Dobre m³odzie¿owe ksi±zki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-01-30, 00:41   #91
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 243
Dot.: Dobre m³odzie¿owe ksi±zki

Dok³adnie. No i nie czyta³y¶my tego jak mia³y¶my 15 lat tylko tak z 11/12 mo¿e, wiêc jeszcze lepiej.
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-30, 01:39   #92
kasztanka3
Pani Mizantrop

Wiadomo¶ci: 59 223

Cytat:
Napisane przez Cathas Poka¿ wiadomo¶æ
Jak kto¶ jest g³upi to nic nie poradzisz.
Dok³adnie, jeszcze nigdy nie spotka³am osoby, której by takie rzeczy imponowa³y, a delikatnie mówi±c nie wszystkie osoby, które znam zaliczy³abym do grona ludzi trze¼wo my¶l±cych i rozgarniêtych.
Stary 2013-01-30, 08:02   #93
szarri
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 093

Kurczê, chyba z jakiego¶ innego ¶wiata jestem - maj±c 15 lat by³am mniej-wiêcej tak samo ogarniêta (je¶li chodzi o wiedzê o ¶wiecie) jak jestem osiem lat pó¼niej. Z ca³± pewno¶ci± przeczyta³am Dzieci z dworca... sporo przed piêtnastymi urodzinami, podobnie jak Nobokova; Sto poci±gniêæ szczotk± przed snem na milion procent bra³am w Empiku z pó³ki z nowo¶ciami (te¿ raczej niezbyt jest siê czym chwaliæ...), wiêc akurat jeszcze przez miesi±c by³am czternastolatk±. Kurczê - ¿yjê, nie urodzi³am dziecka w wieku lat 17, nie zdurnia³am jako¶ specjalnie i nawet rzadko æpam . 50 twarzy to raczej ¶rednia propozycja dla kogokolwiek, ale nie ma tam niczego, co zszokowa³oby piêtnastolatkê, ju¿ nie przesadzajcie.

To do¶æ ciekawe - ka¿de pokolenie maj±c 15 lat wie wszystko o seksie, mi³o¶ci i ¿yciu najogólniej, a dekadê pó¼niej jest absolutnie pewne, ¿e wspó³czesne piêtnastolatki to Dr Dolittle, a jak ju¿ absolutnie musi byæ o mi³o¶ci, to Pamiêtnik ksiê¿niczki ewentualnie.

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Poka¿ wiadomo¶æ
My, dzieci z dworca Zoo jest bardziej form± przestrogi, nie wyobra¿am sobie, ¿e po przeczytaniu tej ksi±¿ki kto¶ leci próbowaæ narkotyków "bo to musi byæ takie fajne". Z kolei 50 twarzy Greya jest po prostu og³upiaj±cym, infantylnym do granic mo¿liwo¶ci, nie wnosz±cym w ¿ycie nic warto¶ciowego czytad³em.
Czy tylko ja pozna³am ca³kiem sporo kinderæpunów-wannabe?

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2013-01-30 o 08:05
szarri jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-01-30, 21:00   #94
201607231707
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 19 397

Cytat:
Napisane przez szarri Poka¿ wiadomo¶æ

Czy tylko ja pozna³am ca³kiem sporo kinderæpunów-wannabe?
Nie tylko ty
A Dzieci z dworca ZOO przeczyta³am w wieku 12-13 lat - zero refleksji, w ogóle mnie nie ukszta³towa³y, czyta³am dla zabicia czasu
201607231707 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-24, 20:15   #95
ziw
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37

Trochê od¶wie¿am w±tek i polecam kilka moich ulubionych serii z fantastyki:
- Gra o tron George Martin
- Cykl powie¶ci ze ¦wiata Dysku Terry Pratchett
- Maximum Ride James Patterson
- Trylogia Czarnego Maga Trudy Canavan
- Belgariada David Eddings
ziw jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-12, 18:31   #96
tytyryty2
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

witam ! czy ma kto¶ mo¿e ksi±¿ke "The Perks of Being a Wallflower"/"Charlie" Stephena Chbosky’ego po polsku? Jak by kto¶ mia³, czy bym mog³a prosiæ o podes³anie na email: tytyryty2@vp.pl
tytyryty2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-13, 23:57   #97
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 265
GG do czarna_maciejka

Podrzuce w gore ten wspanialy watek
Mimo, iz blizej mi do trzydziestki niz pietnastu lat-ostatnio zaczelam sie zastanawiac nad ksiazkami, ktore czytalam w tamtym okresie i ktore bardzo mi sie podobaly.
Wracam do nich i troche sie chowam po katach, bo o ile Jezycjada czy Jeziorem osobliwosci nikogo nie zgorsze, to juz seria Ewy Nowak moze byc przesada w moim wieku...
Ale mam teraz mnostwo czasu na czytanie i w zwiazku z tym bywa, ze po kilku 'doroslych' ksiazkach musze siegnac po cos bardzo lekkiego A poza tym te wspomnienia...

Autorce watku polecilabym wiele z juz tutaj wymienianych, prawie wszystko dobrze wspominam.
Z niewymienianych kilka ktore w tym momencie przychodza mi do glowy:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/64023/kira-kira
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/98346/swiatla-wrzesnia
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/38294/lato-joanny
ksiazki Terakowskiej
oraz ksiazki wydawnictwa Ossolineum o mlodziezy dla mlodziezy, mnostwo tego... -> Heidi Hassenmüller, Elisabeth Zöller, Jana Frey itp.
czarna_maciejka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-08-23, 14:01   #98
FabrykaCzekolady
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Osobi¶cie polecam seriê o Ani Makocie Ma³gorzaty Budzyñskiej, Je¿ycjadê Musierowicz, wszystkie czê¶ci Ani Lucy Maud Montgomery, ksi±¿ki Meg Cabot i Stowarzyszenie Wêdruj±cych D¿insów Ann Brashares Mam te¿ oko na zapowiadan± ksi±¿kê Czarla. Poszukiwacze Tony'ego DiTerlizzi
FabrykaCzekolady jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.