![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
ogolnie musisz być na czczo chyba
![]() ja juz po śniadanku owsianka z mlekiem... pogoda do dupy..... moja mała przeziębiona została dziś w domu bo kaszle jak gruźlik ![]() Mam do Was pytanie co myślicie o np 2-3 letnim małżeństwie na odległość, bardzo nie chce żeby Wiktoria chodziła tutaj w Anglii do szkoły, tu jest bardzo nicki poziom teraz jest w przedszkolu i nic kompletnie nic nie robią, dopiero około drugiej klasy uczą się liter i liczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Na czczo to ja wiem, bo nieraz robiłam badania, ale chodzi o to czy mogę iść zrobić kiedy biorę antybiotyk i jestem chora?
Anuszka nie nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
raczej nie sadze ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Kinia mogę sie tylko ze swojej strony wypowiedzieć - ja sobie takiego rozstania nie wyobrażam
![]() Znam dwa przykłady - w jednym para sie rozleciała, w drugim sa razem mimo że ona pracuje w uk , on z dwojka dzieci (podstawowka) mieszka w Pl... I trwaja razem wiec chyba się da ![]() Nie demonizowałabym natomiast niskiego poziomu za granicą - w Pl też nie jest najlepiej z tym. Patrząc po doswiadczeniu znajomych którzy sami to przeżyli - jeśli dopilnujesz nauki polskiego to mała da sobie rade jeśli przeskoczy do podstawówki ... Przynajmniej moi znajomi dali rade wracajac ok. 10-12 lat do polskich szkół ... Ha czyli widać za czym sie opowiadam ![]() ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-03-07 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przerabiałam to już kiedyś, stąd dość klarowne stanowisko w tej sprawie. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Jeśli chodzi o szkolnictwo w UK, to też zasięgałam języka jeszcze niedawno, podczas kolejnej fazy pro-emigracyjnej ![]() Szkoła jest wypadkową miejsca w którym się lokalizuje - jej poziom kształtowany jest przez jej populację - uczniów, rodziców, pedagogów, których zatrudnia - tego, czy im się chce, czy nie. Poziom poziomem, nie będzie to wiedza ogólna na takim poziomie jak u nas (ale przyznać się szczerze, która czuje się wyedukowana przez podstawówkę? Ja właśnie czytam "Historię 3" z L.O. bo mam podstawowe braki..), ale z drugiej strony otwiera drogi dla pasji - u nas żeby się wybić, żeby zostać zauważoną i móc się realizować, musisz być wybitna. Pedagodzy mają ponoć dość niski poziom wiedzy branżowej, ale ona z kolei porównywała to z nauczycielami małej szkoły w której pracowała w PL, gdzie każdy się sam dokształcał, robił co mógł i kadra dzięki temu była mocna, "z powołania". Najważniejsza jest lokalizacja i jeśli zdecydujesz się puścić małą do szkoły w UK, to tym się kieruj - zorientuj się "jakie" dzieciaki, z "jakich" rodzin chodzą do szkoły, dzielnica jest ważna.
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby moj mogł gdzies pojehac, to jeeeedz chłopie i najlepiej znajdz sobie kogos ;p a on bez dzieci tyle by wytrzymal? ;/ Joanna, nie wyobrazam sobie jako kobieta i matka by bez dzieci chocby 2tyg oO nie wiem jakie Twoja znajoma ma do tego podejscie. Mi jest ciezko bez malej, ze cos przeocze bedac w pracy czy szkole, a gdzie tu cale miesiace oO |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
anuszka ja też tego nie rozumiem
![]() Choc ja tego absolutnie nie akceptuje - zreszta nie wiem czy babka ma wybór bo mam wrazenie że jej facet to głównie gada zamiast zarabiać .. Wiec utrzymanie domu na nia spada ... Z drugiej strony moja teściowa na rok wyjechała do pracy jak M. miał 9-10 lat (przez rok widzieli się 2 razy chyba na święta a to nie były czasy skype i internetu) ... I jak to usłyszałąm to byłam zbulwersowana - a on na to że mieszkał u dziadków i nie czuł sie wcale skrzywdzony ... Wspomnienia ma pozytywne ... |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Melduje się ze szpitala. Wczoraj wycięli mi wyrostek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
o kurcze......
