![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W nowym roku postanowił zacząć nowe życie. Beze mnie.
Cytat:
![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dwa lata temu przeżywałam coś podobnego. Było pięknie, cudownie, planowaliśmy wspólne wakacje. Wyjechałam na pogrzeb, w tym czasie on się nie odzywał .Myślałam, że coś się stało wydzwaniałam setki razy i nic...Po jakimś czasie dodał na FB zdjęcie "ze swoją ex".Do dziś dnia się nie odezwał.
Mam nadzieję,że w Twoim przypadku nie będzie tak samo. A facet przemyśli, opamięta się i dojdzie do wniosku, że stracił super dziewczynę i jednak do Ciebie wróci ![]()
22.10.10 - prawko kat.B ![]() 13.08.11- pierwszy berneńczyk w domu -Moli ![]() 02.03.12- drugi berneńczyk w domu-Amanda ![]() ,, "szalona tle rudych fasolek nad migdałowymi ślepkami, białych jak śnieg skarpetek chociaż nie zawsze białych i pędzelka na ogonku." ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
po co robić nadzieję? To naprawdę nie pomaga w pogodzeniu się z losem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;38406151]Ja napiszę - z własnego doświadczenia - że to, co teraz czujesz, naprawdę minie. Sama po rozstaniu i po tym, co usłyszałam od byłego, dosłownie leżałam na podłodze i wyłam z rozpaczy. Czułam się totalnym zerem: tyle moich starań nie zostało w ogóle docenionych, ja sama okazałam się kompletnie nieważna dla człowieka, którego naprawdę pokochałam... Czułam się najbrzydszą dziewczyną na świecie (bo przecież gdybym była ładna, nie odszedłby...), najgłupszą osobą, jaka kiedykolwiek istniała (bo przecież gdybym była mądra, zabawna i dobra, nie odszedłby...). I wiesz... Minęło parę miesięcy, a ja sobie zaczęłam codziennie biegać. Uczę się, uśmiecham do Przyjaciół. I... czuję się i ładna, i mądra, i zdolna. Także Tobie na pewno też minie takie myślenie o sobie. To, co przeżywasz, jest jak choroba, którą wyleczy czas, praca, normalne życie. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Aha, i olej powody. Faceci i tak baaaaardzo rzadko są szczerzy w takich sytuacjach. Twój zachowuje się jak gnojek, bo jest gnojkiem. Kiedyś sama to zrozumiesz ![]() dwadziescia jak mozesz to napisz mi PW.A jak nie chcesz to nie pisz;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Autorko, trzymaj się ciepło. To nagłe zerwanie z pewnością było dla Ciebie ciosem, bo nie spodziewałaś się takiego obrotu spraw i Twój były nie popisał się klasą , ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Po zakończeniu tego związku masz szansę na nowy początek i być może życie trzyma dla Ciebie w zanadrzu coś o wiele lepszego. ![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2013-01-03 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Witajcie po kolejnej bezsennej nocy (ile jeszcze?) On miał kontakt z koleżankami i byłymi, pisał, rozmawiał. Jednak nie miałam nic przeciw, nie pytałam, nie sprawdzałam. Miałam zaufanie i nie przyszło mi na myśl, że może coś z tego wyjść, chociaż czasami zastanawiałam, dlaczego ma taką potrzebę. I dalej wydaje mi się, że tak nie jest.. chociaż po tym co piszecie, już trochę tej wiary straciłam. Może macie racje.. Kilka dni temu, umówił się z naszą znajomą, której zawsze się radzi w sprawach "sercowych" na spotkanie, ciekawe, czy ma jej do powiedzenia więcej niż mi.. Przedłużam swoją agonię o kolejnych kilka dni..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na bezsenne noce polecam labofarm- to takie tabletki ziołowe. mi bardzo pomagały, gdy przechodziłam to samo, co Ty |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Mam w sobie same sprzeczne uczucia. Wiem, że nawet gdyby wrócił, to przecież nie będzie tak samo, nie będę mogła udawać, że nie pamiętam jego słów, i będę czuła strach, że znów odejdzie. A przechodzenie tego jeszcze raz od samego początku (teraz to już jakaś mała część za mną) skończy się dla mnie jakąś chorobą psychiczną. Ale z drugiej strony.. tyle szczęścia dawał mi ten człowiek.. o tym też nie potrafię zapomnieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyno, przestań się zadręczać i fundować sobie gehennnę na własne życzenie! Było miło, ale się skończyło. Dlaczego pozwalasz, aby ktoś Cię trzymał w jakiejś poczekalni piekieł i decydował o Twoim życiu? Nie lepiej po prostu samej to zakończyć? Zamiast czekać jak wierny pies gotowy przybiec z merdającym ogonkiem na każde skinięcie pana, pokaż, że masz godność i zawiadom go (mailem, smsem czy osobiście) , że dla Ciebie to defintywny koniec i nie życzysz sobie, aby kiedykolwiek Cię jeszcze niepokoił. Powody swojej decyzji może sobie teraz wsadzić, skoro na początku nie miał tyle odwagi cywilnej, aby wyznać Ci prawdę a teraz spowiada się innym. Domknięcie tego rozdziału przyniesie Ci ulgę, pozwoli ruszyć dalej a w dalszej perspektywie da Ci także pewną satysfakcję. W ten sposób wyrwiesz się z marazmu oczekiwania na Godota i uzyskasz kontrolę nad własnym życiem.
