. Domek wygląda jakby zszedł prosto z wybiegu - przystojniak. Myha, uwielbiam to niewinne spojrzenie u dzieci. ![]() Kajool, to chyba już drugi raz nie musisz się pakować? Szymek ma niezłe zdolności- alpinista Ci rośnie.![]() Wodaqua, jak dobrze Cię widzieć. No i według mnie ciuszki wypadają mniejsze niż według rozmiarówki, więc trzeba uważać kupując na oko. No i ja nie mam Quinny Zappa, tylko Maclarena xlr, wcześniej była Nuna ale się nie sprawdziła. (właśnie się zmobilizowałam żeby wystawić ją na allegro, stoi w kartonie już 2 miesiące ) Z tego co pamiętam to Telikowy Jasiek się wozi Zappem i Zankowa Lenka. No i wielki buziak w Zosiakowy policzek. Jacie, łączę się w gorączkowym bólu. ![]() Żaneta, jak się czuje Emi? Uff, zmobilizowałam się do porobienia zdjęć rzeczy które chcę sprzedać i wystawiłam je na allegro. Mam nadzieję, że ktoś się na nie skusi, bo inaczej moja robota pójdzie na marne. ![]() Telik, co Ty w tych krzaczorach robisz?
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może się któraś cokolwiek orientuje i coś poradzi.
Nie pamiętam czy już poruszałam ten temat.... Tak w skrócie: Mąż jak chodził do szkoły do dostawał rentę po ojcu na pół z bratem. Niedawno się okazało, że brat musi zwrócić do zusu część kasy bo pobierał a do szkoły nie chodził. Czy mój mąż ma jakiekolwiek prawo ubiegać się o tę kasę? Jakby nie było to pieniądze ojca, które by i tak dostał gdyby nie kombinator brat. Co myślicie? Gdzie się rozpytywać? W zusie? U radcy prawnego? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

.Nie myslcie ze ja taka pilna chodze 3 razy w tygodniu(przed urodzeniam Boryska chodziłam), teraz nie mam mocy na taki wysilek

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za wszystkie zdolnosci!!!
za odsmoczkowanie

jezu, jak ja bym chciala zeby moje dzieci kiedys pospaly do 7mej...

Czy któraś czekała na nią dłużej niż 3 dni?
) Z tego co pamiętam to Telikowy Jasiek się wozi Zappem i Zankowa Lenka.
Ja Ciebie też