wracaj szybko do zdrowia ![]()
#101 |
Rozeznanie
|
Moniu i Asiu jestem, jestem miło, że zauważyłyście, że zniknęłam
![]() Asiu zalał mnie sok z jabłek ![]() ![]() Kasiuniu ja się zabieram za te książki i ciągle mi czasu brakuje ![]() ![]() Monia pierwszy format za Tobą? Ja już ich na kącie mam sporo nawet takie z czasów Win 97 ![]() Monia musisz być na czczo i przede wszystkim zdrowa do morfologi itd. najlepiej kilka dni po lekach żeby nie przekłamały wyniku. Kinia ilu ludzi tyle historii na pewno jest to ciężkie. Tęsknota, różne myśli i humory robią swoje - ja z K. to już testowaliśmy jest to dość duża próba dla związku u nas chyba troszkę cięższa, bo nie łączą nas dzieci ani puki co małżeństwo więc głupie myśli się roiły. Rozważcie czy taka rozłąka będzie dla was do zniesienia z tą poprawką, że rozum płata figle i częstuje głupimi myślami i zazdrością nawet gdy nie ma ku temu powodów. Scio ![]() Ja po przerwie melduję, że cieszę się bo wróciłam do wagi podpisowej ![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Wracaj do zdrowia szybko
![]() ![]() Jestem już po obiedzie. I znowu do nauki trzeba siadać. Kinia szczerze to nie wiem co doradzić, znam parę która jest ze sobą już 3 lata, a widzą się dosłownie kilka razy w roku. I nadal są razem. Ona będzie się w tym roku do niego przeprowadzać. Ale nie u każdego tak jest. Wiem, że ja bym chyba nie wytrzymała tak długiej rozłąki .
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Aa ogólnie to hey moje kochane duszyczki
![]() ![]() I witam wszystkie nowe koleżanki ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
Scio wiem co czujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A mi na szczęście nic nie wycieli xDD nudy w pracy jak cholera xD niech juz 18ta bedzie ;p ciagle o zarciu mysle, zrec mi sie chce xD ale w tym wietrze okropnym to nawet nie chce mi sie isc nic kupic ;/
heh, widzialyscie nowy watek? z 53 na 49 sie odchudzaja grubasy jedne xDD czemu nie mam chociazby 169cm ;(( nigdy nie bede miala "malej" wagi bo przy 173cm 59kg to juz jest mega chudzina ;/ moja szwagierka wazy jakies 45kg xD oni wszyscy takie chudziny są ;/ Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-03-07 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Mam jakąs faze na jedzenie
![]() ![]() ![]() ![]() Żeby choć waga mi spadła do poniedziałku bo chciałabym w świeta 75 wazyc ![]() ogolnie, tak jak pisze Niunia, poczekaj po skonczeniu antybiotyku kilka dni bo wynik moze wyjsc niemiarodajny ![]() Scio, współczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzę w domu bo córka chora i cały czas coś bym podjadała.... hamuje sie jak sie da..... poza tym @ się zbliża to tez robi swoje.....