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
poczuł się w tym związku zbyt pewnie bo Ty się starałaś naprawić wszystko jak było źle i on się przyzwyczaił. Jak się nie musiał starać to może mu się znudziłaś. W jego życiu pewnie pojawił się ktoś inny i on myśli że jak się nie uda to może do Ciebie wrócić. Ale jak zwątpił w wasza miłość to niech spada... A nie on będzie kręcił i szukał innej alternatywy a do Ciebie wróci w ostateczności. To facet powinien starać się o kobietę. Kobieta tez powinna ale mniej ^^
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nawzajem im na sobie zależy, to czemu by tego nie pokazywać? Żeby nawet w związku bawić się w jakieś gierki, kotka i myszkę- nie moja bajka. Nie mówię o włażeniu w tyłek misiaczkowi, ale czy to serio jakaś ujma na honorze dawać od siebie tyle, co się przyjmuje od faceta?
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Właśnie czuję, że moje zbytnie zaangażowanie i inicjatywa, nie wyszło na dobre, a wręcz odwrotnie. Bo kiedyś było inaczej. Kiedyś odzywał się pierwszy, a Ja byłam bardziej obojętna "jak się odezwie, to się odezwie" i myślałam, że to błąd. Teraz tego nie robił, a nawet czasami nie odbierał ode mnie, lub mówił, żebym dała mi spokój. Nie chciał rozwiązywać problemów, tylko chciał myśleć i sam się nakręcać. I mówię tutaj tylko o sytuacjach konfliktowych, bo jak powtarzam, na co dzień nie było między nami sprzeczek o "pierdoły" dobrze się dogadywaliśmy i naprawdę byliśmy szczęśliwi ( jeśli on nie był, to oskar za grę.) . Gdyby było inaczej to może spodziewałabym się tego co się wydarzyło.. A gdy się rozstawaliśmy, to mówił mi jeszcze, że chciał mi ostatnio powiedzieć już trochę miłych rzeczy, bo przemyślał sobie to, i to wszystko szło w dobrą stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2013-01-03 o 14:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Nie doszukuj się w sobie winy za rozpad związku. Ja nie wyobrażam sobie, jak można po takim czasie razem tak po prostu odejść. Jeśli chciał odejść to powinien porozmawiać z Tobą, a nie tak po prostu opuszczać. Wiem, że boli i chcesz wrócić do tych dni kiedy było dobrze, ale teraz to już niemożliwe. On Cię skrzywdził i nic juz nie bedzie jak dawniej. Wiem, że chciałabyś to zmienić, ale miej swoją dumę i trzymaj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
I dlatego też w takich sytuacjach jesteśmy bezradni, człowieka nie zmusi się do rozstania ani do powrotu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
miłości nie ma, trzeba robić melanż i się nie przyzwyczajać!
głowa do góry, byłam kiedyś w tej samej sytuacji. jednego dnia czułe słówka i ojej, jak za tobą tęsknię! a potem cisza, ciiiiiisza... po tygodniu dowiedziałam się, że ma nową! ![]() dziewczyna po kilku miesiącach go rzuciła ![]() nie kontaktuj się z nim, zerwij całkowicie kontakt, bądź twarda, przejdzie. (wiem, że teraz nie wierzysz, ale znam to z własnego doświadczenia-przejdzie ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Chciałabym, żeby zmądrzał.. tym bardziej, że dla niego to też jest nowa sytuacja, nigdy wcześniej się nie rozstawał, a zrobił to w wielkich emocjach i nie spodziewał się tej rozmowy w tamtym momencie.. bardzo cieszył się na wspólne święta, to, że spędzimy wspólnie więcej czasu. To jakaś abstrakcja.. nic nie trzyma się kupy. Dlatego nie docierają do mnie wszystkie argumenty, które są z pewnością prawdziwe, i cieszę się, że chcecie mi pomóc (a pomagacie bardzo) ale Ja chyba nie chce ich do siebie dopuścić.
Nie odzywam się do niego, od tamtego momentu cisza, co mnie wiele kosztuje, ale jest to też jakiś wstęp do odzwyczajenia. A on może zatęskni, może zrozumie... a może już będzie za późno.. Jestem młoda, jeszcze wiele we mnie wiary, może za dużo, a może to zwykła naiwność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby ktoś mnie TAK zranił, to musiałby się nieźle nabłagać, żebym się zgodziła, żeby do mnie wrócił. A tutaj jeszcze sama autorka czeka i ma nadzieje.. Nie rozumiem.
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Sama jestem na siebie wściekła, że tak jest i nie potrafię tego zrozumieć. I gdyby mnie to nie spotkało, myślałabym tak samo jak Ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To się łatwo mówi, że nie ma co płakać, że facet nie jest całym życiem. Ale gdy ktoś był a nagle go nie ma czuje się wielką pustkę. Autorko, ja Cię rozumiem, ale nie potrafię ci niczego sensownego doradzić, tyle może, żebyś trzymała się tego co masz poza nim, pracy, pasji, czegokolwiek, byleby nie siedzieć i nie wariować.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem chodzi o kobietę, może nie konkretną ale koleś ma ochotę się zabawić, spróbować czegoś innego. Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że jesteś bardzo uczuciową i wrażliwą osobą. Myślę, że mogłaś go zagłaskać wręcz.
A ten zakaz dzwonienia do niego - obstawiam, że chce uniknąć sytuacji typy, że on wyrywa jakąś laskę a tu była wydzwania, esemesuje. Jeszcze by się wydało, że dopiero co kogoś miał czy coś w tym stylu.
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie, Autorko wątku wiem co przeżywasz bo ja mam to samo od 7 miesięcy, nas łączyło 7 lat i 3 dzieci, partner stwierdził że musi odpocząć, przemyśleć wszystko, a jak już ochłonie i przejdzie mu złość na mnie za to że starałam się pokazać jaką kobietą jest kobieta z którą był, a może starał się być (dziś już nie wnikam) to może stworzymy normalną rodzinę, tak samo jak Ty trzymałam się tych słów dających otuchy, że może jednak coś z tego jeszcze bedzie w końcu mamy dzieci, ale po tym jak w wigilię pojechałam do niego z prezentem i potraktował mówiąc delikatnie mnie chamsko to wyzbyłam się wszelich nadzieji, zrozumiałam że nic z tego nie będzie, że ma mnie gdzieś, a na słowa że jestem takim kołem zapasowym bo z tamtą mu nie wyszło zaprzecza wszystkiemu bo w końcu mamy dzieci, były wspólne plany, marzenia, byliśmy ze sobą tyle lat, ma sentyment. Nie ma co się oszukiwać, nie będzie już tak jak było kiedyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Niecałe dwa tygodnie temu spędziliśmy wspólnie wspaniały wieczór (gdyby ktoś wtedy powiedział, że ostatni, to bym go wyśmiała). Jestem ciągle w ogromnym szoku i zawieszeniu.. nic do mnie nie dociera. Idę do pracy na weekend.. żeby trochę mniej myśleć. Jak teraz komuś zaufać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Z dziecięcej miłostki nastolatków, ktoś tutaj próbuje robić łzawy melodramat, zyciową tragedię.
Naiwne...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, 4 lata razem to strasznie dużo. Zwłaszcza jak to, że autorka ma 22 lata, czyli jest z chłopakiem od 18 roku życia. To moim zdaniem najburzliwszy okres w życiu człowieka, okres, w którym człowiek zmienia się, dopiero wtedy zaczyna rozumieć co tak naprawdę chce od życia. Chłopak właśnie zrozumiał, że to nie ona. Nie rozumiem, czemu autorka tak bardzo chce się trzymać go na siłę. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po paru latach odezwał się, latał za mną a ja miałam go totalnie w nosie i szczerze mówiąc, miałam satysfakcję z odwrócenia ról. Każdy przeżywa swój melodramat, na nic tłumaczenia i racjonalne porady. Złamane serce to problem stary jak świat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.