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
gratuluje spadków tak to cieszy, ja nie mogę się doczekać na 73
![]() A ja wcinam popołudniami czyli mniej więcej o tej godzinie błonnik żeby nie mieć takiego apetytu wieczorami Czekam na @ ,juz mam 39 dzień cyklu . Coś mi się porąbało po ciąży ostatnio 42 dni i było by ok gdyby nie te symptony durne "przed "które trwają już 2 tydzień. Wczoraj miałam dzień beczenia , porażka
5.03.2013 74,5 kg cel I 1.04.2013 70kg ![]() cel II 65 kg ![]() To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia. Edytowane przez jolunia10 Czas edycji: 2013-03-07 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Scio zdrowiej szybko
![]() Zrobiłam sobie potrawke inspirowana by kwiatuszek - kurzy cyc, seler naciowy, cukinia i papryka czerwona ... doprawione sosem teryaki (tylko taki miałam ![]() ![]() ![]() jem jak natchniona - dietetycznie i w dodatku najadam sie małymi porcjami (bo dla mnie pół woreczka kaszy i poł piersi to mała porcja ![]() ![]() Coś zle sie czułam(oczy mi sie zamykały) więc pospałam troche (niech będzie jakiś pozytek z bezrobocia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj zgrzeszyłam 2 kawałeczkami babki piaskowej moja mama przywiozła
Poćwiczyłam trochę ,ale ide jeszcze, po za tym coś czuję że dzisiaj będzie ciężka noc bo mały z siebie wychodzi pakuje do buzi wszystko jak leci bola go dziąsełka. ![]() Nie pamiętam kiedy przespałam całą noc ostatnio ,chyba jakoś tak do 6 miesiąca ciąży było ok. Potem juz nie fajnie potem mały miał kolkę a teraz zęby - ech życie mamuśki ![]() ![]() moją mamę też ząb rozbolał i też ma jutro randke z dentystą ![]()
#111 |
Zadomowienie
|
Ja juz po traningu na orbim, dodatkowo zaczełam dzisiaj jeszcze A6W
![]() ![]() ![]() ![]() Scio szybkiego powrotu do zdrowka! ![]() anuszka no to rzecziwscie sa takie grube, że ciuchow kupic nie moga na siebie, pomijam fakt, ze na pewno tluszcz im zwisa... Boze widzisz a nie grzmisz! ![]() spadam sie wykapac i robic kolacyjke ![]()
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i rozmiarów na nie nie ma..... ![]() boshe, jak ja bym chciała mieć takie problemy jak te dziewczyny......
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
#114 |
Zakorzenienie
|
Ja widziałam ten nowy wątek, co tam same grube babska siedzą
![]() ![]() ![]() Zaczęłam dziś prace maturalne pisać dla tych tłumoków, ale ciężko mi to szło. Poza tym przypomniałam sobie, że przecież sama powinnam siedzieć teraz nad matmą, a nie zajmować się pierdołami...No ale może jakoś się w końcu zbiorę w sobie...Gorzej jak nie ![]() Pofarbowałam sobie włosy na czerwień...Powiem Wam, że gdyby je trochę rozjaśnić to spokojnie mogłabym w Ich Troje śpiewać ![]() Jeszcze mam takie pytanie (wiem, że gadaliście o tym w I części wątku, ale ja nie byłam wtedy jeszcze zaangażowana w owsiankowe sprawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Rozeznanie
|
cześć kobietki.
![]() chyba zaraz pójdę spać ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() zaczynam się już martwić , chyba muszę iść do gina i coś z tym zrobić, mój najdłuższy cykl to 52 dni.....coś nie halo , co nie ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- dziewczyny też wam tak @ fiksuje? bo szczerze powiedziawszy mam już dosyć ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się w końcu skuszę na owsianke ![]() ogolnie no wiesz...jakby tak któraś z nas napisała na tamtym watku ile waży to nas nazwały fokami, wielorybami, mastodontami..... no, starczy tych komplementów ![]()
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kiedyś pocisnełam pewnej lasce która ważyła bodajże 55 kg . uważała że ma tyłek tłusty jak stara babcia. napisałam jej że co ma powiedzieć dziewczyna(a takiej udzielała rad) i przede wszystkim co czuć która warzy 80-90-100 kg. odpisała mi że ma prawo uważać swój tyłek za tłusty bo tak owy ma !!!!!!!!!! koniec tematu ![]()
![]() |
#118 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz po kolacyjce - wlansie jadlam owsianke ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
ogolnie, ile za prace kasujesz? xD ja ze swojego ustnego polaka miałam 100% xDD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.